Gość: mik IP: *.pl 31.03.03, 22:54 zamknąc ten syf i to jak najszybciej !!! Miejsce spotkań smyków, cwaniaczków i nastoletnich szmat walących sie na pobliskim parkingu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: al Re: Pożar pubu Fuks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.03, 08:44 Faktycznie, bar, czy też z amerykańska, pub Fuks nie należy do najszczęśliwszych miejsc zlokalizowanych w okolicy Dekabrystów, czyli miejsca, gdzie każdy młody człowiek prędzej czy później trafia. A o tym, że nie jest to bezpieczna dyskoteka wiem już od listopada 2001 r. i od tamtej pory staram się jak mogę omijać ten przybytek z daleka. W tygodniu, owszem bywało miło, ciekawi ludzie, sympatyczna atmosfera, mozna było sobie potańczyć, wypić kufelek piwa i porozmawiać ze znajomymi. Było to o tyle korzystne, że w tygodniu gości bawiacych się w Fuksie stanowili przede wszystkim studenci, a więc ludzie dorośli, którzy niejedną już imprezę przeżyli. Nie było większych ekscesów; to znaczy nie działo się tam nic, czego nie byłoby w innych tego typu lokalach... Ale gdy przychodził weekend - zwłaszcza sobota i niedziela - działy się sceny niemal dantejskie. Do Fuksa garnęła się młodzież ostatnich klas szkół średnich, która dominowała w barze. Dlaczego Fuks miał takie szalone powodzenie? Ponieważ jako jedyny w "zagłębiu imprezowym" miał wstęp wolny na dyskoteki, które organizował z większym nasileniem właśnie w piątki i soboty. Na parkiecie pełno było "małolatów" - uczniów szkół średnich, którzy wyrwali sie spod władzy rodziców na jedną noc i pokazywali, jacy oni być potrafią... Co nie zawsze oznaczało, że mają skończone wymagane 18 lat. I tutaj narzekać na bramkarzy nie można - selekcja była dosyć ostra, sprawdzano każdego, kto wyglądał chociażby troszkę młodziej. Ale były sytuacje, kiedy się nie upilnowało i osoba niepełnoletnia weszła do pubu: albo weszła z cichym przyzwoleniem bramkarzy, albo po znajomości, albo jej się udało; były też takie sposoby, że wchodziła dużo wcześniej niż pojawiali się bramkarze... Jeszcze innym sposobem jest wchodzenie na cudzy dowód osobisty, lub na nieco zretuszowaną legitymację szkolną. A osoba, która nie jest zwyczajna do picia alkoholu, po spożyciu niewielkiej nawet ilości staje sie wielkim hojrakiem i zaczyna sobie używać, a często prowadzi to do bójki, lub prowokuje do takiej sytuacji, a później ucieka. I przenosi się do innego baru... Takie incydenty miały juz miejsce w październiku i listopadzie 2001 r., kiedy osoby będące juz pod dużym wpływem alkoholu zaczynały wszczynać awantury, a wtedy osoby odpowiedzialne za porządek (często z przyzwoleniem właściciela lokalu) usuwały takich siłą, często z użyciem paralizatora... co dla mnie było nielekkim szokiem, po czym moje wizyty w Fuksie skończyły sie. Dlatego jestem jak najbardziej za zamknięciem tego lokalu, krzywda w ten sposób ludzkości sie nie stanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studencik FUKS - NAJWIĘKSZY CHŁAM W MIEŚCIE IP: *.pcz.czest.pl 02.04.03, 15:33 Przeczytałem artykuł o pożarze Fuksa, w którym na koniec jakiś beznadziejny policjant wypowiada się, że w Fuksie jest bezpiecznie!!!!!?????? LITOŚCI. Tam jest bezpiecznie? Parę tygodni temu byłem świadkiem, jak bez żadnego powodu bramkarz (nasterydowany facet bez szyi:) wyciągnał z parkietu chłopaka i ciągnał go po schodach do góry. Nie wiem czego od niego chciał, chyba szukał partnera do bitki, ale chłopak przytomnie nie próbował z nim walczyć. Po czym na odchodnym bramkarz wyrzucił ludzi bawiących się wspólnie z tym chłopakiem i uderzył jego kumpla. Nad dziewczynami róznież się nie bardzo litował i wypchnął je z lokalu. Po wezwaniu policji i typowym spisaniu zeznań, nasz polska kochana policja po prostu odjechała i "umyła ręce od sprawy" Wiemy wszyscy doskonale, ze nie był to pierwszy taki incydent i jeśli nie zamkną tego burdelu, nie ostatni!Wieć niech żaden mądry policyjant nie mówi, że tam jest bezpiecznie.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Pożar pubu Fuks IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 15:54 Yeeeeaaaaah! Babylon is burning cóż, po prostu czas świetności lokalu się wypalił jednak to tylko skutek został usunięty, więc na pewno nieopodal powstanie inny przybytek o podobnym statusie Teruś fuj i wy fuj Sayetanie... Odpowiedz Link Zgłoś