Dodaj do ulubionych

Stradom daje praktykę i pracę

• Gość: opik Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 21:58
      Ciuekawe co ela o zrobiła, ze ja tak dobrze potraktował?
      • Gość: gg Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 193.138.241.* 26.06.08, 10:00
        na głowie staneła
    • Gość: hahah Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.08, 19:39
      to siostra załatwiła ze została . każdy wie z dobrze żyje z Danusią . a ona z
      kierownikiem Jabłońskim. :)
      • Gość: xxxx [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 20:31
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: kwiatek Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.xdsl.centertel.pl 26.06.08, 21:39
          kto to jest ta Ela i co za majster K jaka to zmiana dziwne rzeczy sie dzieją
          • Gość: hehe Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 21:49
            Też macie tematy,zachowujecie się jak przedszkolaki.
            Frania, Mania, Mania, Frania.Pomyślcie lepiej gdzie pójdziemy do pracy,
            bo to już chyba koniec stradomia
            • Gość: lol Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.08, 22:30
              temat dobry jak kazdy inny,bardzo dobrze ze ktos osmielil sie pisac o ukladzikach na zakladzie[np.praca na przewijarce]
              p.s.
              mam nadzieje ze to wszystko w koncu sie rozpie...li
              • Gość: gg Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 193.138.241.* 27.06.08, 09:56
                czy nie macie sie czym innym interesowac
                • Gość: yordan Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 10:11
                  A co temat dotknął Twojej godności ?? Czy jesteś jedną z tych osób??
                  • Gość: kwiatek Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.xdsl.centertel.pl 27.06.08, 14:51
                    przyjmijcie mnie s powrotem może i ja coś ben dem mogla zrobić
                    • Gość: op-serwator Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 18:10
                      Ale jesteście denni.Juz dawno powinni was zaasfaltować
    • Gość: kwiatek Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.xdsl.centertel.pl 28.06.08, 19:31
      chwileczkę ta odpowiedz była dla mnie a nie ja pisałam co ktoś dla kogoś zrobił
      jestem już dawno zwolniona
      • Gość: kwiatek Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.xdsl.centertel.pl 28.06.08, 19:40
        sory ze pytam co ta biedna Danka ci hhhahaha zrobiła ze ją NA FORUM OPISUJESZ
    • Gość: 3[3] Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.xdsl.centertel.pl 30.06.08, 10:37
      co za głupoty i co za kretyni na tym forum siedzą
    • Gość: ? Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.08, 15:21
      kwiatek - " kwiatek i 3[3]" to ta sama osoba wiec po co tak piszesz pod innym
      nickiem ? przecież hosta widac ...
      • Gość: hehe Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 18:09
        Ale też denni jesteście. Normalnie prostactwo.Wy tylko o ,, dupie marynie".To
        najważniejsze.Kto , gdzie , z kim.
    • Gość: xcz Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 19:55
      to i tak ze ucichlo o eli glupie barany widocznie zrozumialy ze sa gorsze od
      niej poniewasz przewysza ich uroda i inteligencja pozdro duze E
      • Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 85.202.150.* 01.07.08, 15:41
        K.... nie wytrzymałem.xcz ????? Ela 'malowanka" - uroda rzecz gustu,niektórym podoba się nawet pani Basia Ż.Inteligencja - no przestań.Sławetna Ela to 'leser"do roboty,'kapucha" i 'gumowe ucho rachuby".Znam osobiście snowacza któremu pomogła (co prawda pośrednio)wylecieć ze Stradomia.Szanowni Forumowicze, nie litujcie się nad nad ludżmi którzy przez wiele lat się "ślizgali" i z którymi były tylko kłopoty (te Jej omdlenia).A tak żartem - może Krzysiek lubi Ją ratować.

ps.Nie róbcie z forum towarzystwa wzajemnej adoracji. Czy przypadkiem xcz to nie Ela?
        Miałem się nie 'produkować" na Tym forum ale szlag mnie trafia jak słyszę lub czytam peany na temat 'takich ludzi" (jeśli pomyliłem się co do osoby to sory - postu tego tu nie było)
        • Gość: do iwy Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 15:17
          to nie o tą Ele chodzi(co do tamtej byc moze to prawda)
          • Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 85.202.150.* 02.07.08, 15:21
            Upss
          • Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 85.202.150.* 02.07.08, 15:49
            Upss. Sory ale już dawno nie pracuję w Stradomiu.Wyskoczyłem jak Filip z konopi.
    • Gość: gosc 102 Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 23:06
      moja opinia dotyczaca tego forum to brak opinii.
      czytam i nie moge zrozumiec o co w tym wzystkim chodzi.
      niech kazdy forowicz przed zabraniem glosu zastanowi sie czemu to
      forum powstalo i czemu mialo sluzyc. a czemu sluzy teraz. maryska
      jest be, frania robi kawe, jolka nie zna sie na tkaninach a
      klementyna chyba sypia z gustawem; itd, itd.
      pozdrawiam wszystkich odpowiedzialnych uczestnikow forum, ktorym
      zalezy zeby w stradomiu bylo lepiej
      • Gość: xxx Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.tktelekom.pl 02.07.08, 17:32
        pieknie napisane popieram twoja wypowiedz-ludzkie jezyki juz nie
        jednemu zaszkodziły a takie wypowiedzi pisza wlanie ci co sami z
        moralnoscia maja na bakier-piszmy i mówmy tak aby polepszyc a nie
        szkodzic pozdrowionka
    • Gość: sumienie Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 00:04
      no i na cholere takie brednie wypisujecie, zajmijcie sie w godzinach pracy swoimi obowiązkami a nie popychaniem plotek wyssanych z palca a po godzinach pracy zajmicie sie domem i rodziną!!!!!!!!!!! A JEŚLI WAM SIE COS NIE WIDZI W PRACY TO ZWOLNIJCIE SIE NIEROBY ..E I NIE ZAJMUJCIE MIEJSC PRACY INNYM . CO WAZNIEJSZE ODPIE..IE SIE OD TYCH CO CHCĄ PRACOWAĆ, BO W NICZYM WAM NIE PRZESZKADZAJĄ WIEC SKOŃCZCIE PLOTKOWAC, NO CHYBA ŻE TYLKO TO POTRAFICIE TO POLECAM TARG NA ZAWODZIU IDEALNE MIEJSCE DLA PLOTKUJĄCYCH BABSZTYLI Z OWŁOSIONYMI NOGAMI I PACHAMI;) HAHAHAHAHA
    • Gość: gość 102 Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 21:16
      Jest informacja o premi za czerwiec.
      Nowy prezes postanowil dac 0,5% (slownie: pol procent).
      Da to od 6 do 8 pln brutto, 4 - 5 pln netto.
      Niezle, to wiecej niz 1 USD.
      Mozna sie zabawic.
      • Gość: hehe Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 21:39
        Normalnie nas olał.Kurcze, to prawie dwa dolary.
        Czy zauważyliście,ze oni wcale nie przejmują się nami?
        My to pryszcz, ale zakładem też się nie przejmują.
        Prezesa nie widziałem na oczy.Ciekawe czy był na którymś wydziale;))
    • Gość: ?:) Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.slowackiego.trustnet.pl 06.07.08, 23:53
      Hej krótko mowiac prezes ma was wszystkich w tyle i to ile
      zarabiacie taki człowiek i koniec a wy mozecie sobie tylko pogadac
      tyle wam zostało nie podoba sie przyjdzie nastepny co go to obchodzi
      czy on na tym straci? watpie taki układ i tyle sam jestem
      pracownikiem i wkurza mnie to co sie tam teraz dzieje z wypłata ale
      sami sie na to zgodziliscie najpierw zabrali potem uzaleznienie
      premi od sprzedazy wiec do kogo macie pretensje oni tylko na tym
      zeruja sobie napewno nie zabiora tylko wam a co bedzie dalej czas
      pokaze obecne wypłaty to zenada sam zaczałem szukac nowej pracy bo
      ilez mozna byc wykorzystywanym współczuje starszym pracownikom ale
      młodzi powinni uciekac i to jak najszybciej jak staną agregaty a do
      tego daza bo nie bedzie komu na nich pracowac wtedy sie przekonają
      całą swoja sprzedaz beda sobie mogli wsadzic gdzies w tej chwili nic
      mnie tam nie trzyma zadnej motywacji i zero perspektyw na lepsze
      jutro a meczyc sie ? sami niech sie mecza i szukaja fachowców z
      ulicy tyle im narobia co zyczliwy sasiad na wycieraczke a pan
      prezes ? wezmie odprawe i pójdzie sobie w swoja strone na układy nie
      ma rady takie panstwo
      • Gość: kwiatek Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.xdsl.centertel.pl 07.07.08, 11:09
        bardzo mądre słowa ja znalazłam prace za te same pieniądze co w stradomiu i
        sobote z niedzielą mam wolne
        • Gość: hehe Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 19:45
          hmm, premia super.Tak myślę, na co przeznaczyć taką wielką wypłatę.
          Chyba na bilet do jakiegoś innego kraju.
          Ludzie rzućcie to szambo.Dokąd będą nas traktować?
          Ja wysiadam z tego z pociągu, jeszcze trochę i się wykolei.
          • Gość: ziom Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 20:57
            Świeta racja WYKOLEI SIĘ jak takich z łapanki z ulicy bez
            doswiadczenia i jakiegos pojecia na kierownicze stanowisko przyjmują
            ito w tak waznym dziale dla firmy jak sprzedaż. Ten gostek może
            kierować własnym interesem w spodniach a nie pracownikami sprzedaży.
            Boże wspólczujemy wam ludzie jak wy mmacie dobrze sprzedawac skoro
            taka taka wypasiona kadra wami zarządza. Ale nie ma sie co dziwic
            kto normalny przyjdzie pracowac do tego burdelu. kolejna
            superdecyzja viceprezesunia.
        • Gość: xyz Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 20:13
          dokładnie niech sobie tą zajebista premie zarząd w buty wsadzi i
          niech jeszcze jednego kierownika do sprzedaży zatrudnią po to tylko
          chyba żeby mu niemałą pensyjke płacić. Co to za rządy w firmie źle
          się dzieje a ci jakiegos oszołoma przyjmują po co się pytamy. W
          stradomiu jest teraz wiecej kierowników niz pracowników więc kogo on
          ma nadzorować chyba Baudlera bo se chłop nieradzi to przydupasów
          przyjmuje.
    • Gość: xxx Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 23:49
      o premi dajcie se siana i tak zawsze bylo malo a co do ludzi na wydzialach
      nikomu nie wolno wierzyc noz w plecy ci wbija same pastuchy zostaly
    • Gość: on Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.xdsl.centertel.pl 14.07.08, 23:08
      Tyle mam tu do powiedzenia, wtajemniczeni będą wiedzieć o co chodzi.
      X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$
      • Gość: kwiatek Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.xdsl.centertel.pl 21.07.08, 12:18
        nowinki ,nowinki i wiadomo następny wydział likwidują i poco takie bajki
        opowiadają jak nas przyjmowali teraz nie rzauje że mnie zwolnili pozdrawiam
        znajomych może mnie pamiętają
    • Gość: do kwiatka Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.08, 17:10
      zajmij sie swoją nową pracą a nie będziesz tu pisać co i jak . będzie co będzie
      i już
    • Gość: leonzgazowni Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 17:15
      Pie..ć Stradom ku..!!!!!!!
    • Gość: . Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 15:11
      do leonzgazowni : oj Panie T.Pawełkiewiczu - tak nie ładnie sie wysławiać o
      byłej pracy .. .
      • Gość: hee Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 10:11
        Czyżby zaczął się początek końca?
        Tak liczyłem ,że mnie odstrzelą, a tu klapa.Dalej muszę się męczyć
        za g...... pieniądze.
        Te ,, nowe trafione" inwestycje jakoś nie przynoszą efektu.:))
        • Gość: luzak Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 22:31
          nie ma to jak letnie ferie i zimne piwo
    • Gość: :D Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.08, 21:14
      jak dobrze ze juz tam nie pracuje :) hurrraaaa a wy sie męczcie :P hahah
      • Gość: tralala Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.eu 18.08.08, 20:23
        I jak po urlopie ?? Bo słyszałam że poważna pomiana się robi.Znowu
        >układziki<pójdą w ruch.
        • Gość: myk Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 23:36
          O czym wy tu piszecie.Przecież Stradom dawno już spisany na straty.
          To taka agonia i pozory,że coś jeszcze się robi.
          Co niektórzy jeszcze pobiorą dobra kasę, odprawy ,a reszta won.
          Co kogo obchodzą takie robole jak my?Przydepnąć i rozdeptać.
          • Gość: zainteresowany Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 15:30
            Co taka cisza na forum? Już nikt nie pracuje w Stradomiu? jak ja :)?
            Czy ktoś może powiedzieć co się tam dzieje?
            • Gość: hehe Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 22:24
              No właśnie, co się dzieje? Chodzili dzisiaj jacyś , oglądali i na ,,A"i wkoło
              zakładu.Prezes od rana był w firmie, a to nie wróży nic dobrego.
              W piątek spotkanie ze związkami(buhaha).Chodzą słuchy,że to koniec...
    • Gość: lupo Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 01:36
      trzeba bylo sie uczyc matoły,a robilibyscie pieniadze.... jedyne co potraficie,
      to narzekac i miec pretensje do wszystkiego i do wszystkich ze macie zle!!!!
      • Gość: operator extrudera Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.6.inds.pl 19.08.08, 11:07
        zdziwił byś się gdybyś wiedział ilu ludzi po studiach pracuje przy agregatach
      • Gość: vader Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.08, 13:21
        @lupo,matoł to cie zrobił.
        • Gość: myk Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 21:28
          To,ze pracujemy na produkcji, nie znaczy,że nie mamy wykształcenia.
          Może i lepiej byłoby gdybyśmy byli ,, ciemni".Nie widzielibyśmy tego co się dzieje.
          Sprzedaży nie ma.Widać ile samochodów podjeżdża pod magazyny.
          Produkcji nie ma, zlikwidowana jedna zmiana.W dziale handlowym pracuje chyba 10
          osób, albo i więcej.Do tego dodajmy jeszcze pośredników. 4 dyrektorów + prezes
          ,,Big-begownia" miała być taka dochodowa i co?
          Czy ktoś za to ponosi jakąś odpowiedzialność?Chyba tylko my-robole, którym
          obniża się pensje, zabiera premię, w końcu zwalnia.
    • Gość: :) Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 22:33
      a ja powiem tak . ten zaklad i tak upadnie . dlaczego jestescie tak głupi i tam
      nadal pracujecie ?? ja sie zwolnilem i mam o wiele lepsza prace i spokojna .
      mase jest pracy . niewiem czy wiece ale przyszlo kilka tirów zwrotów bo worki
      nie maja wytrzymałosci i trzeba zrobic nowe i to szybko .. a niby kto jak na
      Starexie jest tylko 2 pierwszych na 4zmiany bo tamtych @co sie zwolnili tóż po
      postoju poszło po rozum do głowy i widzieli ze ten zaklad do stycznia nie
      wytrzyma ... bede smial sie w grudniu ile dostaniecie premi .. sory ale taka
      prawda tam juz nie ma na co liczyć nawet sama pani .B powiedziala ze juz nie ma
      sił ani szans .. wiec pomyślcie dobrze ...nie życze nikomu żle ale sami
      bedziecie sobie w brode pluć za 1400netto ze wszystkim w świeta ... wtdey
      wspomnicie moje słowa ale to bedzie za pózno ...
      • Gość: obser Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 08:33
        Podobno rozsypał się worek ze zwolnieniami.NA mieście mówią,że to nie koniec.
        Do końca roku mają zwolnić 3/4 załogi.Zostaną sami umysłowi,buhahaha.
        Podobno w Polonteksie wynajmują halę na przeniesienie paru maszyn.
        Dzięki umiejętnemu zarządzaniu ten wiekowy zakład legł w gruzach
    • Gość: zniesmaczony Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 16:12
      A tak cześć z was pluła na starą ekipę Klimczyka. Teraz nikt o tym
      nie pamięta? Częśc z was ma za swoje. Teraz szukajcie sobie szybko
      roboty bo niedługo maszyn nie wystarczy żeby pensje wypłacić
      • Gość: stradom Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 23:08
        Co ty opowiadasz, co ekipa to lepsza.Teraz to dopiero się roZWIJAMY.
        Jeszcze trochę i na prawdę nie będzie miał kto pracować.
        Coś mi się wydaje,że to o to chodzi, bo zarządu to nie obchodzi nic.
        • Gość: koks Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.xdsl.centertel.pl 29.08.08, 07:18
          Big bagi zamknięte, teraz czas na ,,B" - do końca roku i wszystko! Podobno to
          konsekwencja strat jakie przynosił nasz nowiutki wydział, więc ludzie do
          zwolnienia. Prezes gdyby miał jaja, nie zwalniałby pracowników, tylko wywaliłby
          tych tłumoków z zarządu - paru dyrektorów i kierowników, bo to oni ponoszą
          odpowiedzialność za chybione inwestycje i nierentowność poszczególnych wydziałów.
          • Gość: tralala Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.08, 00:52
            Bo w tym zapyziałym kraju nie ma odpowiedzialności.Taki prezes za nieudolność
            powinien wylecieć z hukiem i nawet przy łopacie nie powinien znaleźć roboty.A u
            nas zakład się rozpadnie a koleś pójdzie na takie samo stanowisko i dalej
            kapuche lini.I jeszcze jedno pytanie,po jaką cholere są w tym zakładzie są
            związki zawodowe???Bo jak dla mnie to jakieś nieporozumienie.Kompletnie nic nie
            działają.
            • Gość: ja Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.11, 10:46
              Co ty gadasz?
    • Gość: :) Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.08, 16:05
      jak sie ciesze ze tam juz nie robie :D
      • Gość: hehe Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 22:48
        Autor: Gość: tralala napisał:

,,Bo w tym zapyziałym kraju nie ma odpowiedzialności.Taki prezes za nieudolność
        powinien wylecieć z hukiem i nawet przy łopacie nie powinien znaleźć roboty.A u
        nas zakład się rozpadnie a koleś pójdzie na takie samo stanowisko i dalej
        kapuche lini.I jeszcze jedno pytanie,po jaką cholere są w tym zakładzie są
        związki zawodowe???Bo jak dla mnie to jakieś nieporozumienie.Kompletnie nic nie
        działają."

Związki Zawodowe dopóki będą na terenie zakładów pracy, nic nie
        zdziałają.Chronią swoje tyłki.
        Mnie dziwi inna sprawa.W normalnym kraju, za taką ,,trafioną" inwestycje ktoś
        wyleciałby na zbity....
        Ciekawe,że w innym zakładzie opłaca się szyć big-bagi, tylko u nas nie.Tyle
        kasy, wyjazdów zagranicznych,szkoleń poszło w szambo.Jak można było opracować
        taki ,, bubel"?ale co się świata zwiedziło, to zwiedziło.
        Podobno szykują się następne inwestycje.Tez będą tak trafione?
        nie chce mi się jednak w to wierzyć,żeby cokolwiek zdziałali.Chyba tylko
        zaorali.Czekamy na wypowiedzenia.
        • Gość: lol Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.08, 14:00
          zadzwon do Izomeru to sie dowiesz czemu nam sie nie "oplaca" produkowac workow
          • Gość: tralala Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.08, 10:11
            A po co dzwonić,w Głosie Hutnika piszą o inwestycjach na terenie huty nieopodal
            huty szkła Guardian.I tu sie nasuwa pytanie:czyżby następny przekręt????????
            • Gość: ciekawy Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 195.16.88.* 26.09.08, 19:49
              126 osób na 126-lecie (plus kilka w białym domu, a może tam bez
              zmian?). pięknie, k....wa, pięknie. tak dobrze żarło, że zdechło. a
              swoją drogą biały dom z łysym na czele do tego doprowadzili.
              • Gość: hehe DWA LATA TEMU.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 21:08
                Stradom daje praktykę i pracę.
                ,, Nie ma chętnych na praktyki studenckie i absolwenckie staże w Stradomiu. A
                spółka dynamicznie się rozwija: w tym miesiącu weszła w skład notowanej na
                giełdzie grupy kapitałowej FAM
                Brak chętnych na staże i praktyki to dla wiceprezesa firmy Bartłomieja Baudlera
                szok: - Przecież nikt obecnie nie zatrudnia absolwentów, którzy podczas studiów
                siedzieli bezczynnie i nie mają żadnego doświadczenia. A my naszym stażystom i
                praktykantom oferujemy naprawdę ciekawe zajęcia. Nie chcemy, by zamiatali
                podłogi, ale mamy też swoje wymagania. Podobnie zresztą jak w przypadku
                zapotrzebowania na etatowych pracowników.

Stradom potrzebuje głównie handlowców i marketingowców, najlepiej z praktyką
                (studenci bez praktyki) i znajomością angielskiego.

Wiceprezes Baudler zastanawia się, czy brak chętnych nie jest spowodowany tym,
                że młodym ludziom Stradom kojarzy się z mało nowoczesnym producentem worków
                jutowych. Tymczasem spółka z ponadstudwudziestoletnią tradycją przeszła w ciągu
                ostatnich kilku lat prawdziwą metamorfozę. Zredukowała zatrudnienie z ponad 400
                do 350 osób, ale jednocześnie podniosła wydajność...."

Panie Wiceprezesie proszę dopisać ciąg dalszy.
                Może pomoże panu w tym drugi członek zarządu.
                Wspólnie doprowadziliście firmę do takiej FORMY
                • ringo1 Re: DWA LATA TEMU.... 27.09.08, 23:41
                  NO WŁAŚNIE.Może kilka słów wyjaśnienia na łamach prasy.
                  Tak mądrze pan mówił.
                  Najlepiej w tym rządzeniu, to wychodzi wam redukcja.Zredukowaliście już prawie
                  wszystko.Za dwa lata zredukujecie do zera.Ciekawy jestem, czy przy tym
                  zredukowaniu zatrudnienia, stan zarządu i dyrekcji będzie taki sam?
                  Zjeździliście cały świat. Tak miało od września być dobrze.
                  Po trzy zagraniczne wycieczki w miesiącu.Gdzie efekty??W naszych wypowiedzeniach!!
                  • Gość: NIK Re: DWA LATA TEMU.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.08, 00:14
                    A ja się pytam dlaczego jeszcze w tym zakładzie nie ma kontroli z
                    NIK-u?????Przecież tam śmierdzi takimi przekrętami a jakby nie było to spółka
                    skarbu państwa.
    • Gość: gosciowa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 11:17
      GRUBY, CHUDY, DWA ETATY, KTO TU POJDZIE DZIS NA STRATY. KTO Z WAS PECHA BEDZIE
      MIAL, TEGO JESZCZE NIE WIEM SAM. ALE MOZE POLICZYMY? CIEBIE Z PRACY DZIS
      ZWOLNIMY. To komentarz do ostatnich posuniec p.warszawiaka na temat jak ratowac
      stradom.
      • Gość: zainteresowany Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 15:33
        Czy ktoś coś wie pewnego na temat planowanych zwolnień? Bo
        słyszałem, że mają dziać się straszne rzeczy
        • Gość: hehe Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 17:00
          Straszne rzeczy to już się stały.70% załogi, to nie straszne?
          W przyszłym roku będą następne zwolnienia.Nie ominie nikogo.Wcześniej, czy
          później wszyscy pójdziemy za bramę.
          Właściwie to nie mam czego żałować.Pracę znajdę.Za takie pieniądze , jak w
          stradomiu, to znajdę na pewno.Chciałbym tylko zobaczyć jak będzie odchodzić
          pewna pani.Szkoda,że tego już nie zobaczę, ale może przyjdę wręczyć jej ...
          pokrzywy.
          Ci co zostaną, zarobią dużo mniej, bo nie będzie 4-brygadówki.
          I czego tu żałować? chyba tylko tych kilku straconych lat.
          • Gość: hehe Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 19:18
            Od kilku dni,, chodziły" głosy,że Skarb Państwa pozbywa się akcji
            stradomia.Myślałem ,że to ploty.A tu okazało się ,że faktycznie.
            Czyli?? Droga wolna.Można stradom zaorać.

chemia.wnp.pl/msp-sprzedaje-akcje-spolki-stradom,61322_1_0_0.html
            • Gość: wm Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 193.138.241.* 04.10.08, 18:30
              i bardzo dobrze ze to koniec tego syfu tych układow i układzikow na sali b dwie
              tkaczki a 6 przełozonych smiac sie chce
              • Gość: gość Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 195.16.88.* 06.10.08, 14:10
                coś na bakier masz z matematyką i az dziw ze do tej pory ci to nie
                przeszkadzalo?przelozonych jak narazie jest trzech a reszta to
                pracownicy-ale to powinnas wiedziec w końcu spedzilas tam ladnych
                pare lat
                • Gość: wowa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 193.138.241.* 06.10.08, 17:10
                  A jak ostatnia wycieczka ?Udała się?
                  • Gość: hehe Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 22:43
                    A jak podoba się wam załatwienie sprawy zwolnień grupowych przez nasze kochane
                    związki zawodowe?
                    Nie wiem , czy mnie oczy nie myliły, ale widziałem dzisiaj naszych kolegów z
                    Wigolenu.Może nas kupią?
                    bbbuhahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: koks Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.xdsl.centertel.pl 07.10.08, 15:50
                    Największym chamstwem tego super zarządu jest zwalnianie ludzi na zimę, mam
                    nadzieję że żaden z nich nie prześpi już spokojnie jednej nocy do końca swojego
                    życia. Co do związków, no cóż, sama śmietanka polskiej inteligencji, poprawiacze
                    spodni, klakierzy i wylizywacze. Czego się tu po nich spodziewać, wchodząc po
                    schodach w białym domu przeżywają tak ogromny stres, że tchu i mocy brak na
                    jedne słowo sprzeciwu. Zresztą cały ten biurowiec (z małymi wyjątkami - nie chce
                    nikogo nie słusznie obrazić) działa tak samo, wystarczy wejść znienacka aby
                    zobaczyć jak nasi specjaliści w pośpiechu wyłączają Gadu Gadu. Pewnie szukają
                    tam nowych, intratnych, kontraktów dla firmy.
                    • Gość: niedowiarek Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 193.138.241.* 08.10.08, 11:57
                      z matematyka to problemow nie mam ale u ciebie to poziom co najmniej podstawowy
                      ja naliczyłam przełozonych 7 miu czyzbym az tak sie mylił(a)
                    • Gość: wigolen Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 212.87.240.* 08.10.08, 15:44
                      a kogo to interesuje że nie będziesz na zimę miał pracy najważniejsze że GÓRA
                      będzie miała ciepłe posadki
                  • Gość: Hara Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.gprs.plus.pl 10.10.08, 22:17
                    Wycieczka. Ciekawe który w tym roku zlał się w łócho.Słyszałam,źe w
                    tamtm roku zdojł się jakiś majster Krzysiek i Erwin.
                    A swoją drogą, to zaproś takich do domu
                    • Gość: lol Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.08, 19:23
                      ;)co to za wycieczka byla?nic nie wiem :(
                      • Gość: wowa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 193.138.241.* 12.10.08, 21:58
                        Z Białego Domu
    • Gość: :D Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.08, 00:22
      WIEDZIALEM ZE TAK BEDZIE . DOBRZE ZE SIE ZWOLNILEM WRESCIE CZUJE SIE ZE JESTEM W
      NORMALNEJ PRACY A NIE W TAKIEM BURDELU TAK TAM BYł/JEST .
      • Gość: dex Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 00:39
        a co z tym nowym prezesem?? podobno pracowal kiedys w wolczance... chyba
        powinien miec leb do interesu!!??
    • Gość: www Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 11:23
      ale wy pi...............cie
      • Gość: naiwny Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 195.16.88.* 14.10.08, 19:09
        20-stego jest pierwszy dzień wręczania wypowiedzeń. A jakby
        poniedziałek zrobic dniem bez Stradomia. wszyscy wzięli by urlopy na
        żądanie. Jeśli związki nie potrafią nic zrobic to my wszyscy możemy.
        Maryśka wraz z podciągaczami spodni i wylizywaczami by pracowali.
        • Gość: hehe Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 22:46
          I co to pomoże? Wręczą ci 21 :)
          A swoją drogą, to przyjdzie taki dzień,że będą sami pracować:)))
          • Gość: g Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 193.138.241.* 15.10.08, 08:35
            20ego dostana ci co najwiecej choruja to jest wyroznienie ze jestes lepszy od
            tych co choruja ale ciebie tez to nie minie
            • Gość: gg Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 193.138.241.* 18.10.08, 13:34
              płakac mi sie chce ze nie beda zwalniac
              • Gość: hehe Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 16:03
                Mi też, taką miałem nadzieję,że będą zwolnienia.
                Nowa praca prawie nagrana, a tu d... blada.
                Przecież sam sie nie zwolnie.Miejmy nadzieję,że jednak te wypowiedzenia będą:))
    • Gość: ornitolog Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 19:34
      ,, ... Zgodnie z art.2ust2 z dnia 13,03,2003r.....Zarząd Stradom
      S.A.informuje,
      że w najbliższym czasie zamierza dokonać wypowiedzeń umów o pracę w
      ramach grupowego zwolnienia
      obejmującego łącznie 234 pracowników w tym 50 wypowiedzeń
      zmieniających warunki pracy i płacy.
      Przyczyną konieczności zastosowania zwolnienia grupowego jest
      pogarszająca się sytuacja ekonomiczna Spółki...
      Informuję także,iż:
      W Stradom S.A. na dzień 26.09.2008 zatrudnionych jest ogółem 338
      pracowników.....
      Doręczenie pracownikom pism zawierających oświadczenie pracodawcy o
      wypowiedzeniu
      umów o pracę nastąpi w okresie 20 października 2008-28 lutego 2009..."

No i co??
      Pani selekcjoner bawi się w wyliczankę?? Z tego co widać, to zostają same obiboki
      Ciekawe, czy wyliczyła już,który to dzień będzie ostatnim dniem stradomia.
      Na razie dość dobrze jej to idzie.Pomalutku do skutku.
      • Gość: pod wrazeniem Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 193.138.241.* 24.10.08, 08:16
        tam w stradomiu to jest mafia i ona rządzi a zostana lizusi i nadgorliwcy a ich
        tam nie brakuje sa tacy co za 800 zł beda pracowac i kłaniac sie p. selekcjoner
        w pas
        • Gość: iwa Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 24.10.08, 10:14
          Who this is Mrs. selekcjoner/ka/?
          • Gość: Leon Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 195.16.88.* 24.10.08, 15:13
            Boralowa ?
            • Gość: zwolniony Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 193.138.241.* 28.10.08, 18:18
              tyle rzeczy sie dzieje a tu cisza czyzby sie temat wyczerpał tyle zwolnien tyle
              zmian napiszczcie wrazenia
              • Gość: hehe Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 22:33
                Co się dzieje? Nic.Wrażenia?Zadowolenie.
                Takiego rozp...., to jeszcze nie było.
                • Gość: szczesliwy Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: 193.138.241.* 29.10.08, 08:13
                  ale bynajmniej cos sie dzieje ?
    • Gość: ss Re: Stradom daje praktykę i pracę IP: *.54.170.156.tvksmp.pl 29.10.08, 23:22
      zostaną same dupolizy patrz podciągacze pasa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka