Dodaj do ulubionych

LO. im. J.Dąbrowskiego

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 18:45
cóż, chciałabym po gimnazjum iść do tego liceumm, ale szczerze powiedziawszy
zbyt wiele o nim nie wiem... spotykam się z różnymi opiniami i z jednej
strony mówi się, że poziom tam strasznie spadł i nie warto tam się pchać (ja
jestem przeciętną uczennicą, więc nie wymagam nie wiadomo czego...), ale
słyszałam też, że wielu nauczycieli, lekarzy, nawet prawników (?!) kończyło
to liceum, więc...
a, i jeżeli poszłabym na rozszerzony angielski (niestety, tylko z tego
przedmiotu czuję się w miarę dobra), miałabym potem szansę dostania się na
anglistykę? ktoś teraz ją studiuje, kto kończył Dąbrowskiego?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: K* Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: *.clarkconnect.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 19:48
      Nawiązując do tego wątku- może ktos z absolwentów lub uczniów napisze jaki jest
      poziom inormatyki w tym liceum.Czy można oczekiwać przyzwoitego przygotowania
      do studiów na kierunki ścisle???Tyle jest sprzecznych opini że trudno podjąc
      decyzję o wyborze szkoly.Za Dąbrowskim w moim przypadku przemawia jak na razie
      bliskość tej szkoły a więc odpadła by sprawa uciążliwych dojazdów np. do
      centrum ale czy to wystarczy? czy ważniejszy jest poziom nauczania???co Wy na
      to?
      • Gość: gosc Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 19:53
        Nie rozumiem bo tyle sie pisze o szkołach a tak naprawde to od was zalezy czy
        zdacie kiedys mature.Pytania sa takie same dla wszystkich i jakos nie słyszałem
        zeby chocby mna Prusa mało osob zdało.Uczysz sie to zdasz.
      • Gość: xxxx Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: *.ds1-k.us.edu.pl 07.05.06, 22:50
        Jeśli nie masz zamiaru się uczyć to nawet renomowana szkoła Ci nie pomoże. Jeśli
        natomiast wykażesz się odrobiną chęci w zdobywaniu wiedzy, nauczyciele
        Dąbrowskiego Ci w tym pomogą. Co do poziomu kierunków ścisłych w liceum może
        zaświadczyć fakt, że właśnie kończę uniwersytet, kierunek matematyka o
        specjalności informatycznej. Polecam z matematyki prof. M. Rataj, z informatyką
        było trochę gorzej ale możliwe, że wszytko się zmieni... To naprawdę super
        szkoła do której się z przyjemnością wraca.
    • Gość: x Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 19:56
      www.6liceum.czest.pl - Strona Dąbrowskiego :)
      • Gość: ;] Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 20:07
        tak, odwiedzałam już ją :)
    • Gość: jarus Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 21:25
      jezeli chodzi o angielski to nie wszystkie nauczycielki dobrze ucza. Poziom jest
      nawet wysoki. a informatyka....to juz wogole nie wspomne. poprostu lipa :/.
      atmosfera mila ogolnie jest fajnie. ale co niektorzy nauczyciele naprawde sa
      straszni :( i ciezko z nimi
      • Gość: ;] Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 21:57
        informatyka mi zwisa, bo i tak uczyć się jej będę, żeby zdać, więc... :] co do
        angielskiego to jakie tam są nauczycielki? podobno uczy tam jakaś pani Zaleska
        czy Zalewska... i jest całkiem spoko, więc?
    • Gość: ANKA Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: 212.160.86.* 05.05.06, 22:05
      jestem absolwentką VI LO (1985-1989) i z rozrzewnieniem wspominam te czasy .
      Niektórych nauczycieli juz nie ma , z tych którzy dalej uczą rekomenduję
      prof.Renatę Serwę -wspaniały nauczyciel a przede wszystkim człowiek.
      O ile znam życie obecnie tak jak i za moich czasów są tam nauczyciele dobrzy i
      ci gorsi.Natomiast poziom kształtują trochę sami uczniowie .Jak to ktoś trafnie
      powiedział "szkoła ma przede wszystkim kształtować naszą osobowość" uczyć to my
      się powinniśmy sami . wszystkim przyszłym abiturientom VI LO życzę sukcesów .
      POWODZENIA
      • Gość: ;] Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 22:30
        tak, słyszałam, że to LO kiedyś cieszyło się wysokim poziomem, ale myślę (a
        raczej mam nadzieję), że teraz AŻ takiej różnicy nie ma czytając różne
        wypowiedzi na jego temat (sam fakt, ze zdawalność matur jest b. duża i fakt
        dostawania się potem na studia). co donauczycieli to nie ma to żadnego
        znaczenia :)
    • Gość: obserwator Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 06.05.06, 04:26
      Szkoła jest OK .A musisz wiedzieć ,że wszędzie się trzeba uczyć .
      Najgorzej jak się tworzy wokół szkół medilany szum ta lepsza ta gorsza.
      A mim zdaniem jak jest spokój i praca.
      A co do nauczycieli są nieźli
    • Gość: Uczennica Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 14:40
      Moim zdaniem VI LO jest bardzo fajne, nauczyciele są bardzo mili i potrafią
      pomagać uczniom, którzy naprawdę chcą się uczyć. Dąbrowski jest to liceum o
      dużych tradycjach pod każdym względem. Wiadomo jak w każdej szkole trzeba się
      uczyć, ale w Dąbrowskim naprawdę jest dużo czasu na naukę. Zadałaś pytanie czy
      jest dobry poziom angielskiego. Oczywiście,że tak ja właśnie jestem na
      rozszerzonym angielskim i chwalę sobię swoją profesorkę. Poza tym jest w szkole
      miła atmosfera i nie ma żadnego wyścigu szczurów tak jak to bywa w gimnazjach.
      Jak ktoś chce się uczyć to się uczy. Kadra nauczycieli jest zawsze bardzo dobrze
      przygotowana do zajęć z każdego przedmiotu. Pozdrawiam.
      • Gość: Uczennica Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 14:48
        Naprawdę polecam VI LO Dąbrowskiego.
      • Gość: ;] Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 17:38
        o, świetnie :) a czy trudno jest sę dostać do tego liceum? od ilu punktów jest
        się przyjmowanym?
    • Gość: justa 129 Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 19:25
      informatyka hmmm (kończyłam szkołę w 2000 roku), pamiętam jak przez praktycznie
      wszystkie zajęcia rysowaliśmy jakieś drzewka w zeszycie, na angielskim żeby
      dostac zaliczenie przedmiotu musieliśmy obiecac (pewna częśc klasy) że nie
      będziemy go zdawac na maturze... ale poszłabym tam jeszcze raz z racji pewnych
      profesorów. np. prof. Serwa, prof. Rataj i oczywiście najlepszy wychowawca
      psor. Tarnowski (szczególne pozdrowienia)
      • Gość: ;] Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 19:28
        haha, no to mnie pocieszyłaś :]
        • Gość: justa129 Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 19:35
          nie przejmuj się. pewnie teraz wszystko się zmieniło ;-]
          • Gość: ;] Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 19:43
            mam taką nadzieję, tym bardziej, że ktoś napisał, że angielski teraz jest na
            dobrym poziomie ;]
          • Gość: ela Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: 82.160.8.* 06.05.06, 19:44
            teraz sie zmieni wszystko, bo od 1 września będzie nowy dyrektor spoza grona
            Dąbrowskiego. Podobno z małej wioski Brzyszów
            • Gość: ;] Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 19:46
              pierwsze słysze... ale niewazne. a co z obecnym dyrektorem?
              • Gość: xxx Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: 82.160.8.* 06.05.06, 21:54
                obecny dyrektor idzie na zasłużoną emeryturę, bo bardzo się zmęczył siedzeniem
                w gabiniecie przez 7 lat i nic nie robieniem, a w-ce przegrał konkurs. Może
                wreszcie będzie normalnie i dyscyplina wśród nas, bo nam się też już nic nie
                chce i olewamy system. Przyklad idzie z góry
                • Gość: jadzia Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: *.inds.pl / 87.239.176.* 07.05.06, 11:07
                  Jak już masz zamiar narzekać to nie zmieniaj, elu, nicka (patrz IP)
                • Gość: ;] Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 20:04
                  naprawde jest aż tak źle? słyszałam, że uczniowie Dąbrowskiego są troche....
                  ekhem.. leniwi :P (ale to do mnie pasuje :P) no ale... jakoś nie umiem sobie
                  tego wyobrazić.
            • Gość: justa 129 Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 19:49
              no właśnie słyszałam niedawno o nowym dyrektorze.ojojoj to się narobi.
              • Gość: walenty Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 21:58
                uwazam,ze ten watek to czysta prowokacja
                • Gość: ;] Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 21:02
                  dlaczego? hmm... a ja tylko chciałam dowiedzieć się czegoś o szkole. :]
                  • Gość: ja Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 12.05.06, 19:33
                    ja w Dąbrowskim uczę anglika, oprócz mnie jest jeszcze 7 nauczycielek tego przedmiotu; jak się będziesz uczyć to zrobimy z Ciebie studentkę anglistyki:)
                    • Gość: ;] Re: LO. im. J.Dąbrowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 21:33
                      dzieki ;D w gim. nie mam specjalnych problemów z uczeniem się angielskiego, nie
                      wiem jak będzie w dąbrowskim.. :> ale starać się będę, owszem :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka