IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 18:12
Czy ktos sie orientuje w "światku" adwokackim?Szukam dobrego adwokata chodzi o
sprawe karną , ale nie taki co "zedrze z człowieka ostatnia koszulę" ale taki
który jest rzetelny i nie przesadza z własna wartośścią ??
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: Adwokaci IP: 80.54.171.* 25.09.06, 20:11
      Takich adwokatów nie ma. Za bóg zapłać ci nikt sprawy nie załatwi.To jest ich
      chleb. A jak się zorietóją że ci bardzo zależy, to Cię zostawią w majtkach-tak
      z Ciebie zedrą.
      • Gość: opiniak Re: Adwokaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 20:50
        racja zgadzam się z przedmówcą, ... lepiej się od razu przyznaj to chociaż cię
        papuga nie oskubie, a wynik i tak będzie podobny
        • Gość: Greta Re: Adwokaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 21:09
          No tak ale papuge trzeba jakas miec tak czy siak wiec nikt mi nie doradzi jakiegos?
    • Gość: aaa Re: Adwokaci IP: 80.54.171.* 26.09.06, 22:42
      Wszyscy są jednacy. Do którego pójdziesz, każdy Cie przyjmie.
      • artwol1 Re: Adwokaci 26.09.06, 23:53
        Dwa dobre nazwiska:Domagała i Mądrzycki.Pozdrawiam
        • persona10 Re: Adwokaci 27.09.06, 01:29
          Tylko nie Domagała. Nie przychodzi na rozprawy, spóźnia się, słowem nie dba o
          interes klienta.
          • Gość: abc Re: Adwokaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 09:06
            polecam Mariana Falane kancelaria w III aleji.
    • Gość: K Re: Adwokaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 09:29
      jeśli jesteś zainteresowana prosze o kontakt na maila podam ci namiary na kogoś
      solidnego kasiamarka@o2.pl
    • Gość: ula Re: Adwokaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 12:54
      Nie idż tylko do Kasprzyka.
      • Gość: ju Re: Adwokaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 14:01
        Domagała haha największa sierota wsród częstochowskiej palestry! kto go poleca ??!!
    • Gość: aqw Dobroduszny adwokat, he he IP: 212.87.232.* 28.09.06, 14:02
      Takich nie ma
    • Gość: ania Re: Adwokaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 20:27
      Marek Łuczkiewicz Dąbrowskiego 8/4
    • Gość: oxoplast Re: Adwokaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 21:27
      Ja polecam kancelarię na ul. Kawiej. Sa profesjonalni i niedrodzy. Zajrzyj sobie
      na www.wojcik-i-wspolnicy.pl
      • Gość: oxoplast Re: Adwokaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 21:30
        Tylko że nie wiem czy zajmuja sie sprawami karnymi bo mnie prowadzili sprawę
        cywilno-prawną. Ale co Ci szkodzi zadzwonić i zapytać....
    • artwol1 Re: Adwokaci 29.09.06, 10:53
      wiem kto mnie bronił....
      • Gość: zyga Re: Adwokaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 17:26
        Moja szwagierka korzystała z usługp.Kobica, niepowiem była zadowolona bo sprawe
        jej zakończył dość szybko, a co do kwoty to bywa rożnie wszystko zależy od
        rodzaju sprawy.
        pozdrawiam
        • Gość: goska Re: Adwokaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 21:38
          Kobic duzo obiecuje zdziera kase a na koniec nic nie zalatwia pozytywnie !!!!!
          nie polecam
    • Gość: xxx Re: Adwokaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 12:16
      a jakiego to typu sprawa?
      • Gość: magda C Re: Adwokaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 12:18
        jEŻELI NIE JEST TO TRUDNA SPRAWA TO SAMA SIĘ PODUCZ i nie wydawaj kasy na
        adwokatów. W Częstochowie z tego co wiem a już troche miałam do czynienia z
        adwokatami to dobry od karnych jest Plebanek ale i drogi ponizej 2000 zł nie
        zejdzie na pewno , tylko nie jego córeczka tylko on osobiście. Pa
        • Gość: Greta Re: Adwokaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 20:06

Porad wiele, dzieki, a czy ktos moze cos powiedziec o Kobicu M., bądź o
          Stryjewskim M..Słyszałam, że ten pierwszy jest dobry ale ponoć"słony".Jeśli ktoś
          wyraził by jakąś opinie , byłabym niezmiernie wdzieczna,bo niestety sprawa dość
          pilna a czas podjąć decyzje.
    • Gość: sprawiedliwy Żebyś Greta zgniła w pierdlu ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 17:34
      Tam jest miejsce dla przestępców . A wy wszyscy jesteście współwinni doradzając
      jej jakiego ma wziąść adwokata żeby najlepiej na tym wyszła . Przestępcom się
      nie pomaga !
      • Gość: greta Re: Żebyś Greta zgniła w pierdlu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 17:44
        Nie wiesz o co chodzi" sprawiedliwy" a już sie wymądrzasz.Znasz mnie i wiesz o
        co chodzi że taką opinie wydajesz?
    • Gość: aplkant Darmowa porada dla Grety :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 18:17
      No wiec tak... Nie wiem o co jest sprawa ale jak mniemam postępowanie
      przygotowawcze jest już ukończone i akt oskarżenia jest skierowany do Sądu .
      Jeżeli sie przyznałaś w postępowaniu przygotowawczym do zarzucanego czynu to
      najlepszy adwokat już nie pomoże - na 99,9% zostaniesz skazana jak się
      przyanłaś bo Sąd zawsze daje wiarę wyjaśniem oskarżonego przyznającego sie do
      winy gdyż korelują one z innymi dowodami zgromadzonymi w sprawie i ble ble . W
      takiej sytuacji wchodzi w grrę już tylko kwestia kary . Przy przyznaiu się
      lepiej wyraźić skruchę i za wszystko przeprosić - do tego nie potrzebny jest
      adwokat . Z mojego doświadczenia też wiem że tak mniej więcej w 80% spraw
      karnych adwokat nic nie pomaga tak naprawdę i wyrok jest taki sam czy
      oskarżonego bronił adwokat czy też nie . Może podnosić adwokat jedynie
      umiejętnie okoliczności łagodzące : np. przyczynienmie sie pokrzywdzonego ,
      zlecenie wywiadu kuratorskiego na temat oskarżonego / jak wie że będzie
      korzystny/, wskazanie niespójności zeznań świadków itd. Ale to wszystko zalezy
      tylko i wyłącznie od tego jak sie prokurator postarał . Jak wszystko zrobił
      prokurator rzetelnie to adwokat praktycznie nic nie zdziała .
      Adwokat najwięcej zazwyczaj pomaga w sprawach dotyczących wypadkłów
      komunikacyjnych lub w sprawach przestępstw gospodarczych z uwagi na to , że
      sprawy te zazwyczaj oparte są na opinii biegłego a zakwestionować opinię
      biegłego nie jest wcale tak łatwo .

Jak masz jeszcze jakieś pytania Greta to napisz , postaram się pomóc :-).
      • Gość: Greta Re: Darmowa porada dla Grety :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 20:44
        Jesli chodzi o to czy sie przyznalam to odpowiedz brzmi - nie bo jestem niewinna
        , zostałam wmieszana w przestepstwo gospodarcze.
        • Gość: aplikant Re: Darmowa porada dla Grety :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 23:56
          Jak chodzi o przestępstwo gospodarcze to chyba jednak lepiej sobie wziąść
          adwokata . Takie sprawy zazwyczaj nie są tak oczywiste jak przestępstwa
          kryminalne i jest w nich wiele niuansów z pogranicza prawa handlowego i
          karnego . Adwokat może pomoc ( oczywiście jak się przyłoży) i jeżeli dobrze się
          zna na specyfice takich przestępstw - bo z tego co zauważyłem nie wielu się
          dobrze orientuje w tej kategori przestępstw. Niesety nie potrafie doradzić
          jakiego adwokata powinnaś sobie wziąść bo nie jestem z Częstochowy i nie znam
          tajmtejszego rynku .
          • Gość: Greta Re: Darmowa porada dla Grety :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 14:41
            Dziękuje serdecznie za zainteresowanie , co dziś niestety jest już coraz
            częściej rzadkością.
            pozdrawiam.
            • Gość: aplikant Re: Darmowa porada dla Grety :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 20:09
              Pozdrawiam również i życzę powodzenia :-).
              • Gość: Lolo Adwokat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 21:06
                też bym takiego chciał znaleźć :-))
    • Gość: Darek Re: Adwokaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 21:21
      JA ROWNIEZ POLECAM PANA ADWOKATA DOMAGALE BARDZO DOBRY ADWOKAT !!!!!!!
    • Gość: Grazyna Re: Adwokaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 21:24
      I masz racje mnie rowniez pomogl adwokat Domagala i wygral sprawe ! jestem mu
      za to bardzo wdzieczna ...
      • Gość: Artut Re: Adwokaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 21:25
      • Gość: Artur Re: Adwokaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 21:26
        Swiete slowa Domagala i Madrzycki .
    • Gość: Marek Re: Adwokaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 21:43
      KOBIC zdziera kase .....i nic poza tym
      • Gość: Andrzej Re: Adwokaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 22:14
        Słyszałem ze dla poleconych klientów Kobic lepiej załatwia sprawy, ale do tanich
        nie należy, a co do Stryjewskiego to nie słyszałem nic,słyszałem tez dobre
        opinie o Kasprzyku.
        Pozdrawiam
        • Gość: Zyga Re: Adwokaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 00:16
          Kobic jest wyjątkowo solidny. Miałem kontakty z dwoma innymi, ale Kobic okazał
          się bardzo skuteczny.
          Bardzo powazny prawnik. Solidny i uczciwy. Nie jest tani, ale w prawie
          gospodarczym to naprawdę specjalista. Dla mnie to najlepszy wybór. Ma ogromną
          wiedzę i jest cholernie inteligentny. Rzeczywiście dobrze być osobą poleconą,
          ponieważ on traktuje wtedy sprawę bardzo osobiście. Nie lubi przestępców i
          głupków. To nie jest adwokat dla dresiarzy i tyle...Widziałem go w akcji i wiem
          co potrafi. Robi wrażenie na sędziach i prokuratorach, ponieważ zwykle wie
          więcej niż oni. Poza tym to zwyczajnie jest porządny człowiek, a to się często
          nie zdarza.
          • Gość: prawnik Re: Adwokaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 10:54
            jeski chodzi o gospodarcze to tak jak pisali przedmowcy w Czestochowie w tej
            dziedzinie najlepsi sa Kobic , Karpinski i Mądrzycki
            • Gość: Mega Re: Adwokaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 13:44
              Co do adwokatów to sie za bardzo nie orientuje, ale mozna sie przynajmniej cos
              dowiedziec w razie czego , kto jest rzeczywiście dobrym adwokatem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka