Dodaj do ulubionych

Częstochowa miastem blachar i tipsiar

20.07.06, 23:56
Witajcie inteligentni i blyskotliwi.
Często poruszam się po terenie miasta.Rowerkiem w sezonie więc tymbardziej
się stykam z ludźmi.Obserwuję i podsłuchuję czasem :) bo lubię ludzi i nimi
żyję.
Wniosek
Częstochowa jest miastem blachar i tipsiar.
Czy wy wiecie kobiety i mężczyźni jak ciężko tutaj pogdadać z kimś kto nie
jest taki :(
Dzięki Bogu mam swoją paczkę...
Cóż...
zapraszam do dyskusji no ale przedewszystkim potraktujcie temat mimo wszystko
z nutką dystansu :)
P.S
oczywiście pozdrawiam wszystkie piękne i natularne CZĘSTOCHOWIANKI bo takie
mamy w naszym malutkim miasteczku :)
Obserwuj wątek
    • marcelmilau Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar 21.07.06, 00:13
      hallo panienki :>
      • Gość: Menel Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 00:48
        Sex sie liczy a nie wnetrze:)
        • Gość: marcin Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 00:56
          po prostu niektore sie lubia .. z kolesiem vco ma np fajna fure a niektore
          sobie szukaja frajerow ktorzy im wszystko kupia etc. takze ja sie juz przestalem
          tym przejmowac nie powiem bo jak dupa pyta: a jakim samochodem jezdzi? " no to
          sory kolezanko ale ku.. glupia jak but (jemu nie ublizajac) jestes. A juz
          kilkka takich wypowiedzi slyszalem na zywo i dla mnie jest to zebujace ;/ Ja mam
          na szczescie normalna dziewczyne i za nia dziekuje i przy okazji jest lada :)
          • marcelmilau Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar 21.07.06, 01:16
            gratuluję szczęścia w wyborze partnerki...
            ...
            wiesz ja też się nie przejmuję tymi pannami bo jest wiele ważniejszych spraw...
            jest to dla mnie ciekawe zjawisko jak można być pojechanym :)
    • Gość: niebłyskotliwa Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: 80.54.171.* 21.07.06, 08:36
      Powitać pragnę Wszystkich.Śledzę opinie na temat dziewczyn w naszym
      miasteczku. Fajans wpada w oko i o tipsiarach się pisze ,widzi się
      je .Bogatych duchowo są jednak całe zastępy ,lecz one nie robią słodkich oczek
      do potencjalnych sponsorów .Zapotrzebowanie wyprodukowało tandetę,więc czy tzw.
      wina nie leży po środku.Ofiary jeżdzą tymi furami po jednej stronie a po
      drugiej prowadzają się żałosne karykatury dziewcząt upozowanych na potrzebę
      chwili, ofiary tej chwili.Może wróćmy do maksym z Małego księcia ,że
      najważniejsze jest to niewidoczne, oraz uważajcie na baobaby,ale to
      nudne .Pozdrowionka
      • Gość: A. Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 09:30
        Raaaaany, znowu to samo - nie macie innych tematów?????
        • marcelmilau Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar 21.07.06, 09:34
          Gość portalu: A. napisał(a):

> Raaaaany, znowu to samo - nie macie innych tematów?????

to po co tutaj piszesz.
      • marcelmilau Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar 21.07.06, 09:33
        no proszę jak się pani ładnie wypowiedziała.Oczywiście zgadzam się z opinią.
        • Gość: gaga Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 09:37
          ja jezdam natularna
        • Gość: niebłyskotliwa Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: 80.54.171.* 21.07.06, 09:42
          W pochwałach zawsze lokuje się subtelne ziarenko szyderstwa .Nic to, każdy
          łomot jest pouczjacy.
    • pani_menelowa Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar 21.07.06, 10:16
      a coś ty się tak marcel uparł na te blachary i inne badziewie? owszem są u nas
      w dużych ilościach ale ja na nich nie zwracam uwagi i Boże broń nie zadaje sie
      z takim towarzystwem- nie myslę o nich po prostu. Tylko czasem jak zdaża mi sie
      gdzieś usiąść w alejach to widząc i co gorsza słysząc takie laski i kolesi
      pozostaję w niemym zdziwieniu... Ale jako przedmiot obesrwacji psychologii
      społecznej sa to , trzeba przyznac, bardzo ciekawe obiekty. Oczywiście żal mi,
      że nasze miasto przejęła tandeta ale co zrobić? przegonić ich? pozabierać stare
      bmki? Pzdr
      • gulonn Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar 21.07.06, 10:47
        ale o co Wam chodzi z tymi tipsami ?? chce panna miec takie paznokcie to niech
        ma i tyle !!??!! nie rozumiem jak sie tego mozna czepiac!!!!
    • cosmicgirl1 Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar 21.07.06, 10:48
      Wiesz ... nie tylko w Częstochowie jest duzo takich panienek jak przez kiepską
      kalkę zrobionych... Ja się tylko zastanawiam czemu taki tandetny typ jest
      powielany w tyle egzemplarzach... Aż przykro patrzec :/
    • Gość: kamilka Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 11:03
      a ja mam pytanko do marcelmilau ::>
      1. ile masz lat?
      2.czy jak widzisz "ladna"dziewczyne naturalna ale z tipsami to nawet z nia nie probujesz porozmawiac?gdy np.widzisz ze jej sie spodobales?
      • marcelmilau Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar 21.07.06, 13:04
        Gość portalu: kamilka napisał(a):

> a ja mam pytanko do marcelmilau ::>
        > 1. ile masz lat?
        > 2.czy jak widzisz "ladna"dziewczyne naturalna ale z tipsami to nawet z nia
        nie
        > probujesz porozmawiac?gdy np.widzisz ze jej sie spodobales?
        1. mam 26 lat
        2.Tipsiara jest określeniem typu dziewczyny a nie każdej dziewczyny,która ma
        tipsy.
      • marcelmilau Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar 21.07.06, 13:11
        aha i nie podobam się tipsiarą :)
        nie chodzę na solarium
        jestem obcięty na łyso ale nie mam bmw
        i nie chodzę pedalsko ubrany :)
    • Gość: normalny marcelmilau jest zfrustrowany, jakis desperat IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 21.07.06, 13:12
      A co One Ci przeszkadzaja ?? Zakazesz im zycia ?? Maja sie ubierac i zachowywac
      tak jak Ty chcesz ?? Mnie One wogole nie przeszkadzaja i nie mam nic z nimi
      wspolnego. Moze nie masz szczescia do dziewczyn i szlak CIe trafia ze fajne lale
      leca na stare wraki a na Ciebie nie ?? Wiec chlopie nie wymyslaj na innych bo
      kazdy ma prawo do bycia soba a nie do bycia tym kim Ty chcesz. Nie podobaja Ci
      sie to nie miej ich w swoim towarzystwie. Wkurzaja mnie tacy dretwiacy co chca
      aby wszystko bylo tak jak im sie to podoba i wszystkich chca pouczac.
      • marcelmilau Re: marcelmilau jest zfrustrowany, jakis desperat 21.07.06, 13:14
        widzisz dupku chyba zbyt się wpuściłeś w temat bo zaznaczyłem ,że nutka
        dystansu się przyda
        • Gość: normalny Re: marcelmilau jest zfrustrowany, jakis desperat IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 21.07.06, 13:42
          jedynym dupkiem tutaj to jestes Ty marcelmilau, bo od razu obrazasz innych
          ludzi co maja inne zdanie niz Ty. Troche kultury by Ci sie przydalo chamie bo
          sloma z butow Ci wystaje.
          • Gość: kaka Re: marcelmilau jest zfrustrowany, jakis desperat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:27
            Brawa za trafną wypowiedż.
        • Gość: tipsiara Re: marcelmilau jest zfrustrowany, jakis desperat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 22:15
          nie odwracaj kota ogonem i dlaczego komuś ubliżasz...czyżby zabolało to co
          napisał normalny???
          chłopak ma 100procentową rację.
          a Ty jesteś niedowartościowany.
          pozdrawiam.
      • Gość: mimi Re: marcelmilau jest zfrustrowany, jakis desperat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 13:15
        to, że panienki lubia takie urozmaicenie to ich sprawa. lepiej żeby dbały o
        siebie, niż chodziły brudne i zaniedbane
    • Gość: kamilka Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 13:33
      normalny ma racje-zgodze sie z Toba.
      Ja mam tipsy ale nie uwazam sie za "tipsiare" nie lubie tego okreslenia jestem normlna dziewczyna, teraz troche zaluje ze zrobilam tipsy bo jak widze takie opinie.... ale wierze w to glegoko ze istnieja jeszcze na tym swiecie mezczyzni
      ktorym to nie nie przeszkadza i najpierw poznaja dziewczyne a dopiero pozniej mowia...nie kazda dziewczyna majaca tipsy musi byc odrazu glupia,blachara itp.

jeszcze do ;;marcelmilau ;; nie mialam tipsow i tez nie podobali mi sie "łysi" faceci ale znam kilku i nie twierdze ze sa gorsi glupi czy cos w tym stylu poprostu kazdy ma swoj styl,gust i tyle:)
      • gulonn Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar 21.07.06, 13:42
        kamilka tak trzymaj :) topsy sa ok ;) mnie sie podobaja :D
        • Gość: kamilkaa Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 15:41
          hihi dzieki:)
          tyle razy byl poruszany ten temat!kazdy ma swoje zdanie i wiadome jest ze nigdy nie bedzie takich samych odpowiedzi wiec po co te sprzeczki:D
          pozdrawiam was Ja nie tipsiara nie blachara ale z tipsami zadbana naturalna skromna dziewczynka:P
    • meg3452 Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar 21.07.06, 14:21
      nie rozumiem takiego porownania wytapetowana tipsiara PRZECIWIENSTWEM brudnej
      sierdzacej zaniedbanej.. uwazam ze jest wrecz przeciwnie, bardziej dbaja o
      siebie te dzieczyny ktore potrafia utrzymac wlasne ladne paznokcie, ktore maja
      naturalna buzke, bez syfow przykrytych tona tapety..to tyle na ten temat.. i
      apeluje do forumowiczow zeby skonczyc juz z tymi wywodami na temat blachar i
      innych nazelowanych kolesiow z naszego miasta// moze porozmawiajmy wiecej na
      temat wydarzen w naszym miescie, ciekawych miejsc, problemach mieszkancow,
      udzielajmy sobie rad.. a nie tylko wyzywajmy sie nawzajem od najgorszych
      • Gość: iga Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 18:53
        Wielu mezczyzn krytykuje tzw.:tipsiar.Tylko jestem ciekawa na kogo faceci
        zwracaja uwage idac ulica?Na odstrzelona tipsiare czy naturalna dziewczyne?Sami
        sobie odpowiedzcie co bardziej przyciaga?
        p.s.Nie mam tipsów:)
        • Gość: 12.12m Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 21:02
          ja nie mam tipsów ale to ze ktos je ma nie oznacza wcale ze jest gorszy.jesli
          ktos o siebie dba i chce ladnie wygladac to chyba jest ok,chyba ze wolicie
          żałobe za paznokciami i tłuste włosy,to juz wasza sprawa.
          • marcelmilau Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar 22.07.06, 10:58
            ja pierdziele ale nadal niektórzy nic nie rozumieją.
            Nie powiedziałem ,że tipsy nie są ładne !
            Nie powiedziałem ,że dziewczyna nie mająca ich nie dba o siebie
            Nie powiedziałem ,że jest coś złego w dziewczynach , które dbają o siebie !!!
            poprostu spróbujcie wykminić pojęcia tipsiary a nie chodzi tutaj o to ,że ma
            TIPSY !!!! tylko i wyłacznie chodzi o całokształt !
    • Gość: kamilka Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 12:59
      mogles napisac to wczesniej...
      • Gość: Lesio Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: *.org / *.org 22.07.06, 14:21
        Chyba bandziej ci Marcel chodzi o panienki zwane "Plastik-fantastik" czyli duzo
        rozu, kiecki krotkie ze az uzde widac itp itp :]
        • Gość: Martha Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: *.21.pl / *.21.pl 22.07.06, 16:38
          no wlasnie na dziewczyny typu "Plastik-fantastik" mowi sie teraz tipsiary
          za duzo klonow na alejach
          moda moda ale bez przesady
          • Gość: Gosia Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 16:44
            Ja lubie czasami zalozyc rozowa bluzeczke lub rozowy sweterek, jestem naturalna
            brunetka tipsy tez mialam spodniczek nie lubie, a jezeli chodzi o makijaz to
            oczka troche pomalowac ale pudru i fluidu nie uzywam. i nie lece na kase i na
            drogie samochody to to rzeczy materialne ktore zawsze mozna stracic, patrze na
            charakter i jak kazdy troche na urode i zaliczam sie do waszych "tipsiar"
            chociaz lubie roz, lekko sie maluje ?? Jakbyscie mnie zobaczyli na zywo napewno
            byscie mnie uznali za normalna :D pozdrawiam
            • Gość: carmen Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: 87.239.176.* 22.07.06, 17:03
              ja wam powiem moje zdanie: DODA I MANDARYNA to 2 rozowe lale z mega tipsami i tlenionymi wlosami,ktore zrobily gigantyczna kariere dzieki ich kiepskim kopiom jakie widzimy na ulicach częstochowy,dziewczyny robia wszystko zeby byc jak one,widza jak faceci slinia sie na widok dody i tez tak chca,nie biorac pod uwage,ze sa paszkwilami ktore z blondem i tipsami wygladaja smiesznie!no ale...faceci za takimi sie ogladaja,nie oszukujmy sie.ideal kobiety jest teraz taki:blond,tipsy,rozowe ciuszki,biale kozaczki,pomaranczowa skora,oczy pomalowane na czarno.nie chce generalizowac ale tak zauwazylam
              • Gość: Gosia Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 17:07
                No dobra popieram ale ja rez lubie rozowe ciuszki nie dlatego ze jakas slawna
                lala je nosi tylko ze mi sie podobaja i juz nie jestem blondynka no ale lubie
                roz to znaczy ze tez jestem taka o jakich mowicie
                • Gość: carmen Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: 87.239.176.* 22.07.06, 17:10
                  ja tez mam kilka rozowych sweterkow,ale chodzi o klase i gust a nie o to by nieudolnie kserowac akurat modny styl typu DODA, ktora smieje sie z jej nasladowczyn i zbija na nich wielka kase.
                  • Gość: Gosia Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 17:13
                    Ale sa w czestochowie normalne dziewczyny ktore maja swoj styl i nie nasladuja
                    nikogo! po prostu wieksza uwage zwracaja na siebie takie laleczki wiec takich
                    normalnych dziewczyn nie dostrzegaja faceci
            • marcelmilau Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar 24.07.06, 22:40
              chętnie bym to zobaczył :)
          • marcelmilau Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar 24.07.06, 22:39
            a jednak znajdują się osoby , które wiedzą o co chodzi :)
            • Gość: tipsiara Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 22:17
              weź i daj sobie już chłopczyku spokój bo troszkę Ci się pomieszało...ale to
              pewnieod tych upałów.
              • marcelmilau Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar 26.07.06, 12:06
                ssij
                • Gość: andrzej Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 13:33
                  spróbuj się z taką ożenić, obiady u mamusi gwarantowane, taka nie ugotuje, nie
                  posprząta, może trochę podrapie , ale będzie uważać aby sietipsy nie złamały,
                  pomyślcie trochę czy piękna maska nie zrujnuje życia
                  • Gość: :) Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 15:45
                    Myślisz że z tipsami nie da się normalnie żyć?
                    • Gość: ;-0 Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 17:24
                      ten post napisal totalny nieudacznik ktory nie moze miec dziewczyny
                      • Gość: Częstochowianin Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 17:58
                        Do marcelmilau: Jestem ciekaw,dlaczego w swoim pierwszym poście napisałeś o
                        dziewczynach-cytuję:"w naszym małym miasteczku" /chodzi oczywiście o
                        Częstochowę/ Możesz wierzyć lub nie wierzyć,a jak co to zajrzyj sobie choćby do
                        encyklopedii.ale Częstochowa jest nie tyle-jak piszesz- małym miasteczkiem- a
                        wręcz przeciwnie jest jednym z największych miast Polski/ pod względem
                        wielkości Cz-wa zajmuje wysokie 12 miejsce z liczbą ponad 250
                        tys.mieszkańców/..chyba że nie sprecyzowałeś a miałeś na myśli sąsiednie
                        miasteczka np.Kłobuck lub Blachownię...pozdrawiam...
                        • marcelmilau Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar 27.07.06, 11:16
                          nudzisz.
                        • marcelmilau Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar 31.07.06, 02:17
                          wiesz metropolią też nie jest.
                          Może chcesz mi coś wytknać ? ale widzisz ja kocham to nasze miasto.Piszę
                          miasteczko bo czasem zachowania ludzkie są takie miasteczkowe ;) a nawet mało
                          miasteczkowe może stąd to się bierze:)
                          pozdrawiam Ciebie również.
                      • marcelmilau Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar 27.07.06, 11:15
                        nieudacznik to Ciebie zrobił.
                  • marcelmilau Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar 27.07.06, 11:15
                    właśnie Andrzej widzę ,że rozumiesz o co chodzi :)
    • Gość: mama Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: *.strefa.com / *.profiline.pl 27.07.06, 23:20
      Aż się boję, żeby kiedyś moja córka nie była "czyjąś" kopią. Przerażające jest
      to, że niektóre dziewczyny nie mają swojego stylu. I nie ma znaczenia, czy jej
      to pasuje, czy nie - tak należy się ubierać, malować, czesać ... Ale
      pocieszające jest to, że jest sporo ładnych, zadbanych dziewczyn, które
      potrafią połączyć swój styl z obecną modą. Można mieć tipsy, różową bluzkę i
      wyglądać przy tym bardzo naturalnie. Wszystko zależy od umiaru i dobrego smaku.
      • Gość: dziewczyna Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: 83.167.248.* 06.08.06, 19:54
        Nie moge juz czytac tych postów o tipsiarach i blacharach. Przecież wina zawsze
        lezy po dwóch stronach, dziewczyny są zepsute - owszem, ale przecież to faceci
        je psują. Marcel, piszesz tak o tipsiarach a nie wierze że nie zwrócileś nigdy w
        zyciu uwagi na ladna blondynkę z ciemnymi pasemkami, dlugimi nogami i tipsami.
        Może nawet taka dała Ci kosza i dlatego teraz poruszasz taki wątek?
        • marcelmilau Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar 06.08.06, 21:05
          Cześć M :)
          hahahahahahaha
          • Gość: dziewczyna Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: 83.167.248.* 06.08.06, 21:35
            ?
    • Gość: Lilka z Rędzin Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 21:43
      Dajcie spokój. Jestem tipsiarą, tapeciarą, solarą i blacharą. Nie widze w tym
      nic złego, by koleś woził mnie drogą furę, zlizywał mi farby plakatówki z
      twarzy, podziwiał moje brązowe ciało w zimę i by moje tipsy wbijały sie w
      karoserkę jego drogiej fury podczas sexu w plenerze.
      Facet musi mieć kasę bo inaczej z czym do ludzi? No z czym? No przecież nie
      bedzie mnie woził na dyskoteke jakimś gównuno lub innym punto lub autobusem GZK
      Rędziny( o matko! ).
      Poza tym facet musi mi dać raz w tygodniu 5 dyszek na nowe tipsy, bo po
      tygodniu przestają byc modne. Do tego fajna rozówa bluzeczka z big
      dekoltem,biała spódniczka, cyklamnowy paseczek z klamerka w kształcie motylka,
      białe new kozaczki i moj facet chodzi podniecony na maxiora, mowie wam.
      Pozdrawiam wszystkich fajnych facetów co lubia takie laski jak ja.
      • Gość: Piter Re: Częstochowa miastem blachar i tipsiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 22:41
        Ja tam lubie takie dupcie, ładne są :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka