Gość: omnipotentny SŁUP??? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.05.06, 14:58 1. to nie słup zabił dziecko, tylko kierowca który złamał przepisy ruchu drogowego. 2. złamał pzepisy w ten sposób, że zawracał w niedozwolonym miejscu. 3. a nawet, gdyby chciał złamać przepisy zawracając w niedozwolonym miejscu, to przecież gdyby wykonujac manewr zawracania zachował bezpieczna predkosc, na pewno nie doszloby do tego wypadku 4. złamał wiec przepisy łamiac zakaz zawracania, nie zachowujac bezpiecznej predkosci przy wykonywaniu manerwu zawracania, nie dostosowujac predkosci do umiejetności (''wyslizgnela musie kierownica'' - o ile to prawda, rownie dobrze moglo go po prostu wyrzucic na wirażu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Słup zabił dziecko IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 12.05.06, 14:59 [']... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 16:38 [*]-RADEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Słup zabił dziecko IP: *.brama.prenet.pl 12.05.06, 16:51 ['] Na zawsze zostaniesz w naszych pamięciach ... Piotrek musisz dać radę ... zrób to dla Radka ... jesteśmy z Tobą ... Odpowiedz Link Zgłoś
peacekeeper na drodze nie masz zadnych praw 12.05.06, 16:56 w kwietniu miałem podobna sytuację na DK-1 , powiadomiłem policje , to było w ten dzień kiedy czeski kierowca Tira zmasakrował w łodzi kierowce autobusu my jechaliśmy do Cz-wy prawym pasem , wyprzedzał nas TIR wiozacy materiały chemiczne . Kiedy sie zrównał nagle zaczął zjezdżać na nasz pas , doszło do kontaktu jego zderzaka z naszym samochodem . Nasze zgłoszenie przyjął policjant z Piotrkowa Trybunalskiego , obiecał wysłac radiowóz , zatrzymać pirata . Mielismy jechać za nim , jechalismy ponad 100 km żadnej reakcji ze sytrony policji nie było . Dlaczego na drodze nie obowiazuje prawo do obrony koniecznej ? Później takie sa skutki . Mordercy drogowi są traktowani bardzo połazliwie znam jednego osobiscie , przejechał człowieka . Dostał .... słownie cztery lata . juz wyszedł po trzech i kilku miesiacach . Inny dostał ...3 lata . Znam go osobiscie , zanim doczekał sie miejsca w areszcie przez prawie rok po wyroku mieszkał w domu , pracował . Ciekawe dlaczego jak zabije sie takiego mordercę drogowego to strasza dozywociem . ale prawo . nie wiezcie w te bzdury co mówia i piszą policjanci , oni podobnie jak w tym przypadku , maja chronić ...przestepcę , zazwyczaj jest 1 lub 2 wiec znacznie łatwiej niz wszystkich ludzi z miasta . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kemi Re: kto napisal ten artykul??! IP: 212.160.86.* 12.05.06, 17:43 Powiedzcie mi czy to jest artykul czy fragment powiesci sensacyjnej! Boże, czy ludzie nie znają umiaru? Czekaja tylko na sensacje, gonia za nia.A ten co napisal o tym ze Piotrek mial drgawki to chyba człowiekiem nie jest. Dla nas wszystkich, którzy znaliśmy Radka jego smierc jest ogromna, niewyobrażalna tragedia, dla jego rodziny...tego nie da sie opisac... Po artykule w wyborczej widac jednak doskonale ze dla innych czyjes nieszczescie moze stac sie tylko sensacja. Co dzieje sie z ludzmi w dzisiejszych czasach? Gdzie moralnosc, umiar i uczucia???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziemniak Re: do peacekeeper IP: 80.51.57.* 12.05.06, 20:53 pod koniec stycznia miałem podobną sytuację. Jechałem DK-1 w kierunku Łodzi (było coś po 23). Jechałem prawym pasem, lewym pasem jechał TIR z naczepą. W pewnym momencie zaczął zjeżdżać na mój pas. Zacząłem trąbić i hamować. Walnął mnie końcówką naczepy. Obróciło mnie o 180 stopni. TIR nawet nie przyhamował. Coś mi się zdaje, że przysnął sobie za kierownicą. Zgnieciony błotnik uniemożliwił mi gonienie go. W efekcie na własny koszt musiałem wymienić: błotnik, zderzak i migacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwadrat Re: Słup zabił dziecko (*)(*)(*)(*) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 19:12 (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*) Wielka tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazia Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 19:40 Nie rozumiem-brat kierowcy mówił w tym artykule,że brat jeździł od trzech lat, a w dalszej czesci pisze,że morderca jest tegorocznym maturzystą.To znaczy, że co? Albo kolejne podejscie do matury, albo przekłamanie? A tak wogóle przydałoby sie badanie na obecnośc psychtropów we krwi-one spowalniają refleks i reakcje . Są ludzie, ktorz siadaja za kierownice po alkoholu, ale sa i tacy,którzy naduzywaja leków psychotropwych(nie mówiąc juz o narkotykach. Swoja drogą niejednokrotnie byłam świdkiem bezwzględności kierowców wobec grupek dzieci,które miały przejsc przez jezdnię w naszym mieście ,równiez w pobliżu Urzedu Miejskiego,jak i w Alejach-widząc dzieci wymuszaja pierszeństwo,mało tego, gdy maluchy sa na pasach-nie zwalniają,liczac na refleks dziecka.Nie daj Bóg, by który maluch przydepnał sznurowadło!bo nie ma szans na zatrzymanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aloizek Re: Słup zabił dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 20:13 widział ktos może tego kierowcę? opiszcie go jak coś pamietacie...to dla mnie ważne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiepan Re: Słup zabił dziecko IP: 80.53.75.* 12.05.06, 23:04 Jaki ty człowieku jesteś niekumaty. Podejście do matury pierwsze bo to zapewne absolwent technikum. Tak się dziwnie składa że technikum jest o rok dłuższe. Jeśli napisano że jeździ 3 lata to też jest to możliwe. Kurs można zacząć 3 miesiące przed 18-tką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Słup zabił dziecko IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.05.06, 20:13 To straszne wspolczuje rodzinie chlopca.Domyslam sie co teraz ona przezywa.Moim zdaniem to jest jeszcze dziecko moze niebyl on jeszcze gotowy by usasc za kierownica. Samochodami powinny jezdzic tylko osoby dorosle.Za takie cos powinien sad skazan go na dozywocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Słup zabił dziecko IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 12.05.06, 20:43 Czy ktoś z Was wie kiedy jest ostatnie pożegnanie?(pogrzeb) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polepiona Pożegnanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 21:07 Z tego co było na nakreologu to o 12, w niedzielę w kaplicy przyszpitalnej na Zawodziu. Dziś na światłach pali się mnóstwo zniczy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Msza św. za Radka IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 22.05.06, 10:19 dzisiaj o 18.00 w kosciele Judy Tadeusza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c12 Re: Słup zabił dziecko IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 12.05.06, 20:52 ale faq debile..../mala..i inni/....jakies oszlolomy na prochach....albo ćpające dooopy...usprawiedliwienie..? a jakie cipoooo ? kierownica mu sie wyslizgenala....? bylem tam...ty nieqymata cipo...ty...niema _znaku do zwaracania!!!! ty slepoto...jechal od legionów i zakręcal.na swiatlach...idz i zovbacz ...miernoto...!!! chyab tez masz prawo jazdy za 3 złote...!!! ...tlumaczenie brata..jest warte funta kłaków...wiem to doskonale....-bylem tam i widzialem.../wy ćwoki..co negujecie sens zdarznia/....tak...mówicie.._znalazł sie w nieodpowiednim miejscu..- radek/....debile ciemne...stał na wydzielonym przejsciu....a gdzie /wedłog was...barany /..mial stac..??? kiszke w mózgu malym jak orzeszk macie..-mówiacv takie slowa....tłumany...!!!!...kierowca nie winy..?? ok..to moze ..ten ksiezyc..?? co..?? tłumoki.... !!! TYLKO JEGO WINA JE..A...JEST..-NIECH ZDYCHA W KAZAMATACH !!!! ZABRAL..ZYCIE....CHLOPAKA KTÓREGO ZNALEM....- NIE JAKEIS SMYKA....NIE JAKIEGOS...PÓLGŁOWAKA..ALE ...- ROZSADNEGO MILEGO I UPRZEJMEGO CHLOPCA...!! I co /mala/.....ty durnowata ..forumowiczko..?/ masz komentarz..? idz..sie ..odlej bo bzedty mówisz......wstydze sie za ciebie...!!! spadaj...niejestes warta...jednego slowa...!!! faq. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tj Tragedia:(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 20:55 To straszne.Jest mi beznadziejnie przykro.Nie wyobrażam sobie tego, co czują rodzice i bliscy tego chłopca.Z racji swojego młodego wieku nie poznał tak naprawdę czym jest życie,nie dano Mu szansy.Codziennie ginie wielu ludzi, dla większości są to liczby,statystyki podobnie jak w encyklopediach, ale jeden człowiek to jedno życie-to coś pięknego.Każdy ma swoje marzenia ,swoje idee , swoje sny i swoje złote góry,życie jest bezcenne.Współczuję kierowcy,ponieważ uczucie ,które wywołała w nim ta tragedia towarzyszyć mu będzie do końca życia.Nie zmienia to jednak faktu ,że to jego wina,że przez swoją głpotę odebrał komuś życie.To mógł być każdy z nas.Odnośnie "szpanu" i "popisywania się "- nie rozumiem osób ,które za wszelką cenę chcą zrobić wielki show i pokazać rówieśnikom coś ....Szkoda tylko,że nie wiem co.To jest chore i żenujące.Los często jest w naszych rękach,to my mamy wpływ na szereg róznych rzeczy i na ich następstwa.Istnieje coś takiego jak tor wyścigowy -jest to miejsce gdzie można robić wszystko.Nie chcę nawet myśleć o tym ile jeszce tragedii się wydarzy ,o tym ilu ludzi będzie miało złamane życie,ile matek stanie na grobach swoich dzieci , bo ktoś nie liczył się z oczywistymi konsekwencjami:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c12 Re: Tragedia:(((( IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 12.05.06, 20:59 POWTARZAM!!! NIECH ZDYCHA W WIEZIENIU!!!! MORDERCA- ZROBIL TO SWIADOMIE BYL TRZEZWY!!!! JAK BY BYL PIANY TYMBARDZIEJ JEST DURNIEM !!! ZABIL W BIALY DZIEN _ CZYJES KOCHANE /NAPRAWDE/....DZIECKO...!!!!! CO CZULI BY JEGO RODZICE..TEGO /MORDERCY/..GDYBY TO ON ZGINĄL W YWPADKU..???? ..SZKODA SŁOW..... KRYMINAL..DO KONCA ZYCIE BO JAK NIE ..TO MOZE ZBIJE TWOJE ALBO MOJE..!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ReViI. Re: Słup zabił dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 21:11 Po 1 Wieczny odpoczynek racz mu dac panie... Po 2 japie.. :/ to byl syn mojego znajomego CO ten qrwa czlowiek sobie myslal ?? ze co niby bedzie jak pirat jechal i tu mu sie kierownica wyslizgnela?? niech qrwa rowerem jezdzi a nie bedzie biedne niewinne dzieci zabijal normalnie tego czlowieka bym rozqrwil...Sory za przeklenstwa ale chyba rozumiecie moja zlosc...[*] :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c12 Re: Słup zabił dziecko IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 12.05.06, 21:21 masz racje/...re/....szafot i juz po problemie....zabil raz...zabije razów...wiecej.:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 21:38 Kretyn-dziennikarz wymyslił kretyński tytuł - jaki słup zabił? - to debilek to zrobił siadajac i szpanując jakiś zdezelowanym gratem z Reichu. A przepisywanie przez tego debilnego dziennikarza opinii? brata - mordercy, którego nie było na miejscu wypadku to już szczyt dziennikarskiego kretynizmu. Pisżący w tej gazecie? dziennikarzu?-matole opamiętaj się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Re: Słup zabił dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 22:00 czy ten kierowca to Michał L . ????odp dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała ZSE Re: Słup zabił dziecko IP: *.profiline.pl / *.profiline.pl 12.05.06, 22:31 Nie można być takim niesprawiedliwym dla kierowcy. Przecież dla niego to też jest straszny szok. Oczywiście jesgo cierpienie nie jest równe cierpieniu rodziny zmarłego chłopca ale on też jest człowiekiem//// Kare poniesie napewno, ale nie utrudniajcie mu życia wyzwiskami typu morderca.... tak o nie można powiezieć nikt tak naprawde nie wie jak do tego doszło. a tak apropo to czy ten chłopak chodził do Ekonomika na Augustyna ??? odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: Słup zabił dziecko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 22:20 Uważam ,ze tacy młodzi ludzie nie powinni mieć prawa jazdy. A egzaminy powinny byc bardziej zaostrzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c12 Re: Słup zabił dziecko IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 12.05.06, 22:42 ...~~~/mała/....idz spac...kretynko.....jak nie on zabil.....? to kto....? moze pankracy...? usprqawiedliwiasz go..? ok..to byc odwazna i wystaw swój tyleq...na zielonym świetle...-moze cie ktos trafi ..przy 120/h..? jestes chyba chora na bulimię...bo ci rozum sie dupcy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil-lap Re: Słup zabił dziecko 12.05.06, 22:55 slouchaj jak bys troszke pomyslal to moze bys zauwazyl ze jadac z predkoscia 120km/h i zawracajac na recznym to jakos bys nie zawrocil bo predkosc jest zaduza a co za tym idzie sila od srodkowa nie pozwolila by na to zeby auto obrucilo sie o 180stopni wiec bardziej prawdopodobne jest to ze jechal faradjaka w strone legionow i zebral zakret w lewo udezyl w w yspe kierownica sie wyrwala auto odbilo i doszlo do tej tragedji. Wiec okazal bys troszke kultury i nie wyzywal osob ktore pisza nie po Twojej mysli!!!!! aco da malej ZSe to on chodzil do kochanoskiego na warszawskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wici Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 15:52 Tu rozprawiamy o tragedi , a szczyle za kierownicami caly czas robia to samo. Wczoraj po poludniu 4 byczkow w BMW wjechalo z piskiem opon z ul. Dąbrowskiego w aleje az sie zakopcilo jak przyhamowali przed wyjazdem z Pl, Bieg. Dzisiaj ok. godz 13.oo spod politechniki szczyl przy aplauzie kolesiow ruszyl na palonych oponach az slady na jezdni zostawił. Dogonilem gnoja pokazalem mu kolko na głowce i przyblokowalem do jazdy w/g przepisow. Probowal mnie minac z lewej i z prawej ale musial do aleii jechac przepisowo. Zaluje ze nie spisalem Nr. rej. teraz bede to robil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała ZSE Re: Słup zabił dziecko IP: *.profiline.pl / *.profiline.pl 14.05.06, 12:54 Nie wiem skad w tobie tyce agresji c12 nie można wszytskich mierzyć jedną miarką. I nie wybrzuszaj sie jeśli ktoś myśli inaczej niż Ty. Każdy ma prawo do własnej opinii./ Ja go nie usprawiedliwiałam. Napisałam tylko tyle że napewno nie jest mu z tym dobrze a od wyroków są sądy a nie cywilni ludzie.Może to w końcu do Ciebie dotrze... pomyśl troche zanim cos po raz kolejny napiszesz bo głupimi słowami możesz jeszcze bardziej dobić i zdołować człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
kamil-lap Re: Słup zabił dziecko 12.05.06, 22:59 ale 20 lat to nie jest wcale malo on posiadal prawo jazdy od trzech lat a po za tym nie mozna wszystkich stawiac na rowni z nim bo jeden nie przestrzega przepisow a drugi bardzo przestrzega to wszystko zalezy od osoby ktora siedzi za kierownica a tak wogole to sa przypadki ze 40 czy 50 latek jezdzi gorzej niz taki 20 latek juz wczesniej w poscie ktos stwierdzil ze taki 20 latyek zna przepisy lepiej niz 50 latek ktory jezdzi 20 lat albo i wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Słup zabił dziecko IP: *.profiline.pl / *.profiline.pl 13.05.06, 00:04 Nie powinniscie tak grupowac ludzi..wiadomo sa zli i dobrzy kierowcy..i nie tylko mlodzi kierowcy sa "piratami drogowymi"!!!Chlopak nie zabil z premedytacja zrobil to z bezmyslnosci..napewno jest mu z tym zle..wiec czy wiezenie cos tutaj pomoze?Jedynie co tam moze zrobic to zdemoralizowac sie! Owszem powinien zostac ukarany ale uwazam ze ta kara nie powinna byc najwyzsza. Ps.Przeraza mnie to jak ludzie nie potrafia ze soba "rozmawiac" wystarczy spojrzec na forum!Bardzo duzo tutaj Hamstwa,zlosliwosci,wyzwisk,braku tolerancji..to jest bardzo przykre!Ludzie troche kultury!!Badzcie cywilizowanymi ludzmi prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzE100ChOwSkI Re: Słup zabił dziecko IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 13.05.06, 00:27 Forum jest po to ,żeby pisać o swoich naturalnych odczuciach i doznaniach na czyjąś krzywde!!!Czy to będą hamskie czy kulturalne wypowiedzi to nikomu krzywdy i życia nie odbiorą jak "bohater" kierowca!!!! Przyznał się do winy sam! jakby jeździł normalnie to niebyłoby tego wszystkiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: birnbaum Kamilu-Lap i Nowijko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 01:25 Oboje wciąż nie chcecie zrozumieć, że w świecie ludzi dorosłych za skutki swoich czynów się odpowiada. Publiczna droga nie jest miejscem na głupawe popisy młodocianych kierowców. Czy zgodzilibyście się na próbę strzelania do przechodniów na ulicy po zakupie wiatrówki? Też można się tłumaczyć, że nie mogłaś (-eś) przewidzieć obecności przechodnia na torze lotu pocisku. Młodzi kierowcy! Na publicznej ulicy są stale inni uczestnicy ruchu: wasi koledzy i koleżanki, czyjeś matki i ojcowie, czyjeś młodsze rodzeństwo. Szaleńcze wygłupy na drodze, to nie kolejna gra komputerowa. Tutaj trafiony nie ma drugiego życia. Niesprawiedliwośc zasadza się w tym, że zginął 11-letni dzieciak, a 20-letni kierowca przeżył. Szkoda, że ten słup nie zwalił się na sprawcę. Oszczędzilibyśmy trochę pieniędzy w budżecie na areszt, sąd i więzienie. Naciskając bezmyślnie pedał gazu, pomyśl młody kierowco, że w zderzeniu z tobą dziecko na rowerze nie ma szans. To już lepiej wal w solidne drzewo. Powtarzam, jeśli nie umiesz dostosować prędkości do warunków na drodze, do przepisów, jeżeli swędzi cię prawa stopa, trzymająca gaz, to przesiądź się na tramwaj. Daj innym przeżyć swoje życie. Morderca za kierownicą ma jakąś przyszłość w więzieniu. Jego ofiara nie ma żadnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowijka oto człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 23:59 Kierowca popełnił błąd, dla mnie nie ma znaczenia jaki to błąd, niewłaściwie używanie ręcznego, niedmierna prędkość... nieważne, skoro starciła panowanie nad kierownicą musiał popełnić jakiś błąd. Jego wina. Ale ludzie do jasnej cholery. To jest CZŁOWIEK. Bardzo młody człowiek. Kto nigdy nie jechał zbyt szybko niech pierwszy rzuci kamień. A wy już wydaliście na niego wyrok. Moim zdaniem zbyt surowy. On też jest ofiarą tego wypadku, musi żyć z tym co się stało (źle się wyraziłam nie z tym co się stało bo on wie że to sie nie stało samo, on to zrobił) z tym co zrobił. Ja mu wspólczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzE100ChOwSkI Re: oto człowiek IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 13.05.06, 00:11 Piszesz o kierowcy jakby nic się nie stało! postaw się na miesjscu rodziców zabitego dziecka wyobraź sobie,że to twoje dziecko i jak się z tym czujesz???? Wyśmienicie co? A kierowca jakby jechał jak normalny człowiek to nie było by trupów i rannych!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omnipotentny właśnie! IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 13.05.06, 10:15 tak, jest czlowiekiem, i to go zobowiązuje. zobowiązuje go do tego, żeby nie łamać podstawowego prawa natury, jakim jest szanowanie życia innych. to, że ten akurat dwudziestolatek był, jakby to powiedzieć, w niewłaściwym miejscu i niewłaściwym czasie, jest rzeczywiście przykre, bo nie on jeden tak się na drodze zachowuje. Ale z drugiej strony, ja też mam 20 lat, też mam prawo jazdy, i nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby: zawracać w niedozwolonym miejscu, zawracać z prędkością ktora uniemozliwia panowanie nad pojazdem, oraz żeby nie szanować swojej własności - bo zawracanie z piskiem opon ''na ręcznym'' to po prostu psucie auta. Wczesniej już napisałem, że żadne spocone ręce, żadne wyślizgnięcie kierownicy - jego po prostu wyrzuciło na tym wirażu na chodnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyslawa Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 06:22 Radek byl slicznym chlopcem... ...niektorym dane dozyc 90 lat, a inni nawet nie poznali co to dojrzewanie... Jest mi okropnie ciezko...czuje, jakby to z mojej rodziny odszedl ktos bliski. Dzis np mam gorszy dzien - nie mam nastroju, a jutro nie to mnie nie ma. Zycie jest kruche... Z ogromnym zalem serca i kondolencjami [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawodzie Re: Słup zabił dziecko IP: *.21.pl / *.21.pl 13.05.06, 07:27 Trzeba Przywrócić Batmana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Słup zabił dziecko IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.05.06, 08:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Słup zabił dziecko IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.05.06, 08:57 moja mama pracuje w szkole do której chodził radek jeszcze przed wypadkiem powiedział do niej niech sie pani uśmiechnie ja zaraz przyjade na tańce do szkoły.Boże ta tragedia wstrząsnęła chyba wszyskimi którzy mają serce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c12 Re: Słup zabił dziecko IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 13.05.06, 10:46 zastosowano areszt dla mordercy radka./brawo/ ..tak-mMORDERCY - bo zrobil to z premedytacja.....-jadąc w godzinach szczytu,ruchliwą ulicą,w terenie miejskim/z prędkoscia.120km/h,łamiąc przepisy,uderzajac w slup syganlizacyjny,gdzie stali przechodnie i dzieci...i tak sie qurffa zastanawiam......czego takie chore i debilowate forumowiczki i /cze/...bronią tak zawziecie...młodego_anemicznego_mordercy??? bo co.? bo mial 20 lat? bo co bo zdawal mature? bo co -bo mial niedawno kupione auto? a kto mu curffa dal prawo aby łamał zakazy? NAWET ODROBINY NIE MAM DLA NIEGO /MORDERCY/-WSPÓLCZUCIA!!! NAWET MALUTKIEJ ODROBINY !!! MAM ZA TO WSPOŁCZUCIE DLA ..tych co chrzania o wyrozumialosci dla niego....wspolczuje wam bo mózg wam sie w kisiel zamienil !!! ale rozumiem to..pewnie ćpaliscie albo pili tanie wino na dysko_ i wam sie juz jebie totalnie ..nieznacie granic wspólczucia i granic rozpaczy oraz zrozumienia zdarzen i faktów. ...ten co zabil-NIECH ZDYCHA W KRYMINALE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 12:27 Ale gdzie Wy tam macie napisane, że jechał 120km/h? Chyba, że czytać nie umiem. Może wcale nie jechał za szybko, może przyczyną wypadku było coś innego. Jest taki stereotyp, że jak młody człowiek powoduje wypadek, to jest to chłopak, który za szybko jechał. Przecież przyczyny wypadku mogą być naprawdę różne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowfca Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 12:31 Co spaliłeś? bo nawet zdania nie potrafisz sklecić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała ZSE DO c12 IP: *.profiline.pl / *.profiline.pl 14.05.06, 13:14 C12 wnioskując po twoich wypowiedziach jestes .... nie wiem jak to nazwać.... Nie rozumiem cie wogole skad masz informacje o prędkości z jaka jechał ten chłopak???? To ze był młody to nie znaczy ze jechał jak wariat, przyczyny wypadków są różne i czasami powstają przy małych pedkościach. I nie nazywaj nikogo morderca bo nie masz do tego prawa nie ty jestes od wydawania wyroków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marciello :D zeneke zenek zenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 11:31 zenek, zenek, zenek, i na holere ci to było!!! tyle znaków z góry żebyś uważał a ty jak zwykle jak rajdowiec :/ doigrałeś się baranie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martha Re: Słup zabił dziecko IP: *.21.pl 13.05.06, 11:49 Brawura i brak umiejętności przewidywania... niestety zwykle sprawca tego typu wypadku wychodzi cało a cierpią niewinni Szkoda dziecka (*) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adriana Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 15:38 "Boze,jakie to straszne"Jetsem z Zawodzia,nie chodziłam do szkoly z Radkiem,ani go nie znalam..ale na wiadomosc o tym okropnym wypadku wywolala we mnie burzę łez i żalu.Nie moge przebolec tego, ze rodzice i cala rodzina chlopca przezywa teraz koszmar. To tak jak taka okropna bajka, najgorszy koszmar. Bardzo współczuje..naprawde. A 3 ktora trafila do szpitala to moi "przyjaciele" bardzo czesto rozmawialam z nimi...z ich mamą...tak bardzo mi zal..mam nadzieje ze chociaz oni powrocą do pelnego zdrowia:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: future Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 16:34 Osoba przeprowadzająca niewiele by tu pomogła. Kierowcy zbytnio szarżują i to jest tego winą, są słabo przygotowani do jazdy bo na kursach nie ma słowa o tym czym óżni się rajdowa jazda od drogowej. www.forum.polskie-drogi.cba.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaka Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 08:15 Dawać prawo jazdy w wieku 30 lat a zabierać w wieku 60 lat, bo i jedni i drudzy mają w głowie sieczkę zamiast rozumu !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg-xx Nie ma tematu bo tu nic nie ma! wszyscy odchodzą IP: *.21.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 17:37 Wszyscy musimy kiedyś odlecieć Radek poleciał !! i nic tego nie zmieni ! Tak chciał ,,ON" ! LUdzie sie nie liczą ! łzy ? Potrzebne są Teraz Sprawcy ! To jest paranoja ! Teraz sprawca zostanie osądzony !! Pomyślcie ! dość ze jedno zycie uleciało , uleci i drugie ! Ci ktorzy na sprawce patrzycie złym okiem ! Bojcie sie Boga ! Grzesiek :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c12 Re: Nie ma tematu bo tu nic nie ma! wszyscy odch IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 13.05.06, 18:03 gregxx/..i ty durnowata../ola/....walicie takie bzedty..ze az zal je czytac......a jak byscie zereagowali..gdyby to wam zabito....kogos..bliskiego bardzo..??? musiala..byc przyczyna..?/- piepszy /ola/..tak byla...w czaszce kisiel...ty pindo..!! gupkowata..!!! a greg..to chyab prochy diluje...bo tez marudzi jak...-na fazie...to go currfa wezcie...tego debilowatego-MORDERCE i go karmcie za swoja kase...tumany. netowe..!!!1jak dorosnie do 25 lat..to pozabija wasze dzieci..!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiepan Re: Nie ma tematu bo tu nic nie ma! wszyscy odch IP: 80.53.75.* 14.05.06, 11:41 tAK SIĘ ZASTANAWIAM kim jesteś i z jakiej dzielnicy. Dobrze że w sądach nie ma takich ludzi jak Ty c12, bo tylko uczuciami by się kierowali. Moje skromne zdanie po przeczytaniu tych artykułów jest takie: to skrzyżowanie miało być niby bezwypadkowe po przebudowie. Teraz średnio raz na 2 tygodnie coś się dzieje, więc jak zwykle projekt nie wyszedł ale mniejsza z tym. Kierujący pojazdem miał wyjątkowego pecha. Radka nie zabił samochód, ani słup. Urwały się sygnalizatory i toone doprowadziły do tragedii. To czy kierowca dostanie karę czy nie to jest sprawa sporna. W sumie może coś w zawieszeniu. Teraz wszyscy przeżywacie i krzyczycie, a za kilka dni lub tygodni zapomnicie o sprawie. Zawsze tak bywa. Teraz w miejscu śmierci chłopca palą się znicze,zobaczymy jak długo ktoś będzie przychodził je zapalać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: der Re: Słup zabił dziecko IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 13.05.06, 20:05 i dobre to kiedy i kog zabije nastepnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 08:10 Mamusia z tatusiem kupili gnojowi samochodzik za zdanie matury, to teraz mają w domu MORDERCĘ DZIECKA!!!! Powinien zgnić w pierdlu. Mam dzieci w wieku tego które zginęło i nie wyobrażam sobie takiej tragedii. Chyba bym udusił tego gnoja własnymi rękami za to co zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
szczepek1989 Re: Słup zabił dziecko 14.05.06, 13:26 Co za idioci montowali te słupy? Słup powinien być solidnie wkopany w ziemię i dodatkowo wzmocniony...Zostawiam to bez komentarza, praca którą wykonali została zchrzaniona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazze Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 18:38 Dzis bylem na pogrzebie Radka straszna rozpacz widzialem ze Mateuszek juz wyszedl ze szpitala pozdrowienia dla siostrzyczek.Obie rodziny bardzo przezyly ten dzien lacze sie z Nimi w bolu [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mic Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 22:21 Co wy w ogóle za bzdury piszecie. Słup za słaby, a może krawężnik był za niski i dla tego wjechał w ludzi. Często tam jeżdżę i ostatnio analizowałem jak to mogło być. Jak podawał sprawca wypadku wyrwało mu kierownice z rąk. Proszę sobie wyobrazić, w jaki to sposób na asfaltowej drodze gdzie nie ma ani jednej dziury, nie ma żadnego kanału może wyrwać kierownicę. Jechałem parę minut po tym zdarzeniu i widziałem samochód, który to zrobił, a przed nim człowieka nakrytego i leżący rower. Po pierwsze samochód był nie na polskich numerach, prawdopodobnie na francuskich. Wniosek, że niedawno musiał być sprowadzony, a kierowca wiele nim w kraju nie jeździł. Jak widziałem był to prawdopodobnie peugeot. A wiec przedni napęd. Jak ja to widzę ? Kierowca według opisu zawracał na skrzyżowaniu. Na pasie, na który zawracał są dwa pasy ciągłe i trzeci jako zatoczka dla autobusów, a dopiero na niej przejście dla pieszych. Proszę sobie wyobrazić jak kierowca zawraca, nie mieści się na dwóch pasach, brakuje mu trzeciego i wjeżdża na chodnik, na którym jest przejście dla pieszych. Łamie stalowy słup i wpada na dzieci. Prawda jest taka, że przy takim zawracaniu nie ma możliwości wypuszczenia kierownicy z rąk. Jest natomiast to możliwe, kiedy mamy samochód właśnie z przednim napędem, a takim jechał kierowca. Dzieje się tak jednak wtedy, kiedy prędkość, z którą robimy nawrót jest niekontrolowana. W tym momencie wystarczyło, że w połowie nawrotu nacisnął do końca gaz, a koła przednie w pewnej chwili złapały przyczepności. W tym właśnie momencie może nastąpić wyrwanie kierownicy z rąk. Szczególnie przy przednim napędzie. Inną jedyną możliwością było to, iż cała szybkość nawrotu spowodowała promień nawrotu, którego koniec znajdował się właśnie na przejściu. Tak czy inaczej cała wina leży po stronie kierowcy. I proszę nie mówić, że kierowca ma już karę w postaci życia z tym. Macie rację młodość i tak dalej. Sam kiedyś jeździłem ryzykancko mając kolegów w aucie. Ale proszę powiedzieć rodzicom zabitego, że sprawca poniósł karę w postaci zabicia państwa syna i będzie musiał o tym myśleć do końca życia. Ok. zgodzę się, że być może więzienie nic nie pomoże. Ale może kara finansowa dla sprawcy, co oczywiście dotknie rodzinę by tu pomogła. I nie mówię tu o 5 tysiącach złotych. Mówię o karze 100 – 200 tysięcy złotych, którą to otrzymałaby rodzina zabitego na naprawę szkód moralnych i leczenie psychologiczne. Kara taka jednocześnie stworzyłaby barierę, której bali by się inni piraci drogowi, a rodzice innych młodocianych kierowców robiliby wszystko by ich dzieci jeździły bezpieczniej. Znam przypadek, kiedy młody kierowca pod wpływem alkoholu uciekał policji. Na skrzyżowaniu Alej i Kościuszki zdemolował ogrodzenie od przystanku tramwajowego, a na rondzie Warszawskiej z Jana Pawła przejeżdża na czerwonym świetle i zabija kobietę, druga kobieta z dzieckiem na ręku zostaje uderzona lusterkiem. Pościg trwa do Mstowa gdzie policji udaje się zablokować kierowcę. Był pod wpływem alkoholu. Ktoś, kogo znam siedział z nim w więzieniu ( może bardziej ośrodku w Zawodziu) Opowiadał, że facet nie czół żadnej skruchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c12 Re: Słup zabił dziecko IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 15.05.06, 08:34 mala..zse/..stiepan/....wy curffa jekis debile netowe jestescie...-tak/tak was dac do sądu-powypuszczacie wszystkich morderców i zlodziej ,pederastów i dewaiantów/.../co toza sygnalizator co sie urywa? zadajesz pytanie gupowaty durniu? ano taki -ze jepniesz w niego ze 100 to sie urwie - niemoto netowy /niewierzysz -walnij i sprawdz!!!!/ po drugie i zasadnicze barany jest podstawowoy element którego niewidziecie ciolki to taki ze.. MORDERCA Z PEGOUTA--SWIADOMIE ZŁAMAL PRZEPIS PONIEWAZ NIE MAM TAM ZNAKU DAJACEGO MOZŁIWOSC ZAWRACANIA !!!!!!!!!!!!! QUMACIE DURNOWATE JELOPKI !!! JAK NIE -TO POGRATULUJCIE MORDERCY POCZUCIA HUMORU I UŁANSKIEJ JAZDY !!! NAJLEPIEJ TO KUPCIE SOBIE FURY Z SZROTU I TEZ WALCIE W SLUPY ..TYLKO TAK ZEBY APRÓCZ WAS NIKOMU INNEMU KRZYWADA ISIE NIE STALA.!!! N I E W S P Ó L C Z U J E ---------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c12 Re: Słup zabił dziecko IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 15.05.06, 08:41 ktos powiedzial ze mozna sie domagac od mordercy i jego rodziny /sprawcy/..odszkodowania...tak-mozna ..jest kancelaria mam nawet do niej namiary..../która zajmuje sie takimi sprawami./SKUTECZNIE/...!! 99% skutecznosci..... TYLKO OJCIEC RADKA ..TROCHCE OCHLONIE PO TEJ TRAGEDII MAM ZAMIAR MU POMÓC WE WNIESIENIU AKTU OSKARŻENIA I SFORMULOWANIU WNISOKU O ODSZKODOWANIE ../ WNIESIEMY O KWOTE ZADOSCUCZYNIENIA W WYS.2.000.000 ZL. ../SLOWNIE 2 MILIONÓW/...OD SPRAWCY LUB JEGO RODZINY..!!! I POWIEM CI /mloda zse/...ze jak na ekonmika to chyba wiesz ze jest to mozliwe..!!! ty WIELKA OBROŃCZYNIO SPRAWCÓW WYPADKÓW/ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała ZSE do c12 IP: *.profiline.pl / *.profiline.pl 15.05.06, 09:03 ja nie jestem cobrończynią sprawców wypadków jak mnie n azwałeś. Poprostu nie rozumiem skad w ludziach tyle nienawiści do drugiego człowieka. a JESLI SPRAWCA WYPADKU BYŁBY Z tWOJEJ RODZINY (Z MOJEJ NIE JEST , NIE ZNAM GO)to czy obrzucałbyś go takimi samymi wyzwiskami ... ??????????? bardzo jestem tego ciekawa i nie wyzywaj ludzi na forum którzy wyrażaja wlasna opinie bo ono od tego wlaśnie jest. Nie jestes jakimś Góru żeby sługać ciebie i podporzadkowywać do twojemu zdaniu. ja nikogo nie bronie - ja staram sie zrozumieć skad w ludziach tyle nienawiści. Chłopak miał 20 lat - fakt ale czy dla niektórych każdy młody kierowca równa sie z osobą nieodpowiedzialną?? z osobą która ma siano w głowie?> która jak wsiadzie do samochodu zachowuje sie jak wariat drogowy???!!! Tak wcale nie jest Owszem sa ludzie nieodpowiedzialni ale nie przyrownujmy wsyztskich do jednej kreski. bpo czasami idac ulica widzimy duzo starszych ludzi po 40 jeżdżących jak idioci i wtedy nikt nie mówi :" o zobacz młody gó..aż wpadł do samochodu i szrżuje " tylko jest zazwyczaj " poewnie z uzasadnionych przyczyn mu sie spieszy do pracy" TO JEST NIESPRAWIEDLIWE!!!!!!!! i Ty też jestes NIESPRAWIEDLIWY!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c12 Re: do mala zse IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 15.05.06, 09:11 przedszkole skonczylas ??? gdzi ja piesz ze /sprawa/.dotyczy mlodych ??? i tylko ich ??? jakby byl z mojej tak samo bym mówil !!! a jak chcesz tak bardzo to zrozumiec to idz do klasztoru /tam są w akaty/... i mysl przez 25 lat ..dlaczego...??? a po drugie bo Go znalem RADKA ty niemoto i gdyby wszyscy byli tacy uprzejmi i radosni i mądrzy jak on -spokojni kulturalni to niebylo by zła w tym kraju !!! albo by bylo zdecydowanie mniej !!! kumasz - netowa myslicielko !!!! ??? napisz mu usprawiedliwienie ze niechcial zabic bo myslal ze niewiedzial co robi !!! 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała ZSE do c12 IP: *.profiline.pl / *.profiline.pl 15.05.06, 09:17 sadzac po twoich wypowiedziach cebie nawet do przedszkola nie przyjęli. Mnie tez jest szkoda tego Chłopaca, to oczywiste ze nikt nie chce niczyjej śmierci. Ale czy Forum takie jak to musi byc miejscem w ktorym ludzie wypisuja takie rzeczy? w ktorym życza sprawcy tego aby zgnil we więzieniu? - chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c12 Re: do mala zse IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 15.05.06, 09:21 no nie ..forum jest do tego../ by zrozumiec dlaczego ktos swiadomie zabija / znajdz chociaz JEDEN element nieswiadomosci w tym co zrobil twój kolezka z /zse/...to odszczekam wsystko to co powiedzialem !!! ! aropo skonczylem 3 fakulety /jak skonczysz tyle samo to zakumasz o oc chodzi/!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała zse do c 12 IP: *.profiline.pl / *.profiline.pl 15.05.06, 09:27 Ja tego chłopaka nie znam , nie chodzi nawet do mnie do szkoły bo dla Towjej wiadomośc jesli bys czyatał wczesniejsze posty chodził do Kochanowskiego. A powiedz mi jesli człowiek skonczy 3 fakultety to każdy staje sie taki jak ty??? - bezduszny i niesprawiedliwy? myslacy tylko swoimi kategoriami??? wiesz czasami wole zamienic słowo z niewykształcona osoba bo wiem przynajmniej ze wtedy rozmawiam z człowiekiem a nie w wykształconym potworem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała zse Re: do c 12 IP: *.profiline.pl / *.profiline.pl 15.05.06, 09:35 a jeszcze apropo odszkodowania - jesli jestes po 3 fakultetach powinieneś wiedzieć że PIENIĄDZE ŻYCIA DZIECKU NIE PRZYWRÓCĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala ZSE Re: do c 12 IP: *.profiline.pl / *.profiline.pl 15.05.06, 09:51 co juz nic nie odpiszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c12 Re: do mala zse IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 15.05.06, 10:03 no jestem /potworem/....wedłog twojej pozycji tak ..ty za to jestes NADWYRAZ INTELETKTUALNIE WYROZUMIALA ---wybaczam ci bo nic niewiesz o zyciu .... TAK KASA NIC NIEDA ???? da - zniszcze materialnie potwora który swiadomiew poludnie na przjesciu zabija i krzywdzi LUDZI . to moja miara !! oko za oko zb za ząb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiepan Re: do mala zse IP: 80.53.75.* 15.05.06, 19:36 Co do wysokości odszkodowania to 2 mln zł są mało real;ne. Mieszkamy w Polsce. Nawet jeśli przyjmiemy opcję że sąd przyzna takie odszkoodowanie to sprawca nigdy go nie zapłaci bo niby z czego jak chcesz /c12/ żeby całe życie w pace siedział. Zresztą i tak niedługo wejdą przepisy o bankructwie osoby fizycznej, więc wyciągnięcie tych pieniędzy będzie szalenie trudne. Na bank nie w takiej wysokości. Jak na Polskę to 100000-200000 zł będzie całkiem przyzwoitą kwotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała zse do c12 IP: *.profiline.pl / *.profiline.pl 15.05.06, 21:45 jesli ty patrzysz na strone materialna to ja juz nic nie rozumiem z tego co piszesz. Bo moim zdaniem w takiej sytuacji pieniadze nie graja zadnej roli- ŻADNEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To było żywe dziecko i jego życie nawet za miliony sie nie odkupi. A jesli uważasz ze ja nie wiem nic o życiu to jestes w błędzie bo życie choć jestem młoda wiekiem bardzo mniue juz doświadczyło. i jesli mnie nie znasz prosze cie nie wypowiadaj sie na moj temat bo nie masz ani 1%-ta racji w tym co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black dajcie juz spokoj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 23:57 dajcie juz sobie spokoj z niczego nie przynoszacymi dyskusjami. poza tym gadanie o kasie jest troche nie na miejscu, no chyba ze niektorzy z was wychodza z zalozenia ze zycie ludzkie mozna na mamone przeliczyc. tfuj Odpowiedz Link Zgłoś
yamaneko <***> [*]<***> [*]<***> [*]<***> [*] 15.05.06, 10:21 <***> <***> <***> <***> <***> <***> <***> [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toudi Re: <***> [*]<***> [*]<*** IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 15.05.06, 10:29 _________________________________ (*)[*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic popieram c12 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 13:35 Popieram cie w 100%. Tez nie moge zrozumiec jakie idiotyzmy tu pisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała zse do mic IP: *.profiline.pl / *.profiline.pl 15.05.06, 21:38 Fakt miektorzy ludzie pisza idiotyzmy. Ale nie nam oceniać. Nie należy nikogo nazywac morderca. no i niektorzy tutaj obecni "potrafia" nawet wycenić ludzkie życie. i to osbya po trzecha fakultetach :/ to przykre. przeciez ludzkie zycie jest bezcenne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anders Re: Słup zabił dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 16:57 ten czlowiek ktory to zrobil powinien dostac dozywocie!!!!!!to jest nie do uwiezenia jak mozna tak zrobic kierowca tego pojazdu nigdy nie powinien wsiasc za kierownice wspolczuje z calego serca rodzinie tego dziecka i skladam kondolencje Odpowiedz Link Zgłoś