Dodaj do ulubionych

Firma Berger

• Gość: Michał Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 17.10.06, 11:19
      no to super, kiece do góry i pędem do TRW, - nie zostawicie chyba pani D
      • Gość: pan nikt Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 20:32
        Czytam, co piszecie od jakiegoś czasu i jestem szczęśliwy, że nastąpiła zmiana
        tematu. Przestańcie się oczerniać, bo to tylko źle o was świadczy. Praca jak
        praca nikt nas nie zmusza do funkcjonowania tam, wolny wybór, bez oczerniania
        się. Pozdrawiam Ariela i wszystkich ludzi, dla których praca to tylko praca a
        nie część przewodnia w życiu. CAŁUSKI DLA WSZYSTKICH PAŃ PRACUJĄCYCH W FIRMIE.
        • Gość: Kim jest Ariel??? Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 21:21
          Czy to nie ten ładny chłopak ze zmiany u Kalinowskiej pracujący jako pakowacz??
          • Gość: mirek Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 21.10.06, 09:33
            a h.. cie to obchodzi kim jet ten pedał idź i spytaj jak cię dupa swędzi
        • Gość: MILUŚ Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 21:53
          Czy możecie pobawić się w wybór tej najładniejszej z BST / BSP I MAT przecież,
          jest ich trochę i cieszą nasze oczy gdy przychodzimy do pracy przecież to tylko
          praca i tylko życie.Bez nazwisk bez wyzwisk.
          • Gość: ania Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 16:13
            jacie ale genialne pomysły masz nie ma co!! jeden z laserowców sie odezwał
          • Gość: czarna Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 19:44
            was faceów z BST to łatwo wytresować... wystarczy tyłkiem machnąć czy też mignąć
            oczkami i już każdy jak piesek biegnie... :) pozdrawienia szczególnie dla laserowców
            • Gość: Wkurzona Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 11:56
              Fajnie, to już sie nawet o nic nie można pytać!! Kur.., a żebyś wiedział, że
              mnie obchodzi, zazdrosny jesteś czy co???!!! Na takich jak ty to pewnie żadna
              nie spojrzy, bo już po tym co piszesz można łatwo poznać, że mamy do czynienia
              z buractwem. Masz problemy ze sobą to idź do terapeuty, chociaż takim jak ty to
              wątpie, żeby już cokolwiek pomogło. Na twoim miejscu z rozpaczy bym się utopiła
              gdybym miała tak beznadziejne odzywki jak ty. Pewnie wyglądasz gorzej niż
              dzwonnik z Notre Dame. Pier... się koleś!!!!
              • Gość: Tolek Re: Firma Berger IP: *.com 29.10.06, 21:16
                co do dajek to najwiekszą dająjest Agnieszka ł z pasów dawala gdzie popadnie a
                teraz ojca dla dziecka szuka .Tania dziwka
                • Gość: Natka Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 10:27
                  dobra może i dawała, a kto wam kazał brać... jak sie wam j... chciało no to
                  teraz macie,no cóż wkońcu to jakaś odmiana i to jeszcze za darmo:D pewnie
                  jesteś jednym z kandydatów na tatusia.. :)Gratulacje dla innych tatusi:) pozdrawiam
                  • Gość: Tolek Re: Firma Berger IP: *.com 30.10.06, 15:17
                    Mogła dawac a przy okazji mogła sie zastanowic jak to sie robi aby dziecka nie
                    było:]Jest i będzie starą dają tylko takim postępowaniem psuje opinie innych
                    dziewczyn w zakladzie.A ja nie mam sie czgo bac bo nie mam taka od grzebania w
                    śmieciach pozdro dla Agnieszki Ł z pasów
                    • Gość: Krzychu Re: Firma Berger IP: *.com 30.10.06, 16:13
                      I tu facet masz racje po kiego sie puszczac a pózniej robic kiche facetą z
                      zakladu po co dawała na prawo i lewo gdzie i komu popadnie.A co do kibelka na
                      pasach to po odejściu Agnieszki Ł to cos mały tam ruch:}}}}
                      • Gość: x Re: Firma Berger IP: *.hcz.com.pl 30.10.06, 16:45
                        Odpowiadasz na własne posty i śmiecisz na forum plotkarskimi tekstami , na temat
                        tej dziewczyny wiesz chyba więcej niż ona sama. Trzymaj się jednego nicku
                        .Zawiść to paskudna wada.
                        • Gość: do x Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 11:16
                          jaka zazdrość??? Co tu jej zazdrościc?? że ją cały zakład dymał?? że biedna sama
                          nawet nie wie kto jest ojcem dziecka? moze ją to troche nauczy
                          odpowiedzialności, wiedziała co robi i każdy koles co z nią szedł wiedział co
                          robi, teraz to juz jej problem jak z tego wyjdzie,
                    • Gość: dodo Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 11:18
                      no cóż prawda, wkońcu 13 lat nie ma żeby nie wiedziec jak dawać żeby nie wpaść
                      • Gość: ania mackiewicz Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 11:38
                        niewiem czy ktos tu jeszcze wchodzi?!ale napisze wam ze zostalam zwolniona za to
                        ze odwazylam sie mowic na zebraniu z prezesem!To sie nazywa DEMOKRACJA wolnosc
                        slowa i wyznania!!!!Tylko za to ze chcialam zeby przestrzegano praw pracownikow
                        wyzucili mnie jak starego kapcia!Bylam pracownikiem niewygodnym a takich
                        najlepiej usunac!najsmieszniejsze jest to ze to nie ja bylam prowokatorem
                        STRAJKU!W tych dnia zmarla moja babcia i siedzialam przy TRUMNIE.Wrocilam do
                        pracy dzien przed spotkaniem!Zreszta niewazne!!!Najwazniejsze jest to jak mnie
                        potraktowali!JAK PROWOKATORA!!!Jak SMIECIA!!!Teraz niewiem czy postapilam
                        slusznie?!Nikt mi za to nie podziekuje!Ani nie wreczy orderu zaslugi!Ale
                        dostalam dobra LEKCJE na przyszlosc!Nigdy jej nie zapomne!!!POZDRAWIAM!
            • mateuszxxxx Re: Firma Berger 24.10.06, 21:07
              jakie miss ludzie opanujcie się. zróbmy konkurs na największą dupodajke. mam
              pomysł niech lepiej każdy wpisuje pierwszą literę laski którą bzykną i z jakiego
              działu. zobaczymy czy mamy liderkę. cały czas sex tylko u wszystkich w głowach.
              Pan dyrektor coś powinien z tym zrobić, bo co poniektórzy wchodzą na ścierzke
              rozwodów z tego co słysze. Laski są szybkie, a nie ładne. nie mylić pojęć, łatwe
              a nie ładne. A te kurw. o pasów jak nie przestaną się czepiać to wymienie
              wszystkie które dają gdzie popadnie na nockach, bo w kiblu to można bardzo
              często spotkać jak pierwsze wychodzi chłopak, a potem dziewczyna, ale to nie
              tylko na nockach. o K.M. to już pisać mi się niechce. wystarczy pare razy się
              uśmiechnąć i już leci do kibla. jak ktoś jeszcze chce jej numer to pytać podam
              go. ludzie dajcie spokój, przejdżmy na inny temat, bo i tak tam się nic nie
              zmieni. laserowcy i magazynierzy zawsze będą pić i ru.. dupodajki. takie jest
              życie w bergerze.
              • Gość: ciekawa Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 22:09
                a ty kim jesteś, że tyle wiesz?? magazynierem, laserowcem pewnie nie skorom
                mówisz że tylko im dają, widocznie tylko im jest najlepiej dać...
                • Gość: wkurzona Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 16:53
                  Czemu chodzi opinia że wszystkie laski są takie same?? Dupodajki można spotkać
                  w każdym miejscu, no nie wiem jak by tylko berger istniał i tylko w nim
                  zatrudniali takie laski. zgadzam się, jest takich wiele, które psują tym
                  porządnym dziewczynom opinie, ale to nie znaczy, że każda leci jak facet jej
                  zagra. Bynajmniej ja do takich nie należe!!!
              • Gość: pracowmica Re: Firma Berger IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.06, 22:27
                co ty koleś mozesz wiedziec o kobietach z opw .
                Przestań pisać o dupodajkach sam najlepiej wiesz jak jest .
                Gdybys cokolwiek wiedział o nas z opw to już dawno bys to wykorzystał.
                więc przestań piepsz.....
                • Gość: nieznany Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 17:45
                  Od dłuzszego czasu czytam wasze opinie na temat tego zakladu no coz moge
                  dodac ! Pracowalam tam i wiem jak bylo nie bylo najlepiej ale to tylko
                  praca ,pracuja tam ludzie i ludziska a swoje i tak trzeba wykonac. Jedno
                  mozna powiedziec ze osoba ktora na zebraniu rozmawiala z kierownictwem
                  zostala nie slusznie zwolniona.po czesci pomagla innym ja tez raz posunelam sie
                  do tego kroku ale to jednak za duze ryzyko choc nie ucierpialam ale moglo mnie
                  to samo spotkac.Żyjcie i pozwolcie zyć innym .Pozdrawiam Berger i Mat .
                  • Gość: jolka Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 19:25
                    Droga Aniu, po przeczytaniu większości wypowiedzi na tym forum , mniemam , że
                    byłaś jedyną rozsądną osobą w tej firmie.PO tych wszystkich wypowiedziach
                    widać ,że ludziom w Bergerze chodzi tylko o to , kto komu daje.Ich poziom
                    świadczy ,że po prostu zasługują na to co mają. Nie warto nadstawiać za nich
                    głowy. A prezes Bergera zawsze taki był , że pozbywał się ludzi
                    niewygodnych .Natomist bardzo pochlebiał tym co mu dupsko lizali , no własnej
                    niedouczonej rodzinie. Zwłaszcza Dziuni.
                    Pracę taką jak w Bergerze znajdziesz obecnie w TRW przez Workera. Po jakimś
                    czasie przechodzi się do TRW . Nie decydują , jak praktykuje to pan L.,
                    znajomości i pokrewieństwo a kolejność przyjęcia do pracy.
                    Na tym forum pokrzywdzeni ludzie z Bergera mogliby się skrzyknąć i wspólnie
                    dochodzić swoich praw ale widać brakuje im inteligencji.A może to forum to
                    manipulacja samego prezesa L. i jego ludzi? Może to on odciąga ludzi od ważnych
                    problemów.?
                    • Gość: nieznany Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 22:41
                      Zgadzam sie z twoja opinia .Ludzie od pana L. nie maja kompletnego pojecia co
                      i jak. A co do przejsc do Bergera to tylko duzo obiecuja -mowia "poczekaj za
                      miesiac ty przejdziesz a okazuje sie ze biora swoich ludzi. przekonanie na
                      wlasnej skorze .nie zaluje ze sie odeszlo z tej firmy.
                      • Gość: ania mackiewicz Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 00:38
                        Dziekuje Jola
                        • Gość: nieznany Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 13:32
                          Droga Aniu czy znalazlas juz prace ?
                          • Gość: ania Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 20:21
                            nie jeszcze nie.Ale dzieki ze pytasz.
                      • Gość: xxl Re: Firma Berger IP: *.com 04.11.06, 17:23
                        dajcie namiary na Agnieszke Ł z pasów !!!!!
                • Gość: on Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:15
                  czy jutro berger pracuje?????
              • Gość: znajomy pracownika Re: Firma Berger IP: 80.54.173.* 02.11.06, 08:20
                Tez słyszałem ze nieźle się tam dzieje a szczególnie na laserach i pasach.
                Szefostwo z pasów (zwłaszcza pan SN)podobno dostało awans bo przespało sie z kim
                trzeba;) A swoja drogą to słyszałem ze to niezły sku..el. Uważajcie!
                • Gość: XXx Re: Firma Berger IP: *.prenet.pl 02.11.06, 20:54
                  Czy ktoś może mi napisać coś o S. N. z pasów?
    • Gość: pracownik Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 15:07
      ale co teraz bedzie bo jedna przeniesli na inna zmiane to bedzie brakowalo do
      szybkiej obslugi
      • Gość: gosc Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 15:19
        czy ktos moze mi cos blirzej powiedziec o k.m dalej jest ze swoim chlopakiem
        albo jakis telefon do niej
    • Gość: andrzej Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 15:25
      kto moze powiedziec cos wiecej o tych parach na zmianach S.K i czy te panie
      szybkiej obslugi jak K.M A.S A.D latwo wyrwac bo jestem tu nie dawno i
      nawiazal bym z nimi kontakt moze ktos mi wiecej informacji o nich dac
      • Gość: do dupka andrzeja Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 18:51
        Spadaj ćwoku jak ci sie chce ru.. to idż do burdelu!!!
        • Gość: ela Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 19:22
          No i jak zwykle te glupie teksty!Ja chcialabym napisac cos o atmosferze w
          pracy!TRAGICZNA to malo powiedziane!Rozmawiamy z kolezankami z roznych zmian i
          doszlysmy do wniosku ze moze nastepnym krokiem reform powinno byc wreczenie
          batów paniom brygadzistkom,pregież na parkingu przed budynkiem!I szyld nad brama
          ARBEIT MACHT FREI!OBOZ PRACY!Co o tym myslicie?A tak na marginesie-jakos tak
          ucichla sprawa przejsc do Bergera!Czyzby limit zostal wyczerpany?!BARZO MARNIE!I
          po jaka cholere skladalysmy papiery?
          • mateuszxxxx Re: Firma Berger 20.10.06, 20:35
            K.M. to kurw.. Jak chcesz jej numer to weż odniej bo daje każdemu i to nie
            tylko numer. jeśli chodzi o chłopaka to już jej nie widać z panem A., ale ma
            przecież jeszcze chłopaka na pasach. Następnym razem napisze coś więcej, bo
            ostatnio nie mam czasu.
            o Sławku N. z pasów i reszte odpowiedzi innym razem. Wkrótce. A laski z opw i
            pasów przechodzą moje czekiwania i innych też.
            • Gość: sponsorExpracownik Re: Firma Berger IP: 85.134.167.* 22.10.06, 18:25
              nie znacie kogos milego i sympatycznego?? tyle fajnych tam dziewczyn zawsze
              było.... nie ma nikt ochoty na sponsoring dla zabawy?????
            • Gość: jeden pracownik Re: Firma Berger IP: 80.54.173.* 01.11.06, 19:15
              A co ty takiego mozesz wiedzieć o S.N? Znasz go wogóle?
    • Gość: micka Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 02.11.06, 14:27
      a kto to ten SN
      • Gość: nataly Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 12:38
        ja też nie mam pojęcia kto to, a z której zmiany on jest>??
        • Gość: nastkax Re: Firma Berger IP: 80.54.173.* 04.11.06, 10:08
          no własnie
          • pogromca-rekinow Re: Kim on jest? 05.11.06, 19:10
            Z tego co wiem S.N jest w porządku :) Mam wrażenie, ze ktoś tu ma niespełnione
            ambicje i czepia się każdego, aby podwyższyć swoje ego, ale kolego nie tędy
            droga. Wogóle większość waszych wypowiedzi jest żalosna. Poprostu
            żenada...:/Forum to miało być na temat polepszenia warunków pracy a wy piszecie
            tylko o dupie-marynie ! Pozdro dla tych co mają trochę rozumu bo tacy też tu
            są :)
            • Gość: znajomy pracownika Re: Kim on jest? IP: 80.54.173.* 05.11.06, 19:18
              Napewno tak dobrze go znasz? moze sam z nim kombinujesz;p
              • pogromca-rekinow Re: Kim on jest? 05.11.06, 19:34
                znam go na tyle dobrze żeby nie zgodzić się z twoją wypowiedzią.
                • Gość: znajomy pracownika Re: Kim on jest? IP: 80.54.173.* 05.11.06, 19:51
                  to uważaj zebys się nie przejechał na tej znajomości i żeby się nie okazało ze
                  nagle twój kolega cie podpie..doli
            • Gość: antek Re: Kim on jest? IP: *.trustnet.pl 06.11.06, 18:22
              warunki pracy są dobre - chodzi o to aby wyeliminować chamstwo, mobbing, niskie
              zarobki, kumoterstwo, donosicielstwo i inne plagi trawiące tą firmę
              • Gość: on berger jutro pracuje????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:19
                jutro pracuje caly zaklad czy nikt
                • Gość: fioł Re: berger jutro pracuje????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 10:07
                  nikt
    • Gość: dudi Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 15:34
      ?
      • Gość: TOFIK Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 19:16
        Co jest ekipa z BERGERA? czy wy jeszcze żyjecie?Czasami trzeba trochę luzu i
        zabawy zwłaszcza że słychać coś o spotkaniu integracyjnym gdzie wreszcie można
        byc podobno sobą.Jest czas na pracę ale musi być też czas na zabawę zwłaszcza
        że pracują tam tak ładne dziewczyny(brunetki).
        • Gość: andrzej Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 13:38
          witam wszystkich
          no wlasnie zblirza sie impreza integracyjna wreszcie bedzie mozna zaszalec z
          kobietami nowe podboje znajomosci i jak w tamtym roku po kontach wiecie co!!
          bedzie fajnie bo jak wypija sobie wszyscy to potem sa bardzo otwarci na luzna
          zabawe hahah a tak pozatym czy wszyscy sie wybieraja???
          • Gość: krzys Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 13:46
            haj co tak cienko na tym forum co nic nie piszecie ciekawego a tyle sie dzieje
            w tej firmie wiecie przeciesz jakie ros relacje miedzy kobietami i facetami nie
            mowie o wszystkich bo sa tesz ok
          • Gość: Edward Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 14:59
            Andrzej widzę że lubisz to co ja czyli dobra zabawę a integracja własnie taką
            jest!Czasem ciężko się wracać do domu po takiej imprezie zwłaszcza gdy bawisz
            się z takimi fajnymi babkami!Ogólnie w pracy jest o.k plus te ładne dziewczyny.
        • Gość: nataly jakie spotkanie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 07:06
          hejo jakie spotkani chodzi??? możecie coś napisać wiecej, chęnie bym sie wybrała
          • Gość: anioł Re: jakie spotkanie?? IP: *.trustnet.pl 21.11.06, 14:13
            to spotkanie jest dla wszystkich pracowników bergera i dla niektórych z mata,
            niestety wszyscy z mata nie zostaną zaproszeni na impreze integracyjną, nasuwa
            się pytanie dlaczego - na to pytanie musie odpowiedzieć sobie sami
            • Gość: sroczka Re: jakie spotkanie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 19:21
              a to co trzeba byc przydupasem "wielkiej elity"?? że nie kazdy moze?? w sumie to
              lepiej iść sie pobawic na jakims dichu niż sie integrować z takim badziewiem
    • Gość: studentka Re: Firma Berger IP: *.pcz.pl 21.11.06, 08:54
      Ta cała firma to jedna wielka ściema!!!!!Pracowałam tam 3 miesiące,o trzy za
      długo!ktoś powinien zainteresować się niebywałą rotacją jaka tam panuje!a "MAT"
      to tylko taka zagrywka ze strony bergera!w macie dostaniesz 700zł,o ile nie
      odliczą ci za braki(nawet 150zł)Berger może i placi wiecej ok 1300-1500.Nie
      należy liczyć na żadne ulgi,pracujesz w każde święto,a jesli chcesz dorobić 100
      to pracujesz w swoje dni wolne!Poprostu paranoja!A na umowe zlecenie to się
      pracuje i po kilka lat!Berger stworzył mata żeby nie dawać ludziom za duzo
      zarobić,płaci ochłapy a sam na nas ma grube tysiące,setki tysięcy!!na jednym
      tylko pracowniku.
      • Gość: GOŚĆ Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.06, 20:58
        JAK MASZ TO ZDJĘCIE TO POKAŻ. CHĘTNIE POPATRZYMY. A TY JESTES TAKI ŚWIĘTY?
    • Gość: aaabbb Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 23:37
      Dzieki ze wreszcie ktos sie zajal tym calym balaganem. Wiecej takich akcji!!!
      Zaluje tylko ze nie zostala ona przeprowadzona rowny tydzien temu na nocy, bo
      wtedy na pewno "ofiar" bylo by o wiele wiecej! I moze wreszcie panowie na bramie
      tez zaczna spelniac swoja funkcje, a nie tylko beda krzyczec na kobiety, ktore
      majac w reku parasol, reklamowke i torebke nie maja jak dostac przepustki, a w
      tym czasie na teren zakladu wejdzie pan, ktory juz nie moze sam ustac na nogach
      (wiec go pewnie wwioza i dlatego ochrona nic nie wie). Proponuje jeszcze
      sprawdzac osoby, ktore juz wychodza do domu, bo to tez czesto nie jest tak jak
      byc powinno. Chcemy byc zakladem powaznym jak np. TRW? To wprowadzmy takie
      zasady jak tam obowiazuja: na bramie przy kazdej zmianie 4 osoby sa brane na
      alkomat, nie ma zadnych taryf ulgowych, od razu zwolnienie dyscyplinarne, poza
      tym nawet na nocy sa tam kierownicy, ktorzy 2 razy robia obchod zakladu i moze
      dlatego tam nie ma takiego, za przeproszenie, syfu, jaki robil sie pomalu u nas.
      Ale moze teraz sie beda troche bali.
      • Gość: pracownik trw Re: Firma Berger IP: *.gre.pl 01.12.06, 09:07
        ty glupi cw....u!!!!! pracowałem pod rzadami waszego PREZESA WSPANIALY CZLOWIEK
        ma szacunek do swoich pracownikow /DO LUDZI/ a tobie jak sie nie podoba FIRMA
        BERGER to zapraszam na Rolnicza.Ciekawe jak szybko zmienisz zdanie!!!!!
        • Gość: aaabbb Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 12:12
          Chyba mnie nie zrozumiales. Ja nie twierdze, ze Prezes jest zlym czlowiek, czy
          zle nami rzadzi, bo zeby prowadzic taka firme trzeba wiedziec co sie robi, tylko
          chodzi o to, ze kierownictwo, bedac w pracy przez 8 czy 10 godz dziennie nie
          jest w stanie wiedziec i zapanowac nad tym co sie dzieje przez pozostale
          kilkanascie. Bo niestety ludzie sa rozni i wykorzystuja to jak moga. Ale to
          wlasnie Prezes ma wladze i to On moze wprowadzic nowe zasady i jakies dodatkowe
          kontrole, zeby takie sytuacje wiecej nie mialy miejsca. I nastepnym razem
          przeczytaj dokladnie o co chodzi zanim zaczniesz wyzywac.
          • Gość: aaabbb Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 20:53
            Nie uwazacie ze to skandal, iz ofiary "nocnego nalotu" zostaly ukarane tylko
            zabraniem premii? Jaka to jest przestroga dla pozostalych?
            • Gość: marian Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 11:48
              a skąd możesz wiedzieć jak zostali ukarani? Chyba że ciebie to też dotyczy i
              dlatego jesteś taki doinformowany?

• Gość: adrjan Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 13:01
                wiecie co ta firma to pomylka to co sie tu dzieje to skandal nawet ta impreza
                integracyjna to przeciesz jest za nasze pieniadze zamiast tego mogli by nam
                dac talony na jakas kwote to by mozna zrobic sobie zakupy na swieta a tak to
                zrobia kiczowata impreze a reszte kasy idzie w plener i to naszej kasy bo z
                naszych skladek na socjalne zastanowcie sie nad tym czy warto isc na takie cos
                bo jakby wszyscy sie postawili to mozna by to zmienic ibysmy skorzystali na tym
                a na impreze to chyba karzdego stac isc w fajne miejsce sie pobawic
                • Gość: a Re: Firma Berger IP: *.pl 07.12.06, 13:16
                  na jakim świecie ty żyjesz i gdzie pracujesz ? w Macie,ze jestes taki nie
                  doinformowany?co chcesz od integracyjnej?zreszta jak nie chcesz iść to nikt ci
                  nie karze
                  • Gość: 0.7 :) Re: Firma Berger IP: 212.160.86.* 07.12.06, 21:38
                    KTO PIJE TEN ZYJE " BERGER THE BEAST"
                    • Gość: 222222 Re: Firma Berger IP: *.pl 08.12.06, 15:28
                      CHYBA "THE BEST"
                      • Gość: X2X Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 21:17
                        CIEKAWY JESTEM CO SIĘ BEDZIE DZIAŁO NA INTEGRACJI? TYLE NOWYCH OSÓB PRZESZŁO DO
                        BERGERA CIEKAWE JAKIE SHOW POKAŻĄ? A POTEM PRZEJŚCIE NA INNĄ ZMIANĘ, NIE MA NIC
                        ZA DARMO. TRZEBA ODPOKUTOWAC
                        • Gość: myszka Re: Firma Berger IP: 212.160.86.* 11.12.06, 08:10
                          masz racje trzeba sie pilnować ale niemoge sie doczekac
                          • Gość: pracownik Re: Firma Berger IP: *.com 20.12.06, 18:10
                            witam wszystkich jestem pracownikiem firmy mat czemu my nie dostajemy talonów
                            świątecznych podobno nalezy nam sie socjalne po co nam jakies dziwne wycieczki
                            nie lepiej zamiast takich wypadów dac pracownikowi bon .Dziewczyny z rozrywania
                            mają przayznawane premie w wysokości 150zł a co z resztą jest jeszcze opw.Jesli
                            nie wiadomo komu taką pramie przyznac od tego są brygadzistki one najlepiej
                            wiedzą kto i jak pracuje.Pozdrawiam wszystkich. Zdrowych i wesołych Swiąt Bożego
                            Narodzenia dla wszystkich pracowników Mata Bergera i dla tej sknery pani Dumin
                            • Gość: ha ha Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 20:30
                              jak taka sknera to jej nie pozdrawiaj
                            • Gość: dd Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 07.04.07, 22:24
                              zycze wszystkim WESOŁEGO ALLELUJA:)
                        • Gość: nusli Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:56
                          beedzie sie działo ... następne się zaciążą, nowe romanse , nowe plotki to co zawsze
                        • Gość: była Re: Firma Berger IP: 217.153.246.* 21.12.06, 13:36
                          Czy wasza firma nie przypomina dzisiejszej SAMOOBRONY.
                          • Gość: rrrrrrr Daczego? IP: 217.153.246.* 21.12.06, 19:23
                            Witam wszystkich. Też jestem pracownikiem Mat. Czemu też nie zapraszają nas na
                            zabawę integracyjną przecież na pasach mat jest zaproszony. Przecież pracujemy w
                            tej samej firmie a to właśnie matowcy z pasów najwięcej drwią z firmy i z nas z
                            innych działów a teraz idą się integrować. DLACZEGO?
                        • Gość: PETER Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 01:20
                          Trudno powiedzieć co będzie się działo na integracji ale z pewnością będzie
                          ekstra zabawa i znowu będzie co wspominać i z czego się śmiać,szkoda tylko że
                          niebędzie na imprezie tych ładniejszych dziewczyn z Mata.Jest kilka obok
                          których nieda sie przejść obojętnie.
                          • Gość: norbi Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 21:22
                            niby na czyjej zmianie takie są:??? trzeba było je zaprosić ...
        • Gość: obserwatorrrr Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 12:18
          wszedzie trzeba pracowac i szanowac prace , podpisujesz umowe ? czytasz ja? to wiesdz ze czas za ktory ci placa dana firma ma prawo wykozystac w 100% , minely czasy kiedy dostawalo sie pieniazki za spanie po katach i plotkowanie! zamiast gadac jeden na drugiego zacznijcie pracowac a wszystkie zadania i prpozycje ? przeciez mozecie zalozyc zwiazki , zalegalizowac je i w ten sposob domagac sie wlasnych praw!!!wszsytkich zwolnic nie moga a wy dochodzic sie wlasnych praw mozecie w sposob cywilizowany a nie wypisujac brednie na forum
          • Gość: do obserwatora Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 20.03.07, 16:35
            masz racje w 100% trzeba wykonywac swoje obowiazki bo w koncu po to jest sie
            tam zatrudnionym i chyba tylko na wlasne zyczenie tutaj pracujemy a jak sie
            komus nie podoba miejsce to zawsze mozna je zmienic bo nie ma osob nie
            zastapionych, a to ze ktos pisze jakies brednie i plotki na tematy innych ludzi
            to niech sie zastanowi nad swoja osoba i niech robi to co do niego nalezy
    • Gość: olgierd Re: Firma Berger IP: 212.160.86.* 01.12.06, 17:41
      Piękna pokazówka była hehehe!!! Tak trzymać!!!
      • Gość: pracownik trw Re: Firma Berger IP: *.gre.pl 02.12.06, 09:37
        sorki-sorki!!!!!!!!!Ale z tego co wien ostatnio na nacy tez byla niezla
        akcja????
        • Gość: do pani mackiewicz Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 16:12
          Jestem zmuszona uświadomić pani jak było i jest naprawde. W całym zakładzie
          głośno jest o tym wydarzeniu, przeciwnie! O pani odejściu wiedzą wszyscy i
          każdy uważa że niesłusznie panią usunięto, w końcu gadała pani w naszej
          sprawie. Większość uważa, że na Pani miejscu skierowałaby sprawe do sądu, ale
          takim to ciężko coś udowodnić. Osobiście podziwiam takich ludzi, gdyby nie oni,
          charowalibyśmy teraz jak woły za krocie. Przynajmniej u nas na zmianie każdy
          sie przejął dowiadując sie prawdy, jak panią potraktowano. niestety
          sprawiedliwości na świecie nie ma, ale wierze, że każdego czeka taki los na
          jaki sobie zasłuży.Napewno pani na taki koniec nie zasłużyła. Pozdrawiam:)
        • Gość: pasy Re: Firma Berger IP: 212.160.86.* 12.12.06, 23:45
          i co złapali kogoś
          • Gość: adolf Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 15:28
            Złapali kogoś na nocnym nalocie? bo podobno tą samą osobę? Nieżle chłopcy dają
            czadu.
            • Gość: AAAAAAAA Re: Firma Berger IP: *.pl 16.12.06, 22:31
              a co ty taki ciekawy?zajmij sie swoimi sprawami i pilnuj sam siebie.w faceci
              jesteście gorsi od kobiet ,nic tylko pierdoły i plotki w głowie .a zajmijcie
              sie wreszcie pracą i własny zyciem.jesteście godni pożałowania
              • Gość: Do AAAAAA Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.06, 17:56
                Pewnia z pracy piszesz? Łatwe do rozpoznania>
    • Gość: nieznany Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 19:34
      czy p., Soluch dalej jest brygadzistka na rozrywaniu?
      • Gość: Tomasz Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 20:26
        Tak ale uwierz mi że są o wiele ładniejsze i bardzo milutkie tyle że na OPW!
      • Gość: domino Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 21:27
        chłopaki na której zmianie są jakis fajne dziewczyny??? bo na mojej to sie
        znajdzie pare...
        • Gość: Kali Re: Firma Berger IP: 213.76.167.* 24.12.06, 13:10
          WESOłYCH SWIAT
          • Gość: nieznany Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 20:51
            pozdroweinia dla pracownikow z Mata!!!
          • Gość: Cromal Re: Firma Berger IP: *.26.inds.pl 26.12.06, 20:34
            witam do zobaczenia za 19-ście godzin !
            • Gość: PETER Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 20:56
              JA TEŻ WITAM! WIDZE ŻE MASĘ OSÓB SZYKUJE SIĘ NA TĄ OSTRĄ JAZDĘ NA
              INTEGRACJI.BĘDZIE NAZŁA ZABAWA TAK JAK CO ROKU.WRESZCIE COŚ DLA LUDZI A NIE DLA
              KAPUSI I CYBORGÓW.
            • Gość: witam panowie***** Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 19:24
              ale skandal wiecie co panowie zarywacie dziewczyny na imprezie a potem nie
              zaspokajacie nooo a uwarzacie sie za kasanowych tylko macie male ptaszki
              hahaha
              i poco sie szarpiecie i nas podrywacie a potem nie mozecie nic zdzielac a
              chwalicie sie miedzy soba kto kogo mial
              • Gość: gość Re: Firma Berger IP: *.visp.energis.pl 29.12.06, 19:59
                a mnie sie spodobała pani liderka z dużym biu...na integracji,wie ktoś coś o niej?
                Chociaż ostatnio jej na zakladzie nie widziałem
                • Gość: B Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.06, 13:31
                  Bomba, jak tylko tyle macie do powiedzenia po takiej imprezie to chyba nie ma
                  sensu wogole jej organizowac, po prostu zenada :/
                  • Gość: PETER Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 15:24
                    Nie żadna Bomba tylko impreza była bombowa!zresztą co roku jest coraz
                    lepiej.Dziewczyny są fantastyczne i atmosfera jest bombowa!Tym którzy
                    niepotrafią sie bawić moge poradzić pójście w tym czasie do kościoła na koncert
                    organowy wsród Mocherowych Beretów!!!
                    • Gość: piotr Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.06, 18:41
                      ale zabawa ty chyba nigdy sie nie bawiles na dobrej imprezie co wyrwales sie z
                      wiochy zabitej dechami i ze za twoja kase mogles isc poszalec nachlac sie za
                      darmo no to teraz chwalisz chyba cie pogielo facet
                      • Gość: B Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.06, 18:53
                        Jak ci sie nie podobalo to po co chodzisz? Moim zdaniem impreza byla duper,
                        dawno sie tak nie wybawilam, panowie pokazali klase, oczywiscie z malymi
                        wyjatkami i bardzo chtenie bym sie jeszcze raz tak pobawila :) A ci co im nic
                        nie pasuje niech siedza w domu!!!
                        • Gość: arnold Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.06, 20:13
                          Bardzo fajna zabawa. Jak tkoś się potrafi bawic to idzie i szaleje a jeśli
                          komuś nie odpowiada ta impreza to nikt go do stołu nie przywiązuje. W każdej
                          chwili można wyjść.
                      • Gość: PETER Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 20:18
                        facet (piotr) mam to w dupie co myślisz o tej imprezie jesli ci się niepodobało
                        mogłeś wyjść w każdej chwili i iść do "Depo" lub podobnego lokalu i pobawić się
                        z jakimiś smarkaczami którym dopiero co jaja obrosły.Dziewczyny z Bergera są
                        super wyluzowane i stworzone nietylko do roboty ale i do dobrej zabawy.
                        • Gość: gosc Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.06, 17:34
                          no tak nie tylko do pracy bo tez dobrze obsluguja facetow w pracy nie i tak
                          bardzo was to zadawalaco poniekturym sie wydaje ze tego nie widac kto z kim i
                          kiedy ciekawe jak by sie rodziny dowiedzialy zobaczyly zdjecie z telefonu co
                          ich druga polowa robi w pracy czy by sie cieszyla
                        • Gość: lolo Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 16:57
                          nasze dziewczynki też chodządo Depo i bawią się z dziećmi
              • Gość: Zgadnijcie kto ! Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 17:07
                Hej wiara!!!! --> chyba nie wierzycie w te brednie które tu są wyklikane!!!byłam
                na tej zabawie pierwszy i myślę że nie ostatni raz ponieważ było zajedwabiście.
                Szalałyśmy z chłopakami na zabawie bo niestety w pracy trzeba
                pracować!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale myślę że wszystko było przez wielu odebrane tylko
                i wyłącznie w formie żartu i dobrej zabawy. Nikt mi nic nie obiecywał ,choć nie
                uważam się za jakąś "maszkarę",ale mam rodzinę która bardzo kocham I NIE W
                GłOWIE MI JAKIEś ROMANSE! a na zabawę poszłam pogadać ,pośmiać się i potańczyć,
                tak jak moje kumpele. A Ty wrzuć na luzzzzzzzzzzzz bo masz chyba błędne info.
                pozdro dla wszystkich ziomów z Bergera =)buziam . narka ;*
                • Gość: art. no Re: Firma Berger IP: 212.160.86.* 02.01.07, 21:12
                  przedstaw sie skarbie ...................
                  • Gość: Zgadnijcie kto ! Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 16:18
                    Nie ma mowy!!!Ty też się nie przedstawiłeś/łaś???
                • Gość: wiemy kto Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 19:51
                  no tak widzicie sami jak nikture teraz sie tlumacza haha tak teraz to zabawa
                  ciekawe czemu troche inaczej to wygladalo a co do filmikow co sa nakrecone na
                  telefonie to moga sie ukazac w karzdej chwili na internecie ale nie chce psuc
                  opini i robic zamieszania narazie pozdrawiam
                  panie przemyscie sprawe co robicie !!!!!!!!!!
                  • Gość: Zgadnijcie kto? Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 19:26
                    To nie są żadne tłumaczenia !!!!!naucz się pisać bo np. każdej pisze się przez
                    "ż" a niektóre przez "ó",ale po co się uczyć wystarczy kręcić krótkie filmiki hi
                    hi.Swoją drogą to chciałabym zobaczyć ten telefon i te niesamowitości na nim
                    utrwalone???Jeśli on istnieje???
              • Gość: kolo Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 16:53
                Jak cię coś sfędziało to trzeba było iść na trasę , przecież to było bardzo
                blisko . a może jesteś z tych za które nie warto się zabierać !!!!!!!!
                • Gość: mis Re: Firma Berger IP: *.gre.pl 18.01.07, 12:10
                  jedziecie na skoki!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: szukający_pracy Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 14:26
                  WITAM, JAK SIĘ DOSTAĆ TAM DO PRACY? POZDRAWIAM. :))
                  • Gość: . Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 14:36
                    no wlasnie,jak sie tam dostac?gdzie isc i jakie sa wymagania?
                    • Gość: tytus Re: Firma Berger IP: 194.70.181.* 18.01.07, 17:59
                      trzeba miec znajomosc w osobach - podaje wg. kolejnosci
                      AL, JB, JA, - inni to pionki
                      • Gość: Dziewczynka Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 16:19
                        Pozdrawiam Emila-pakowacza z dawnej zmiany pani Kalinowskiej.Jest super..!!
                        Buziaczki
                        • Gość: shogun Re: Firma Berger IP: 80.50.232.* 18.02.07, 09:34
                          dajcie sobie spokój z tym kołchozem,stracicie tylko zdrowie i nerwy,firma nawet
                          nie warta oplucia
                          • Gość: gosc Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 10:26
                            witam wszystkich popieram zo co ktos tam napisal ze ten kolchoz nie jest warty
                            denerwowania sie i trzeba dac sobie spokoj
                            • Gość: piotr Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 10:29
                              ludzie czy wy nie widzicie co w tej firmie sie dzieje jakie sa uklady
                              znajomosci jak sie tu ludzi co nie maja ukladow znajomosci gnoi traktuje jak
                              niewolnikow czy naprawde nie mozemy sie postawic i zrobic awanture o to
                              przeciesz nam terz nalerzy sie szacunek i mamy jakies prawa
                              • Gość: art.... Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 10:32
                                witam zgadzam sie ale kto sie postawi jak wiekszosc to znajomko i protegowani
                                niczwego sie nie boja bo maja plecy a ci co sa zatrudnieni przypadkowo bez
                                znajomosci to sie boja zeby nie stracic pracy i znosza upokorzenia i tyraja za
                                innych co sie obijaja kto co moze tu zrobic??????
                                • Gość: PIO.... Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 10:36
                                  NO WLASNIE KTO MOZE COS ZROBIC NAWET NIEMA KOMU SIE POSKARRZYC PRZECIERZ NIE DA
                                  SIE BEZPOSREDNIO ISC DO PREZESA TEJ FIRMY PEWNIE BY NAWET NIE PRZYJOL NA
                                  ROZMOWE BO POTO MA SWOICH LUDZI CO PRZESZLI Z NIM TU NO I LANCUSZEK SIE ZAMYKA
                                  • Gość: KAL.... Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 10:40
                                    A WIDZIELISCIE LIDERA Z PASOW PANA S.N TEGO ZAROZUMIALEGO PAJACA JAK SIE TERAZ
                                    ZACHOWUJE JAK JEGO ZONA WROCILA DO PRACY JUZ SKONCZYLO SIE OBIJANIE GRANIE W
                                    KARTY Z KOLEGAMI SIEDZENIE Z KOBIETAMI Z JAKOSCI PO KONTACH TYLKO ROBI
                                    WRARZENIE JAK TO CIESZKO PRACUJE CO UDAWAL PRZED ZONA JAKI TO ON BYL ALY CZAS
                                    ZAPRACOWANY ZMECZONY WRACAL DO DOMU ZEBY PEWNIE CZASEM SIE NIE ZAJMOWAC
                                    DZIECKIEM W DOMU HAHAHHAHHAHHAH
                                    • Gość: aa Re: Firma Berger IP: 212.87.241.* 24.02.07, 10:47
                                      lepiej się napić niźli czytać twoje wypociny , zapewne srocko lub rędziny , sa
                                      przyjęcia w radomsku , tam zspokoisz sie...
                                      • Gość: SN Re: Firma Berger IP: *.pl 27.02.07, 00:50
                                        Proszę o pikantniejsze szczegóły na adres admin@czestochowskie.pl

• Gość: PIO.... Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 10:44
                                    NO WLASNIE CIEKAWE CO TERAZ BEDZIE I JAK DLUGO BEDZIE TAK SIE PAJAC WYWYSZAL BO
                                    JEMU SIE WYDAJE ZE JEST LIDEREM TO WSZYSTKIE ROZUMY ZJADL A CIEKAWE KIEDY JEGO
                                    ZONAK DOWIE SIE JAK TO SIE ZABAWIAL Z PANIEKAMI JEJ MEZUS INTELIGENTNY
                                    • Gość: nieznajomy Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 10:52
                                      widze ze ktos juz sie wkurzyl na lidera S.N wcale sie nie dziwie bo troche mu
                                      palma bije odkad zona przyszla ale przecierz zona musi miec przywileje i moze
                                      jeszcze ktos z rodzxiny a co z reszta maja za nich wsztstkich zapie..c czemy
                                      teraz panie lider nie grasz w karty nie obmacujesz dziewczyn co przeciesz
                                      wsumie nic sie nie zmienilo tylko zona wrocila do pracy czemu nie zachowujesz
                                      sie jak przedtem co niech zobaczy jak sie obijales przesiedziales przeeciesz
                                      wczesniej czy puzniej ktos opowie twojej zonie jak sie zachowywales jak to z
                                      jakoscia sie dobrze bawiles szkoda gadac nawet
                                      • Gość: PETER Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 21:37
                                        Wreszcie coś się dzieje w Firmie Berger,ale czemu niepisze się nic o laserach i
                                        OPW tam też jest bardzo wesoło?
                                        • Gość: xxx Re: Firma Berger IP: 217.153.246.* 25.02.07, 20:34
                                          niestety to szczera prawda wstyd przyznać ale tak jest może wreście dyrekcja
                                          pasów zajęła się tym.bo niektórzy powinni siedzieć gdzie indziej za ta to co
                                          zrobili a oni bezczelnie szybko zapomnieli i nadal zamiatają tymi którzy harują
                                          na nich .dyrektorze prosimy o nadzór nad zm. s.n.bo tak jak on traktuje
                                          niektórych to wstyd się przyznać tylko żona i rodzinka mają luzy i dobre
                                          traktowanie a reszta to robole to dopiero początek a co dalej dyrektorze
                                          prosimy o pomoc on powiedział że pan nas wyrzuci jeśli pójdziemy do pana.co my
                                          mamy zrobic on wie co zrobił a mimo to uważa się że jest nawet ponad panem.
                                          • Gość: sn Re: Firma Berger IP: *.pl 27.02.07, 00:54
                                            proszę o więcej na adres admin@czestochowskie.pl
                        • Gość: szmeges Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 14:34
                          niebardzo wiem kto pisze takie kocoboły ale nielubie takich rzeczy wolałbym zeby
                          znalazł inny obiekt zainteresowania albo podbic!!!!
                        • Gość: Hallo!!! Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 15:35
                          czekam na odpowiedz z dnia z 15.o2.07 ciekawość nic wiecej czekam!!!Narcyfiks
                      • Gość: kuba Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 15:37
                        pozdrowienia dla chłopakow ze zminy "D" od kuby łahaha!!!!strzała
                        • Gość: nelcia Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 15:11
                          pozdrowienia dla największych obiboków i nierobów czyli panów laserowców:)
                          • Gość: do nelcia Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 10.03.07, 00:20
                            moja droga laserowcy to cieżko pracuja a juz na pewno nie sa obibokami i pewnie
                            bys sie z checia z ktoryms umowila, nie ma sprawy:)
                            • Gość: nelcia Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 10:44
                              oj wybacz ale nie gustuje w żonatych szukających przygód,pozatym przyszłam do
                              tego zakładu pracować a nie romansować z panami laserowcami to uważają że jak
                              rzucą głupie teksty to już złapali naiwną do "kolekcji" ciężko pracują?? hmm
                              niech ci bedzie , ale dużo sie narobią jak sobie przerwy robią co 30 min ,
                              rzeczywiście cieżko pracują aż żal mi ich biedactwa taki sie męczą;( tylko im
                              dobrze zrobić t bedą pełni życia:)
                              • Gość: Teodor Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 17:45
                                Do nelci: Czy przyjdziesz też na Pasy zrobić nam dobrze? My też chcemy być
                                pełni szczęścia.Jak ja to kocham!
                              • Gość: do nelci Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 14.03.07, 10:19
                                ale nie mow ze nie podoba ci sie zadny z laserowcow? no zalezy na ktorej jestes
                                zmianie
                                • Gość: nelcia Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 15:50
                                  na zmianie 3 jestem, dwóch sie może znajdzie góra trzech, jeszcze 5 dni i sie
                                  pożegnam z tym zakładem, ciesze sie ogromnie:)
                                  • Gość: byla pracownica Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 12:01
                                    hejka:-) firma berger to dla mnie przeszlosc. praca jak praca , za ludzmi jeszcze czasem tesknie zwlaszcza za paroma dziewczynami. pozdrowionka dla Edytki, Dudzi, Uli, Gosiek , Jolek i brygadzistki Kasi i wogule wszystkich dziwuszek buziaki . zmiana byla spoko, praca jak praca .... odeszlam dla kasy;-) teraz jestem juz pracownikiem TRW i to paru miesiacach a nie po 5 latach , nie lubie sie prosic i wchodzic w tylek wowlalam odejsc. ciesz sie ze mam to co chcialam i jestem szczesliwa .POzostalym zycze duzo szczescia i poczucia humoru bo czytajac co niekotre wypowiedzi to trzeba miec duzo poczucia humoru ......
                              • Gość: do nelci Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 14.03.07, 10:19
                                ale nie mow ze nie podoba ci sie zadny z laserowcow? no zalezy na ktorej jestes
                                zmianie
                            • Gość: nelcia Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 15:51
                              z tobą naepewno bym chciała.... w przyszłym życiu chyba
                              • Gość: xxx Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 17.03.07, 19:46
                                A ja przenigdy i za niewiem jak wielkie pieniadze nie chcialabym wrocic do
                                bergera!!!!!!To jest zaklad dla oblakanych!hahahahaha
                                • Gość: leon zawodowiec Re: Firma Berger IP: *.manc.cable.ntl.com 18.03.07, 04:02
                                  powiedzcie mi czy na laserach pracuja tylko pracownicy Bergera czy takze ludzie
                                  z firmy Mat,bo z tego co wiem lasery to oczko w glowie szefostwa i tam sa
                                  zatrudniani tylko znajomi pseudokierownictwa (nie bede wymienial nazwisk
                                  chociaz mnie bardzo swedzi jezor)a ludzie z Mata chyba sa do czarnej roboty,
                                  ogolnie w wiekszosci z nich to buraki i chamiska, chociaz by ci co maja w
                                  nazwisku cos z chlopa, wiecie kogo mam na mysli, o tym ze to pijaki to chyba
                                  kazdy wie, ale jak maja nie pic skoro kierownik tez z nimi popija, ogolnie to
                                  biedny ten zaklad tak wieszacie na nim psy ze dyrekcja ze zgryzoty calkiem sie
                                  skurczy, a moze to zazdrosc ze nie mozecie w tej firmie pracowac co
                                  • Gość: do leona Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 18.03.07, 12:36
                                    na laserach pracuja ludzie z mata ale to nie znaczy ze sa gorsi i robia cos za
                                    innych, wszyscy jestesmy rowni, a jak masz cos do brygadzisty z naszej zmiany
                                    to mozesz powiedziec mu to osobiscie jak masz na tyle odwagi w co nie
                                    wierze!!!!!
                                    • Gość: czarna_23 Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 16:28
                                      przecież to prawda co pisze leon... każdy o tym wie i nie ma co tu kryć.Po 2
                                      miechach pracy zdołałam poznac zwyczaje "bergerowców" a faceci z bergera to już
                                      nie mówie nawet, większośc z nich jest żonatych a zobaczą ładną laske to krecą
                                      ile sie da by się z nia przespać, ale powiem tyle że nie każda ładna laska ma
                                      ochote na was , że sie zdarzają ku*wiątka to nie znaczy że kazda z nas taka
                                      jest. Teraz to pewnie macie na co patrzeć bo większość tych młodych dziewczynek
                                      z rozrywania i opw odpusiły sobie ten syf a na ich miejsce przyszły lepsze
                                      <hahaha> stare babska teraz to macie co zarywac i na co oko zawiesić nie ma co...
                                      • Gość: saint Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 03:55
                                        ty o kim ty mówisz ??
                                    • Gość: leon zawodowiec Re: Firma Berger IP: *.manc.cable.ntl.com 18.03.07, 18:34
                                      bron boze wcale nie mysle ze ludzie z mata sa gorsi, ale to ze wykonuja czarna
                                      robote to chyba prawda - to pracownicy bergera nie pracuja juz na laserach nie
                                      obsluguja ich, czy wszyscy awansowali na brygadzistow i majstrow, ta elita
                                      oczywiscie w cudzyslowie, a co do dyskusji z brygadzistami z laserow, czy z
                                      majstrami, to wierz mi ze takich malych cwaniakow, pijaczkow, sku..alych
                                      donosicieli to jeszcze nie widzialem, a znizac sie do dyskusji z kims takim jak
                                      niejaki chloporobotnik, czy z innymi to naprawde nie ma sensu, bo na forum
                                      publicznym mozna by wyciagnac niezle brudy - i tak jak pisalem wczwsniej
                                      dyrekcja calkiem by sie skurczyla ze zgryzoty.
                                      • Gość: lelek kto awansował? IP: *.trustnet.pl 20.03.07, 01:14
                                        A ja chcialbym sie dowiedziec czegos wiecej na temat tych co awansowali z
                                        laserow i teraz cieple miejsca np. przy telefonach grzeją. Czemu oni i czy to
                                        rzeczywiscie tylko takie lajzy kapusie i ograniczency?
                                        • Gość: Dominka_opw Re: kto awansował? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 09:58
                                          ciekawe którzy awansowali, bo jak narazie to słyszałam że na którejś zmianie
                                          jeden z nich zjarał ten nowy laser, musieli całe OPW ewakuować dymu od cholory
                                          było podobno, wkońcu bekną za to że nie było nikogo przy laserze jak doszło do
                                          pożaru wezmą sie im wkońcu za tyłki
                                          • Gość: obserwator Re: kto awansował? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 11:45
                                            siemka;-) interesujace jest jedno; dlaczego taki laserowiec np. na zmianie Katarzyny Siwek( spoko brygadzistka tyle ze najwidocznije ma chyba kłopoty ze wzrokiem a moze nie jej sprawa , mniejsza z tym ) po przejsciu do Bergera taki gosciu wysługuje się pracownicami z Mata??? idzie sobie taki łazęga i gra w karty , nie ma czasu na prace a ta kobitka taka niziutka a skacze po tym laserze jak pchełka. Pytanie ; za co ten Bergerowski dupek bierze kase????? Ty KMIOTKU!!!! myślisz ze Cię nie widzę??? wez sie łazęgo za robote jak Ci za nią płaca!!! Panie Prezesie z całym szacunkiem ale przejście do Bergera zaczyna przypominac azyl dla leniuchow , może ktoś mogłby przypomnie im jak wygląda praca???
                                            • Gość: xxx2 Re: kto awansował? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 12:23
                                              za co bierze?? chyba za dotrzymywanie towarzystwa " wielkiej rodzince", prawda
                                              jest taka że z Mata to robią najgorszą robote a z bergera przychodzą jak juz
                                              jest wszystko pozamiatane . Przypomnieć?? chyba nie darady bo mimo ze te
                                              gó..ane kamery są to i tak nikt sobie z tego nie robi! jest tak zanim one sie
                                              pojawiły, z Mata pilnują ludzi żeby nie zwalili roboty a bergerowcy robią sobie
                                              co chcą
                                              • Gość: WWWWWWWWW Re: kto awansował? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 20.03.07, 15:38
                                                I ZNOWU ZACZYNA SIĘ ROBIĆ AFERA DLA BERGERA
                                                • Gość: dd Re: kto awansował? IP: 195.205.202.* 20.03.07, 16:26
                                                  na tym forum pisza tylko osoby z zazdroscia patrzace na tych ktorzy nie musza
                                                  pracowac z duzym wysilkiem. a jesli chodzi o zapalenie sie lasera to nie byla
                                                  niczyja wina a juz na pewno nie operatora bo jak na to nie spojrzec to powinny
                                                  tam pracowac przynajmniej 2 osoby bo samemu jest trudno tam nad wszystkim
                                                  zapanowac, niestety oszczednosc do togo doprowadza
                                                  • Gość: vv Re: kto awansował? IP: *.trustnet.pl 20.03.07, 18:35
                                                    Z tego co wiem to awansowal wlaśnie ktoś, kto bez problemu obslugiwal sam ten
                                                    niby 2 osobowy laser. czy to znaczy ze sprawiedliwość jednak istnieje?
                                                  • Gość: dd Re: kto awansował? IP: 195.205.202.* 20.03.07, 19:31
                                                    jeszcze napisz z ktorej zmiany jest ta osoba to moze sie domysle kogo masz na
                                                    mysli i czy masz do konca racje
                                                  • Gość: vv Re: kto awansował? IP: *.trustnet.pl 20.03.07, 19:39
                                                    dam inicjaly hehe, pewno sie zorientujecie MM. a na tym laserze na zastępstwie
                                                    bywał bo tylko on go obsłużyć mógł
                                                  • Gość: dd Re: kto awansował? IP: 195.205.202.* 20.03.07, 19:46
                                                    to sie mylisz bo on juz dawno jest w bst i nawet jednego dnia tam nie pracowal,
                                                    na innych laserach owszem, widocznie masz slabych informatorow albo slaby
                                                    wzrok. pozdro
                                                  • Gość: vv Re: kto awansował? IP: *.trustnet.pl 20.03.07, 21:27
                                                    nie ważne gdzie pracował ważne czy patrząc na niego nie zauważyliści zależności
                                                    awansrówna się łeb na karku
                                                  • Gość: dd Re: kto awansował? IP: 195.205.202.* 21.03.07, 16:37
                                                    moze lepiej bedzie tak, awans=leb na karku+pokrewienstwo z wazna osoba
                                      • Gość: tytus Re: Firma Berger IP: 213.121.200.* 23.03.07, 17:47
                                        ale jestescie dziwni - do Bergera przechodz tylko znajomi malego wielkiego
                                        brata lub jego najblizszej swity
                                        wszystkim wiadomo ze to pijaki i ochlaptusy - no ale rodzinka i gowno im zrobi
                                        prezes czy kierownik, bo jak tu kogos skarcic jak to kuzyn
                                        w dupie z taka robota
                                        • Gość: vv Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 24.03.07, 22:26
                                          Sory kolego , ale chyba nie wiesz o kim była mowa.Uświadomie Cię o kim nie
                                          było: nie było o pijaku ani o ochlaptusie czy jak ty to tam zwiesz.
                                          Ciekawi mnie, czy ty bedąc szefem i mając do wyboru dobrego pracownika z ulicy
                                          i równie dobrego z rodzinki, wybrałbyś altruistycznie tę pierwszą opcję
                                          • Gość: dd Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 25.03.07, 00:19
                                            nie ma o czym pisac, fakty sa faktami ja rozumie sie z ta osoba b.dobrze i
                                            niech tak bedzie, pozdro dla wszystkich ktorym to przeszkadza
                                            • Gość: dd do tytusa IP: 195.205.202.* 25.03.07, 00:22
                                              wez sie puknij w swoj maly mozg, nawet nie potrafisz powaznie pomyslec tylko
                                              piszesz bzdury, pomysl nad tym
                                              • Gość: gasc Re: do tytusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 15:34
                                                wiecie w tej firmie licza sie znajomosci pokrewienstwa tylko mozna grac w karty
                                                pic nic nie robic ale jak sie ma dobre plecy to sie awansuje ma wzgledy itd nie
                                                koniecznie czeba byc dobrym pracownikiem i znac sie na tej pracy wystarczy ze
                                                sie ma kogos stolek wyrzej i nawet prezes nic wtedy nie robi choc napewno wie
                                                co sie dzieje ale jemu to obojetne byle praca byla wykonana bo ludzie to tylko
                                                maszynay niewolnicy do wykorzystania maksymalnie licza sie tylko pieniadze
                                                • Gość: andrzej Re: do tytusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 15:49
                                                  widzicie ktos wczesniej napisal ze prace czeba szanowac owszem ale pracownicy
                                                  tez powini byc szanowani i doceniani za ta ciezka prace a nie wykorzystywani
                                                  przez wlasciaciela liderow i dyrekcje bo ta sewra to sami swoi i zeby sie
                                                  wykazac to ludzi trajtuja jak niewolnikow i a jeszcze te beszczelne obmacywania
                                                  kobiet przeciez nie kazda to chce i musi to znosic bo nikt z tym nic nie robi
                                                  choc juz byly sygnaly na ten temat MAJA NAS W D..... ludzie nie dajcie sie tak
                                          • Gość: sewek Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 20:30
                                            palant z ciebie i tyle ! a ja wiem ze krewniaczek naszego Lecha to istny kretyn i to poswiadcza ci ktorzy znim pracuja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ma taka zacme ze parodia ale to w koncu rodzinka , wstyd i tyle .Lechu gpo chyba z litosci wzial , ale maly wielki brat ma łeb na karku reke poda i rowny gosc tylko troche krotkowzroczny ....................................
                                            • Gość: dd do sewka IP: 195.205.202.* 26.03.07, 21:32
                                              to nie mylisz bo akurat z nim pracowalem, nie wazne na ktorej zmianie ale gosc
                                              zna sie na rzeczy i ma leb na karku a jesli tak piszesz to tylko z zazdrosci bo
                                              pewnie chcialbys byc na jego miejscu ciemniaku
                                              pomysl nad tym co i o kim piszesz
                                              • Gość: eh .... IP: *.trustnet.pl 27.03.07, 00:33
                                                no coz zawisc kroluje. od razu widac ze sewa to jakis kompleksik. a najbardziej
                                                przerazajaca jest krotkowzrocznosc toku myslenia sewy
                                              • Gość: eh... do dd IP: *.trustnet.pl 27.03.07, 00:35
                                                jak sewa moze pomyslec o tym co pisze skoro sily wyzsze nie daly mu daru
                                                myslenia?
                                            • Gość: dd Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 27.03.07, 14:47
                                              no wlasnie nie mysli i pisze bzdury, przeciez jak ci sie nie podoba praca to
                                              sie zastanow bo na twoje miejsce pewnie znajda sie chetni i moze lepsi od ciebie
                                              • Gość: a Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 14:33
                                                Masz rację w 100%,jeśli ktoś nie chce pracować to nie!!! A co myślicie o tzw.
                                                "wydajności" ja myślę że szybkość nie idzie w parze z jakością!!! A co będzie
                                                jeśli zaczną przychodzić braki-podejrzewam że konsekwencje poniesiemy my
                                                !!!!Powinniśmy zapewniać bezpieczeńswo w samochodach a nie zagrożenie!!!!!
                                                • Gość: dd Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 29.03.07, 22:50
                                                  wydajnosc to jezt wielkie nieporozumienie bo na jednym progr. mozesz pracowac 1
                                                  godz i masz 100% a jak masz pecha i mniej wydajny pr to mozesz robic 8 godz i
                                                  ledwie masz 90%, no coz tak jest ale kazdy chce miec jak najlepsza
                                                  • Gość: B ła Re: Firma Berger IP: 217.153.246.* 30.03.07, 14:12
                                                    Czy dalej tam tyracie w soboty,niedziele i święta za te nędzne grosze ok.30%
                                                    stawki niemieckiej (oni nie tyrają w nocy a soboty i niedziele wylegują sie)a z
                                                    polaczków mają ubaw.
                                                  • Gość: xxx Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 10:51
                                                    gdyby ktos raczyl zauwazyc to nie tylko w bergerze ludzie tyraja za grosze i to w kazda niedziele i swieta i na nocne zmainy rowniez. tutaj firma nie jest akurat niczemu winna tylko nasz rzad , to on uklada prawa wygodne wylacznie dla pracodawcow nie liczac sie z pracownikami . prawa sa zalosne i maja pelno luk ktore madry pracodawca zawsze bedzie chcila wykozyystac na swoja kozysc . a co z nami? pracownikami? firme naciskaja niemcy a firma nas i nikogo to nieobchodzi.
                                                  • Gość: gumiś Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 12:36
                                                    A co słychać u naszych koleżanek i kolegów w Macie we Wręczycy?
                                                  • Gość: nikoola Re: Mat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 16:20
                                                    a co taki ciekaw jesteś co słychac u nas z Mata, spytaj sie tych z którymi
                                                    pracujesz
                                                  • Gość: przyjaciel Re: ber IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 10:09
                                                    witam wszystkich wiecie mialem ostatno przypadek co mimo woli podsluchalem
                                                    rozmowe lidera z dyrekcja i nawet nie wiecie jak oni sie nabijaja z pracownikow
                                                    jak sie bawia kosztem nas to wszystko co dzieje sie na hali jakie sa rozmowy
                                                    miedzy nami pracownikami to wszystko jest przekazywane do biura powiem tylko sa
                                                    lizidupy co przymilaja sie a w rezultacie sprzedadza wszystkich zeby sie
                                                    podlizac dyrekcji tak tak to nie tylko liderzy sa tacy sami pracownicy tez a
                                                    oni sie smieja potem jak rozmawiaja i zastanawiaja sie jak przykrecic srubke
                                                    ludziom zeby nie mieli czasu na wyglupy drodzy panowie i panie zastanowcie sie
                                                    co do kogo mowicie i jak sie zachowujecie pozdrawiam
                                                  • Gość: Cromal Re: ber IP: *.32.inds.pl 05.04.07, 17:38
                                                    Witam i zycze wszystkim wesolych świat !
                                                  • Gość: byla pracownica Re: ber IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 23:17
                                                    ciekawe...... nawet bardzo , kiedy ja pracowlaam to nie bylo liderow . liderzy sa w TRW a tutaj w bergerze sa brygadzisci. mam pytanko ; czy ktos nie wali pod[puchy? jakis blazen wymysla pierodly na dyrekcje i z braku nowinek i nowych pie..sma podpuszcza:-D takie ejst moje zdanie. pracowalam w bergerze brygadzistka byla spoko , ok. a znam jeszcze pare osob i moim zdaniem tylko ktos komu sloma z butow wystaje tak podpuszcza ludzi nagadujac na dyrekcje. soorki ale to mi sie juz przejadlo , zpowaznijecie prosze juz nikt w te bajkki nie wierzy . zajmijcie sie praca ...
                                                  • Gość: znajomy Re: ber IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 18:02
                                                    tak tak podobno kiedys jesden lider sam pisal na siebie zeby odciagnac uwage od
                                                    siebie nie panie s.n wlasnie sa tacy co podpuszczaja zeby cos sie dzialo robia
                                                    zament miedzy ludzmi zeby zgody nie bylo bo sklucona grupa lepiei nimi sterowac
                                                    ale mysle ze juz wszyscy wyczuli te osoby i sie nie dadza zmataczyc pozdrawiam
                                                  • Gość: nati Re: ber IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 21:53
                                                    Mam jedno małe życzonko niech ktoś wreszcie zrobi porządek z tym śmietnikiem.
                                                    Był strajk, ale widać, że nic sie tam nie zmieniło. Bynajmniej z zachowaniem
                                                    sie kierownictwa wstosunku do Mata. Ja już tam nie przcuje ale wspołczuje
                                                    dziewczynom bo dyrekcja, a w szczeglności kierowniczka wyżywa się na nich jak
                                                    tylko może. Za braki chociaż im już nie odciągają, to i tak idzie się na
                                                    dywanik. Z pewnością niepadają tam miłe słowa bo każda dziewczyna z biura
                                                    kierowniczki wychodzi spłakana. Moja koleżanka przez tydzie musiała łykać
                                                    tabletki uspakajajace bo chodziła cała roztrzęsiona. Pracować też nie mogła bo
                                                    jak skoro ręce trzesły sie z nerwow. Nie chce mi się nawet pisać. Wspomne tylko
                                                    o tym że w takiej firmie powinny być talony na święta i wczasy pod gruszą.
                                                    Przecież pieniądze na to szefowa dostaje, ciekawa jestem na czyje konto one
                                                    trafiają??? Wątpie też aby każdy jeździł na rzekomą 2-dniową wycieczkę, a więc
                                                    co z tymi pieniedzmi??
                                                  • Gość: dd Re: ber IP: 195.205.202.* 10.04.07, 19:58
                                                    ale przeciez jak tu juz nie pracujesz to po co upominac sie o pieniadze,
                                                    przeciez i tak nie bedziesz miec z tego korzysci a w imieniu innych to raczej
                                                    nie warto sie wstawiac.
                                                  • Gość: www Re: ber IP: 193.138.242.* 12.04.07, 20:06

Prosze zainteresowac sie damami z DZJ.Jest taka jedna co mysli ze pozjała
                                                    wszelkie rozumy niby ma wielki łeb tylko szkoda ze taki pusty wielka pani
                                                    studentka a nauczyła by sie szacunku do ludz mysli ze jest ponad nimi a to taki
                                                    sam robol jak inni mowa oczywiscie o pani Madzi z DZJ
                                                  • Gość: shogun Re: ber IP: 80.50.232.* 13.04.07, 17:17
                                                    popieram poprzednią osobe,wszystkie to teraz damy które robią na hura matury a poten studia zaooczne,począwszy od pani kierownik skończywszy na ostatnio przyjętych a panoszą sie jakby wszystkie rozumy pozjadały....
                                                  • Gość: adolf Re: ber IP: 195.205.202.* 13.04.07, 17:21
                                                    wy wszyscy myślicie, że pozjadaliście rozumy. Jesteście zazdrośni i tyle!!!!!!
                                                    Żenada
                                                  • Gość: dd Re: ber IP: 195.205.202.* 13.04.07, 17:39
                                                    Wy którzy piszecie takie bzdury jesteście poprostu zazdrośni. Co chcecie
                                                    pracować w DZJ-cie? Większość osob, które tam pracują mają magistra więc te
                                                    swoje wypociny wsadżcie sobie w tyłek. Niektóre są za młode żeby już być po
                                                    studiach, wiec jak nie jesteście w temacie to zamknijcie mordy bo jest mi was
                                                    żal. szukacie sensacji?? Nie tędy droga. I odwalcie się od DZJ-tu bo tym
                                                    gadaniem nic nie wskuracie. Smarowaliście na S.N. i co? Awansował. Więc
                                                    darujcie sobie i zostawcie porządnych ludzi w spokoju.
                                                  • Gość: a Re: ber IP: 195.205.202.* 13.04.07, 22:05
                                                    no wlasnie dd ma racje kazdy prawidlowo myslacy czlowiek ,pracownik czy
                                                    kierownik tego zakladu nie bieze tego powaznie bo kazdy wie ze takie problemy
                                                    maja tylko osoby ktore zazdroszza innym lepszej osady niz sami maja. myslcie co
                                                    piszecie i nie wymieniajcie inicjalow czy tez imion osob to nie jest w porzadku
                                                    wobec wszystkich, pomyslcie zanim co napiszecie
                                                  • Gość: do shoguna Re: ber IP: 195.205.202.* 13.04.07, 22:10
                                                    szkoda ze ty masz tylko wyksztalcenie podstawowe bo moze tez bys mial szanse
                                                    awansowac w co watpie bo takie bzdury mozesz zachowac dla siebie a nie pisac o
                                                    tym na forum ktore wszyscy olewaja
                                                  • Gość: A co?? Re: ber IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 08:24
                                                    Widać że dziewczyny z DZJ probują sie bronić,ale i tak nic im to nie pomoże bo
                                                    swinie zawsze pozostana świniami, choćby nawet doktorat miały. Myślą, że jak
                                                    ktoś ma magistra to może sr.. wyżej niż sie da. Wcale nie jesteście lepsze od
                                                    innych bo ja miałam, wielu znajomych w Macie ktorzy pracowali i studiowali.
                                                    Myślicie że ludzie z produkcji to tępaki po podstawowce, ale wiekszość ma
                                                    wiecej rozumu od was. Nie każdemu zycie ułozyło sie, zeby sobie siedzieć przy
                                                    biureczku i szmacić ludzi, nie każdy ma znajomości u kierowniczki. Pozdrawiam
                                                  • Gość: hejka Re: ber IP: 195.205.202.* 19.04.07, 18:26
                                                  • Gość: hejka Re: ber IP: 195.205.202.* 19.04.07, 18:33
                                                    ale brednie.Przeciez wiadomo nie od dzisiaj ze w dzj pracuja same corki
                                                    kolezanek pani Jadzi!!!No poza jedna pania ktora jest z jej
                                                    rodziny!!!!hahaha.A tak na marginesie to ja tez mam studia i co jakos nie
                                                    awansowalam z rozrywania!!!!!!!!!!
                                                  • Gość: Ala Re: ber IP: *.xtreme.net.pl 24.04.07, 20:58
                                                    z twojej wypowiedzi bije jad, zazdrosc i zawisc, masz pretensje ze mimo ze masz
                                                    studia nie awansowalas - i nie awansujesz, powinas wiedziec ze w tej firmie
                                                    licza sie przede wszystkim znajomosci i plecki, bez nich chyba do konca zycia
                                                    bedziesz na rozrywaniu, no chyba ze skonczylas Oxford albo Harvardm, a nie
                                                    jakąś drugoligową szkółkę w postaci WSZ na Rząsawskiej lub WSP, to raz, a dwa -
                                                    kazdy kierownik ma prawo przyjmować do swojego działu ludzi takich jakich chce,
                                                    i kierowniczka DJ wlaśnie to robi, przyjmowani są ludzie po znajomości, to
                                                    chyba norma w polskich firmach, zreszta ta osoba z kulturą osobistą jest na
                                                    bakier, myśli że jak ma wujka dyrektora to jej wszystko wolno, zresztą
                                                    większość dziewczyn z DJ powinna wykazać się większą pokorą, niech nie myślą że
                                                    jak mają mgr perzed nazwiskiem to pozjadały wszystkie rozumy, zresztą teraz co
                                                    drugi ma mgr w firmie, tylko że z takimi dyplomami w większości to chyba wiecie
                                                    co można zrobić, pzdr
                                                  • Gość: SHOGUN Re: ber IP: 195.205.171.* 03.05.07, 10:28
                                                    Wiecie co? Nareszcie mam tą firmę za sobą,pare lat straconych w BERGERZE,(tfu obecnie BST SAFETY TEXTILIES),jak nie jesteście z rodziny L....,albo Dą..... i pokrewnych dajcie sobie z nią spokój bo pomimo doktoratu będziecie dalej rozrywać wykroje,żadnych szans na polepszenie.Ktoś napisał o związkach zawodowych,człowieku daj sobie spokój bo jak tylko pójdzie pogłoska to zwolnią cię pod byle pretekstem,w tej firmie pracownik produkcji jest zerem bez praw,no chyba że kosisz trawnik którymś z AL,JB,JA albo pani JK wtedy może do czegoś dojdziesz
                                                  • Gość: ccc Re: ber IP: 195.205.202.* 03.05.07, 10:56
                                                    Ludzie co wy wypisujecie????????????????? Śmiech mnie ogarnia jak to czytam.
                                                    Dajcie sobie spokój bo to jest żenujące. Naprawdę. Nic wam to nie da, jeszcze o
                                                    tym nie wiecie???? Pozdrowienia dla tych wszystkich zdesperowanych, którzy
                                                    próbują sie ratować na tym nędznym forum. widać, że nie macie co robić tylko
                                                    bzdurami się zajmujecie. Róbcie tak dalej, plotkujcie i piszcie te brednie to
                                                    napweno daleko zajdziecie. Od razu widać że praca was nie interesuje tylko to,
                                                    co się dzieje w firmie. No to biję wam brawo.
                                                  • Gość: 997 Re: ber IP: 217.153.246.* 03.05.07, 16:49
                                                    Praca nas interesuje,ale za godziwe wynagrodzenie,i szlag mnie trafia gdy
                                                    oglądam pasek z lutego tego roku i sprzed trzech lat.Realnie w plecy 40%.
                                                  • Gość: Ktoś Re: ber IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 19:50
                                                    Jak wszędzie pracują ludzie i ludziska!!! Myślę że obgadywanie kogoś i nie
                                                    mówienie mu prosto w twarz co leży mu na serduchu -jest dziecinne.Mnie osobiście
                                                    denerwuje tylko fakt iż prawie codziennie się ze sobą mijamy i co niektóre osoby
                                                    mają tak wysoko nos zadarty ,że jeszcze trochę i zaczępi sufitu.
                                        • Gość: myśliciel Re: Firma Berger IP: 217.153.246.* 25.04.07, 14:36
                                          Ludzie zamiast sę opluwać zacznijcie myśleć,to nieboli.
                                          Marzec 2003 wypłata więkrza od marzec 2007r ze stażowym.
                                          Wartość pieniądza wtedy i dzisiaj np.cena benzyny,prądu,chleba,gazu,itd...
                                          Nie pracujemy w fabryczce,która ledwo zipie ale w firmie,kt ora ma sie dobrze a
                                          zarabiamy tyle co matowcy,oni wywalczyli sobie 40% więcej a my co tylko
                                          warczymy jeden na drugiego wypisując na forum głupoty.
                                          Fundusz socjalny-raz w roku ochlejstwo,a koszty wypoczynku gdzie?
                                          Dodatki za noce czy urlopy -coraz mniejsze.

Pogodna jesień-co to jest na co nam potrącają kase,ktoś wie?

Z enkami nieda sie dojść ładu składu,ciągłe matactfa.
                                          W TRW mają związki zawodowe A u nas stawki niby rosną a na kontach coraz mniej.
                                          Zresztą ci co przeszli z TRW wiedzą najlepiej co miało być a co jest.
                                          Załużmy związki zamias wypisywać paszkfile na tym napewno nie stracimy a z
                                          pisania głópot i donosów tylko góra ma ucieche.Można wymieniać w
                                          nieskończoność,ale poco?
                                          Ja nie jestem tobą, a ty nie jesteś mną
                                          życie szybko mija, więc nie zmarnuj go
                                          Zanim ręce opadną, a nadzieje wygasnšą
                                          Zamiast walczyć z rzeczywistością
                                          - próbuj tworzyć własną
                                          Patrzysz na świat taki jakim jest
                                          Chciałbyś odnaleźć w tym jakiś sens
                                          Ale trudno nadać sens porządkowi
                                          Który dzieje się wbrew rozumowi
                                          Pośród ciemności i manipulacji
                                          Pod presją ciągłej indoktrynacji
                                          Jest taka zasada, nie każdy ją zna
                                          Wolność zaczyna się tam, gdzie kończy się strach
                                          Gdybyś przypadkiem chciał mnie posłuchać

Jedną drobną radę mam dla ciebie
                                          Jeżeli bardzo chcesz zmieniać świat
                                          To nie zapomnij zacząć od siebie

Jesteś odpadkiem bardzo niebezpiecznych
                                          Zachodzących co dzień procesów społecznych
                                          Jesteś grzechem, a także wyrzutem sumienia
                                          Konieczną zmianą, która nic nie zmienia
                                          Jesteś krzykiem rozpaczy wśród tłumu niemych
                                          I ostrym spojrzeniem wśród ociemniałych
                                          Strachem dla silnych, odwagą dla tchórzy
                                          Psem na smyczy, co nikomu nie służy

Co do wykształcenia to niektóre osoby mogą sobie dyplomy między pośladki
                                          wsadzić ,chamstfo i inne braki wyssały z mlekiem matki tego w szkołach nieuczą.
                                          Tak jak ze starym autem choćby niewiem jak odpicować to zawsze będzie stare.
                                          Ciekawe jaką kase mają na naszych stanowiskach Niemcy,i czy zasuwają w soboty i
                                          niedziele,no i oczywiście ich wydajność a nasza.
                                          Może pan menago sie wypowie?

Boicie się krzyczeć
                                          Boicie się milczeć
                                          Boicie się marzyć
                                          Boicie się śnić
                                          Boicie się myśleć
                                          Boicie się oddychać
                                          Boicie się działać
                                          Boicie się żyć
                                          Boicie sie niebać
    • Gość: defekt Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 07:52
      DEFEKT MÓZGU
      Polityka kroi swoje wielkie plany,
      Gazety próbują bawić się kłamstwami,
      Dwie głowy dwa państwa dwa różne kontynenty,
      Będą bawić się w wojnę a nas wyślą do świętych,
      Wszyscy jedziemy na tym samym wózku,
      Od strachu ratuje nas tylko defekt mózgu,
      Podzielą Europę granice żelazne,
      Dom swój odnajdziesz w niedalekiej Azji,
      Więc pracuj uczciwie dla dobra swego kraju,
      Dostaniesz rentę i bilet do raju !!!
      • Gość: robal Re: Firma Berger IP: *.streamcn.pl 21.04.07, 14:07
        DEFEKT MUZGó
      • Gość: 997 Re: Firma Berger IP: 217.153.246.* 21.04.07, 19:56
        Kto i jak kupóje wasze JA
        kto i jak
        dlaczego tanio tak
        • Gość: Felek Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 22:31
          Czy do cholery nie można pisać juz o czymś miłym na temat tej firmy.Wiadomo że
          nędzne zarobki ale za to dziewczyny bardzo fajne!!!!!!!
          • Gość: leroy Re: dziewczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 20:16
            wam to wszystkim baby w głowie?? jak wam sie podoba któraś to sie umówcie nią,
            a nie piszecie brednie, weźcie sie do roboty a nie narzekajcie
            • Gość: gość Re: dziewczyny IP: 217.153.246.* 04.05.07, 12:53
              Tak do pracy nic nie mówić o nic się nie pytać tylko pracować to mażenie
              każdego szefa.
              • Gość: saint Re: dziewczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 03:37
                która taka mądra Madzia czy Aga???
                • Gość: Zoltar Re: dziewczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 20:28
                  Zacznijcie myslec o tym jak wywalczyc podwyzke , bo za takie pieniadze nie da
                  sie zyc
                  • Gość: gg Re: dziewczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 18:20
                    nie bedzie wiekszej kasy ludzie widzicie co sie dzieje w firmie ludzi maja za
                    nic sa trakowani jak smieci a wy myslici ylko o glupotach wydaje wam sie ze
                    praca polega tylko na imprezach i spotykaniu sie z panienkami w kiblu czy po
                    katach wescie sie zjednoczcie i upomnijcie o jakies godne warunki pracy i placy
                    bo za niedlugo bedziecie robic za darmo ale moze co poiekturym osoba wystarcza
                    pieprzenie sie po kontach ale nie natym praca polega
        • Gość: SMAR SW Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 08:58
          Co hamuje rozwój naszych osobowosci / Co je niszczy i przytlacza / Co odbiera
          im prawo do istnienia / Co wtłacza je w zabójcze schematy / Co buduje stresy i
          frustracje / Niszczy wrazliwa ekspansje naszych marzen / Dlaczego w wieku lat
          dwudziestu / Szczytem naszych marzen staje sie mieszkanie / Dlaczego stajemy
          przerazeni / Martwa perspektywa naszej mlodosci / Z resztkami marzen w
          dloniach / Poznajemy, ze nie da sie zyc tak jak chcielismy / Mówicie, ze
          zostalismy wy..i przez system / Ale to tylko nasza wina / Bo przeciez nikt
          nie kazal nam nadstawiac dupy / A teraz tlumaczymy sie jak dziwki / Ze
          zrobilismy to z niewiedzy i braku nadziei / Póki walczymy napotykamy na
          trudnosci / To buduje w nas prawdziwe czlowieczenstwo / W momencie gdy powiemy,
          wladza - góra / Uznamy sie za pokonanych, a to jest kurestwo / Gdy przychodzi
          chwila kapitulacji / Odcinamy kupony od swej mlodosci / Pogodzeni ze swiatem
          nie jestesmy nawet niewolnikami / Jestesmy martwi - niewolnik moze sie
          buntowac / Czlowiek jest wolny albo nie istnieje
          • Gość: 997 Re: Firma Berger IP: 217.153.246.* 23.04.07, 16:15
            Być rządzonym, to być obserwowanym,
            nadzorowanym, szpiegowanym, kierowanym, nastawianym
            Być rządzonym, to być kontrolowanym
            porządkowanym, ocenianym, szacowanym, cenzurowanym
            Być rządzonym oznacza, przy każdej transakcji,
            przy każdym działaniu, przy każdym ruchu
            być odnotowanym, rejestrowanym, opodatkowanym, napominanym,
            ostemplowanym, krępowanym
            Być rządzonym oznacza, pod pretekstem dbałości
            o dobro ogółu być zmuszanym do płacenia
            Być rządzonym oznacza być uciskanym
            okradanym, oszukiwanym, drenowanym, represjonowanym
            • Gość: ghdr Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 20:32
              Podobno cofneli urlopy, tylko 2 osoby mogą iść w tym samym terminie - to
              dotyczy firmy Mat
              • Gość: dd Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 27.04.07, 22:28
                czesc, wiecie moze cos na temat przejsc do bst w najblizszym czasie??????? bo
                cos takiego obilo mi sie dzisiaj o uszy i nie wiem czy to prawda.
                • Gość: re Re: Firma Berger IP: 217.153.246.* 27.04.07, 23:52
                  nic na ten temat mi nie wiadomo ciekawe
                • Gość: dd Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 28.04.07, 19:26
                  A jak z długim weekend'em? Firma pracuje??
                  Bo w sumie to nic nie wiadomo.
                  • Gość: re Re: Firma Berger IP: 217.153.246.* 29.04.07, 13:06
                    napewno będzie jak przed świętami na ostatnią chwile jak wszystko w tej firmie
                    • Gość: Anonim Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 19:52
                      Co to za firma ;/ wszyscy dostaja premie, a na OPW zapiernicza sie aż sie pot leje bez premi ;/ kto tą premie bierze??
                      • Gość: uff Re: Firma Berger IP: 217.153.246.* 30.04.07, 22:18
                        Spytaj pana Pawła S.Mat dostał więkrzą kase to ktoś musiał stracić.
                        Albo się upomnimy albo dalej po dupie i pomysły,kopia TRW bo sami nic mądrego
                        psełdo szefowie niewymyślą.Oby tak dalej a za pół roku będziemy mieć stawki jak
                        w REALU albo OBI.Dzisiaj mamy na ręke mniej niż Mat,a
                        odpowiedzialność,obowiązki.Żaden tfardogłowy tego nieprzyjmuje do wiadomości,że
                        zaczynamy żyć na kredyt?Te zarobki niestarczą na opłaty,dojazd do pracy i
                        normalne życie,a gdzie przyjemności?Na Lektrach między nami a Matem niema
                        różnicy a bez premi to Mat ma więkrzą kase.Tylko oni mieli rok temu JAJA a my
                        mamy Wydmuszki.
                        POZDROWIENIA dla wszystkich Z A D O W O L O N Y CH.
                        • Gość: re Re: Firma Berger IP: 217.153.246.* 02.05.07, 13:24
                          Wreście ktoś pisze na temat.Może więcej czynów!!
                        • Gość: albin Re: Firma Berger IP: 217.68.125.* 04.05.07, 16:35
                          tak - grunt to rodzinka, wszyscy ktorzy znaja blizej glownodowadzacego w
                          bergerze wiedza ze ma weza w kieszeni, i zapomnijcie ze beda zarobki szly w
                          gore, on jest tam bogiem, zwiazkiem zawodowym, i diabli wiedza czym jeszcze,
                          • Gość: re Re: Firma Berger IP: 217.153.246.* 09.05.07, 20:21
                            jak fajnie się pracuje jak panP.S. ma wolne bez stresu prawda i wszystko idzie
                            bez problemu.
                            • Gość: lol Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 23:47
                              macie namiary na jakieś fajne laski z Bergera, Mata, które nie są zajęte, tzn
                              nie są mężatki
                              • Gość: laska Re: Firma Berger IP: 217.68.125.* 14.05.07, 18:17
                                spie..j dzidu ..y
                                • Gość: brawo Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 14.05.07, 20:22
                                  Ha ha ha!!!!!! Rewelka, Co oni sobie myślą, bogowie, nic tylko się zakochać.
                                  Nawet nie ma na kim oka zawiesić. No jest może trzech takich fajnych, młodych i
                                  do wzięcia. Przypada jeden na zmianę.A reszta......lepiej to przemilczeć.
                                  • Gość: napal Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 14.05.07, 23:09
                                    tak??????
                                    sa ciekawe na ktorej zmianie bo ja za bardzo nie widze fajnych
    • Gość: tomtom Re: Firma Berger - biura IP: *.com.pl 16.05.07, 11:07
      Cześć wszystkim malkontentom,
      Niestety niemal w każdej firmie jest podobnie. Układy, źli kierownicy, plotki,
      obgadywniaitd. a na produkcji zawsze się dostaje w kość. Jest tak wszędzie więc
      nie ma co dramatyzować. Prawda jest tak, że najlepsi i tak się przebijają nawet
      bez koneksji, może nie tak szybko i łatwo ale ....

Piszę aby zapytać jak wygląda praca w biurze, bo myślałem żeby się do was
      przenieść ale wszystkie komentarze dotyczą tylko produkcji. Jak działy typu
      handlowy, logistyka, zakupy. Ile ludzi pracuje w biurowcu, starzy, młodzi? Może
      wiecie jakie są zarobki. Jak z pracą po godzinach (jest?). Dzięki za szybką
      odpowiedź. Jeśli można prosić to w miarę możliwości obiektywną.
      Pozdrawiam
      tomtom
      • moquai Re: Firma Berger - biura 16.05.07, 13:04
        Jak to przenieść się ? Też bym chciał bo dojazdy mnie wykończą niedługo....może
        napiszesz w jaki sposób chcesz się "przenieść" ?
        • Gość: ala Re: Firma Berger - biura IP: *.com.pl 17.05.07, 11:27
          Odpowiadaj na pytanie a nie zadawzj nowych
          • Gość: anton Re: Firma Berger - biura IP: 217.68.125.* 18.05.07, 16:48
            w biurze pracuja same pociotki naczalstwa - jak nie jestes z nimi spoktewniona
            i nie chlasz to raczej zapomnij o pracy tam, osobiscie polecalbym bym ci dzial
            produkcji gdzie szefem jest niejaki pan B - byly rzeznik, lubi wypic, podupcyc,
            moze sie z nim dogadasz
            • Gość: dd Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 19.05.07, 20:11
              zastanow sie malo myslaca istoto co i o kim piszesz, musisz byc niezle pusty
              piszac takie rzeczy, napisz cos o sobie a na pewno sie wszyscy
              posmieja!!!!!!!!!!!!!!! haha
              • Gość: duda Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 20:26
                znowu jakaś akcja była że sprawdzają samochody??
    • Gość: dodo Re: Firma Berger IP: *.strefa.com 28.05.07, 17:20
      witam slyszał ktos czy w tym roku bedzie wycieczka dla pracownkoa firmy MAT
      • Gość: SHOGUN Re: Firma Berger IP: 195.205.171.* 30.05.07, 22:56
        widze że dalej syf jak się patrzy,ludzie popatrzcie tylko ilu pracowników Bergera się zwolniło w ciągu ostatniego roku(bergera a nie mata) czy wogóle ktoś to wie?Jak jest tak wspaniale to dlaczego to zrobili??
        • Gość: kolega Re: Firma Berger IP: 83.2.143.* 31.05.07, 19:59
          a zna ktoś darka Mika? co on teraz tam porabia w bergerze???
          • Gość: Mistrz Świata Re: Firma Berger IP: *.pl 01.06.07, 15:38
            Co on porabia....On nie pracuje w Bergerze tylko w Impel...jeździ wózkiem do
            czyszczenia powierzchni, a poza tym nie wiem co byś chciał jeszcze wiedzieć.....
      • Gość: sim Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 03:32
        bedzie jak co roku ja ide na impre integ. idziesz ???
    • Gość: szymek Re: Firma Berger IP: *.bb.online.no 01.06.07, 18:46
      cos mi tu nie gra - ciezko uwierzyc ze pracownicy Bergera sie sami zwalniaja z
      tak dobrej firmy jaka jest Berger, czyzby im sie nie chcialo pracowac,
      wyciskaja z nich ostatnie soki i placa malo, a mialo byc tak pieknie - wywiady
      maily byc, autografy, wizyty w zakladach pracy,
      no ale rodzinka sie nie zwalnia, gdzie rodzince bedzie lepiej.
      • Gość: re Re: Firma Berger IP: 217.153.246.* 01.06.07, 19:11
        w tym jest prawda, normy dzwigają, wymagania coraz wyrzsze, a pensja stoi
        zarobki marne a jaka odpowiedzialność
      • Gość: Oi Re: Firma Berger IP: 217.153.246.* 01.06.07, 22:43
        Rodzinka trzyma sie,bo gdzieindziej poprostu wyleciałaby po okresie prubnym.
        Zarobki prawie jak w Macie.
        Co do zwolnień to ponoć z góry już poleciały wypowiedzenia?
        Ciekawe ilu wróci z urlopów na zmianie JS,chodzą słuchy,żepo wakacjach może
        braknąć ludzi do obsadzenia jednej zmiany,a laserów przybędzie.
        Pewnie szefostwo wymyśli po wnikliwej analizie,że na laser wystarczy 29,5%
        człowieka.I wydajność 135% braki0,01% jak nie to premie zabrać.Itd...
        • Gość: SHOGUN Re: Firma Berger IP: 195.205.171.* 04.06.07, 21:07
          no ie mówcie,czyżby ze zmiany B od mariusza P. odchodziły kolejne osoby,wprost niewiarygodne.......:)))))
          • Gość: xx Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 05.06.07, 17:51
            Chyba coś ci sie pomyliło, zmiana B to jest zmiana Mariusza P. Widać nie jesteś
            w temacie.
            • Gość: xx Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 05.06.07, 17:52
              sorry, to nie jest zmiana B, jeśli masz na myśli zmianę Mańka.
              • Gość: SHOGUN Re: Firma Berger IP: 195.205.171.* 05.06.07, 21:25
                nop faktycznie się pomyliłem zmiana mańka to zmiana C
              • Gość: pan P Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 04:41
                zmiana B to najlepsza zmiana Rolnego . AMEN
                • Gość: Magda M Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 23:50
                  Pan Półrolnik jest OK !Kochamy go wszystkie-dziewczyny z "ROZRYWANIA' Poprostu
                  jest debeściak!!!!! Zmiana 'B'
                  • Gość: BETI Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 02:40
                    MIAł CHłOP RZEPKę I Z TEJ RZEPKI DOSTAł KRZEPKę.RWIą RWIą I WYRWAć NIC NIE MOGą
                    A TE Z 'B' NIE RWIą ALE ROBIą!!!ROBIą DOBRZE I PRACUJą I OD PółROLNIKA WYPłATY
                    NIE POTRZEBUJą.A TEN ROLNIK DOBRY CHłOP SIEJE ZBOżE I ZAWSZE 'MO'.NIM JEMU
                    BRAKNIE TO WAM ZABRAKNIE. OLE OLE OLE Z POWAżANIEM BETI .POZDRAWIAM SERDECZNIE
                    'PACUDNą'
                  • Gość: hiszpan Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 27.06.07, 20:39
                    najszybsza w lodach króluje na OPW. No o laserowców też zadowala. Ale czy jest
                    taka dobra, tego nie wiem, ilość nie znaczy jakosć. Lubi dużo, ale czy dobrze?
                    • Gość: ciekawski Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 18:11
                      Hiszpan napisz kogo masz na myśli piszac o królowej lodów z OPW.
                      • Gość: hiszpan Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 30.06.07, 21:38
                        taka czarna , niska, wszyscy ją znają, Ty jeśli tam pracujesz to na pewno też.
                        Nie korzystałem wiec nie wiem, brzydzę sie takimi. Za duże prawdopodobieństwo
                        złapania jakiegoś syfu. Pozdro.
                      • Gość: ciekawska Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 21:47
                        Chciala bym sie dowiedziec kiedy "MAT" dostanie socjalne !!!!! bo oczywiscie nikt sie nie orienyuje i nikt nic nie wie. Jak to mozliwe w takiej firmie????????
                        • Gość: ala Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 13:29
                          jak to kiedy ??? wcale nie dostaniemy i tyle...
                  • Gość: dexter Re: Firma Berger IP: *.org 12.07.07, 11:02
                    jeżeli chodzi o dziewczyny z rozrywania to jest tam kilka fajnych lasek ale
                    ciężko je podejść bo są bardzo pewne siebie (zmiana B).Są dwie OLE ale coś ich
                    ostatnio nie widzę - niezłe aparatki (jedna z nich blondynka wali fajne teksty).
                    • Gość: SHOGUN Re: Firma Berger IP: 195.205.171.* 19.07.07, 22:09
                      prawie wszyscy normalni już się pozwalniali dawno....
                • Gość: BETI Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 02:48
                  ROLI SIę NIE BOJI I PO ROLI SIE ........LI I KAżDą BYć MOżE WYP.....LI.ALE żADNA
                  TEż ROLI SIę NIE BOLI I Z ROLNIKIEM SIę <BOBAWI>. A WOJTUś TO FAJNY CHłOP ON Z
                  ROLNIKIEM IDZIE POD PRąD. KOCHAMY WOJTUSIA ZMIANA 'B'
        • Gość: ccc Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 10:53
          no dokładnie laserowcy siedzą na L4 albo urlopach i się zwalniają, dwóch już
          odeszło ze zmiany B, za taką wypłate co dostali to sie nie dziwie, jak tak
          połowa odejdzie to bedą mieli problem bo nikogo nie skusi oferta za 1500zł co
          oczywiście jest wielką ściemą, bo Mat nigdy im tyle nie da
          • Gość: ccc Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 11:00
            pozatym słyszałem że na ta zmiana B jest najgorsza: chamstwo, wyzysk, poniżanie,
            wyśmiewanie, traktowanie ludzi jak śmieci itp ze strony brygadzistów, liderów,
            trudno sie dziwić że większość ludzi z tej zmiany przerzuca sie na inne,
          • Gość: przemek Re: Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 04:48
            PODAJ INICJAŁY KOLEGO poroamawiamy w robocie
            • Gość: SHOGUN Re: Berger IP: 195.205.171.* 11.06.07, 09:14
              Niesamowite,czyżby Rolnemu całkowicie klepki już się poprzestawiały??z tego co piszecie brak matury uzupełnia hamstwem i głupotą
    • Gość: pan P Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 04:19
      co wy na to ludzie sie zwalniaja zwłaszcza z laserów , nawet ludzi z mata nie
      moga wziasc na produkcje bo nie ma chetnych wszyscy wyjezdzaja albo maja lepsze
      zarobki . A WIEC NA LASERACH SIE ROBI A NIE OPIE..
    • Gość: pan koleszko Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 04:21
      co wy na to ludzie sie zwalniaja zwłaszcza z laserów , nawet ludzi z mata nie
      moga wziasc na produkcje bo nie ma chetnych wszyscy wyjezdzaja albo maja lepsze
      zarobki . A WIEC NA LASERACH SIE ROBI A NIE OPIE.. . wogule to ode spac bo
      gluppty pisze
      • Gość: dodo Re: Firma Berger IP: *.strefa.com 11.06.07, 11:15
        ludzie czy wy wiecie co piszecie?całe opw sie rozpada ludzie z peczowania są
        zwalniani a są tacy co przechodzą na rozrywanie.Przestancie wypisywac głupoty ze
        sie wszyscy opieprzaja wiekszosc ludzi pracuje i to dobrze tylko nie wiadomo
        czemu nikt tego nie widzi zwłaszcza ludzie z MATA.Na opw jest garstka ludzi z
        mata zapieprzają aby sie tylko utrzymac nikt ich nie docenia'niby ten sam zakład
        a opw zawszw dostaje po dupe zadnej premi rozrywanie ma 150zł .W tym roku nie ma
        wycieczki to gdzie do cholery nasze socjalne ?????
        • Gość: try Re: Firma Berger IP: 217.153.246.* 12.06.07, 16:36
          Mam to za sobą,3 miechy w soboty,niedziele,w nocy,bez urlopu na laserze
          max:1460zł.Teraz z pośredniaka praca 5 dni w tygodniu od 6,30 do 15,z wszystkimi
          ubezpieczeniami,urlopem,płatnymi nadgodzinami i 11zł na godzine na
          ręke.Niewolnicy dymajcie dalej i liczcie na chojność Pana może wam wysra po
          100zł,a może nie.Dzisiaj 2000 na ręke to żadna łacha ale wasze szefostwo chyba
          jest po marketingu.Czyli starych pracowników wydoić na maxa a nowych dopiero
          będziemy kupować.Chyba któregoś dnia obudzą sie z reką w nocniku.Pozdro dla
          wszystkich z produkcji.
        • Gość: do dodo Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 16:10
          jak tak strasznie na OPW to się zbuntujcie że wam mało, myślisz że tylko na OPW
          dostają po tyłku?? to sie mylisz, wszyscy teraz obrywają,: laserowcy,
          rozrywania, magazyn, pakowacze...itp...nie rozumie was, jak sie kiedyś robiło za
          800zł to żadna sie nie odezwała, niektóre to po pare lat za taką pensje robiły,
          a jak teraz jest więcej to też jest źle...
          jedna potrafiła sie odezwać prawie rok temu i wywalczyła to co teraz mamy, za to
          też została zwolniona, a reszta to "panusie" co zadzierały nosa jakie to one
          ważne, damy od siedmiu boleści, a na zebraniu niektóre co miały gadać to stały
          jak słupy, a takto to wielce wyszczekane!)magazyn skorzystał i też dostał wiecej...
    • Gość: xxl Re: Firma Berger IP: *.strefa.com 11.06.07, 13:18
      UWAGA NA PASY WRÓCIŁA SZYBKA OBSŁUGA!!!!!!
      • Gość: witam Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 18:05
        a jaka jest ta szybka obsluga co???
        • Gość: andrzej Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 18:22
          moze ktos bedie na tyle inteligentny i wymieni te panie szybkiej obslugi zeby
          sie nie pomylic z tymi co sa porzadne a nie chodza tylko na p...
          • Gość: olala Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 22:47
            idź do burdelu , tam będziesz miał szybką obsługę pustaku!!
          • Gość: Darknes Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 22:52
            dużo młodych dupek jest , prawie na każdej zmianie, odpuść sobie te żonate
            ropuchy , bo te młode są lepsze , wiem co mówie
        • Gość: doda Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 00:33
          najszybsza w lodach!!!!
        • Gość: doda Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 00:34
          lubisz ciągnąć?bo my tylko w gałkach!oczywiście lody
      • Gość: xxl Re: Firma Berger IP: *.strefa.com 16.06.07, 10:30
        zapomnieliscie kto po zakładzie szukał ojca dla dziecka ludzie pomyslcie troche
        • Gość: Robson Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 10:50
          Kochani załóżcie nowy zwiazek zawodowy,chodzi mi o Sierpień 80!!!tak zrobiliśmy
          w CF GOMMA POLSKA i efekty są !przez 5 lat pracy i rządów związków Solidarności
          oraz Branżowych!placa się moja nie zmieniała,a teraz po naszych postulatach
          mamy ciut więcej,ale to nie to oczym śniliśmy!ale walczyć warto.
        • Gość: olo Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 06:55
          to ta ze zmiany D???
        • Gość: pt Re: Firma Berger IP: *.strefa.com 17.06.07, 21:46
          chyba sie domyslam o kogo chodzi czy to moze jest Agnieszka Ł ta z pasów
          • Gość: 1202 Re: Firma Berger IP: 217.153.246.* 18.06.07, 14:04
            Zamias pierdołami zajmijcie sie kasą,którą zarabiamy.Od lipca składka rentow
            maleje a gdzie podwyżki?Realne oczywiście a nie 50-90zł brutto.{to nawet nie
            jest regulacja inflacji}.
            • Gość: lola Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 14:28
              A co myslicie o chłopakach z ochrony oczywiście tych z tego Patrolu
              Interwencyjnego co nieraz przyjadą nie tych od nas dziadków, smakowite kąski są
              z nich no nie???
              • Gość: dd Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 25.06.07, 07:49
                a co mamy myslec o nich, przy ochronie to moze oni kiedys stali bo na ochrone
                to oni nie wygladaja, he he
                • Gość: hiszpan Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 26.06.07, 18:07
                  to w TRW strajk??? no ciekawe kiedy u nas, bo przecież kokosów nie zarabiamy.
                  chyba każdy to wie, pensje takie ame od trzech lat. Podwyżki, których nie da
                  się odczuć, no i ten badziewski system pracy. Może ktoś się za to w końcu
                  weźmie.
                  • Gość: dd Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 26.06.07, 23:50
                    masz racje, przydalo by sie cos podobnego jak w TRW, nie wszystkim pasuje
                    system pracy a o płacy to szkoda wspomnieć
                    • Gość: kali Re: Firma Berger IP: 217.68.125.* 28.06.07, 16:25
                      co wam nie pasuje - macie czysto, stolowka czysta, jest za darmo kawa, herbata
                      napoje, widziceie w TV jak chodza pracownicy np.stoczni czy innych zakladow, w
                      jakich brudnych ciuchach, umorusani, myja sie gdzies na dworze pod kranem,
                      a tu Berger daje ladne niebieskie nciuszki, no i pieniazki sa na czas to wazne
                      chyba,
                      a poza tym co wam sie w glowach popierniczylo ze chcecie wiecej - a do roboty
                      pedem
            • Gość: SHOGUN Re: Firma Berger IP: 195.205.171.* 28.06.07, 22:32
              Widze że podwyżki 50-90zł brutto wam obiecali??.Ludzie niech oni sobie je w
              d**e wsadzą bo zarobicie jeszcze mniej,wyższa zaliczka na podatek,składki ZUS a
              na rękę jeszcze mniej niż mieliście ,dodatkowo część ludzi będzie miało
              mniejszy dodatek socjalny bo wskoczą na wyższe widełki płacowe.BUHAHA,widze że
              zagrywka jak co roku dla mas by zamydlić oczy.BRAWO WSPANIAŁA DYREKCJO
              BST.Róbcie tak dalej a może będziecie mieć do pracy tych ciapatych i
              skośnookich brudasów za miskę ryżu bo normalny człowiek wypnie się na was i to
              całe BST za taki zasiłek.A może powiadomiliście pracowników jaki ten syf w
              zakładzie jest rakotwórczy bo Formaldechyd nie jest prawdopodobnie tylko na
              pewno takim czynnikiem,ale grunt to dobra dezinformacja i głupie
              obietnice.BRAWO tylko was podziwiać BUHAHA.Pozdrowienia dla Półrolnego i jemu
              podobnym,bo bez nich ten zakład zginie pomimo tego że na starośc w efekcie będą
              sr**ć i się trawy trzymać
              • Gość: marian Re: Firma Berger IP: *.chello.pl 23.05.08, 17:37
                brawo i zapomnialesi im dodac ze pozniej beda chcieli miec kase na
                leczenie wiem co to jest bo to bylo na TRW ul Rolnicza i co wiecej
                sprzatalem tam widzailem bialy pylek i jak to pieknie wdychali do
                siebie heheehehh ludzie to jest normalna pylica a jeszcze jedno i
                caly podpis Pana z BHP!!!!!!
                • Gość: haha Re: Firma Berger IP: *.rev.masterkom.pl 23.05.08, 19:17
                  Robie tam bo mam płacony ZUS a kase robi sie gdzie indziej,tam tylko
                  garba i pylicy można sie nabawić,kase mają rodzinka,przydupasy i
                  podłączki za przytakiwanie i uścisk rączki.
          • Gość: ja Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.10, 11:01
            ?
    • Gość: zuzanka Re: Firma Berger IP: 89.174.23.* 28.06.07, 16:52
      a to sa przyjecia do bergera? ja bardzo chetnie pojde:) nawet za 1000 tylko
      powiedzcie gdzie zlozyc papiery i czy tylko cv i list motywacyjny???
      • Gość: olka Re: Firma Berger IP: 217.68.125.* 28.06.07, 17:04
        jasne ze sa, wal prosto do dyrektora naczelnego, bedzie na ciebie z gory
        patrzyl ale tym sie nie przejmuj, ostatnia propozycja to praca osmiogodzinna za
        miske dwie miski ryzu, to i tak dobrze, w Chinach pracuja tylko za miske
        • Gość: zuzanka Re: Firma Berger IP: 89.174.23.* 28.06.07, 17:15
          a to super 2 miski to juz cos;) a dyrektor nie bedzie zly bo lubi mlode laski;p
          • Gość: yy Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 23:06
            Berger i tak juz sie stacza, ludzie im uciekają tak jak z TRW, niedługo zakład
            stanie mało jest chętnych aby przyjsc do ego zakładu, a jak już przychodzą to po
            jakims miesiącu odejdą,
            • Gość: 125 Re: Firma Berger IP: 77.87.120.* 10.07.07, 17:57
              Staczać sie nie stacza bo zawsze był na tym poziomie tylko nie wszyscy to
              widzieli.To idealna firma dla chłoporobotników,rodziny i dupowłazów.Kto normalny j
              eszcze pracuje ten wie o co chodzi,chociaż w miarę normalni sie
              wykruszają.Zostają tacy co to patrzą uścisnąć ręke prezesa z rana,ponarzekać na
              innych(tych spoza układu)a sami tylko ch..a palą i kase biorą za opie..nie
              sie.A przy szefie to wielcy figo fago.
              • Gość: BOLo Re: Firma Berger IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.07, 13:01
                Dokladnie masz racje sam tam pracuje ponad 2 lata i wiem co sie tam wyprawia
                same dupowlazy normalnie juz mnie to wk....a wszystko i szukam innej pracy
                pozdrawiam wszystkich normalnych ktorzy jeszcze tam pracuja .
                • Gość: 125 Re: Firma Berger IP: 77.87.120.* 16.07.07, 21:16
                  GUS ogłosił -średnia krajowa prawie3000zł,podwyżki rok do roku ponad 9% a u nas CO?
                • Gość: dodo Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 15:39
                  laserowcy im uciekają, teraz szukają nowych...przyszło już paru nowych ale jak
                  zobaczą jak ich wy...ujają to tez spiep....ą,umowa na zlecenie, nie liczcie na
                  umowe o prace
                  • Gość: SHOGUN Re: Firma Berger IP: 195.205.171.* 22.07.07, 16:00
                    myśle że nie uciekali by im pracownicy jakby wszyscy byli tacy jak rolny(pozdro dla niego,zrobiłe maturę w końcu),może powinni jego dawać na rozmowę kwalifikacyjną,jak będą na tym samym poziomie to nowy sie nadaje.....VIVA BERGER
    • Gość: GIGI Re: Firma Berger IP: 80.54.168.* 24.07.07, 08:28
      Czy OLA ktora zapoczatkowala to FORUM
      • Gość: Gigi Re: Firma Berger IP: 80.54.168.* 24.07.07, 08:44
        Czy Ola ktora zapoczatkowala to Forum nadal pracuje w firmie.Jesli tak to jaka
        masz dzis opinie?Pozdrawiam
        • Gość: SHOGUN Re: Firma Berger IP: 195.205.171.* 25.07.07, 14:36
          myslę ,że ta Ola dawno dala sobie spokój i tam nie pracuje no chyba że to jaka paniusia z biura z rodziny szefa.......
        • Gość: dexter Re: Firma Berger IP: *.org 12.08.07, 14:38
          znam dwie Ole z rozrywania ale nie jestem pewny czy to któraś z nich
          zapoczątkowała to forum.Ostatnio widziałem je 10 sierpnia (wypłaty)ale
          w robocie ich nie ma.
    • pati0011 Re: Firma Berger 25.07.07, 15:12
      ja znam ludzi którzy sobie chwalą ale osobiście bym tam nie poszła a jakie
      twoje wrażenia po pierwszym dniu
      • Gość: znajomy Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:01
        witam wszystkich
        jak tam nasz zarozumiales s.n.siedzi sobie w biurze i udaje warzniaka szkoda
        tylko ze zadziera z ludzmi bo moze mu ktos wkoncu wytlumaczyc pewne sprawy i
        jego koledze
      • Gość: gogo Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:07
        hahaha ale mu dowalil ktos bardzo dobrze podoba mi sie to a co tam slychac na
        zmianie a i b z pasow czemu ostatnio byly takie dziwne zmiany co a u nas na
        laserach coraz fajniej za niedlugo nie bedzie mial kto pracowac moze wkoncu
        zamkna bten burdel albo zaczna normalnie placic pozdrawiam
        • Gość: zwykly robol Re: Firma Berger IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.07, 00:27
          cze.:)Robia takie zmiany bo jak liderowi sie ktos nie spodoba ktos mu
          "przeszkadza" to wymienia sobie na inna osobe tak poprostu:)a moze by tak
          liderow powymieniac a szczegolnie tego jednego chyba kazdy wie o kogo chodzi
          M."Leser" kazdy ma go juz dosyc moze on by sobie zmienil prace znalazl gdzies
          indziej..."tylko gdzie takiego nieroba przyjma" o BOZE jak by bylo CUDOWNIE
          jeden fikal i juz go niema...teraz czas na drugiego pozdrowienia dla wszystkich
          ""zwyklych robolkow"" z pasow - laserow - magazynu.
    • Gość: BIBI Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 16:36
      Jedno jest pewne prezes L. jest spoko. Jak był dyrem w TRW nikomu się krzywda
      nie działa. To dobry człowiek, i dlatego zatrudnia rodzinę, bi im pomaga. Sama
      bym tak robiła na jego miejscu.
      • Gość: SHOGUN Re: Firma Berger IP: *.sfc.pl 29.07.07, 20:15
        BIBI to się nazywa nepotyzm a nie dobroc,ciekawe czy jego szefowie byli by zadowoleni jakby wiedzieli cala prawde o sytuacji w zakladzie,doskonalym przykladem moze byc jego syn przemus, niemcy kazali go wywalic bo jego stanowisko na pasach jest zbedne to gdzie wyladowal ? W DZJ, to jest szambo nie zaklad,mam juz szczescie ze tam nie pracuje
        • Gość: re Re: Firma Berger IP: 77.87.120.* 31.07.07, 17:38
          co tam syn on bynajmniej co kuma a ten bratanek to dopiero talen poco jego
          przyjeli za nic kase dostaje ciekawe za co w TRW wyleciał..................
          • Gość: SHOGUN Re: Firma Berger IP: *.sfc.pl 03.08.07, 06:11
            co nie wiecie za co łukaszka wywalili z TRW?chłopak taki dał pokaz w laboratorium że dziw że nikomu nic się nie stało,ale dobry wujaszek ulitował się nad biednym chłopaczkiem i go przyjął no ale cóż pomylił działy i dał go do DZJ,przynajmniej tam poziom się zaczyna wyrównywać

PS wszysrkie paniusie zrobiły w końcu studia??a co z maturą rolnego??
            • Gość: nellcia Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 15:51
              ja jestem na OPW jako pracownica Mata,jestem po dwóch kierunkach studii, jakbym
              tak miała patrzeć na wykształcenie to mam wyższe niż niejedna brygadzista,
              panusia z DZJ, które tylko mature posiadają a sie noszą jakby Oxford skończyły
              • Gość: do nellcia Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 03.08.07, 16:26
                Dziewczyno co ty piszesz? Dwa kierunki studiow? To ciekawe jakich skoro
                pracujesz na OPW? Gdybys skonczyla dwa kierunki nie pracowalabys tutaj, chyba
                że jesteś mało zaradna i nie potrafisz znaleść sobie lepszej pracy. Studia to
                nie wszystko, trzeba umieć je wykorzystać, ty po prostu nie umiesz, taka jest
                prawda. Może nie nadajesz się do lepszej pracy? Trzeba było wziąć to pod uwagę
                przy wyborze tych studiów. Wiec daj sobie na wstrzymanie i głupie teksty
                zachowaj dla siebie. Brak ci pokory , jesteś najzwyczajniej zawistna.
                • Gość: re Re: Firma Berger IP: *.masterkom.pl 04.08.07, 17:19
                  dokładnie szukała byś lepszej pracy a nie siedziała w takim syfie
    • Gość: des Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 18:10
      Takie pytanko mam (choć może już było opisane). Mam być za 2 dni na laserach,
      byłem w tej Wręczycy w firmie MAT i mam umowę zlecenie ale nie ma na tej umowie
      stawki jaką mam mieć za godzinę pracy. Czy to jest ok i nie zapłacą mi mniej niż
      te obiecane 7zł/h, czy mam sie wrócić do nich po nową umowę? Czy wy (znaczy
      osoby zatrudnione poprzez firmę MAT) też macie takie umowy bez wpisanej stawki i
      czy jest ok?
      • Gość: do des Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 14.08.07, 21:31
        z tego do się orientuję to każdy ma taką umowę na początku. Nie wiem
        czy od razu dostaniesz 7 zł.ale ogólnie chłopaki z MATA taką stawkę
        mają Nic się nie martw i nie kieruj się tym, co piszą na forum. To
        moja dobra rada, nie jest tak źle, a tym bardziej na laserach, jak
        jesteś kumaty to dasz radę. A na którą zmianę przychodzisz??
        • Gość: des Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 21:50
          Zmiana D. Także zdążę jeszcze sobie przedzwonić do MATa rano co z tą stawką na
          umowie, niemniej chciałbym wiedzieć czy inni mają takie same umowy. Równie
          dobrze można dostać 1zł za godzinę jeśli nie ma nic określonego, choć mogę się
          mylić bo się nie znam na temacie umów. Dzwoniłem do kolegi który jest prawnikiem
          i mówił żebym lepiej miał wpisaną stawkę na umowie.
          Nie przejmuję sie tym co piszą tutaj bo tak wszędzie piszą i narzekają. Przyjdę,
          zobaczę, nie będzie pasić to odejdę, teraz znaleźć pracę jest coraz łatwiej
          (dzięki naszym znajomym którzy opuścili ten kraj :)). Pani z MAT jest na tyle
          miła że nie wyśle umowy zbyt wcześnie (do 7 dni), póki zobaczę czy mi będzie
          wogóle pasować ta praca.
          • Gość: las Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 23:26
            jak załapiesz na laserach o co biega to OK,jesli chodzi o umowę to umowe/
            zlecenie ma na poczatku każdy, ale nie licz na to jak obiecują po 3 miechach że
            dostaniesz umowe o prace, pół roku min. może wtedy dostaniesz umowe, a i dobra
            rada nie daj sie w ch... robić laserowcom z Bergera bo moze byc tak że bedziesz
            musiał za nich zap....ać
          • Gość: las Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 23:29
            o ile sie nioe myle to zm D ma mieć nocki
            • Gość: do las Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 15.08.07, 00:27
              zmiana d będzie mieś 2 zmiany
            • Gość: des Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 00:30
              Zmiana D ma mieć 2 zmianę od czwartku ;) O zapierniczanie za kogoś się nie
              martwię ;)
              No ale jak z tą umową zleceniem, nie macie wpisanej stawki za godzinę? I czy
              rzeczywiście płacą te 7 zł od razu czy to kit, bo może szkoda mojego czasu?
              • Gość: w Re: Firma Berger IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.07, 09:27
                gg
                • Gość: Racjonalista Re: Firma Berger IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.07, 09:36
                  Żadne 7 zł, chyba że po trzech miesiącach!!! Jeśli już dostaniesz
                  umowę, to za urlopy będziesz otrzymywał po 26zł za dzień a za
                  chorobowe płacą jeszcze mniej. Nie mają pracowników i obiecują Tobie
                  coś co nie ma całkowicie pokrycia, ludzie do tej firmy przychodzą i
                  odchodzą po kilku dniach, góra miesiącu.Daruj sobie człowieku, to
                  dobra rada, nie marnuj czasu na firmy typu Mat, Berger, Worker czy
                  TRW, wszystkie obecnie są na jednym poziomie- ciężka praca na zmiany
                  za marne wynagrodzenie.
                  • Gość: byly robalkek]]] Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 22:43
                  • Gość: byly robalkek]]] Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 22:43
                  • Gość: byly robalek Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 22:48
                    pracowalam na warunkch MATA na terenie Firmy Berger zwolnilem sie a teraz zapieprzam z TRW i pensje mam lepsze!!!!!!!!!!!!! bez porownania, ta sama praca za lepsze wynagrodznie. Jestem realista wszystko zalezy od lidera w TRW i od nas samych od tego jaka stwazamy atmosfere jak dla mnie to jest spoko a wszczegulnosci kasa. Zycze powodzenia i szybkije rezygnacji z pracy w firmie Berger!!!!!!!!! to jedyna sznasa na lepsze zycie
                    • Gość: 123 Re: Firma Berger IP: *.masterkom.pl 27.08.07, 23:27
                      Do Mata przyjmują nawet psycholi bo nikt normalny za 7 zeta nie przyjdzie a
                      jeśli faktycznie w BST będzie 5% to uciekam po nowym roku.
                      Pozdro dla wszystkich no prawie
                • Gość: des do w Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 09:43
                  1359516
                  • Gość: RE RACJONALISTA Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 15.08.07, 10:47
                    Człowieku, co ty wiesz o tej pracy, pewnie nic, więc się nie
                    wypowiadaj, bardzo Cię proszę. Na początek na pewno 6 zł.dostanie,
                    umowy p racę dają coraz częściej, i po krótszym okresie pracy.
                    • Gość: des Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 10:59
                      6 zł mnie nie leczy bo za tyle to ja mam pracę bliżej mojego miejsca
                      zamieszkania, na nogach mogę iść a nie jeździć wypchanym po brzegi autobusem.
                      Informację jaką dostałem w MAT to 7 zł i dodatkowo 1.20 zł za nocki. Ogłoszenie
                      z wtorkowego pośrednika z Urzędu Pracy. Moja wina że nie spojrzałem na wszystko
                      na umowie, ale jutro to naprostuję. Niemniej proszę o wypowiedzi tych którzy też
                      mają umowę zlecenie z firmą MAT i czy maja tam wpisaną stawkę za jaką pracują
                      czy nie.
                      • Gość: Racjonalista Re: Firma Berger IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.07, 11:21
                        Wiem, co mówię, Ciebie jeśli zadowala 6zł/h za taką harówkę to
                        niesamowite, nie wiedziałem że w tym zakładzie pracują chińczycy.
                        Widzę że jesteś za tym aby te zakłady zatrudniały nowych ludzi i ich
                        wykorzystywał, ciekawe dlaczego tak tobie na tym zależy? Jeśli jest
                        tak wspaniale to czemu tyle osób się zwolniło( chodzi o mężczyzn) a
                        jeszcze więcej zwolni się, bo już oficjalnie o tym mówią.
                        • Gość: try Re: Firma Berger IP: *.masterkom.pl 17.08.07, 17:15
                          Zobaczymy po ostatnich podwyżkach w kraju minimalna 9% rok do roku,jeśli będą
                          mniejsze to pewnie troche ludzi odejdzie.
                          • Gość: SHOGUN Re: Firma Berger IP: *.sfc.pl 18.08.07, 19:57
                            A ja mam inne pytanie.CZy zmiana D dalej jest przodownikiem w chlaniu do upadłego na nockach czy może panu R. pracowników poprzenosili?
                            • Gość: dd Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 20.08.07, 13:57
                              czy na zmiane b nie poyrzebója laserowców??
                            • Gość: do shogun Re: Firma Berger IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.07, 14:44
                              pije sie ale napewno taki dupek jak ty by sie nie napil!!! bo
                              h....!!! nie przysuguje pozdrowienia dla ciebie od zmiany D
                              • Gość: widz Re: Firma Berger IP: 80.48.49.* 20.08.07, 17:41
                                a kto zna dziewczyny odelegowane na magaztyn TRW Rolnicza daja tam
                                chłopakom na lewo i prawo a ta rozwodka co tam poszła byla na hotelu
                                z jednym z TRW biedny juz nie mogł a ona dalej i dalej do 3 rano non
                                stop
                                • Gość: do widza Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 18:33
                                  a z której ona zmiany jest?? A?? taka blondyna?
                                  • Gość: BERITH Re: Firma Berger IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.07, 10:08
                                    Bando durni, beznadziejnych plotkarzy, ludzi bez odrobiny ambicji,
                                    skończcie z obmawianiem innych osób i zajmijcie się swymi rodzinami.
                                    Czemu nikogo nie interesuje jak doprowadzić do podwyżek?
                                    • Gość: lolkówna Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.07, 06:45
                                      laserowcy piją klatka pije pozdrowieeeenia dla wszystkich
                                      chlorów.. !!
                                      • Gość: dodo Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 12:09
                                        zajmijcie sie wkońcu robotą,a nie plotami, kto komu daje, i kto pije, to ich
                                        sprawa co robią a jak im zazdrościcie to sie możecie zawsze przyłączyć...
                                • Gość: dodo Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 12:10
                                  a skąd wiesz że rozwódka?? wywiad przeprowadzałeś??? wkońcu wolna kobieta to ma
                                  prawo robić co chce
                                  • iloncia86 Re: Firma Berger 23.08.07, 16:57
                                    ja pracuje tam 2 lata i nie narzekam jestv ok tylko te 2 zmiany w
                                    weekend tragedia
    • iloncia86 Re: Firma Berger 23.08.07, 16:56
      ja pracuje tam 2 lata jest ok nie narzekam tylko te 2 zmiany w
      weekend tragedia
      • Gość: re Re: Firma Berger IP: *.masterkom.pl 27.08.07, 17:27
        słyszeliście była dzisiaj Duminowa na zakładzie ponoć chłopaki z
        magazynu wszyscy dali wymówienie o prace bo nie chciała im dać tyle
        co chcieli
        • Gość: abc Re: Firma Berger IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.07, 20:57
          Ja pracuję w BST, chcą nam zakleić gęby 5% podwyżką, to jest śmiech,
          jak myślą utrzymać ludzi to niech się lepiej zastanowią. Jeśli
          będzie strajk, to się przyłączę a jeśli nie, to od nowego roku fru
          do nowej pracy.
          • Gość: ????????????? Re: Firma Berger IP: *.masterkom.pl 28.08.07, 15:33
            tak chyba będzie musiało się zrobić śmiechy co oni wyprawiają
            • Gość: xyz Re: Firma Berger IP: 212.87.244.* 29.08.07, 10:09
              ciekawe co dalej bedzie jest poprostu koszmar niema kto sie wziasc
              za to pozdrawiam kafara
              • Gość: Dudek Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 11:04
                Może ktoś napisałby coś o Pasach BSP tam jest jeszcze większa nędza
                jeśli chodzi o wynagrodzenie a różnice płac między produkcją a
                panami w biurze są przeokropne.Dyrektor jest zadowolony a reszta?
                • Gość: ano Re: Firma Berger IP: *.pl 31.08.07, 15:12
                  ano, siedzą i mają przynajmniej fajnie
                • Gość: ano Re: Firma Berger IP: *.pl 31.08.07, 15:12
                  ano, siedzą i mają przynajmniej fajnie
              • Gość: xyz Re: Firma Berger IP: 212.87.244.* 29.08.07, 12:22
                nikt sie niechce za to wziasc ciekawe co dalej bedzie nikt sie
                niechce odezwac kazdy sie boi dlaczego pracuje sie weekendy niemoze
                byc tak jak w trw tygodniami
                • Gość: z Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 13:31
                  jesli bedziemy pracowac tygodniami to polowe zwolnia a oto nam nie
                  chodzi teraz bst powinno strajkowac 5% niech se w buty wsadzi
                  • Gość: z Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 13:34
                    najpiekniejsze dziewczyny w tym zakladzie to sa na opw
                  • Gość: z Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 13:41
                    pozdrawiam laski opw zmine a
                    • Gość: llol Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 10:48
                      jaka podwyżka ??? to jest "niby podwyżka" składki rentowe obniżyli nei wiecie o tym
                      • Gość: ??? Re: Firma Berger IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.07, 13:03
                        Witam wszystkich! Myślę, że czas przestać pisać na tym forum o
                        pierdołach typu: najpiękniejsza, kto komu daje i za ile itp.
                        Zastanówmy się nad strajkiem, bo to jedyny temat, który nas powinien
                        obecnie interesować. Firma, BST przez obecne rządy straciła i traci
                        wielu cennych pracowników, coraz więcej osób mówi o zwolnieniu się z
                        pracy, jeśli dyrekcja nie chce widzieć problemu może czas napisać do
                        głównych władz w Niemczech i naświetlić im sprawę.
                        • Gość: !!! Re: Firma Berger IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.07, 15:17
                          Witam.teraz jest dobry moment i czas do dzialania tylko wszyscy musimy byc tego
                          samego zdania bo chodzi o nasze dobro ...nasz cel to podwyzk!!!nie o 5% a o min.
                          200 zl netto.!!!
                          • Gość: Zoltar Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.07, 15:57
                            Wszyscy by chcieli mieć jak najwięcej , ale pamiętać trzeba o TYCH ,
                            którzy krzyczeli i ich już nie ma ...
                            • Gość: do Was Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 30.08.07, 22:17
                              Naprawdę to mi się podoba, musimy zacząć walczyć o swoje. Dokładnie
                              to tylko składki rentowe zostały obniżone. 5 % brutto, to śmieszne.
                              Ale jest nas zbyt mało, tych , którzy nie bali by sie powiedzieć
                              kilku słów. Naprawdę nie zarabiamy dużo w porównaniu z firmami tego
                              typu. Może w końcu coś z tym zrobią.
                              • Gość: z Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.07, 16:34
                                super podwyzka jest za co zaszalec
                                • Gość: aaa Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 17:11
                                  no jest jest... tak jak ktoś juz napisał... to nie podwyżka tylko nizsze są
                                  składki rentowe przez co dostaniemy troche wiecej kasy, co szanowna pani
                                  D.pokazała swoją "dobrą wolę" i nazwała " podwyżką o 50gr"
                                • Gość: SHOGUN Re: Firma Berger IP: *.tpnet.pl 02.09.07, 17:17
                                  5% podwyżki,ludzie opamiętajcie sie niech pan L.znajdzie sobie podobnych jemu by zap*****li na niego i jego rodzinę
                                  • Gość: z Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.07, 18:25
                                    prze..e teraz wiecej zarabiaja w macie i podwyzke maja wieksza
                                    super
                                    • Gość: prezes Re: Firma Berger IP: 212.160.86.* 05.09.07, 17:46
                                      to sie przenieś do Mata
                                      • Gość: Dudek Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 19:03
                                        Ty mądrala sam się przenieś tylko że już na odział intensywnej
                                        terapii!A na Pasach ta sama lipa co na Laserach tylko że jeszcze
                                        gorsza.Czy to już koniec nadzieji?
                                        • Gość: !!! Re: Firma Berger IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.07, 23:46
                                          Witam.Ludzie mamy podwyzki na pasach!!!! Smiechu warte... 50 moze 100zl
                                          brutto:((( kto to wie.. zadnych perspektyw na przyszlosc tu nie widze.szkoda mowic.
                                          • Gość: SHOGUN Re: Firma Berger IP: *.tpnet.pl 06.09.07, 20:26
                                            A czego sie spodziewaeś !!! normalne w tej firmie,zamydlić oczy podwyżką(pseudo) to ludzie na troche sie zamkną a jak zorientują sie że znowu jakieś szmery dochodzą z produkcji znow coś wymyślą by zamknąc gęby(ciekawe co w tym roku odbiorą wzamian za podwyżkę),a zresztą kto sie odezwie?któryś z pociotków prezesa albo dziadków którzy trzęsą portkami by roboty nie stracic bo w swoim wieku i wykształceniem znajdą g***o a nie pracę??
                                            • Gość: Matrix Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 21:26
                                              Witam Mam takie pytanko mam zamiar isc tam do pracy na jakis
                                              sitodruk? Moze mi ktos powiedziec co tam sie robi ile mozna
                                              wyciagnac z tego zakladu slyszalem o jakis wyjazdach do niemiec na
                                              szkolenie warto spróbowac czy odpuscic i czy firma Berger to to samo
                                              co BST? Moze ktos co napisac jak jest teraz ??
                                              pozdro dla wszystkich pracowników...
                                              • Gość: doda Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 18:39
                                                Firma BST Safety Textiles to Berger <zmienił nazwę>,
                                                • Gość: dziunia Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 16:16
                                                  co to za sexi brunet (taki młody nie ci starzy:P)siedzi na ochronie w
                                                  zakładzie??znacie go może?? zajęty czy wolny???bo nie wiem czy warto sie
                                                  zakręcić koło niego ??
                                                  • Gość: pox Re: Firma Berger IP: *.masterkom.pl 14.09.07, 09:35
                                                    Zakręcona to ty jesteś jak tampon w p...e.
                                                  • Gość: xxx Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 14.09.07, 20:10
                                                    A co z tymi wyjazdami do Niemiec na szkolenie? Wiadomo, kto pojedzie?
                                                  • Gość: daxter Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 09:11
                                                    a ja kocham Ole z rozrywania
                                                  • Gość: darkness Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 23:30
                                                    zależy którą Olę?? chyba nie mówisz o tej"sławnej Oli" heheeh ze zmiany B?? <IQ-0>

pozdro zmiane D
                                                  • Gość: dexter Re: Firma Berger IP: *.org 16.09.07, 16:20
                                                    tam są dwie sztuki o tym imienu jedna blondynka w okularach druga chyba szatynka
                                                    albo ciemne włosy o barwie bliżej nieokreślonej.
                                                  • Gość: Żalmiwas Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 13:00
                                                    No cóż...firma, o której jej pracownicy piszą takie rzeczy nie moze
                                                    być dobra, nie może być nawet średnia. Powiem więcej - firma, która
                                                    zatrudnia pracowników, którzy sądzac z poziomu większej części
                                                    wpisów, odznaczają się inteligencją królika reproduktora-jebaki i
                                                    manierami buraka pastewnego, musi być wyjątkowo kiepska. Krótko
                                                    mówiąc firma warta jest swoich pracowników i na odwrót. Moja rada:
                                                    Piszcie protest bezpośrednio do kierownictwa w Niemczech, sypiąc
                                                    nazwiskami i kwotami! Zapwewne oddadzą sprawę spowrotem do Polski,
                                                    ale przynajmniej będą wiedzieli, że źle się dzieje i zalecą
                                                    rozwiązanie problemu z czego Polacy będą musieli się wywiązać.
                                                  • Gość: mika Re: Firma Berger IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.07, 20:59
                                                    chciala bym sie dowiedziec dlaczego zadna dziewczyna ze zmiany "B" nie jedzie do niemiec!!!
                                                  • Gość: aa Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 00:32
                                                    bo nie
                                                  • Gość: dexter Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 08:20
                                                    Aby jechać do Niemiec to trzeba coś kumać z tego języka a u nas ludzie mają
                                                    problemy z polskim .
                                                  • Gość: wyrobnik Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 15:54
                                                    slabe ssanie chyba...
                                                  • Gość: Cage Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 16:18
                                                    witam, mam pytanko a co mi mozecie powiedziec o Agnieszce ze zmiany
                                                    b??? taka szczupła, zgrabna, jakies 22-24 lata na oko... wiecie
                                                    chodzi mi o standardowe informacje, ;-)
                                                  • Gość: xxx Re: Firma Berger IP: 80.48.49.* 26.09.07, 00:18
                                                    A CO WPADŁA CI W OKO
                                                  • Gość: cage Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 11:12
                                                    noooooo... "xxx" mozesz udzielic mi jakichs informacji. Widze ja w
                                                    autobusie. a w bergerze mam znajomego tyle tylko ze na innej zmianie
                                                    takze mogł mi powiedziec tylko tyle na której zmianie pracuje a ze
                                                    ma na imie Agnieszka to usłyszałem w autobusie. Zgóry dzieki za
                                                    jakiekolwiek info
                                                  • Gość: satan Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.07, 19:39
                                                    pie.. wasze durne wypowiedzi po..ce
                                                  • Gość: dodo Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.07, 20:17
                                                    ale napisz cos wiecej o ktora ci chodzi jak wyglada bo bo wiesz ile
                                                    tam jest takich dziewczyn
                                                  • Gość: cage Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.07, 00:32
                                                    ja wiem...? jakies 170 cm, bardzo szczupła, wlosy dlugie, jakis
                                                    ciemny odcien, tak jak mowie mlodo wyglada jakies 22-24 lata. obilo
                                                    mi sie cos o uszy ze zaczela pracowac na jakichs "laserach" ale nie
                                                    wiem o co chodzi. nie wiem jakie moge ci podac jeszcze informacje,
                                                    wiem napewno ze jezdzi autobusem 11 ma na imie Agnieszka i pracuje
                                                    na zmianie "B", czekam na jakas odpowiedz;-)
                                                  • Gość: dodo Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 20:08
                                                    wiesz musiala bym znac wiecej szczegulow bo takich osob jest pelno u
                                                    nas w firmie agnieszek jest mnustwo i o podobnym wygladzie jesli
                                                    bedziesz cos wiecej wiedzial to podaj a napewno ci opowiem bo znam
                                                    wiele osob pozdrawiam
                                                  • Gość: mario Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 08:02
                                                    wydaje mi sie "cage" ze wiem o kogo ci chodzi. jesli sie nie myle to
                                                    nie mam dla ciebie optymistycznych wiadomosci. Z tego co wiem to ona
                                                    ma faceta z poza zakladu ale tutaj na zakladzie "prowadza sie" z
                                                    innym, takze nie rob sobie nadzieji, panienki tego typu nie sa warte
                                                    nawet tego zeby na nie splunąć. Pozdro...
                                                  • Gość: Plumpi Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 22:21
                                                    Biedny "Cage" uwierz mi że jeśli nie Ta to napewno inna.Mogę tylko
                                                    Ci zasugerować że najładniejsze są na OPW i na nieszczęście w
                                                    większości to mężatki,ale cóż to nie jest problem. Wszystko w
                                                    granicach rozsądku. Jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi.
                                                  • Gość: Cage Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 12:04
                                                    Witam. Najpierw szczere podziekowania dla "mario" i "plumpi" za
                                                    slowa szczerosci i rozwianie moich watpliwosci. Mam jeszcze jedno
                                                    pytanie dotyczace jednego z waszych laserowcow ze zmiany "b".
                                                    napewno go znacie, ma na imie PRZEMEK ma sporo koloczykow i jest
                                                    strasznie cherlawy. czy ktorys zyczliwy pracownik moglby podac mi
                                                    jego adres, bylbym bardzo wdzieczny. Sam bym zapytal ale jakos
                                                    ostatnio sie mijamy...
                                                  • Gość: zoltar24 Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.07, 23:14
                                                    ciocia ?
                                                  • Gość: zoltar24 Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.07, 15:32
                                                    ciocia Cage ?
                                                  • Gość: Cage Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 08:38
                                                    Zoltar24... ty pajacu...
                                                  • Gość: toyotka Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 15:57
                                                    w tym zakładzie to same pajace!!!
                                                  • Gość: Pretorian Re: Firma Berger IP: *.rotmanka.pl 11.10.07, 14:25
                                                    Cage nie zagrzewaj się na Przemka. On jest niewinny. Jest stare
                                                    powiedzenie które pewnie znasz: JAK SUKA NIE DA, TO PIES NIE WEŹMIE.
                                                  • Gość: SHOGUN Re: Firma Berger IP: 195.205.171.* 11.10.07, 18:51
                                                    widzę że, dalej w zakładzie w głowach jest tylko kto kogo p*****li a nie robicie żadnych konkretów w celu poprawy swojej sytuacji zarobkowej.Dziewczyny z rozrywania są traktowane jak stado matołów bez wykształcena,wydaje mi sie że zaczynają w to wierzyć powoli,bo wszyscy naokolo zaczynają im to powtarzać,a fakt jest taki że większośc w DZJ robiła sobie,mature,studia zaocznie bo tak wypadało,a co do brygadzistów niektorzy nie mają nawet matur,no chyba że firma im kupiła bo tak wypadało.

Dziewczyny trzymajcie sie i nie dajcie sobie wmawiać że jesteście gorsze niż paniusie z DZJ,i inni bo to są leserzy i oboboki,którą kolwiek postawiłbym tylko na 4 godziny do rozrywania i zobaczyłbym ile tkackich błedów przepuści przy waszym akordzie
                                                  • Gość: zmianad Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 17.10.07, 15:59
                                                    racja to prozniaki dzj
                                                  • Gość: cyisek Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 19:51
                                                    no nie takie prozniaki a ta jedna nowa z dzj ze zmiany a chyba to
                                                    calkiem fajna jest :)
                                                  • Gość: dudek Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.07, 17:15
                                                    no spoko jest dziewczyna, :) do czasu... kiedy inne lalunie z DZj ją
                                                    "podszkolą", wogóle to słyszałem że sie znow ludziska zwalniają (tzn. laserowcy,
                                                    magazyn, pakowanie, nie wspomnę o babkach z mata które co dziennie to
                                                    inne)nieciekawie się robi...
                                                  • Gość: tega pala Re: Firma Berger IP: 213.76.167.* 21.10.07, 22:57
                                                    pewnie ze sie zwalniaja, naobiecywali im przejsc do bst rok temu i na
                                                    obietnicach sie skonczylo, jeszcze troche i kierownictwo osobiscie bedzie sobie
                                                    pakowac panele do pojemnikow
                                                  • Gość: kaku Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 21.10.07, 23:15
                                                    Fajna ze zmiany A? Chyba coś wam się pomyliło? ha ha ha
                                                  • Gość: dexter Re: Firma Berger IP: *.org 28.10.07, 19:22
                                                    Czy ktoś może mi powiedzieć coś o takiej lasce - ma na imie OLA lub ALA
                                                    nazwisko jest coś związane z grzybem (kania lub kozak lub coś podobnie)pracuje
                                                    na zmianie B.
                                                  • Gość: sonitya Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 13:24
                                                  • Gość: sonita Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 13:30
                                                    powiedz cos dokładnie o tej lasce bo mam pare nas uwadze.
                                                    Jedna to OLA KOZAK jest z Rędzin -jest dowożona.
                                                    Są też inne ale nie mam szczegółów
                                                  • Gość: mała Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 19:24
                                                    najlepsza jest zmiana b.pomijając rolnika.on to jest wielka
                                                    pomyłka.jest paru fajnych chłopaków no.janusz l. miło na niego
                                                    patrzeć szkoda że ma żone ;(.jest też bardzo przystojny brunet
                                                    laserowiec z opw chyba marcin tylko buzi dać.pracuje tam jego
                                                    starszy brat.pozdro dla całej zmiany
                                                  • Gość: pis Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 07:26
                                                    pozostali tylko sami "wazeliniarze"
                                                  • Gość: sonia Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 15:50
                                                    co to za zmiany zrobili?? naszego pakowacza dali na zmianę A, a ze zmiany A dali
                                                    do nas??
                                                  • Gość: vvv Re: Firma Berger IP: 212.160.250.* 26.10.07, 19:08
                                                    jakby robił co do niego należy to by go nie przenieśli
                                                  • Gość: sonia Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 21:43
                                                    hmm ciekawe.... a macie jakies namiary na niego???
                                                  • Gość: marcin Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.07, 17:14
                                                    Czytalem, podam nr
                                                    tel..................................................................
                                                    ............................Marcin
                                                  • Gość: tomek Re: Firma Berger IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.07, 18:40
                                                    Koniec pasow czy to prawda?
                                                  • Gość: Marek Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 21:41
                                                    Prawdopodobnie pracują do końca grudnia i znajdą się na laserach i
                                                    na Opw.Część już tam wywalili a z resztą cholera wie jak będzie.
                                                    Pasy to już chyba historia.Troche przykro.
                                                  • Gość: gośc Re: Firma Berger IP: *.rak.spidernet.pl 03.11.07, 20:33
                                                    no czekamy
                                                  • Gość: sonia Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 23:23
                                                    nie rob sobie jaj , ja sie serio pytałam, zresztą juź nie potrzebuje bo mam:P
                                                  • Gość: mmmmm Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 15:43
                                                    co wy na to że odchodzi najbardziej kompetentna osoba z tej firmy
                                                  • Gość: do mmmmmm Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 07.11.07, 21:59
                                                    Bardzo tego żałuję, zresztą nie tylko ja..........hmm szkoda i to
                                                    bardzo!!!!! Nie będzie już takiego człowieka, no chyba , że brat.
                                                  • Gość: do mmmm Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 16:45
                                                    a niby kto taki kompetentny odchodzi,tutaj to co drugi to chodząca kompetencja:)
                                                  • Gość: aaaaa Re: Firma Berger IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.07, 21:12
                                                    to, że odchodzi kompetentna osoba z tej firmy odczujemy już niedługo... zresztą
                                                    nie tylko tam są zmiany. To co się dzieje w niektórych działach - szkoda mówić.
                                                    Niektórych ludzi niestety nie unikniemy.

• Gość: kiesti Re: Firma Berger IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.07, 03:35
                                                    co sie dzieje w tej firmie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!LUDZIE SZANUJCIE SIE !!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                  • Gość: SHOGUN Re: Firma Berger IP: *.sfc.pl 09.11.07, 13:07
                                                    Kto niby taki kompetentny z firmy odchodzi???
                                                  • Gość: duda Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 16:33
                                                    jak w tyłek bedziesz wchodzic to możesz liczyć na szacunek, a takto zapomnij,
                                                    ty masz szanowac innych po cholere skoro inni nie szanują ciebie, napisze ktos
                                                    wkońcu kto jest tą "kompetentną osobą" bo jestem bardzo ciekaw, to w tym
                                                    zakładzie istnieje taka osoba...??
                                                  • Gość: z Re: Firma Berger IP: *.profiline.pl 10.11.07, 18:55
                                                    siwek odchodzi .szacuneczek dla zmiany a jest najlepsza w tej firmie
                                                  • Gość: aSTRA Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 15:45
                                                    ciekawe w czym najlepsza<hahaha>
                                                  • Gość: Astra Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 15:47
                                                    podaj jakieś przykłady bo nie dowierzam że jest najlepsza
                                                  • Gość: gośc Re: Firma Berger IP: *.rak.spidernet.pl 11.11.07, 21:29
                                                    zmiana a najlepsza chyba nie znasz zmiany b oczywiście opw
                                                  • Gość: do gosc Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 22:15
                                                    w dawaniu na prawo i lewo to sie zgadzam....
                                                  • Gość: gośc Re: Firma Berger IP: *.rak.spidernet.pl 12.11.07, 12:54
                                                    masz przykłady?
                                                  • Gość: taki jeden Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 18:00
                                                    pozdrowienia dla zmiany 'A' z wyjątkiem wazeliniarzy i najmądrzejszej kobiety na
                                                    świecie.bo jest tam taka,co chce zrobić kaiere a śmieje się z innych.jak tak
                                                    dalej pociągnie to wygryzie pana L.(szacunek)
                                                  • Gość: zozol Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 18:49
                                                    kim jest ta owa kobieta... sporo ich tam jest
                                                  • waldi0 Re: Firma Berger 29.10.07, 18:20
                                                    a skąd wiadomo że nie robił tego co tżeba i o kturym pakowaczu mowa
                                                    ze zmiany a czy zmiany tej drugiej a zresztą skoro niektuży włażą
                                                    matowi w tyłek to są zmiany ............
                                                  • Gość: sonia Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.07, 19:42
                                                    mi chodzi o tego co był ze zmiany A??? P.s. niestety wazeliniarze zawsze będą
                                                  • janmar123 Re: Firma Berger 30.10.07, 20:30
                                                    cos wiecej o tym PANU
                                                  • Gość: sonia Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 22:10
                                                    był na zm. A podobno sie zwolnił?? ma na imię Radek, Romek... nie wiem dokładnie
                                                    ale imie ma na R, za info bede wdzieczna:), aha i czy jest wolny??
                                                  • janmar123 Re: Firma Berger 31.10.07, 20:59
                                                    moze Rafał(taki mały)
                                                  • Gość: sonia Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 22:45
                                                    ooo nio chyba tak:) napiszesz mi coś wiecej o nim:) bede wdzięczna
                                                  • Gość: Cage Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 22:02
                                                    jasne... dajcie mu order meczennika, jaki on jest niewinny... Ten
                                                    temat juz jest zamkniety, ale kazdy kto wpiep...a sie w moje zycie
                                                    dla mnie jest winny!!!
                                                  • Gość: Bolek Re: Firma Berger IP: *.80-203-8.nextgentel.com 24.11.07, 16:32
                                                    a co tam w Bergerze na magazynie słychać, szara eminencja jeszcze
                                                    tam pracuje??
                                                  • ilonazmiana Re: Firma Berger 24.11.07, 17:17
                                                    a na magazynie same cieniasy pracuja np zmiana a c
                                                  • Gość: pablo Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 24.11.07, 19:37
                                                    zazdroscisz jej i tyle skreca cie ze to nie ty bo co rozrywka ci
                                                    zostala idiotko a cieniasy to twoja zmiana wara od zmiany c i a
                                                    wiesniaro uwazaj na swoj numerek IP
                                                  • Gość: ROTI Re: Firma Berger IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.07, 05:55
                                                    najwieksze buraki na magazynie to przeciez zmiana B zero oglady i wogole szkoga gadac PAJACE
                                                  • mattttt Re: Firma Berger 26.11.07, 15:26
                                                    ta laska ma sie bac chyba jestes nie powarzna to forum to same brednie
                                                  • Gość: wojtas Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 28.11.07, 15:25
                                                    powazna wiesnairo pisze sie przez z z kropka widac kto pracuje na
                                                    rozrywce hehehehhe a jak ci zal dupe sciska to na trase tam twoje
                                                    miejsce tam nie trzeba nic pisac bo jak widac nawet pisac nie
                                                    umiesz, a laska z dzj zadroscicie bo nie dorastacie im do piet
                                                    proste co ukrywac i to kazdy powie jak jestescie takie odwazne to
                                                    mowcie w twarz a nie na faorum cichaczem opisujecie boidupy nawet by
                                                    mi sie was osrac nie chcialo
                                                  • kaczuszka_1 Re: Firma Berger 15.10.07, 13:06
                                                    witam. kolega przemek z tego co wiem to miszka gdzies w częstochowie
                                                    ale dokładnego adresu nie znam. i o ile wiem to pochodzi z lasu.:)
    • Gość: nico Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 11:13
      Czy pracuje jeszcze w Bergerze Mirka Paruzel na jakiej zmianie???????????
      • Gość: re Re: Firma Berger IP: *.masterkom.pl 08.10.07, 12:55
        tak pracuje a co chcesz wiedzieć
    • Gość: MAX Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 01:29
      ALE
      • Gość: dudzik Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 07:17
        ee no ludzie bez przesady, na rozrywaniu też sie znajdzie kilka fajnych lasek ,
        wiadomo co druga to masakra u mnie jest pare zm. D a uwas jak tam jest??
        • Gość: zmianad Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 09.10.07, 18:59
          chociaz na rozrywaniu dziewczyny pracuja a nie jak w dzj tylko laza
          jak jakies polamane
        • zmianad Re: Firma Berger 09.10.07, 19:01
          wlasnie laski na rozrywaniu pracuja na swoje marne wyplaty a te w
          dzj tylko opieprzaja sie
    • Gość: kilon Re: Firma Berger IP: 193.212.219.* 15.11.07, 18:14
      moze juz powoli zacznijmy robic podsumowanie tego watku - co?
      • Gość: brunetka Re: Firma Berger IP: 212.160.86.* 17.11.07, 01:19
        Najfajniejszy laserowiec na lectrach?
        • Gość: koniec z tym Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 17.11.07, 15:24
          Ludzie ale wy jesteście denni, dajcie sobie spokój z tym śmiesznym
          forum.
          • kkk.kk Re: Firma Berger 18.11.07, 19:22
            dzisiaj na zakładzie był pożar na zmianie d
          • Gość: xxx Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 21.11.07, 10:22
            • Gość: anna Re: Firma Berger IP: 213.76.167.* 23.11.07, 22:25
              ciekawe ile osob odejdzie po nowym roku
        • Gość: gaga Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.07, 18:19
          witam co tam slychac na pasach bo slyszalem o zamieszaniu o jakis
          zmianach zwolnieniach ale to chyba tylko pogloski choc za durzo osob
          o tym mowi to musi cos tam sie dziac ni i jeszcze jak donas daja
          facetow z pasow to cos nie tak ale czy oni dlugo tu popracuja hahah
          chyba nie bo tu niema takiego obijania sie luzu jak na pasach
          pozdrawiam wszystkich i prosze o jakies szczeguly
          • kkk.kk Re: Firma Berger 18.11.07, 19:29
            dzisij był pożar na zmianie d
            • Gość: dgosc Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 23:35
              normalka laser sie zajarał
              • Gość: ksieżniczka Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 00:01
                kto wybiera te panny do dzj? niektore sa tak puste ze nie potrafia
                plotow odroznic nie mowiac juz o wykrojach jak na przyklad nowa
                dziewczynka na zmianie d pewnie mysli ze skoro ma dlugie rzesy to
                jest inteligentna heheheheheheheh
                • ilonazmiana Re: Firma Berger 24.11.07, 17:15
                  racja ta nowa laska z dzj to idiotka jak nie wiem co
                  • mattttt Re: Firma Berger 26.11.07, 18:31
                    ze zmiany d ta laska z dzj blondynka taka pusta normalnie szok jeszcze jest
                    jedna ma na imie chyba magda ta co ma czerwona morde od solarium to masakra
                    paskuda zgadzacie sie ze mna
                    • Gość: dakota Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 19:51
                      a z ktorej ta paskuda zmiany jest?? a co ty myslisz do dzj przeszły
                      tylko takie
                      • mattttt Re: Firma Berger 27.11.07, 16:26
                        na zmianie to nie wiem ktorej tam gdzie brygadzistka jest karolina
                        • Gość: gość Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 27.11.07, 23:40
                          odezwały sie idiotki z produkcji, te, które mają po kilka fakultetów
                          a jakoś nie mogą awansować. No nic dziwnego!!!!!!!!!!!!! Chamstwo od
                          nich bije na odległość.Wiec odpowiedź nasuwa się sama. Zero ogłady,
                          tylko głupoty w głowie. A no cóż taka jest praca na produkcji,
                          obserwuje się ludzi wokół i obgaduje. No Księżniczki produkcyjne do
                          roboty buractwo!!!! Swoją drogą, jesteście zabawne!
                          • Gość: xxx Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 07:15
                            • Gość: Piotrek Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 07:41
                              O ile dobrze pamiętam, Magda która awansowała do DZJ to taka z
                              produkcji z OPW. Należało się jej, w końcu biegała do szkoły po
                              nocnych zmianach. Zawsze ją podziwiałem,praca w takim systemie i
                              dzinne studia.A wy piszecie o niej takie rzeczy? Dobrze, że ją
                              poznałem to chociaż w to nie uwierzę. Śliczna, uśmiechnięta
                              buzia.Jej twarzą reklamowała się firma częstochowska. O tym nie
                              wiedzieliście? Mało kto o tym wie. A szkoda. A tymi bzdurami nie
                              należy się przejmować. Zazdrość kobiety o kobietę, to tyle w tym
                              temacie.
                              • Gość: MArio:) Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 28.11.07, 15:29
                                dziewczyny z rozrywanie myjcie dupy bedzie lżej oddychc
                                • Gość: donia Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 16:11
                                  buractwo to cie robiło!! a prawda jest taka że nie wszystkie panie z
                                  DZJ mają studia tylko są w trakcie ich robienia , bo tego od nich
                                  wymagają, a co do rozrywania, to ja sie nie czuje wieśniarą że
                                  pracuje na rozrywaniu, jestem w trakcie kończenia studiów, a żeby je
                                  skończyć to niestety potrzeba kasy na nie, dlatego w tym syfie
                                  robie,a na awansie w tej "firmie" to mi nie zależy bo nie wiąże
                                  przyszłości z tym zakładem! jedynym buractwem to sa
                                  panowie "lanserzy"to tylko obrażają i wysmiewają inncyh jak musza
                                  zap....ać
                                  • Gość: Grzechu Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 28.11.07, 16:34
                                    jak jetses taka madra to chodz na laser zlotko!!!lanserzy hahha
                                    zabawna jestes .na studija zbierasz hmmmmmm ciekawe skoro tak
                                    szczekasz na forum to miej odwage i sie ujawnij i powiedz co myslisz
                                    tym laska z dzj albo laserowca a nie kur... na forum piszesz
                                    lachonie jeszcze duzo musisz rozerwac zeby mature zaocznie zrobic
                                    bywa, ZYCIE.Przyjdz na lectre 5
                                  • Gość: gosc Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 28.11.07, 16:36
                                    studiujesz i na rozrywce robisz
                                    hahahhahahahahaahahhahahahahahaahhahha tam sa same bez wykszalcenia
                                    nie mowiac o maturze pustaczki jedne a nie ktore bezzebne bazylichy
                          • mattttt Re: Firma Berger 30.11.07, 10:24
                            idiotki sa w dzj takie puste lalunie tylko usmiechaja sie do tych facetow z
                            magazynu dzj to lesery tylko na 1 zmianie cos robia i na 2 dopoki sa biura
                            a takto nawet nie wychodza z pokoju skandallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
                            • Gość: xxx Re: Firma Berger IP: 212.87.241.* 30.11.07, 11:56
                              Boże!!!!! Czytając wasze wypowiedzi, stwierdzam tylko jedno puści to jesteście
                              wy (ludzie), wypisując takie brednie. Każdy z was uważa się za chodzący ideał
                              (absurd),kieruje sie wami tylko zazdrość,a nic nie potraficie zrobić dla
                              siebie,miejcie więcej szacunku dla siebie,czym wy reprezentujecie
                              sobą????wypisując takie rzeczy na forum,to forum właśnie stworzyli ludzie dla
                              idiotów takich jak wy :)
                              • Gość: Maciek Re: Firma Berger IP: *.80-203-8.nextgentel.com 30.11.07, 14:30
                                mylisz się - to forum nie jest dla idiotów, chociaż ostatnio jakby
                                troszkę zjechało na inny tor, wcześniejsze wpisy odają w 100
                                procentach atmosferę i układy panujące w tej firmie, jednak teraz
                                coraz częściej pojawiają się opinie kto z kim i po co, wybaczcie ale
                                naprawdę ludzi to nie interesuje, kto komu wpadł w oko i kto z kim
                                ewentualnie poszedł do łóżka, i widać niestety taką małą zazdrość -
                                że pani x awansowała, a ja nie - i trzeba ją troszeczkę oczernić,
                                nie tędy droga, moi drodzy.
                                • Gość: gosc Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 30.11.07, 14:55
                                  potwierdzam chamstwo w tej firmie sie szerzy nikt nikogo nie
                                  szanuje tylko jzdy beznadziejne po co to zazdrosc zazdroscia ale
                                  ludzie pracujecie w jednej i tej samej firmie szanujcie sie a nie ta
                                  pusta ta idiotka ta taka i owaka opanujcie sie ale to nie moze byc
                                  nikt inny jak panienki z rozrywana
                                • Gość: DJ Re: Firma Berger IP: 83.2.141.* 18.12.07, 14:24
                                  Ludziska chcę się dostać do tej firmy.Dajcie znać gdzie mieszczą sie biura i ile można wyciągnąć kasy za miesiąc pracy
                                  • Gość: SHOGUN Re: Firma Berger IP: *.sfc.pl 20.12.07, 17:05
                                    Ty DJ zanim tam pójdziesz to znajdź koło i się walnij w czoło....daj sobie spokój człowieku
                                    • Gość: x Re: Firma Berger IP: 195.205.202.* 20.12.07, 23:23
                                      musisz jechac na Wreczyce do MATa zlozyc CV albo wypelnic formularz
                                      na miejscu, no chyba ze masz znajomosci to mozesz przyjechac do
                                      biura BST w zakladzie i moze Ci sie uda dostac prace
                                      • Gość: DJ Re: Firma Berger IP: 83.2.141.* 21.12.07, 09:35
                                        dzięki za informacje.
                                        • Gość: gggg Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.07, 16:43
                                          witam wszystkich no i wolne sw choc co niekturzy odrabiaja imaja
                                          mniej wolnego powalona firmw sie tu zrobila a czy wszyscy ida na ta
                                          powalona impreze 27 ?pewnie tak bo przeciesz musza na nas zarobic na
                                          tej chale ale co tam ludzie tu sa nie zgrani i nie umia sie postawic
                                          zeby nas tu nie rabali na kasie pozdrawiam wszystkich
                                          • Gość: England Re: Firma Berger IP: *.masterkom.pl 28.12.07, 16:42
                                            Wszystkiego najleprzego w nowym roku ludzie z plassteliny.Potrafiący nastawić
                                            budzik iśc do roboty ,przerobić 8 godzin,przyjść do domu coś zjeść posiedzieć
                                            przy piwku przed telewizorem,wysr.. sie i znowu nastawić budzik.Pracować za
                                            grosze,konsumować i zdychać to wam pozostalo.Kiedyś byłem na zmianie pana JR
                                            teraz robie to samo w GB za 7x więkrzy szmal i soboty i niedziele mam
                                            wolne,programy wgrywają informatycy,jak coś nietak to oni poprawiają,z każdym
                                            problemem ide do brygadzisty,tutaj na pierwszym miejscu jest człowiek potem
                                            maszyna.Acha brygadzista jest zawsze trzezwy nie to co w Polsce.Wtajemniczeni
                                            wiedzą o co chodzi.Mechaników na zmianie czterech na awarie chodzą po dwóch
                                            takie Angielskie BHP.A normy o 30% mniejsze,ludziska przyjwżdrzajcie puki
                                            jeszcze takich jak wy chcą.
                                            • Gość: elizaa Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 19:45
                                              no cóż Nowy Rok sie zbliża...coraz wiecej osób odchodzi i wyjeżdża tam gzie
                                              mają szacunek i wiecej hajsu a nie jak tutaj... nie wiem czy wiecie ale o 1
                                              stycznia 2008 składki rentowe znów zostały obniżone z 3,5 do 1,5% a wiecie co za
                                              tym idzie??? wiecej hajsu którego nie dostaniecie, hmm ewentualnie podwyżka o
                                              kolejne 50gr<smiech> no chyba że sie weźmie ktos za to ale wątpie... ale życze
                                              powodzenia

Pozdro dla ludzi którzy sie obudzi z "bergero-mattowskiego snu":)
                                              • Gość: SHOGUN Re: Firma Berger IP: *.sfc.pl 29.12.07, 14:46
                                                elizaa dzięki, ja się obudziłem i pozdrawiam cię również
                                            • Gość: Kunta Kinte Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 16:06
                                              England to co piszesz to istna bajka ale zaczynam w to wierzyć.Daj
                                              jakieś namiary co ,gdzie i jak a większość za tobą tam pójdzie!
                                              Pozdrawiam.
                                              • Gość: elizaa Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 17:04
                                                dzięki Shogun, ale wkońcu taka jest prawda...jedyny plus to jest taki że sie
                                                poznało kilka fajnych osób co niestety sie marnuje w tym zakładzie ale niestety
                                                wyboru innego nie mają.kunte bajka?? nie powiedziałabym...wystarczy dobrze sie
                                                rozejrzeć i każdy ma szanse na wyjazd za granice i szanse na lepsze życie,a nie
                                                siedziec i czekać co szanowne szefostwo wymyśli nowego oraz szanowna p. D da
                                                podwyżke czy nie da, da umowe czy wywalili, wkońcu na "nasze miejsca jest dużo
                                                chętnych",.... szkoda że tego jakoś nie widać, gdyby pasów nie zlikwidowali to
                                                by mieli laserowców tylu że by mieli dylemat którego wybrać, tak sama z Matem ,
                                                bez obrazy ale niektórych ludzi to poprostu z kosmosu biorą, w każdym bądź razie
                                                jak cuś nie wypali to zawsze można wrócić na łono "BergMata" :)
                                                • Gość: gggg Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.07, 20:46
                                                  witam wszystkich jak tam pokaz naszych pracownikow na imprezie jakie
                                                  wrazenia zostakly u wszystkich hahahahi nie tylko bo moze cos wiecej
                                                  • Gość: gggg Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 30.12.07, 11:16
                                                    a srak nie wnikaj bo znikniesz
                                                  • Gość: XXX Re: Firma Berger IP: 80.54.168.* 30.12.07, 14:02
                                                    Zarąbali czajnik ze stołówki.Wcześniej talony z szafki Rafałowi.Ludzie...co jest
                                                    grane!!!!!
                                                  • Gość: elizaa Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 14:49
                                                    no co ktoś kompletuje akcesoria kuchenne i mu sie pewnie czajnik przydał<hahaha>
                                                  • Gość: xxxsaxx Re: Firma Berger IP: *.spidernet.pl 31.12.07, 14:56
                                                    może coś fajnego napiszesz o imprezie bo z tego co widzialam to raczej spokój a
                                                    moze slabo widziałam
                                                  • Gość: xxx Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 12:18
                                                    A coś taka ciekawa,może znów małe ploteczki???
                                                  • Gość: tadek Re: Firma Berger IP: *.trustnet.pl 07.01.08, 23:29
                                                    kup se kolo i jebnij sie w czolo ciekawska hahahha
              • Gość: ooo Re: Firma Berger IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.07, 20:07
                xxxxx
            • Gość: gość Re: Firma Berger IP: *.org 19.11.07, 19:14
              a może był pożar bo wszyscy palili się do roboty
              • Gość: Hela Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 19:26
                To wcale niejest śmieszne na laserach się nie leży tylko zap-dala i
                pali sie nie dlatego że ktoś coś zlewa tylko że ktoś się bawi w
                jakąś dziwną normę.Na marginesie - jeśli robi się w niedziele i
                święta to dobrze się to skończyć nie może!
                • Gość: z Re: Firma Berger IP: *.profiline.pl 20.11.07, 16:25
                  zmiana a w dawaniu -chyba po ryju
                  • Gość: dakota Re: Firma Berger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 19:04
                    bujaj sie
          • Gość: gg. Re: Firma Berger IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.07, 15:09
            Tak to juz koniec pasow decyzja zapadla,apropo obijania na pasach chyba malo
            sie orientujesz wykonac norme to nie jest tak hop siup i trzeba bylo sie
            nadzwigac pol tony na zmiane obojetnie chlopak czy dziewczyna i co z tego mamy
            -garba hehehe .Badzmy dobrej mysli ze bedzie wszystko ok ze nie zostaniemy na
            lodzie pozdro:))
            • Gość: xXx123 Re: Firma Berger IP: 89.174.23.* 01.12.07, 15:42
              Zamiana D najlepsza =]
              • Gość: gość Re: Firma Berger IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.07, 15:51
                no niewiem w czym
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka