Dodaj do ulubionych

przykry zapach, prośba o pomoc

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 09:47
kochani, pomóżcie, może ktoś ma sposób na usunięcie zapachu kociego moczu.
mamy kota i kotkę (obydwa śerściuchy przygarnięte od małego, dwa lata temu
sterylizowane, bardzo kochane i czyste). Ostatnio jeden z członków rodziny
wyjechał i podejrzewam, że to była jakaś manifestacja tęsknoty, bo któryś
ogonek nasikał na tapczan osoby nineobecnej. Nie wiem co robić, aby
zlikwidować ten przykry, co tu dużo mówiąc zapach. prałam,czyściłam, suszyłam
prałam... i nic, może ktoś z Was mi pomoże??? Proszę!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: xx Re: przykry zapach, prośba o pomoc IP: 80.54.171.* 14.08.06, 09:55
      Jeżeli jest to kocurek-należy mu przeprowadzić zabieg.Każdy kocur znaczy swoje
      terytorium swoją wydzieliną, która bardzo śmierdzi i ciężko ją usunąć.Jeżeli
      decydujesz się zatrzymać dla siebie należy poddać go kastracji. Takiego kota
      nie można już wypóścić na swoje, bo zginie.
      • Gość: x Re: przykry zapach, prośba o pomoc IP: *.hcz.com.pl / *.hcz.com.pl 14.08.06, 10:25
        czytaj ze zrozumieniem tekstu , koty były sterylizowane, a pytanie - jak usunąć
        przykry zapach.
    • Gość: tylda Re: przykry zapach, prośba o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 10:30
      poszukaj w sklepach dla zwierząt, jest specjalny płyn do szyszczenia i usuwania
      zapachu.
      • Gość: tylda Re: przykry zapach, prośba o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 13:41
        uzupełniam odpowiedź: płyn nazywa się BEA-CLEAN, producent: beaphar Holandia,
        cena około 50zł za 400 ml, w pojemniku ze spryskiwaczem.
    • Gość: DWócjik koty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 12:56
      Nie usuniesz tego w tradycyjny sposób.

Zbawienne działanie może mieć tu denaturat lub wódka (nie barwi). te srodki po
      prostu "wyżrą" to, co kotek zostawił.
    • Gość: marta Re: przykry zapach, prośba o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 16:22
      Kochani, bardzo Wam dziękuję, chyba zaczneę od pomysłu z bea - clean, a jeżeli
      to nie pomoże może ta wódka??? myślę, że chyba czysta? mam nadzieję, że nie
      miałeś/aś na myśli wypicie, chociaż, może to niezły pomysł, potem denaturat i
      nic sie nie czuje, trzymajcie za mnie kciuki i jeszcze raz serdeczne dzieki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka