Gość: Bezrobotny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 19:59 Witam Czy warto sie zarejestrowac w urzedzie pracy? Jaka szansa ze znajdzie sie prace, za ktora bedzie mozna zyc a nie wegetowac?? Prosze o opinie. Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Inny bezrobotny Re: Praca z Urzedu pracy IP: *.tpnet.pl 09.10.06, 20:09 Taa. Jedynym plusem jest to, że masz ubezpieczenie. A pracy to raczej nie znajdziesz, bo oferty są beznadziejne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezrobotny 2 Re: Praca z Urzedu pracy IP: 195.189.52.* 09.10.06, 20:12 Jak sam czegos nie wymyslisz to nie znajdziesz roboty zeby ,, zyc '' . Max co mozna w tym miescie zarobic to 1200 zl i to jescze jak zapiepszasz nadgodziny w jakiejs fabryce . w sklepach typu nike , adidas itp placa 3,50 na godzine - smiech na sali !! na budowach 5 zl a nosisz cale dnie worki z cemetem na plecach i raz masz ta prace raz nie . Ehhhh szkoda gadac :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Praca z Urzedu pracy IP: 80.54.169.* 09.10.06, 20:23 kochany zwijaj zagle stad ,bo ja jestem bezrobotna 10 lat i na Urzad to Ty sie nie ogladaj oni nie maja pracy bez znajomosci pazdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Praca z Urzedu pracy IP: 195.189.52.* 09.10.06, 20:25 no z Urzedem Pracy to rzeczywiscie smiech na sali. Ja niedawno skonczyłam studia i nawet zakichanego stazu mi nie moga zaproponowac bo Urzad nie ma pieniedzy. A kolejny raz mam przyjsc dopiero w lutym. Smiech!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Praca z Urzedu pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 20:28 A może Urząd przyjmie cię w swe szeregi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezrobotny Re: Praca z Urzedu pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 21:34 No to rzeczywisice nieciekawie, zostaje tylko chyba doszkolić angielski i wyjechac do Irlandii badz Wilekiej Brytanii, dzieki wszystkim za wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.w2 Re: Praca z Urzedu pracy IP: 212.87.241.* 12.10.06, 14:30 Strata czasu !Byłem zarejestrowany przez 2 lata ,zebrałem kolekcję pieczątek z tekstem " Brak ofert pracy " którą z powagą i namaszczeniem przybijała mi pani ledwo mieszcząca się na krześle .W jej oczach widać było pogardę dla takich jak ja .Wlistopadzie 2005 przyznałem się naiwnie że miałem umowę-zlecenie na kwotę 235 zł. z datą kwietniową .Zostałem za karę wykreślony ,bo śmiałem "zarobić" tak porażającą kwotę a nie wolno !I to wstecznie od kwietnia !Dodam że od dawna byłem bez prawa do zasiłku .Urząd Pracy powinno się wysadzić miejsce po nim zaorać iposadzić kwiaty .Tam jest praca tylko dla urzędników! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Praca z Urzedu pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 15:04 No właśnie tyle się mówi o bezużyteczności Urzędów Pracy. Po co to istnieje i komu jest potrzebne ? Zatrudnia się tam mnóstwo niedokształconych, niekumatych bab, które dosłownie z pogardą patrzą na bezrobotnych. Z drugiej strony zdać chyba trzeba sobie sprawę z tego, że gdyby tak wypuścić na rynek pracy tyle kobiet po LO, to dopiero mielibyśmy bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Praca z Urzedu pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 17:54 w LO też czegoś uczą sama je ukończyłam mam pracę i powiem ci szczerze że jestem na prawdę kompetentna w tym co robię tak więc daruj sobie te głupawe komentarze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośś Re: Praca z Urzedu pracy- kama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 19:32 Sprawdź pisownię wyrazu " naprawdę" No co ? właśnie "wyszło szydło z worka"!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poi Re: Praca z Urzedu pracy IP: *.net 12.10.06, 19:22 Ja skończyłem LO i prace mam dobrą,kompetencji mi niebrak.Co do pań UP to faktycznie niedouczone b...ny.Przykład;w zeszłym roku miałem prawo do zasiłku w BRD 70% moich ostatnich zarobków netto przez 3 miesiące według prawa EU mogłem te pieniądze pobierać w RP,ale panie z Szymanoskiego o czymś takim niesłyszały,mimo,że w Unii byliśmy ponad rok,świadczy to tylko o ich wiedzy.Chciałem zaświadczenie,że żadnych pieniędzy nie pobierałem w polsce z UP też niedostałem a pani była zdziwiona czego ja chce.Dałem sobie spokuj a kase odebrałem w Arbeitsamcie choć pani tam też sie zdziwiła czemu w RP nie wypłacili,przecie Niemcy zwracają tę kase Polsce.Jednym słowem paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś