Dodaj do ulubionych

Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w szpi...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 23:11
Mam nadzieje, że bekną winnni, którzy sobie strajki urządzają.
To, że lekarz odmawia pokazania dokumentacji i przez kilka godizn siedzi
zamknięty z nią to już dla mnie ewidentie wskazuje na to, że komuś zależało
na fałszowaniu, żeby tylko się wywinąć.
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwator Dystrofia mięśniowa IP: 80.54.171.* 20.06.06, 07:21
      24 -letnia pacjentka z dystrofią mięśniową i z zapaleniem płuc, przebywająca na
      OIOM-ie, z dusznością i do tego ,jak podaje ojciec, w dobrym stanie -coś mi tu
      nie pasuje ???
      • Gość: daco Re: Dystrofia mięśniowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 07:27
        A czy na tę chorobę mięśni nie chorują tylko chłopcy. Nie słyszałam o przypadku
        u dziewczynek.
        • Gość: OIOM Re: Dystrofia mięśniowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 12:04
          malo słyszałaś... dystrofia to nie tylko Duchenne, w rejonie częstochowskim
          jest przynajmniej paręnascie dziewczynek z różnymi postaciami ...
      • Gość: ula Re: Dystrofia mięśniowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 07:37
        Dystrofia mięśniowa to zanik mięśni , u nas niedawno umarł chłopczyk z tą
        chorobą. Mądry, pragnący żyć. Ale niestety choroba ta jest nieuleczalna. Serce
        zdrowe, ale mięśnie gąbka. Współczuję rodzinie tej dziewczyny. Nasz kochany
        chłopiec też umarł.
      • Gość: Bajka Re: Dystrofia mięśniowa IP: 80.54.171.* 20.06.06, 10:22
        Współczuję rodzinie zmarłej,ale fakty są niezmienne, że tylko nieliczni chorzy
        przeżywają dwudziesty rok życia, a najczęstszą przyczyną zgonu jest zapalenie
        płuc z następową niewydolnością oddechową.Niestety nie pomogą tu respiratory i
        inne urządzenia OIOM-u i o tym rodzice wiedzieli od wielu lat.
      • Gość: Rybka Re: Dystrofia mięśniowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 18:17
        Na pewno jak to z zapaleniem płuc człowiek może się dobrze czuć, bo nie kaszle
        nie dusi się i w miarę dobrze się czuje wiec drogi gościu o to chodziło
        rodzicom.
    • Gość: pro Reformy nie pomogą jeśli ludzie się nie zmienią IP: *.zurich.pl 20.06.06, 08:19
      W okolicach Częstochowy to ostatnio przynajmniej drugi przypadek takiego
      zaniedbania ze skutkiem śmiertelnym. Służba zdrowia protestuje kosztem innych
      ludzi. Pieniądze, odpoczynek, pogaduchy z koleżankami i różne inne sprawy zdają
      się ważniejsze niż zdrowie i życie ludzi. Pielęgniarki często nie przychodzą na
      wezwanie pacjenta choćby umierał. Ktoś musi ponieść za to odpowiedzialność.
      • Gość: galAnonim Re: Reformy nie pomogą jeśli ludzie się nie zmien IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.06, 17:16
        Czy ty rozumiesz co to jest śmiertelna choroba?lekarze nie są cudotwórcami,nie
        zwalaj wszystkiego na nich!!!
    • alpepe Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz 20.06.06, 11:10
      smutek i tragednia dla rodziców, ale jeśli dziewczyna była niepełnosprawna, to
      może już na nią przyszła pora? Jakby miała żyć, to by przeżyła i przy takiej
      urągającej wszelkim standardom opiece. Mojego ojca po wypadku samochodowym
      karetka woziła od szpitala do szpitala, bo lekarze ze szpitali mieli nadzieję,
      że pacjent zemrze w karetce, ale w końcu gdzieś go trzeba było umieścić. To, że
      mój ojciec przy takich obrażeniach, jakich doznał przeżył i jest normalny, to
      lekarze określali mianem cudu. On miał żyć i tyle.
      • Gość: kobieta Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:33
        Jeżeli dziewczyna cierpiała na zanik mięśni,to niestety było to chyba
        nieuniknione,i obwinianie o to lekarzy jest nie na miejscu.

Natomiast znieczulica pesonelu to już inna bajka;wszelkie porównania
        pięlęgniarek z ekspedientkami są zwyczajnie głupie.Nie ta ranga zawodu...a
        argumenty o zarobkach nic w tym konkretnym przypadku nie mają do rzeczy.
        • Gość: gość Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 18:28
          Owszem gadka o zarobkach nic tu nie da, bo ile by nie zarabiali i tak będzie im
          mało a że są nierobami to też cos innego. A co do tego, co jest nie uniknione a
          co nie to chyba już sam Bóg powinien decydować, kiedy i gdzie a nie lekaż. Co z
          tego ze dziewczyna cierpiała na zanik mięśni, ale chciała żyć jak każdy z nas i
          cieszyć się życiem i żyć jak najdłużej a zaniedbania personelu pozbawiły jej
          tych marzeń.
          • Gość: gal anonim Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.06, 17:19
            gratuluję ci logiki.jeśli Bóg decyduje o życiu to lekarze nie powinni leczyć,no
            tak.chyba nie rozumiesz znaczenie słowa smiertelna choroba,lekarze nie są
            cudotwórcami
      • Gość: Rybka Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 18:06
        Odp. na post alpepe: a może na Ciebie przyszła, juz pora... Zastanów się, co ty
        mówisz i zdaj sobie sprawę, że jeśli jedziesz do szpitala to powinieneś być pod
        dobra opieką, która powinna reagować na każde wezwanie a w tym szczególnym
        przypadku na każdą zachciankę z powodu niepełnosprawności tej kobiety, a nie
        pod opieką imbecyli, którzy tylko chcą wyciągnąć jak najwięcej pieniędzy od
        rządu, choć większość z doktorów prowadzi prywatne przychodnie i jeszcze
        pracuje na 2 zmiany (nie dziwcie się ze siedzą w pokojach socjalnych i się
        obijają (czyt. odpoczywają) i nie chce im się ruszyć na wezwanie).
      • Gość: necia Re: alpepe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 11:11
        Ty chyba nie wiesz co piszesz!!!!! Żaden rodzic nie jest przygotowany na śmierć
        swojego dziecka, nawet gdy dziecko jest nieuleczalnie chore!!!! Mam nadzieję że
        taka tragedia nigdy Cię nie spotka, bo zobaczymy jak wtedy będziesz gadać. !!!!!
        Dla mnie jesteś zwykłym idiotą i niepiśmiennym imbecylem!!! A w ogóle ile ty
        masz lat i czy jesteś zdrowy(a) psychicznie.!!!!!!!!!!!!
    • Gość: ww Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 20.06.06, 12:25
      mowienie ze to choroba nie ulaczalna nie daje personelowi medycznemu zaniedbac pacjenta glupie pomysly ma w tym temacie minister religa chce wprowadzic karty chorych czy pielegniarki gdzie bedzie wpisana jedna wizyta na osiem godzin a gdzie pozostale godziny pokoj socjalny kawa cherbata a moze jeszcze co innego chore jaksluzba zdrowia
      • Gość: Porażona O, matko! IP: *.hcz.com.pl / 212.160.234.* 20.06.06, 14:01
        O, matko! Strumień świadomości. Nic nie rozumiem z Twojego tekstu. Gdzie
        interpunkcja? Gdzie ortografia?
        I co to, na Boga!, jest cherbata?????
    • Gość: ET Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.prenet.pl 20.06.06, 14:02
      Szpital w Blachowni po prostu nie ma gospodarza, Pielegniarki tylko siedza w
      pokojach socjalnych, jak sie cos dzieje to wtedy przyja " Z Laski" brud na
      oddzialach, salowe siedza i robia na drutach, sprzatanie raz na tydzien.
      Pielegniarki to robia laske ze w ogole przychodza chyba do pracy. Wspomnienia z
      tego szpitala - ooddz. wewn. makabryczne.
      • Gość: Joanna Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: 80.51.236.* 20.06.06, 14:47
        Bez przesady.Leżałam w róznych szpitalach, między innymi i w Blachowni.
        I najlepsza opieka była własnie tam.Na oddziale chirurgii, gdzie praca na prawdę
        jest ciężka, nie mozna było nic zazucić pielęgnarkom.
        Bardzo się starały i chodziły ,jak w,,kieracie"Były na każde zawołanie.
        Ostatnio byłam tam na operacji w marcu,a w październiku leżałam na parkitce.
        Niebo a ziemia.Jeżeli ktoś z Was będzie musiał skorzystać z opieki szpitalnej
        ,to polecam własnie tę ,,szkalowaną" Blachownię.
        • Gość: Tuzin [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 15:24
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: gaga Re:Kim są Kwadranse i jakie mają powiązania??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 15:43
            Przesadziłeś /i to bez wstępu "chyba"/.
            Państwo Kwadrans moga być zbieraczami złomu/sorry zbieracze/ albo dziadami z
            kanałów -to jest bez znaczenia bo są ludźmi .
            I nie ma znaczenia gdzie pracują .
            Dobrze zrobili chcąc zabezpieczyć dokumentacje medyczną,której i tak nie wydano.
            Miej nadzieje by ktoś przed twoją operacja
            nie spytał Cię o dochody i sytuacje mieszkaniową .
            A jak tak się stanie to punkt dla ciebie za sposób patrzenia.

Każdy ma prawo żyć -niepełnosprawni też
            -TEGO/niepłnosprawności/ SIę NIE WYBIERA.
            To nam daje los lub Bóg/jak kto woli/
            • Gość: lll Re:Kim są Kwadranse i jakie mają powiązania??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 12:09
              zgadzam się z Twoimm przedmówcą a Ty przecież nie leczyłeś ich córki i nie
              miałeś z nimi do czynienia a ja tak choć dawno temu i
              potwierdzam ...roszczeniowi i wrogo nastawieni ludzie
              • Gość: LordSoth Re:Kim są Kwadranse i jakie mają powiązania??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 18:50
                Ja znam od dawna Rodzinę Kwadransów i nigdy nie dowiedziałem się (a na pewno
                bym to wiedział, jeśli by tak było) żeby chodzili na policje ani nic z tych
                rzeczy jak ktoś to pisał wcześniej (donosy). Są przyzwoitymi ludźmi, którzy
                chcieli i robili wszystko, co najlepsze dla córki. Widziałem Teresę parę dni
                przed tym jak trafiła do szpitala i wtedy była pełna życia i z pewnością dalej
                by tak było, jeśli nie personel…
                • Gość: Tyberiusz Re:''Kim są Kwadranse i jakie mają powiązania''??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 11:05
                  Spokojnie element który tu wchodzi i wypisuje te farmazony to zazwyczaj jakąś
                  hołota blokowa ludzie którzy nie maja nic innego do roboty tylko siedzenie
                  szpiegowanie innych wymyślanie plotek pomawianie a ostatnio tez wysiadywanie na
                  forach itd itp ect
                  wiem to z autopsji takich też u mnie w klatce nie brak takie osiedle
                  nic z życiu nie osiągnęli siedzą w betonowych bunkrach to chociaż takie zajęcie
                  mieć muszą potrafią tylko zazdrościć innym wszystkiego np :samochodów, ubrań
                  itd ogółem rzeczy do których zwykły normalny człowiek nie przywiązuje wagi ale
                  takie mamy tu realia jest tu kilka osób w moim wieku które coś robią bo
                  studiują i da się porozmawiać a reszta to hołota z ławeczki tzw która przejmuje
                  pewne hasła i slogany i typy zachowań od sowich rodziców też często
                  zmanierowanych i dających taki właśnie przykład .
                  JAk widać dla niektórych śmierć młodej dziewczyny to nie temat do okazania
                  wpsolczucia czy zoruzmienia ani nawet żalu tylko okazja do złośliwości
                  komentowania i okazywania cynicznej na wskroś prostackiej postawy tak jednostek
                  jak i mentalności osób z tego bloku tego osiedla ect

Rodzinie składam kondolencje z powodu śmierci córki wyrażam żal i ubolewanie
                  z powodu śmierci młodej jak pisał mój przedmówca osoby

• Gość: Janusz2 Re:Kim są Kwadranse i jakie mają powiązania??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 15:03
            Człowieku wiesz kim jestem ???? no bo jeśli nie wiesz to prosze zadzwoń to sie
            dowiesz !!!! a pozatym nie obrażaj Lekarzy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: napalony [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 12:07
    • Gość: klaudiusz abstrachujac IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.06.06, 17:48
      od tego wypadku, od strajku "sluzby zdrowia"
      ja osobiscie zyczylbym sobie, poki jeszcze mieszkam w tym kraju aby tacy
      lekarze wraz z personelem medycznym zechcieli wyjechac z tego kraju - niech
      szukaja swojego szczescia gdzie indziej.
      Przykro czytac takie informacje
      • Gość: Sasiad [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 22:40
        • Gość: on [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:31
        • Gość: Janusz Re: abstrachujac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 15:02
          Kim jesteś człowieku ???? i jeśli znasz naszą rodzine - to nikt nigdy nie
          chodził na Policje i nie mamy z nikim zatargów !!!!! Człowieku napisz kim
          jesteś to wtedy porozmawiam z Tobą osobiście !!!!!!!
        • Gość: SZANOWNY SĄSIADZIE Re: abstrachujac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 15:49
          Nie mam teraz głowy,żeby pisać o tym co napisałes.... Ale obiecuje Ci ,że
          sprawiedliwość Cie dopadnie.....
          • Gość: hmmm Faktycznie msciwy ten Kwandrans. ;))) IP: 62.6.139.* 21.06.06, 18:14
    • Gość: OIOM Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 12:05
      przecież Blachownia nie strajkowała????????????? pijany jesteś??????????
      • Gość: Gosc Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 20:07
        Może sąsiad sąsiaduje nie z tymi Kwadransami którzy faktycznie są mściwi.
        Wsród Kowalskich i Nowaków też bywają kanalie i chamy.
        • Gość: Kris Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 20:00
          Ta dziewczyna odezwała się kiedyś do mnie na gg. Przedstawiła się więc wiem o
          kogo chodzi. A tu czytam że umarła. Rozmawiałem z nią parę razy. Była
          sympatyczna i inteligentna. A tu czytam że już jej nie ma. Wyrazy współczucia
          rodzinie.
    • lapowkapl Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz 23.06.06, 17:53
      moze ktos sie za nich w koncu wezmie...
      • Gość: nnn Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 11:22
        Czy nawet w takiej chwili nie możecie dać tej rodzinie spokoju. Piszecie na tą
        rodzinę niestworzone rzeczy . BZDURY!!!! A Ci cholerni zazdrośni sąsiedzi bo
        tacy właśnie mieszkają w tym bloku. Ludzie opamiętajcie się!!! Mam nadzieję że
        ręka Boża was dosięgnie..... Rodzice - sąsiedzi zajmijcie się swoimi dziećmi
        które ćpają po piwnicach tego popieprzonego bloku a nie czepiajcie się ludzi
        którzy sami się dorobili tego co mają.
        • lapowkapl Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz 26.06.06, 11:33
          nie wiem czemu piszesz takie rzeczy w odpowiedzi na mojego posta...
          dla rodziny to na pewno tragedia... to ze ktos pisze na forum, albo nie to ani
          im pomaga, ani przeszkadza - mysle ze teraz maja co innego na glowie...

ale wazne jest zeby takie tematy byly poruszane i byly wyciagane na swiato
          dzienne... inaczej nic sie nie zmieni!!!
    • Gość: Linneus Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 10:33
      JA myślę ze za dużo macie do powiedzenia nie się każdy zajmie sowimi sprawami
      śmierć młodej dziewczyny to tragedia i tyle mieszkam blok dalej i trochę
      kojarzyłem te osoby nie wydaje mi się ze wypisywanie na forum tylu rzeczy na
      raz jest w dobrym tonie zastanówcie się zmarła młoda dziewczyna to mógł być
      każdy z was gdyby nie jej hor oba mogła by teraz iść na dyskotekę albo z kimś
      z was umówić nie pomyśleliście w tych kategoriach o niej ??? że to była jednak
      młoda osoba?? piszecie dziwne rzeczy :/ ale nic dziwnego ten blok to raczej
      blok świrusów i ludzi o niskich priorytetach i horyzontach poznawczych .
      Zajmijcie się lepiej Rumunem i jego koleżkami którzy terroryzują okolice i
      broją syf i melinę tu i ówdzie . A dajcie spokój młodej dziewczynie której już
      z nami nie ma i pamiętajcie to mógł być każdy z was.

• Gość: xxx Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 10:57
        Brawo Linneus święte słowa.
      • Gość: Castor Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 17:21
        Znieczulica osiedlowa nie zna granic mszczą się za nie wiadomo co i wypisują
        głupoty pod adresem osób ,rodziny którą spotkało nieszczęscie a tolerują
        tymczasem bandę rumuna wszystkich blokowych imbecyli i miejscowych elementów
        i nikomu nie przeszkadza moi 2 poprzednicy mieli racje nic dziwnego większość
        tego bloku to właśnie oni sami siebie krytykować nie będą jest tam kilka osób
        które znam całkiem w porządku ale niestety większość która tutaj się wydziera
        jeden przez drugiego to właśnie owa hołota o której już kilka razy tu pisano
        szkoda słów bo głupota bywa wieczną

ja również dołanczam się do kondolencji składnaych przez 2 ostatnie osoby które
        się tu wpisały
        • Gość: Pollux Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 12:00
          Myślę , że powinno się wytoczyć proces lekarzom którzy dopuścili się
          zaniedbania młodej pacjentki inaczej sprawa wyglądała by gdyby umarła starsza
          schorowana osoba choć też na pewno było by przykro jednak tu mamy do czynienia
          ze śmiercią młodej tak wiele jeszcze mogącej chcieć przeżyć kobiety to skandal
          i odpowiedzieć za to powinni tak lekarze jak i personel medyczny niższego
          stopnia
          ewidentnie mamy tu do czynienia z błędem w sztuce ze strony lekarzy
          (diagnozowanie ) i niedopełnieniem obowiązków ze strony personelu stopnia
          niższego (niezachowanie środków ostrożności przy wiadomych problemach i
          jednostce chorobowej o jakiej został ten personel powiadomiony)

również podpisuje się pod kondolencjami i wyrażam głęboki smutek
          • Gość: zc Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:37
            Pollux otwórz kancelarię adwokacką. Masz duże szanse.
          • Gość: Magdalena Sieczko Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 16:30
            Witam Cię, Pollux!
            Muszę Ci chyba coś wyjaśnić. Jako lekarz dyżurny OIOM konsultowałam tę Panią w
            Szpitalnym Oddziale Ratunkowym na Parkitce. Pojawiła się tutaj z Zawodzia ze
            skierowaniem do Oddziału Chorób Płuc. W naszym SOR wykonano rtg klatki
            piersiowej , na którym uwidoczniono całkowitą niedodmę jednego płuca, a
            zapalenie płuc było słyszalne słuchawką, ze znacznym osłabieniem szmeru
            oddechowego nad płucem, które póżniej uwidoczniono w rtg jako płuco niedodmowe.
            A więc trudno mówić o pomyłce lub zaniedbaniu diagnostycznym. Stan pacjentki
            był dość ciężki, manifestowała dużą duszność i widać było znaczny wysiłek
            oddechowy. Z wywiadu chorobowego uzyskanego od pacjentki, oraz obecnych przy
            niej matki i brata, dowiedziałam się o dystrofii mięśniowej oraz o tym, że z
            obecną infekcją układu oddechowego pacjentka walczy już kilkanaście dni(!!!). W
            tym czasie wykonałam wkłucie dożylne (trudne warunki, zachodziła obawa, że
            będzie niezbędny cewnik do żyły centralnej), a lekarze dyżurni SOR i Oddziału
            Chorób Płuc,wykonali badanie gazometryczne i zaordynowali leki. Ze względu na
            brak miejsc i wolnych respiratorów ( niestety Pollux, stanowisko intensywnej
            terapii, to nie dostawka z materaca na korytarzu!!!), uzgodniłam przyjęcie
            pacjentki do OIOM w Blachowni, a lekarz SOR zamówił karetkę reanimacyjną celem
            przetransportowania pacjentki do OIOM. Ktokolwiek leczył lub wychowywał
            człowieka z dystrofią mięśniową, zdaje sobie sprawę, że zapalenie płuc dla
            takiego pacjenta to często choroba śmiertelna. Mechaniczna wentylacja
            respiratorem jest w takich przypadkach najczęsciej koniecznością, ale nie
            znaczy to, że uleczy pacjenta z zapalenia nie pozstawiając śladów. Zwykle potem
            pacjent jest zmuszony do terapii respiratorem do końca swojego krótkiego życia.
            Mówiąc językiem "oiomowym" : najczęściej nie udaje się pacjenta odzwyczaić od
            respiratora. Tak więc taki pacjent musi mieć respirator za plecami, ale
            wentylujemu go wtedy, kiedy jest to niezbędnie konieczne dla ratowania życia!!!
            Jak już mówiłam, pacjenci z ta chorobą, zależnie oczywiście od stopnia
            nasilenia, ale jednak żyją niezwykle krótko.Każda infekcja układu oddechowego
            niesie im nieodłączne widmo śmierci. OIOM w Blachowni jest bardzo dobrym
            oddziałem. W chwili obecnej jest po remoncie, dobrze wyposażony i zatrudnia
            bardzo dobrych specjalistów. Ale jest to też tzw. oddział terminalny, jak każdy
            OIOM. Ze wszystkich pacjentów intensywnych terapii umiera 50- 75%. A personel
            tam zatrudniony ma za patrona świętego od rzeczy niemożliwych... Nie wierzę, że
            ktoś na tym oddziale zaniedbał swoje obowiązki. Na pewno nikt nie pozwolił tej
            młodej kobiecie "umrzeć w spokoju". Ale wydolność serca takiego pacjenta też
            może osiągnąć swój kres. Wciąż odchodzą od nas pacjenci z dystrofią mięśniową i
            tylko niektórym udaje się przekroczyć dwudziesty rok życia. Mimo respiratorów,
            fizykoterapii oddechowej i wszystkich czarów tego świata. Zastanów się nad tym.
            Miałam nadzieję, że pacjentka przeżyje i to zapalenie, ale nie bardzo
            wierzyłam, że będzie to krótkie i bezproblemowe leczenie, kończące się cudownym
            ozdrowieniem. Jest mi niezwykle przykro z powodu zgonu tej Pani. Była pełną
            życia, radości i uroku młodą osobą. Może czas kiedyś ukoi serca jej bliskich.
            Więcej dystansu Pollux!
            Nie wiem, czy Bóg istnieje, a jeśli istnieje, to, czy oczekuje, że uratujemy
            wszystkich naszych pacjentów. Bardzo chcielibyśmy to uczynić. Jeśli się nie
            udaje, to mam nadzieję, że każdego dnia bedziemy się stawiać do pracy i wciąż
            ratować ludzkie życie od nowa.Pamietajcie o tym, proszę, gdy pójdziecie sądzić
            ludzi...
            Z poważaniem
            Magdalena Sieczko
          • Gość: Brawo Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 23:29
            Wkońcu ktoś napisał prawde na temat tego bloku i całego tego ,,spokojnego''
            osiedla !!!! Święte Słowa
    • Gość: :( Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.21.pl / *.21.pl 28.06.06, 15:02
      Jestem w szoku, chodziłam z Nią do klasy :( [']
    • Gość: mia Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.pl / *.sfc.pl 30.06.06, 11:27
      nie pierwszy to przypadek zgonu w Blachowni i nie ostatni. A sprawa i tak
      zostanie umorzona. Tak jak wszystkie przypadki które miały tam miejsce.Niestety.
      • Gość: janusz Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 20:39
        Dziękuje wszystkim za słowa otuchy. Naprawde nam to pomaga. Mam nadzieje, że
        Teresa pozostanie w naszym jak i w waszym sercu. Jeszcze raz wielkie dzięki.
        • Gość: zszokowana do Doktor Magdaleny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 17:24
          Pani Magdaleno Sieczka!!
          Jeśli to prawdziwe pani imię i nazwisko, to szczerze Panią podziwiam. Tylko nie
          wiem, czy za odwagę, czy za kłupotę. Czy zapomniała Pani o tajemnicy zawodowej?
          Jak można na forum relacjonować krok po kroku co robiono z pacjentką, jaki był
          jej stan i co mówiła rodzina? Głupota ludzka ni zna granić. Proszę już szukać
          dobrego adwokata.
          • Gość: do zszokowanej Axi Redo zszokowanej IP: *.net / *.flatpla.net 01.07.06, 20:52
            ej nieprzesadzaj, większośc wypowiedzi Pani Magdaleny Sieczko to wyjasnienie tej
            jednostki chorobowej dla wielu, co nic o tym nie wie.Bo najlepiej jest
            krytykować lekarzy i pielęgniarki za rzekomo popełnione błędy.Sprawa jest w
            sądzie więc lepiej poczekac na wnik przeprowadzonego procesu. A wszelka teraz
            polemika nic nie da,poza wiekszym cierpieniem dla nablizszych tej dziewczyny.
            Przykre jest to że odeszła w tak młodym wieku.Ale czy ktoś wie jak żyje się
            osobie nieuleczalnie chorej,czy jej i jej rodzinie jest łatwo zmagać się z
            tymżyć ze świadomością,że każdy dzień to ogromne wyzwanie i wielka niewiadoma.

• Gość: Do P.Doktor Re: Redo zszokowanej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 23:34
              Nie wiem czy Pani Doktor pytała sie rodzine zmarłej o zgode na publikacje
              informacji na temat jednostki chorobowej zmarłej.......... Pani Doktor Prosze o
              odpowiedz......
          • Gość: Magdalena Sieczko Re: do Doktor Magdaleny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 20:52
            A czy Pani uważa, że zdradziłam tutaj tajemnicę lekarską? Raczej napisałam
            ogólnie znaną i prezentowaną na tym forum prawdę, unikając szczegółów. W naszym
            pięknym kraju, proszę Pani, najwięcej jest lekarzy, nauczycieli i prawników,
            albowiem każdy ma do powiedzenia coś na temat, na którym najmniej się zna. Co
            do mojej głupoty, to mogłybyśmy podyskutować. W dodatku jest to moje prawdziwe
            imię i nazwisko. Pozdrawiam!
          • Gość: Axi - do zszokowa Re do zszokowanej IP: *.net / *.flatpla.net 01.07.06, 20:57
            ej nieprzesadzaj, większośc wypowiedzi Pani Magdaleny Sieczko to wyjasnienie tej
            jednostki chorobowej dla wielu, co nic o tym nie wie.Bo najlepiej jest
            krytykować lekarzy i pielęgniarki za rzekomo popełnione błędy.Sprawa jest w
            sądzie więc lepiej poczekac na wnik przeprowadzonego procesu. A wszelka teraz
            polemika nic nie da,poza wiekszym cierpieniem dla nablizszych tej dziewczyny.
            Przykre jest to że odeszła w tak młodym wieku.Ale czy ktoś wie jak żyje się
            osobie nieuleczalnie chorej,czy jej i jej rodzinie jest łatwo zmagać się z
            tym,żyć ze świadomością,że każdy dzień to ogromne wyzwanie i wielka niewiadoma.
            Śmierć najbliższej osoby to zawsze jest ból.Więc nie podsycajmy go bardziej.
            • Gość: zszokowana Re: Re do Pani doktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 21:35
              Pani Magdaleno! Ja też jestem medykiem i nigdy, przenigdy nie informowałabym
              opinii publicznej o stanie pacjenta. W naszym szpitalu przestrzegamy prawa
              pacjenta. Przy przyjęciu do szpitala pytamy kto może być informowany o stanie
              jego zdrowia. A pani na forum mówi o niedodmie i szmerach w płucach itd.
              Nie tak uświadamia się społeczeństwo, nie na konkretnych tragediach i to tak
              bolesnych. Pomyślała Pani, czy rodzice tej dziewczyny życzą sobie tego?
              Żona może nie chcieć, abyśmy udzielali informacji o jej stanie zdrowia -mężowi,
              ojciec - córce. A Pani cały świat informuje. Uważam, że jest to nieetyczne, a
              przede wszystkim nie w porządku wobec tej dziewczyny i jej rodziców.
              • Gość: Ada Re: Re do Pani doktor IP: 80.54.169.* 01.07.06, 22:11
                Uważam ze dr.Sieczko nic nie powiedziała więcej niż powinna.To co powiedziała
                nie jest tajemnica lekarska w przeciwienstwie do tego co sie pisze w tym
                temacie.Gdyby oprocz tej jednostki chorobowej pacjentka miała HIV badz inna
                wstydliwa chorobe i pani.dr, rowniez wspomniała by o tym przy okazji w swojej
                wypowiedzi dyskusja byłaby zrozumiała.Myśle tez ze gdyby wam ktos nie napisał
                tej prawdy oczerniano by lekarzy,pielęgniarki etc.Zreszta sadze ze pani dr.po
                tych waszych wypowiedziach tez bedzie żałowac ze straciła cenny czas piszac a i
                tak nikt tego nie zrozumiał,ba jeszcze staracie sie pod nia kopac dołki.No cóz
                nikt nie rodzi sie doskonały ale przynajmniej jak nie macie pojecia o medycynie
                to choc starajcie sie zrozumiec co wam pisza.Przeciez nikt nikogo nie chciał
                uśmiercic.Z taka diagnoza czasem tak sie kończy.Pozdrawiam.dr.Sieczko i pamietam
                jak była bardzo młoda osoba i zaczynała prace w Szpitalu Chałubińskiego na
                oddz.Pediatrii.To wspaniały człowiek.
                • Gość: pacjentka Re: Re do Pani doktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 22:48
                  Nie wątpię, że Pani doktor Sieczko jast wspaniałym i dobrym lekarzem.nie
                  dochowała tajemnicy lekarskiej to jest fakt. Tajemnica ta bowiem nie dzieli
                  schorzeń na te bardziej i mniej wstydliwe. Każdy pacjent ma prawo do
                  intymności, bez względu na to, czy ma grupę, AIDS, czy pryszcza na dupie. A czy
                  Ty chciałabyś, aby lekarz, nawet w dobrej intencji, pisał na forum czy miałaś
                  szmery , odmę , niedodmę, duszności i dystrofię. Bo ja na pewno NIE. To tak
                  jakby ksiądź pisał o twoich grzechach, ale tylko tych lżejszych.
                  • ex-m Re: Re do Pani doktor 01.07.06, 23:01
                    Gość portalu: pacjentka napisał(a):

Gdyby nie było głupich komentarzy w tym temacie droga pacjentko nie byłoby
                    informacji.Najprosciej jest narozrabiac a pozniej szukac winnych.Wię daruj sobie
                    te intymnosc w momencie kiedy ktos napada.Całe szczescie ze jestes tylko
                    pacjentka a nie lekarzem bo pewnie byłoby wiecej zgonow przy takim prymitywnym
                    myśleniu.
                    • Gość: do ex-m Re: Re do Pani doktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 23:16
                      nie rozumiem jednej kwestii w Twojej wypowiedzi??? kto szuka winnego ???? i kto
                      kogo napada ???? Z tego co mi wiadamo to Dziewczyna spędziła 4 godziny w dwóch
                      szpitalach i nikt jej nie znalazł miejsca na oddziale. dopiero trzeci szpital
                      to zrobił i to w Blachowni. 15km od Cz-wy. A tak na marginesie-to moim zdaniem
                      połowa osób piszących na Forum,to są lekarze, którzy bronią ,,Swoich'' takie
                      jest moje zdanie na ten temat. Nawiązując do wypowiedzi Pani Doktor,to z tego
                      co wiem, Pacjentka nie miała zdiagnozowanej rozedny będąc na Parkitce..........
                      a rozległe zap.płuc po stronie lewej......
                      • Gość: do Pani Doktor Re: Re do Pani doktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 23:20
                        Pani Doktor - pisze pani że ,,zapalenie płuc było słyszalne słuchawką '' - Czy
                        wie Pani co Pani napisała ???????????????? DZDURY !!!!! Śmiech i nic
                        więcej !!!!
                      • Gość: Re do ex-m Re: Re do Pani doktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 23:49
                        Mądre słowa. obserwuje to forum od wczoraj. widze, że teraz poszło kilka opinii
                        i nikt z Lekarzy nie odpisuje.... a wiecie czemu ???? Bo śpią w swoich pokojach
                        i niechce im sie dupska ruszyć...... Jeśli sekcja wykaże, że przyczyną śmierci
                        było zaniedbanie personelu, to nie chce być w skórze pielęgniarek,lekarza
                        mającego nocke w ten dzień i innych lekarzy, którzy nie przyjeli chorej do
                        szpitala tłumacząc sie ,, BRAKIEM MIEJSC''. Z tego co mi wiadomo, to na OIT
                        powinno być zawsze wolne 1 miejsce..............
                • Gość: Do Ada Re: Re do Pani doktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 23:38
                  Droga Adu.... czy widzisz na tutaj na Forum kogoś, kto napisał więcej od Pani
                  Doktor ???? bo ja NIE. i uważam że jest nie fer.... w stosunku do Rodziny
                  Zmarłej... popieram mojego poprzedniego autora...
    • Gość: Dr .n.med Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 23:44
      Jak tak dalej pojdzie to za kazda smierc winny bedzie medyk-palnijcie sie w te
      puste lby....
      • Gość: pepe Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 00:13
        może nie za wszystkie ale za niektóre napewno i pan dr dobrze otym wie
      • Gość: koleżanka Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 00:18
        Ja jestem tym medykiem, który skrytykował Panią doktor za wypowiedź na forum.
        Czym innym jest wina lub niewinność personelu medycznego, a czym innym
        ujawnienie tajemnicy zawodowej prze z panią doktor. Nie śpię. Mam kilku
        pacjentów, do których co rusz podchodzę. Stąd ten post piszę chyba po raz
        czwarty.
        Niech prokuratura i sąd bada sprawę. Niech winni (jeżeli są) poniosą karą.Ale
        ty droga koleżanko możesz, owszem pisać o dystrofii mięśniowej, o tym, że 90%
        chorych umiera właśnie na powikłania - zapalenie płuc, że mięśnie oddechowe
        tracą możliwości swoje, że potrzebny jest respirator, że gazometria jest coraz
        gorsz. Ale na litość Boską: nie mów, że u tej dziewczyny stwierdziłaś niedodmę,
        stłumienie szmeru itd.
        Trzeba mieć tzw. wyczucie, instynkt samozachowawczy, albo zwyczajną
        przyzwoitość.
        • Gość: lekarz z OIOM-u Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 18:52
          to chyba prowokacja.. bo jezeli to naprawdę lekarka co nie potrafi wysłuchać
          stłumienia czy ściszenia szmeru pęcherzykowego i domysleć się że przyczyną tego
          jest niedodma płuca, a potem potwierdzić swego rozpoznania w RTG to niech Bóg
          ma w opiece jej pacjentów.
          a na marginesie do forumowicza, ktory zbulwersował się przewożeniem pacjentki
          do Blachowni: tak już jest kochany że respiratory nie rozmnażają sie na nasze
          życzenie i czasami stanowiska IT z wentylatorem to trzeba szukać i na Śląsku..
          moze mamy za mało respiratorów w Cz-wie, a może za dużo dobrych lekarzy w
          Pogotowiu którzy co i rusz dowożą wyreanimowanych pacjentów...
          • Gość: do Lekarza z OIT Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 20:01
            Nie znam oddziału Intenstwnej Terapii na którym nie było by
            respiratorów............. Chyba że to jest CZ-WA........ HORROR !!!!!! Nie ma
            respiratorów !!!! MAM JEDNO PYTANIE !!!! CZY NA KAŻDYM ODDZIALE OIT NIE POWINNO
            BYĆ WOLNE JEDNO MIEJSCE ??????????? ODPOWIEDZCIE MI DOKTORY !!!!!!
            • Gość: dr OIT Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 22:38
              To wolne miejsce zawsze jest dla kogoś. Tego kogoś przyjmiemy na ostatnie wolne
              miejsce i juz nie mamy ostatniego wolnego miejsca. A swoja drogą, jak sobie
              wyobrazasz, ze nie przyjmę Twojej matki na ostatnie wolne miejsce, bo ono ma
              być zawsze wolne??? A myślałem, że najwięcej buraków jest w USA... W tym kraju
              to nawet USA przeskoczyliśmy swoim buractwem...
        • Gość: dr Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 22:27
          Posiadasz chyba większą biegłość w posługiwaniu się internetem niż stetoskopem.
          A internetem, paniusiu, cokolwiek trudno zbadać pacjenta...
      • Gość: Magdalena Sieczko Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 00:25
        To będzie już moja ostatnia wypowiedż na tym forum. Moi Państwo, nie bardzo
        wiem, co stanowi dla Państwa tajemnicę lekarską, bo jeśli jest to frakt
        wykonania zdjęcia radiologicznego klatki piersiowej lub gazometrii u pacjenta
        chorego na zapalenie płuc w XXI wieku lub fakt zachorowania na samo zapalenie
        płuc, to serdecznie Państwu współczuję. Próbowałam jedynie ułożyć po kolei i
        zgodnie z aktualną wiedza medyczną to, co Państwo już napisali ,a także
        wykazać, że należy znać się na rzeczy, zanim podejmie się dyskusję w temacie.
        Chciałam też przyblizyć Państwu dylematy lekarzy. Ale chyba pomyliłam adres.
        Przychodzą mi na myśl czasy faraonów, gdy kapłani egipscy utrzymywali lud w
        posłuchu dzięki swej, utrzymywanej w ścisłej tajemnicy, wiedzy o czasie
        wystąpienia zaćmienia słońca...
        Czytuję czasami posty na forum. Domagają się Państwo od lekarzy podania swych
        nazwisk. A jeśli już Wam się poda to nazwisko, to straszycie prokuratorem i
        czym tam jeszcze. Moi Państwo, nie powiedziałam nic poza tym, co juz wiecie i
        co już w tym forum napisano przede mną, a zwłaszcza w artykule przewodnim, więc
        mnie nie straszcie. Owszem boję się czasem. Zwykle jednak nie o siebie, lecz o
        stan moich pacjentów. Życzę sobie i Państwu, aby mną, moją i Państwa rodzinami
        zajmowano się tak, jak ja się zajmuję swoimi pacjentami. Znam wielu lekarzy w
        tym mieście i okolicach, którzy robią to bardzo dobrze. Obyśmy mogli być pod
        ich opieką, gdy zajdzie konieczność!

Do jednego z forumowiczów: NIEDODMA i ROZEDMA to dwie różne rzeczy...
        Do innego: owszem, zapalenie płuc można wysłuchać słuchawką lekarską, zwaną też
        stetoskopem...

Z szacunkiem, ale jednak żegnam...
        • Gość: Maciek Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 01:33
          Tak sobie przeglądam te wasze wypociny i mysle ze najwiekszym przestępstwem tej
          doktórki jest, ze podpisała to własnym nazwiskiem a inne konowały gaciami
          trzesą.Mam jedno pytanie. Może mi jakis lekarz odpowie. Jeżeli stetoskopem nie
          da sie zbadać człowiekowi zapalenia płuc to czy doktory noszą je na szyjach
          wyłącznie dla ozdoby? A moze jedni lekarze umieja a drudzy nie?
          • Gość: Doktor Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 07:20
            Maciek... A dalej? Nazwisko ? Chyba nie trzęsiesz gaciami?
            • Gość: Lekarz z Parkitki Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 09:01
              Ja Ci odpowiem, Maćku.
              1/ Przy pomocy stetoskopu można wysłuchać u pacjenta zapalenie oskrzeli,
              zapalenie płuc, zaburzenia rytmu serca i wiele innych lub na podstawie objawów
              osłuchowych postawić podejrzenie wielu jednostek chorobowych.
              2/ Niektórzy lekarze noszą stetoskop dla dekoracji, albowiem, jak sam
              zauważyłeś, jedni potrafią, a inni nie.

Znam dr Sieczko kilka lat, bo często z nią pracuję. Nie dziwi mnie, że się
              przedstawiła, bo zawsze to robi. Widocznie nie wstydzi się swojego nazwiska, a
              jeśli czegoś się wstydzi, to nie ma to zwiazku z medycyną.Nie zdradziła
              tajemnicy lekarskiej, bo wszystko wcześniej napisała GW i pięćdziesiąt opinii
              przed nią. Ma tę zaletę, pardon, u nas wadę: postanowiła zmienić świat na
              lepszy i jest w tym uparta jak dzika oślica. Napisała sporo tekstu, choć jest
              oszczędna w słowach, chyba, że ma zamiar kogoś objechać, np. mnie. Sa dni,
              kiedy nie lubię jej za jej upierdliwość, ale nie znejdzie sie taki dzień, w
              którym zabrakłoby mi dla niej szacunku. Gdybym kiedyś doradzał dyrekcji, to
              podałbym nazwiska kilku pracowników (lekarzy, mgr,pielęgniarek i techników
              medycznych), których nalezy przykuć łańcuchem do szpitala, żeby nie wyjechali
              za granicę, bo stanowią gwarancję dobrej roboty. Nalezy do nich też dr Sieczko.
              Jeżeli Magda zabrała głos w tej dyskusji, to w obronie dobrego imienia słuzby
              zdrowia w Częstochowie i dzięki jej za to!

Maciek! Miłego dnia!
              • Gość: KOLEŻANKA Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 19:51
                PANI DOKTOR MAGDO!
                TO JA PANIĄ SKRYTYKOWAŁA ZA UJAWNIENIE TAJEMNICY ZAWODOWEJ. PRZEMYŚLAŁAM
                WSZYSTKO, PRZECZYTAŁAM ARTYKÓŁ I WSZYSTKIE POSTY.
                POMYLIŁAM SIĘ, PRZEPRASZAM, BARDZO PRZEPRASZAM PANIĄ.
        • Gość: Ada Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: 80.54.169.* 02.07.06, 15:24
          Gość portalu: Magdalena Sieczko napisał(a):

O,własnie to jest lekarz z klasą.Chciałabym aby wszyscy byli tacy.Choc nie
          watpie ze jest ich wiecej,moze tylko im brakuje odwagi zeby co ktorym napisac
          prawde.
          • Gość: KOLEŻANKA Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:00
            PANI DOKTOR MAGDO!
            TO JA PANIĄ SKRYTYKOWAŁA ZA UJAWNIENIE TAJEMNICY ZAWODOWEJ. PRZEMYŚLAŁAM
            WSZYSTKO, PRZECZYTAŁAM ARTYKÓŁ I WSZYSTKIE POSTY.
            POMYLIŁAM SIĘ, PRZEPRASZAM, BARDZO PRZEPRASZAM PANIĄ.
            MAM NADZIEJĘ, ŻE WYBACZY MI PANI TEN NIEPRZEMYŚLANY, POCHOPNY OSĄD.
            Z WYRAZAMI SZACUNKU
            • Gość: Magdalena Sieczko Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 17:11
              Nie mam żalu. Rozumiem. Przeprosiny przyjmuję. Sprawy nie było! Pozdrawiam.
              • Gość: koleżanka Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 21:22
                Bardzo dziękuję. Jest to dla mnie bardzo ważne. Jest Pani naprawdę wielkim
                człowiekiem
                • Gość: Magdalena Sieczko Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 22:25
                  Nie przesadzajmy z tą wielkością, proszę. Chyba, ze chodzi o gabaryty :)))
                  • Gość: koleżanka Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 23:09
                    Nie znam Pani, ale widzę, że ma pani również poczucie humoru. A to cecha, którą
                    bardzo u ludzi cenię (szczególnie w naszych zawodach). Ja też szczupłością nie
                    grzeszę.Myślę, że gdybyśmy się poznały mogłabym się wiele od Pani nauczyć, a
                    nie wykluczone, że szczerze polubiłybyśmy się. Pozdrawiam serdecznie
                    • Gość: do Koleżanek Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:25
                      Może sie na randke umówicie ???? Czy wy widzicie jaki temat jest poruszany na
                      tym forum ????
                      • Gość: ciekawski Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 17:29
                        no właśnie i co prokurator wybadał???
                        • Gość: ciekawski 2 Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 14:34
                          No ja też jestem ciekawy co Prokurator wymyslił ciekawego, i czy są juz te
                          wyniki ................
                          • Gość: ciekawska3 Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 00:41
                            Ja tez jestem ciekawa, kiedy prokuratora cos powie, w tej
                            sprawie ................
                            • Gość: lek. med. Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.man.czest.pl 17.07.06, 22:06
                              wszyscy jestecie ciekawi ........, wszyscy czekacie, co prokurator powie ............., a w większości szukacie sensacji, jak zwykle! Są pewne choroby, które należą do grupy nieuleczalnych i kończących się śmiercią w wieku młodzieńczym jak np. dystrofia mięśniowa. Śmierć poza domem, np. w szpitalu i np. w oiomie nie należy do najprzyjemniejszych co jest zrozumiałe ale wiedzcie wszyscy, że nie ma chyba lekarza, który nieopiekowałby się w swoim oddziale takim pacjentem i mógłby czegoś niedopatrzeć z np. zaniedbania, chociaż z góry sprawa byłaby przesądzona.
                              Współczucie dla Rodziny Zmarłej.
                              • Gość: ciekawski Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 19:14
                                mylisz sie przedłuzam i odświezam ten wątek bo chcę by dotrwał do czasu gdy
                                prokuratura uniewinnia lekarzy i by te trolle mogły o tym przeczytać
                                • Gość: ciekawski-bis Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 00:09
                                  zgadzam się z tobą
    • Gość: realista Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:36
      minęło pół roku, zamknęła się trumna, prokurator umorzył śledztwo i tylko
      oplutych doktorów nikt z opluwających nie przeprosił... taki kraj...
      • Gość: . Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 15:32
        Gość portalu: realista napisał(a):

> minęło pół roku, zamknęła się trumna, prokurator umorzył śledztwo i tylko
        > oplutych doktorów nikt z opluwających nie przeprosił... taki kraj...

A ty to chyba z "c h u j a" sie urwałeś !!
        A znasz takich porządnych "doktorkow" ?? bo ja nie !
      • Gość: xxxx Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 17:37
        Gość portalu: realista napisał(a):

> minęło pół roku, zamknęła się trumna, prokurator umorzył śledztwo i tylko
        > oplutych doktorów nikt z opluwających nie przeprosił... taki kraj...

widocznie na to sobie te "konowały" zasluzyły !!
        • Gość: zc Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 18:26
          Chamstwo to jednak najsilniej rozwinięta cecha większości forumowiczów.
          • Gość: XX Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 18:43
            Realisto - Kto Ci powiedział że śledztwo zostało umożone ????? No i drugie moje
            pytanie , kto opluwał Lekarzy ?? Bo z tego co wiem cały zespół w skład ktorego
            wchodzą : pielęgniarki i lekarz dyżurujący zostali pociągnięci za umyślne
            spowodowanie śmierci ................
            • Gość: xxxxx Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 18:30
              Bo tak było. Zostali o to posądzeni i oprócz zabrania im prawa
              wykonywania zawodu powinni jeszcze solinie dostać po pyskach....
              • Gość: pacjent Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 20:16
                uderzysz pierwszy? pis-i pomiocie, śledztwo dawno umorzone a ty
                plujesz gnido własnym gównem
                • Gość: misio dobrodziej Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: 80.48.49.* 31.10.07, 20:37
                  Tacy lekarze jakie społeczeństwo - z księżyca się tu nie wzięli. To
                  sól tej ziemi - jak cała reszta tego (cytuję) "c h u j o w e g o"
                  narodu.
                • Gość: XXXX Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 12:20
                  Ja walne pierwszy !!!! Ciebie w szczególności i cały personel OIT w
                  Blachowni którzy byli w pracy kiedy zmarła Teresa....
                • Gość: xxxxx Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 12:24
                  Psim pomiotem jest Twoja matka bo urodziła takiego palanta !!!!
                  Chętnie bym sie z Tobą zobaczył, jak i z personelem OJOMU w
                  Blachowni.......
                  • Gość: asesor Re: Prokurator bada, dlaczego kobieta zmarła w sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 22:31
                    no iczego strzępicie jadaczki??? śledztwo dawno umorzone z powodu
                    BRAKU CECH PRZESTĘPSTWA po prostu prawda to trudna dla wielu ludzie
                    są śmiertelni, pozdrawiam p. dr Sieczko chociaż szukałam postów na
                    jej temat z racji chorego synka a nie takich plwocin jak tu
                    przeczytałam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka