Dodaj do ulubionych

Forza Konopiska

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:09
Gazeta Rzeczpospolita w wydaniu z 20 lipca br podała , że Konopiska zajęły
4 miejsce w rankingu gmin wiejskich na szczeblu krajowym za 2005r. Ależ
radocha dla mnie. Mimo , ze od 1968r. mieszkam w Zielonej Górze to coraz
częściej wracam myślami do macierzy bowiem urodziłem się w Konopiskach i mam
tam wielu przyjaciół . Moja satysfakcja jest tym większa , że wiele dobrych
rzeczy się tam dzieje . Jest to fajne , a zatem : Forza Konopiska .
Obserwuj wątek
    • Gość: Michael Jackson Re: Forza Konopiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:39
      no i co wiesniaku!! Masz z tego chleb.........
      • Gość: web Re: Forza Konopiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 13:19
        mam taką satysfakcje że mieszkam w rozwijającej się gminie mieszczuchu
    • Gość: Jan Anders Re: Forza Konopiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 19:49
      Co to w Konopiskach nie ma internetu? To ja w Zielonej Górze cieszę się z tego
      miejsca w rankingu , a obecni mieszkańcy Konopisk nie zabierają głosu. Jakiś
      bufon wyzywa Was od wieśniaków , a wy nic ! Dajcie mu czadu bowiem mnie nie
      obraża z racji, że Zielona Góra / miasto wojewódzkie / jest sto razy ładniejsza
      od miasta powiatowego Częstochowy .
      • Gość: Absolwent Re: Gdzie miasto a gdzie wieś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 20:05
        Już rok temu pisałem na forum o moim spostrzeżeniu, że wyjeżdżając z gminy
        Konopiska do Częstochowy zaczyna się wieś, a nie odwrotnie. Po stronie Konopisk
        jest chodnik ze ścieżką rowerową, lepsza jezdnia i oświetlenie. Po stronie
        Częstochowy chodnik się kończy, jest zarośnięte chaszczami pobocze, dziury w
        jezdni i PRL-owskie lampy. Dzieci do szkoły chodzą po ruchliwej ulicy,
        przejeżdżające samochody ochlapują przechodniów. A za miedzą w Konopiskach inny
        świat!

Pozdrawiam prezydenta mojej Częstochowy, który chyba nie wie, że opisany
        fragment miasta wygląda jak podstarzały PRL. Tu się nic od tamtego czasu nie
        zmieniło, a Konopiska dawno wyprzedziły Częstochowę
        • Gość: nik Re: Gdzie miasto a gdzie wieś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 11:47
          teraz w Konopskach buduje się bardzo ładny deptak w stronę ośrodka ZHP oraz
          kompeks sportowy jakiego nie ma w Częstochowie.
      • Gość: xx Re: Forza Konopiska IP: *.icis.pcz.pl 31.07.06, 12:19
        W rzeczonym rankingu Rzeczpospolitej Czestochowa wypadla o niebo lepiej niz
        Zielona Gora - niech to wystarczy za komentarz
        • Gość: medalik Re: Forza Konopiska IP: *.range86-140.btcentralplus.com 31.07.06, 12:30
          moze macie chodnik, ale nie macie pomnikow papieza............:)))))))))
          P.S.
          Jak juz czestochowa rywalizuje z konopiskami..... kto
          lepszy,ladniejszy,madrzejszy.....to chyba juz naprawde jestesmy wioska.
          • Gość: xx Re: Forza Konopiska IP: *.icis.pcz.pl 31.07.06, 12:54
            Rzecz w tym ze nie rywalizujemy - Konopiska bardzo duzo zyskuja na tym ze sa
            blisko Czestochowy (w Konopiskach mieszka sporo majetnych ludzi z Czestochowy),
            a Czestochowa tez zyskuje - w Konopiskach sa chociazby znakomite pola golfowe.
            na ktore w Czestochowie nawet nie bardzo jest miejsce.

Czestochowa jest stolica regionu i gdy jeden zyskuje, to inny rowniez.

Im wiecej takich Konopisk, tym lepiej dla Czestochowy; im lepiej w Czestochowie
            tym lepiej dla Konopisk.
            • Gość: Absolwent Re: Forza Konopiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 19:53
              xx ma rację. Ale czy naprawdę od granicy z Konopiskami nie można w Częstochowie
              wymienić asfaltu i poszerzyć pobocza? Często tam jeżdżę i widzę ludzi chodzących
              pomiędzy pędzącymi ciężarówkami. Chodnik kończy się dosłownie przed tabliczką z
              napisem "Częstochowa". W tym miejscu niedługo ma być przecież węzeł autostrady!
              • Gość: www Re: Forza Konopiska IP: *.pl / *.sfc.pl 01.08.06, 20:39
                Bo to są peryferie tzn Dzbów,Stradom
                • Gość: Janusz Krakowian Re: Forza Konopiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 21:02
                  Nie mieszkam w Konopiskach ale na tyle blisko, że widzę, jak tam się dużo
                  dobrego dzieje. Mało tego. Cieszę się, bo to może zachęci inne gminy do
                  umiejetnego szukania inwestorów i pieniędzy. Wszak wszyscy mieszkamy w Polsce a
                  dobrych wzorów nigdy dość.
    • Gość: SKL Re Konopiska dno!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 21:53
      mOze tam dobrze sie dzieje tylko reszta wsi należacych do gminy Konopiska
      bieduje.Radni przywłaszczyli kase tylko dla Konopisk.ZŁODZIEJE!!!!!!.Nie dbają o
      podległe im np Aleksandrie,Kopalnie itp.
      • Gość: red Re: Re Konopiska dno!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:25
        Aleksandria pobudowano wiele kilometrów dróg odnawia szkołe,powstaje nowy
        obiekt sportowy.Kopalnia swietlica ,GCI,termoizolacja szkoły.Jak tego nie
        widzisz to masz problem okulista
        • Gość: x Re: Re Konopiska dno!!!!!!! IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 02.08.06, 22:11
          Wąsosz - kanalizacja
          Rększowice - remont szkoły
          Polecam: - konopiska.pl/galeria2.html
          • Gość: x Re: Re Konopiska dno!!!!!!! IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 02.08.06, 22:14
            i jeszcze:
            konopiska.pl/inwestycjebudowlane.html
            konopiska.pl/inwestycjedrogowe.html
            i SKL nie pitol ze tylko Konopiska dobrze maja
        • Gość: Pmor Re: Re Konopiska dno!!!!!!! IP: *.pl / *.sfc.pl 02.08.06, 22:41
          Ciesze się że Konopiska się rozwijają, ale wszystko kosztem Aleksandrii i innych
          miejscowości.
          • Gość: t Re: Re Konopiska dno!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 13:52
            Rozwój Konopisk jest zasługą wójta i obecnych radnych
            • Gość: renata Re: Re Konopiska dno!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 20:44
              I dzieki im za to
            • Gość: lusia Re: Re Konopiska dno!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 22:29
              chyba wójtów... i radnych z każdej kadencji!! Czy ten chodnik tak bardzo
              rzutuje na rozwój Konopisk? Konopisk jako wsi czy gminy?Ja tam wiem, że cały
              czas inwestuje się w rozwój wsi ALEKSANDRIA gdzie mieszka p.Chudzik.
              Fajnie , że przed wyborami coś skapło dla wsi Konopiska w postaci kawałka
              chodnika.Pozdrawiam wszystkich ochów i achów miłych snów marzyciele!
              • Gość: sentencja Ale można jeszcze lepiej ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 22:52
                Mili państwo. Inwestycje jakie mają miejsce w Gminie Konopiska nie mają nic wspólnego z wielką gospodarnością władz na szczebłu samorządu lokalnego. Świadczą co najwyżej o ich przeciętności, gdyż w dobie funduszy UE za którymi stoją ogromne pieniądze (mld PLN), najzwyklejszą głupotą byłoby ich niewykorzystywanie, które ma miejsce m.in. w Częstochowie nad czym ubolewam :/
                Wykorzystanie funduszy unijnych w każdej gminie, powiecie, czy województwie powinno sięgać przynajmniej 90% jak nie 100%. Pozdrawiam wszystkich mieszkańców powiatu częstochowskiego, którzy nie mogą już patrzeć na opieszałość urzędnikó, przez których unijne pieniądze przenikają nam przez palce.
                • Gość: mieszczóch Re: Ale można jeszcze lepiej ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 09:41
                  Brawo konopiska
                  • Gość: ziomal Re: Ale można jeszcze lepiej ;-) IP: *.pl / *.sfc.pl 05.08.06, 20:44
                    I dlatego chwała im za wykorzystanie i pozyskanie tych funduszy.Brawo
                    wójt ,brawo radni.
                • Gość: Dziwny Re: Ale można jeszcze lepiej ;-) IP: *.man.czest.pl 05.08.06, 21:44
                  Droga sentencjo, sama sobie przeczysz. A jednak nie wszystkim się chce
                  poszukać, pogłówkować, zabiegać, dostosować włąsne fundusze a im się w tych
                  Konopiskach chce.! Jak sama/sam piszesz nawet w Częstochowie się nie robi
                  tyle. Taka pozycja Konopisk świadczy o tym że ekipa tam zarządzająca angażuje
                  się w pracę chce im się, mądrze myślą no i chyba najważniejsze dobrze
                  gospodarują pieniążkami jakie mają sami. Częstochowie tylko brać przykłąd.
                  Pewnie że skala problemu inna ale i pieniądze inne. Tam ludzie się starają no
                  to mają swoje sukcesy. I nie prawdą jest że o inne miejscowości gminy nie
                  dbają. Tam się wszędzie coś robi! Pewnie możnaby więcej, ale... po pierwsze
                  apetyt rośnie w miarę jedzenia, a po drugie tych środków z Unii nie
                  przydzielają sami sobie, ktoś inny o tym decyduje. Pytanie czy dobrze,
                • Gość: Starzec Re: Ale można jeszcze lepiej ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 15:29
                  To zwykła bzdura że od gospodarności władz Gminy, nic nie zależy.Nawet przy
                  dostępności środków unijnych gdzie procedury wymagaja i biegłości i znajomości
                  rzeczy i prawa.Dobre współdziałanie Wójta, Skarbnika, Rady i mieszkańców dają
                  jak widac w Konopiskach efekty. Ktoś ma dobre pomysły i ktoś potrafi zrobić dla
                  nich efektywny montaż finansowy i dopilnować jego realizacji.To się nie udaje
                  bez dobrej współpracy Wójta i Skarbnika. Ten ostatni ma przecież w
                  ręku "kontrasygnatę", musi dobrze pilnować by wszystko było w zgodzie z
                  przepisami.Tą dobrą współpracę widac gołym okiem.
                  Ja też cieszę oko jak wjeżdżam do Konopisk.Mam porównanie.Wiem jak było dawniej.
                  Tak trzymać Konopiska.
        • Gość: aaa Re: Re Konopiska dno!!!!!!! IP: 80.51.57.* 16.08.06, 15:02
          A np. Walaszczyki, nic zero, moze tutaj sie wypowiesz
          • Gość: mid Re: Re Konopiska dno!!!!!!! IP: *.pl / *.sfc.pl 17.08.06, 20:52
            SZANUJE mieszkanców Walaszczyk ale co im można zbudować jest to mała
            miejscowosć droga jest inne media chyba też,możę coś
            zaproponujesz.
    • Gość: zyta Re: Forza Konopiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 22:03
      konopiska są jakie są ,ale nie jest to zasługą wojta to cienki bolek Prawda jest
      taka , że w konopiskach mieszka starosta powiatu częstochowskiego a zona pana
      starosty ma zakład produkujący kostkę brukową . więc wnioski nasuwwają sie same
      .budżet powiatu = konopiska a tym bardziej teraz okresie przedwyborczym
      • shizuoka20001 Re: Forza Konopiska 05.08.06, 22:27
        i gm. Poczesna zazdrości Konopiskom tych wszsytkich boisk, które mają i coś tam jeszcze podobno budują :/... bo my nie mamy nic :(
        • Gość: der Re: Forza Konopiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 15:32
          W Poczesnej zmiencie wójta w tych wyborach
      • Gość: tadek Re: Forza Konopiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 15:31
        raczej prawda w 99%
      • Gość: zalamany Re: Forza Konopiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 01:27
        po 1 starosta mieszka w aleksandrii!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        po 2 kostki brukowej wcale nie uklada firma Aleksbud zekomo powiązana!!! tylko
        inna i kostke kupuja rowniez od innej firmy
        jak jest pani nie zorientowana to prosze sie nie wypowiadac !!!!!!!
    • Gość: Apacz. Re: Forza Konopiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 11:26
      A zły płot kto rozwali?
      • shizuoka20001 Re: Forza Konopiska 08.08.06, 16:11
        Wójt nie startuje w najbliższych wyborach i chwała mu za to... koniec koryta
        • Gość: sąsiadka Re: Forza Konopiska IP: 212.160.86.* 09.08.06, 21:00
          Bardzo zle ze nie startuje,bo jest bardzo dobrym wojtem.Mieszkam w sąsiedniej
          gminie Poczesna i stwierdzm że naszemu wojtowi daleko do pana Sochy.Gmina
          Konopiska ma teraz wyglad Jest ,czysto ,ladnie ,budowana jest kanalizacja
          sciekowa,chodniki.Ludzie czego wy jeszcze chcecie.Nasrępny nie bedzie miał nic
          do roboty.Bo zakres większych inwestycji bedzie zrobiony.Takiego wojta dac do
          Poczesnej.
          • Gość: troaskliwy Re: Forza Konopiska IP: 195.117.70.* 13.08.06, 16:43
            Moje zdanie jest takie, Konopiska to najlepiej zarządzana gmina w całym regionie
            Częstochowskim, niby powinno się wydawać że lepiej powinny mieć gminy położone
            bliżej ścisłego centrum Częstochowy takie jak np. Poczesna, Blachownia czy inne
            na półnic od miasta a jednak , pomimo lokalizacji na uboczu gmina świetnie się
            rozwija, szczegółnie widać to jadąc od centrum częstochowy do konopisk.
            Wyjeżdzając z ulica Jagiellońskiej na ulicę Sabinowską widać "zadbaną" dzielnicę
            miasta , dziurawe drogi i ogólny burdel, potem nieco lepiej, wita nas Sabinów,
            kolejna dzielnica Częstochowy, jezdnia troszkę szersza niż na ul.Sabinowskiej
            ale brak inwestycji w tym rejonie, potem ulica się zwęża i staje się dziurawa ,
            witamy w Dźbowie, gdzieś po 200 m zaczyna się chodnik który jest przykładem
            partolenia roboty, kończy się on przy blokach na Dźbowie a potem to już wieś
            wieś jeszcze raz wieś, jakieś pola , niezbyt gęsta zabudowa 0 inwestycji,i
            wreszcie wyjeżdząmy z częstochowy, na lewo widać kilka nowych sklepów, chodnik i
            ścieżkę rowerową a dalej to już Konopiska czyli brak dziur w drodze, porządne
            oświetlenie i ścieżki rowerowe których w Częstochowie brak , ach uroki zycia w
            mieście lol
    • Gość: Turysta z Cz-wy Re: Forza Konopiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:30
      Faktycznie! Granica Częstochowy z tą gminą źle świadczy o Częstochowie. Tam się
      zaczyna chodnik (na wsi) i lepszy asfalt! hahahahaha
      • Gość: hib Re: Forza Konopiska IP: *.pl / *.sfc.pl 09.08.06, 18:11
        Z tego co wiem jest duża konunktura na zakup ziemi w Konpiskach oraz w
        okolicy.Wielu mieszkanców Częstochowy buduje się mimo wysokich cen za działkę
        bo ta gmina pięknieje ima coś do zaproponowania swoim mieszkancom.
        • shizuoka20001 do sąsiadki 09.08.06, 21:05
          • shizuoka20001 Re: do sąsiadki 09.08.06, 21:08
            no przecież ja własnie mówie o p. Krakowianie,że to własnie on zdecydował się w końcu popuścić... wielka chwała mu za to. Też jestem z gm. Poczesna i widzę co dzieje się u nas a co obok
            • Gość: jola Re: do sąsiadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 12:16
              Jechałam wczoraj od Rększowic do Konopisk przy Pająku bardzo ładny chodnik z
              lampami,wieczorami będzie naprawdę ładnie.
              • Gość: krajan Re: do sąsiadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 11:56
                TYLKO CZY TE LAMPY NIE SĄ ZA BLISKO JEZDNI.
                • Gość: fred Re: do sąsiadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 11:43
                  czepiasz się widocznie tak musieli zrobic.
                  • Gość: krajan Re: do sąsiadki IP: *.pl / *.sfc.pl 19.08.06, 12:35
                    Nie czepiam się tylko obawiam się co będzie zimą.
    • kontrasto Re: Forza Konopiska 19.08.06, 13:13
      Super!
      Jako Czestochowianin bardzo sie ciesze ze Konopiska ida tak szybko do przodu.
      Moze byscie nam podrzucili do Czestochowy jakichs profesjonalistow, bo u nas z
      tym dosyc kiepsko...
      • Gość: ziomal Re: Forza Konopiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 11:47
        Szkoda dla was naszego wójta oraz naszych radnych w Częstochowie
    • Gość: up Re: Forza Konopiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 10:27
      up
      • Gość: xxl Re: Forza Konopiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 14:20
        ja tez mieszkam w konopiskach chodnik przysłonił ludziom oczy nie widza żę nie
        ma przedszkola
        • Gość: x Re: Forza Konopiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 14:43
          Gość portalu: xxl napisał(a):

> ja tez mieszkam w konopiskach chodnik przysłonił ludziom oczy nie widza żę nie
          > ma przedszkola

Chodnik rzeczywiście przysłonił Ci oczy, ponieważ w Konopiskach jest
          przedszkole. Ślepy by nie zauważył. Przedszkola są też w Kopalni, Aleksandrii,
          Rększowicach...
          xxl do okulisty! hahahaha
          • Gość: kdkd Re: Forza Konopiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 17:09
            Przedszkole jest, ale budynek, w którym się mieści pamięta chyba czasy
            wczesnego Bieruta. Nie wiem jak wygląda wewnątrz, bo uczęszczałam do niego
            prawie trzydzieści lat temu. Wtedy do najpiękniejszych nie należało.

• Gość: kl Re: Forza Konopiska IP: *.pl / *.sfc.pl 25.08.06, 18:46
              Chciałabyś aby wciągu tej kadencji wszystko naprawić po nieudolnym
              poprzedniku.DAJMY MU POPRACOWAĆ DALEJ.
              • Gość: ninka Re: Forza Konopiska IP: *.pl / *.sfc.pl 25.08.06, 22:28
                Mieszkam od niedawna w Konopiskach, blisko zalewu Pająk. Z wielka przyjemnością
                patrzę na te wszystkie dokonane w gminie inwestycje. Naprawdę uprawiana tu
                polityka przynosi wiele korzysci, piękny chodnik, nowe oświetlenie, tworzenie
                aleji spacerowej i budowa kompleksu sportowego-to fantastyczna sprawa. Mam tylko
                nadzieje że za lat kilkadziesiąt Konopiska nie zostaną wchłoniete przez
                Czestochowe, bo myśle ze duzo by na tym straciły.
                Mnie brakuje tylko jednego, ale to dlatego ze apetyt rosnie w miarę jedzenia.
                Brak mi mianowicie "wiaty" na przystanku PKS przy ul. Kopernika. Przydałaby się
                podczas deszczu lub sniegu. Kto wie może kiedyś ;-)
                • Gość: fred Re: Forza Konopiska IP: *.pl / *.sfc.pl 28.08.06, 17:42
                  Zatoczki są to i wiaty powinny się pojawić.
                  • Gość: lok Re: Forza Konopiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 10:58
                    pojawiją się już cztery lata.
                    • Gość: ola Re: Forza Konopiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 18:31
                      wjaty na przystankach są bardzo potrzebne szczególnie , że zbliżają się
                      jesienne słoty i zima
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka