Dodaj do ulubionych

Smród wokół cegielni

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 01:41
poseł Gizynski w imioe walki pzredwyborczej donosi do prokuratury na zakład
ktory jak wynika z artykułu ma badania i działa zgodnie z prawem. wystarczy
przeczytac artykuł w gazecie jego zony przed tygodniem: prawie w kazdym
zdaniu... "Wrona". jak sie czyta to robi sie daleko niesmaczne.
Obserwuj wątek
    • Gość: Obiektywny [...] IP: *.hcz.com.pl 07.09.06, 08:01
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: qwe Smród wokół cegielni IP: *.net 07.09.06, 09:23
      Najgłośniej protestuje pani,która ma zakład szewski i zapach kleju jej nie
      szkodzi?Może renta potrzebna,a cegielnia to pretekst.Cegielnia w tym miejscu
      istniała od wielu lat,gdy była jeszcze państfowa to dopiero kopciła i nikomu
      nie przyszło do głowy protestować.
      • Gość: behemotka Re: Smród wokół cegielni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 10:14
        Myślę,żę mylisz pojęcia, protest nie dotyczy cegielni jako takiej tylko sposobu jej opalania, który nie da się ukryć jest toksyczny i to bez względu na zastosowane filtry.
        Myślę,że mieszkańcy Gnaszyna moga uderzyć jeszcze w inna stronę. Cegilenia stara sie o pozwolenie na dalsze wydobywanie iłów i gliny, powstają w ten sposób olbrzymie rowy, w których można znelść żadkie amonity o skrystalizowanych wnętrznościach (można zainteresowac odpowiednia organy). Dodatkowo w rowach zbiera się woda osuszająć okoliczne pola i łąki na których az roi się od żadkich chronionych prawem gatunków roślin, które z powodu osuszaqnia terenu obumierają.
        Jeśli nie da sie walczyć w prost można i okrężnymi drogami.
        Ja osobiście też nie chciałabym wdychać gazów pomazutowych.
    • Gość: minc Smród wokół cegielni IP: 195.117.153.* 07.09.06, 15:15
      jak znam nasza policje (chyba ze pod nowymi rzadami cos sie zmieniło i oby)i
      niestety starych prekuratorów (nic sie nie zmieniło!!!!!!!!!!!!!) to ciezko
      bedzie cos pchnac, na tym szczblu korupcja jest przerazajaca.
    • Gość: alfa Smród wokół cegielni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 20:59
      Jasne! Zlikwidować cegielnie, a Gnaszyn nie zdycha z głodu.
      Polacy tylko tyle potrafią - zamknąć, zlikwidować, wykończyć. A potem
      narzekania, że młodzi muszą do Anglii uciekać żeby jakoś na chleb zarobić.
      Żałosne.
      • Gość: Dog Re: Smród wokół cegielni IP: *.net 07.09.06, 21:16
        Nie muszą do Angli,mogą u pani M buty kleić za5zł na godzine 6 dni w tygodniu
        po 12 godzin.
      • Gość: MM Re: Smród wokół cegielni IP: 212.87.244.* 07.09.06, 21:51
        "ALFA"Jasne zostawić cegielnie niech ktoś robi kase a Gnaszyn niech zdycha tyle
        tylko że na raka.Ktoś z twoją inteligencią w Anglii nawet do mycia kibli się nie
        nadaje !!!Więc jeśli mieszkasz na Gnaszynie to i tak ZDECHNIESZ może z głodu ,
        może na raka a może z litości ktoś cię wykończy.
    • Gość: W.D. Re: Smród wokół cegielni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 23:13
      Ja się wcale nie dziwię, że "wrona" brzmi nie smacznie. Nigdy nie jadłem wron i
      najwyrażniej nie spojrzałbym na tego rodzaju mięso. Jestem smakoszem drobiu,
      szlachetnej odmiany mięsa.
      • retro_80 Re: Smród wokół cegielni 08.09.06, 08:54
        Ja też jestem za zamknięcięm tej "opalarni" , glinę można tam wydobywać , ale
        opalanie mazutem w centrum typowo mieszkaniowej dzielnicy to już lekkie przegięcie.
        Mieszkam 2 km od smierdzącej cegielni i wracając po południu do domu wcale nie
        mam ochoty wąchać tego smrodu. A co do 80 ludzi tam pracujących- to żadna
        fabryka ( 800 to rozumiem ), pewnie i tak są wyzyskiwani ma maxa pracując na
        minimalnej krajowej.
        Coż , Gnaszyn i Kawodrza zawsze były zapomnianymi dzielnicami.Brak normalnych
        dróg, chodziników , kanałów burzowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka