Dodaj do ulubionych

Klinia Św. Łukasza. Czy warto tam się leczyć,?

07.06.06, 07:49
Właśnie znalazłam sronkę do tej kliniki, z informacji wynika, że kadrę mają
całkiem niezłą, czy ktoś z Was już tak się leczył? Jakie są opinie? Wiem, że
to klinika prywatna i za wszystko trzeba płacić, a ceny dość wysokie, dlatego
pytam, czy warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: chory Re: Klinia Św. Łukasza. Czy warto tam się leczyć, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 09:09
      podaj lika
      • wawan1 Re: Klinia Św. Łukasza. Czy warto tam się leczyć, 07.06.06, 09:12
        www.klinika.dekta.pl/
        proszę:)
        • Gość: adam Re: Klinia Św. Łukasza. Czy warto tam się leczyć, IP: *.chello.pl 07.06.06, 14:07
          bylem tam u oropedy i kardiologa.jestem zadowolony.drogo ale
          profesjonalnie,szybko i sympatycznie.moja żona byla u ginekologa i tez miala
          pozytywne odczucia.za kazda usluge dostałem rachunek,moglem zaplacic karta.polecam
          • Gość: Jola Re: Klinia Św. Łukasza. - www.klinika.dekta.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 20:56
            To pierwsze miejsce w Częstochowie w którym poczułam się u lekarza dopieszczona.
            Bylam u Prof. Witka- super diagnosta i wspaniały człowiek. Lista lekarzy jak w
            najlepszym ośrodku akademickim. To dobrze że mamy taką alternatywę z dostępem do
            lekarzy klinicznych.Nie jest tanio, ale warto zapłacić za mądrego lekarza w
            klimatyzowanych ślicznych pomieszczeniach, a za poradę dostać fakturę.Wreszcie
            normalnie. Polecam
            • Gość: pacjentka Re: Klinia Św. Łukasza. - www.klinika.dekta.pl IP: *.clarkconnect.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 23:21
              co do dr Witka, to nie podniecałabym się szczególnie. To, że bierze 150 zł za
              wizytę tzn. 10-minutowy wywiad, nie znaczy że jest dobry. Zastanawiam sie też,
              czy jego tytuł profesorski nie został kupiony na Stadionie. Zbyt szybko stawia
              bardzo poważne diagnozy i kieruje na leczenie do swojej prywatnej kliniki w
              Katowicach.
              • Gość: Klinika Re: Klinia Św. Łukasza. - odpowiedz dla Pacjentki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 09:46
                Szanowna Pacjentko! Na przyszłość byloby
                dobrze aby zastanowiła sie Pani nad wyrażaniem swoich opinii o tytułach lekarzy
                z nami współpracującymi.Ma Pani wybór jaki lekarz Panią diagnozuje, ale
                uczciwość nakazuje wygłaszać opinie sprawdzone i prawdziwe. Nasza Klinika dba o
                jakość obsługi naszych pacjentów, dlatego Pani wypowiedź traktujemy jako bardzo
                nieelegancki atak na naszego lekarza.
                • Gość: Kasia Re: Klinia Św. Łukasza. - odpowiedz dla Pacjentki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 10:00
                  Bardzo mi się podoba reakcja ze strony Kliniki. Też byłam w tej placówce u kilku
                  lekarzy i odniosłam jak najlepsze wrażenie. Oczywiście że będą również
                  niezadowoleni jak to bywa w życiu, ale wypowiedź Pacjentki jest żenująca.Ja
                  polecam moim znajomym tę placówkę bo tworzy nową jakość w medycynie, a dość mam
                  niekulturalnych zachowań i braku kompetencji w medycynie.Tutaj płacę i wymagam,
                  a Klinika spełnia moje oczekiwania.
                • Gość: zofia W. Re: Klinia Św. Łukasza. - odpowiedz dla Pacjentki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 00:00
                  Za to elegancko jest doić pacjenta po południu, a przed południem leczyć
                  pacjentów po pijaku i strajkować! (polecam zwłaszcza artykuły o lekarzach-
                  aloholikach z ub. m-ca w Newsweeku i Ozonie)
                • Gość: NIEPROFESOR Re: Klinia Św. Łukasza. - odpowiedz dla Pacjentki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 01:34
                  ot obrażona duma za parę słów prawdy...
              • Gość: do pacjentki Re: Klinia Św. Łukasza. - www.klinika.dekta.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 23:04
                no widać profesorek stosuje pełny marketing oj udana i wszechstronnie zdolna ta
                nasza słuzba zdrowi i w dodatku zadufana w sobie, na zachodzie jest to ni edo
                pomyślenia
            • Gość: znudzony Re: Klinia Św. Łukasza. - www.klinika.dekta.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 02:47
              kolejna kryptoreklama i całkowity brak wstydu i przyzwoitości w każdym wątku z
              zapytaniem o jakiegoś medyka w/w przychodnia szumnie i bezpodstawnie zwana
              kliniką (klinika- jednostka naukowo-dydaktyczna AM) reklamuje swoje słono
              płatne usługi wstyd!!!!
              • Gość: Kornel Re: Klinia Św. Łukasza. - www.klinika.dekta.pl IP: *.acn.waw.pl 28.08.06, 09:29
                Chyba każdy może dbać o własny wizerunek i o dobre imię. Ja widzę, że naród
                nadal jest przekonany, że mu się należy bezpłatny dostęp do wszystkich lekarzy a
                szczególnie profesorów. Jak jest coś dobrego, to zawistni rodacy najchętniej by
                to udupili. Gratuluję dobrego samopoczucia i kieruję malkontentów do państwowej
                służby zdrowia. A tak na marginesie, "klinika" w całej Europie to o prostu nasza
                "przychodnia" i nie musi być placówką dydaktyczno-naukową.
    • Gość: http://serwisy.gaz Re: Klinia Św. Łukasza. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 11:31
      serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3249152.html
      • wawan1 Re: Klinia Św. Łukasza. 15.06.06, 13:34
        No to nieźle, mam nadzieję, że to jednak incydentalna historia.
        • Gość: pacjentka Re: Klinia Św. Łukasza. IP: *.clarkconnect.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 22:10
          Do wszystkich oburzonych moją wypowiedzią "klientek" dra Witka!Po pierwsze, mam
          prawo pisać o swoich odczuciach odnośnie obsługi i kompetencji lekarza Witka,
          tak samo jak i zachwycone nim pacjentki. Żyję w wolnym kraju i to jest
          publiczne forum. Zostałam potraktowana przedmiotowo i od razu, bez
          specjalistycznych badań postawiono diagnozę bardzo poważnego
          schorzenia.Pytam,czy tak postepuje specjalista? Nie urzeka mnie już tytuł
          profesorski, ale kompetencja lekarza. Na szczęście nie mieszkam na Marsie i są
          też inni dobrzy lekarze.
          A swoją negatywną opinię o doktorze przedstawiam potencjalnym pacjentkom dla
          równowagi. I powtarzam jeszcze raz, to że płacę 150 za wizytę wcale nie
          gwarantuje jakości usługi. Dla porównania, profesorowie w Łodzi czy Krakowie
          biorą 100!
          • Gość: ??? Re: Klinia Św. Łukasza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 23:00
            Darmowa reklama kliniki?? Bo zaczynam odnosić takie wrażenie. Za mało klientów,
            to napiszemy na forum i zaraz będą nowi.
            • Gość: wiech nie warta pieniędzy! Ze specjalistami ze Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 23:54
              można się umówić szybciej w Zabrzu, a nie w Cz-wie! Poza tym większość lekarzy
              to tzw. "częstochowscy lekarze" i tutaj komentarz jest zbędny!
            • wawan1 Re: Klinia Św. Łukasza. 19.06.06, 09:41
              Założyłam taki wątek, bo poszukuję w końcu dobrych lekarzy. Jestem pacjentką i
              chyba wolno mi pytać o opinie innych?
              To dygresja, jesli pisałeś do mnie.
          • wawan1 Re: Klinia Św. Łukasza. 19.06.06, 09:44
            Dzięki za ostrzeżenie. Prawdę mówiąc ceny tamtejsze są dośc wygórowane. I jeśli
            mam zostać odprawiona z kwitkiem lub ktoś będzie mi ponownie mydlił oczy i
            zapisywał na kolejna - płatą wizytę, to wole zasięgnąć języka.
            • Gość: Ana Re: Klinia Św. Łukasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 18:18
              Chodzę do tej Kliniki do Prof. Witka i nie widzę problemu w tym ,że wystawił mi
              diagnozę w 10 minut.Jest ona w moim przypadku prawidłowa, a leczenie rokuje
              pozytywnie.To, że płacę 150 zł jest moim wyborem, a jadąc do innego miasta
              zapłaciłabym z kosztami dojazdu podobnie, a może i więcej. A jesli chodzi o
              wypowiedz Pacjentki to zgadzam się z Nią, że jest demokracja, ale to nie oznacza
              że nie należy być rzetelnym i uczciwym w wydawaniu opinii.
            • Gość: pla Ortopeda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 21:19
              Zamiast isc do tej Kliniki do ortopedy polecam Lubliniec i ordynatora z Piekar
              śLASKICH Z urazówki ,Ten traktuje pacjentów powaznie i
              • Gość: do pla Re: Ortopeda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 11:40
                jeśli można to prosze namiary na Lubliniec, jesli możliwe to nazwisko,godz,
                przyjęć, adres, a co do Piekar to nazwisko poprosze, z góry
                dziekuję.pozdrawiam i zdrówka życze
                • Gość: pla Ortopeda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 16:36
                  lekarz nazywa sie Jasinski . Przyjemny facet.Przyjmuje w Lublincu 2 razy w
                  tygodniu .Nie pamietam telefonu . Ale przyjmuje w prywatnej przychodni. Zadzwon
                  na informacje.Jest on ordynatorem w Piekarach na Oddziale rekonstrukcji reki.
                  On decyduje kto i kiedy trafi na stół operacyjny.
                  Piekary to sami fajni specjalisci. Dobra facchowa obsada
    • Gość: beata Re: Klinia Św. Łukasza. Czy warto tam się leczyć, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 21:08
      pan profesor Witek jest bardzo kompetentnym lekarzem i wysokiej klasy
      specjalistą a to ,że trafne diagnozy stawia w 10-15 min. to chwała mu za to
      poniewaz inni specjaliści trafnej diagnozy nie mogą przez kilka tygodni czy
      miesięcy postawic.Uważam ,że liczenie czasu jest tu bardzo nie na miejscu
      • Gość: jacek Re: Klinia Św. Łukasza. Czy warto tam się leczyć, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 09:03
        Ja byłem w tej klinice u dr Pileckiego ortopedy. Bardzo rozsądny lekarz z
        szeroką wiedzą. Zrobił mi USG i zdiagnozował moje kolano.Zaproponował proste
        ćwiczenia i po kilku tygodniach chodzę już bez problemu. Inni lekarze cały czas
        uznawali że tylko operacja mi pomoże.Będę go polecał.
        • wawan1 Re: Klinia Św. Łukasza. Czy warto tam się leczyć, 22.06.06, 09:49
          Ehhh, rzeczywiście przy moim zapytaniu zrobiła się darmowa reklama lekarzy. I
          sądzę, że ci wszyscy "goście" z neostradą, to pracownik kliniki, który
          zmieniając niki chwali lekarzy. I wiecie co, to już u mnie przekreśla was.
          Bądźcie uczciwymi w swojej działalności i otwarci na krytykę niezadowolnych
          pacjentów. Takie gierki i manipulacje są nie na miejscu.
          • Gość: piotrek Re: Klinia Św. Łukasza. Czy warto tam się leczyć, IP: *.net.autocom.pl 22.06.06, 19:50
            Co do kliniki nie mam zdania, gdyz tam nie bylem i wnioskowac co do kompetencji lekarzy tam pracujacych tylko po wypowiedzial na forum napewno nie bede. A co do Neostrady to podejrzewam, ze uzywa jej 3/4 polskiego spoleczenstwa:)moze nawet dr. Witek:)
    • Gość: X Re: Klinia Św. Łukasza. Czy warto tam się leczyć, IP: *.centertel.pl 22.06.06, 21:07
      To ja też wtrące swoje 3 grosze. Podczas gry w nogę zerwałem ścięgno achillesa,
      udałem się do dr Pileckiego do w/w "kliniki". Diagnoza bezbłędna, zachowanie dr
      Pileckiego podczas rozmowy jak najbardziej w porządku, aczkolwiek był troszkę
      "zawieszony". Okazało się, że jest konieczna operacja, miała zostać wykonana w
      Zabrzu i kosztować 2500 zł, doktor Pilecki obiecał oddzwonić w ciągu 2 dni i
      umowić się na operację. Niestety telefonu się nie doczekałem a 3 dnia dostałem
      esemesa z terminem operacji i jeszcze raz podkreśleniem kosztów. Odpisałem, że
      proszę o informację kiedy możemy porozmawiać telefonicznie ale odpowiedzi się
      nie doczekałem zatem operację wykonałem za 2 razy większą kwotę w Sport Klinice
      w Żorach i nie żałuję. Zachowanie dr Pileckiego jak dla mnie było niepoważne,
      myślę, że być może od nadmiaru pacjentów woda sodowa mu do głowy uderzyła.
      • Gość: basia Re: Klinia Św. Łukasza. Czy warto tam się leczyć, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 22:38
        a co sadzicie o endokrynologu z tej kliniki mam problem z hormonami i męcze sie
        w częstochowie już pięc lat, jak myslicie warto żebym poszła i do kogo bo nie
        mam pojecia. a moze gdzieś jest lepszy lekarz?
        • Gość: endokrynolog Re: Klinia Św. Łukasza. Czy warto tam się leczyć, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 09:15
          kilka lat temu, dr.żółcińska z szp.Parkitki.wyrównała u mnie i do tej pory mam
          spoko- spróbuj,jesli tam niebyłas
      • Gość: xyz Dr Pilecki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 14:58
        Niezwłocznie potrzebuje konsultacji z 'sensownym' ortopeda.Na porade w ramach
        NFZ nie mam co liczyc,bo wszyscy wiemy,jak sprawa wyglada. Mozecie powiedziec
        mi cos o dr Pileckim? Prosze o szczere odpoweidzi,a nie pangieryki.
    • Gość: Częstochowianin Re: Klinia Św. Łukasza. Czy warto tam się leczyć, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 22:55
      www.ForumCzestochowa.pl
      Wejdź i wypowiedz się na tematy związane z naszym miastem. Tylko u nas szybko i
      sprawnie znajdziesz ważne informacje oraz będziesz mógł się wypowiedzieć na
      temat bieżących wydarzeń.
      • Gość: Veilchien Re: Klinia Św. Łukasza. Czy warto tam się leczyć, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 14:42
        czestochowaforum.pl/index.php
        Wejdź na niezalezne i niekomercyjne forum miasta Częstochowa :)
        • facia Re: Klinia Św. Łukasza. Czy warto tam się leczyć, 28.08.06, 05:41
          Czytam tu "czestochowscy lekarze" sa niekompetentni , nie potrafia leczyc, tylko
          ci ze Slaska z Lublinca itd.. Ale przeciez wszyscy lekarze studiowali na tych
          samych uczelniach.W Czestochowie nie ma zadnej uczelni medycznej.Sytuacja jaka
          jest powstala nie z winy lekarzy , ale pacjentow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka