Gość: maks... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 10:21 szarość na ulicy , szarość w szkole to idea UM ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: klima Re: Szkoły nie promują zdolnych IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.06, 12:36 Jak zwykle urzędnicy UM niechętnie wysłuchują opinii ze szkół. Oni zawsze wiedzą lepiej??? Zgadzam się z opinią Pani Dyrektor z I LO. Zdolny uczeń to nie to samo co uczeń mający wysoką średnią ocen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Szkoły nie promują zdolnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 13:04 podajcie nazwiska choć tych ,którzy dostali nagrody:)))kibicuje kumpeli z mojego liceum ....a w Norwidzie wszyscy są wybitni:)a jaka kadra,a jaka baza nauczania ....baza promuje Norwida i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fa Re: Szkoły nie promują zdolnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 22:36 cos ci sie chłopczyku pomyliło: jest odwrotnie, to szkoły maja gdzies a narzekaja na ten stan rzeczy w UM - pewnie nie czytałes tylko chciałes przywalic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Szkoły nie promują zdolnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 14:53 ta tylko ze tak sie sklada ze norwid ma najlepsze chody w UM :P szkoda ze moja szkola nie ma takich :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Szkoły nie promują zdolnych IP: *.man.czest.pl 19.06.06, 15:11 Nie chodzi o to,że ma chody w UM tylko,że ma akurat większą liczbe zdolnych osób niz w twojej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Szkoły nie promują zdolnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:24 wszyscy dobrze wiemy, ze chody tez ma. Wystarczy byc na kilku naradach i od razu czuc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Szkoły nie promują zdolnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 14:56 jak brac to ma kto jak robic to nie ma komu /..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abor Sobala ...uważa?! IP: *.prenet.pl 19.06.06, 16:07 Sobala, naczelniczka wydziału edukacji częstochowskiego magistratu uważa, że dyrekcje szkół powinny zgłaszać wszystkich zdolnych i wybijających się uczniów?! A co o wypowiedzi i pracy Sobali uważa ...Jacuś Betnarski! Bowiem ja osobiście uważam, że obydwoje co miesiąc w znacznej części biorą moją kasę …za darmo! Moją, czyli polskiego podatnika! Kto w końcu ma przymusić leniwe dyrektorki do rzetelnej pracy, jak nie rozkoszny Jacuś z Dorotką?! No kto, Miłościwie Panujący Tadzio?! Wielebna Godala, póki co, zbija edukacyjno- wirtualny kapitał?! Wirtualny, bowiem fakt, kasa by się przydała każdemu uczniowi. I z każdej szkoły. Cześć więc Godali i chwała, że dba o swoich żaczków! Jednak mimo wszystko o przyjęciach do wyższych uczelni z rankingowych czołówek nie decydują ani nagrody MP Wrony /czarna wrona polskiej transformacji/, ani rekomendacje Godali. Swego czasu byłem, widziałem, stwierdziłem/syn kończył to ponoć ...renomowane liceum?!/. Większość uczniów Godali bowiem i tak zazwyczaj kończy na rodzimej ...AJD. Bowiem już na miejscową Polibudę dostają się nieliczne rodzynki. I to po solidnych megakorkach z przydatnej aktualnie w cywilizowanym świecie, wiedzy /Godala zanotuj!/. Na koniec jednak gwoli sprawiedliwości, chciałbym lenistwo reszty dyrektorstwa choć częściowo, usprawiedliwić! I przypomnieć, jak to 7 czerwca A.D 2006 rozkoszny Tadzio z Jacusiem, grupę częstochowskich olimpijczyków klasycznie …OLALI! A i Dorotka też swoją ponętną pupcię nie omieszkała na nich … WYPIĄĆ! Cześć wam i Chwała Państwo LokalWładza! To była rzetelna lekcja patriotyzmu i przywiązania do regionu! Odpowiedz Link Zgłoś
fan.liberalizmu Re: Sobala ...uważa?! 19.06.06, 20:53 Oj abor abor. Troche sie z Toba nie zgodze. Sam konczylem Norwida i teraz koncze SGH (podognie jak wiele innych osob z Norwida), wiec chyba ciutke lepiej niz AJD. Chwala za to dyr. Godali, ze jej sie chce. Innym sie nie chce i tyle, albo tez maja kiepska strategie, co nie swiadczy zbyt dobrze o ich intelekcie. Mysle, ze aby odkryc kreatywnosc i pracowitosc naszych wspanialych nauczycieli przydalby sie bon edukacyjny. Jakby polowie zajrzalo w oczy widmo bezrobocia to od razu zaczeliby zapieprzac i myslec (lub tez zebrani przez ZNP ruszyli na Warszawe walczyc z niesprawiedliwym i niesolidarnym systemem). W Norwidzie jest grupa ludzi chcacych i pracujacych z uczniami i to przynosi efekty. Kiedy zaczynalem liceum Norwid byl na rowni z Trauguttem (ten drugi nawet mial lepsze wyniki jesli chodzi o przyjecia na SGH). Dzisiaj Traugutt to edukacyjny III swiat (nawet jak na polskie warunki), a Norwid sie dzielnie trzyma. A co do ludzi, ktorzy laduja po Norwidzie na slabych uczelniach. No coz, szkola stwarza mozliwosci (co widac po wielu jej absolwentach studiujacych na najlepszych krajowych uczelniach), a jesli ktos nie umie ich wykorzystac to jest sam sobie winien. Wszedzie sa leserzy zyjacy z dnia na dzien i ludzie, ktorzy potrafia sie bawic i przyleserzyc, ale ich plany siegaja daleko i zazwyczaj sie ziszczaja. A szkola moze tylko pomoc, a nie zalatwic wszystko za Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof M. Re: Sobala ...uważa?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 22:41 twój tekst dowodzi, że nie jestes w stanie wznieść się ponad poziom płyty chodnikowej, więc nie wypowiadaj się o edukacji. rozbawiaj swoimi wypocinami koleżanki na zebraniu partyjnym a nie psuj powietrza na forum, gdzie nastepuje wymiana tego czego u ciebie nie ma: myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abor Re: K.M. Sobala ...uważa?! IP: *.prenet.pl 20.06.06, 10:47 Żałosny człowiecze! Chociaż nie powinienem zniżać się do twego poziomu, jednak o polskiej edukacji wiem znacznie więcej, niż tobie jest w stanie przyśnić się nocą przy pełni księżyca. I jesteś w stanie ogarnąć wyprostowanymi zwojami swojego mózgowia. Ale, że w regionie decydentami są takie jak ty undywidua, Polska aktualnie już w zdecydowanie wyraźnym i jednoznacznym trendzie, zmierza na wyznaczone stałe pozycje, europejskiego pariasa w ogonie cywilizowanej Europy. Poza tym przyznaję ci rację, w temacie edukacji po polsku raczej nie powinno się strzępić języka. Bowiem większość polskiej młodzieży już dzisiaj jest przekonana i wie, że swoje dzieci będzie kształcić z dala od polskich szkół i edukatorów po polsku. Dla moich wnuków również nie widzę wielebnej edukatorki Godali w roli głównej. Poza tym, jak wnioskować można z treści twej wypowiedzi, aktywista z Ciebie całą gębą. Bowiem wszystko rozpatrujesz przez pryzmat i w aspekcie partii. Oczywiście swojej partii. Na tym polu faktycznie, niepospolity ze mnie tępak i miernota. Ponieważ jak dotąd nie znalazłem godnej siebie partyjki, ni partii. Partii, gdzie w imię interesów swojskich lumpenelyt, powszechnie kupczy się i handluje interesem Patri. I wiem na pewno, że do mojego końca zachowam jedynie status świadomego obywatela smutnej rzeczydziejstwa Polaków w nowej odsłonie. Póki co, na pozycjach wewnętrznego emigranta. Bowiem jak większość tego umęczonego 17 letnim okresem nieustających transformacji, społeczeństwa, chcę zachować przynajmniej czyste sumienie. Czyste sumienie i czyste ręce. Dlatego też, podobnie jak 60% świadomej części społeczności, od ponad 10 lat nie dotknąłem swoją ręką żadnej karty, ni urny wyborczej. I dopóki na plakatach wyborczych będę widział choćby jedną obleśną gębę członka obecnej ekipy MP Wrony i paru innych z niedawnej przeszłości, żadną siłą do urny mnie nie zaciągnie. Przypuszczam z tonu wypowiedzi, żeś osobą pasowany na lokalnego oberedukatora. Jednak parę kB korepetycji ze status RPquo nie zawadzi. Tak więc, primo: aktualnie z Polski wyemigrowało dwa miliony polskiej młodzieży! O czym zapewne wiesz. Jednak zjawisko powszechnego exodusu Polaków, należy opatrzyć lakonicznym, acz smutnym komentarzem adresowanym do takich jak ty, że są to …pierwsze dwa mlny Polaków, które opuściły swój rodzinny kraj! W tym zdecydowana większość najlepszych synów narodu polskiego! I bezpowrotnie! Ponadto stricte edukacyjny temat korepetycji, secundo: pierwszą polską uczelnią, jaką kiedykolwiek w przeszłości odnotowano w światowych rankingach, jest Uniwersytet Warszawski na pozycjach …no, no? Brawo! Bardzo dobrze! Możesz usiąść! Pod koniec pierwszych 4tej setki rankingu! Teraz tylko wpisz tu swoje udziały i dalej niezmiennie trwaj na upatrzonych z góry pozycjach! Na pozycjach i stołkach z puli swojej lumpenekipy! Osobiście jednak polecam uwadze wyborczą trampolinkę, ponieważ nowe wybory i rozdania tuż, tuż! A ekipa nie zasypia. I markowane skoki intensywnie trenuje, a pilnie ćwiczy pod bokiem! Wierz na słowo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I.LEŚNIKOWSKI co za bzdury IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 20.06.06, 15:43 Nie wdając się w polemikę, bo nie warto, jeden cytat: "Bowiem jak większość tego umęczonego 17 letnim okresem nieustających transformacji, społeczeństwa..." Nie ma to jak w Polskiej Rzeczpospolitej Ludowej. Rzeczywiście nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abor Re: co za bzdury IP: *.prenet.pl 20.06.06, 17:52 Nie dziwię, że dla ciebie to bzdury, Leśnikowski! Ponieważ orłem nie jesteś i zbyt wysoko nie latasz. Twoja bowiem interpretacja mija szerokim łukiem sedno sprawy. I oczywiście jest całkowicie chybiona. A na marginesie, cóż cię Leśnikowski tak ciągnie w stronę PRL-u. Czyżbyś był kiedyś szczęśliwym posiadaczem czerwonej legitymacji jedynie słusznej siły przewodniej narodu polskiego?! Wyobraź sobie, że ja nigdy nie dostąpiłem tego zaszczytu! Prywatnie moge ci zdradzić, że moja matka tuż po wojnie, a niezwłocznie po połogu, dostała darmowy bilet na transyberyjską kolej w okolice Kołymy i Workuty. Oczywiście tylko w jedna stronę. Zapewne dopowiesz, szkoda że i jemu nie wypisano jeszcze połówki biletu?! Jak widzisz, szczęściarz ze mnie w czepku rodzony! Człowiecze Leśnikowski, prawidłowa interpretacja moich luźnych bądź, co bądź dygresji, brzmi całkowicie inaczej. A mianowicie NIE MA TO JAK w Anglii, Szkocji, Hiszpanii, Szwecji, Holandii, Belgii, Norwegii. A ostatnio w Czechach, Słowacji! Byle nie w 3 i więcej, RP po 17 latach transformacji. I nie ja ten socjospołeczny model zachowań młodych pokoleń Polaków, wymyśliłem! Nieustająca transformacja beneficjentom obydwu systemów zdecydowanie służy i wspiera dyktaturę każdego kolejnego aparatu władzy. Bowiem to na jej bazie zrodziły się i nadal jeszcze rodzą, fortuny czerwono-białych bonzów. Człowiecze Leśnikowski, ponad 1 1/2 wieku temu Otto Bismarck przekazał koalicjantom zaborcom w formie życzliwej porady, gotowy i aktualnie realizowany, scenariusz na dalsze losy Polski - Chcecie wyniszczyć naród polski, zwróćcie Polsce wolność, a władze oddajcie w ręce samych Polaków! Chcesz coś więcej, Leśnikowski. Może cokolwiek o kolejnym po wuju Wani, partnerze strategicznym?! A może coś o urzędniczej kreaturze i zausznicy Miłościwie Panującego Wrony, Dyrektor i Naczelniczce Pawłowskiej?! Może cokolwiek o przestępcy Kubiku z UM? To wszystko wzbudza u mnie i nie tylko, obrzydzenie i odruchy wymiotne! Zadaj temat, a być może odpowiem. Być może, ponieważ poziom twoich insynuacji zdecydowanie mi nie odpowiada. Ponadto powinieneś znać stare jak świat prawidło geopolityki - Punkt widzenia odpowiada punktowi siedzenia?! Punkt stołkiem, a prawda obiektywna jedna! Na przyszłość doradzam większą ostrożność w wyborze kolejnych cytatów. A póki co, żegnam ozięble p. Leśnikowski! Adieu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sphinx Re: co za bzdury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 08:52 No to właśnie wręczono rzecznikowi legitymację partyjną. Hahahaha Chyba się posiusiam. Dawajcie pampersa. :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdenerwowany Zginoł pies!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 16:44 Przepraszam że ja tak nie na temat ale jest ważna sprawa. Dzisiaj (19.06.2006) zginoł pies rasy Golden Retriver w Śródmieściu (koło ulic Nowowiejskiego- Sobieskiego) około godziny 10.00 Pies jest młody, ale duży. Ma białą - wpadającą w kremową, dość długą ale prostą sierść, ciemne oczy (koło oczu ciemniejsze obwódki). Ktokolwiek widział tego psa proszony jest o informację na ten temat pod numer telefonu: 0343605451. Dla znalazcy przewidziana nagroda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikuś Re: Zginoł pies!!!!!!!!!!!!!! IP: *.prenet.pl 19.06.06, 18:32 Każde zaginięcie psa należy najpierw zgłaszać na policję. Bowiem najprawdopodobniej pies był nienależycie zabezpieczony, albo wręcz puszczony luzem, bez smyczy. Najprawdopodobniej jeszcze bez kagańca? Więc najpierw należy zgłosić się na Police po wypisanie mandatu, opłacić go i dopiero wówczas rozpocząć właściwe ...poszukiwania. Hau, hauuuUUU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdenerwowany Re: Zginoł pies!!!!!!!!!!!!!!- nieaktualne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 21:19 Dzięki ale pies uciekł z podwórka i było zgłoszone na Straż Miejską i żadnego mandatu nie kazali płacić. Naszczeście pies się znalazł (przywieżli go panowie ze... Stradomia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fa Re: Szkoły nie promują zdolnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 22:37 i szaroś ć w twoje głowie - masz tam napoisane UM UM UM UM UM UM. wywalilicie tam z pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachCiach Prawda jest taka,że połowa nauczycieli nadaje się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 00:01 do zwolnienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egzekutor Marketing, marketing Norwida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 08:44 W Norwidzie to normalka. Tam zawsze stawiano na ilość i "niby" wyniki. Trzeba przyznać, że z marketingu dałbym im "6". Słabi nauczyciele, beznadziejna szkoła a papierki zbiera, uczniów wypycha, prasę zaprasza... Reklama kwitnie. No i w rankingach ich doceniają. Odpowiedz Link Zgłoś