Dodaj do ulubionych

58%głosujących80% za wejściem do UE w Czestochowie

06.08.06, 03:19
Gość: piasia
09.06.03

Ludziska, Częstochowa miała jedną z najwyższych frekwencji w kraju - 62,72% -
to dane ze stron PKW. A ok. 80-ciu % było na tak!

I kto by pomyślał, nie? ;)

Dumna częstochowianka

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=6396594&v=2&s=0

Tak glosowali czestochowianie w czerwcu 2003 roku.

Dzisiaj, jakie sa wasze opinie?

Czy Czestochowa jest w dalszym ciagu jednym z najbardziej entuzjastycznych
miast w Polsce (tak jak wskazuja to wyniki owczesnego referendum)
przynaleznosci Polski do Unii Europejskiej?

Jesli tak, to dlaczego?

Jesli nie, to co na przynaleznosci do UE tracimy?

Po prostu Waszym zdaniem i doswiadczeniem.
Obserwuj wątek
    • Gość: arek Re: 58%głosujących80% za wejściem do UE w Czestoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 10:10
      I CO NIEBY TERAZ MAM PO TEJ zASRANEJ UNI????? 2LATA PONAD I JEDNO WILKIE NIC!
      ZYDOMASONI PASA SIE NA POLSKICH PIENIADZACH, A ZARAZ BEDA W 7NIEBIE JAK
      WPROWADZIMY EURO I DAMY IM KOLEJNE MILIARDY Z REZERW.
      TO JEST JEDNE WILKIE MASONSTWO I ZłODZIEJSTWO NAD PANSTWEM POLSKIM.
      WILKA PROPAGANDA LEWAKOW I MAM TEN SYF. JEST MI WSYTD ZA łTWOWIERNOSC "POLSKIM"
      MEDIOM I "POLSKICH" BRUKOWCOM POLAKóW! TAK WALCZYLI NASI O WOLNOSC A TERAZ JA
      TRACI W PRZEGUPI SPOSóB! HAńBA DLA POLAKóW!
      • Gość: xx Re: 58%głosujących80% za wejściem do UE w Czestoc IP: *.icis.pcz.pl 06.08.06, 13:56
        Polacy z pewnoscia nie zaluja ze weszlismy do UE, przynajmniej wiekszosc.

Zycie potwierdzilo ze warto bylo glosowac TAK.
    • Gość: Janosik UE=ZSRR ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.06, 14:34
      Nasze wejscie do unii ma i zalety i wady.
      Zaletą (czy aby na pewno??) jest to ze mozemy pracowac legalnie w innych krajach
      unii, około 2 mln Polaków wyjechało za pracą... ale czy to jest zaletą... to kto
      bedzie u nas pracować, jak większość wykształconych wyjedzie na Zachód... mamy
      tu do czynienia ze swoistym drenażem mózgów :-(... Polacy tam pracują, tam płacą
      podatki, taM przyczyniają się do wzrostu PKB... nie tu w Polsce :-( ...
      Wadą (tak sądzę) jest to ze unia nam mowi co mamy i produkować i ile... to ma
      byc wolnosc?? Endrju jeździ do Brukseli negocjować wyższe limity na mleko, unia
      lada chwila nas ukaże za to ze mamy za duzo zapasów żywnosci ...paranoja...istny
      "kołchoz"... a to ze wiekszosc Polaków dała się oszukać, tzn, zagłosowała na tak
      to juz zupełnie inna bajka!
      • Gość: xx UE IP: *.icis.pcz.pl 06.08.06, 14:41
        POlacy w chwilach krytycznych potrafia sie na szczescie zachowac madrze - tak
        bylo rowniez w referendum. POlska wykorzystala swoja szanse.

Dzieki temu teraz nawet fakt bycia u wladzy Samooobrony czy LPR nie prowadzi do
        katastrofalnych skutkow, chociazby w obszarze kursu zlotowki czy rozwoju
        gospodarczego (5 % wzrostu PKP, a sa szanse na wiecej) - w koncu jestesmy w tej
        lepszej czesci Europy.
        • Gość: Janosik UE=ZSRR? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.06, 15:03
          xx powiedział(a):
          POlacy w chwilach krytycznych potrafia sie na szczescie zachowac madrze - tak
          bylo rowniez w referendum. POlska wykorzystala swoja szanse.

Z tego by wynikało że ci co glosowali na "tak" zachowali sie mądrze a ci co
          głosowali na "nie" zachowali się głupio!...To nie tak panie xx. Było referendum,
          mozna było zaglosowac tak albo inaczeje, i nalezy uszanować zarówno tych co
          głosowali na tak jak i tych co głosowali na nie. Tolerancja to podstawa!
          A to jak Polska wykorzystuje swoje szanse to widac! Co rusz sie szłyszy ile to
          milionów euro przepadło nam koło nosa w wyniku "pracy" naszych
          urzędników...szkoda gadać...

xx powiedział(a):
          Dzieki temu teraz nawet fakt bycia u wladzy Samooobrony czy LPR nie prowadzi do
          katastrofalnych skutkow, chociazby w obszarze kursu zlotowki czy rozwoju
          gospodarczego (5 % wzrostu PKP, a sa szanse na wiecej) - w koncu jestesmy w tej
          lepszej czesci Europy.

Oj, za dużo ogladania polsatowskich Wydarzeń i tewałenowskich "Faktów"...ileż to
          razy "dziennikarze" tych programów straszyli nas ze jak najpierw Pis a potem SO
          i LPR doją do władzy to polska gospadarka stoczy sie na samo dno...i takie
          tam... i co ?? i nic... nic takiego sie nie stało...Pis,SO, LPR sa u włądzy
          długi czas, PKB jest w miare duze, inflacja niska, złotówka silna ... bezrobocie
          "spada" (emigracja)... ale czy to wszystko zasługo UE??? na pewno nie... moze w
          jakism stopniu rządu...ale pamiętajmy ze to nie tamte czasu gdzie gospodarka
          była sterowna ręcznie... i na koniec pytanie, skoro mamy tak wspaniałe wskaźniki
          (PKB, silna złotówka) to dlaczego to nie przekłąda się na poprawę życia
          większości Polaków??? (znam odpowiedź ale dam się Wam wykazać! :-) )
          • Gość: xx Re: UE=ZSRR? IP: *.icis.pcz.pl 06.08.06, 15:30
            Ja zakoncze jednym komentarzem: wlasnie dlatego ze jestesmy w Unii nawet
            dojscie do wladzy partii takich jak LPR czy Samoobrona nie doprowadzilo (na
            razie, bo wszytsko jeszcze moze sie zdarzyc) do katastrofalnych skutkow - te
            partie tez musza w duzym stopniu liczyc sie z europejskimi standardami i
            kryteriami. Poza tym za duzo maja do stracenia jesli chodzi o pieniadze z UE.

Dodam ze szanuje wszystkich glosujacych, chociazby dlatego ze oni rowniez
            przyczynili sie do wymaganego kworum, ale to tym co glosowali na TAK
            zawdzieczamy ze znalezlismy sie po lepszej stronie linii dzielacej Europe na
            dwie czesci.
            • Gość: storima Re: UE=ZSRR? IP: *.dsl.club-internet.fr 06.08.06, 15:49
              Zestaw UE=ZSSR jest fatalnym porownaniem. Swiadczy to jak niewielka wiedze
              posiadamy w Polsce na temat UE.
              Mnie interesuja statystyki referendum.
              Przypomne, ze Czestochowa szczyci sie najwieksza frekwencja :
              - 62,72% - glosowalo,
              a 80-ciu % było na tak!
              Wskazuje to wyraznie, ze czestochowianie entuzjastyczniej i z wiekszym zaufaniem
              podeszli do struktur UE, niz polityki w kraju.
          • Gość: arek Re: UE=ZSRR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 16:05
            Dlatego że nic się niezmieniło urzędasy nieroby dalej siedzą i wyzerają
            miesiecznie 1,5mld złotóweczek. Po za tym co mogą zmienić ludzi skoro ciągle
            rzadza nami ludzie pochodzenia żydowskiego(Wasserman,Dorn,kaczynscy(?))??
            Co im po interesie polskim?!? Prawda jest taka żę jesli w Polsce niebyło by anie
            jednego żyda w życiiu publicznym to Polska byłaby normalny,spokojnym krajem.
            • Gość: storima Re: UE=ZSRR? IP: *.dsl.club-internet.fr 06.08.06, 16:15
              Gość portalu: arek napisał(a):
              Co to ma wspolnego z tmatem?
              • Gość: joop <<<<<<do Janosika^ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 16:21
                Do Janosika pisałem. (u góry)

Do uni wprowadzili nas postkomunisci,żydzi i ja mam niby sie cieszyc? w d**e
                maja polaków i pieniądz do kogo trafią. Dalismy tym zydomasoneri z ue tyle kasy,
                a srodkow z ktorych wykorzystalismy przez rok to okolo 5% brawo dla tych s******i!!
                • Gość: mav do Joopa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.06, 16:28
                  Czyja to wina, że nie wykorzystano przeznaczonych nam pieniędzy, może Unii?
                  Joop, nie odpowiadaj mi proszę, bo znam Twoją odpowiedź. Dziś niedziela, usiądź,
                  odpocznij, bo od tej agresji jeszce wylewu dostaniesz, a jutro rano trzeba do
                  pracy wstać, jesli ją oczywiście masz.. a zapomniałem, dla żydów nie będziesz
                  pracował.
                • Gość: storima Re: <<<<<<do Janosika^ IP: *.dsl.club-internet.fr 06.08.06, 16:30
                  Joop, na szczescie sfalszowany swiatopoglad, polaczony z nienawiscia etnicza i
                  buta i wulgaryzmami ktory od pewnego czasu
                  promujesz na FCz to zupelnie marginalna sprawa.
                  Swiadcza o tym chocby statystyki udzialu czestochowian w referenum UE.
    • Gość: storima Re: ... IP: *.dsl.club-internet.fr 06.08.06, 16:48
      Joop, raz jeszcze zapytam, bo pytalem na innym watku:
      co to ma wspolnego z tematem???
    • Gość: mateusz Re: 58%głosujących80% za wejściem do UE w Czestoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 20:54
      Wejście do UE okazało się wybawieniem dla polskiej gospodarki,gdyż zadziałała
      tutaj zasada amortyzatora. Narastające bezrobocie zostało rozładowane,
      zatrzymano pauperyzację społeczeństwa ,PKB rośnie,gdyż m.in.zasila ten wskaźnik
      strumień pieniędzy pompowanych do kraju przez rodaków pracujących za granicą
      ,wzrosło zainteresowanie rynkiem polskim przez zagranicznych inwestorów ,a co za
      tym idzie rośnie liczba miejsc pracy i oczywiście rzeka pieniędzy z UE na drogi
      i infrastrukturę. Widać na horyzoncie same plusy.
      Jednak najśmieszniejsze w tym śmiesznie rządzonym kraju jest to,że profity z
      wejścia do UE zbierają partie,które przedstawiały nam apokaliptyczne wizje
      związane z naszą akcesją.
      Jednak wszystko jest kwestią przyzwyczajenia.Dlatego coraz mniej zdziwiony
      jestem tym dziwnym krajem.
      Marzy mi się jednak, abyśmy stali się drugą Irlandią. Jednak jest to kwestia
      zmiany pokoleń wśród naszej elity rządzącej.
      • Gość: xx Re: 58%głosujących80% za wejściem do UE w Czestoc IP: *.icis.pcz.pl 06.08.06, 21:01
        Nic dodać, nic ująć.

Pozdrawiam,
        • Gość: storima Re: 58%głosujących80% za wejściem do UE w Czestoc IP: *.dsl.club-internet.fr 06.08.06, 21:03
          Zaniemowilem po wpisie Mateusza.

Rowniez Pozdrawiam,
    • Gość: XXX Re: 58%głosujących80% za wejściem do UE w Czestoc IP: 80.51.222.* 07.08.06, 09:00
      Co wy tu wypisujecie.UE to szambo.Przerabialiśmy to już!RWPG, jeśli troszkę
      znacie historie już było.Nie sprawdziło się.Podoba się wam, że urzędnik w
      Brukseli decyduje o naszych podatkach?Wiecie dlaczego internet jest nadal drogi?
      Dlaczego w budownictwie jest jak jest?Dlaczego UE zgadza się na budowqe rury z
      Rosja po dnie Bałtyku?podoba się wam to, że Francja dyktuje nam jaką mamy
      prowadzić politykę zagraniczną.Podoba się wam, że geje i lesbijki mogą zawierać
      małżeństwa?Mnie nie!Ja byłem na NIE!Dumny jestem z tego, że glosowałem przciwko
      Unii.Nie widze korzyści dla Polski z członkostwa w UE.Wprost
      przeciwnie.Jesteśmy płatnikiem netto, więcej im płacimy niż zyskujemy.I to nie
      wcale przez to, że nie potrafimy wykorzystać środków!Przmyślcie to dobrze.
      • Gość: storima Re: 58%głosujących80% za wejściem do UE w Czestoc IP: *.dsl.club-internet.fr 07.08.06, 21:12
        Gość portalu: XXX napisał(a):
        > RWPG, jeśli troszkę
        > znacie historie już było.

A czy pamietasz jak nazywala sie unia gospodarcza panstw Europy Zachodniej?
        I kto na tym lepiej wyszedl? RWPG z "rublem transferowym" nic nie wartym,
        sztucznym srodkiem platniczym, czy wspolna polityka i wspolpraca gospodarcza
        panstw Europy Zachodniej (prekursorka UE)?

Porownanie zupelnie chybione.
      • Gość: mateusz Re: 58%głosujących80% za wejściem do UE w Czestoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 15:10
        Gość portalu: XXX napisał(a):

> Co wy tu wypisujecie.UE to szambo.Przerabialiśmy to już!RWPG, jeśli troszkę
        > znacie historie już było.Nie sprawdziło się.Podoba się wam, że urzędnik w
        > Brukseli decyduje o naszych podatkach?Wiecie dlaczego internet jest nadal drogi
        Porównanie RWPG i UE to tak jakbyś postawił znak równości między dniem a nocą.
        Internet jest drogi z zupełnie innego prozaicznego powodu.Na rynku
        telekomunikacyjnym mamy monopolistę w postaci TP a właściwie France
        Telecome.Monopolista ma to do siebie,że on dyktuje ceny ,a nie rynek.W związku z
        tym osiąga zysk nadzwyczajny w odróżnieniu od przedsiębiorstw ,które konkurują
        na rynku i które nie mogą narzucić ceny , tylko mogą przystosować się do cen
        rynkowych. Monopolista jest dawcą ceny ,a przedsiębiorstwo wolnokonkurencyjne
        jest biorcą ceny.
        > ?
        > Dlaczego w budownictwie jest jak jest?Dlaczego UE zgadza się na budowqe rury z
        > Rosja po dnie Bałtyku?podoba się wam to, że Francja dyktuje nam jaką mamy
        > prowadzić politykę zagraniczną.Podoba się wam, że geje i lesbijki mogą zawierać
        Każdy może sobie wybudować rurę na dnie wód międzynarodowych.Polska także miała
        szansę.Rosja ma to do siebie,że jako mocarstwo próbuje uzależnić od siebie
        sąsiadów wywierając presję ekonomiczną,gdyż na presję militarną ją nie stać.
        Gejów i lesbijki zostaw w spokoju tak jak i oni Ciebie zostawiają.
        >
        > małżeństwa?Mnie nie!Ja byłem na NIE!Dumny jestem z tego, że glosowałem przciwko
        Miałeś takie prawo.Gdybyś był w RWPG nie maiłbyś możliwości głosowania.
        >
        > Unii.Nie widze korzyści dla Polski z członkostwa w UE.Wprost
        > przeciwnie.Jesteśmy płatnikiem netto, więcej im płacimy niż zyskujemy.I to nie
        > wcale przez to, że nie potrafimy wykorzystać środków!Przmyślcie to dobrze
        Polska nie jest płatnikiem netto. Korzyści są ogromne .Niektóre wyżej
        wymieniłem. Dodam jeszcze, że odpływ siły roboczej do UE ma także dobroczynne
        skutki dla pracujących w kraju. Pracodawcy zaczynają się wreszcie liczyć z
        pracownikiem( nie liczę tych ,którzy żadną pracą rąk nie ubrudzą),doceniać jego
        kwalifikacje i doświadczenie,szanować godność osobistą.
    • Gość: storima Re: 58%głosujących80% za wejściem do UE w Czestoc IP: *.dsl.club-internet.fr 07.08.06, 22:10
      Dzieki unijnym funduszom, pierwszoklasisci od nowego roku szkolnego beda sie
      uczyc j. angielskiego.
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3533429.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka