Dodaj do ulubionych

Szkoły nie promują zdolnych

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 10:21
szarość na ulicy , szarość w szkole to idea UM ?
Obserwuj wątek
    • Gość: klima Re: Szkoły nie promują zdolnych IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.06, 12:36
      Jak zwykle urzędnicy UM niechętnie wysłuchują opinii ze szkół. Oni zawsze
      wiedzą lepiej??? Zgadzam się z opinią Pani Dyrektor z I LO. Zdolny uczeń to nie
      to samo co uczeń mający wysoką średnią ocen.
      • Gość: zuza Re: Szkoły nie promują zdolnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 13:04
        podajcie nazwiska choć tych ,którzy dostali nagrody:)))kibicuje kumpeli z
        mojego liceum
        ....a w Norwidzie wszyscy są wybitni:)a jaka kadra,a jaka baza nauczania
        ....baza promuje Norwida i tyle
      • Gość: fa Re: Szkoły nie promują zdolnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 22:36
        cos ci sie chłopczyku pomyliło: jest odwrotnie, to szkoły maja gdzies a
        narzekaja na ten stan rzeczy w UM - pewnie nie czytałes tylko chciałes
        przywalic
    • Gość: ja Re: Szkoły nie promują zdolnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 14:53
      ta tylko ze tak sie sklada ze norwid ma najlepsze chody w UM :P
      szkoda ze moja szkola nie ma takich :(
      • Gość: xxx Re: Szkoły nie promują zdolnych IP: *.man.czest.pl 19.06.06, 15:11
        Nie chodzi o to,że ma chody w UM tylko,że ma akurat większą liczbe zdolnych
        osób niz w twojej szkole.
        • Gość: xx Re: Szkoły nie promują zdolnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:24
          wszyscy dobrze wiemy, ze chody tez ma. Wystarczy byc na kilku naradach i od razu
          czuc.
    • Gość: jk Re: Szkoły nie promują zdolnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 14:56
      jak brac to ma kto jak robic to nie ma komu /.....
    • Gość: abor Sobala ...uważa?! IP: *.prenet.pl 19.06.06, 16:07
      Sobala, naczelniczka wydziału edukacji częstochowskiego magistratu uważa, że
      dyrekcje szkół powinny zgłaszać wszystkich zdolnych i wybijających się
      uczniów?! A co o wypowiedzi i pracy Sobali uważa ...Jacuś Betnarski! Bowiem ja
      osobiście uważam, że obydwoje co miesiąc w znacznej części biorą moją kasę …za
      darmo! Moją, czyli polskiego podatnika! Kto w końcu ma przymusić leniwe
      dyrektorki do rzetelnej pracy, jak nie rozkoszny Jacuś z Dorotką?! No kto,
      Miłościwie Panujący Tadzio?! Wielebna Godala, póki co, zbija edukacyjno-
      wirtualny kapitał?! Wirtualny, bowiem fakt, kasa by się przydała każdemu
      uczniowi. I z każdej szkoły. Cześć więc Godali i chwała, że dba o swoich
      żaczków! Jednak mimo wszystko o przyjęciach do wyższych uczelni z rankingowych
      czołówek nie decydują ani nagrody MP Wrony /czarna wrona polskiej
      transformacji/, ani rekomendacje Godali. Swego czasu byłem, widziałem,
      stwierdziłem/syn kończył to ponoć ...renomowane liceum?!/. Większość uczniów
      Godali bowiem i tak zazwyczaj kończy na rodzimej ...AJD. Bowiem już na
      miejscową Polibudę dostają się nieliczne rodzynki. I to po solidnych
      megakorkach z przydatnej aktualnie w cywilizowanym świecie, wiedzy /Godala
      zanotuj!/. Na koniec jednak gwoli sprawiedliwości, chciałbym lenistwo reszty
      dyrektorstwa choć częściowo, usprawiedliwić! I przypomnieć, jak to 7 czerwca
      A.D 2006 rozkoszny Tadzio z Jacusiem, grupę częstochowskich olimpijczyków
      klasycznie …OLALI! A i Dorotka też swoją ponętną pupcię nie omieszkała na nich …
      WYPIĄĆ! Cześć wam i Chwała Państwo LokalWładza! To była rzetelna lekcja
      patriotyzmu i przywiązania do regionu!
      • fan.liberalizmu Re: Sobala ...uważa?! 19.06.06, 20:53
        Oj abor abor. Troche sie z Toba nie zgodze. Sam konczylem Norwida i teraz koncze
        SGH (podognie jak wiele innych osob z Norwida), wiec chyba ciutke lepiej niz
        AJD. Chwala za to dyr. Godali, ze jej sie chce. Innym sie nie chce i tyle, albo
        tez maja kiepska strategie, co nie swiadczy zbyt dobrze o ich intelekcie.

Mysle, ze aby odkryc kreatywnosc i pracowitosc naszych wspanialych nauczycieli
        przydalby sie bon edukacyjny. Jakby polowie zajrzalo w oczy widmo bezrobocia to
        od razu zaczeliby zapieprzac i myslec (lub tez zebrani przez ZNP ruszyli na
        Warszawe walczyc z niesprawiedliwym i niesolidarnym systemem).

W Norwidzie jest grupa ludzi chcacych i pracujacych z uczniami i to przynosi
        efekty. Kiedy zaczynalem liceum Norwid byl na rowni z Trauguttem (ten drugi
        nawet mial lepsze wyniki jesli chodzi o przyjecia na SGH). Dzisiaj Traugutt to
        edukacyjny III swiat (nawet jak na polskie warunki), a Norwid sie dzielnie trzyma.

A co do ludzi, ktorzy laduja po Norwidzie na slabych uczelniach. No coz, szkola
        stwarza mozliwosci (co widac po wielu jej absolwentach studiujacych na
        najlepszych krajowych uczelniach), a jesli ktos nie umie ich wykorzystac to jest
        sam sobie winien. Wszedzie sa leserzy zyjacy z dnia na dzien i ludzie, ktorzy
        potrafia sie bawic i przyleserzyc, ale ich plany siegaja daleko i zazwyczaj sie
        ziszczaja. A szkola moze tylko pomoc, a nie zalatwic wszystko za Ciebie.
      • Gość: Krzysztof M. Re: Sobala ...uważa?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 22:41
        twój tekst dowodzi, że nie jestes w stanie wznieść się ponad poziom płyty
        chodnikowej, więc nie wypowiadaj się o edukacji. rozbawiaj swoimi wypocinami
        koleżanki na zebraniu partyjnym a nie psuj powietrza na forum, gdzie nastepuje
        wymiana tego czego u ciebie nie ma: myśli.
        • Gość: abor Re: K.M. Sobala ...uważa?! IP: *.prenet.pl 20.06.06, 10:47
          Żałosny człowiecze! Chociaż nie powinienem zniżać się do twego poziomu, jednak
          o polskiej edukacji wiem znacznie więcej, niż tobie jest w stanie przyśnić się
          nocą przy pełni księżyca. I jesteś w stanie ogarnąć wyprostowanymi zwojami
          swojego mózgowia. Ale, że w regionie decydentami są takie jak ty undywidua,
          Polska aktualnie już w zdecydowanie wyraźnym i jednoznacznym trendzie, zmierza
          na wyznaczone stałe pozycje, europejskiego pariasa w ogonie cywilizowanej
          Europy. Poza tym przyznaję ci rację, w temacie edukacji po polsku raczej nie
          powinno się strzępić języka. Bowiem większość polskiej młodzieży już dzisiaj
          jest przekonana i wie, że swoje dzieci będzie kształcić z dala od polskich
          szkół i edukatorów po polsku. Dla moich wnuków również nie widzę wielebnej
          edukatorki Godali w roli głównej. Poza tym, jak wnioskować można z treści twej
          wypowiedzi, aktywista z Ciebie całą gębą. Bowiem wszystko rozpatrujesz przez
          pryzmat i w aspekcie partii. Oczywiście swojej partii. Na tym polu faktycznie,
          niepospolity ze mnie tępak i miernota. Ponieważ jak dotąd nie znalazłem godnej
          siebie partyjki, ni partii. Partii, gdzie w imię interesów swojskich
          lumpenelyt, powszechnie kupczy się i handluje interesem Patri. I wiem na pewno,
          że do mojego końca zachowam jedynie status świadomego obywatela smutnej
          rzeczydziejstwa Polaków w nowej odsłonie. Póki co, na pozycjach wewnętrznego
          emigranta. Bowiem jak większość tego umęczonego 17 letnim okresem nieustających
          transformacji, społeczeństwa, chcę zachować przynajmniej czyste sumienie.
          Czyste sumienie i czyste ręce. Dlatego też, podobnie jak 60% świadomej części
          społeczności, od ponad 10 lat nie dotknąłem swoją ręką żadnej karty, ni urny
          wyborczej. I dopóki na plakatach wyborczych będę widział choćby jedną obleśną
          gębę członka obecnej ekipy MP Wrony i paru innych z niedawnej przeszłości,
          żadną siłą do urny mnie nie zaciągnie. Przypuszczam z tonu wypowiedzi, żeś
          osobą pasowany na lokalnego oberedukatora. Jednak parę kB korepetycji ze status
          RPquo nie zawadzi. Tak więc, primo: aktualnie z Polski wyemigrowało dwa miliony
          polskiej młodzieży! O czym zapewne wiesz. Jednak zjawisko powszechnego exodusu
          Polaków, należy opatrzyć lakonicznym, acz smutnym komentarzem adresowanym do
          takich jak ty, że są to …pierwsze dwa mlny Polaków, które opuściły swój
          rodzinny kraj! W tym zdecydowana większość najlepszych synów narodu polskiego!
          I bezpowrotnie! Ponadto stricte edukacyjny temat korepetycji, secundo: pierwszą
          polską uczelnią, jaką kiedykolwiek w przeszłości odnotowano w światowych
          rankingach, jest Uniwersytet Warszawski na pozycjach …no, no? Brawo! Bardzo
          dobrze! Możesz usiąść! Pod koniec pierwszych 4tej setki rankingu! Teraz tylko
          wpisz tu swoje udziały i dalej niezmiennie trwaj na upatrzonych z góry
          pozycjach! Na pozycjach i stołkach z puli swojej lumpenekipy! Osobiście jednak
          polecam uwadze wyborczą trampolinkę, ponieważ nowe wybory i rozdania tuż, tuż!
          A ekipa nie zasypia. I markowane skoki intensywnie trenuje, a pilnie ćwiczy pod
          bokiem! Wierz na słowo!
          • Gość: I.LEŚNIKOWSKI co za bzdury IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 20.06.06, 15:43
            Nie wdając się w polemikę, bo nie warto, jeden cytat:

"Bowiem jak większość tego umęczonego 17 letnim okresem nieustających
            transformacji, społeczeństwa..."

Nie ma to jak w Polskiej Rzeczpospolitej Ludowej. Rzeczywiście nie ma.
            • Gość: abor Re: co za bzdury IP: *.prenet.pl 20.06.06, 17:52
              Nie dziwię, że dla ciebie to bzdury, Leśnikowski! Ponieważ orłem nie jesteś i
              zbyt wysoko nie latasz. Twoja bowiem interpretacja mija szerokim łukiem sedno
              sprawy. I oczywiście jest całkowicie chybiona. A na marginesie, cóż cię
              Leśnikowski tak ciągnie w stronę PRL-u. Czyżbyś był kiedyś szczęśliwym
              posiadaczem czerwonej legitymacji jedynie słusznej siły przewodniej narodu
              polskiego?! Wyobraź sobie, że ja nigdy nie dostąpiłem tego zaszczytu! Prywatnie
              moge ci zdradzić, że moja matka tuż po wojnie, a niezwłocznie po połogu,
              dostała darmowy bilet na transyberyjską kolej w okolice Kołymy i Workuty.
              Oczywiście tylko w jedna stronę. Zapewne dopowiesz, szkoda że i jemu nie
              wypisano jeszcze połówki biletu?! Jak widzisz, szczęściarz ze mnie w czepku
              rodzony! Człowiecze Leśnikowski, prawidłowa interpretacja moich luźnych bądź,
              co bądź dygresji, brzmi całkowicie inaczej. A mianowicie NIE MA TO JAK w
              Anglii, Szkocji, Hiszpanii, Szwecji, Holandii, Belgii, Norwegii. A ostatnio w
              Czechach, Słowacji! Byle nie w 3 i więcej, RP po 17 latach transformacji. I nie
              ja ten socjospołeczny model zachowań młodych pokoleń Polaków, wymyśliłem!
              Nieustająca transformacja beneficjentom obydwu systemów zdecydowanie służy i
              wspiera dyktaturę każdego kolejnego aparatu władzy. Bowiem to na jej bazie
              zrodziły się i nadal jeszcze rodzą, fortuny czerwono-białych bonzów. Człowiecze
              Leśnikowski, ponad 1 1/2 wieku temu Otto Bismarck przekazał koalicjantom
              zaborcom w formie życzliwej porady, gotowy i aktualnie realizowany, scenariusz
              na dalsze losy Polski - Chcecie wyniszczyć naród polski, zwróćcie Polsce
              wolność, a władze oddajcie w ręce samych Polaków! Chcesz coś więcej,
              Leśnikowski. Może cokolwiek o kolejnym po wuju Wani, partnerze strategicznym?!
              A może coś o urzędniczej kreaturze i zausznicy Miłościwie Panującego Wrony,
              Dyrektor i Naczelniczce Pawłowskiej?! Może cokolwiek o przestępcy Kubiku z UM?
              To wszystko wzbudza u mnie i nie tylko, obrzydzenie i odruchy wymiotne! Zadaj
              temat, a być może odpowiem. Być może, ponieważ poziom twoich insynuacji
              zdecydowanie mi nie odpowiada. Ponadto powinieneś znać stare jak świat prawidło
              geopolityki - Punkt widzenia odpowiada punktowi siedzenia?! Punkt stołkiem, a
              prawda obiektywna jedna! Na przyszłość doradzam większą ostrożność w wyborze
              kolejnych cytatów. A póki co, żegnam ozięble p. Leśnikowski! Adieu!
              • Gość: Sphinx Re: co za bzdury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 08:52
                No to właśnie wręczono rzecznikowi legitymację partyjną. Hahahaha Chyba się
                posiusiam. Dawajcie pampersa. :o)
    • Gość: zdenerwowany Zginoł pies!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 16:44
      Przepraszam że ja tak nie na temat ale jest ważna sprawa. Dzisiaj
      (19.06.2006)
      zginoł pies rasy Golden Retriver w Śródmieściu (koło ulic Nowowiejskiego-
      Sobieskiego) około godziny 10.00 Pies jest młody, ale duży. Ma białą -
      wpadającą w kremową, dość długą ale prostą sierść, ciemne oczy (koło oczu
      ciemniejsze obwódki).
      Ktokolwiek widział tego psa proszony jest o informację na ten temat pod numer
      telefonu: 0343605451. Dla znalazcy przewidziana nagroda.
      • Gość: pikuś Re: Zginoł pies!!!!!!!!!!!!!! IP: *.prenet.pl 19.06.06, 18:32
        Każde zaginięcie psa należy najpierw zgłaszać na policję. Bowiem
        najprawdopodobniej pies był nienależycie zabezpieczony, albo wręcz puszczony
        luzem, bez smyczy. Najprawdopodobniej jeszcze bez kagańca? Więc najpierw należy
        zgłosić się na Police po wypisanie mandatu, opłacić go i dopiero wówczas
        rozpocząć właściwe ...poszukiwania. Hau, hauuuUUU
        • Gość: zdenerwowany Re: Zginoł pies!!!!!!!!!!!!!!- nieaktualne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 21:19
          Dzięki ale pies uciekł z podwórka i było zgłoszone na Straż Miejską i żadnego
          mandatu nie kazali płacić. Naszczeście pies się znalazł (przywieżli go panowie
          ze... Stradomia
    • Gość: fa Re: Szkoły nie promują zdolnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 22:37
      i szaroś ć w twoje głowie - masz tam napoisane UM UM UM UM UM UM. wywalilicie
      tam z pracy?
    • Gość: rachCiach Prawda jest taka,że połowa nauczycieli nadaje się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 00:01
      do zwolnienia!
    • Gość: Egzekutor Marketing, marketing Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 08:44
      W Norwidzie to normalka. Tam zawsze stawiano na ilość i "niby" wyniki. Trzeba
      przyznać, że z marketingu dałbym im "6". Słabi nauczyciele, beznadziejna szkoła
      a papierki zbiera, uczniów wypycha, prasę zaprasza... Reklama kwitnie. No i w
      rankingach ich doceniają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka