Dodaj do ulubionych

przypisy w Wordzie - POMOCY

IP: 80.48.243.* 22.05.06, 17:15
Witam. Mam pytanie: mam napisaną pracę, z tym, że każdy rodział jest w
osobnym pliku. Kiedy je łączę w jeden, to przypisy przestawiają mi się w ten
sposób, że np. w rozdziale II zaczynają się od numeru 25, bo rozdz. I
skończył się na 24. Ja chcę, żeby każdy rozdział zaczynał się od jedynki.
Pomóżcie, bo strasznie się męczę. Dzięki z góry
Obserwuj wątek
    • bujaka_jamajka Re: przypisy w Wordzie - POMOCY 22.05.06, 17:36
      To chyba musisz kliknąć na cyferke gdzie chcesz żeby była 1 i powinna pokazać
      ci się taka błyskawica i później kliknąć na "uruchom ponownie numerowanie"
      • Gość: olenka Re: przypisy w Wordzie - POMOCY IP: 80.48.243.* 22.05.06, 17:57
        Dzięki za odpowiedź. Ale jak najeżdżam na cyferkę, to niestety nie ma żadnej
        błyskawicy, a bardzo bym chciała, żeby była
        • bujaka_jamajka Re: przypisy w Wordzie - POMOCY 22.05.06, 17:59
          A klikając prawym przyciskiem myszy na cyferke?
          • Gość: olenka Re: przypisy w Wordzie - POMOCY IP: 80.48.243.* 22.05.06, 18:09
            Nic z tego - wyświetla się to, co zwykle, czyli: "wytnij, kopiuj, wklej..."
            itp. Ale dzięki za pomoc. Chyba muszę jednak zostawić tak, jak jest. Pozdrawiam
    • Gość: kobieta Re: przypisy w Wordzie - POMOCY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 18:13
      Jak się nie da w taki sposób, to zapisz sobie każdy roździał w osobnych plikach
      i tak wydrukuj.
      • Gość: olenka Re: przypisy w Wordzie - POMOCY IP: 80.48.243.* 22.05.06, 18:17
        Tak zrobię, ale muszę oddać pracę również na płycie - i ona ma być, niestety, w
        jednym pliku. Ale dzięki za odpowiedzi. Nie liczyłam na tak szybką pomoc. Dzięki
    • mariusz-79 Re: przypisy w Wordzie - POMOCY 22.05.06, 18:45
      W miejscu gdzie chcesz aby zaczynało sie od jedynki dajesz: Wstaw, odwołanie,
      Przypis dolny (czyli do tej pory wszystko tak jak przy wstawianiu normalnego
      przypisu) Rozpocznij od: 1 , Numerowanie: Rozpocznij nową sekcję (zamiast
      ciągłe). Jeśli nadal będziesz mieć problemy... pisz ! Przyjade :P i zrobimy z
      tym porządek :)
      Ps Z reguły przypisy mają być numerowane do końca pracy , a nie co rozdział od
      nowa :)
      • Gość: olenka Re: przypisy w Wordzie - POMOCY IP: 80.48.243.* 22.05.06, 18:52
        Niestety, jak tak robię, to wstawia mi przypis, ale o znowu o numerze innym niż
        jeden. Kontynuuje z poprzedniego rozdziału. Ale skoro piszesz, że z reguły mają
        być numerowane do końca pracy, to już się ni będę przejmować, tylko wydrukuję i
        oprawię tak, jak jest. Dziękuję Ci bardzo. Pozdrowienia
    • Gość: dora przypisy w Wordzie - POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 19:51
      Hej to jak mają byc zrobione przypisy zalezy od wymagan prowadzącego. Niekiedy
      wymagaja zeby zaczynały sie one na kazdej stronie od 1 Wiec sa gusta i gusciki..
      ale jesli chcesz przypisy w kazdym rozdziale robic od jedynki to wejdż Wstaw
      ->przypis->znak niestandardowy i tam wpisujesz 1 Powinno sie w ten sposb zmienić
      Powodzonka nio chyba ze sie z podpowiedzią spoznilam i juz wydrukowałas prace
      • Gość: olenka Re: przypisy w Wordzie - POMOCY IP: 80.48.243.* 22.05.06, 20:55
        Dzięki. Nie spóźniłaś się - zaraz spróbuję to zrobić. A co do wymagań
        promotora, to niestety mój nie przekazał mi żadnych wymagań odnośnie formy
        pracy. Dzięki i pozdrawiam
      • Gość: olenka Re: przypisy w Wordzie - POMOCY IP: 80.48.243.* 22.05.06, 21:16
        Rzeczywiście się pozmieniało. Z tym, że muszę ręcznie zmieniać każdy przypis po
        kolei. Ale znowu nie jest ich az tak duzo, więc dam radę. Dzięki za podpowiedź
        i pozdrawiam :)
    • dudi_82 Re: przypisy w Wordzie - POMOCY 22.05.06, 20:14
      olenka jeśli nadal sobie nie radzisz to podaj swojego maila. Odezwe się i pomogę.
      • Gość: olenka Re: przypisy w Wordzie - POMOCY IP: 80.48.243.* 22.05.06, 20:59
        Zaraz spróbuję jeszcze coś pokombinować. Ale jak coś, to się odezwę. Dzięki,
        Kamil :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka