Dodaj do ulubionych

Koszta wesela.

IP: 57.66.197.* 20.04.06, 04:03
Witam
Mam pytanie dotyczace organizacji wesela w Czestochowie. Jestem
zainteresowany jakie sa ceny wynajecia sali i co jest wliczone w te pieniadze
oraz ile biora zespoly za wesele na 1 dzien. Ciekawi mnie rowniez jaka kwote
nalezy przeznaczyc na zorganizowanie wesela.
Dzieki z gory za wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dominika Re: Koszta wesela. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 08:25
      Całość kosztów (przyjęcie na 70 osób) 19000zł-22000zł.
      www.waszslub.pl/
      • Gość: już mężatka Re: Koszta wesela. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:11
        Chyba w remizie strażackiej kosztują 19 tys, a nie w restauracji :]
        • Gość: Kj Re: Koszta wesela. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:17
          Musialbym byc idiota zeby na przyjecie weselne wydac 20 tysiecy,albo co gorsza
          wziac na to kredyt w mysl starej polskiej zasady"zastaw sie a postaw sie".A
          potem kwiczec przez pare lat zeby go splacic:)No ale jak to mowia czlowiek ze
          wsi wyjdzie ,ale wies z czlowieka nigdy.Pzdr
          • Gość: Dominika Re: Koszta wesela. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:34
            Masz rację Kj że wieś z człowieka nigdy nie wyjdzie, a zatem miej na uwadze że
            nie każdy bierze kredyt aby uczcić ten wyjątkowy dzień. Twoje myślenie jest jak
            najbardziej zaściankowe, widzę że mierzysz wszystkich swoją miarą Pozdrawiam.
            • Gość: Kj Re: Koszta wesela. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 12:52
              Nie mierze wszystkich swoja miara tylko miara ludzi normalnych ,ktorzy nie
              dostaja pie..a na punkcie swojego wesela(zamawianie sali 2 lata w
              przod,branie kredytow i splacanie ich jeszcze po rozwodzie).Nie pisalem tez ze
              kazdy bierze kredyt bo sa ludzie ktorzy lubia wydawac duza kase na nic.
              • Gość: Karolina Re: Koszta wesela. IP: 80.54.168.* 20.04.06, 17:48
                Dziewczyna zapytala o koszt wesela a Ty wyjezdzasz ze swoimi pogladami!!! Jesli
                kogos na to stac to chyba ma prawo wydac tyle pieniedzy na ten dzien ile
                chce,prawda??? I taka jest prawda ze wesele jest raz w zyciu i kazdy chce go
                zapamietac w taki sposob jaki sobie zyczy!!!A jesli Ty uwazasz inaczej to
                podejmij osobny watek a nie dyskutuj na tym!!!Pozdrwiam!!!
                • Gość: Karolcia Re: Koszta wesela. IP: 80.54.168.* 20.04.06, 17:48
                  Aha i przepraszam,nie zapytala dziewczyna tylko chlopak...
      • Gość: IZa Re: Koszta wesela. IP: *.ids.czest.pl 20.04.06, 18:15
        Chyba w Mariocie kosztuje 22000, jakbym miała tyle dać wolałabym sobie coś
        kupić. Ludzie opanujcie sie, ja za swoje wesele jednodniowe zapłaciłam 8000zł,
        i jedzenia było full jeszcze zostało, a osób miałam 70. Nmierozumiem jak można
        tyle wydać.
    • Gość: bea Re: Koszta wesela. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 11:16
      Zgadzam się z Dominiką.Trzeba przeznaczyć około 20.000 PLN (tyle wyniósł koszt
      mojego wesela na 80 osób). Trzeba liczyć nie tylko salę i orkiestrę (sala sali
      nierówna - ja miałam w restauracji)ale jeszcze
      alkohol,ciasta,kościół,fotograf,kamerzysta czy chcesz wynająć
      samochód,skrzypka,udekorować kościół itd. Im większa fantazja tym większa cena.
      Na pewno można to zrobić mniejszym nakładem środków: wesele w remizie,ciasta
      pieczone przez rodzinę,zdjęcia i film z wesela robi znajomy,samochód też swój.
      Wcale taniej nie znaczy gorzej.
      • Gość: Amadeusz1981 Re: Koszta wesela. IP: *.man.czest.pl 20.04.06, 13:13
        Witam
        Nie zgadzam się z poprzedniczką
        Fakt iż wesele jest drogie ale żeby robić je kosztem rodziny to już głupota.
        Kochani nie cofajmy się do lat 70-tych. Ja uważam że można zrobić mniejsze wesele jeżeli nas nie stać ale niech ono będzie jak należy .Po co męczyć naszych rodziców i jeszcze ciotki i wujków.
        • Gość: nadya Re: Koszta wesela. IP: *.inds.pl / 87.239.176.* 20.04.06, 13:22
          ja ostatnio zastanawiam sie nad zorganizowaniem wesela w mniejszym gronie (nie bede zapraszac dalekiej rodziny ze wszystkich stron polski i swiata,ktora widzialam raz w zyciu),sama najblizsza rodzina,najblizsze ciotki wujkowie i kuzyni,przyjaciele.zorganizowac to w restauracji,na 1 dzien,a pieniadze zamiast wydawac na drugi dzien,czy jakies pierdoły typu lincolny czy skrzypek,wydac na podroz poslubna czy cos do mieszkania
          • Gość: skrzypek Re: Koszta wesela. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 17:02
            skrzypek = pierdoła?
            wypraszam sobie!
            • Gość: monia Re: Koszta wesela. IP: *.ids.czest.pl 20.04.06, 18:21
              skrzypek to "pierdoła" i to do kwadratu, może chórek jeszcze....:). Większość
              ma wyobrażnie że trzeba sie pokazać, że to i to musi być bo tak robią wsyzscy
              im więcje udziwnien tym większa wioska sie potem robi. Najważniejsze to żeby
              młodzi czuli ten dzień i ten dizeń jest dla nich nie dla gości i nie na pokaz,
              ale u nas w Polsce to musi być hucznie, bo co ludzie powiedzą.... Szopka i
              taniec chochołów.
    • Gość: Karolina Re: Koszta wesela. IP: 80.54.168.* 20.04.06, 17:51
      Mnie sala na dzien dzisiejszy wynosi 1400 zl na 100 osob!Na jeden dzien.W tym
      jest jedzonko,ciasta,tort... Zespol prawie 2000. Co bedzie dalej nie wiem,ale
      tak jak liczylismy to wyniesie Nas to okolo 30 tys.
    • ddddd9 Re: Koszta wesela. 20.04.06, 18:24
      nie rob wesela to tera niemodne - lepiej przyjecie w jeden dzien
    • Gość: papa Re: Koszta wesela. IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 21:23
      wczestochowie przewraca sie w glowie zespolom grajacym na weselach biora nawet
      3800 . Jak zapytalem o rachunek to mnie wysmiali ze oni pracuja a tylko
      wsoboty graja na weselach i tego nigdzie nikt nie zglasza bo by musieli placi
      ZUS i podatek . Pytam sie czy ktos sie tym problemem zajmnie. Ja prowadze
      dzialalnosz musze placic ZUS i podatki to dlaczego takie zespoly tego nie
      placa .Moze urzad skarbowy tym sie zainteresuje.pozdrawiam
      • zaba993 Re: Koszta wesela. 21.04.06, 11:34
        wypraszam sobie, nie wszystkie zespoły nie odprowadzają podatku, więc nie
        uogólniaj, Młodzi zazwyczaj nie chcą do Nas rachunku, ale szkoły, czy inne
        organizacje zawsze aha i jeszcze jedno kto bierze 3800 z zespołów za wesele,
        bardzo mnie to zainteresowało???
        pozdrawiam
        • Gość: papa Re: Koszta wesela. IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 19:44
          do zaba993 jeśli tak bardzo chcesz wiedzieć jaki to zespół bierze 3800 za
          wesele to podaj na forum telef. komtaktowy. Zadzwonię i ci podam gdzie grali i
          za ile. I napewno nie płacą składki ZUS i podatków bo to nie zarejestr.
          działalność. Ile fiskus traci co sobotę ? I jakoś nikogo to nie interesuje.
          Para młodych płacze i płaci i ma zespół.
          • zaba993 Re: Koszta wesela. 22.04.06, 12:43
            do papy zaba993@gazeta.pl proszę bardzo masz kontakt więc czekam na
            informację i proszę Cię na prawdę nie uogólniaj, bo odprowadzamy podatek od
            prawie każdej imprezy (grasz powiedzmy 2 godz, dostajesz 300-500 zł, odprowadź
            wtedy podatek, zapłac członkom zespołu i??? co Ci zostaje, każdy wtedy
            kombinuje jak może, nie tylko zespoły muzyczne, inna sprawa grasz 3-dniowy
            festyn za 3000,00, wtedy odprowadzasz podatek i dajesz organizatorom rachunek i
            nie ma innego wyjścia, nie pasuje, biorą inny zespół i już)
    • Gość: ALF Re: Koszta wesela. IP: 57.66.197.* 20.04.06, 23:24
      Dzieki za liczne odpowiedzi na moj watek, liczylem ze jednak podacie mi wiecej szczegolow, czyli konkrety ze sala o nazwie takiej a takiej mieszczaca sie tu i tu kosztuje tyle i tyle, to samo odnosnie zespoly (jaka nazwa i ile sobie licza za jeden dzien). Mam nadzieje ze mi pomozecie i bede mogl bardziej oszacowac koszty i podjac konkretne decyzje.
      Co do skrzypka to wole trebacza z trabka ;)
      Czekam na kolejne informacje od was.
      • Gość: muzyk Re: Koszta wesela. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 23:27
        trębacz to najlepszy zawód!
        odytąbi swoje i ma wolne:)))
        caly ten wątek to żenada!

z wyrazami braku szacunku......
    • kasia26_a Re: Koszta wesela. 21.04.06, 00:03
      witam, mam slub w maju teraz, zdecydowalismy sie tydzien temu. Przeznaczamy na ten cel gora 5 tys zl. Sale mamy wlasna wiec koszta jako takie nam odpadaja bo prowadzimy pub, jedzenie bedzie w formie cateringu, zespol jest zamowiony na 3 godzinki w kwocie 350zl.mamy zamair zrobic sobie na zywo karaoke.Fotografa mamy znajomego za 200 fotek wezmie 550zl.Kamerzysta jest w zupelnosci niepotrzebny - czesciej przejrzysz fotki ze slubu a nikt po pol roku nie bedzie wlaczac kasety zeby sobie przypomniec jak sie tam ktos bawil....
      Udekorowanie auta i kwiaty dla mlodej wyniosa nas 300zl
      Ilosc gosci 20.Tylko rodzice i znajomi. Po cholere zapraszac ciotki stare i sztywniakow. lepiej zrobic balange w swoim gronie niz ze starymi prykami ktorzy chca sie tylko nahlac i ożrec a potem poobgadywac uroczystosc:))))
      Aha koszta kosciola 50zl za zapoowiedzi i 500zl za kosciol. Jak to ksiadz powiedzial full wypas.
      gdy chodzi o ubranie to juz kazdego sprawa ale uszycie sukni i zakup garniaka liczymy osobno: 2 tys dodatkowo.ale jak sobie ktos zazyczy garniak od armaniego to sam ubior go bedzie kosztowac 20 tys hahahahah
      pozdrawiam
      • Gość: And Re: Koszta wesela. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 09:15
        Fajną masz rodzinkę, na twoim miejscu zrobiłbym tak samo, ale u mnie nikt nie
        przyszedł po to aby obgadywać i się nażreć
    • marcelmilau Re: Koszta wesela. 21.04.06, 01:00
      tymi weselami,salami,kieckami,fryzjerkami,kamerzystami to rzygać można na tym
      forum.Bez sensu
      • leandrao Re: Koszta wesela. 21.04.06, 12:31
        Dlaczego? Przynajmniej mozna sie posmiac z jeleni, którzy przeplacaja za
        wszystko i wszedzie. Koszt organizacji wesela, mowie o wszystkim (sala,
        jedzenie, samochód, zdjecia, kamera, kosciol) na 80 osob nie powinien
        przekroczyc 15 tysiecy. Wlasnie wrocilismy tydzien temu z takiego wesela za
        taka kase, wszystko bylo fantastyczne, od znakomitej sali, po zabawe, jedzenie,
        obsluge. Rozmawialismy z mloda para, za wszystko zaplacili 15 tysiecy (82 osoby
        na weselu). Wszystko bylo wspaniale dobrane, przystrojone, przyrzadzone. Jesli
        ktos za wesele na 80 osob placi 20 tysiecy albo ponad to jest zwyklym jeleniem
        i tak jak wykukali go i naciagneli przy okazji wesela tak samo beda go doić
        przez cale zycie. Powodzenia!
        • Gość: tolerancja Re: Koszta wesela. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 14:55
          Ale jesteś mądry pogratulować na jakiej uczelni obroniłeś doktorat, a może już
          habilitacja.
          Co Cie to obchodzi kto ile wydaje na wesele - twoje pieniądze?
          Ja nikomu nie zaglądam do portfela - chce niech wyda 100000 na ślub, nie chce
          niech wogóle nie robi.
          Wesele weselu nie równe. Myślisz, że wesele w małej miejscowości kosztuje tyle
          samo co np w Warszawie?
          "Bo moi znajomi zapłacili 15 tyś..." to faktycznie masz take doświadczenie, że
          możesz się wypowiadać. Jak ktoś zapłacił 16 tyś to już straszny imbecyl musi
          być ale go naciągneli - nie przyszło Ci i Wam wszystkim mądrzącym się do głowy,
          że jak kogoś stać to nie lata i nie szuka taniochy tylko bierze to co mu się
          podoba.
          Jak ja nie cierpie takich zaściankowych cwaniaków. Niestety nasz kraj jest ich
          pełny.
          • Gość: jimmy Re: Koszta wesela. IP: 80.54.168.* 21.04.06, 16:18
            Ale mnie sie wydaje, ze to wcale nie chodzi o to kogo stac,a kogo nie i nie o
            tanioche tu chodzi, tylko o to, ze jesli cos mozna miec przykladowo za 100 zl
            to po co placic 300? I tu sie zgadzam z leandro ze ktos taki jest po prostu
            jeleniem, ktorego mozna jak to on powiedzial "wydoic".
    • kadi4 Re: Koszta wesela. 26.04.06, 09:31
      Mial ktos z was wesele w Klepoatrzena Makuszynskiego, LaTorre lub Bijako. Jesli tak to ile placiliscie i jakie wrazenia smakowe pozostaly ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka