Gość: Ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 20:50 "(...)którzy podczas studiów siedzieli bezczynnie." Chyba chlop nigdy nie studiowal-Palantunio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.trustnet.pl 27.07.06, 22:04 cymbał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pol Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 22:25 Boże to jest paranoja co jest napisane w tym artykule że stradom chce zatrudnić pracownków.Moja mama tam pracuje i tak sie gnebi pracowników że niemogą nawed zjeść sniadania bo nie mogą, rygor na kazdym kroku a pozatym zwalniają osoby takie które przepracowały ponad 25 lat żeby nie płacić i emerytury.Po co to czarowanie i zaciemnianie oczu obojetnie kogo by sie spytało to z checiom by odeszedł z tamtą.Boże pisanie że stradom chce dać prace ciekawe wykozystac ludzi przez miesiąc i dowidzenia.szkoda wogule pisac na ten temat ............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambam Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 22:33 Niech zgadnę, następny dyslektyk ? Do książek, masz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketiow Re: bambam napisał(a) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.07, 14:00 Niech zgadnę, następny dyslektyk ? Do książek, masz! A może powinno być tak "... do książek, marsz! " ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.dclient.hispeed.ch 11.01.09, 18:11 To system lichwiarski....taka teraz moda w zydowskim PL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 12:14 Test dla nowych pracowników 1. Zamknąć nowych pracowników w pokoju z 400 cegłami. 2. Zamknąć drzwi. 3. Zostawić ich na 6 godzin. 4. Ocenić sytuacje: a) Jeżeli liczą cegły, dać ich do księgowości b) Gdy liczą po raz drugi, skierować ich do audytu c) Jeżeli układają cegły w przedziwnym porządku, zatrudnić ich w dziale planowania. d) Jeżeli porozrzucali cegły po całym pokoju, dać ich działu inżynieryjnego e) Jeżeli rzucają się cegłami nawzajem, zatrudnij ich w dziale obsługi klienta. f) Jeśli śpią, dać ich w działu zabecz pień g) Jeśli pokruszyli cegły, dać ich do działu informatyki. h) Jeżeli siedzą bezczynnie, wykorzystaj je w dziale kadr. i) Jeżeli mówią, że przetestowali rożne kombinacje i szukają dalszych, ale nie ruszyli ani jednej cegły, zatrudnić je w sprzedaży j) Jeżeli się okaże że w między czasie poszli do domu, wziąć do marketingu. k) Jeżeli się gapią w okno, skierować ich do planowania strategicznego. l)Jeżeli gadają między sobą, a nie przełożyli ani jednej cegły, pogratulować im, i powołać do zarządu. m) Jeżeli się obłożyli się cegłami, w taki sposób że ich nie widać ani słychać- wpisać na listy wyborcze do parlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 14:24 Rozwój firmy jest żałosny. Ile kosztuje logo firmy. Nie kupię tego zakładu bo przestarzała technologia Mie nie interesuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_r Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.21.pl / *.21.pl 27.07.06, 23:13 Tak, tak chłop myśli, że się wszyscy będą zabijać o 460 pln :) Nosz kurde, przecież zaraz pęknę ze śmiechu i jeszcze to "(...)którzy podczas studiów siedzieli bezczynnie" (chyba gość sądzi na podstawie swojej osoby, skoro wydaje takie sądy nie wiedząc nic o konkretnym studencie). Gość chyba jest sam dla siebie BOGIEM. Rzeczywistość to zweryfikuje, może i nawet bardzo boleśnie, czego życzę z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigzag Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 00:50 Totalna lipa z tą pracą i praktyką, przyjmowani są młodzi absolwenci, którzy dostają pieniądze z urządu pracy (kwota zasiłku) i po paru miesiącach, poprostu żeby nie było obciachu, ci młodzieńcy są zwalniani, zresztą nie tylko oni, starzy pracownicy też, nowy właściciel FAM TO (podobno niezła giełdowa spółka - ja bym ich akcji wszakże nie kupił), urządza łapanki na ludzi, panowie i panie dyrektorki, wykształceni magistrowie, pruciają ludziom po szafkach, zbierając z pasją osobiste gadżety i te również które służą do pracy. Nie daj Boże, żebyś trzymał w swojej szafce ubraniowej cokolwiek bo wylecisz, i moze nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie to że innych szafek tam nie ma. Mobbing jest tu na porzadku dziennym, praca w temperaturkach podchodzacych do 50 stopni ( picie, ludzie dostali tam dopiero gdy kilka osób zabrało pogotowie) i nagminne łamanie praw człowieka ( tylko patrzeć jak na bramie zaczną kazać zdejmować majtki). Kontrole PIP kończą się w biurowcu, powinien się chyba nimi zająć urząd antykorupcyjny, bo dopuszczanie do pracy w takich warunkach, z daleka śmierdzi łapówkami. Proponuje z daleka omijać tą firmę, która dzięki takim ludziom, jak np. państwo ,,W" przypomina rosyjski łagier. Odpowiedz Link Zgłoś
shizuoka20001 Re: Stradom daje praktykę i pracę 28.07.06, 01:05 miejmy tylko nadzije, że KTOŚ się tym zainteresuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 01:08 Słówko do p. B. Baudlera, żaden normalny student i nie tylko, nie zatrudni się w firmie która szczyci się tym że zwalnia ludzi, twój niezwykle bystry umysł jeszcze na to nie wpadł, dlatego to piszę, żebyś człowieku przemyślał sobie to co mówisz, bo chyba sam studiów nie skończyłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CF gomma Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 195.205.202.* 01.06.07, 17:55 to macie tak jak my w gommie piszcie piszcie dalej to juz beda 2 zaklady spalone ja tam zadzownilem o jakiegos opeatora agregatu ale nie chcialo mi sie tam isc nawet i dobrze bo z gommy na stradom jakbym sie przerzucil pewnie bym duzo nie zyskal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.pcz.czest.pl 28.07.06, 01:04 Sz.P. Wiceprezesie Bartłomieju Baudler! Jestem tegoroczną absolwentką Politechniki Częstochowskiej. Mam 24 lata. Od 3 lat utrzymuję się sama. Podczas studiów pracowałam weekendami jako barmanka,ponieważ PODKREŚLAM dzienny system nauki nie pozwalał mi na podjęcie innej pracy. Zarabiałam średnio 1000 PLN z napiwkami. W chwili obecnej poszukuję pracy zgodnej z kierunkiem mojego wykształcenia. Jestem osobą inteligentną, o otwartym umyśle, chętną, gotową podjąć nowe wyzwania, ale NIE ZA 460 PLN/MC!!!!!!!! Ta kwota nie pozwalała by mi przeżyć przysłowiowo od pierwszego do pierwszego! Uważam, że po pięciu latach wytężonej nauki zasługuje na godne wynagrodzenie!!! Cytując: "Przecież nikt obecnie nie zatrudnia absolwentów, którzy podczas studiów siedzieli bezczynnie i nie mają żadnego doświadczenia." pragnę poinformować Pana wiceprezesa, że poważne, dynamicznie rozwijające się firmy inwestują poprzez szereg szkoleń w młodych absolwentów BEZ DOŚWIADCZENIA dając im możliwości rozwoju. Ze słów Pana wynika, że firma "Stradom S.A." liczy na geniuszy z MENSY oraz działa na zasadach przestarzałych. Na marginesie, na Państwa stronie internetowej nie odnalazłam żadnych informacji dotyczących kariery oraz rekrutacji, jak to ma miejsce na witrynach szanujących się przedsiębiorstw. Życzę wielu sukcesów w polityce personalnej :) Z poważaniem, Patrycja S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 01:14 Pati, masz absolutną rację, Stradom wykorzysta cię i pozbędzie się ciebie, właśnie obecnie ponownie firma pozbywa się swoich pracowników ( to najwyraźniej punkt honoru zarządu, który znów chce się pochwalić redukcją zatrudnienia) z daleka trzymaj się od opini takich głąbów jak pan BB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.prenet.pl 28.07.06, 07:36 Przecież nikt obecnie nie zatrudnia absolwentów, którzy podczas studiów siedzieli bezczynnie i nie mają żadnego doświadczenia Ten co to powiedzial jest poprostu klamca - jak chce niech mnie sadzi, chetnie podam dane osobow. Sa firmy ktore zatrudniaja absolwentow, bez doswiadczenia zawodowego. A to ze Stradom tak nie robi to niech spadaja na drzewo i plajtuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 16:06 zainteresowany artykułem wybrałem się tam dzisiaj z cv (złożyłem magisterkę i szukam pracy). pierwsze pytanie jakie usłyszałem w kadrach to było: 'z urzędu czy z ogłoszenia?', gdy okazało się, że ani z tego ani z tego to odrobinkę się zdziwiłem słysząc, że właściwie to mają tylko jedno wolne miejsce na produkcji... czując co się święci ale nie chcąc się zrażać nie zapytałem o wynagrodzenie i poszedłem na halę. huk taki, że własnych myśli się nie słyszy, teemperatura porównywalna z tą na zewnątrz w słońcu... wróciłem do kadr dowiedzieć się jeszcze jak prezentują się zarobki - około 1200 PLN na okresie próbnym (3 miesiące)... brutto. czyli wiadomo ile na rękę; później jest umowa roczna rozliczana na akord. zgadzam się z przedmówcami - to jest chyba artykuł sponsorowany... albo pisząca go osoba nie zadała sobie nawet odrobiny trudu by poznać dlaczego panuje taka sytuacja. z pozdrowieniami kruk ps: info dla szukających pracy - jeśli kiedyś dostaniecie ofertę z pośredniaka albo traficie na ogłoszenie o pracy w Medi-Septcie to możecie sobie darować dowiadywanie się o coś więcej, jest jeszcze gorzej niż w Stradomiu (no chyba, że chodzić będzie o pracę biurową)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_r Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.21.pl / *.21.pl 28.07.06, 18:45 Gość portalu: Pati napisał(a): > Sz.P. Wiceprezesie Bartłomieju Baudler! > Jestem tegoroczną absolwentką Politechniki Częstochowskiej. Mam 24 lata. Od 3 > lat utrzymuję się sama. Podczas studiów pracowałam weekendami jako > barmanka,ponieważ PODKREŚLAM dzienny system nauki nie pozwalał mi na podjęcie > innej pracy. Zarabiałam średnio 1000 PLN z napiwkami. Weż to wytłumacz temu burakowi wiceprezesowi. Jak byłem gnojkiem sprzedawałem butelki lub makulaturę do skupu. Później w wakacje zawsze miałem jakieś zajęcie, na którym można było zarobić. Na studiach również miałem dorywcze prace. Ale sz. p. wiceprezes chyba sądzi według siebie lub swoich bliskich. Ale niech się nie martwi - na zagranicą potrafią docenić Polaków za szybkość uczenia niespotykaną wśród miejscowych i niesamowitą chęć do pracy (a dleczego niech się domyśli). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Los Lolos!!! Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 00:48 Jestem studentem ostatniego roku P.Cz. Przez cały okres trwania studiów sam sobie wszystko opłacałem.Nie było lekko, imałem się wielu zajęc, w których można było coś zarobic.Mam wielu znajomych studentów bądź osób po studiach i 99% dorabia lub dorabiała sobie w trakcie studiów. Panie Baudler, wnioskuje że albo powiedział pan to na swoim przykładzie albo "jedzie" Pan na czymś i nie ma Pan kontaktu z rzeczywistością. W tych czasach student żeby jakoś egzystowac, pozwolic sobie na jakiś wypad, na wakacje bądź gdziekolwiek musi pracowac(nawet na dziennych studiach).A co do absolwentów bez doświadczenia, to firmy przyjmują takich ludzi i wysyłają ich na szkolenia(inwestują w pracowników).Pan odrazu miał doświadczenie praktyczne?Chyba musiał pan gdzieś zaczynac, gdzieś stawiac pierwsze kroki.A to wasze doświadczenie które oferujecie dla absolwentów, którzy będą pracowac za darmo, byc może za wysokośc zasiłku(450PLN) przez okres 3-6 miesięcy albo i więcej, nazwałbym wyzyskiem,kpiną a nie "ciekawym zajęciem".Nich pan zada sobie pytanie czy pracowałby pan za 450 PLN przez taki okres? A z czego tu życ?(Chyba z kwitu na węgiel)!Troche rozumu p.Bartłomieju-wstydziłby się P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 09:38 co więcej mówić - do niektórych nie dociera, że absolwent wkracza w pełni w dorosłe życie i myśli o normalnej pracy, a nie o groszach które na pół roku (przynajmniej) wiążą go z takim jak Stradom pracodawcą i dalszym pozostawaniu 'na garnuszku' rodziców... absolwent szuka NORMALNEJ PRACY, nawet jeśli na początek nie zarobi wiele to chociaż chce widzieć perspektywę poprawy tego stanu. a w przypadku gdy nie może tego znaleźć na miejscu to przecież jest wykształcony więc może szukać pracy za granicami kraju... i w ten oto sposób głównym towarem eksportowym Polski są wykształceni ludzie - co za niefart, że nie ma komu wystawić rachunku (no może poza politykami którzy do tego doprowadzili) pozrdawiam ps: chyba nie ma sensu ciągnąć tego wątku skoro nie widać by redakcja GW była zainteresowana poruszonym przez nich tematem, no bo chyba nie ma się co spodziewać by wierchuszka Stradomia się odezwała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:57 a ten Stradom to jesze istnieje i coś produkuje?, czy tylko worki z Dalekiego Wschodu importuje. Daję mu rok a Pan V-Prezes się nachłapie, troszkę wazeliny puści Ziązkom Zawodowym i nowym właścicielom. Za taką kasę się opłaca. Ile on ma lat ???? Ktoś wie???. Ciekawe kto go tam wstawił. Szkoda kiedyś to była jakaś firma - poniżej przeciętnej ale istniała a teraz czas WIGOLENU. W Stradomiu nikt nie zostanie. Słyszałem że kolejna redukcja zarobków???. Plpta czy prawda??. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
ddddd9 Re: Stradom daje praktykę i pracę 28.07.06, 10:23 z tego co piszecie toz to łagier rosyjski - ja nie mam sił krzyczeć GDZIE KU.. W TYM SKORUMPOWANYM KRAJU SA ..E ZWIĄZKI ZAWODOWE broniące interesów ludzi pracy ich godności poszanowania GDZIE czy tylko potrafią zajmować sie polityką, PO CO jest Inspekcja Pracy - niech mi ktos na tym forum odpowie - tylko powazne odpowiedzi bo zaczyna mnie to wku..ć wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dog Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.net / *.net 28.07.06, 10:42 Związki są poto by kilku nierobów miało ciepłe posadki.A PIP do stfarzania pozorów.Czy słyszałeś o ukaranym pracodawcy w Cze-wie.A prawo pracy jest łamane w 90% firm.Przykład Workserwis ludzie tyrają na tych samych stanowiskach co pracownicy TRW,czy GOMY a zarabiają 40%i umowy mają na jedną czfartą etatu a PIP udaje,że wszystko jest OK.Po 2011r.w tym kraju zostaną sami emeryci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepito Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:28 Chyba zaczęli płacić absolwentom trochę więcej niż zasiłek, ale minimalnie, bo stali pracownicy wyciągaja często poniżej 1000, co do warunków pracy to w jednej z wypowiedzi przedstawiono same fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.icis.pcz.pl 28.07.06, 10:55 To wyglada na artykul sponsorowany... Swoja droga Stradom bylby doskonalym material dla dobrego reportera: doswiadczeni ludzie wyrzucani przez niedoswiadczona i nie znajaca sie na rzeczy kadre "srednia"; paletajacy sie miedzy nogami kierownicy; kontrole szafek (nie daj Boze miec nadmiarowa pare nozyczek, tasmy klejacej, itp na pewno wtedy jestes zlodziejem i okradasz ukochany Stradom); skandaliczne warunki pracy (temperatury grubo powyzej 30 stopni, a napoje dano ludziom dopiero jak zaczeli mdlec); nie ma czasu na sniadanie, poniewaz, przy maszynach, ktore w normalnych krajach obsluguje kilka osob, tu obsluguja dwie, czasem jedna; ludzie pracujac na zmiany sa wykonczeni fizycznie i psychicznie, czesto zaczynaja powaznie chorowac; nie powiedziano tez o wielu wypadkach, ktore sa kamuflowane i bagatelizowane; a odbieranie czesci pensji na wyimaginowana premie, ktora jest wyplacana z opoznieniami, w skandalicznej kwocie nie porownywalnej do tego, co zostalo odebrane z pensji. Zapewniam Panstwa, ze o naduzyciach w tej firmie moznaby bylo mowic dlugo. Tyle sie mowi o obozach pracy we Wloszech czy w Anglii, moze by rozwinac temat "Oboz Stradom"... Z pozycji urzednika nie widzi sie ludzi na hali, ogolnie zza papierow malo sie widzi i jest to szalenie dla wszystkich wygodne. Nie chcialabym, zeby mlodzi ludzie pelni jeszcze idealow i marzen, trafiali do firmy, ktora je depcze i z z czasem stawali sie bezdusznymi pionkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 13:10 Świet racja jest zawarta w tym ostatnim poście.Zawarta treść jest podsumowaniem całego naszego"Stradomia".Taka jest prawda ludzie pracuja praktycznie za darmo i nie ważne czy to niedziela czy też inny dzien tygonia.Są wykorzystywani jak tylko się da pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goomez Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 21:15 Jak widzicie ten biedny robol nigdy nie był traktowany poważnie. Słuzy jako narzędzie do robienia kasy swoim wyższym przełożonym. Moge to zrozumieć, ale nie mogę pojąć jak mozna tak traktowac ludzi. Przeciez my naprawdę cięzko pracujemy i naprawdę się staramy, ale na takich starych ,rozklekotanych i niereperowanych maszynach daleko sie nie zajedzie. Pan wiceprezes niech zwolni jeszcze kilka osób a na krosnach będzie robiło się samo. Młodzi ludzie omijają zakład z daleka.Chyba ,że przyjda pracowac do marketingu. Nie znam studenta(tki), który by podczas studiów nie pracował, ale za 450 zł??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk propozycja dla częstochowskiej redakcji GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 21:43 skoro w takim tonie "jest praca ale podli, młodzi ludzie nie chcą pracować" są pisane artykuły to może ktoś z szanownej redakcji by się przeszedł po częstochowskich firmach i zajrzał na działy które wypracowują zysk dla firmy (i nie mówię tu o działach marketingu czy kadrach - dla jasności). czy ktoś z redakcji podejmie się czegoś takiego? na forum mógłby się dowiedzieć gdzie warto zajrzeć... jeśli oczywiście gdzieś by został wpuszczony przy tych upałach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 22:57 Ja natomiast znam studentów, którzy przez całe wakacje siedzą w domu i doją rodziców. Kolejną sprawą są bezpłatne praktyki letnie o których mówił Pan Baudler. One są bardzo dobrze postrzegane przez pracodawców. Wskazują na chęć mimo braku wynagrodzenia do zdobywania wiedzy i praktyki. Każdy student w czasie studiów ma do odbycia 200 godz praktyk. Nich każdy, kto jest po studiach pomyśli, czy faktycznie odpracował za dziękuję!!!! Ja na praktykę (2 miesięczną) w Warszawie zbierałem cały rok. Kosztowało mnie to 3000zł, zrezygnowałem z wakacji i odpoczynku, ale było warto, sam nauczyłem się prawdziwej pracy i zdobyłem jakieś doświadczenie oraz papierek!!! O ile wiem w marketingu, są organizowane praktyki dla studentów. Mają podane konkretne przypadki oraz pracują jak normalni pracownicy biurowi, są z tego rozliczani. Tak więc popieram Pana Baudlera, który daje doskonałą możliwość rozwoju wielu młodym ludziom ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.prenet.pl 29.07.06, 08:44 ehhh, slabo mi sie robi. Ja tez mialem praktyki darmowe (no prawie bo szef po miesiacu mi dal 100zl :) ) poza tym odbylem jeszcze praktyki 2 tygodniowe - ale taka jest dola studenta (moglem sobie tylko podbic praktyki dajac flache ale chcialem cos sie nauczyc) Zaraz po studiach zaczalem pracowac, nawet sie nie zdarzylem zarejestrowac, ale okazalo sie to pomylka i dalem sobie luz, to mnie zaraz chapneli na staz wlasnei - za 460zl gdzie jako osoba juz dorosla muszialem za 80zl kupic sobie bilet, dziekuje za taki staz - no chociaz robilem to samo co inni pracowanicy ale ja za 1/2 tego co oni - jedyne co myslalem na tym stazu to jak sie z tego wyplatac i po 1,5miesiacu sie udalo. A pan B mi pieprzy ze nikt nie przyjmuje ludzi bez doswiadczenia - jest poprostu KLAMCA, bo nie mialem zadnego doswiadczenia w tym co robie a jakos zostalem zatrudniony (bez jakichkolwiek znajomosci), a znam jeszcze przyklad mojego brata ktory 2 tyg po studiach tez znalazl prace nie majac zadnego doswiadczenia i to nie za 460zl - wiec niech ten caly pan Baudler lepiej zamilczy bo tylko sie osmiesza i drazni. Wstyd za Gazete W ze wogole opublikowala taki artykul, nie komentujac nawet takich wypowiedzi, na jedno wychodzi czy przyjmuja stazyste czy nowego pracownika, i tak musza obu wszystkiego nauczyc, a jakby powiedzialei ze daja chocby 900 na reke to nie mieliby klopotu z zatrudnieniem absolwentow (przeciez to taka bogata firma, takie zyski wypracouje, taka ma efektywnosc mimo redukcji etatow) no chyba ze poprostu nie ma kto obslugiwac ksero i do tego sa potrzebni stazysci po marketingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pti bo gazeta też datrudnia stażystów, stąd te babole IP: *.range81-152.btcentralplus.com 24.11.06, 17:59 w artykułach, wyciera nimi chodniki w mieście. W gazecie częstochowskiej są tylko 3 strony (oprócz piątkowego wydania) tekstu reszta reklamy. Potem niesprawdzone informacje ukazują się na łamach Naszego dodatku GW. Potem czyta się teksty typu - Pan Wojewoda powiedział, Pan X powiedział,a w rzeczywistości są to odpowiednio zredagowane pisma urzędowe. Co się stało z naszą gazetą??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 19:07 Chyba nie wiesz co piszesz.Najlepiej jakby ludzie pracowali za darmo.A skąd wziążc pieniadze na dojaz do pracy, na "głupie" śniadanie czy też na inne podstawowe potrzeby? Z 450 zł?( Tyle to starczy ale chyba na waciki).Sam jestem studentem i nie wyobrażam sobie życia za 450 zł(Mission Impossible).W Stradomiu zapominają o jednej bardzo ważnej sprawie, mianowicie: stażyści, których przyjmują na produkcje powinni pracowac tylko 7 godzin, tylko w tygodniu i tylko na pierwsze zmniany.Oni natomiast rzucają takiego biedaka od razu na "głęboką wodę" wymagając od niego rzeczy niestworzonych i traktują go jak niewolnika, nie biorąc pod uwagę tego że w gruncie rzeczy On robi dla nich za darmo.(wiem bo sam odbywałem staż w Stradomiu).I jakie możliwości rozwoju daje p. Baudler???Bo wg mnie nie daje ich wogóle, i niech się poważnie zastanowi co pisze i co mówi!!! To co napisał to jest jedno wielkie kłamstwo!!!Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stażysta Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 21:20 byłem stazystą w Stradomiu: na 8 godzin w czterobrygadzie za parę groszy. NIGDY WIĘCEJ!!! Ciekawe czy pan wiceprezes pracował na stazu za 600 zł i jak z tego wyżył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 22:15 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles paranoja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 23:05 zapomnieli dodac ze ucieli pracownikom pensje skorwysyny pie..ne komuchy ta polska schodzi na psy i to w takim tepie ze za 5 lat to tu bedzie druga jugosławia pobudujmy wiecej swiatyn moze optrznosci maryjnej proponuje tym razem wystawic za jakies 50ml złotych co tam złodziei księżyca stać na to . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_r Re: paranoja IP: *.21.pl / *.21.pl 29.07.06, 09:15 Jeśli to prawda, że ucieli pracownikom pensję i jeszcze dodamy, że stażystę mają za zupełną darmochę to ktoś się dziwi, że nikt nie chce tam pracować ? Taki stażysta nawet po późniejszym przyjęciu do pracy na cały etat ma wspaniałe perspektywy, buehehe :) Druga sprawa, że niedługo, jeśli nie już zacznie brakować pracowników do pracy za 600-700 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: paranoja IP: *.prenet.pl 29.07.06, 09:45 mala poprawka juz brakuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: paranoja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 18:37 i bedzie brakowac jak tak dalej bedą postepowac z pracownikami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiedyś-pracownik Re: paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:02 Szanowny panie wice.Skończyłem studia kilka lat temu. Tak się złozyło,ze miałam stycznośc ze ,, Stradomiem" Nie było to jednak miłe doświadczenie.Z tego co teraz tu czytam,myślę,że jest jeszcze gorzej.Jeżeli zakład wyrabia sobie zyski przez redukcję etatów i import towarów z Azji, to nie jest to juz ,, dobry" zakład. Jeżeli pracownicy otrzymli wodę do picia dopiero 26 lipca, nie jest to dobry" zakład. Pracodawcy powinni dostarczyć pracownikom tyle napojów chłodzących, ile potrzebują.Upał trwa prawie 6 tygodni. I to jest zakład , który ma zachęcić młodych? Czym?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigzag Re: paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 23:31 Myśle że najlepszym sposobem na uświadomienie zarządowi Stradomia że sami są dla siebie problemem jest napisanie im tego otwarcie. Każdemu kto chciałby przedstawić tym osobom swoją opinię (myśle tu o kilku słowach dezaprobaty) podaje adres e-mail Stradomia: stradom@stradom.com.pl. Być może głos większej grupy osób zostanie usłyszany, tym którzy mają pewne obawy co do tego że zostaną ,, namierzeni" proponuje założyć na tą okazje jakieś nowe konte e-mail na którymś z portali. Jeszcze jedna uwaga, jeżeli Gazeta W urządza forum na jakiś temat, to dobrze by było żeby chociaż były czytane posty ludzi, bo to co tu można przeczytać to materiał na dobry artykuł prasowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: paranoja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 08:40 Czytam to i nasuwa mi się taka refleksja ... Stradom zły ... to idźcie do fabryk dalekiego wschodu :))) Tak to już jest ... ile może zarabiać pracownik fizyczny w dobie wysokokonurencyjnego rynku??? On tylko daje swoją pracę ... nic więcej. Cała sztuka polega na tym, żeby sprzedać jak najwięcej produktu i jeszcze na tym zarobić... a kto wytycza w tym zakresie strategię?? Kierownictwo chyba. Pracownik i jego praca to tylko jeden z czynników produkcji - jakby nie patrzeć klasyczna zasada ekonomii. Nie będzie chętnych Polaków do pracy to się pojawią przybysze zza wschodniej granicy ... jeszcze trochę. Pracodawca jest zawsze na wygranej pozycji ... Większość z was reprezentuje i chyba nawet o tym nie wie stare komunistyczne podejście. Mój stary, facet po 60-tce, ma tak samo ... pracuje w jednej firmie budowlanej jako kierownik ... i on tylko myśli o technicznym wykonaniu roboty ... koszty mają u niego drugoplanowe lub żadne znacznie. Dla niego tez najważniejsi są ludzie i to że im mało płaci właściciel. Inny jest punkt widzenia właściela ... on myśli jak zarobić, strona techniczna ma znaczenie drugoplanowe. Tak jest w każdej współczesnej firmie ... liczy się zysk. Oczywiście czasem wielu właścicieli w pogoni za zyskiem chce utrzeć tyłek szkłem i wtedy są takie śmieszne sytuacje jak np. w Stratomiu. Ja też bujałem się kilka lat po różnych firemkach i zawsze było śmiesznie. Teraz sobie działam sam i jest OK. Obecnie, w tym kraju, tylko w ten sposób można jakoś żyć. Praca u kogoś ... nie ma znaczenia ... mała czy duża firma ... to tylko życiowa wegetacja. Jedynie sens mają wyższe stołki ... ale te są zazwyczaj zarezerwowane dla znajomków i rodziny. Śmieszy mnie też ta euforia ... jak się nieraz słuszy w telewizji, że tu i ówdzie otwierają nową fabrykę czegoś tam. Tylko nikt nie mówi jakiej jakości się tworzy miejsca pracy... Ostatnio coś gadali ... gdzieś coś nowego budują ... 120 osób zatrudnią ... pensja 800zł brutto :))). Przecież to głodowa pensja. Za rok normy wydajnościowe się podniesie jeszcze bardziej i się zrobi kolejny kołchoz. Pochrzaniony kraj i już ... A podejście właściela ... wymaga tego, że zarobić ... Finalnie liczy się produkt a nie to w jaki sposób go wyprodukowano ... niestety ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Re: paranoja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 13:17 Gościu B, nie wiem czy zdajesz sobie sprawe z tego co napisałeś(aś).W stradomiu pracuje sporo młodych ludzi, którzy nawet nie pamiętają czasów komunistycznych więc nie pierdiel że reprezentują oni tamten ustrój. W Polsce panuje teraz "raczkujący" kapitalizm, chec dorobienia się najniższym kosztem w jak najkrótszym czasie kupy pieniędzy.Firmy zachodnie nastawiając się na duży zysk ale w długim okresie czasu. Dlaczego wyroby firm zachodnich są porównywalne cenowo do naszych i do tego w wielu przypadkach są też lepsze jakościowo a zarobki ludzi na zachodzie są kilku albo kilkunastukrotnie większe niż zarobki w Polsce? W Anglii na przykład, pracując w supermarkecie można życ na normalnym poziomie, co w Polsce jest niewykonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 19cash21 Re: paranoja IP: 212.87.244.* 19.07.07, 23:32 ty to sie gościu pie..ij zdowo w łeb, albo daj adres pojebje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord-student Re: paranoja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 19:22 Zarząd Stradomia obcinając pensje, obcjął ją wszystkim oprócz siebie.Od razu widac kto jest lepszy, kto jest "wyższą rasą".Niedługo dojdzie do tego że ludzie w Stradomiu będą robic(bo pracowaniem tego nazwac nie można) za miskę ryżu i kubek wody z rzeki przepływającej obok. I jeszcze do tego straszą ludzi zwolnieniami, że za bramą jest 100 na jego miejsce(niech mi ich pokażą-już nie raz przekonali się że nie każdy chce tam pracowac i nie każdy sie tam nadaje).Ludzie którzy mają na utrzymaniu 2 lub więcej dzieci zarabiają 750-900 zł, niech któryś z panów prezesów albo dyrektorów sprubuje przeżyc za taką kwotę przez przynajmniej 4 miesiące. Ale zarząd ma to wszystko głęboko w D..IE!!!Klan rodziny W.(TZW. ŚLIZGACZY) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord j Re: paranoja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 19:35 Zarząd Stradomia obcinając pensje, obcjął ją wszystkim oprócz siebie.Od razu widac kto jest lepszy, kto jest "wyższą rasą".Niedługo dojdzie do tego że ludzie w Stradomiu będą robic(bo pracowaniem tego nazwac nie można) za miskę ryżu i kubek wody z rzeki przepływającej obok. I jeszcze do tego straszą ludzi zwolnieniami, że za bramą jest 100 na jego miejsce(niech mi ich pokażą-już nie raz przekonali się że nie każdy chce tam pracowac i nie każdy sie tam nadaje).Ludzie którzy mają na utrzymaniu 2 lub więcej dzieci zarabiają 750-900 zł, niech któryś z panów prezesów albo dyrektorów sprubuje przeżyc za taką kwotę przez przynajmniej 4 miesiące. Ale zarząd ma to wszystko głęboko w D..IE!!!Klan rodziny W.(TZW. ŚLIZGACZY) nie jest bez skazy a oskarża innych bogu ducha winnych pracowników o kradzież.Karygodne!!!Na wejściem do Stradomia powinien zamiast nazwy zakładu wisiec napis: "PRACA CZYNI WOLNYM"- CZĘSTOCHOWSKI OBÓZ PRACY.Pzdr!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biały czarnuch Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.nso.pl 31.07.06, 10:12 Stradom to jest kicha... Omijajcie ludzie ten zakład z daleka... Wszystko co zostało napsiane do tej pory to jest świeta prawda... A związki zawodowe w tym zakładzie niech się same rozwiążą, ponieważ do tej pory siedzą w kieszeni u prezesów tak było jest i bedzie... sama rodzinka i pociotki... Powkręcali się aby ich niepozwalniali i ich rodzin... A dla ludzi nic nie robią i biorą za to jeszcze pieniądze... Niezależne to może one są, ale po 14...W własnym kraju ,,Stradom'' jesteśmy wyzyskiwani jak w bangladeszu... pracując za marne grosze i na dodatek poniążni pracując w ekstremalnych warunkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.strefa.com / *.profiline.pl 31.07.06, 20:48 Teraz to jest syf i malaria. Szkoda że Ś.P. Klimczyk i jego ludzie (przynajmniej niektórzy) nie mogą wrócić... ŻAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:07 LUDZIE CZY wy nie widzicie co się tam dzieję od kilku lat. Rozbiurka Firmy, ktoś powiedział że Łeba sprzedana była za Klimczyka - kłamstwa. A KLA kiedy było sprzedane ?????? a Kotłownia ????- gdzie są z tego pieniądze??? Teraz młodzież przy władzy - samochody, wycieczki po całyn świecie a Pan V-Prezes B.B to już siebie samego przechodzi, teoretyk, kóry dzięki Prezesowi z Gdańska na stołek się dostał. Co on wie o branży o zarządzaniu no te szafki hahahha :)). Dziwię się tylko nowemu Prezesowi że dał się w to wplątać i jeszcze musi to firmować. Ale o wielu sprawach pewnie nie wie, B.B z P.Kacz. grają na jego rachunek. Kiedyś to była firma i możecie krytykować Klimczyka i resztę z poprzedniego 3 letniego Zarządu ale wtedy była walka o przetrwanie i wtedy się udało a teraz miłego tonięcia bo taki jest przecież cel. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Dlaczego GW sie tym nei zajmie ? IP: *.prenet.pl 31.07.06, 22:20 sory ale z tego co tu mozna wyczytac, to wyglada to na artykul sponsorowany - same superlatywy w tekscie, a zero sprawdzenia jak to jest naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: Dlaczego GW sie tym nei zajmie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 01:19 ciekawe czy ktoś z redakcji GW odważy się na własny komentarz w tym wątku??? może autor?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: Dlaczego GW sie tym nei zajmie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 22:34 podbijam temat w złudnej nadzieji, że zostanie podjęty przez redakcję... :? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Dlaczego GW sie tym nei zajmie ? IP: *.prenet.pl 02.08.06, 22:39 mysle, ze nie rusza juz tego tematu chyba, ze dojdzie tam dostrajku, tylko jak to wtedy bedzie wygladalo, ze taka wspaniala firma a pracownicy nie sa zadowoleni ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Dlaczego GW sie tym nei zajmie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 23:29 Bo trzeba to uciszyć. Za rok dwa powstanie w miejscu Stradom SA suprmarket a kolesie zgarną pieniążki. Odpowiedzi nie będzie nie licz na to. Sprawę trzeba uciszyć i tyle a tak na marginesie co ma V-prezesuncio :)) (29 letni) ds. sprzedaży w temacie kadr się wypowiadać??? To chyba "działaka" Prezesa no i :)) Państwa W. - ci to sie umieją dopiero ślizgać - i za Klimczyka i upss:) Kaczyńskiego i teraz - trzeba mieć talent. Dawno tam nie pracuję ale pamiętam Klimczyka i Kaczmarka i Kołczyka i tego ostatniego młodszego (zredukował mnie) i pomomo ich kasy wydaje mi się że wtedy trochę wszystkum zależało na wyciągnięciu Firmy. Teraz co mi znajomi opowiadają to tylko równia pochyła i zarozumiałe szczyle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Dlaczego GW sie tym nei zajmie ? IP: *.prenet.pl 03.08.06, 12:13 Klimczyka i Kaczmarka i Kołczyka Czyzby KKK (ku klux klan) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedwab Re: Dlaczego GW sie tym nei zajmie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 23:27 Pozdrowienia dla rodziny Ślizgaczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Dlaczego GW sie tym nei zajmie ? IP: *.prenet.pl 04.08.06, 09:13 a GW milczy, no pewnie nieuchwytny juz jest dyrektor :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konik Re: Dlaczego GW sie tym nei zajmie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 14:32 Ciekawe kto z GW czyta te bzdury co ty ludziska piszecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Chucka N. Re: Dlaczego GW sie tym nei zajmie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 20:12 A tak wogóle to Stradom jest wspaniałym przykładem korupcji w naszym pięknym, mlekiem i miodem plynącym kraju.Kontrole z PIP-u najczesciej konczą się kopertą i podziękowaniem za wizyte.To jest pewne, dlatego że myszy, robactwa i tynku odpadającego ze ścian i z sufitów nie da się nie zauważyc(tak mi się wydaje).Certyfikat jakości ISO?! Temu zakładowi powinni przyznac certyfikat ale ilości bo z jakością to ta produkcja ma tyle wspólnego co "Mandaryna i śpiewanie na żywo".Najtańsze surowce do produkcji, na których nie da się robic, niewpełnisprawne maszyny i do tego woda lejąca się na nie podczas deszczu.Do tego pracownicy nie mają przerwy śniadaniowej i pracują w temperaturze dochodzącej do 40 st.C., co napewno źle wpływa na ich wydajnośc i jakośc wykonywanej przez nich pracy.Napisy na halach zakładu powinny zostac zmienione na "ilośc kluczem do sukcesu" albo "ilośc powinna byc nawykiem". Temu zakładowi przydałaby się restrukturyzacja i to szybko ale Pan łysy i zapatrzony w siebie Prezesunio, który uważa pracowników fizycznych za chołote(jego słowa) wątpie że będzie w stanie ją przeprowadzic!!!Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Dlaczego GW sie tym nei zajmie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 22:33 Ludzie przejżyjcie na oczy. Obniżanie pensji i szukanie "czarownic" po szafkach to pozory aby pokazać sie nowemu właścicielowi, co to da jakie oszczędności w skali roku. Dla zainetresowanych lektura " Komunikaty spółek" Zachodni NFI tam widać po ile kupił FAM i co kupiono od Stradomia z tego co wyczytałem to na jedo rachunku powinno być ca 14 mln zł. a tu pensję zabierają????, ciekawe jak znikną pieniążki????. zrobili co mieli zrobić i dni ich są policzone z Panem Bartłomiejem na czele. Prezes z Gdańska też nie poległ za Stradom tylko był z innej ekipy o tym też w gazetach się czytało, no i układał się z Kumplem za miedzy i przegrał. A Kotłownia to sprzedana ??? Ale wyjazd (SUBARU )to miał, to naprawdę trzeba czuć się bezkarny. Jeszcze jedno pytanie gazetka to jescze się ukazuję. Pozdrawiam wszystkich bezradnych i patrzących na to co się dzieje. No i Ślizgaczy Państwa W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_r Re: Dlaczego GW sie tym nei zajmie ? IP: *.21.pl / *.21.pl 04.08.06, 22:45 Gdybyś miał napisać arytkuł "na już" to też byś nie zdążył się wgłębić w temat. Zazwyczaj dziennikarze traktują sprawę, którą opisują powierzchownie. A później wychodzą "kwiatki", tak jak tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: Dlaczego GW sie tym nei zajmie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 23:31 chyba nawet 'sezon ogórkowy' nie jest wytłumaczeniem dla fuszerki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Premiak-pp PREMIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 16:37 MAM PYTANIE DO PRACOWNIKÓW STRADOMIA: CZY DOSTALIŚCIE JUŻ TE OCHŁAPY (TĄ NIBY PREMIĘ, KTÓRĄ NAM ZABRANO)? JA MAM DOSTAĆ PODOBNO JAKIEŚ MARNE 250ZŁ ZA 3 MIESIĄCE. DLA MNIE SKANDAL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewus Re: PREMIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 18:44 premia oszukali jak zwykle leca w H. na calym froncie. Woda najtansza nie da sie pic dla psa bym nie dal. Zwiazki leniwe cioty ktore podpisaly zabranie pensi o 500 zl a jak nie podpisales to cie zwolnili. Zaklad ma zyski niebagatelne. Co tydzien teczka z kasa wychodzi gdzie????. Pracownik dostaje po dupie w upale 50 st. i jeszcze masz 1 jakosc robic za co? Za marne pieniadze karzdy rezygnuje. Szkoda pisac sanepid by sie przydal i Ins. Pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: PREMIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 18:57 Ku.. za szafke cie wyzucaja z pracy a byly prezes nowy samochód za 300 tyś za.. i do Gdanska. I nikt sie tym nie zajoł. Premie nasza też z.. jako odchodne hHhhHHhHhHHhHHhhH. Zaklad jak w Indjach podobny tylko oni lepsza wode maja. Ogólne bezprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: PREMIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 20:48 Ha, ha, ha, ha. A tak miało być dobrze. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=34611289&a=44542215. Uważam,że całą tą naszą sprawą powinna zająć się PIP. Podpisanie zgody na obniżenie płacy, było pod presją. Nie podpisanie wiązało się ze zwolnieniem i co mieliśmy robic?? Ta premia, a właściwie ten ochłap, to cios ponizej pasa. Rozumiem ,że właścieciele zarabiają dużo. Niech kupuja sobie samoloty helikoptery i co tylko chcą.Tylko dlaczego my musimy byc tak ponizani? Dlaczego nie możemy regularnie płacic czynszów.Przeciez ledwo starcza nam na życie. Pracuje w zakładzie ładnych parę lat a nie stac mnie wyjechac na tydzien na wczasy. Pan wicee,niech nie chrzani,ze młodziez nie pracuje. Moje dzieci sasuwają całe wakacje po 12-14 godzin,zeby mieli czym zapłacic za stancję, bo MNIE na to nie stac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Re: PREMIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 00:08 Premie są jednym z czynników psującym ogólny nastrój na zakładzie dlatego że są przydielane niesprawiedliwie wg widzimisie Pana kierownika, który nie zwraca uwagi na wyniki poszczególnych pracowników tylko na to czy kogoś lubi czy też nie.Kierownik nie powinien faworyzowac żadnego z pracowników, a sympatia do któregoś z nich nie powinna miec wpływu na wyskośc premii. Dlatego pracownicy umiejący ustawic maszyne, którzy produkują dużo i dobrze robiąc przy tym mało odpadów przeważnie są poszkodowani.Drugim czynnikiem jest premia kwartalna dla najlepszego (niby) mistrza, którą to premie powinni dostawac pracownicy harujący w pocie czoła ażeby mistrzunio który ma wszystko w du.ie,przedżemie pół drugiej zmiany i całą nocke, mógł co kwartał zgarniac niezłą kase i żeby napisano o nim w gazetce, która jest stratą pieniędzy! Chciałbym poznac osobe, która redaguje tą Propagandową gazetke i zapytac, czy zmuszają Ją do pisania takich pierdół, czy też ma tak zajebiście twórczy umysł(czytając ją,mam wrażenie że mowa jest o całkiem innym zakładzie).Większych brdur nie czytałem jak żyje!No chyba że wziąźc pod uwage "mocherowy" tygodnik "Niedziela". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewus Re: PREMIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 12:34 Wracajac do gazetki za czasów Stalinoskiej władzy była mniejsza propaganda niż w tej gesim piorem pisanej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bos Re: PREMIA IP: *.pfleidererag.pl / 212.160.236.* 10.08.06, 13:44 Stradom to świetna firma. Wszystko co jest napisane w gazetce to prawda. Jest dobrze, pensje są wysokie, temperatura spadła, więc co za problemy ludzie macie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: PREMIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 13:54 no na pewno to wszystko prawda... bo zakład stoi mając przerwę urlopową :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: PREMIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 22:22 Noooooo, najprawdzwsza to jest ta wysoka pensja. Jak zobaczyłem 200 zł KWARTALNEJ premii, to myslałem,ze oszaleję z radości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spec Re: PREMIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 00:11 W TRW sa przyjecia-zobaczymy jak nikt nie bedzie chcial pracowac w Stradomiu Odpowiedz Link Zgłoś
zbynek73 Re: PREMIA 11.08.06, 18:21 nie wiesz o czym piszesz to nie zabieraj głosu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewus Re: PREMIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 20:39 Głos maja wszyscy a jak kto pisze że nie nażeka to robi w biurze i niech sie cieszy że jeszcze nie jest do zwolnienia. ogólna paranoja . Ciekawe kto bedzie robil za tych których zwolniono hahahahahaha. Operatora trzeba przyuczać min. 3 miesiące aby coś zalapał. Jak zostanie sam na maszynie ,kto jemu pomoże -majster śpiący na nocy -inny młody operator z innej maszyny. Małe pieniądze i jakość nie idą w parze. Ale tym niech sie marwi Prezes. Już za 4 lata Stradom mistrzem świata.HAHAHHAHAHHAHHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewus Re: PREMIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 17:01 Ja mysle, ze jakoscia powinna sie martwic Pani W. To od niej duzo zalezy, jak bedzie kiepsko to i ja odstrzela hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredzia Re: PREMIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 21:07 Wy się tu martwicie że 200 złoty dostaliście tej obiecanej premii a co maja powiedziec ci którzy nic nie dostali a zapie..ją na okrągło na kazde kiwnięcie palcem kierownika a w podziękowaniu wypiął swoja kierowniczą dupe na nas i co z takimi zrobić??? Chyba trzeba samosąd nad takimi zrobić bo nie ma się do kogo pożalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 19cash21 Re: PREMIA IP: 212.87.244.* 19.07.07, 23:39 zapomniales dodac, ze w koncu pogoda i na krosna nie kapie z dachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawiedzony Re: Dlaczego GW sie tym nei zajmie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 19:07 ,,Sezon ogórkowy "już się skończył, a wytłumaczenia dla tej fuszerki jak nie było, tak nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uy Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 18:04 Takie staże to jest okradanie państwa w imeniu prawa!!! Zwalnia się starych pracowników a zatrudnia młodych za których płaci państwo i firma ma niższe koszty i firma się rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 20:42 No i co z tego, firmy szukają oszczędności. Czy to źle??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konik Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 19:49 coś nudno na tym forum: cos ciekawego w naszym kochanym Stradomiu sie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 19:57 chyba jeszcze nie wszystko ruszyło po wakacjach. ciekawe czy GW się zainteresuje ponownie tematem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły na GW Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.strefa.com / *.com 18.08.06, 21:24 Gazeta się nie zainteresuje, bo by straciła reklamodawcę. Ot co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jak Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 23:39 Stradom to dobra firma robi dobre wory na wrony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.pfleidererag.pl / 212.160.236.* 21.08.06, 17:01 Nie byłbym taki pewien czy jeszcze robi wory? Podobno wszystko chińszczyzna ;( i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 21:30 Robi wszystko w kierunku upadku firmy chyba, ponoć kolejny fachman odchodzi z kadry prezesuńcia Baudlera, ale co tam, znowu bedzie głośno że STRADOM S.A. daje prace i to za jakie super pieniądze, pewnie az za 899 zł brutto a może nawet nie i z pewnoscia jeszcze mieć swoją furę i je..ać na te stołki. reasumując bo nie ma się co rozwodzić nad wybrykami i brakiem poszanowania dla pracownika, niech FAM TO wcześnie sie obudzi i zweryfikuje poczynania zarządu, bo ponoć co dzień ktoś się żegna z firmą, a im to i tak zwisa, bo przecież Pan Baudler super prezes swoje zarabia (pewnie ze 25tysiączków), a ludzie niech za......dalaja na niego, przecież on nigdy nie musiał żyć za 800 zł na rączkę, a życzę mu tego, bo wówczas możeby trochę przejżał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chciałem Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 19:25 Byłem ,widziałem.Chciałem zatrudnic sie w tej firmie, ale to , co mi zaproponowano,to śmiech. Wystarczy na czynsz i opłaty.A gdzie reszta. Powinni jeszcze wysłać na kurs odwykowy.Jakby tak oduczyli jeść, myć , ubierać,to moze ta głodowa pensja wystarczy. Hale obskórne, na głowe się leje. Acha, chciałem jeszcze panu wice powiedzieć,że przez całe studia pracowałem. Zadnej pracy sie nie boję ,ale chcę godnie życ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stażysta Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 16:23 HaHaHa Ja też byłem.Naczytałem się artykułu, jak to w tym stradomiu dobrze i poszedłem. A tu niespodzianka.Powiedziano mi,że żadnego stażu byc nie może, bo coś tam ,bo coś tam. Nawet to i dobrze, bo jak popatrzyłem i psłuchałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_r Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.21.pl 11.09.06, 19:55 Nie czytaj artykułów tylko włącz mózg i to wystarczy... Dziennikarze najczęściej piszą nie znając się na temacie, a już na pewno go nie zgłębiają wystarczająco. Na dowód poczytaj sobie o czymś co Cię interesuje i jest Twoją pasją w wykonaniu jakiegoś dziennikarzyny - stek plotek, jakichś opinii nie wiadomo gdzie zasłyszanych i przedstawianie racji li tylko jednej strony. Oczywiście dobrzy dziennikarze tak nie robią, ale pokusa pójścia na skróty jest w większości kusząca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skromny Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 20:00 A ludzie dalej się zwalniają.Jeszcze trochę to maszyny będą się same reperowac. Ciekawe, że w stradomiu nieprzydatni i źli pracownicy, a inne zakłady przyjmują ich z otwartymi rękami. Cos chyba jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 20:40 ... i dobrze MŁODZI LUDZIE SZANUJCIE SIE I POKAZUJCIE DUPE TAKIM WYZYSKIWACZOM. Obudzili sie... Niestety najlepsza kadra panie prezesie wyjechala na zachod a ci co zostali na pewno maja to w perspektywie. Tam rzucaja np. plazme na tasme po pare godzin dziennie i zarabiaja 10 razy tyle... trzeba firme przeniesc - moze Ukraina albo Chiny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanatyk Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 19:00 ups ........... dobra myśl, ale czy weźmie zarząd sobie twoje słowa do serca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 19:07 może Zarząd zacznie działać wreszcie w szybszym tępie bo jak na razie to się budzą z reką w nocniku. I zamiast szanować kadrę pracowniczą, która im pozostała to nadal kombinują jak ludzi upodlić i wyzyskać. Kolejnej obniżki raczej im nie pasuje już dać, bo wtedy grupowe zwolnienia i Stradom legnie w gruzach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konkurent Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 21:35 Dalej nic się nie dzieję.Nie widac chęci do rozkręcenia. Słuzby handlowe śpią.Kiedyś jeździli szukac klientów, rynków zbytu. Dzisiaj czekają aż klient zapuka. Jeszcze trochę i jak zapuka , to juz nikt nie otworzy. Szkoda gadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_r Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.21.pl 20.09.06, 22:14 Dla tego "mądrego" pana z wywiadu podaję pouczający link: miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3627716.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konkurent Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 22:28 No własnie. Jeszcze trochę , to wszystko padnie Ale kogo to obchodzi?? Oni patrzą tylko na siebie,zeby ich kabza była pełna. Poniewieranie ludzi na dobre nie wyjdzie. Za 1000 zł na prawdę ciężko jest wyzyć, ale co oni o tym wiedzą. Nie dziwię się młodym ,ze uciekają za granice. Tylko jak bedzie wygladał ten kraj za 10 lat?? Ale to ich tez nie obchodzi.Ich konta będą pełne. A może nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balownik Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 20:40 A jutro Stradom sie bawi. No może część. Część się bawi, a część pracuje na tą zabawę. Kłaniam się w pas.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonzgazowni Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 11:39 Zapuka komornik!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yti Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 19:07 I wszystko jest do d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daje? Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 23:01 Stradom obecnie daje ,,wypowiedzenia" trnsportowcom. Przekazuje ludzi innej firmie.w tamtej firmie ludzie zarabiaja 5 zł na godzinę. I to jest właśnie to,, tanie państwo" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tria Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.11, 16:09 niw wierze że bez znajomości dają prace (dobrą!) w cz-wie - moze facetom na produkcje, ja jako kobieta szukam i nic ciekawego nie mioge znależć :( Odpowiedz Link Zgłoś
stream2006 Stradom daje praktykę i pracę 05.10.06, 11:49 tam jest oboz a nie zaklad pracy,prezesa niedlugo wywioza na taczce za to co wyprawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 22:29 ojej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 22:30 Mam pytanie, a FAM to nie wie co sie dzieje w tej naszej firmie. Juz sam nie wiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marazm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 22:44 A coś się dzieje? Ja nic nie wiem. Wiem,że własnie nic się nie dzieje ,a tyle miało się dziać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 18:51 Czy to prawda,że ,,Stradom " przenosi część produkcji na hutę?? Słyszałem,że w miejscu zakładu ma powstać jakiś supermarket. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 14:41 Tak to prawda.Ale jak oni przeniosa krosna i ekstrudery. Nie da ich sie uruchomic. Pic na wode z przeniesieniem. Budynki wyburzenia a maszyny na sprzedz a ludzie na bruk Ot cala polityka Zarzadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.zana.trustnet.pl 11.02.08, 22:25 trudno wyczuć Odpowiedz Link Zgłoś
zbynek73g Re: Stradom daje praktykę i pracę 05.11.06, 01:41 ciekawe co mówią chetnym z bomagu do pracy w transporcie ; mamy nowy system premiowania bardzo sprawiedliwy , pracuje pan trzy miesiace na premie kwartalna , moze pan dostać nawet 500 - 600 zlotych premi ,ale i tak znajdziemy na tydzien przed zatwierdzeniem premi powód zeby jej ci robolu nie wypłacic, Odpowiedz Link Zgłoś
zbynek73g Re: Stradom daje praktykę i pracę 05.11.06, 13:57 "Stradom leży w centrum miasta i chcielibyśmy przenieść go w inne miejsce, a nieruchomości spółki wykorzystać w lepszy sposób. Dopiero po przeniesieniu możliwa jest publiczna emisja, czyli jest to perspektywa około dwóch lat" - powiedział prezes. TO TYLKO WYCINEK WYWIADU Z PAżDZIERNIKA CAłOSć JEST ;dmbzwbk.bankier.pl/wiadomosci/pap/artykul.html?id=1503769 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 17:51 właściwie to nic nowego.O tym ,to mówi się już dawno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 18:41 Jaka jest robota na tych Agregatach(ekstruderach)?? Odpowiedz Link Zgłoś
stream2006 Re: Stradom daje praktykę i pracę 06.11.06, 10:32 ciekawe co oni zrobia z pracownikami w chwili gdy beda mieli zamiar przenosic zaklad?,przecierz byle jakiej maszyny,czy krosna nie przeniosa w ciagu jednego dnia,albo wiec urlop bezplatny albo sami sobie beda rozkrecac maszyny i na plecach zanosili na nowe hale,inne wyjscie na czas przeprowadzki pozwalniac wszystkich:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 21:12 up! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 13:41 alle macie problem? Odpowiedz Link Zgłoś
stream2006 Re: Stradom daje praktykę i pracę 08.11.06, 15:47 mamy problem ciemniaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek37 Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 08.11.06, 17:31 ten GOść chyba nie wie po co sa fora , a moze to jakiś nadpracownik ze stradomia Odpowiedz Link Zgłoś
stream2006 Re: Stradom daje praktykę i pracę 09.11.06, 15:01 moze jakis z kadr,albo kierowniczek,tacy to napewno nie maja problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hutnik Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 09:24 A na hucie głośno mówią,że stradom szuka miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
zbynek73g Re: Stradom daje praktykę i pracę 11.11.06, 09:43 Tzn. szuka miejsca do przeniesienia produkcij ?. Odpowiedz Link Zgłoś
stream2006 Re: Stradom daje praktykę i pracę 11.11.06, 09:55 Moze i Stradom szuka miejsca na hucie,ale mnie to sie wydaje nie realne,zeby przenies taki zaklad to trzeba wybudowac od podstaw hale a nie wlazic w juz zurzyte stare budynki,a po drugi to jest zbyt monotonny tryb,za dlugo by to wszystko trwalo.Moim zdaniem to jest nierealne ale moge sie mylic. Odpowiedz Link Zgłoś
zbynek73g Re: Stradom daje praktykę i pracę 11.11.06, 21:41 W stradomiu nie ma pojecia "nowe" teraz z dachu leje sie na krosna i tylko folie sie rozciaga bo kapie na tkaniny i wszyscy wiedza o tym od paru lat i nic sie nie dzieje w tym kierunku, ale jakość musi być, częśći przekłada sie z krosna na krosno bo nowych nie ma , wiec dla nich krosna moga stac nawet w stodole jesli zaoszczędzą na tym kase ,tam jakoś i pracownicy licza sie tylko na papierku i oczywiscie wszystko jak najtaniej,wiecej ,szybciej,..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 15:19 ludzie zajmuja sie w syradomiu plotkami jaby nie mieli innych problemów Odpowiedz Link Zgłoś
zbynek73g Re: Stradom daje praktykę i pracę 24.11.06, 15:58 dlaczego twierdzisz ze sa to plotki , moze wiesz cos co inni nie wiedza wiec podziel sie tym z nami.Pozatym to co sie wyprawia w stradomiu jest dla pracowników duzym problemem ,jak chcesz sie przekonac na wlasnej skórze to pzyjmij sie tam do pracy wlasnie sa ogłoszenia na nastawiaczy i operatorów ekstruderów ,a jesli cie ten temat nie interesuje to zmien forum , bo twoja wypowiedz tutaj nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 16:09 dlaczego ludzie piszą ze na hute stradom przenoszą jak to nie prawda to nie plotki? Odpowiedz Link Zgłoś
zbynek73g Re: Stradom daje praktykę i pracę 24.11.06, 16:31 slucham dalej , sprowadz nas na sciezke prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 16:51 jesli pracujesz w stradomiu to na tablicach ogłoszen jest wszystko napisane o przenoszeniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 16 Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 25.11.06, 18:24 i jak myslisz ile w tym i co jest prawda wiem z doswiadczenia stradomskiego ze 'góra' pisze to co ludzie chca przeczytac ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 21:13 A ja wiem,że prezes się stara. Chce żeby w firmie było lepiej.Wychodzi do ludzi. Niestety nie wszystko od niego zależy. Ludzie też olewają robotę.Z jednej strony to się nie dziwie.Nie ma motywacji. Za 800-1000zł trzeba się natyrać. Z drugiej zaś trudno pracować na stale psujących się maszynach. Powinni zatrudnić więcej fachowców do remontów maszyn, a mniej wyfiokowanych, damulek w biurze. Czytałem w prasie wywiad z prezesem FAM. Nic nie mówił o likwidacji Stradomia. Przeciwnie, chce żeby zakład się rozwijał.Być może produkcja zostanie przeniesiona w SSE, ale to jeszcze nic pewnego. Pokażcie mi włókienniczą firmę w Polsce, w której jest lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 16 Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 26.11.06, 06:38 pokaz mi inna firme włukiennicza gdzie jest gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 26.11.06, 19:21 najgorzej jest sie przyzwyczaic do takiego stanu i tlumaczyc to sobie ze inni maja gorzej , ale to nie znaczy ze my mamy dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kw Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 06:46 prezes wychodzi do ludzi jakos go nigdy nie widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 16:33 tak wychodzi do ludzi jest w dupe uprzejmy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 19:30 Jesteście buraki i tyle.G... umiecie i na g.. się znacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 21:18 my buraki a ty kim jestes jakims burakiem z potarganej wsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 08.12.06, 08:24 no ale niezłe pensyjki mamy za listopad Odpowiedz Link Zgłoś
stream2006 Re: Stradom daje praktykę i pracę 08.12.06, 10:46 Pensje sa szczerze mówiąc do du..,tyle to powinno się zarabiać pracując na jedną zmianę od poniedziałku do piątku i weekend wolny,dłbym te pieniądze byle jakiemu naszemu dyrektorowi,czy kierownikowi,żeby wyżył za tą kase jak tu idą święta.Ciekawe jakby to zrobił,a my musimy.Patrząc realnie,odliczając wszystkie dodatki,które mamy to pracujemy za najniższą krajową,a w końcu doprowadzą i do tego,że tak będzie.Pozdrawiam tych co muszą z tym żyć tak jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.06, 16:01 juz nie pamietam kiedy miałam normalną wypłate teraz z tym dodatkiem jest jeszcze mniej niz było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qrcze Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 18:23 hihihi, dodatek do 10%, dobrze,że zaznaczyli ,,do'' , bo u mnie było 3 % Żenada.JAk tak dalej będą płacić, to będą sobie sami zapieprzać. Najbardziej , to wkurzają mnie tak zwani specjaliści.Mało tego,że nic nie robią, na niczym się nie znają, ,,sprawiają " dobre wrażanie i oni zarabiają. Acha, a jeszcze niektórzy z nich gó.. sprowadzają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trefl Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 11:49 as napisał ,,no ale niezłe pensyjki mamy za listopad " Czy ty aby w stradomiu pracujesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 10.12.06, 15:28 zainteresowani wiedza co znaczy niezle pensyjki , dla niewtajemniczonych; niezle = male, cienkie ,niskie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 10:12 czy ktos idzie do białego domu na wigilie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trefl Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 20:27 oczywiście,że idę, a dlaczego mam nie iść.Przecież to za moją kasę. I za twoją też :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 20:33 Beda cos dawac oprocz zyczen ?:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trefl Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 21:20 Myślę,że tak.Właściwie to na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 19:42 Przyjemna byla ta Wigilia :) Sliwki pyszne :) Szampana jeszcze nie pilem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tusia Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 20:24 Ja byłam wczoraj.Było na prawdę bardzo przyjemnie. Barszczyk i pasztety -wyśmienite. Śliwki?Wstyd się przyznać , ale już zjedzone.Pychota :)) Uważam,ze to był bardzo dobry pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 21.12.06, 09:22 widze ze niektórym sliwki i szampan zablokowały szare komórki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 11:25 Tobie juz nic ich nie odblokuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 13:04 było super wiecej takich imprez w towarzystwie prezesa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 21.12.06, 18:42 To w Stradomiu wraca normalność? Proszę napiszcie coś.Byłem długoletnim pracownikiem zakładu.Niedawno się zwolniłem ale nadal czuję sentyment do firmy.A na marginesie,przez ćwierćwiecze mojej pracy ani raz nie byłem zaproszony do "białego domu".WESOŁYCH ŚWIĄT I NOWEGO ROKU DLA FORUMOWICZÓW ZE STRADOMIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wr Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 17:40 szkoda ze sie zwolniłes zaczyna byc normalnie niewiem czy to tylko przed swietami jest tak milo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 22.12.06, 20:37 prawdziwy cud,sliwki w czekoladzie i szampan poprawiaja nastroje w stradomiu Odpowiedz Link Zgłoś
fanatyk2006 Re: Stradom daje praktykę i pracę 10.01.07, 09:52 Witam wszystkich,w nowym roku,dawno nikt tu nic ciekawego nie pisał,wiec trzeba jakoś zacząc.Może dla poprawy humoru,a tak serio to dla waszej wiadomości zajrzyjcie sobie na glówna stronę gazety wyborczej z Częstochowy i przeczytajcie artykuł o naszej sąsiedniej firmie LIMAR ,tam pracownicy mając podobne do naszych problemy potrafili się zebrać i napisać pismo do PIP, może i u nas trzeba by było kiedyś tak zrobić,Poczytajcie sobie,ja jak to czytałem to miałem wrażenie jakbym widział tam nasz zakład i ich politykę wobec pracownika.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 11:18 Bez przesady fanatyk ;/ tu nikt mnie od ku... nie wyzywa ,pracuje sie po 8 godzin i do domu . Przesadzasz z tym ,ze mamy tak jak w Limarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amorek Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 20:21 Może nie jest jak w Limarze, ale kierownictwo niższej i wyższej rangi,,rzuca mięsem"i to zdrowo. Sam byłem na takiej odprawie, gdzie mi uszy spuchły.Szefostwo nie brało pod uwagę tego,że były tez tam kobiety. Tak,że nie mów,ze jest różowo.Zarobki też są porównywalne. I jeszcze jedno.Nie wszyscy pracują po 8 godzin. Według pracodawców, to robotnicy są do roboty a do zarabiania kasiurki ONI. Ukłony! Odpowiedz Link Zgłoś
fanatyk2006 Re: Stradom daje praktykę i pracę 11.01.07, 10:06 "AMOREK",w zupełności sie z toba zgadzam,widac wiesz o co chodzi,a po drugie piszac poprzedni post(tyczy sie opini goscia"OK"),to moze sie nie spotkal na sobie z podobnymi czynami,ale u nas tez ten problem istnieje,poza tym nie stwierdzil,ze calkowice jest u nas to samo,lecz podobnie,lecz piszac,ze to to samo nie sklamal bym.Uszanowanie dla AMORKA Odpowiedz Link Zgłoś
stream2006 Re: Stradom daje praktykę i pracę 17.01.07, 15:01 Wiec moze podebatujemy nad jednym pytaniem,czy bedzie premia czy tez nie,jak sadzicie?,moze znowu bedzie dzien dobroci dla ludzi i otrzymamym pare groszy jalmuzny:)CIEKAWE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.21.pl 24.01.07, 08:05 Czyżby nie warto było już pisać na temat Stradomia czy też tak tam teraz jest "dobrze"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:54 Hmmmm.Premia pytasz. Premii to chyba nie będzie. Premia (i to nie tylko miesięczna)pójdzie na kaske dla byłego prezesa. hahaha! Ten się umiał urządzić. Dobrze,ze ja już nie pracuję w tej b.dobrej firmie. Pokolenie 1200 brutto! Łączcie się ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 17:57 A ty stream2006 , co sądzisz?Będzie ta premia (hahahaha)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.07, 18:01 Będzie na świętego Dygdy ...czyli nigdy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 17:05 Co z ta premia i innymi podwyzkami?: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 03.02.07, 19:26 to co zwykle CZARNA MAGIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 04.02.07, 11:19 Pieniądze na podwyżki pójdą na wyższe płace dla nowych pracowników skaptowanych z innych zakładów (Polontex ,Wigolen ).A premię skonsumowaliście w "wiśniach w czekoladzie".Mam nadzieję że to tylko żart. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.07, 15:37 To byly sliwki w czekoladzie:) pozdro dla zmiany C:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 16:59 Najbardziej wkurzające jest to, ze ci skapowani np. z Polontexu maja dużo wyższą pensję od tych, którzy na prawdę dłużej i z oddaniem pracują w Stradomiu. Premia i podwyżka interesuje tylko robotników, wyższe instancje to g obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.07, 18:27 Jakie funkcje sprawuja ci ludzie z Polontexu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 05.02.07, 00:20 Sory za "wiśnie" czeski błąd (czyżby jakieś skojarzenie)."o" aż taka naiwność? "hmm" powoli czołowe? Stradom opanowuje Polontex,Wigolen opanował Stradom. Zm."D" de best. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: końbysieuśmiał Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 19:30 Iiiihahaha. premii wam się chce. A wypracowaliście ją sobie?? A jest jakość i plan 105% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 06.02.07, 09:40 jakosci nie bylo nie ma i nie bedzie w sssssssssssstradomiu , z gówna bata nie ukrecisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokolenie1200 Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 17:29 premia rozdana.Jak zwykle, Ci co mają więcej , to i więcej dostaną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnerwiony Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 22:37 Jak podoba wam się premia?? Żenada.Stradom daje.... w dupe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 10.02.07, 18:10 Napiszcie ile dostaliście (ups tajemnica zakładowa).Dla jednego żenada to 100 zet a dla drugiego 600. Cieszcie się że dają, a jak dają to podziękować ('Rozmowy kontrolowane") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 10.02.07, 23:42 mnie od 1 lutego juz nie obowiazuje chora tajemnica 200 zł netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 11.02.07, 10:28 dawno nie zagladaalem na strone stradomia ale ma nowa szate i nezle haslo LUDZIE SA NAJCENNIEJSZYM AKTYWEM NASZEJ FIRMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 11.02.07, 19:50 Tylko kto do tych 'ludzi" się zalicza? Podejrzewam że Ci z produkcji to chyba nie. Oni są tylko 'mięsem armatnim",dzisiaj są Ci jutro będą inni.Przecież to tylko 'fizole", pieniądze robią panowie w czarnych garniturach i panie w popielatych garsonkach z 'białego domu"i nie tylko casus - Łukaszenka i Piękny Arturro.A propos czy dalej znikają w weekend samochody służbowe (wyjazdy na targi!?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 21:21 A kto to Łukaszenka?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 23:02 a co wam ludziska tak dupe sciska, trzeba robic i zarabiac, a nie sie opie..c, rozumiem ludzi pozwalniali albo sami odeszli bo place pozmniejszali, ale to jak sie czegos chce to sie trzeba skupic w grupe i o to walczyc a nie tylko na innych nalatywac i zale wylewac jak to jest zle, moze i kokosow nie zarabia sie na produkcji, ale jak bylaby jakosc i realizacja planu na wysokim poziomie to bylaby i kasa, a o to to trzeba powalczyc, macie zwiazki, zapiszcie sie wybierzcie sobie kompetentne osoby zeby was reprezentowaly, a wy tylko o jednym jak to zle i jak malo placa. skonczyly sie czay czy sie robi czy sie lezy to jednako sie nalezy, popatrze sobie na inne zaklady, jak chca to sie potrafia skupic, lekarze, nauczyciele, gornicy itp., troche szumu i bedzie lepiej, a jeszcze troche czsu minie i ludzi wyjedzie to jak kto bedzie chcial robic to bedzie robil i zarabial moze nie kokosy ale na podstawy wystarczy mysle. to na tyle i papa moze jeszcze kiedys cos napisze, glowa do gory i do roboty bi chinole nas zaleja a wtedy to mozemy sobie tylko pogadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 14:26 Ciekawe jakie niespodzianki zarzad szykuje na 125 lecie istnienia Stradomia?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xkR. Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.chello.pl 15.02.07, 21:47 z perspektywy czasu jak oceniacie stary zarzad w porownaniu do nowego (troche czasu juz minelo)... Macie lepiej niz kiedys? Pensje wzrosly? Sprzedaz w firmie wzrosla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j 23 Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 09:31 Są jakieś nowe wiadomości???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 19:28 Prowokujesz? Czy na prawdę nie wiesz? Była premia, niektórzy nawet dostali dużo i podwójnie(wiem , bo stawiali piwo). Sie inwestuje.Mydli oczy pracownikom.Podpisuje układy o podwyżkach, a właściwie ich braku. Najciekawsze jednak jest porozumienie związków zawodowych(specjalnie mała literą) Nie wiem szczegółów , bo już jakiś czas tam nie pracuję. Spotkam się z kolegami na piwie , to napisze więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 13:01 Co sądzicie o współpracy z firmą Bo-Mag ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 26.02.07, 22:37 co ty z wywiadu łysego jestes , twoje posty to same pytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 23:06 widać, że w tym uroczym bagienku nic się nie zmieniło :( szkoda mi was ludziska. trzymajcie się mocno albo uciekajcie stamtąd masą to zarząd zatęskni za wami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 27.02.07, 16:13 He,he,he(jak by zarechotał Lepper).Zwolnijcie się wszyscy,zarząd będzie miał kłopot z głowy.Nie będzie ludzi,nie będzie produkcji,ale będzie plac,będą budynki a z tego da się użyć (i to nie żle).Proszę przypomnieć sobie dawny Wełnopol,'jechali"tak ok.10lat.Jedyny ratunek w związkach i tylko w związkach, jeden człowiek czy grupa ludzi się nie liczy,takie mamy prawo.Jest pracodawca i pracobiorca a między nimi jest barykada (związki zawodowe)a po za tym niema nic. Gwoli wyjaśnienia nie jestem związkowcem co nie znaczy że nie mogę wymagać od związków uczciwości i wytężonej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 19:09 O jakich ty związkach piszesz? Gdzie masz w stradomiu związki? Ta garstka ludzi, która nie ma nic do gadania?? Nawet 50 zł podwyżki nie wywalczyli. Ta praca nie jest najgorsza.Człowiek natyra się, to prawda. Gdyby tylko te place były inne.Coraz trudniej jest wyżyć. Żal mi dzieci, bo nawet na bilet do kina , czy teatru nie ma. Nie wszyscy mają wyższe wykształcenie i dobre stołki. Robol musi być, bo ci wykształceni nie mieliby co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 27.02.07, 22:48 nie ma dla was (bo ja juz tam nie pracuje ) ale ma dla zuzlowcow z wlukniarza , to moze ich niech zatrudnia do transportu , bede sie scigac z bomagiem ,start i meta kolo jadalni www.stradom.com.pl/index.php?dzial=aktualnosci#akt3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 28.02.07, 16:09 O związkach pisałem ogólnie.A ZZ w Stradomiu - jest przecież małżeństwo 'M" z pełnymi gębami frazesów i chłopskiej filozofii,dobierzcie im się do dupy. Znależli sobie ochronkę w związkach,niech teraz płacą.Nie patrzyliśmy na brudne łapy byłego przewodniczącego a teraz trzeba zapłacić frycowe.Pisząc że robota nie jest taka zła to chłopie bez urazy,ale nie wiesz co mówisz i albo jesteś totalny 'leser"albo jesteś bardzo,bardzo młody (tylko skąd te dzieci).System czterobrygadowy,hałas,kurz,wibracje,temperatura no i 'folia" - to nie najgorsza praca !!!!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 19:11 Piszę,że robota nie jest zła.Chodzi mi o samą pracę.Jest szkodliwa.Zgoda. Sam mam kłopoty z górnymi drogami oddechowymi i wiem,że to przez ,, folie" jak to powiedziałeś,temperaturę i kurz Robota czterobrygadowa, bo jak inaczej mają ,, chodzić " ekstrudery? I nie narzekałbym ,gdyby wynagrodzenie właśnie za tą prace szkodliwą, w czterobrygadówce było godziwe.Pracować trzeba i pracy się nie boję, ale pieniądze żadne.Powiesz;zmień pracę.Zgoda , tylko ,ze ,,fizycznego" nikt nie szanuje i nikt u nas nie da mu zarobić.Przykro , jak przyjdzie taki w krawacie i powie ,,zap...."Jakie wyjście? Wyjechać?Tylko , czy wszyscy mamy wyjechać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 01.03.07, 16:45 Podpisuję się dwoma rękami pod tym co napisałeś,"tylko".Tylko to że ekstrudery (tkalnia) wcale nie muszą 'iść"na okrągło.Ekstrudery można wyłączać na weekend,a w warunkach pracy można wiele poprawić.Trzeba wspomnieć także o tzw. szkodliwym,teoretycznie jest on w pensji.Niech mi teraz jakaś mądra głowa pokarze ten dodatek w porównaniu do innych stanowisk np.transport zakładowy czy panie 'biurwy". Generalnie jesteśmy w położeniu XIX wiecznego robotnika,wykorzystują nas na każdym kroku.Ci co nami rządzą są jedną nogą ni to w feudale ni to w komunie.Tną wydatki kosztem naszego zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOść Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.chello.pl 10.04.07, 23:50 nowy prezes: - cham i prostak - z pensjami nie lepiej - sprzedaz wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 11.04.07, 12:55 A cóż to? GOść się obudził czy my na forum nie w temacie? Stradom ma nowego prezesa? Dużo pytań ale po tym post-cie szczęka mi opadła.Co to miało być,po co ta wyliczanka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 16:56 Ciekawe jaka wyplata bedzie za luty heh.. Coraz wiecej ludzi chce odejsc lub juz odchodzi .Niedlugo Polak bedzie sam robil na agregatach ,snowarkach i powlekarce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 01.03.07, 20:45 A propos,poletka Łukaszenki.Podobno likwidują żeńską obsadę snowarek.Kobitki są mało wydajne no i nie da się Je zatrudnić w zastępstwie w transporcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 21:47 Nooooooo, z tym transportem to był świetny pomysł.Ciekawe z czyjej to inicjatywy Bomag obsługuje transport. Albo nie przychodzą do pracy, albo są , ,,wczorajsi", albo nie chce im się robić. Wiecie coś na temat tego przeniesienia na hutę?? Podobno sprawa rozkręca się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 01.03.07, 22:23 moze niech wszystkich zatrudnia z bomagu , umyslowych tez proponuje zaczac od GóRY przeciez polakko muwil ze nie ma ludzi nie do zastapienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 02.03.07, 18:54 Łukaszenka tak mówił? To miał siebie na myśli.Żeby kierować jakimś zespołem ludzi to trzeba mieć choć minimum kultury osobistej i wiedzy o tym co się robi na poziomie co najmniej średnim.Ten człowiek to XIX wieczny ekonom (nawiasem mówiąc to nawet wygląda na niego,inteligencja tryska Mu z 'pyska"). Sory za wtręt osobisty (nie mogłem się powstrzymać). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.53.inds.pl 02.03.07, 19:41 ups Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 19:03 Jestem za, a nawet przeciw.Powinni wymienić ludzi i zatrudnić cały BOMAG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 10:55 BOMAG to dobra firma.Wcześniej staliśmy nad przepaścią a odkąd ich mamy zrobiliśmy duży krok naprzód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 05.03.07, 17:04 jutro chlopaki z bomagu maja zebranie z łukaszenkom, moze wreszcie sie obudza ze snu o ameryce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 14:02 I co tam w Stradomiu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IWAN Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.nadrzeczna.trustnet.pl 07.03.07, 18:41 U Nas OK a u ciebie dupku co jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 18:55 Ciesze sie :)Zobaczymy jak bedziesz spiewal po wyplacie hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IWAN Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.nadrzeczna.trustnet.pl 07.03.07, 20:29 JEST OK DZIS BYLY PASKI A TY JELONKU DO PRACY HEJ HEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 19:45 Ktoś podobno przejął BO-MAG.Ciekawe co to teraz sie będzie działo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IWAN Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.nadrzeczna.trustnet.pl 19.03.07, 21:30 Ty 666 ktos podobno wali w tym momwncie kupe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 20:00 powiem tyle piedrola piedrola a ciekawe kiedy sie za glowe zlapia i zaczna dawc wiecej bo ludzi juz nie ma wiadomo kogos zawsze znajda ale na 1 czy 2 dni i pojdzie bo za 6 na godzine to robic nie bedzie w chalasie i kurzu, no ale to przeciez place tyle stanowia w calosci wydatkow stradomia tylko ze z produkcji 100 ludzi zarobi 120 tyś razem z z zarządu 3 ludzi 150 tys pewnie i to jest wlasnie polityka i oszczedności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 24.03.07, 00:37 Zacznę od zakrystii;mam nadzieję że buc IWAN zmienił forum.A teraz konkrety,nie chcę siać fermentu ale wiem że Stradom zaczyna w miarę dobrze płacić nowym pracownikom.A nawet pozwala sobie podkupywać pracowników od konkurencji(nie myślę o Polontexsie).Po ciszy na forum wnioskuję że coś się zmieniło w kwestii płac na produkcji.Jeśli się mylę to proszę o sprostowanie (będzie nam 'dezerterom" trochę mniej przykro). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: II Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.07, 10:09 W kwestii płac, to nic się nie zmieniło. DAlej płacą wielkie g....Nie powiem, bo niektórzy , ale tylko niektórzy zarabiają bardzo dobrze. cześć ludzi tyra, a część jak zwykle obija się albo jeździ po świecie. NA produkcji rotacja pracowników ogromna, ale co się dziwić . Pracować za 6 zł w świątek , piątek i w niedzielę? Niedługo nie będzie komu pracować, bo taki z ulicy nie nauczy się od razu, i na wydziałach wcale nie jest wesoło. Jednym słowem trzeba będzie też zdezerterować. W Uni dla robotników jest praca za 8 euro /godz.Trzeba tylko dobrze szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: II Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.07, 10:15 Zapomniałem dodać, że nie widziałem nikogo nowego, podkupionego z konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 12:28 928 zl za luty.Oto pensja w stradomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as-były transport Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 24.03.07, 12:41 netto czy brutto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 13:21 Netto :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: II Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.07, 13:46 I z czego się cieszysz?,ze zapieprzasz na okrągło, nocki , niedziele, w hałasie, w pyle, zimnie lub gorącu za 900zł? To cię zadowala? I to jest to eldorado?? A wyliczyłeś sobie ile będziesz miał z tego emerytury? Oczywiście jak dożyjesz.To polipropylenowe świństwo wcale nie jest takie zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 13:49 Nie wiem skad wniosek ze sie ciesze...To smiech przez lzy. Nie zadowala mnie taka pensja ,ale juz niedlugo i koncze romans z ta firma.Nie wierze bowiem ze cos zmieni sie na lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.07, 06:57 prezesowi nie zalezy na pracownikach nawet oferuje napisanie podania o zwolnienie z pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 25.03.07, 12:47 Dzięki za odzew.Co do nowych pracowników (podkupywanie)to są prowadzone rozmowy,zachęcanie,obiecanki.Na rynku pracy w tym sektorze jak się domyślam,nie ma fachowców.A firmy produkcyjne nie za bardzo mogą sobie pozwolić na naukę nowych pracowników,która może trwać w zależności od stanowiska od 3miesięcy do 3 lat. Na produkcji nie ma ani czasu na naukę ani kto to robić.Dlatego szuka się ludzi u konkurencji.Dygresja - z moich obserwacji wynika że dawniej (5-10lat temu)pracownik przychodził bez wiedzy ale z chęciami,teraz ani wiedzy ani chęci i coraz starsze roczniki (45-55 lat).Tak jest wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: II Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.07, 22:11 A co złego jest w starszych rocznikach? Uważam ,że właśnie te starsze roczniki podchodzą do pracy rzetelniej. I ich się nie szanuje. Nas też nie szanuje nikt.Zarząd wyciera sobie nami buty. Najchętniej , to wywaliłby tą całą ,,hołotę" Na szczęście nie muszę już dłuzej tam pracować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 27.03.07, 14:35 II-brak zrozumienia. Przychodzą tacy ludzie jak:gospodynie domowe,byli renciści,kierowcy,krawcowe,itp.Z całym szacunkiem do w/w ale Ci ludzie z racji nabytych nawyków,przyzwyczajeń,wieku nigdy nie będą dobrymi pracownikami na takiej produkcji jaką prowadzi np. Stradom. Od ludzi w 'takim" wieku raczej wymaga się rutyny,doświadczenia a nie bardzo dużego wysiłku fizycznego,intelektualnego i pracy w stresie.Tak nie przesadzam w STRESIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hurra Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 18:43 Od dzisiaj wydział D ma nowego kierownika(z Polontexu),także sprawdziło sie powiedzenie Łukaszenki że nie ma ludzi niezastąpionych.Pamiętajcie że kto mieczem wojuje od miecza zginie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 19:33 To sprawdzone info? Co sie stalo z Łukaszenką? Jaki jest ten nowy kierownik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hurra Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 19:41 Info pewne w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 19:44 Ciekawe jaki ten nowy bedzie...Jutro zaczynam nocki ,takze dopiero po swietach sie przekonam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 08:17 sam kiedys tak powiedział nie ma ludzi nie zastąpionych ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 10:23 I jak tam nowy kierownik ? Co z Polakiem?:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 11:29 a co moze byc zwolniony i juz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JORDAN Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 23:15 Ten to kawał chama nawet "dzień dobry"nie umi powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 14:44 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 18:32 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 23:16 Oj up, ale zarząd to zaczyna od dupy strony, bez obrazy i faworytów, bo jaki byl ten stary taki był, ale wiedzę miał no i wymagania też, anowy ponoć zielony, chyba Stradom firanki Bigbegowe bedzie teraz produkował. więc morał taki po pierwsze ludzie - fachowców znaleźć nawet i podkupic ale każdemu godnie jak na owe czasy dać zarobić, a produkcja sama ruszy z kopyta i żadnych nowych kierowniczków nie potrzeba, no ale przecież to odwieczna dewiza Stradomi że KAŻDY LEPRZY NOWY NIŻ TEN KTORY JUZ PRACUJE I MA DOSWIADCZENIE I RUTYNĘ!!!, A TAK NA MARGINESIE TO NICH SIĘ TEN STRADOSKI ZARZĄD I WŁĄŚCICIEL UCZĄ OD WIGOLENU I INNYCH ZAKŁADÓW, JAK NALEŻY POSTĘPOWAĆ Z LUDZMI, a nie tylko zwalnić i poniewierać każdym. I co wy wszyscy na to czy zgadzacie się ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 04.04.07, 07:49 ????!!!!!!Wiedza?Wymagania?O Polaku?Ręce i cycki opadają.Żeby wymagać to trzeba mieć pojęcie o tym czego można wymagać i jak to zrobić.Z perspektywy mojej bytności(25lat)w firmie był to kierownik który narobił najwięcej szkód na tkalni(tkalniach).Ten człowiek w zależności od sytuacji był albo ekonomistą albo włókiennikiem,tyle że na odwrót(problem np włókienniczy- 'ja jestem ekonomistą")A propos,jak wiem to jest więcej takich 'fachowców" na wydziale 'D" Żałować z pewnością nie ma czego, choć jest takie powiedzenie-'szanuj przełożonego swego bo możesz mieć gorszego" Na hucie wraca temat-'Stradom"!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbynek73g Re: Stradom daje praktykę i pracę 04.04.07, 17:47 zaluje ze juz nie moge sie cieszyc razem z wami , ale i tak sie ciesze z tej nowiny szkoda tylko was pracownikow stradomia bo niewiadomo jaki bedzie nowy a nawet jesli bedzie ludzki to sie dlugo nie utrzyma bo zarzad nie lubi takich albo przyjmie ich STRATEGIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: II Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.07, 21:51 Ludzki, czy nieludzki.Jakie to ma teraz znaczenie? Tam po po prostu nie ma kto pracować. Wszyscy, którzy byli dobrzy , to odeszli. Nie ma dobrych tkaczek, ślusarzy, mechaników, transportowców. Nawet w biurach owieczki siedzą Nikt dobry, nie będzie za takie pieniądze pracować. W całym kraju w zakładach produkcyjnych podnoszą zarobki pracownikom, tylko u nas ,, Związki zawodowe " poprosiły zarząd,żeby czasami podwyżki nie dali. Normalnie, coś sie robi na samą myśl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 05.04.07, 08:57 Przełożony niema być opiekuńczy czy ludzki, lecz ma mieć wiedzę o tym co robi i umieć zorganizować pracę podwładnym.Co do płacy to we wszystkich 'szmaciankach" w Cz-wa jest podobnie.Jeżeli komuś poprawi się samopoczucie że gdzie indziej jest lepiej (nie tylko pod względem płacowym)to życzę zdrowia.Tworząc legendy, samemu a i często innym robi się niedzwiedzią przysługę.Tak zaczynają się bez sensowne wędrówki między zakładami.Naciskajcie na związki(a szczególnie na pp M)i przyglądajcie się uważnie tym co najgłośniej krzyczą. A co z przenosinami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JORDAN Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 23:13 Polak wróóócccccc :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: II Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.07, 20:53 A po co ma wrócić? NA pewno znajdzie sobie lepszą pracę.Tu położyli na niego lachę. Przecież gołym okiem było widać,że chcą go wysiudać. A co z premią? Przecież juz dawno po kwartale. Powinni chyba jakiś ochłap robolom rzucić?? Pokolenie 1200 brutto i co dalej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek73g napisał: Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 20.04.07, 21:32 > zaluje ze juz nie moge sie cieszyc razem z wami , ale i tak sie ciesze z tej > nowiny szkoda tylko was pracownikow stradomia bo niewiadomo jaki bedzie nowy a > nawet jesli bedzie ludzki to sie dlugo nie utrzyma bo zarzad nie lubi takich > albo przyjmie ich STRATEGIEi jeszcze jednego pana powinni wywalić miłego blondynka z białego domku który chamstwem i kulturą nie grzeszy Odpowiedz Link Zgłoś
zbynek73g Re: Stradom daje praktykę i pracę 22.04.07, 20:45 poprzedni post jest w czesci moj ale byl napisany juz dawno a ten jest na dodatek z dopisana ostatnia linijką ktos prubuje sie podszywac jako zbynek73g ale nie byl zalogowany ,tylko jako gosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o! Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 14:27 Pozdro dla wszystkich "stradomiaków"(nia ma jak byczenie i zimny browar) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 15:07 Tylko za co pic ten zimny browar ?:(Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 17:07 w stradomiu to ludzie ci co nazywaja sie brygadzisci to kierownikowi to beda laske robic pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gn Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 17:10 nie nawidze ich a jakie maja o sobie mniemanie ??WIELCY BRYGADZISCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 02.05.07, 17:35 To w stradomiu zmiana organizacji pracy? Narobili więcej 'ekonomów",czy zlikwidowali mistrzów? A jak tam błyszczy nowy kierownik wydz.D. W polontexsie tęsknią za Nim che che.Z pobudki na forum wnioskuję że macie dziś (2V)wolny dzień - szczęściarze. Pozdro dla 'starych" stradomiaków !!!! Ps.Dla nowych tysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o! Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 13:02 Mistrzów nie ubyło(a szkoda,bo większość myśli jak przetrwać kolejny dzień).Na wydziale "B" wymyślono brygadzistów (styczeń 07).Nowy kierownik jak przystało na buca nic nie mówi i robi.Poprzednik doprowadził wydział do takiego stanu,że szkoda gadać.Ostatnio można zauważyć ,że operatorzy używają brechy i młotka do obslugi maszyn,także to już chyba początek końca(a kilka lat temu było tak dobrze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 18:22 nigdy nie było dobrze a teraz to szkoda pisac o stradomiu jest tragicznie rządzą brygadzisci he he robole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 18:52 palantunio prezesunio zarozumiały bufon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.07, 20:49 Biały Dom fruwa po świecie.W jednym tygodniu parter, w drugim piętro, ale tylko pierwsze. Na to kasa jest, ale pożytku z tego nie ma. A my nawet porządnego młotka nie mamy , żeby walnąć se w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 22:27 nie przejmujcie sie premia jest kwartalna nawet 250 zł brutto płakac sie chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 21:46 to jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wr Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.07, 22:32 teaz tam w stradomiu to jest beznadzieja sala b to robta co chceta jurek owsiak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja pierd.. Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 14:54 1089 zl z premia kwartalna netto. By was ch.. strzelil. Jutro wymowienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 11.05.07, 12:16 Panie i Panowie w 'szmaciankach" dawno skończyły się pieniądze.Ciężko żyć z pensji na przyzwoitym poziomie (nie mówiąc o dorobieniu się no chyba że kradzieżą).Ludzie którzy jeszcze tam pracują robią to z sentymentu,przyzwyczajenia lub zagubienia w dzisiejszych czasach albo bardzo młodzi ludzie bez doświadczenia zawodowego i życiowego. Reasumując:niema co utyskiwać na pensje bo one się nie zmienią przynajmniej diametralnie,pracować tam można jeśli ma się dodatkowe żródło dochodu,jeżeli komuś brakuje pieniędzy MUSI zmienić pracę. I to by było na tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 11.05.07, 12:41 Zdaję sobie sprawę że łatwo się wymądrzać gorzej coś zrobić (sam jestem tego przykładem,co prawda zmieniłem pracę ale przyszło mi to bardzo bardzo ciężko i nie bez pomocy osób trzecich).Piszę to nie po to żeby kogoś dołować ale żeby uświadomić innym że jest inne życie i inna praca.Sam pracując w Stradomiu myślałem że jest tylko jeden Stradom.Dzisiaj nie czas na sentymenty i obiecanki złotych gór ale na KASĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 14:05 podpisuje sie pod tym postem pracowałem w stradomiu 17 lat i tez mialem dylemat czy sie zwolnic balem sie ze bedzie gorzej ale teraz gdy mnie zwolnili (pracowalem w transporcie) dopiero zobaczylem ze tylko zostajac w stradomiu moglem miec gorzej'dopiero teraz z innego punktu widze ze to bulo najlepsze co mnie moglo spotkac w ostatnim okresie w stradomiu. Tak jest inne zycie i inna praca ale przekonamy sie o tym tylko uciekajac ze stradomia ktury do tej pory swoimi decyzjami tylko upokarza swoich pracownikow . nie jest latwo ale to my musimy decydowac o swoim zyciu . a nie ci co nad nami; bialy dom , i cala zasrana rzesza politykow polskich kturzy za nic maja polskich fachowcow i nic nie robia by nam kturzy defacto utrzymujemy ich poprawic chocby po troszeczku warunki zyciowe , jestesmy we wlasnym kraju niewolnikami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jopek Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 19:54 wiecie co w białym domu maja tabliczki na drzwiach dopisać by trzeba jak się tam pójdzie na drzwiach Specjalistka terrorystka ds.sprzedaży to już wszyscy beda wiedziec o słynnej pani a.a. Ale co to da ona poza czubkiem swojego nosa i wielką dupą to nic nie widzi i na dodatek nie jest inteligentna. Bo co tu wymagac od baby ze wsi słoma z butów wystaje i tyle , inteligencje trzeba miec wrodzoną. Jak pomyslę że w stradomiu więcej takich osób to aż jestem za aborcją,trzeba tępić takich od zarodka. A tak na marginesie to do emerytury w ch.. lat jej brakuje ona tylko tak wygląda.... niestety!!!! a odnośnie tego etatu w partii dla tej pani to miejsce sie znajdzie u Lepera i Giertycha także bo oni wszyscy nadawaja na tej samej fali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 20:11 Żebyś wiedział ta premia to poraszka jedni dostaja wielkie główno a inni za siedzenie i pierdzenie w stołek trzy razy tyle. Jak wy te premie przydzielacie do jasnej cholery że wartosci są tak zróżnicowane. Ten co odwala kawał dobrej roboty dostaje ochłap a ten co bąki zbija i jest w stradomiu przez zasiedzenie dostaje 3000 zł. Tych starych pierdziochów to do szkoły wyślijcie bo to trochę wiedzy ma a wykształcenia żadnego, a młodzi po studiach są, z wykształceniem i mniej od tych emerytów dostawają i na produkcji zapie..ja, ci starzy to tylko sie mądrowac umieją a do roboty to dwie lewe rece mają i udawaja że coś robią. I chamowate to że nawet nie wiadomo jak sie do tego odezwać a ten filar stradomski niejaką panią a.a. to sprowadźcie na ziemię bo z tym babskiem współpracowac się nie da. Nie wiem jak ci ludzie z jej działu z nią wytrzymuja bo ja na produkcji mam z nią troche do czynienia i przez telefon i szczęka i majty mi opadają takie to upierdliwe i nieprzyjemne zarówno w rozmowie jak i z wyglądu. Tej to bym obniżył najwiecej premii bo ona i tak dobrze wygląda gabarytowo. Jej to niech posade w PIS szykują bo najmundrzejsza ze wszystkich a ta partia takich debili potrzebuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 80.51.236.* 16.05.07, 15:38 Ale jazda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablo Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 17:39 Jazda, jazda na stojaka. Wiem coś o tym ponieważ jestem w dosyć bliskim kontakcie z ludźmi z działu niejakiej pani a.a. i powiem tyle że ci LUDZIE oni sobie też szczerze współczują że muszą z tym czymś współpracowac dla dobra zakłdu STRADOM. Ponieważ Pani Specjalistka - terrorystka pod wszystkimi dołki kopie i podpieprza równo a ponadto ma ponoć niesamowite urojenia, które kwalifikują się do leczenia. I moim zdaniem Dział Kadr powinien poszerzyć skierowanie na badania lekarskie tej Pani o dobrego specjaliste PSYCHIATRĘ...!! Bo jak tak dalej pójdzie to wy LUDZIE z jej działu jesteście ZAGROŻENI bo osoba chora nie panuje nad emocjami i krytycznie sie to może dla WAS skonczyć a jej jak zwykle nic nie zrobią i ujdzie jej to wszytsko płazem jak do tej pory. Jej zachowanie na to wskazuje że stan jest ciężki zamiast wziąść się za robotę to tylko ponoć z telefonami po korytarzu lata i za wszytkimi węszy co robią i z kim gadaja niczym jak KIEROWNICZKA a do tego stanowiska to dużo kobieto ci brakuje ........ na szczęście bo by wszyscy chyba ze STRADOMIA się ZWOLNILI!!!! Pomóżcie tej Pani bo serce się kraje!!!!! Pozdrawiam wszystkich normalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WALET Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 18:13 Ciekawe te posty nie powiem, sam jestem na Kierowniczym stanowisku i dodam tyle, że tak zachowuje się KIEROWNIK PSYCHOL bo profesjonalny Kierownik ma zupełnie inne zasady działania, ale jak wspomniano w poście na szczęście ta pani nie objęła tego stanowiska i z tego należy się cieszyć. Dziwi mnie jedynie taka rzecz że przeciez ta BABA ma nad sobą jakiś przełożonych i nie potrafią wyciagnąć odpowiednich konsekwencji co do jej osoby, tylko zatrówa życie ogółowi. Szczerze współczuję WAM bo tak naprawdę to w pracy spędza się większą połowę życia ...... chyba że ta Pani jest w wieku emerytalnym i niebawem będzie już na emeryturze!!!! TO będziecie uratowani. Z wyrazami współczucia .... ale wyjątki sie zdarzają na to wychodzi. Zawsze wsród stada jakiś odmieniec się pojawi......takie życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szefy Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 18:27 No nie ta pani specjalistka terrorystka przechodzi samą siebie...... jakie to dwulicowe babsko ... jak tak to dupę lizała byłemu zarządowi i niejakiemu Henrykowi K. i dzięki temu za czasów starego zarządu to pół rodzinki do stradomia poprzyjmowała i tak się odwdzięcza za pomoc. Co prawda za czasów teraźniejszego zarządu to Ci wielce uzdolnieni z jej rodziny zostali wywaleni..... poznali się na nich Kierownicy Wydziałów, może za to tak się mści na reszcie stradomiaków bogu ducha winnych. Wybaczcie ale nikt za nikogo roboty nie bedzię odwalał. Tym bardziej że płaca taka niska. A powracając do postu gościa 2 to tu na forum nikt nikogo nie obraża tu sie tylko stwierdza i opisuje fakty. Może osoba zainteresowana to przeczyta i wyciągnie odpowiednie wniokski co do swojego zachowania. A tym samym życie w stradomiu osób które z tą specjalistką współpracują się diametralnie polepszy .... życzymy wam tego biedacy. A przysłowie mówi kto pod kim dołki kopie sam w nie wpada więc ...kto wie jaki los może spotkać jeszcze tą panią???? Pozdrowionka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość2 Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.07, 19:58 Ty, gościu patrząc na twój styl i ortografię, pewnie po studiach nie jesteś i te 3000 tyś nie należą ci się. A swoją drogą różnice są ogromne. Nie wieszałbym jednak psów na wiadomej pani, bo to bardzo pracowita osoba. Gdyby w sprzedaży wszyscy pracowali tak, jak ta pani to byłoby dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość2 Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.07, 20:12 Przeglądam te posty i stwierdzam,że wszystkim WAM słoma z butów wystaje. Tylko chamy podejmują się takiej wymiany. Źle w Stradomiu się dzieje i wszyscy o tym wiemy. Lepiej nie będzie.Nigdzie nie będzie dobrze, gdzie nie szanuje się ludzi. Nie obrażajcie innych, tylko jak wam sie nie podoba, to przecież możecie się zwolnic. Ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony. Często spotykam się z ludźmi ,którzy kiedyś tu pracowali i nikt nie narzeka ,że jest mu teraz gorzej. Każdy jest kowalem swojego losu. Nie podoba się coś, to trzeba zmienić. Pozdrawiam i życzę miłej zabawy w filharmonii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 21:25 Jestem fanatykiem forum ponieważ pracowałem w firmie stradom i jestem obecnie na emeryturze, jak również jestem sąsiadem można tak powiedzieć pani a.a. i wcale nie dziwi mnie że jest tak trudna w pracy poniważ również jest trudna we współżyciu sąsiedzkim. Nie trudno sie domyśleć o kim piszecie. Jest to osoba strasznie zdziwaczała i strasznie złośliwa nie nadajaca sie do konatktów międzyludzkich, która żyje w swoim świecie pierdół. Ona poprostu jak sęp żywi sie pierdołami i potrafi zatruć życie wszystkim. Ostrzegam osoby pracujące z pania a.a. ażeby wzięły na nią poprawkę i absolutnie nie przywiązywały uwagi do jej zachowania. Bo ta chora pani psychicznie czerpie z tego satysfakcję. Gdyby były zarząd wiedział jakie opinie wydawała ta pani o firmie stradom to dawno by ja zwolnił, ciekawe jakie teraz opinie wyraża o teraźniejszym zarzadzie? Na pożegnanie ostrzegam wszytskich strzeżcie się tej osoby bo swoim zachowaniem może przysporzyć bardzo wiele zła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polityk Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 20:23 Ej ludzie ze stradomia słyszeliście w dzienniku hit ponoć Minister Kaletę z samoobrony chcą wysiudac bo za mało kasy wydała z UE, to może jest szansa że, wasza specjalistka terrorystka jej stołek obejmie w końcu oby dwie maja takie samo wykształcenie to sie nadawać bedzie, a wy tym samym będziecie mieć spokój i wszystko wróci do normy. Ponadto wizażyści zmienią pani a.a. wyglad i od razu lepiej sie poczuje na duchu. A słoma z butów tej pani nie wystaje co najwyżej z sandał bo ona sandałki preferuje i do tego jesionke nosi ... można to zaobserwowac jak na przystanku stoi czekajac na PKS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luzak Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 13:27 W celu odstresowania zróbcie sobie test "Który to Kaczor" www.sztronka.inds.pl/misc/kacz.html pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 21.05.07, 16:27 Eeeeee.Wypisujecie jakieś bzdety,a to o Pani 'aa" a to o kaczorach a nikt nie wspomina o pompie jaka szykuje się na jubileusz "Stradomia".Kto i z jakiego klucza będzie zaproszony?Czy zarząd planuje jakąś gratyfikację z okazji 'takiego święta" Miałem nadzieję że to forum będzie kopalnią najświeższych wiadomości a tu zong!!! -CHIBA- się pogniewam i wykasuje ten adres z mojej wyszukiwarki. Ps1. Już nie wspomnę że znowu rozpoczęły się wycieczki po UE dla wybrańców. Ps2. Teraz się dopiero zestresowałem (i nie chodzi o te wyjazdy lecz o to że po tych nowinach poczułem się jak naiwniak wpatrzony w to forum) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 16:41 Na jubileusz zaproszeni sa wszyscy pracownicy. Co do gratyfikacji to smiem watpic .. Pewnie gora dostanie ,zwykli pracownicy na pewno nie... O jakich wycieczkach mowisz ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 21.05.07, 16:59 Wiadomość z czwartej ręki: np.z tk.D.- 4 osoby wyjazd szkoleniowy (????? osiem dni o to się wyszkolą, przez 20 lat się nie nauczyli obsługi krosien a teraz ......). Zastrzegam wiadomości mam z "poczty pantoflowej".Od pewnego czasu mam wrażenie że jestem lepiej poinformowany co się dzieje w firmie (choć już dawno tam nie pracuję - słowo!!)od pracujących tam forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 16:49 Prawie 40% pracujacych Polaków dostało podwyżki w ciagu ostatniego pół roku-to tytuł z dzisiejszej Gazety Wyborczej.Może w koncu i zarząd STRADOMIA zorientuje się ,że tu pracują także POLACY. p.s .iwa -jaka pompa,jakie święto i gratyfikacje-nie rób se jaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 20:44 Najwyraźniej nie masz o niczym pojęcia i chyba pracujesz na wydz.C bo jakbys pracował na D to znałbys losy spejalistki terrorystki niejakiej "aa", więc jak cie to nie interesuje to nie czytaj. A apropo imprezy jubileuszowej to ładnie ze strony zarządu że coś takiego zorganizował tylko inne firmy to w ramach tego jakąś premię dawają a tu cisza chyba, że to jest przewidziane tylko dla tych zasłużonych przez zasiedzenie i dla filarów stradomskich to szkoda czasu marnować w tym dniu swoim udziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.07, 21:25 www.stradom.com.pl/ Wycieczki po UE??? Przecież Ci od krosien nie jadą do UE. Po UE, to sobie jeżdżą ci z większa rangą. Jeżdżą, jeżdżą i nic z tego nie ma.oczywiście nie ma dla firmy, bo dla nich to: wycieczka, odpoczynek ,, druga pensja" i chyba o to chodzi. A co do imprezy. spoko.Chętnie popatrzę na kabaret. Zobaczymy , który lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 22.05.07, 16:47 Sory (jestem gamoń)Szwajcaria to nie UE.A jeżeli chodzi o 'tych od krosien" to wyjeżdżają,wyjeżdżają,wysyłają ich albo po to aby zagłuszyć wyrzuty sumienia,albo żeby zgonić na nich gdy coś nie wyjdzie.Po ostatnich większych wojażach jakie pamiętam z mojej bytności w firmie to prawie połowa 'turystów" już nie pracuje (zwolnili się sami - chyba w podzięce za wycieczkę).Tak że nawet drogie wycieczki (np. Chiny) nie zatrzymają pracowników.Podobno 'wycieczka" która teraz jedzie ma podpisać jakiś cyrograf. Tylko dlaczego ja to piszę - ja powinienem o tym czytać !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 16:53 Chodza sluchy ,ze od czerwca bedzie podwyzka ..Pozyjemy zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 14:00 Jak znam życie to nici z podwyzki.Zarząd zawsze może się tłumaczyć niskim kursem euro(wyższy juz nigdy nie będzie),konkurencją (Chiny) itp., itd..Jeśli nawet będzie podwżka to i tak jej nie odczujemy ,bo najpierw nam znowu "na cos"zabiorą ,pokombinują ,takze w końcu wyjdzie na to samo albo i gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 18:15 Moze by tak PIP zainteresowala sie brakiem wody do picia dla pracownikow? Zaczely sie upaly a wody jak nie bylo tak nie ma. Juz nie wspomne o tym ze warunkach zapylenia ,powinna byc dostarczana przez caly rok. Na razie pracownicy tesknie spogladaja na palety z butelkami z woda w magazynie.Oczywiscie ta woda nie jest dla nas... Zwiazki zawodowe tez spia ? czy raczej siedza w czyjejs kieszeni...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 11:34 jeszcze nikt nie zemdlał to poco woda przeciez tyle zarabiamy ze mozemy sobie kupic ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 15:55 Może głupie pytanie, ale po jakiego groma wycieczka jedzie do Szwajcarii? Nam tu nic nie mówią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 18:10 Ciekawe czy to przypadek ,ze dzien po moim poscie dotyczacym braku wody do picia ,na hali pojawiaja sie palety z woda :) Dzieki za to ... Szanujcie ludzi to i oni beda was szanowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 11:36 Gość portalu: hmm napisał(a): > Ciekawe czy to przypadek ,ze dzien po moim poscie dotyczacym braku wody do > picia ,na hali pojawiaja sie palety z woda :) Dzieki za to ... Szanujcie ludzi > to i oni beda was szanowac... To napisz jeszcze o braku cieplej wody w meskiej szatni D,bo już od roku nie moga nic z tym zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.07, 20:31 Kochani, wycieczka jedzie uczyć sie obsługi krosien. Nie wiem , czy będą się uczyć , czy nie.W każdym bądź razie wakacje mają. Nie wiecie,że przybędą nam 4 nowe krosna?Rozwijamy się, rozwijamy. A jeszcze trochę i będziemy się zwijać. Ciekawy jestem skąd będziemy mieć tasiemkę. Teraz nie ma już z czego robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 23:52 tasiemka ? - z chin ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.07, 16:54 A co? Brakuje granulatu ?:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony zdzisio Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 16:41 Co jest ? nic się nie dzieje? nuda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 20:23 Gość portalu: zdziwiony zdzisio napisał(a): > Co jest ? nic się nie dzieje? nuda? A co ma być? Woda jest ciepła i zimna,to czego jeszcze można chcieć?(he he) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tw Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 09:23 jutro juz impreza i dzien wolny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.07, 16:46 I wszyscy chcą siedzieć w pierwszym rzędzie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 16:55 Gość portalu: gość napisał(a): > I wszyscy chcą siedzieć w pierwszym rzędzie :)) A niby po co? Chyba ,że dla Katarzyny Pakosińskiej z kabaretu , bo niezła jeszcze laska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.07, 10:38 Na Forum cisza.Rozumiem ,że wszyscy śpią jeszcze po wczorajszej imprezie. Muszę przyznać ,że impreza była udana.Ta ,,druga" do godzin rannych też:)) Uważam,że taka integracja CAŁEJ ZAŁOGI powinna być raz do roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 13:18 Witam,ja niedawno wstalem ;) Impreza super ,kabaret i Kasia naprawde rozbawili widownie. Pozdro dla ekipy z Rue de Focha :) Co do integracji zgadzam sie z przedmowca. Naprawde bylo milo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ht Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 19:43 to do ktorej godz byla ta impreza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 17:17 ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 19:20 Beda podwyzki od lipca ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 22.06.07, 22:44 bedzie kiedys lipiec ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 09:21 a miały byc od czerwca teraz juz od lipca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 18:26 Gość portalu: ww napisał(a): > a miały byc od czerwca teraz juz od lipca a którego roku??? P.S czy to nie jest dziwne ,że nikt oficjalnie nic o tym nic nie mówi?Moze to kolejny sposob na to aby na chwile zatrzymac kolejnych zwalniajacych sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 19:48 Niech robia tak dalej,to juz niedlugo sami beda pracowac hehe... Czekamy zatem na lipcowy pasek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 24.06.07, 23:08 a co , znowu sie zwalniaja . Podobno jest lepiej , nawet na sale D powrócilo trzech transportowcow Odpowiedz Link Zgłoś
rakow_czestochowa Re: Stradom daje praktykę i pracę 25.06.07, 16:32 Zwalniaja sie ,nie przychodza do roboty po kilka dni... Duzo by pisac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 25.06.07, 17:32 czyli standarty stradomskie ciag dalszy Odpowiedz Link Zgłoś
ringo1 Re: Stradom daje praktykę i pracę 25.06.07, 18:28 Gość portalu: as napisał(a): > czyli standarty stradomskie ciag dalszy Nie tak całkiem.Trochę się dzieje.Stoją nowe krosna.stoją , bo na razie nie mogą ruszyć.Jedni sobie wędrują po kraju i świecie.Mają patent chyba na te wyjazdy. Dawniej od czasu do czasu ktoś gdzieś jechał.Teraz tylko ci sami. Nie wiem , może co i z tego i jest, tylko nie wiem czy akurat dla firmy. A tak w ogóle , to gorąc niesamowity, ale chociaż wody w tym roku pod dostatkiem. Czyli w tym temacie, lepiej.Podwyżki maja być (kiedyś).Na pewno procentowe, czyli znowu ci co mają mało , to będą nadal mieć mało itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.07, 19:32 Ja też mam zamiar odejśc.Miałem złożyć wymówienie w tym tygodniu, ale poczekam jeszcze do przyszłego miesiąca.Może będą giga podwyżki hahaha A z wyjazdami faktycznie.Rozpasali się,że hej.No nic, szkolą sie,,,targują", ale tylko ci sami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:54 Chyba się do Was przeniosę ,żeby trochę pojezdzić,kto i gdzie jeżdzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ringo1 Re: Stradom daje praktykę i pracę 26.06.07, 21:22 Nie masz szans.Nie przenoś się, jak już wspominali tu inni jeżdżą tylko wybrane osoby.Jest to bardzo wąskie grono(nie wliczając zarządu)Nie załapiesz się:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 26.06.07, 23:18 ringo1 dlaczego zniechęcasz ludzi? Niech się człowiek przyjmie do Stradomia. Będzie jeżdził - wózkiem "jężakowym" po zakładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz mam dosc Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 22:51 a dodatkowo zaszczepia go przeciwko wsciekliznie i mysleniu w pracy(propozycja p.Prezesa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.07, 19:46 Widzę,że wszystko jest na ,,NIE".Nawet to,ze chcą was zaszczepić przeciw wirusom. Oczywiście mam na myśli grypę. słyszałem,ze podwyżek nie będziecie mieć.A mówiłem , bracia chodźcie ze mną. Już mam dwa razy tyle co miałem w tym obozie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.tktelekom.pl 04.07.07, 23:12 Czekam na podwyzke.Jesli do wrzesnia nic nie bedzie zawijam sie z tego zakladu. Innym radze to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.alfanet24.pl 21.08.09, 07:44 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do zadowolonego Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 21:11 To gdzie teraz pracujesz ? Pozdrówka ? Co to za firma?:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.07, 22:23 Żadna tajemnica, pracuje teraz w Guardianie. Mogę powiedzieć,ze już się wdrożyłem i jest OK! Radzę wam zrobić to samo. Nie wierze w podwyżki.A jak już , to co wam skapnie , kilkadziesiąt złotych? Pracy jest coraz więcej,trzeba sie tylko sprężyc i poszukać i przerwać pępowinę z tym marazmem.W Stradomiu liczy sie tylko kilka osób i tylko , te kilka osób będzie dobrze zarabiać.A reszta , to ,,motłoch". Firma BUDVAR Centrum S.A.ze Zduńskiej Woli poszukuje ludzi z Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ck Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 12:09 ja tez czekam do wrzesnia jezeli nie będzie podwyżki to się zwalniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 14:11 stary,jak dużą podwyzke sobie wymarzyles ,ze odkladasz decyzje o zwolnieniu az do wrzesnia? to tylko strata czasu( w twoim wypadku dwa miesiace)i odwlekanie w nieskonczonosc decyzji,ktora moze zmienic Twoje zycie. P.s. chyba ,ze piszesz to majac nadzieje, ze zarzad to przeczyta i przejmie sie twoim zwolnieniem(he he he) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 05.07.07, 16:12 P.s. chyba ,ze piszesz to majac nadzieje, ze zarzad to przeczyta i przejmie sie twoim zwolnieniem(he he he) O o o o na to bym nie liczył !!! Powtarzam to jak mantrę - 'weżcie się za d... związkom zawodowym". Piszę to z perspektywy mojej nowej firmy, jest Ich parę osób a "wygrywają" PRAWIE wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 18:05 Gość portalu: iwa napisał(a): > O o o o na to bym nie liczył !!! Powtarzam to jak mantrę - 'weżcie się za d... > związkom zawodowym". Juz to widze jak tacy jak np. kol.Jar... interweniuja u prezesa w sprawie podwyzki(chyba by umarl ze strachu lizus) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.07, 22:47 Więcej płacą niż w Stradomiu: Spółka "WIGOLEN" S.A. krajowy producent tkanin polipropylenowych zatrudni: TKACZY I WIĄZACZY z umiejętnością obsługi krosien płaskich Spółka "WIGOLEN" S.A. zatrudni: AUTOMATYKA-ELEKTRYKA z uprawnieniami do 15 kV oraz znajomością automatyki przemysłowej Oferty prosimy składać osobiście w "WIGOLEN" S.A. Częstochowa, ul. Przejazdowa 2, kontakt Kierownik Działu Technicznego - Pan Wojciech Filek, tel. nr 034 361 80 61, wew. 322 ŚLUSARZY UTRZYMANIA RUCHU z umiejętnością obsługi krosien okrągłych Oferty prosimy składać osobiście w "WIGOLEN" S.A. Częstochowa, ul. Przejazdowa nr 2, kontakt tel. nr 034 361 80 61 wew. 303, 304 i 305 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 13.07.07, 00:45 Więcej płacą niż w Stradomiu: Spółka "WIGOLEN" S.A. Być może. TYLKO - dojazd (peryferie miasta,bardzo złe połączenie), komfort pracy (bardzo stary park maszyn,układy 'mafijne"[rodzinne]) no i to jednak dalej 'szmacianka". Raczej nie polecał bym a jeżeli już to bym zalecał kontakt z kimś kto tam pracuje (idealny byłby dezerter ze Stradomia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m:(( Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.07, 13:42 We wszystkich szmaciankach jest szmaciano. Nie dadzą nam zarobić.O podwyżkach cicho. Kasa musi być na inwestycje, imprezy i wyjazdy. My robole mordy w kubeł i do roboty. Nawet zastrajkować nie ma z kim, bo związki są w .... Odpowiedz Link Zgłoś
ringo1 Re: Stradom daje praktykę i pracę 19.07.07, 21:18 No właśnie.Związki,związki. Myślicie,ze jakaś podwyżka będzie? Wszystko wkoło drożeje, wszędzie podwyżki, tylko nie w Stradomiu. miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,4327175.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: news Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 13:22 Są nowe wiadomosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 14:33 plotkarz padalucha głodny sensacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: news Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 15:08 Gość portalu: on napisał(a): > plotkarz padalucha głodny sensacji Czy chodziło Ci o: plotkarz palucha głodny sensacji Nie znaleziono stron zawierających wszystkie podane słowa. Podana fraza - plotkarz padalucha głodny sensacji - nie została odnaleziona. Podpowiedzi: Sprawdź, czy wszystkie słowa zostały poprawnie napisane. Spróbuj użyć innych słów kluczowych. Spróbuj użyć bardziej ogólnych słów kluczowych. Spróbuj użyć mniejszej liczby słów kluczowych. Kolejny kretyn nie umiejący pisać i jeszcze ''nałaźliwy'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 15:57 nie popisuj sie i nie pochlebiaj sobie. Rzeczywiście jest literówka i miało być pedalucha ( myślę że teraz znajdziesz w swoich mądrych słownikach znaczenie tego wyrazu, którym wszyscy cię nazywamy- zgadnij dlaczego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.07, 20:44 Panowie, nie czas i miejsce na takie przepychanki. Znowu zrobili nas w jajo. Myślę,że pora wiać z tego szamba.PODWYŻEK NIE BĘDZIE a i premię też nie wszyscy dostali.Na co czekać?? Niech pracują sobie sami.Niedobrze mi się robi na samą mysl,ze tyle wytrzymałem. Adie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.tktelekom.pl 30.07.07, 18:37 Na "C" rozpoczęło sie poszukiwanie kozłów ofiarnych ... Miało być pięknie ,podwyżki ,kwieciste przemowy prezesa na imprezie w Filharmonii... Teraz wszyscy zapłacimy za tą imprezę z naszych premii he he. Pora sie stąd wynosić.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 19:07 Wiedziałem ,że tak będzie.Nie chce mi się już pisać na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 31.07.07, 21:24 czas zmienic forum ;tam tak było ,jest i juz dlugo nie bedzie...pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.07, 19:27 Ciekawe, jak to będzie, kiedy po urlopach wrócimy do pracy. Maszyny będą wyremontowane, hale odnowione, dziury w posadzkach połatane, świetliki nareperowane.Nie będzie nam sie już lało na głowy , no i na tkaniny. Szefostwo wróci wypoczęte, zadowolone i na pewno zaraz dostaniemy podwyżki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.07, 21:31 Gdyby za marzenia karali, to miałbyś dożywocie(no ale pomażyć zawsze sobie można ,bo cóż nam pozostało) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 05.08.07, 01:14 zapomniales o cieplej wodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.07, 13:43 A sorry, zapomniałem o ciepłej wodzie.Będzie na pewno.Bo przecież remontowcy remontują. Remontują, ale najważniejszy ,, BIAŁY DOM".Reszta musi poczekać.Przecież to mało ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :> Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.tktelekom.pl 15.08.07, 12:49 No ,to jutro do roboty ludzie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: < Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.07, 22:02 Faktycznie, jutro do roboty. Oj będzie się działo, będzie. Jak sobie pomyśle o tym rozruchu, to niedobrze mi się robi. Zobaczymy jakie wiadomości usłyszymy i zobaczymy kto zostaje tyrać. Ja odpadam od października.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :> Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.tktelekom.pl 16.08.07, 19:04 Pierwszy dzien jakos zlecial ... Widze ,ze kolega z tej samej zmiany hehe... Rozruch nawet nawet..;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 13:02 Studentom nie chce sie pracowac i zdobywac praktyki za marne grosze, wola siedziec i narzekac, ze majac wiadomosci ksiazkowe nie moga znaleźć pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymista Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 18:02 Ludzie!!!!Czy to moze być prawda,że dostaniemy tak dużą podwyżke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.tktelekom.pl 25.08.07, 12:20 Jaka znowu duza podwyzke ,hahahah? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim gal Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 21:03 no duzaaaaa az 20% ale i tak nic sie nie zmienia bo teraz zie to nazywa podwyzka a przedtem byla premia 20% defakto to jest ot samo a jeszcze nam zabrali bo i stazowe i jubileusze wiec i tak wyszli na swoje jeszcze tyle tylko ze teraz to kazdy ma pewne ze dostani wiecej o te 20% przedtem to kierownik dzielił jak chciał. No ale to nie wszystko, bo napisali ze wszyscy dostają po 20% lub wiecej a tu klapa bo ponoc nieliczni z białego domu muszą za...dalac za to samo bo im juz i tak jest duzo.zobaczymy pozyjemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.alfanet24.pl 21.08.09, 12:26 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ck Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 19:57 jak mogli tyle zabrac to mogą i tyle podnieść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <I Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.07, 21:49 I czym tu się podniecać? Stażowe zabrane, wysługi nie ma, odprawa jednomiesięczna. Poprzeczka podniesiona z 85 na 98%, czyli z premii nici. O jakich 20 % podwyżki mowa? Przecież nawet nie wyjdzie 10%. Żałosne. A prezes to tylko ładnie mówić umie przy obcej widowni, a wśród swoich... szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 29.08.07, 23:11 no to macie ku.wa podwyzke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dg Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.07, 19:42 boze czy wy umiecie słuchac czy jestescie az tak tepi jaka wysluga zabrana wrecz dołozone dla pracownikow stradomia a jubileusze zabrane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal anonim Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 22:54 ta chyba dla ciebie bo nie dla wiekszoscie nieliczni zyskują suma sumarum i tak po dupie dostaniemy bo premia nie ralna do osiagniecia a lata pracy poza stradomiem sie nie liczą wiec i tak wielki gó... a poza tym to dyskryminacja pracownika ciekawe bo wszyscy dostali łącznie z prezesem a na niektórych chcą zarobić hehe cymbały, choć b.dobrze to wyglada 20% nono, i tak dalej ale niech sie dobrze zastanowią zanim podejmą otateczne decyzje ps (mam nadzieję ze ktos z zarzadu przeczyta sobie) życze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator extrudera Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.53.inds.pl 31.08.07, 08:31 Człowieku nie pisz bzdur!Premia nierealna do osiągnięcia?Słuchałeś co prezes mówił?Przecież nie chodzi o wykonanie 98% normy tylko o 98% zysku operacyjnego spółki a tyle do tej pory było osiągane mimo tego,że np.wydział D wykonywał 70 czy 80 % planu.A poza tym czemu Stradom miałby płacić za pracę w innych zakładach?Przecież to jest chore!Pracuję w Stradomiu przeszło 10 lat i zastanawiam się dlaczego ktoś kto pracuje tu np.kilka miesięcy miałby brać większy dodatek stażowy niż ja?Może mi to wyjaśnisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.07, 00:57 Nie spodziewałem się,że to Ty to mogłeś napisać.A prywatnie to mówisz całkiem co innego!!!! Ciekawe jak szybko zmienisz zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.tktelekom.pl 01.09.07, 17:13 Czarek ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: </ Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.07, 17:53 Pewnie dostał 40 % podwyżki.Zobaczymy, co będzie mówił za jakieś dwa miesiące. Z jednym się zgadzam i zawsze wkurzało mnie to, dlaczego zakład ma płacić wysługę lat pracy,za pracę w innym zakładzie. Skoro zabrane są jubileusze, to ten procent powinien być chociaż do 25 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spłukany Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 09:06 Do wypłaty pozostało:23 dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 17.09.07, 19:14 chyba do zapomogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.tktelekom.pl 17.09.07, 19:30 Heheh racja ,do zapomogi.. Swoja droga ciekawe jak będzie wyglądała wypłacina po podwyżce...? Odpowiedz Link Zgłoś
ringo1 Re: Stradom daje praktykę i pracę 17.09.07, 19:34 A zabawa trwa.... Tańce, hulanki , swawola. Ledwie ruin nie rozwalą, Cha cha, chi chi, hejże, hola! Król Stradom siadł w końcu stoła. Podparł się w boki jak basza; "Hulaj dusza! hulaj!" - woła, Śmieszy, tumani, przestrasza. A nam jeśli łaska spleśniała kiełbaska (Wypłaty nie budu, trza pokryć koszta) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: </ Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.07, 23:17 Dali podwyżkę, zabrali stażowe.Wielka łaska.Zobaczymy jaka będzie wypłata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stradomiak Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 12:29 Dali podwyżkę, zabrali stażowe.Wielka łaska.Zobaczymy jaka będzie wypłata. A do wyplaty pozostało: 12 dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 28.09.07, 16:43 Co Wy tak stękacie? Za mojej bytności w Stradomiu mistrzowie zarabiali ok.30%/35% więcej od podwładnych, jeżeli teraz "majster" bierze na rękę 2,5tyś. to Wasza pensja jest 'całkiem,całkiem". Skąd wiem,hmmm,co prawda wiadomość mam z drugiej ręki ale 'informator" ociera się o "biały dom".Chyba że 1,6-1,8 to dla Was zapomoga, jeśli tak to pogratulować zapomogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.07, 10:51 Gość portalu: iwa napisał(a): > Co Wy tak stękacie? Za mojej bytności w Stradomiu mistrzowie zarabiali > ok.30%/35% więcej od podwładnych, jeżeli teraz "majster" bierze na rękę 2,5tyś. > to Wasza pensja jest 'całkiem,całkiem". > Skąd wiem,hmmm,co prawda wiadomość mam z drugiej ręki ale 'informator" ociera > się o "biały dom".Chyba że 1,6-1,8 to dla Was zapomoga, jeśli tak to > pogratulować zapomogi. nie dopisales brutto ,a to chyba zajebista roznica nie?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 29.09.07, 11:16 No chyba żartujesz (czytaj dokładnie,nie zjadaj wyrazów),tyle to się zarabiało rok temu! Może Jesteś nowym pracownikiem,a jak na nowego to też nieżle.Z mojej sondy wśród znajomych w tym roku podnieśli wszędzie w Cz-wa pensje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: </ Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.07, 13:02 Ciekawe skąd ty masz takie informacje? Czy to na prawdę o stradom chodzi? Pewnie popsutą masz sądę i jakieś bzdury ci podaje. Twój informator ociera się o biały dom, ale białego domu już nie ma. Jest żółty W Stradomiu nadal jest syf.Zarabiają tylko niektórzy. Reszta dostaje ochłapy. Stare maszyny się sypią, nowe to prawie złom. Nie wiem gdzie kupują takie badziewie. Jeżdżą sobie po świecie.Nie ma tygodnia żeby gdzieś nie byli. Oczywiście ciągle ci sami(chyba mają patent na wycieczki,z których nic nie wynika) Imprezują.To kosztuje ,a na salach na łeb się leje. Po ostatniej ulewie wszystko pływało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 30.09.07, 10:13 1.Mój informator wydaje się pewny (o ile można mówić tak o drugiej ręce) 2.Za moich czasów to był "biały dom" 3.Fakt bez dyskusyjny - w tym roku większość firm podniosła pensje Resztę zostawię bez komentarza bo widziałem to 'bagno" na własne oczy. ps. Nie wydaje mi się aby, gdy wszędzie rosną zarobki w Stradomiu spadały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: </ Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.07, 10:54 Tak całkiem , to może one nie spadły, ale wiele się nie podniosły. Trochę podwyżki na podstawie, ale brak premii.Ci co tą podstawę mieli małą , to i tak mało dostali.Poza tym zabrane stażowe. Z tym zgodzić się mogę, bo dlaczego firma ma płacić staż za laty pracy przepracowane w innym zakładzie.Suma summarum wychodzi prawie na zero.Zobaczymy , za parę dni wypłata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.tktelekom.pl 01.10.07, 17:43 Sadze ,ze pierwsza wyplata po podwyzce bedzie niezla.. Tak na zachete.. . Zeby sie ludzie nagle nie zaczeli zwalniac .. Zobaczymy pozniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: </ Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.07, 19:07 Oj chyba nie będziemy chwalić.Z tego co słychać to wypłata nędzna będzie.A i pracuje się coraz gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.tktelekom.pl 06.10.07, 09:36 Trzeba zrobic tak jak lekarze na Parkitce. Wszyscy skladamy wypowiedzenia i wtedy musza nam podniesc, i to grubo..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: </ Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.07, 12:25 W tym zakładzie to nie przejdzie, ale pomysł dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.tktelekom.pl 07.10.07, 12:48 Oczywiscie ze nie przejdzie...Ludzie niestety nie chca walczyc o swoje,pogodzili sie ze swoim smutnym losem i wegetacja .Jutro wyplata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.tktelekom.pl 12.10.07, 16:21 Widze ,ze wszyscy zaniemowili po wyplacie :) Za miesiac juz nie bedzie tak rozowo.. Do..i takie normy ,ze ich wykonanie jest nierealne. Bye... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.07, 19:58 pozyjemy,zobaczymy....(trzeba miec nadzieje,ze to nie byla tylko jednorazowa promocja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: </ Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.07, 20:06 O czym wy piszecie?? Chyba jesteście z jedwabiu. Nic już nie rozumiem.To was zadowala?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator extrudera Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.65.inds.pl 13.10.07, 10:06 No może nie do końca zadowala ale wypłata w granicach 2,2 kzł to nie tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: </ Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.07, 15:48 Ale (nie zaczyna się od ale)to tylko operatorzy ekstrudera i tylko na jednym wydziale tak ,, dobrze" mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.tktelekom.pl 13.10.07, 16:16 Ciekawe na ktorym , na pewno nie na moim.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: </ Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.07, 19:46 I co? Czy wszyscy już pozwalniali się, czy tyle kasy dostali,że już nie muszą narzekać? Jest jeszcze parę spraw , które bardzo mnie wkurzają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.tktelekom.pl 28.10.07, 14:23 Niedlugo wyplata,znow bedzie narzekanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 29.10.07, 20:11 Po ostatniej nie było za dużo.Zastanawiam się czy nie wrócić z powrotem.Zarobki w sumie nie złe,mobbing jakby mniejszy,warunki pracy lepsze (mniej kurzu i hałasu,choć z dachu dalej cieknie)- eden. Dajcie 'cynk" kogo potrzebują, za tą kasę mogę być nawet sprzątaczką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: </ Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.07, 20:54 O jakiej kasie tu mowa????? Nic nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 30.10.07, 12:48 Re: Stradom daje praktykę i pracę Autor: Gość: operator extrudera IP: *.65.inds.pl 13.10.07, 10:06 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz No może nie do końca zadowala ale wypłata w granicach 2,2 kzł to nie tragedia. O takiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: </ Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.07, 21:27 To ty pewnie ekstruder jesteś :-)) Niestety nie wszyscy taką dostali. Większość jednak trochę powyżej tysiąca (netto) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: </ Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.07, 21:48 Czy nadal podoba wam się wypłata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.tktelekom.pl 08.11.07, 11:49 Dostal juz ktos zapomoge? U mnie konto czyste... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 14:24 ja nie narzekam,bo to calkiem ładna zapomoga-oby tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.07, 18:12 Gość portalu: pracownik napisał(a): > ja nie narzekam,bo to calkiem ładna zapomoga-oby tak dalej jak sie skonczy kasa na naszym koncie "jubileuszowym" to pewnie nie bedzie to juz "calkiem ładna zapomoga" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 10.11.07, 18:29 Patrzę na to z boku bo od jakiegoś czasu nie pracuję w firmie ( sentyment został - trochę zdrowia tam zostawiłem) i chciałbym być dobrze zrozumiany ale - przestańcie 'pieprzyć" ostatnie wątki tylko o kasie, zarabiacie jak zarabiacie nie jest to dużo ale coś was trzyma w Stradomiu (lata 90 już minęły pracy jest cokolwiek więcej).To forum mogłoby służyć czemuś więcej niż żale na temat pensji (ile zarabiacie wiecie sami,choć tu tylko ogólniki), mogło by być skarbnicą wiedzy o tym co dzieje się w firmie dla takich jak np. ja.Z góry zastrzegam że nie jestem 'szpiegiem przemysłowym" po prostu interesują mnie takie pierdoły jak żyją 'starzy stradomiacy", jak aklimatyzują się 'nowi",co u Mańki,kogo teraz 'rypie" Janek G. itd,itp. Sory za trywialny styl ale dawniej było coś więcej niż "zapomoga". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.07, 19:59 Gość portalu: iwa napisał(a): > Patrzę na to z boku bo od jakiegoś czasu nie pracuję w firmie ( sentyment został... > ....po prostu interesują mnie takie pierdoły jak...co u Mańki,kogo tera zrypie" Janek G. itd,itp. > Sory za trywialny styl ale dawniej było coś więcej niż "zapomoga".\ to zadzwon do nich i sie wszystkiego dowiesz i nie zawracaj nam dupy,bo nas "starych stradomiaków" to nie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 11.11.07, 16:22 Od kiedy ?? Jak pamięcią sięgam to 'pierdoły" były silną stroną Stradomia. No cóż jeśli kogoś obraziłem to jeszcze raz przepraszam.A co do "starego stradomiaka" to mam wrażenie że chyba komuś 'pocieniało'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojony Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 17:00 Słuchajcie, mam informację z PEWNEGO ŹRÓDŁA ze jeszcze przed końcem roku będzie zmieniony zarząd !!! Jak dowiem się czegoś więcej dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.tktelekom.pl 14.11.07, 17:14 Moze to i dobrze :) Gorzej byc nie moze... Odpowiedz Link Zgłoś
ringo1 Re: Stradom daje praktykę i pracę 14.11.07, 19:36 Hmmmm, to pewnie młoda z Polontexu zostanie prezesem , bo już tak się panoszy jakby właścicielem była.Lata po krosnach, pod krosnami:)) Wszystkie wyjazdy są jej.Wszystkie kursy, szkolenia, wycieczki zagraniczne.Pewnie patent na to ma. Nie wierzę jednak w to ,że zarząd zmienią. Temu nie mają nic do zarzucenia.Starają się jak mogą, a że nie mogą to trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 17:11 skad wiesz ze janek kogos rypie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rw Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.profiline.pl 16.11.07, 08:11 pani z polontexu moze lata bo nowa trudno sie jej dziwic ale mistrzunio to dopiero sprzata mistrz sprzatacz tego jeszcze nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.profiline.pl 16.11.07, 08:15 pewnie w zarzadzie zasiadzie mistrz z b i majstrowa mam przecieki ha ha bo bardzo przejeli sie rola jaka pełnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ru Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.profiline.pl 16.11.07, 08:19 dawniej byli brygadzisci wszysko sie zgadzało teraz jak sa mistrzowie nic sie nie zgadza pogubili sie jacy oni biedni musza po godzinach zostawac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 12:56 ale kogos serce boli ,ze to nie on tym mistrzem został-trochę zazdrości w tym słychac -żal dupę ściska-wam to pasują tacy co zamiast zainteresować się salą potrafią tylko przesiedziec w warsztacie z nogami na stole i pierdoły popychac-znam takich brygadzistów-za co im tą kasę płacą?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 13:35 macie straszne problemy-dawniej mowiło się i pisalo o brygsdzistach teraz o mistrzach -wszystko co nowe to wam przeszkadza-nie macie lepszych czy sensowniejszych tematów-ale stradom z tego słynie - szukanie sensacji i obrabianie ludziom tyłków -sami fenomeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ru Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.profiline.pl 16.11.07, 16:08 dajcie spokoj tym lizusom o czym mowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hg Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.profiline.pl 16.11.07, 17:06 czy wy nie macie innych tematow tylko pierdołami sie zajmujecie ja tam tylko pracuje dzis przez przypadek czytam po pracy nie istnieje stradom odpoczywam i jestem zdrowsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wr Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.profiline.pl 16.11.07, 19:20 przeciez nie jest tak zle jesli nie pasuje zawsze mozna sie zwolnic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.07, 11:36 popieram to jest super wypowiedż-nie pasuje zwolnij się i idż tam gdzie jest" lepiej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: </ Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.07, 13:55 Ale nudni jesteście, a życie przecież składa się ze szczegółów. Szczegółem między innymi są ,, trafione" inwestycje.Ciekawe jaka będzie następna? (oczywiście inwestycja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 14:55 Co do pie..faktycznie Stradom slynie z pie..,ale w kazdej pie.. jest troche praWDY \DLACZEGO KTOS MA SIE ZWALNIAC, SKORO NIE JEDEN TU STRACIL ZDROWIE I DOSTAL NERWICY ;jEST WOLNOSC SLOWA I KAZDY PISZE CO CHCE Majstrowie z sali B faktycznie kreca sie wkolo ,ale w rzeczywistosci stoja w miejscu rozstawiaja tylko ludzi po katach ,a wzieli by sie za robote .Pozorne etaty a na produkcji ludzi coraz mniej'.Jak dalej tak pujdzie to wyeliminuja kierownika cha cha cha ; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.tktelekom.pl 17.11.07, 17:52 Zgadza sie ,nie kazdy jest zadowolony z nowych wyplat. Nie podoba mi sie to ,ze ludzie na agregacie "a" zarabiaja wiecej od tych na agregacie "b" , mimo ze na tym drugim jest o wiele wiekszy zapiernicz. Ale kierownictwo i pani B maja to gdzies .... Dlaczego nikt nie chce przyjsc na agregat "b"?? Juz niedlugo nie bedzie mial kto tam pracowac ,bo ci nowi co przyszli nie nadaja sie do tej roboty... Ciekawe kiedy "gora" sie zorientuje ze nalezy szanowac starszych i doswiadczonych pracownikow... Oby nie za pozno. Pozdro dla chlopakow z agregatu "b"..:) Zainteresowani wiedza o ktory chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator starexa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 10:45 Podobny przyklad :"sima" i "starex" na "D" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmr Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.profiline.pl 19.11.07, 16:59 jak wam nie pasuje praca na agregatach zawsze mozna zmienic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 18:26 Gość portalu: wr napisał(a): > przeciez nie jest tak zle jesli nie pasuje zawsze mozna sie zwolnic Gość portalu: hmr napisał(a): > jak wam nie pasuje praca na agregatach zawsze mozna zmienic ty to chyba jedno umiesz pisac(nie bede cytowal pozostalych twoich postów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.tktelekom.pl 19.11.07, 19:10 Chlopie jak my odejdziemy ,to ty zaraz za nami. Chyba ze sam sobie wyprodukujesz tasiemke haha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmt Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.profiline.pl 19.11.07, 19:13 ale jestes mądry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 operator Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.07, 18:44 wlansie ze jest madry ! jak skaladalem wypowiedzenie to boralowa i prokop prosili bym zostal :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.241.* 07.12.07, 14:54 Prokop? Ten burak trzyma się jak g.... dupy. To koordynator to dalej On? Cholera tylu wartościowych ludzi się zwolniło a ta miernota dalej trzyma się dobrze! Mam tylko nadzieję że wreszcie zagonili Go do jakiejś pożytecznej roboty a nie łazi dalej po tkalni z tym swoim bębnem i wygląda na dyrekcje. Ps. Uuuu to jak proszą aby zostać to faktycznie musi być u Was krucho z obsadą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.tktelekom.pl 07.12.07, 15:13 Dlaczego na koncie jest sama wyplacina ?? Gdzie te socjalne na swieta?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.tktelekom.pl 19.11.07, 19:11 O tym wlasnie pisalem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.07, 11:59 Czy wiecie cos na temat zmiany systemu 1-2-3 na 3-2-1? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.profiline.pl 21.11.07, 16:30 wiemy ze taki system nie bedzie zostaje tak jak jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.profiline.pl 24.11.07, 17:48 niedługo swieta a tu w stradomiu cisza czy beda jakies pieniadze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saba Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.07, 19:13 Gość portalu: mb napisał(a): > wiemy ze taki system nie bedzie zostaje tak jak jest Ali pić, Ali jeść, Ali do szkoły nie chodzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: florka Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.profiline.pl 27.11.07, 18:25 ups ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: florka Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.profiline.pl 27.11.07, 18:28 nareszcie cos sie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: </ Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.07, 21:30 A niby co się dzieje? To ,że nijak nie mogą wyciągnąć z doła tkalnie? Nawet specjaliści z Polontexu nie dają rady. A w wigolenie wszyscy wszystko o nas wiedzą.Ciekawe skąd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: florek Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.profiline.pl 28.11.07, 09:37 bo wigolen to współpracuje ze stradomiem jak jedna rodzina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sima! Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 13:21 nie beda zmieniac .zostanie tak jak jest . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 94.42.113.* 29.11.11, 23:29 Cóż tak cicho ??? Nowy prezes w poblizu a tu cisza ??Niewiarygodne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWATOR Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 19:00 Co się dzieje, że nikt nie pisze o sukcesach firmy? Czyżby ich nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierwszy operator Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 13:18 a tam marudzicie. jest spoko da sie obijac jak sie chce . i to bez roznicy czy kierownik chodzi po sali czy nie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zefirek Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.profiline.pl 30.11.07, 09:53 i mozna jeszcze kupke zrobic i nikt sie nie dowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.profiline.pl 30.11.07, 09:57 co nie ktorzy na tkalni to sa ludzie zakompleksieni powinni sie leczyc ale z głupoty to sie mozna tylko podleczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.tktelekom.pl 30.11.07, 16:03 Klakier i przydupas zarzadu o ip : "IP: *.profiline.pl" ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: </ Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.07, 16:50 mb,florka, florek,zefirek,chomik. To przecież TROOL. A swoją drogą, to cienko widzę nowe porządki na D Nic to nie da . Jakby nie patrzeć, to na agregatach trzeba potrafić pracować. Tak samo i ślusarze , czy inni mechanicy.strach patrzeć, jak to wszystko pierdutnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.07, 18:58 Gość portalu: </ napisał(a): ... > A swoją drogą, to cienko widzę nowe porządki na D ... Pomysł w sumie jest "dobry" ,tylko niedopracowany.Poprzednio wydz.D miał kierownika,z-ce kierownika,8 mistrzów + KOORDYNATORA(tylko po co).Teraz skoro ma być 2 kierowników i 2 zastępców to potrzeba również 16 mistrzów(po 4 na zmianie tj. mistrz krosień okrągłych,mistrz krosień płaskich,mistrz extruderów i powlekarki oraz mistrz snowarek.Wydaje mi sie ,że tak powinny wyglądać nowe porządki na wydz."D". p.s Jedna z zalet demokracji jest to, że nikt kto został wybrany nie jest głupszy niż ci co go wybrali. Im głupszy jest ten wybrany, tym głupsi są ci co go wybierali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.tktelekom.pl 02.12.07, 17:36 Niedlugo sami beda robic na agregatach.. Ludzi nie ma ,a oni wybieraja nowych kierownikow.. Smiech na sali normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: </ Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.07, 22:48 I tu chyba tkwi problem.Wszystkim(tzn.kierownictwu) wydaje się,ze jak porobią roszady, zrobią więcej kierowników to będzie lepiej. A mnie się wydaje,że dopóki nie będzie wyszkolonych operatorów, ślusarzy, mechaników, to będzie wielkie G.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ///\\\\ Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.profiline.pl 03.12.07, 19:57 i wczym problem wiecej kierownikow bedzie lepiej ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.profiline.pl 05.12.07, 16:56 wypłata tuz tuz a tu taka cisza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.tktelekom.pl 05.12.07, 17:32 Bo wszyscy sie ciesza na sama mysl o tej mega wypasionej wyplacie , giga wy..ej premii swiatecznej (400 pln brutto) , za ktora urzadzimy cale 3 dni Swiat ...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.profiline.pl 05.12.07, 19:36 i jeszcze 5 czy 10% premi to dopiero full pieniedzy pełny wypas Odpowiedz Link Zgłoś