Dodaj do ulubionych

stop muzykusom-krytykantom

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 17:55
po tym forum krąży wysoce niesympatyczny osobnik kryjący się m.in. pod nickiem
Rava i obrażający częstochowskie środowiska artystyczne. Tenże Rava,
posługując się językiem ordynarnym i złośliwym, kreuję się na znawcę w
dziedzinie kultury. Chyba coś to nie gra... Kto mówi o sztuce, nawet
krytycznie, powinien najpierw sam prezentować kulturę osobistą. A może się mylę?
Obserwuj wątek
    • Gość: SIWY Re: stop muzykusom-krytykantom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 21:20
      Nie mylisz się - z muzyką ten człowiek ma tyle wspólnego co kozia du.a z
      saksofonem...

Czytając wiekszość jego postów zauważam potężną dawkę jadu (około 8 w mojej
      skali). Wyżala się że znał tak wielu muzyków częstochowskich którzy to otarli
      się o "światek" i wydaje im się że stali się lepsi. Wydaje mi się że panu Ravie
      po prostu żal tą jego kozią ściska bowiem powszechnie wiadomo że dobrzy muzycy
      (wielu ich jest) z cz-wy wyjechali a zostali... No właśnie kto został?
      • Gość: Dog Re: stop muzykusom-krytykantom IP: *.net 10.10.06, 21:40
        Są i dobrzy,grają muze niezależną i wcale im nie zależy na popularności.
      • Gość: fred Re: stop muzykusom-krytykantom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 13:35
        A kto tu dobry był ? Kto wyjechał ?
        Kto z Filharmonii Częstochowskiej gra gdzieś na Zachodzie ?
        Kto z absolwentów szkoły zrobił prawdziwą międzynarodową karierę ?

Nie sprzeczam się, iż mogą kiedyś być dobrzy, ale to na szczęście od
        forumowiczów i pyskaczy nie zależy.
    • Gość: Rava Re: stop muzykusom-krytykantom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 13:27
      Mylisz się , bardzo się mylisz, kreaturo!!
      Pyskujesz wciąż szukając "ravy", a tu.....on Ciebie zidentyfikował. Jesteś
      nędznym pisakiem. Narzekasz, że ktoś na Ciebie napada? Nie napadaj Ty ,
      nieudaczniku a będziesz cały i zdrowy.

Rava rzeczywiście ma solidne wykształcenie i znakomicie się zna tak na sprawach
      politycznych jak i na sztuce, bo poświęcił temu zawodowi 40 lat życia. Zapewniam
      Cię, że ma duże międzynarodowe osiągnięcia. Ma prawo, więc, wytykać to z czym
      jest niezgodniy.
      Ty zaś, nie jesteś godzień mu nawet butów zasznurować.

• Gość: www do RAVY!!! Re: stop muzykusom-krytykantom IP: *.kolornet.pl 13.10.06, 21:58
        Wiktor, błagam, nie kompromituj się!!!!! Nie kompromituj Polaków na Białorusi i
        nie kompromituj całej Białorusi, bo to wspaniały kraj jest! A jednego idioty
        Łukaszenki juz tam wystarczy! Apeluje do Ciebie!
    • Gość: Rava doradza Re: stop muzykusom-krytykantom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 13:41
      Proszę napisać w polu szukaj dwie literki "KK" lub "kk" , zaznaczyć kropką
      kółko"autor i.....nacisnąć "OK" lub "Enter".
      Poznajcie tego byd.... bliżej, który wypisuje głupoty i skarży się na brak
      kultury "ravy".
      Ja uważam, że dla każdego z osobników "Rava" ma odpowiedni, opdpowiadający ich
      kulturze język!!
      • Gość: kk Re: stop muzykusom-krytykantom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 21:36
        oj biedny stary Ravo!
        Ty chyba jesteś po prostu bardzo nieszczęśliwym człowiekiem.
        Może warto się nad sobą zastanowić?
    • Gość: byczek Re: stop muzykusom-krytykantom IP: *.realestate.net.pl 13.10.06, 22:41
      Kogo interesują Wasze intymne sprawy ??
      Pierzcie swoje brudy w realu.
    • samotna.w.sieci1 Re: stop muzykusom-krytykantom 15.10.06, 11:54
      słuszna racja!
      • Gość: kk Re: stop muzykusom-krytykantom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 14:42
        Haha:) Założyłam wątek o tym dyrygenciku i widzę, że się dynamicznie rozwija:)
        Nie lubię Ravy. Dzięki Wam za wsparcie:)
        • Gość: Rava Re: stop muzykusom-krytykantom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 12:52
          K...Kasiu czy jak tam Ciebie, vice versa, ale to nie powód, aby być pewnym , iż
          się nie dostanie "po głowie".

Sama nie wiesz , w jakim jesteś błędzie.
          Jestem pełen satysfakcji, że założyłaś ten temat, tylko pojęcia nie masz o kim
          piszesz.
          Jesteś chora umysłowo.
          • Gość: Rave cieszy fakt Re: stop muzykusom-krytykantom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 13:03
            iż plują i pyskują pod zmieniającymi się nick-ami ci sami "ludziska'' /2 osoby
            niskiego lotu, którzy byli kiedyś postawieni przez Ravę na swoje miejsce/.

Nie wybaczą jej tego do końca swojego sr....życia!
            Cieszę się bardzo, iż jeszcze raz dowiodłem sobie i innym kim oni są naprawdę.
            Gwarantuje im dobrego samopoczucia, nie ukrywając własnej satysfakcji.

Bradzo się cieszę "filharmoniku". "kk", "ciekawski", "wiemskąd..." ect.
            • Gość: kk Re: stop muzykusom-krytykantom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 22:14
              o nie to juz objawy chorobowe, prosze pana:P Zawsze podpisuję się jako kk, Ci
              inni to widać ludzie, którzy myślą podobnie jak ja. Zresztą myśl sobie dup.u co
              chcesz, szczerze mi to powiewa.
              • Gość: mampytanie Re: stop muzykusom-krytykantom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 22:26
                Czy ktoś coś słyszał kiedyś na temat działalności orkiestry La Passione którą
                dyryguje ten człowiek?
                Jakieś daty, koncerty, recenzje w prasie, nagrania??

To istniejący twór czy kolejny wymysł mitomana? Gdzie mieści się siedziba? W
                stodole dyrygenta?
    • Gość: Rava Re: A jednak nie odpowiedziałeś ;) Szkoda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 23:17
      Ty rozumiesz się na dyrygenturze , jak świnia na pieprzu.
      • Gość: kk Re: A jednak nie odpowiedziałeś ;) Szkoda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 20:07
        Gość portalu: Rava napisał(a):

> Ty rozumiesz się na dyrygenturze , jak świnia na pieprzu.

Rava, to nie są rzeczowe argumenty. Uzasadnij swoje zdanie, jezeli potrafisz,
        ale nie ubliżaj nikomu bezpodstawnie.

Prawdziwi znawcy tematu mają to do siebie, że ich wiedza jest widoczna sama
        przez się i nie potrzebuje wsparcia w obraźliwych kolokwializmach. Ty stale
        wybierasz drogę chamstwa. Czyzbys sztucznie chciał podnieść swój wątpliwy
        autorytet używając mocnych słów? Skutek jest wręcz odwrotny.
    • Gość: Magdalena Re: A jednak nie odpowiedziałeś ;) Szkoda! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 16:08
      Manderla, czyli Grażyna C.! A co Ty sama potrafisz ?
      Oczerniasz bezpodstawnie ludzi, którzy dla Kraju czyli Polski coś
      bezinteresownie zrobili. Sama machasz "kopytami" beznadziejnie i z koleżankami
      udajesz greka.
      Na skrzypeczkach to się nie znasz, najwyraźniej, a cóż dopiero taka materia ,
      jak dyrygentura!?
      Siedź lepiej cicho i wychowuj swojego syna!
    • Gość: Rava Re: stop muzykusom-krytykantom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 23:14
      Dziękuję za radę, zgadzam się z Panią/Panem, ale z ciemnogropdem nie życzę sobie
      nie tylko rozmawiać ale i się spotykać na odległość. Należy to środowisko
      czyścić i leczyć!
    • Gość: Rava Re: stop muzykusom-krytykantom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 01:27
      Mnie jednemu tylko wiadomo kto, kiedy od kogo zacznie.
      Spoko!
    • Gość: mariusz12 Pytanko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 10:30
      moj post jest z innej beczki, Mam nastepujace pytanko, wczoraj tj.21.10.06 mial miejsce pokaz sztucznych ogni kolo ratusza. Czy ktos wiee do jakiego podkladu muzycznego siemon odbyl. Bede wdzieczny za odo. pozdrawiamm, Mariusz
    • Gość: MeanMachine Re: Pytanko IP: *.rak.spidernet.pl 22.10.06, 22:27
      nie wiem kim jest ten cały rava, ale widać uważa się za samego namiestnika Boga
      jeśli chodzi o sztukę... to tak jakby powiedzieć, że "dyrygent to sztuka, a
      reszta to gnój", a tak mój drogi nie jest i powiem szczerze - nie obchodzi mnie
      czy i co odpiszesz na mój post, niespecjalnie mam ochotę rozmawiać z kimś kto
      zamknął się w swoim małym, chorym świecie, który uważa za "sztukę". jeśli ów
      rava reprezentuje sobą wyżyny sztuki - jakiejkolwiek - to boje się zamknąć oczy
      i wyobrazić sobie kogoś kto sięgnął w tej dziedzinie nizin... inna sprawa to to
      jak ktoś będący np. saksofonistą - nieważne jak utalentowanym i ile nagród
      zdobył - może oceniać dla przykładu dzieła gitarzysty czy perkusisty skoro tak
      naprawde nie ma o tym pojęcia? to nie jest tak, że jakaś dziedzina sztuki jest
      wyjątkowa, a resztą można się podetrzeć, każda jej dziedzina ma swoich
      mistrzów.
      • Gość: kukulka Re: Pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 00:26
        no to teraz juz wiem o nim wszystko, ma duzo przeciwnikow, jest biedny urwa mu glowe
      • Gość: Rava Re: Pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 16:56
        Nie udawaj, doskonale wiesz, że ten ktoś o kim piszesz ma siłę.
        • Gość: MeanMachine Re: Pytanko IP: *.rak.spidernet.pl 23.10.06, 17:25
          Dziecko neostrady, powinnien być jakiś zapis prawny regulujący dostęp do
          internetu ludziom o twojej inteligencji i kulturze osobistej... Kto wie, może
          ktoś takowy zapis wprowadzi i skończy się era "dzieci neostrady"...
          • Gość: Rava Re: Pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 20:55
            Oto zwykłe szczekanie i tyle... jesteście śmieszni i to bardzo śmieszni, bo się
            ciągle czegoś boicie.
            • Gość: MeanMachine Re: Pytanko IP: *.rak.spidernet.pl 23.10.06, 21:00
              po pierwsze "kolego" nie jestem psem żebym szczekał, po drugie takie teksty to
              możesz kolegom z podwórka mówić, a po trzecie, uważasz, że ja się boje? czego?
              CIEBIE? kto tu jest śmieszny? stary, twoje ego sięga jak stąd do księżyca.... i
              ktoś powinien dać ci nauczkę.
              • Gość: Rava Re: Pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 21:04
                Waj, waj, ależ poziom prezentujesz. Nigdy nie byłem żadnym twoim kole..../trudno
                to napisać/. Nauczkę ?? To ja Ci dam...a może byś tak wyzwał mnie na pojedynek?

Pachniesz mi szma.ą!
                • Gość: Rava doda, że Re: Pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 21:07
                  jak dotąd, nie zna Cię, przedstaw się tchó..u.
    • Gość: Rava Re: Pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 21:34
      Żadnych mitów - cała Prawda całą dobę. To Wy tykacie paluchami na oślep i
      uważacie się za"bohaterów" ww wątków.
      A na tematy Abrahama, aby coś wiedzieć to trzeba studiować - na uczelni też.
      Nie mam tu na forum partnerów do rozmowy poważnej. Wasz poziom mnie bawi i
      zarazem szokuje.
      • Gość: kk Niniejszym uważam dyskusje z imć Ravą za skończoną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 21:41
        Zyj dalej we własnym świecie...

Już mnie tu nie usłyszysz

nie ma to sensu:)

LUDZIE, ON JEST NIEPOPRAWNY - DAJCIE SOBIE SPOKÓJ.

Niech szczeka... sam do siebie

Żegnam Panie Ravo, nawet nie wiesz, z kim rozmawiałeś. Może Ci kiedyś pomacham
        (byle z daleka!!!!!!!)
        • Gość: Rava Re: Niniejszym uważam dyskusje z imć Ravą za skoń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 21:46
          Krzycz głośniej, lamentuj, nic Ci już nie pomoże, boś zwykłym cemnotą.
          Szatan Ci współbratem, mogę to uzasadnić naukowo.
          A kysz szatanie!
        • Gość: Rava Re: Niniejszym uważam dyskusje z imć Ravą za skoń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 21:47
          Możesz być pewna, że Ci nie odpowiem na machanie, pomachaj do lustra.
          Sama tego chciałaś!
          • Gość: zniesmaczony Re: Niniejszym uważam dyskusje z imć Ravą za skoń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 21:55
            a ty pij dalej do lustra...biedny szczątku człowieka
            • Gość: Rava Re: Niniejszym uważam dyskusje z imć Ravą za skoń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 22:19
              Bądź pewien, że nigdy z Tobą .
              Znów się zniżasz i chcesz, abym Cię ochrzanił. Dzis nie mam ochoty. Sp...
          • Gość: gość Re: Niniejszym uważam dyskusje z imć Ravą za skoń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 21:55
            Heh ile ty człowieku Rava wypijasz zanim siądziesz do kompa albo lepiej ile
            wypalasz tej trawy i co ty palisz?? nie za mocne?? daj może żyłą
            odpocząć :) ???
            • Gość: Rava Re: Niniejszym uważam dyskusje z imć Ravą za skoń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 22:22
              Ciemnota - "żyłą", to już wiem kogo mi przypominasz.
              Skończ dobrą szkołę. A tak na marginesie to - nie palę i nie piję dużo. Kondycję
              mam znakomitą.
              • Gość: :] Re: Niniejszym uważam dyskusje z imć Ravą za skoń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 22:29
                tą psychiczną też?
                • Gość: Rava Re: Niniejszym uważam dyskusje z imć Ravą za skoń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 22:35
                  Jak na wasze plwociny - genialną. Rozumny człowiek to dostrzeże. Nie wiem czy
                  na forum tacy są oprócz mnie.
                  Spływa ze mnie z radością!
              • Gość: MeanMachine Re: Niniejszym uważam dyskusje z imć Ravą za skoń IP: *.rak.spidernet.pl 23.10.06, 22:45
                nie wiem kto cie leczy, ale jeśli mówi, że jesteś zdrowy to kłamie... ;p
      • Gość: MeanMachine Re: Pytanko IP: *.rak.spidernet.pl 23.10.06, 22:42
        Synku, zaczynasz mnie drażnić wiesz? Bo poziom, który TY sobą reprezentujesz
        niebawem sięgnie rynsztoku. Inna bajka to to, że wprost, w oczy byś mi tego
        pewnie nie powiedział cwaniaku. Kozaczysz na forum bo *wydaje ci się*, że
        jesteś tutaj totalnie "anonimowy" i każdy ci może skoczyć... Sorry koleś, ale
        to tak nie działa. W sumie to nawet zabawny jesteś wiesz? Tylko męczący na
        dłuższą metę...
        • Gość: Rava Re: Pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 23:08
          To prawda, możesz skoczyć bez zdenerwowania, a kolesiów to sobie szukaj w
          żłobku. Męczysz mnie swoją tępotą.
        • Gość: Pokaż mi się, a Re: Pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 23:10
          z pewnością Ci powiem więcej w oczy.
    • Gość: hiehie Re: Pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 08:03
      Mean Machine. Myślę, że Twoje "ty, tobie" itd. z małej litery w stosunku do
      Ravy jest OK. Na nic innego nie zasłużył. Co innego "Wy, Was" itd. od Ravy przy
      jednoczesnym nieustannym ubliżaniu rozmówcom. Cóż za niesamowita
      niekonsekwencja! To "szacunek" przy totalnym braku szacunku. Cały Rava. Jaki
      umysł taka logika. Tylo współczuć.
      • Gość: ingl ti Re: Pytanko IP: *.range86-135.btcentralplus.com 25.10.06, 18:24
        a kto w takim razie bedzie bruk?jakies pomysly?
    • Gość: hiehie Re: Pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 08:12
      Mean Machine. Myślę, że Twoje "ty, tobie" itd. z małej litery w stosunku do
      Ravy jest OK. Na nic innego nie zasłużył. Zabawne jest też "Wy, Was" itd. od
      Ravy przy jednoczesnym nieustannym ubliżaniu rozmówcom. Cóż za niesamowita
      niekonsekwencja! To "szacunek" przy totalnym braku szacunku. Cały Rava. Jaki
      umysł taka logika. Tylo współczuć.
      • Gość: Cóż można powiedzi Re: Pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 10:31
        Jedynie kretyni i to wszystko. Żegnam.
    • Gość: Rava Re: Pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 11:01
      Nie wierzę Ci na słowo , boś zamiast słów jedynie plujesz.
      Wyzwałbym Cię na pojedynek, aleś niewart nawet prochu. Tfu.
      • Gość: hmm Re: Pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 11:06
        Czasy idiotów z szabelkami już dawno minęły. Myślę, że prędzej poznasz kogoś w
        sądzie. Jeśli jakaś poważna osoba zechce cię tam zaprowadzić za uszy z
        przyjemnością będę świadczyć na jej korzyść.
        • Gość: Rava Re: Pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 11:11
          Sąd jest mądry w odróżnieniu od Ciebie, bo rozpatruje tak jedną jak i drugą stronę.
          Z przyjemnością możesz jedynie wystąpić w roli oskarżonego, nawet gdybyś był
          wielkim oficerem policji. Dotrzemy do Prawdy, bo mnie już to zaczyna denerwować.
          Do zobaczenia .
    • Gość: do MeanMachine Re: Pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 11:07
      I nie waż mi się więcej nigdy grozić, bo skończysz źle. Mówię poważnie.
    • Gość: ingl ti Re: Pytanko IP: *.range86-135.btcentralplus.com 24.10.06, 13:50
      kochani-jestem czestochowianka 'na wygnaniu'dopiero od kilku tygodni zagladam
      na forum cz-wy,udzielam sie czasem ale sczegolnie sledze watki o filharmonii i
      jej muzykach-nie to bym byla jakas zapasjonowana melomanka,ale ze
      przedstawiciele tychze nie zawodza mnie i niemal codziennie dostarczaja mi
      nowych wrazen(bynajmniej estetycznych)
      dziekuje wam moi mili-jak jestem w polsce to dla smiechu ogladam 'mode na
      sukces' a jak jestem na tym forum to wchodze na wasz watek-i mam podobne
      przezycia-uchylam kapelusza paniom i panom muzykom!
      brawo!bis!tak trzymac!owacje na stojaco i mam nadzieje ze tak jakmoda na sukces
      wasze odcinki beda szly w nieskonczonosc!!!
      brawoooo!
      • Gość: propozycja Re: Pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 14:27
        Rava. Od dziś jesteś Ridż. OK? NO chyba, że wolisz być Mejsi. Ona jest podobno
        najlepszą muzykantką w rodzinie.....
        • Gość: ingl ti Re: Pytanko IP: *.range86-135.btcentralplus.com 24.10.06, 14:44
          supa i dziekuje ze sie przyjelo!!!
          a wg mnie powinien on byc erikiem!!!!!
          jako glownodowodzacy!
          pamietajcie ze muzyla lagodzi obyczaje!
          • Gość: dobredobrepanie... Re: Pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 14:49
            Myślę, że taki pierdoła jak Rava może być najwyżej Sally Spectrą. :>
            • Gość: ingl ti Re: Pytanko IP: *.range86-135.btcentralplus.com 24.10.06, 15:15
              ale zes pan dowalil!ha ha ha ha ha !!!nie moge!!sali spektra!ta to ma ..klase
              i ...dom mody!!
              ha ha ha pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka