Dodaj do ulubionych

Przyjdzie walec i wyrówna? - komentarz "Gazety"...

25.09.06, 22:55
Trafne podsumowanie na sam koniec artykułu.

To samo się tyczy projektowania, budowania i utrzymywania ścieżek rowerowych w
mieście, identyczna sytuacja.

Niektóre z nich musiał projektować ktoś naprawdę z małą wyobraźnią i właśnie
zza szyb samochodu.

• Gość: anka Re: Przyjdzie walec i wyrówna? - komentarz "Gazet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 23:29
      Kto to jest Joanna Skiba? Pierwszy raz widzę to nazwisko w GW, a tekst super...
      • harry1983 Re: Przyjdzie walec i wyrówna? - komentarz "Gazet 25.09.06, 23:52
        Ten walec to coniektórym już wyrównał...zwoje na mózgu.
        Typowy przykład Polskiej rzeczywistości - wywalić masę pieniędzy na coś, co jak pokazuje już powoli życie - jest całkowicie niepraktyczne.
        Byle szybciej, byle pokazać, że "to my".

Patrząc na samo wykonanie tego "remontu", zwłaszcza na masy ludzi, które spacerują po placu budowy, to długo tej Aleii nie wróżę, i trzeba będzie robić kolejny remont. Moim zdaniem, pieniądze wywalone w błoto - można było spokojniej przemyśleć, był na to czas, a nie teraz na huraaa bo się wybory zbliżają - w naszym mieście jak i całym kraju najpierw się robi, potem myśli - w cywilizowanych krajach jest odwrotnie - właśnie dlatego, póki politycy tego nie zrozumieją, będziemy 100 lat za... sobie dopiszcie sami za kim.

>miasto tłumaczyło, że się wyrówna i wtedy będzie cacy

To ma być dowcip ? Jako podatnika nie bardzo mnie zadowala fakt wywalenia takich pieniędzy na takie partactwo - czy naprawdę nie da się nic zrobić porządnie ? Jeżeli wykonawca nie zna się na rzeczy, to trzeba go zmienić - potem będzie tak samo jak na Berka czy na skrzyżowaniu Fieldorfa - Wały.
      • redakcja_czestochowa Re: Przyjdzie walec i wyrówna? - komentarz "Gazet 26.09.06, 09:41
        Joanna Skiba pracuje w czestochowskiej „Gazecie Wyborczej” nieprzerwanie już od
        1993 r. Artykuły pisze rzeczywiście niezbyt często, ponieważ ma inne zadania
        redaktorskie. Jest m.in. odpowiedzialna za „Gazetę Co Jest Grane”. Pozdrawiamy
        • Gość: Ruda To skandal................ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 10:15
          Witajcie........
          Jak to sie czyta ,to nóż w kieszeni sie otwiera..........
          Kto , tak bezmyslnie zaprojektował deptaki?...........
          Taka masa forsy poszla na buble...............
          Kto odpowiada za standard wykonania?...........
          Jak mozna tak nie dbac o wygode i komfort ..............
          Kto to konsultował , przed przyjęciem do wykonania?.......
          Prosimy podac nazwiska..........
          Kto personalnie zawalił sprawę............
          A miało byc tak pięknie..........
          No cóż chcieli dobrze, a wyszło jak zwykle...........
          A poszły na to pieniądze przesunięte z uprzednio uchwalonej kanalizacji
          burzowej......
          No chyba naprawde przyjdzie sie wyniesc z tego miasta........
          Jak to pieknie ujął Rzecznik Lesnikowski........
          Starsze sąsiadki bedą łamac nogi na dziurawym i pozapadanym chodniku......
          Strach wejsc na zasypane gruzem doły po kanałach......(gdzie klapyi kto pozwolił
          je wywieść)........
          Zalewane podwórza, znów bedzie wesoło.....zima idzie..........
          A Aleje i tak skandaliczne.......
          No, niektórzy urzednicy za mocno krawaty związują, brak im przez to tlenu i mózg
          flaczeje.........
          A tak to pewnie miasto splajtuje na odszkodowaniach , za zwichnięte i połamane
          konczyny, zniszczone obuwie ...........
          I Tu na osiedlu i w osławionych Alejach........
          Ukłony Ruda
          • marcys_czwa Re: To skandal................ 26.09.06, 10:42
            Dziwne, pielgrzymi szlak niewygodny. Tyle że pielgrzymi nie chodzą w
            szpilkach. "Częstochowa to dobre miasto", może ale nie oznacza to, że wygodne.
            I jeszcze jedna uwaga. Kocie łby były na długo zanim świat kobiet odkrył obuwie
            typu szpilki. W międzyczasie świat odkrył jednak dużo wygodniejsze nawierzchnie
            nie tylko dla szpilek. O tym jednak gdzieś zapomniano. Najważniejsze aby znów
            nie urwać miski olejowej w Lancii przed Kurią. Zawieszenie samochodu zniesie o
            wiele więcej niż nogi. To też zawdzięczamy nie wszędzie rozumianemu postępowi
            cywilizacyjnemu.
            • Gość: ja Re: To skandal................ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 13:19
              No ładnie. P Lesnikowski czas chyba cos wyjasnic
              • Gość: jasiu... A taki dobry wzór już był!!! IP: 212.160.86.* 26.09.06, 19:22
                Gdzie - ano w przedłużeniu III Alei, czyli w Alei Sienkiewicza, między parkami.
                Ładnie, dostojnie, elegancko, a co najważniejsze wygodnie.

Już otoczenie pomnika Popiełuszki wskazywało, że szykuje się kolejna wielka
                pomyłka urbanizacyjna. Sukces obecnego prezydenta, czy raczej ewidentna porażka?

A może ktoś wykupił udziały w firmie łupiącej (byle jak) kostkę? Bo przecież w
                wielu miastach istnieją podobne nawierzchnie i da się po nich w miarę normalnie
                chodzić. Nawet w Częstochowie (polecam spacery po terenach Jasnej Góry, a
                osobiście wałów) istnieją normalnie wykonane nawierzchnie w tej technologii.

Ja mam jednak nadzieję, że już po pierwszej śnieżnej zimie część wystających
                kostek, wraz ze śniegiem zostanie wywieziona w okolicę Promenady Niemena, a
                resztę się zaasfaltuje.

Może będzie brzydko, ale za to wszyscy (krzywiąc się na brzydotę) zaczną
                doceniać zalety gładkiej nawierzchni. I Ścieżka rowerowa nie będzie wówczas
                torem przeszkód, i arcybiskup będzie mógł bez obaw prowadzić swoje procesje.

Tylko po co w takim razie taki remont?
    • Gość: Adam Przyjdzie walec i wyrówna? - komentarz "Gazety".. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 14:10
      Kolejny sukces Wrony :)
    • Gość: paweł Re: Przyjdzie walec i wyrówna? - komentarz "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 14:13
      Tak, sprawa z chodnikiem jest oczywista. Ale chciałbym zwrócić autorce tekstu, że nie wszyscy czytelnicy są dresami, albo przećpanymi nastolatkami, na których styl zaprezentowany w artykule robiłby pozytywne wrażenie. Nie każdy się śmieje i klaszcze jak się powie "dupa".
      • Gość: bb Re: Przyjdzie walec i wyrówna? - komentarz "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 15:09
        Jak dla mnie srodkowy pasaz (narazie) jest bardzo fajny ;) Dobrze sie po nim
        chodzi i ladnie wyglada.
        • Gość: ja2 Re: Przyjdzie walec i wyrówna? - komentarz "Gazet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 18:10
          Środkowy juz jakiś czas temu wydał mi się niewygodny. Wczoraj miałam wątpliwą
          przyjemność przejścia po tym bliżej sklepów. Niewygodny okropnie! A chodzę
          w obuwiu sportowym. O szpilkach nawet nie myślałam. Niewygodny, nieprzyjemnie
          się idzie i już!!!
        • Gość: smerf Re: Przyjdzie walec i wyrówna? - komentarz "Gazet IP: *.realestate.net.pl 19.10.06, 23:30
          Lepszy jest chodnik z tymi pasami. Wreszcie bieg "Złota mila" będzie na
          prawdziwym stadionie!
    • Gość: Don Pedro Jak sie komus nie podoba to niech nie idzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 18:43
      Alejami,lepiej mu bedzie na "tylach". A tak w ogole to niektorym ludziom nic
      nie pasuje, gdyby wylozyli kostką betonową byloby żle, asfalt-zle, plyty
      betonowe-zle, trawnik-zle, kostka brukowa-zle
      • Gość: Ruda Re: Jak sie komus nie podoba to niech nie idzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 19:50
        Wszystko trzeba robic z sensem.............
        I jak remont , to doskonalic a nie zadowalac sie bylejakoscią........
        A tu wywalono mase kasy , na bubel........
        Gratuluje dobrego samopoczucia........
        Mozesz na swoim podwórku , cieszyc sie byle czym....Twój wybór..
        Ukłony
        • Gość: a Re: Jak sie komus nie podoba to niech nie idzie IP: *.21.pl 26.09.06, 20:13
          Widziałem kilka twoich postów i wszędzie pełno tych kropek. O co z nimi chodzi? Czy to konieczne? Paskudnie się to czyta.
          • Gość: ;-) Re: Jak sie komus nie podoba to niech nie idzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 20:29
            Ruda pracowała chyba w firmie "Telegraf Polski". Jak poczytasz te zdania bez
            kropek, to wyjdzie taki właśnie "telegraficzny" tryb oznajmujący. Osły i bez
            ozdobników (nie licząc kropek). A może Ruda to Biedronka?
            • Gość: Ruda Re: Osły czy oschły?Prawie czyni różnicę!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 22:55
              Osły , czy oschły?
              Zawsze tak pisze, i zawsze po tym mnie rozpoznają......
              Widac jestem niereformowalna......
              Ukłony
              rUDA rUDA
              • Gość: Anna Re: Osły czy oschły?Prawie czyni różnicę!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 18:36
                No a P Lesnikowski milczy.Znamienne to .
                • Gość: jasiu... Re: Osły czy oschły?Prawie czyni różnicę!!!!!!!!! IP: 212.160.86.* 27.09.06, 20:00
                  Wcale nie znamienne.

Koń jaki jest każdy widzi.

Do licha, czy ja muszę koniecznie cytować premiera?
      • Gość: halutka Re: Jak sie komus nie podoba to niech nie idzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 09:52
        No i alleluja!nareszcie Aleje będą alejami nie tylko z nazwy.Samochody
        rozpanoszyły się tak bardzo,ze najlepiej będzie jak chociaż III zostanie na
        początek wyłaczona z ruchu samochodowego,a wogóle najlepiej żeby mogły jeżdzić
        alejami tylko autobusy komunikacji miejskiej.
    • Gość: andy Re: Przyjdzie walec i wyrówna? - komentarz "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 20:59
      skoro III aleja bedzie az tak niewygodna ze zacznie swicic pustkami to moze by
      na tej "niefajnej" kostce stworzyc tor rajdowy do wyscigow dla takich gosci jak
      ci co nakrecili filmik "taxi czestochowa"??
      • Gość: j.w2 Re: Przyjdzie walec i wyrówna? - komentarz "Gazet IP: 212.87.241.* 18.10.06, 22:26
        Pamiętajcie o odwiedzaących nasze miasto pielgrzymach!Po przejściu tych
        wszystkich pielgrzymek, wszystko pięknie się zeszlifuje i będzie gładkie!To
        jest dopiero patent!Trochę cierpliwości malkontenci!
    • Gość: niekompatybilny Przyjdzie walec i wyrówna? - komentarz "Gazety".. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 22:16
      Spaceruję po tej kostce czasem i myślę, że ta krytyka jakości wykonania jest
      jednak trochę przesadzona. Taka łupana kostka z natury nie jest bardzo równa
      ale na tym między innymi polega jej urok. A chodzi się po tym w miarę wygodnie.
      Ja bym nie przesadzał. Owszem, niektóre fragmenty powinny być wykonane nieco
      staranniej, ale to wykonawca powinien poprawić. Ja myślę, że po zakończeniu
      całej inwestycji III Aleja ma szansę ładnie wyglądać. Nie ocenia się pracy
      która nie została jeszcze zakończona.
      • harry1983 Re: Przyjdzie walec i wyrówna? - komentarz "Gazet 19.10.06, 23:16
        Gość portalu: niekompatybilny napisał(a)

> Nie ocenia się pracy
        > która nie została jeszcze zakończona.

Podobnie jak nie chwali się czymś, co jeszcze nie zostało zakończone - co w naszym mieście jest nagminne.
        • Gość: expertum credere p Czyżby? IP: *.mysmart.ie 20.10.06, 01:57
          Jeśli chodzi o modną ostatnio nagonkę Rząd w ogóle i Pana Ministra Giertycha w
          szczególe, to osobiście jestem zwolennikiem ewolucji jako zjawiska powszechnego
          i jednocześnie dotyczącego nas wszystkich jednostkowo. Już dawno postępowi
          biolodzy wykazali że mężczyzna jest wyższym etapem ewolucji w obrębie danego
          gatunku powstałym na skutek obsunięcia w dół gruczołów płciowych żeńskich u
          niektórych koleżanek oraz innych podobnych machinacji naturalnych. Zjawisko to
          dało podstawę wierzeniom ludowym że faceci bez jaj albo z małym ptaszkiem są
          czymś gorszym od facetów w pełni wykształconych, a poglądy te upubliczniane były
          też przez Gazetę Wyborczą w entuzjastycznych relacjach z ostatniej kampanii
          wyborczej. Tak więc nie zgadzam się z kyptofeminizmem Skiby Joanny i stwierdzam
          że nawet faszystkowsko totalitarne feministki uwiecznione w filmie dokumentalnym
          pod tytułem "Seksmisja" wyrażały opinie przeciwne do wyrażonych w artykule*, co
          każdy zdrowy kinoman miał wielokrotnie okazję zobaczyć.

Do czego ten świat zmierza?

---------------------------------------------
          * "tezy o wyższości kobiet nad mężczyznami" cyt za: Skiba J., "Przyjdzie walec i
          wyrówna" miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35269,3642999.html
          • storima "high heels in the rubble ... 20.10.06, 02:23
            Czyli:
            spacerujac na szpilkach w zgliszczach.
            Wiele sie zmienilo.
            Kocie lby tez rzadko sie spotka.
            Buty na szpilkach, kiedys jedynie dla zamoznych dam.
            Wysiadajacych z powozow.
            Prowadzonych wyboista ulica przez dzentelmana, pod reke.
            Panie, ktorych stac nie bylo na przejazd owczesna taksowka.
            Nosily szpilki w owczesnym damskim plecaku.
            Zamieniajac obuwie.
            Bedac we wlosciach, koncercie itd.
            Do dzis tak damy czynia.
            Tzw. obuwie zastepcze.

Damy owszem widzialem to tu czy tam w szpilkach.

Na ulicy?

Raczej nie.

Pozdrawiam,

www.cyber-heritage.co.uk/history/site.jpg
            "high heels in the rubble ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka