Dodaj do ulubionych

Korki w alei Wolności

IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 07.05.06, 21:20
Oj Panowie inżynierowie ruchu - zmiany przeprowadzone przez Was są zupełnie
nietrafione i to zarówno z pozycji kierowcy jak i pieszego. Nie cudujcie -
płacą wam chyba od ilości inowacji, a nie od ich trafności. Przejazd przez
Częstochowe przez waszy "wynalazki" jest coraz trudniejszy i coraz bardziej
niebezpieczny.
Obserwuj wątek
    • Gość: jasiu... Re: Korki w alei Wolności IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 07.05.06, 21:35
      Dokąd jedynym miejscem, gdzie dla jadących z południa mamy możliwość
      przekroczenia linii kolejowej pozostaną Aleje, dotąd Częstochowy nie da się
      odkorkować. Możliwość odblokowania Wolności jest tylko jedna - wcześniejsze
      wyprowadzenie ruchu na ul. Piłsudskiego. Kiedyś zastanawiałem się, czemu do
      czasu wybudowania wiaduktu w osi ul. Sobieskiego nie uruchomić możliwości
      przejazdu przez dworzec (oczywiście tylko dla samochodów osobowych) przez
      zupełnie nieużywane stare przejście podziemne. Dwa pasy (po jednym dla każdego
      kierunku) by się zmieściły, a sposób organizacji ruchu w Częstochowie mógłby
      ulec dużej poprawie. Żeby choć na rowerach dało się ominąć korki. Ale niestety z
      tym też nie najlepiej w naszym mieście. Czyżby problem nie do rozwiązania?
      • tschenstochauer Re: Korki w alei Wolności 09.05.06, 22:23
        jasiu oswiec mnie o jaki nieuzywany obecnie tunel pod torami ci chodzi bo nic mi
        o nim nie wiadomo
    • Gość: radek Re: Korki w alei Wolności IP: *.man.czest.pl 07.05.06, 21:37
      Do Pana Augustyna !!!!!!!!!!!!!!!!!
      Mam pytanie co ze skrzyżowaniem ul Dekabrystów z ul. Kiedrzyńską ?
      Czyżby zamontowane pętle już nie działają?.Jeżdżę tędy często i szlag mnie trafia stojąc na skrzyżowaniu na którym nic się nie dzieje.
      • Gość: kierowca Re: Korki w alei Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 21:56
        Gratuluje.Bardzo dobrze zrobili.Wole jechać dłużej ale bezpieczniej
    • Gość: Adi.P. Te pomalowane pasy to jest skandal !!!! Samochody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 22:05
      skręcające w prawo w aleje stoją w takim korku , ze jest on dłuższy niz do
      przejścia dla pieszych , czyli zaden samochód chcący jechać przez to
      skrzyżowanie na wprost nie jest w stanie przejechac na lewy pas , bo musi to
      zrobić dopiero za pasami. Ludzie opamiętajcie sie , przecież tam już korki
      sięgają nie do PKP , ale do PKS i to jest pomyśł kogoś nienormalnego, a Ul.
      Kościuszki w obie strony sie da jechać podwójnie , a stroną, która została
      zwężona wszyscy jadą po 2 , czego przykładem jest to , ze na swiatłach w lewo w
      jasnogórską jeden samochód stoi i czeka na skręt , a te po prawej stonie go
      spokojnie omijają. Jakiś baran zakorkował miasto poprostu swoją indolencyjną
      decyzją. DYLETANT nie spec od ruchu!!!
      • Gość: ang Re: Te pomalowane pasy to jest skandal !!!! Samoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 22:07
        niech żyje wrona!!!
        • Gość: Gosc Re: Te pomalowane pasy to jest skandal !!!! Samoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 22:16
          A może jeszcze zamknąć dla kierowców osobówek trzecią aleję.
          Ładniej by było a reszta i tak nie ma znaczenia
    • Gość: zzz kolejna bledna decyzja IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 07.05.06, 22:33
      Nasz inzynier od ruchu jest manniakiem wysepek, slalomow, zwezen, garbow itp. W
      wielu przypadkach sa one potrzebne, ale niestety niektore pomysly jak ten sa tak
      nie trafione ze szok. Niestety duma nie pozwala przyznac sie do bledu. Niestety
      samochodow przybywa a drog ubywa bo sie rozsypuja. Dopoki to sie nie zmieni
      bedzie coraz gorzej, a to zwezenie to rozwiazanie na lata 70 gdzie samochodow
      bylo malo a nie na obecne czasy. Wstyd jak sie nie umie tego inaczej rozwiazac !!!
      • Gość: jacuziel Re: kolejna bledna decyzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 23:44
        Z Focha i Kopernika nie da się skręcić w lewo nawet na zielonym świetle !!! Samochody stojące w korku na Wolności to uniemożliwiają !!! To ma być regulacja ruchu ? To ja dziękuję. Jak chciecie mniej zabitych na ulicach to w ogóle ruch samochodowy zlikwidujcie...
        • Gość: gtx Re: kolejna bledna decyzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 23:58
          Raz juz ten baran zwęził nitkę pod PKP. Teraz pod Centrum????
          Inny baran zwęził DK-1 z 3 do 2 pasów 200 m przd światłami na kKrakowskiej i
          Mac Donaldami. Korek jest więc teraz od Grosza do Maca. Ale to był obcy
          inzynier z dróg wojewódzkich. Okazuje sie i nasz nie ma pojęcia o sposobie
          poruszania sie po Cz-wie. Czy moze sprobuje sie włączyc z Krakowskiej w Plac
          Daszynskiego ok godziny 16 -tej. Taki korek to też sztuczny wymyśł inżynierów.
          Od Wałów do Orbisu mozna pomykać parami wiec tam korki sa sporadyczne. Panie
          inżynirze do dzieła jeszcze tam można coś sp... Jak się nie da zawęzić to
          chociaż może gwoździe rozsypać?
          • lookas.prv.pl Re: kolejna bledna decyzja 08.05.06, 00:03
            A po co za wszelką cenę pchać się autem w Aleje?

Już szczytem szczytów są "parkowacze", którzy na siłę usiłują gdzieś zaparkować
            na Biznes Centrum :-)

• tschenstochauer Re: kolejna bledna decyzja 09.05.06, 22:37
            z krakowskiej w plac okolo szesnastej:
            skret w prawo w strazacka pozniej skret w lewo i jeszcze raz w lewo i wjezdzamy
            w plac z pierszenstwem przejazdu
        • tschenstochauer Re: kolejna bledna decyzja 09.05.06, 22:28
          to spisz numery rejestracyjne tych aut udaj sie na komende i zglos zawiadomienie
          o popelnieniu wykroczenia drogowego
          • tschenstochauer Re: kolejna bledna decyzja 09.05.06, 22:33
            to powyzej do jacuziel jak i do kazdego sfrustrowanego uczestnika bezruchu drogowego
    • Gość: Plecak Re: Korki w alei Wolności IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 02:46
      Do tej pory mówiłem wszystkim moim znajomym, że w Czestochowie nie stoi sie w
      korkach ( 3 zmiany świateł to nie korek, a tyle sie czekało max na wolnosci przy
      PKP). Po decyzji tego osła ostatnio jechałem na północ z rakowa 35 min, co
      normalnie zajmowało mi 20 min w szczycie :D. Wiec jak słyszę, że nic sie prawie
      nie zmieniło to mnie wkurza. Trzeba sie palnąc w pusty łeb panie inż.
    • mromac A nie lepiej światła "na guzik"?? 08.05.06, 09:08
      Pewnie troche droższe ale moim zdaniem bardziej skuteczne i nie bedzie tak hamowac ruchu.
    • Gość: kelt Re: Korki w alei Wolności IP: *.21.pl / *.21.pl 08.05.06, 09:28
      "Pasażerowie zapłacą wyższe rachunki, bo czas jazdy się wydłużył - ostrzega
      taksówkarz"
      Za wycieczkę od Jagiellończyków do dworca PKS zaplaciłem 11pln. Zakładając że
      auto jeździ na gaz, kierowca zapłacił za paliwo ok. 1-1.50pln. To chyba nie jest
      normalne??
      I jeszcze bezczelnie twierdzi, że przejazdy zdrożeją.
      • Gość: Kiq Re: Korki w alei Wolności IP: 82.160.21.* 08.05.06, 10:41
        Ale w taxi płaci sie podobno od kilometra a nie od minuty, to jest ciekawe bo droga sie nie wydłuzy nikomu a płacic bedziemy drozej :]
        • kubiss Re: Będzie jeszcze gorzej ! 08.05.06, 11:16
          Stopa życiowa Polaków od 1989 roku znacznie się podniosła .
          Telewizor,meble,mały fiat przestały być marzeniem .
          Drastycznie wzrosła liczba użytkowników pojazdów i to nie tych najmniejszych .
          W parze za tym powinny być budowane parkingi piętrowe które będą w stanie sprostać
          takiej liczbie samochodów . Powstaje pytanie: Gdzie można je wybudować jak w
          centrum brak wolnego miejsca na taką inwestycje a do tego brak na ten cel funduszy
          Jeszcze dwa lata a zobaczycie że aleje to będzie jeden wielki korek !
          O obwodnicy wokół Częstochowy też jest cichutko . Tragedia ! ..... :-0
      • tschenstochauer Re: Korki w alei Wolności 09.05.06, 22:44
        koszt benzyny nie jest jedynym kosztem taksowkarza
        ubezpieczenie koszty eksploatacyjne i czas taksowkarza stojacego w korku no bo
        niby co jak stoi z klientem w korku to za darmo
        czas to pieniadz
    • Gość: maks... redakcji GW dziękuję za podjęcie tego tematu, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 09:40
      proszę o poszukanie innych takich miejsc . A jak przebiega naprawa dróg w
      perspektywie przyjazdu Papieża , wsdyd mi że w najbliższym otoczeniu Jasnej
      Góry łata drogowa goni łatę drogową . Częstochowa z flagą Europy ???
      • Gość: zzz A wedlug Urzednikow wszystko jest OK IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 08.05.06, 10:03
        A najsmieszniejsze jest to ze mieszkancy Czestochowy widza to paranoje a wladze
        mowia ze wszystko jest ok. Inż twierdzi ze wymalowanie wysepki i pasow nie
        spowodowalo powstawania korkow, zarzad drog twierdzi ze drogi mamy nie gorsze
        niz inni. To jest jakas paranoja !!!
    • ulisses_czwa Jak zwykle pozorne oszczędności... 08.05.06, 11:58
      Fragmenty z "Życia Częstochowskiego":

"Obecnie drogowcy kończą odnawianie poziomego oznakowania. Odtworzone mają być wszystkie przejścia dla pieszych oraz oznakowanie na głównych ciągach komunikacyjnych i w rejonie Jasnej Góry. Nie wiadomo, czy 400 tys. zł przeznaczone na ten cel wystarczy, a potrzeby i tak są znacznie większe. Już teraz wiadomo, że wcale nie będzie wykonywane tzw. oznakowanie grubowarstwowe.

? Na to nie mamy wcale środków ? mówi Lewandowski. Oznakowanie grubowarstwowe ? jeszcze w ubiegłym roku je robiono ? jest ZNACZNIE TRWALSZE od obecnie wykonywanego. Pierwsze WYTRZYMUJE DO 4 LAT, drugie trzeba poprawiać niekiedy już PO KILKU MIESIĄCACH ? dzięki temu robotnicy rzadziej muszą zajmować drogę. Niestety, znaki wykonane tą technologią, są też droższe."

Jak zwykle zamiast zrobić np. przez dwa lata poziome oznakowanie - ale jak nalezy (trwałe na kilka lat) - to u nas wydaje się pieniądze na kilka miesiecy, zeby później poprawiać... Tak jest z całym Miejskim Zarządem Dróg... Zero strategii... Nie od dziś wiadomo, że TANIO WYCHODZI DROGO... U nas tego jeszcze nikt nie zrozumiał... Oczywiście do tego dochodzi moje podejrzenie (i pewnie nie tylko moje), że ktoś musi zarabiać systematycznie na takim "manewrze", niż miałby dostac raz na 4 lata... Częstochowo - dokąd zmierzasz?
    • Gość: DWójcik Piesi górą!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 13:49
      Szanowni formumowicze!
      Wasze oburzenie jest w pełni zrozumiałe, ale kto Wam każe poruszać się samochodami?
      JA jestem zagorzałym ;przeciwnikiem transportu indywidualnego w mieście. Tutaj
      widzę tylko pieszy i rozbudowany transport zbiorowy.
      Cichy, rozbudowany, ekologiczny i szybki - ale to śpiewka przyszłości.
      Póki co, wysiądźcie ze swych puszek i poruszajkcie się tak, jak ja - na piechotę
      szybko i zdrowo. I zatrzymujcie mi się na przejściach, bo zacznę siłą wkraczać
      na pasy!
      • Gość: kierowfca Re: Piesi górą!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 15:11
        Jak wpadniesz pod Nissana Patrola czy tym podobne bydle to zaczniesz myśleć
        przed wtargnięciem na pasy :)
        To, że Ty jesteś czemuś przeciw nie oznacza naszczęście że tak będzie :)
        • Gość: DWójcik zły kierunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 14:47
          Widzisz kierofco, módl się, żebym nie wpadł pod Twojego Nissana, czy pod to,
          czym Ty tam jeździsz, bo wtedy moja mściwa rodzinka zrobiłaby z Tobą porządek
          (prawnie oczywiście).

Swoją drogą, ja, że coś myślę, to oznacza to, że podejmuję jakieś kroki ku temu,
          a nie tylko gdybam. Nie należe do tych spasidupów, którzy zmieniaja świat przez
          internet. Ja działam i zmieniam. I chyba tak będzie :D
      • cudzik3 Re: Piesi górą!!! 08.05.06, 22:27
        cóż Panie DWójcik - zawsze można iść do Katowic na piechotę! Są tacy, którzy
        dojeżdżają do miejsc pracy poza nasze zakorkowane miasteczko Cz-wa i czy chcą
        czy nie muszą poruszać się autkiem! I często muszą przejechać Aleje w poprzek
        co niestety zajmuje duuuużo czasu!I nawet czasem muszą zaparkować gdzieś w
        pobliżu Alei? pozostaje pytanie - GDZIE?!
        • Gość: DWójcik dobry kierunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 14:44
          I tak własnie należy pytać. Gdzie zostawić samochód?
          W cywilizowanych (wielkimi literami pisane) miastach są ogromne pakingi dla tych
          dojeżdżających "spoza",

chociaż nie wiem, czego szukają tutaj przyjezdni? Na miejscu częstochowskich
          pracodawców preferowałbym tylko Częstochowian.

Ale nei o tym mowa!

Kwestia w rozwinięciu odpowiedniej infrastruktury, która pozwoliłaby przechować
          na czas pobytu w centrum duże ilości pojazdów.
    • dudi_82 Re: Korki w alei Wolności 08.05.06, 14:25
      A nie lepiej by było zlikwidować to przejście dla pieszych? Skoro 100m dalej i
      tak są pasy. Albo przesunąć to przejście pod Waszyngtona dzięki czemu przed
      alejami 2 pasy byłyby o wiele dłuższe i BEZPIECZNE.
    • Gość: rik Taka sama bzdura jest na 'Jedynce' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:55
      Zlikwidowano jeden pas jadąc od Katowic przed skrzyżowaniem z J. Pawła. Nie
      dość, że zrobiło się niebezpiecznie, to jeszcze korki się tworzą.
    • Gość: bryczkarz Re: Korki w alei Wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 17:15
      Jestem zadowolony z pomysłu pana Lewandowskiego i popieram takie rozwiązania
      inżynieryjne.
    • Gość: willi Re: Korki w alei Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 18:19
      Na ulicy Kazmierza jet też spowolnienie ruchu skręt jest tylka w lewo i prawo
      ale goście najpierw muszą ustawić się w rządek i dopiero jechać w lewo lub w
      prawa ten facet ma na tym punkcie obsesję liczyłem sto samochodów skutecznie
      blokuje centrum miasta,ja bym wysłał go do Warszawy tam jest co spowalniać i
      reglować
    • Gość: Harry_man Przyszłość w jednośladach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 18:37
      Moi drodzy. Zauważcie co dzieje się w najbardziej zatłoczonych metropoliach
      świata. Ludzie z korkami poradzili sobie sami, bez pomocy pseudoinżynierów.
      Przesiedli się po prostu na dużo bardziej ekonomiczne jednoślady!

Skuter bliżej nieznanej marki chińskiej kosztuje około 3 tys zł. Jeżeli jest
      wyposażony w silnik 4-suwowy to spala ok 2 litry benzyny na 100km. Ubezpieczenie
      go kosztuje 50zł/rok. Utrzymanie takiego pojazdu w stosunku do samochodu
      osobowego to po prostu grosze!

Skuter to nie motocykl i specjalny ubiór nie obowiązuje. Można na nim poruszać
      się zarówno w odzieży codziennej jak i eleganckiej (garnitur). Do prowadzenia
      tych z silnikiem <50ccm uprawnia nas dokument stwierdzający naszą pełnoletniość
      - czyli nie są wymagane żadne dodatkowe licencje czy prawa jazdy. Przejazdy z
      domu do pracy stają się krótsze i znacznie przyjemniejsze.

Dla tych którzy na taki wydatek pozwolić sobie nie mogą pozostaje jeszcze
      rower... tańszy w zakupie, tańszy w utrzymaniu, prostszy w exploatacji - jednak
      komfort mniejszy. Przemyślcie to!
      • Gość: gtx Re: Przyszłość w jednośladach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 21:41
        wsadź sobie dobre rady ze skuterami . dlaczego wam ograniczenie ludzie wydaje
        sie że auto słuzy wszystkim żeby dojechac do robopty a potem patrzysz przez 8
        lub 12 jak stoi na parkingu. Wiekszość z nas uzytkowników robi 40 do 80 km
        dziennie po naszym powiatowym mieście. Chcesz to jedx tramwajem do roboty ale
        ja pracuje przy pomocy auta.i tak wlaśnie wyglada ruch między 9 a 14 i potem
        też. Jeżeli robisz 12 tys rocznie to sie przesiadaj na skuter jak masz
        ochotę.jak robisz 40-90 tys to wtedy poznajesz co to korek i klniesz głupote
        inżyniera ruchu. Gośc zna troche chorych przepisów i takich regół, a jak jeździ
        i stanie w korku to za moje i twoje pieniądze w godzinach pracy -
        lepsze "przebywanie w terenie" niz siedzieć za biurkiem.
        To forum daje tyle że moszesz z siebie wypluć. Natomiast skutek żaden. Pan
        inżynier schowa głowe pogada z kolesiami jak to głupi plebs nie docenia
        dobrodziejstw myśli inzynierskiej a ja trace przez niego 30% czasu więcej. Ja i
        powiedzmy 3500 uzytkowników.Inzynieże twoój pomysł kostuje wiele wypalonego
        paliwa i które moglibyśmy wykorzystać na pracę i kupic czekoladę dzieciom. Z
        argumentami się widze nie pojawiasz.
        Dziekuje ci.
        • Gość: Harry_man Re: Przyszłość w jednośladach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 22:40
          gtx - jak chcesz sie już tak bardzo wypowiadać to naucz się pisać po polsku, bo
          tego twojego bełkotu nie da się za żadne skarby zrozumieć. Pomysłu ze skuterami
          sobie nigdzie nie wsadzę, bo uważam go za dobry i możliwy do zrealizowania. Nie
          kierowałem go do ludzi twojego pokroju tylko ludzi którzy w celu np. dotarcia do
          pracy muszą przejechać przez Częstochowę. Skuter to środek komunikacji
          przeznaczony głównie na miasto. Ci którzy muszą dojechać dalej, za miasto nie
          mają wyjścia. Im pozostaje tylko samochód. Ale ktoś kto dojeżdża do pracy np. z
          Rakowa na Północ, później siedzi w pracy 8 godzin i powrót - czemu nie?
      • Gość: the... Re: Przyszłość w jednośladach IP: 82.160.8.* 09.05.06, 00:12
        Najbardziej lubie jezdzic na pizdziku kiedy jest lod u snieg. Chlopie ile u nas
        pojezdzisz miesiecy na skuterze kiedy sa do tego warunki? Fajnie by bylo jakby
        caly rok byla fajna pogoda, ale realia sa niestety inne
        • Gość: Harry_man Re: Przyszłość w jednośladach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 12:11
          Przedstawiłem wam mój pomysł. Chcecie to gotujcie sie zamknięci w puszkach,
          stojąc w korku. Wasza sprawa. Ja mam was w d*** i korki komfortowo sobie omijam
          (już od 5 lat ;])
          Samochód zostawiam sobie na dni deszczowe i na zimę właśnie...
    • Gość: Medalik Re: Korki w alei Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 22:00
      Kolejny "genialny" pomysł typu "rondo częstochowskie" (Mickiewicza). Szkoda, że
      nie można namalować tunelu podziemnego - to dopiero byłoby genialne rozwiązanie
      !!! Na poważnie - przejście dla pieszych przy DT Centrum powinno zostać
      zlikwidowane !! Jest nagminnie nadużywane przez pieszych, którzy bezpardonowo
      wchodzą na nie wymuszając zatrzymanie pojazdów. Przejście przy Focha jest
      natomiast bardzo niebezpieczne - zarówno dla pieszych jak i kierowców,
      szczególnie jadących z północy na południe. Gdyby zostało również zlikwidowane
      to byłoby najlepsze rozwiązanie. Piesi idący do i z dworca PKP lub PKS w
      przypadku likwidacji tego przejścia mieliby co najwyżej 50-100 metrów więcej do
      przejścia - za to przechodziliby bezpiecznie na światłach. Dla kierowców ruch
      byłby płynniejszy i bez korków.
    • Gość: darek z ronda Re: Korki w alei Wolności IP: 80.53.75.* 08.05.06, 22:16
      bardzo dobry pomysł wreście zacznie być używany prawy pas alei bo wszyscy
      uparcie już od ronda mickiewicza jadą lewym a prawy jest zupełnie pusty co ja
      skrzętnie wykożystywałem
      • Gość: Harry_man Re: Korki w alei Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 22:34
        > bardzo dobry pomysł wreście zacznie być używany prawy pas alei bo wszyscy
        > uparcie już od ronda mickiewicza jadą lewym a prawy jest zupełnie pusty co ja
        > skrzętnie wykożystywałem

Prawy był wiecznie pusty dlatego, że między dworcem PKS, a PKP służy on
        wyłącznie do prawoskrętu. To też należy uznać za genialny wręcz pomysł
        organizacji ruchu. Między odcinkiem PKP, a "kwadratami" był zawsze pusty, bo po
        przejechaniu na drugą stronę skrzyżowania i tak się kończy i trzeba się jakby od
        nowa włączać do ruchu. Więc wszyscy go słodko pierniczą i idą na lewy (przy
        okazji ci od prawoskrętu mogą swobodnie sobie skręcić). Organizacja ruchu w
        alejach to jeden wielki cyrk. Mam pomysł - może zamknijmy całą Częstochowę dla
        ruchu kołowego i każmy ludziom chodzić pieszo. W końcu tak bedzie najtaniej, a i
        przejścia dla pieszych już nie będą żadnym problemem
        • iwonnkaa Re: Korki w alei Wolności 09.05.06, 08:17
          Jakby co to ...wreszcie., i ..wykorzystywałem.......
          To tak na marginesie...........
          Pozdrawiam
      • dudi_82 Re: Korki w alei Wolności 09.05.06, 19:48
        ... a później wpychałeś się z powrotem na lewy pas zmuszając kierowców do
        hamowania żeby Ci z kufra garażu nie zrobili. Codziennie się takie cwaniaczki
        trafiały przy PKP. A dlaczego ludzie od ronda jeżdżą lewym pasem to już Ci ktoś
        wytłumaczył.
        • Gość: Ruda Re: Korki w alei Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 14:51
          Jesli to do mnie ..........
          To ja biedna tylko błedy wytknęłam............

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka