Dodaj do ulubionych

Nowe sposoby walki z drogowymi piratami

30.08.06, 22:52
Znowu jakieś idiotyzmy, czy ktoś myśli że ludzie bez prawka wsiądą za
kierownice ? bo ja nie będe się zastanawiał 5 sekund nawet...
Obserwuj wątek
    • kierowfca Re: Nowe sposoby walki z drogowymi piratami 30.08.06, 22:52
      miało być "nie wsiądą" ;)
    • Gość: Axl Tak powinno być! IP: *.prenet.pl 30.08.06, 23:15
      Bezwarunkowo powinni odbierać prawka. Dzisiaj padało jak nie wiem, a debile
      jechały po 120km/h na Jana Pawła. A ja tylko oczy wsadzałem w szybę bo co jakiś
      czas miałem szybe zalaną wodą (jadąc 60-80 km/h)
      • kubiss Re:Radary nie zlikwidują przyczyn wypadków 30.08.06, 23:47
        Polskie prawo o ruchu drogowym zawsze było zacofane i głupie w związku z tym
        coraz to nowsze rządy wprowadzają coraz to głupsze ustawy .
        Nie cierpię piratów drogowych ale zrozumcie że KONTROLE RADAROWE to nie jest
        skuteczna walka z PRZYCZYNAMI WYPADKÓW DROGOWYCH .
        Zamiast kupowania tych fotoradarów ( jeden około 150 000 złotych ) niech się
        wezmą za budowę autostrad , obwodnic i nowych dróg !
        Tylko nowe drogi , autostrady i obwodnice zmniejszą liczbę wypadków drogowych .
        To państwo jest chore i chorzy są ci którzy tym krajem rządzą .
        Podobnie rzecz się ma z pijanymi kierowcami :-)
        Łapią ich tysiące a to następny debilizm ,gdyż wiele setek osób którym
        zatrzymują prawko ma około 0,5 promila a to ani w Niemczech , Holandii Italii
        prawka nie zabierają . Nawet na LITWIE dopuszczalne stężenie alkoholu we krwi
        kierowcy to 0,4 promila ! ! Nawet jeżeli w bogatej Polsce ustawią fotoradary co
        10 kilometrów to i tak nie zlikwidują przyczyny wielu wypadków drogowych .
        Tą przyczyną jest po prostu brak dróg o Europejskim standardzie.
        O tym wiedzą nawet sześciolatki w zerówce ..... :-)
        T
        • Gość: ja Re:Radary nie zlikwidują przyczyn wypadków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 23:51
          Święte słowa...drogi to główna przyczyna wypadków
        • kubiss Re:Radary nie zlikwidują przyczyn wypadków 30.08.06, 23:56
          Policjanci dostali kilkudziesięciostronicową instrukcję hahaha dobre ;-)
          Będą ją chyba czytać kilka dni :-)
          Proponuję wprowadzić ustawę aby kierowcy TIRÓW i węglarek obowiązkowo jeżdzili w
          białej koszuli z krawatem w kolorze odblaskowo pomarańczowym .
          Do tego pasy bezpieczeństwa powinny również być odblaskowe .
          Ułatwiłoby to zapracowanym policjantom wypatrywanie kierowców bez pasów ..... :-)
          • kubiss Re:Radary nie zlikwidują przyczyn wypadków 31.08.06, 00:04
            W każdej kabinie Tira i osobówce obowiązkowym gadzetem oprócz apteczki i gaśnicy
            powinna być tabliczka z MODLITEWNIKIEM DO ŚWIĘTEGO KRZYSZTOFA .
            Modlitewnik ten powinien mieć świadectwo legalizacji wydane na Jasnej Górze
            przez paulinów i corocznie pojazd powinien oprócz przeglądu technicznego
            przechodzić święcenia tzw.pokropek w cenie około 50 złotych .
            Coroczne święcenie pojazdu przez uprawnionego księdza winno być stęplowane w
            dowodzie rejestracyjnym tak samo jak przegląd techniczny .
            Na pojazd bez ważnego aktualnego święcenia byłby nakładany mandat .
            Najlepiej w wysokości 500 złotych . Jak karać to porządnie niech wiedzą że z
            policją nie ma żartów ..... Kubiś
        • Gość: Dog Re:Radary nie zlikwidują przyczyn wypadków IP: *.net 31.08.06, 19:20
          Może gdyby policja w protokołach powypadkowych wpisywała,że przyczyną był zły
          stan drogi a nie niedostosowanie prędkości do warunków,i konsekfencje byłyby
          wyciągane od zażądców tych dróg to może ich stan uległby poprawie.W Angli 40%
          wypadków tak jest kfalifikowana.
      • Gość: Bangi Re: Tak powinno być! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 00:13
        Gość portalu: Axl napisał(a):

> Bezwarunkowo powinni odbierać prawka. Dzisiaj padało jak nie wiem, a debile
        > jechały po 120km/h na Jana Pawła. A ja tylko oczy wsadzałem w szybę bo co
        jakiś
        >
        > czas miałem szybe zalaną wodą (jadąc 60-80 km/h)

Dlaczego uważasz że bezpieczeństwo ruchu wzrośnie dzięki stosowaniu większej
        ilości sprzętu ścigania i zaostrzeniu kar? Tak naprawdę policja jest maszynką
        do robienia pieniędzy, a nie ochrony ludzi prędzej wlepią mandat Tobie za
        przekroczenie prędkości o 10km/h niż prawdziwemu wariatowi. Przepisy odpoiednio
        interpretowane przez policję spowodują, że zmierzą prędkość na durnym
        ograniczeniu do 20 czy 30 km/h pozostawionym po remoncie drogi po jego
        zakończeniu i masz ciepło. Zgadzam się z jedną z wypowiedzi, gdyby odpowiednie
        pieniądze przeznaczyć na budowę dróg i skrzyżowań bezkolizyjnych, było by
        naprawdę bezpiecznie.
        • kubiss Re:Radary nie zlikwidują przyczyn wypadków 31.08.06, 00:15
          Koszt święcenia jednego TIRA ( ciągnika siodłowego ) powinien kosztować około
          200 złotych . Do tego naczepa 150 a przyczepa tylko 100 złotych .
          Uprawnieni KSIĘŻA DIAGNOŚCI nie powinni od tej kwoty odprowadzać żadnych podatków.
          Zarabiają skurczybyki na transporcie to niech płacą za duchowe bezpieczeństwo !
          Dzięki święceniom napewno zmniejszy się liczba wypadków drogowych gdyż wydaje mi
          się że Politycy PISu właśnie agrsję za kierownicą i brawurę upatrują w tym że
          ludzie zapominają o księżach świętym Krzysztofie patronie wszystkich polskich
          kierowców ..... Kubiś
          • kubiss Re:Radary nie zlikwidują przyczyn wypadków 31.08.06, 00:26
            Do tego jeszcze przydałoby się obowiązkowe 0,00 promila !!!!!
            Przestaną wtedy kierowcy żreć nawet jabłka gdyż konsumpcja takiego owocu
            może " zaowocować " wskazaniem 0,06 promila :-)
            A wtedy skurczybykom zabierać prawka najlepiej na lat 10 , 2000 złotych grzywny
            i na rok do więzienia !
            Ja widzę same zalety :-)
            Większość Polaków straci prawa jazdy i będzie czekać w długiej kolejce na areszt
            Zmniejszy się ruch na drogach i nowych dróg nie będzie trzeba już budować .
            CZYLI PROBLEM BĘDZIE ROZWIĄZANY

Widzicie sami że ja Kubiś nadaję się doskonale na DORADCĘ MINISTRA TRANSPORTU .
            Chyba im wyślę swój CV ..... Kubiś
    • Gość: justyna Re: Nowe sposoby walki z drogowymi piratami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 05:52
      najpierw zróbcie coś zpijakami na drodze a nie zabierajcie prawko za
      przekraczania prędkości.
      Ciekawe jak rządowe samochody ?ich kierowcom tez bedziecie zabierać prawka bo
      one zbyt wolno to nie jeżdżą.!!!!
      a gdzie są drogi aby mozna było normalnie przejechać z miasta do miasta.
      paranoja
    • Gość: bilder Nowe sposoby walki z drogowymi piratami IP: *.dclient.hispeed.ch 31.08.06, 05:52
      Przed przejsciami dla pieszych porobic muldy i pagorki to napewno zwolnia gdyz
      boja sie o swoje furmanki...
    • Gość: Robert Nowe sposoby walki z drogowymi piratami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 07:41
      A jak fotoradar zrobił mi zdjęcie 25 sierpnia, to będe odpowiadałna starych czy
      nowych zasadach? bo wiem, że takie zdjęcie to idzie długo do domu.
      • Gość: icco Re: Nowe sposoby walki z drogowymi piratami IP: *.sfc.pl 31.08.06, 20:43
        Robert, prawo nie działa wstecz ;)
        • Gość: xXx Re: Nowe sposoby walki z drogowymi piratami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 21:33
          tosie zdziwisz a Romek twierdzi ze zdiala i on ma racie ;)
    • Gość: Bjorn Re: Nowe sposoby walki z drogowymi piratami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 08:31
      Ciekawe kiedy w miedzyczasie zmieniły się przepisy ustawy o ruchu drogowym. Za
      przekroczenie dozwolonej prędkości o ponad 51 km/h dostawało sie mandat oraz
      punkty karne, nie wiem dokładnie ile /nie miałem tej wątpliwej przyjemności/
      ale ponizej 10. Żeby stracić prawo jazdy za tego typu wykroczenia /nie mówie o
      jaździe na dwóch gazach, czy też spowodowanie konkretnego wypadku/ trzeba
      uzbierać 24 punkty. Więc pytam może ktoś wie na jakiej podstawie mają zabierać
      prawa jazdy.
      W moim odczuciu po kilku nagłośnionych ostatnio wypadkach idiota typu
      Komendanta Bieńkowskiego chce się pokazać medialnie jak on to bardzo dba o
      bezpieczeństwo. Fotoradary nic nie dadzą, można przecież kupić relatywnie tanio
      wykrwacze i w przypadku ostro jeżdżących kierowców wydatek zamortyzuje się w
      ciągu jednego dnia. Pytam po co to komu.
      Prawda jest taka jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę, pieniądze z
      mandatów jednak gdzieś wpływają...
    • Gość: Ola Re: Nowe sposoby walki z drogowymi piratami IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.08.06, 08:55
      Jak wsiądą bez prawka,następnym razem powinien być co najmniej miesięczny
      areszt, a jak i to nie pomoże kary, kary i to baaaardzo wysokie!
      • shesweetness Re: Nowe sposoby walki z drogowymi piratami 31.08.06, 09:11
        Bierzmy przykład z Francji- tam za jazdę poi pijanemu, lub po jednym wykroczeniu
        zabierane jest prawko na pewien okres, osoba zostaje spisana w rejestrze... a
        tutaj...
        • Gość: Gosc Re: Nowe sposoby walki z drogowymi piratami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 09:38
          shesweetness napisała:
          > Bierzmy przykład z Francji- tam za jazdę poi pijanemu, lub po jednym wykroczeni
          > u
          > zabierane jest prawko na pewien okres, osoba zostaje spisana w rejestrze... a
          > tutaj...
          poi pijanemu ???
          Ile promili według ciebie to bycie pijanym we francji ?
          To bardzo ważna kwestia.
          Jak słusznie zauważył Kubiss dla jednego kraju bycie pijanym zaczyna się od 0,6
          promila a dla innego jak Polska 0,2
          • Gość: ja Re: Nowe sposoby walki z drogowymi piratami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 10:00
            a wszyscy wiedzą że Polacy mogą wypić więcej, więc dla nas powinna być granica
            od 1,00 promila :D
            • Gość: xXx Re: Nowe sposoby walki z drogowymi piratami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 21:42
              Nikt nie powinien siadać za alkoholem za kierownice , bo skutki mogą być
              opłakane nie ważne ile wypił . Co do dróg i fotoradarów , ostatnio zdarza mi
              się jeździć po europie trochę i wystarczy przejechać granice z Niemcami juz
              jest super, ograniczeń nie ma na paru odcinkach , a fotoradary nie pomogą byłem
              w Danii parę razy , tam jest największa liczba fotoradarow na mieszkańców, a
              i tak znajda się tacy co zapierdzialaja ile wlezie . Niech zwiększa prędkość
              maksymalna na trasach szybkiego ruchu i autrostadach jak w Japonii gdzie jak
              okazało się że zmniejszyła się liczba wypadków
              pozdro
    • Gość: gość Odnośnie prawka IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.08.06, 10:41
      Witam.Bardzo ciekawe komentaże.Popieram.Jednak mam pytanko.Nie mam jeszcze
      nowego prawka.Słyszałem że mandaty są bezprawne.Planuję wyrobić (może nie ma
      już koejek ?).Czy są wydawane jakieś zaświadczenia przy składaniu dokumentów ?
      Proszę o sprawdzoną odpowiedź.
      • Gość: op Re: Odnośnie prawka IP: *.21.pl 31.08.06, 12:32
        to jak bede jechał 40km/h tam gdzie jest dozwolona predkosc do 20km/h to mi
        prawko zabiora hihihi tak moze byc tylko w Polsce. Kochane Ziobry i Kaczorki
        NIE fotoradary ale autostrady i inne dobre drogi na pewno ilosc wypadkow sie
        zminiejszy i zaklady ubezpieczen zyskaja i policjanci nie beda tak "ciezko"
        musieli pracowac:)
        • Gość: Harry_man a może kara śmierci dla piratów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 13:18
          Co ci z tego, że będziesz miał autostradę skoro i tak nią nie pojedziesz, bo za
          drogo cię to wyniesie. Dajmy na to, że 10zł za 100km - dla kogoś kto ma gaz w
          aucie to 50% kosztów.

Co do przepisów i fotoradarów: może by tak kara śmierci za przekroczenie
          prędkości o więcej niż 2 km/h?
    • Gość: mlody Nowe sposoby walki z drogowymi piratami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 22:27
      ale nowosc wymyslili, pomysl juz od dawna stosowany w niemczech, najpierw
      fotoradar a pare metrow dalej halt i mandacik
    • Gość: Medalik Nowe sposoby walki z drogowymi piratami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 20:31
      A jaka jest podstawa prawna odbierania prawa jazdy za dwukrotne przekroczenie
      prędkości (jakiej prędkości i o ile przekroczonej) ?
      Bez podstawy prawnej takie działanie policji to przestępstwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka