Dodaj do ulubionych

Remont torów do Lublińca

IP: *.icpnet.pl 03.09.06, 20:33
bez jaj... póki się niesprywatyzuje państwowego giganta ... i nie wpuści do
kraju zdrowej konkurencji to nic sie nie poprawi ... chyba, że ceny
biletów ... a PKP dziękuję ... z Poznania do Częstochowy jedzie się
najszybciej 5 godzin 30 minut, z czego 1 godzina 20 minut z Lublińca !!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: karol Re: Remont torów do Lublińca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 22:13
      a ile sie jedzie samochodem? mysle ze tez kolo 5 godzin
      pzdr
      • Gość: jacek Re: Remont torów do Lublińca IP: *.czestochowa.agora.pl 03.09.06, 22:26
        Akurat do Poznania równie kiepsko jeździ się też z Częstochowy samochodem, bo
        droga jest kiepska bez wzgledu na to którą trasą jechać, chyba że przez Łódź i
        autostradą, ale to i dużo dalej i drożej, więc na czasie zyska się niewiele.
        • dock2 Re: Remont torów do Lublińca 04.09.06, 00:27
          Wbrew pozorom dla wielu częstochowian studiujących/ pracujących/mieszkających w
          Opolu czy Wrocławiu informacja o remoncie tej linii jest bardzo dobrą
          wiadomością bo czas podróży się radykalnie skróci po wyremontowaniu tego
          odcinka.
          pzdr.
          • Gość: zenon Re: Remont torów do Lublińca IP: *.icpnet.pl 04.09.06, 00:33
            samochodem do Poznania 5 godzin to jedzie sie ale trabantem .. normalni ludzie
            dojadą w 3,5 godziny
            • Gość: Rocco^^ Re: Remont torów do Lublińca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 00:05
              Chyba nocą lub wczesnym rankiem jedziesz te 3,5 godziny. Noramlnie 4,5 to jest
              minimum!
      • Gość: bumako Łącznie od 3,5 do 4,5 godziny IP: *.man.czest.pl 07.09.06, 19:48
        Moja trasa to: Czewa - Kłobuck - Krzepice - Rudniki - Praszka ( wyczaiłem, że
        odbijając w Praszce w prawo na Zdziechowice oszczędzam około 10 minut i 10km,
        droga nie taka straszna ) - Byczyna - Kępno ( koszmarne miasto bez obwodnicy,
        średni czas przejazdu w dzień powszedni około 20-25 minut ) - Ostrzeszów -
        Odolanów - Krotoszyn - Jarocin - Poznań. Proponuję w Ostrzeszowie odbić na
        Krotoszyn, bo oszczędza się około 20km i jakieś 30 minut jazdy. Droga różna,
        ale ostatnio wyrównana, no i obecnie od groma grzybiarzy na poboczach!!! Jadąc
        w lipcu w niedzielę od godz. 7.00 strzeliłem trasę do Poznania w 3,5 godziny
        średnio mając około 100-120km/h na "zegarku". W dzień powszedni ( ale nie w dni
        targowe!!! ) zrobiłem tę trasę 4,5 godziny. Wlokłem się za ciężarówkami, ale
        tam, gdzie to było możliwe nadrabiałem, cisnąc na "maxa". W sumie wolę to, niż
        pociąg...
        • Gość: x Re: Łącznie od 3,5 do 4,5 godziny IP: *.juranet.czest.pl 07.09.06, 21:16
          No to do zobaczenia po drugiej stronie, bo ty trafisz tam szybciej niż ja
          • Gość: bumako Re: Łącznie od 3,5 do 4,5 godziny IP: *.man.czest.pl 08.09.06, 01:01
            Dobrze, że za marzenia nie idzie się do puchy, bo już dawno garowałbyś razem z
            familią... ;-)
            Wszystkie podane przeze mnie czasy są w 100% realne. Na odcinkach Kłobuck-
            Krzepice, Rudniki-Byczyna, Byczyna-Kępno, Ostrzeszów-Krotoszyn, Krotoszyn-
            Jarocin i na prawie całym odcinku Jarocin-Poznań jest kilka niezłych szerokich
            prostych, na których bezpiecznie i bez stresu można pogonić autko...
            Jeżeli znasz tę trasę, to nie masz NAJMNIEJSZEGO powodu, by kwestionować podane
            przeze mnie dane. Jeżeli jednak nie wiesz, o czym piszę, to Twój wpis jest
            scheisse wart, proroku... Pozdrawiam rozsądnych!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka