Dodaj do ulubionych

Wrona popiera słoiki

13.02.03, 08:10
Kilka lat temu Jan Marek Krykowski, jako dyrektor administracji na Rakowie,
odkrył, że niektóre słoiki mają taki sam gwint, jak klosze w lampach
wiszących w podległych mu klatkach schodowych. Słoiki zaczęły wypierać
klosze, dopóki Krykowskiego nie wyśmiała cała Częstochowa. Przypominam tę
historię, bo prezydent Tadeusz Wrona wybrał Krykowskiego na zastępcę nowego
szefa Zakładu Gospodarki Mieszkaniowej (a wcześniej dał mu już fuchę w radzie
nadzorczej MPK), niedługo ta decyzja zostanie upubliczniona. Nie rozumiem,
dlaczego Wrona jest takim fanem słoików. Czy ktoś mógłby mi to wyjaśnić?
Obserwuj wątek
    • Gość: adoni Re: Wrona popiera słoiki IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.03, 22:15
      Nie , Prezydent nie jest fanem słoików, tylko swoich gorszych od niego kumpli,
      biernych, miernych( w tym przypadku strasznie miernych) , ale wiernych). Tylko
      kiedyś był w stanie ogarnąć i kontrolować ich działalność, dzisiaj pracy jest o
      stokroć więcej i niestety ich bzdurne działania (kumpli) mogą mieć tragiczny
      efekt.
      A nie wiem , czy wiecie, że p. J.M.K. rozgłaszał taką wieść po mieście,że to on
      byłby najlepszym prezydentem i tylko dzięki długim i głębokim namowom p. Wrony
      zrezygnował na jego korzyść?!
    • Gość: Discus Re: Wrona popiera słoiki IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 22:28
      Mój drogi Lewusie von Sierp,

Najpierw naucz ludzi że co cudze to parzy w łapki, a później wydawaj takie
      osądy. Dopóki klosze i żarówki będą ginąć wieczorami, to nie mam nic przeciw
      temu aby na klatce schodowej wisiał słoiczek zamiast klosza który ktoś niebawem
      zaje... no, wiesz co zrobi.

Discus
      • lewysierpowy Re: Wrona popiera słoiki 14.02.03, 08:17
        Discus, zanim zaczniesz dyskutować, powinieneś się zapoznać z definicją
        pojęcia "ironia". To pomaga w zrozumieniu najprostszych tekstów. Po drugie -
        będę ludziom wbijać do głowy siódme przykazanie wtedy, kiedy Tadeusz Wrona
        przestanie obsadzać najważniejsze stanowiska w mieście swoimi, hm,
        przyjaciółmi. Wierz mi, prędzej piekło zamarznie.
        • Gość: prawy Re: Wrona popiera słoiki!Dla Wrony "LEWYSIERPOWY"! IP: 203.36.162.* 14.02.03, 09:16
          Tak!
        • Gość: Discus Re: Wrona popiera słoiki IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.02.03, 17:01
          Zauważ tylko że również i czerwoni obsadzali stanowiska wokoło znajomkami, o
          tym już jakoś nie trąbisz. Wolę czarne niż czerwone, bo przynajmniej szykowne a
          nie wyzywające i kojarzy się z szacownym zawodem, czego nie mogę powiedzieć o
          czerwieni. Komuna juz dość się narządziła w tym mieście. Oceniać czarnych
          będziesz mógł jak upłynie ich kadencja.

Discus

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka