Gość: joy Re: Słup zabił dziecko IP: *.profiline.pl / *.profiline.pl 11.05.06, 22:39 matura dała mu sie niezle we znaki,ciekawe czy tak samo było z prawem jazdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzysta Mam prawo jazdy od roku i wypraszam sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 22:48 Mam prawo jazdy od roku i wypraszam sobie te wasze wyssane z palca komentarze, o młodych mordercach. Z doświadczenia wiem, że niektorzy "dorośli" kierujący sa kompletnymi debilami. Poruszam się na codziennie autem i znam życie więc przestancie gadać bzdury bo to co mowicie jest prymitywne. Każdemy może się zdarzyć nieszczęście i zamiast linczować wszystkich młodych okażcie współczucie ofiarom, bo jest nią też sprawca. A co ciekawe, gdyby kierowca był pijany i miał 40 lat, wszyscy by powiedzieli że jak zwykle pijak za kólkiem i jestem pewien, że nie byłoby tyle agresjii wśród niektórych osób, które dorzucają do złości z powodu śmierci dziecka, rozgoryczenie, że młody szczeniak miał auto, a ja nigdy nie miałem... żal... Odpowiedz Link Zgłoś
mromac Statystyki nie klamia 12.05.06, 08:57 Wiekszosc wypadkow powoduja mlodzi kierowcy. Nie oznacza to, oczywista, ze WSZYSCY mlodzi kierowcy sa idotami a starsi (gdzie granica wieku??) jezdza bez zarzutu. Ale jezdzac po polskich drogach naogladalem sie dosc dudniacych BEEMEK dla ktorych inni uzytkownicy byli przeszkoda w rozpedzeniu sie do 150 na miescie. Aw te 120km/h nie wierze - przy tej predkosci slupek zostalby sciety a ofiar byloby przynajmniej kilka. Polecam poogladac crash-testy, przeprowadzane przy 50km/h - zobaczcie co zostaje z samochodów. Nie zmienia to winy kierowcy, ktory po prostu trafi do kryminalu - obawiam sie ze co najwyzej na 2-3 lata(Powinni mu zabrac prawko na 15 lat) Kondolencje dla Rodziców Radka. Odpowiedz Link Zgłoś
aotearoa Re: Statystyki nie klamia 12.05.06, 12:59 Irytuja mnie te komentarze o mlodych kierowcach! Prawo jazdy mam od dziesieciu lat, ale pamietam jak to bylo gdy zaczynalam. Nie ukrywam (zastanawiam sie czy wszyscy rzucajacy obelgi i wyzywajacy tego maturzyste od mordercow sami by sie do tego przyznali!) ze kilka razy faktycznie zrobilam kilka glubich rzeczy za kolkiem spowodowanych brakiem doswiadczenia lub/i wyobrazni. Mialam szczescie i nikomu i sobie nie zrobilam krzywdy. Nie ma sie czym chwalic, chcie po prostu wszystkim uzmyslowic, ze my wszyscy mamy jakies przewinienia drogowe na sumieniu. Dodajac jeszcze na temat "doswiadczonych" kierowcow - niejednokrotnie ja i moja mama doswiadczylysmy sytuacji na swiatlach, gdzie 40 lub 50 latkowi stajacemu na pasie obok uderzyla adrenalina i widzac ze kobieta (no jak ona smie!!!) rusza na swiatlach pierwsza zaczal sie scigac!!! Zdarzylo mi sie to panowie kierwocy az nazbyt czesto!!! Jak widac doswiadczenie nie ma nic wspolnego z meskim zacietrzewieniem i glupota! Wspolczuje wszystkim ofiarom, rodzinom oraz sprawcy - chlopak nie zrobil etgo z premedytacja a teraz przez swoja nieuwage/glupote/brak wyobrazni (okaze sie po sledztwie oplicji) bedzie za to placil do konca zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Statystyki nie klamia IP: 80.54.168.* 12.05.06, 13:01 A nikt nie widzi tam tej skarpy przed samymi pasami i nikt nie wzioł pod uwagę,że mogło go znieść?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clozi Re: Mam prawo jazdy od roku i wypraszam sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 16:18 Kazdy musi byc mlodym kierowca, jakos sie trzeba nauczyc jezdzic. Nie kazdy mlody kierowca ma pusto w glowie. Zgadazam sie z opinia kolegi (mam prawko 8lat) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SsMyK Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 22:59 Szczere Kondolencje i wyrazy współczucia... a co do kierowcy ... tak ,tak jechał tak wolno ze kierownica mu sie wysliżgnęła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyx Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 23:09 taki pismak to by sprawdził gdzie wzywane są karetki pogtowia, "psycholog" szkoda słów, a trgedie niczego nas nie uczą. Kondolencje dla rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodzie1 Re: Słup zabił dziecko 11.05.06, 23:25 BOŻE GDZIE NAM ZABRAŁEŚ RADKA? SZCZERE WYRAZY ZALU I WSPOLCZUCIA DLA CALEJ NASZEJ RODZINY[*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Słup zabił dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 23:46 Niektorzy, Ci ktorzy najbardziej wyzywaja na kierowce to nie maja pojecia o jezdzeniu samochodem. Czy Wiecie co by sie stalo gdyby zawracal "na recznym" przy 120? nie wiem czy by skrecil w ulice prostopadla a co dopiero zawrocil. Wiec nie piszcie bzdur. Chlopak moze za duzo nie jezdzil i kierowca najlepszym nie byl a wystarczylo ze zawracal, zobaczyl ze jada auta dodal gazu i kierownica sie wyslizgnela... niestety w ten sposob doszlo do tragedii. I jeszcze jedno nie kazdy mlody kierowca jezdzi zle i niebezpiecznie! [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Słup zabił dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 10:12 a ja slyszalam ze on zamiast wcisnac hamulec przez pomylke wcisnol gaz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzE100ChOwSkI Re: Słup zabił dziecko IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 12.05.06, 00:11 W miejscu zabudowanym i to ciepła porą przed krzyżówką przed światłami koleś nie wyrobił??? Kierownica mu się wyślizgła????? To ile miał na liczniku przed samym zdarzeniem?! a ręce masłem upaprane,że mu się kierownica wyślizgła?! Z opisu zdarzenia wynika,że nie dzieci są winne,nie samochod ale sam prowadzący czyli sprawca tego wypadku!!!!!Czy słup czy auto jeden trup a sprawca ten sam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 00:31 Witam, mam prawojazdy okolo 4 lat. Przejechalem okolo 150 000 tysiecy kilometrow, na roznych trasach. Zdarzylo mi sie pare razy to ze w dni cieple(gorace) kierownica byla spocona tak samo jak moje dlonie. W trakcie manewru nawracania czy skrecania, kierownica wyslizgnela mi sie z dloni. Uwazam jedno, kazdemu kierowcy moglo to sie przydazyc! Najwieksza kare jaka poniesie kierowca to, pamiec o smierci dziecka, ktore bylo niewinne, bezbronne. Ten wypadek bedzie go przesladowal cale zycie. Ilu ludzi prowadzi po spozyciu alkocholu?? ilu z nich spowodowalo wypadek?? ilu jest starych kierowcow czy np. niedzielnych ktorzy maja w d..pie przepisy i jezdza jak chca? Potraficie tylko stekac i obarczac. Z wielka zenada mlody kierowca (22lata) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzE100ChOwSkI Re: Słup zabił dziecko IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 12.05.06, 00:47 Gościu jestem pod wrażeniem twojej wypowiedzi jak robisz ze sprawcy niewiniątko! Nie biega tu już o wiek kierowcy lecz brak koncetracji i odpowiedzialności jazdy na obszarze zabudowanym.A propos "spoconej kierownicy" przecież są pokrowce antypoślizgowe więc co tu zganiać na kierownice! Dzieciaki dostosowały sie do zasad miejskich i co je za to spotkało??? Z pewnością takie wydarzenie nie prędko zapomną nie wspominając o tych najbardziej pokrzywdzonych!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mromac Re: Słup zabił dziecko 12.05.06, 09:01 Przejechale 150 000 ale jeszcze nie masz dzieci. Jak Ci kiedys ktos zabije dziecko (czego oczywiscie nie zycze) bo mu sie kierownica wyslizgela to sie wtedy zaloguj na forum i wypowiedz na temat kary dla kierowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n.i.p. Re: Słup zabił dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 09:45 POWTóRZYSZ TE SłOWA,W TWARZ RODZICóW TEGO CHłOPCA ????? (sam odpowiedz sobie na to pytanie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Wyrazy współczucia, żai i rozpacz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 00:26 Podkreślam to raz jeszcze i będę za każdym razem to podkreślał - kierowca pomiędzy 18 a 28 lat powinien płacić co najmniej 50% zwyżkę za ubezpieczenie pojazdu, a za takie wypadki po zbadaniu przez biegłych i orzeczeniu winy przez sąd sprawc powinien posiedzieć min. 10 lat w więzieniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzE100ChOwSkI Re: Wyrazy współczucia, żai i rozpacz! IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 12.05.06, 00:54 Ten to wymózgował :))) A co ma piernik do wiatraka?! Stary czy młody żadna różnica skoro przeszli pomyślnie prawko.Liczy się rozsądek i odpowiedzialność a nie wiek kierowcy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agu_30 Re: Wyrazy współczucia, żai i rozpacz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 06:40 Czlowieku nie medrkuj-dzieki bogu nie tobie bedzie dane osadzac o winie tego chlopaka!!! Oczywiscie faktem jest ze zginelo dziecko,wspolczuje jego rodzinie z calego serca i lacze sie w modlitwie,ale kierowca to tez czyjes dziecko mlody czlowiek ktory pewnie jeszcze 5 min przed tragedia mial jakies plany zyciowe,marzenia czy wiedzial co sie stanie nie. Takie tragedie latwo jest oceniac , ale co zrobisz gdy to ty popelnisz blad? ktos bedzie ciebie oceniac i potepiac a moze jestes nieomylny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Wyrazy współczucia, żai i rozpacz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 07:11 ten mlody czlowiek, madry, przygotowujacy sie do matury, ukochany syn mamusi... jak ktos wyzej pisal musi myslec, prowadzil samochod, powinien uwazac na drodze, nie wiem jak bylo nie chce pisac ze jechal zbyt szybko, ze sie scigal, albo ze mu sie wymknela kierownica....nie chce oceniac, byc moze fajny chlopak, byc moze mial ambitne plany na przyszlosc, byc moze na codzien pomagal ludziom...ale popelnil blad, jechal nieprzepisowo, zawracal w niedozwolonym miejscu i wtedy powinien sie zastanowic czy nie popelni bledu tak postepujac? za to ze nie pomyslal, nie przewidzial konsekwencji swojego postepowania odpowiedzialo dziecko i jego rodzina wielka tragedia....teraz kolej na maturzyste...wszyscy popelniamy bledy, wieksze i mniejsze i wszyscy powinnismy ponosic za nie odpowiedzialnosc i konsekwencje. ['] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzE100ChOwSkI Re: Wyrazy współczucia, żai i rozpacz! IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 12.05.06, 08:30 Sorka Magda!! Wszyscy popełniamy błędy,ale nie kosztem czyjegoś życia i zdrowia :( Ukaranie kierowcy nie przywróci dziecka do życia i pozostałych poszkodowanych do pełnego zdrowia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzE100ChOwSkI Re: Wyrazy współczucia, żai i rozpacz! IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 12.05.06, 08:24 Po prostu myśli się co robi a nie buja w obłokach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Wyrazy współczucia, żai i rozpacz! IP: 80.54.171.* 12.05.06, 09:07 Po kursie młody kierowca zdobywa tylko prawo jazdy a prawdziwą wprawę po dwóch latach jazdy za kierownicą, ale młodzi kierowcy przeceniają swoje umiejętności i dlatego ten dzieciak zginął Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a OTYLIA Re: Wyrazy współczucia, żai i rozpacz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 13:58 Sorry ale skoro Otylia nie posiedziała 10 lat za zabicie swojego brata to ja zupełnie nie rozumiem dlaczego ten młody chłopak powienien iść siedzieć Moim zdaniem powinni dożywotnio zabrać mu prawo jazdy, zapewnić pomoc psychologa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Wyrazy współczucia, żai i rozpacz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.06, 23:09 a ile placi ??do 22 roku zycia ma zwyzke 50% wlasnie za wiek. Powtarzaj sobie dalej... szkoda tylko ze niektorzy musza placic za innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: za cholere nie rozumiem....... IP: *.du.simnet.is 12.05.06, 07:22 jak ten zasrany kierowca mogl wiechac na chodnik w taki sposob - ku.. brak wyobrazni brawura glupota i chyba predkosc, az sie trzese z nerwow widzac ten samochod na chodniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: za cholere nie rozumiem....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 10:28 nawracal i zamiast wcisnac pedal hamulca omylkowo wcisnal gaz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadi Re: Słup zabił dziecko IP: *.profiline.pl / *.profiline.pl 12.05.06, 07:47 co za h... prowadził to auto ile miał w krwi? dorzywocie mu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polepiona Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 08:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polepiona ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 08:35 Tomasz, ty się trzęsiesz widząc zdjęcia. A ja tamtędy chodzę przynajmniej dwa razy dziennie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: ... IP: *.du.simnet.is 12.05.06, 18:21 nie denerwuj mnie kobieto trzese sie bo ku.. przez glupote gnoja jszczocha zginal bogu ducha winny 11- sto latek, tam w okolicy moje dzieci maja dziadkow i czesto do nich jezdza i az mnie zimny pot oblewa jak sobie pomysle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzo Re: Słup zabił dziecko IP: *.net / *.flatpla.net 12.05.06, 08:41 Jakbys umial czytac to bys wiedzial ze byl trzezwy...podbno chocial zawrocic...ciekawe ku.. jak z prawego pasa i to na zakazazie zawaracania a na nakazie jazdy...kutas pewnie zapie..l.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 09:47 Straszna tragedia.Szkoda dziecka mialo tyle przed sobą.Dla kierowcy nie ma usprawiedliwienia. Obojetnie jak jechal i co robił powinien miec zabrane prawko bo nie zachowywal sie na drodze tak jak powinien.Kara powinna byc ogromna .Może jak bt tak posiedzial z 15 lat to by dało do myslenia innym piratom drogowym. Sama stracilam bardzo bliską osobę w wypadku.Chlopak jechal po pijaku samochodem ojca.Do dziś nie zostal za to ukarany a minelo juz prawie trzy lata.Nie ma pawa w tym kraju niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ratownik Idiota z Gazety Wyborczej !!! IP: *.jmdi.pl 12.05.06, 08:58 Co za idiota napisał ten artykuł .....????? Niedługo wszystko będzie przeciwko zespołom Ratownictwa Medycznego. Niedługo zabierając pacjenta do szpitala trzeba będzie dbać o jego psa który zostaje w domu i wyprowadzać go 2 razy dziennie. Jeżeli ktoś życzy sobie pomocy to zawsze ją dostanie. Po drugie !! "drgawki" !! chyba drżenie rąk któremu trudno się dziwić. Straszna tragedia rodziny i bliskich to nie ulega wątpliwości. Ale niestety niestosowne jest to że przy okazji tego typu sytuacji autor artykułu wylewa swoje osobiste żale. Tuataj pozostaje tylko pomoc psychologa. Szkoda że takie tumany piszą artykuły do gazety. Ale co tu wymagać to tylko Gazeta Wyborcza !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdegustowana Re: Idiota z Gazety Wyborczej !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 10:22 To prawda, że pomoc nie jest jeszcze na wysokim poziomie. Kiedyś był wypadek na Wyrazowie (okolice Blachowni). Jak wiadomo jest to trasa wylotowa z miasta, jest prosta, szeroka, można się popisywać... Dwóch mężczyzn (pod wpływem alkoholu) jeździło jak szaleni, kilka razy przejeżdżając w jedną i drugą stronę. Wreszcie skończyło się to wypadkiem. Na szczęście nie ucierpiał nikt trzeci... Dwóch rannych. Telefon do szpitala, który znajduje się 500 metrów od zdarzenia. Przyszła Pani doktor, która nie potrafiła udzielić pomocy. Na karetki czekali 2h (500 metrów od szpitala). Pani doktor włożyła rurkę w buzie jednego. Ten zaczął się dusić, więc wyjęła i na tym skończyła się pomoc lekarska. Czekała z założonymi rękami, aż przyjadą karetki. Na rękach można było donieść Mężczyzn do szpitala, ale nie można ruszać rannych po wypadku. Wreszcie po 2h przyjechał ambulans, w który zabrano jednego, lżej rannego, który przeżył. Po drugiego przyjechała karetka, niestety nie przeżył. Znam to zdarzenie, ponieważ znam tą rodzinę... Myślę, że można pozostawić to bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kelt Re: Słup zabił dziecko IP: *.21.pl / *.21.pl 12.05.06, 09:53 "Piotr czuje się coraz gorzej. Ma drgawki. Na nasza prośbę nadkom. Joanna Lazar, rzeczniczka policji, dzwoni po karetkę, prosi też, aby przyjechał psycholog. Karetka przyjeżdża dopiero po godzinie" Przecież to jest jakaś paranoja !! Ktoś kto odpowiada za tak długi okres oczekiwania na pogotowie(nie wiem: dyspozytor, załoga pojazdu) powinien zostać dyscyplinarnie zwolniony z pracy!! W głowie się nie mieści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninia Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 12:19 slucjcie koles byl pewnie pojarany matura bo z tego co wiem mial w tym roku moim zdanie to jet tylko jego wina a nie tych biednych dzieci zajebalam bym huja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulinka co za tragedia... IP: *.21.pl / *.21.pl 12.05.06, 10:19 juz gożej być chyba nie mogło... i jak tu teraz można bezpiecznie wyjść z domku??? współczuję rodzinie (*)(*)(*) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medalik Re: co za tragedia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 10:51 coraz bardziej podobaja mi sie wasze posty,te pelne zlosci i oburzenia,moze w koncu bedziemy reagowac na chamstwo i glupote na ulicach,moje kondolencje dla rodziny zabitego [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 10:35 Współczuje rodzicom.A co do sprawcy wypadku to jakim prawem ruszył i skoro dzieci miały zielone światło? To nie widział grupki pieszych? Tłumaczenie o wyślizgnięciu kierownicy jest dlamnie troche niepoważne, chyba że jechał z nadmierną prędkością (co jest pewne. Nic tu kierowcy nie tłumaczy -zawinił. Żadna skrucha dziecku życia nie zwróci. Chłopak - kierowca też ma życia spaprane przez własna głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axc Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 10:48 Ten kretyn ZAWRACAL,wiec mogl miec zielone do skretu w lewo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john ryder A co robi policja, oczywiscie nic IP: 212.87.232.* 12.05.06, 10:37 A co robi policja aby wyeliminowac piratow drogowych w centrum miasta, oczywiscie nic. Wystroja sie w zielone kamizelki i chodza bez celu po alejach. Ostatnio widzialem jak zlapali 6 letniego chlopca na rowerze i go spisywali. Oto supermeni z polcji. A tymczasem "dawcy nerek" i gosice w sprowadzonym złomie szaleja do woli w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdegustowana Re: Słup zabił dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 10:49 Zawsze wszystko na młodych, a jak już kobieta jedzie za kierownicą to już w ogóle katastrofa. Wcale NIE USPRWIEDLIWIAM 20-latka!!!!!! I dla "gdybających" nie jestem rodziną, nie znam Go. Staram się obiektywnie ocenić sytuację. Mam prawo jazdy od 6 lat (czynne - od samego otrzyania dok. jeżdżę i nie jest mi straszny samochód, czy droga, korek, inne miasto), mam 24 lata, ani jednego wypadku, nawet kontroli drogowej. Studiuję w Warszawie i kiedyś pojechałam autem chłopaka do Warszawy. Na pseudo rondzie z sygnalizacją świetlną wielkie auto przypominające ciężarówkę wjechało na czerwonym świetle i uderzyłoby centralnie we mnie. Zrobiłam unik na prawy pas. Gdyby auto jadace z boku lekko z tyły, jechało na równi ze mna to przytarłabym je. Kierowca jadacy na pasie obok widzac co się dzieje zachował bezpieczna odległość. Gdyby doszło do wypadku to bez wątpienia przejeżdżający nie znając sytuacji wszystko zwaliliby na mnie, nie wpsomnę już o prasie. Młoda w dodatku kobieta, a na domiar wszystkiego w obcym mieście. Czego trzeba więcej... Nie oceniajmy sytuacji, kiedy nie ma nas na miejscu w chwili wypadku. Zostawmy to służbą do tego wyznaczonym. Ktoś kto "gdyba", następny powtarza z przekonaniem, że tak było, kolejny coś doda "...na pewn, bo przecież nie mogło być inaczej..." i robi się o wiele dramatyczniej niż było, choć czy może być dramatyczniej jeżeli ginie chłopiec niewinny.....????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karcia szczere współczucia IP: *.prenet.pl 12.05.06, 10:50 [*] straszna tragedia.... współczucia ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polepiona młodzi kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 11:00 Zgadzam się z jedną z poprzednich wypowiedzi, że młodzi kierowcy powinni przechodzic testy psychologiczne. Może to zmniejszyłoby liczbę takich tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Słup zabił dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 11:01 Chlopak stracil panowanie nad samochodem i zamiast hamulca wcisnol gaz. Wiem to od mojego syna ktory byl na miejscu wypadku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzE100ChOwSkI Re: Słup zabił dziecko IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 12.05.06, 11:26 Jednoznacznie kierowca zawinił i jest głównym sprawcą tragedii,nic go nie tłumaczy. A jego uraz psychiczny to wielkie NICO w porównaniu do rodzin poszkodowanych dzieci i samych dzieci.Mam nadzieję ,że zostanie sprawiedliwie osądzony i bedzie to opublikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polepiona do Cze100chowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 11:38 Myślę, że mimo wszystko nie można mówić o tym co on czuje, że to nico. Pomyśl- on jest winny śmierci dziecka, życia mu nie wróci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdegustowana Dożywocie???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 11:18 Jestem zdegustowana Waszymi opiniami. Dożywocie????? A gdyby to był Wasz brat, siostra, najlepszy przyjacie, a może syn??? Też chciałbyś dożywocia??? Albo krzesła pod napięciem???? Kondolencje dla rodziny i przyjaciół zabitego chłopca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Dożywocie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 12:22 Zgadzam się z Tobą. Każdy z nas popełnia błędy. Domyślam się, że dla kierowcy jest to także wielka tragedia (pamiętacie wypadek Otylii?). Za jedną chwilę bezmyślności czasami człowiek płaci przez całe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: Powiększył grono aniołków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 11:47 jestem sąsiadem Piotrka i dziś nieżyjącego już Radka.To wielka tragedia.Składam wyrazy współczucia dla całej rodziny zabitego Radka.To naprawdę niebezpieczne skrzyżowanie a policja jest kilka metrów obok i nigdy nie reaguje.widziałem Radka kilka dni temu pytał czy ide na majowe bo nie miał z kim iść a sam mówi że nie lubi chodzić.TERAZ JUŻ NIGDY NIE PÓJDZIE NA MAJOWE NABOŻEŃSTWO TYLKO BĘDZIE SPOGLĄDAŁ NA NAS Z GÓRY. WIECZNY ODPOCZYNEK RACZ MU DAĆ PANIE. POWIĘKSZYŁ GRONO ANIOŁKÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teral Re: Słup zabił dziecko IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 12.05.06, 13:20 i nic mu się nie stanie- dobry papuga i odwlekać sprawę do wyroku Otylii - tej morderczyni nic nie zrobią to temu kierowcy też nie powinni, a mlodzieniec i jego obrońcy na necie nie mają nic do powiedzenia oprócz głupot jako tłumaczenie- (skarpa, słabej konstrukcji słup,itp), a prawda jest taka ,że pewnie jak 80% kierowców wjechał świadomie na żółte i stąd dodanie gazu- byłby mniejszy problem z jazdą na żółtym świetle gdyby na największych skrzyżowaniach był monitoring ale to kosztuje , a na kler musi być kasa a nie na wydatki związane z bezpieczeństwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 13:31 Jeszcze raz napisze, powiem tak skad wiecie ze jechal 120km/h skad wiecie ze przejechal na zoltym swietle. Po co piszecie glupoty wyssane z palca. Chyba ze jeden z drugim ma w oku licznik. W trakcie wypadku otyli tez mowiono, jechala a zeeeee 160km/h, to sa pierdoly skad ludzie moga to wiedziec, po wnikliwych ekspertyzach dowiemy sie prawdy, a moze wina byla zla nawierzchnia drogi. Inni sie wypowiadaja ze nie mam dzieci a skad wiesz ze nie? Niechce zabierac juz glosu w tej sprawie, bo 70% wypowiadajacych sie jest najmadrzejasza i wiedza wszystko najlepiej. Chlopak dostanie zapewne zawieszenie i utraci prawo jazdy. I sprawa sie skonczy za dwa tygodnie nikt nie bedzie o tym myslal. Wspolczuje rodzinie i rodzica, z powodu wielkiej utraty. Odpowiedz Link Zgłoś
mromac Pulitzera za tytuł dla GW 12.05.06, 13:27 Mysle ze sporo musieli się nagłówkować żeby wymyśleć coś tak kretyńskiego. Rozumiem ze gdyby auto wjechalo bezposrednio w czlowieka wtedy zabily go zderzak badz (po upadku) asfalt. W kategorii NJAGŁUPSZY TYTUŁ ARTYKUŁU 2006 myslę, ze nie będzie mieć konkurencji - chociaz poczekajmy, moze redaktorzy cos wymysla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Pulitzera za tytuł dla GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 14:01 Powinien gnojek dostać dożywocie i zgnić w tym więzieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
korfantydrugi [...] 12.05.06, 13:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna Re: Słup zabił dziecko IP: 212.87.244.* 12.05.06, 13:37 [*] kolejne niewinne dziecko powiększyło grono Aniołków miej go Panie w swojej opiece Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiku Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 14:04 Ten gnojek pewnie też jechał tylko 50 km/h i to nie jest jego wina ( tak jak tych młokosów którzy mieli wypadek w al. Niepodległości ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bond Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 14:06 A mówiłem: dawać prawo jazdy w wieku 30 lat a zabierać w wieku 60 lat,..bo i jedni i drudzy mają siano w głowie zamiast rozumu !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franki Re: Słup zabił dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 14:09 Sam mam prawo jazdy od 5 lat i sam na poczatku jeszcze zdjąłem taki słupek na przejściu. Na szczęście nikogo nie było, więc skończyło się na rozbitym samochodzie i szoku, że załatwiłem ojcu kawał remontu. Sam może nader dużo nie jeżdżę, bo mnie nie stać, ale zauważam swoje błędy i staram się ich nie popełniać po raz drugi. Inna sprawą jest, że w pewnych miejscach ciśnięcie gazu i jazda "na krawędzi" jest czystą głupotą, trzeba znać swoje umiejętności i możliwości samochodu, a mimo to zawsze można liczyć, że znajdzie się mała zdrobnostka, która uniemożliwi wyratowanie się w sytuacji awaryjnej, choćby trochę piasku lub wody na nawierzchni i słabsza przyczepność. Gadanie na młodych kierowców jest moim zdaniem bezcelowe, choć wiadomo że każdy kto dostanie "nowa zabawkę" zawsze chce się nią nacieszyć i tylko niewielki procent świerzych kierowców nie ma takich chęci żeby sprawdzić samochód, więc niech sobie każdy stary weteran przypomni jak było z nim na początku, a potem się wypowiada, bo również niby doświadczeni kierwcy potrafią na drodze wyprawiać takie głupoty że pała mała, bo niby mają lepszy samochód... O tym wypadku usłyszałem już wczoraj po południu od kolegi, podobno ten chłopiec to syn koleżanki z pracy mamy tego kumpla. Współczuję zarówno rzodzinie chłopca, jak i kierowcy, ponieważ ten będzie tak samo miał uraz na całe życie i szybko nie wsiądzie na kierownicę jeśli w ogóle jeszcze się zdecyduje i to nawet jeśli nie zostanie mu zabrane prawko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega ojca Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 14:40 bardzo mi smutno z tego powodu,Jarek trzymaj się,a bogaci rodzice niech zastanowią się za nim kupią swoim synalkom MASZYNY DO ZABIJANIA -bo auto w rękach takiego smarkacza ,to właśnie śmierć na drodze-zero wyobrażni Odpowiedz Link Zgłoś