Gość: sigma IP: 212.160.86.* 11.11.06, 23:48 Witam, od ponad miesiaca interent chodzi przy sciaganiu plikow na max 10kbs, mam wykupione 512 i place dos spora kase jak na nasze miasto, czy u was tez jest taki problem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 12.12m Re: Net-Komp - czy u was tez slabo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 07:01 zrezygnowałam z ich usług poniewaz mój transfer był smieszny a oni zwalali wine ze ponoc mam wirusa.wirusa oczywiscie nie miałam.ale na cos zgonic musieli.a juz w weekend to wogóle zadnej stronki nie mogłam otworzyc.makabra była w moim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuuusia Re: Net-Komp - czy u was tez slabo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 08:53 ja tez zrezydnowalam z ich usług bo czasem transfer nie pozalal nawet polaczc sie z internetem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigma Re: Net-Komp - czy u was tez slabo? IP: 212.160.86.* 12.11.06, 11:38 haha, o dziwo u mnie tez podobno mowili ze jest wirus a go nie ma:) mowili tez ze sa takie gktorych programy jeszcze nie wykrywaja hehe, a jak im autoryzacja siadala na nadajniku to rozkladali rece i musiaelm sobie IP i dane wpisywac ciagle recznie, mam jeszcze ic hale to ostatni miesiac, nie polecam tej firmy! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Net-Komp - czy u was tez slabo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 12:57 firma tragiczna, kontatk ciezki, wieczne problemy z netem. A i cenowo nietani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrobiony Re: Net-Komp - czy u was tez slabo? IP: 212.160.86.* 16.11.06, 19:26 To jest standardowa śpiewka, że jest wirus albo problemy sprzętowe. Generalnie rzecz biorąc to jest tragicznie,a na dodatek jeśli pojawi się prioblem to trzeba kilka, a nawet kilkanście dni czekać aż ktokolwiek z firmy raczy przyjechać, ale z tego co powiedział mi radca prawny to mimo podpisanej umowy jest podstawa do wcześniejszego jej rozwiązania bez ponoszenia konsekwencji, więc nie warto się niczym przejmować Odpowiedz Link Zgłoś
anna.scott Re: Net-Komp - czy u was tez slabo? 12.11.06, 11:43 Miałam przez tydzień w zeszłym miesiącu bardzo wolno działającą neostradę, ale potem samoczynnie jakoś się poprawiło. Teraz jest OK. Porównywałam działanie ze znajomymi, którzy mają radiówkę, bo wcześniej rozważałam właśnie taki Internet, ale u nich zdarzało się, że przez kilka dni w ogóle nie było sygnału. Zdecydowanie w moim przypadku neo działa lepiej i równiej, choć doskonała nie jest. Aha, mam 256 kB/s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_r Re: Net-Komp - czy u was tez slabo? IP: *.21.pl 12.11.06, 13:48 Spójrz do umowy i reklamuj. Najlepiej zbierz podpisy z ekipą ludzi i z nimi też idź do siedziby, jak zobaczą tylu ludzi to na pewno zareagują (oczywiście za dany miesiąc płacicie abonament - straty za brak netu). Jeśli nie to ich strata i kilkunastu abonentów. Najczęściej takie firmy przyłączają nieograniczoną liczbę użytkowników przy niezmiennym, ograniczonym wykupionym łączu. A to, że zwalają na wirusy to z ich strony żenua - bez wnikania w konkretny przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek killa Re: Net-Komp - czy u was tez slabo? IP: 212.160.86.* 12.11.06, 14:19 żenada! pliki ściągają się max 10kb/s a przez programy p2p nie da się nic ściągać. stronki ładują się również niezbyt szybko. i te wieczne problemy, rzekome zmiany operatorów. płacę 45złotych miesięcznie - to jak na częstochowę bardzo drogo. ale co mam zrobić, jak podpisywałem umowę to płaciłem za instalację bodajże 300zł. dla mnie to są nędzne pieski dingo, które biegną po padlinę ale też do czasu. tak samo jak pada ten net tak i oni upadną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek_w Re: Net-Komp - czy u was tez slabo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 10:30 W domu korzystam z wątpliwych usług wątpliwej firmy Net-Komp i szlag mnie trafia. Zero profesjonalizmu, podejrzewam że zero wiedzy o budowie sieci internetowych, a za tworzenie firmy wzięła się grupka żenujących nieudaczników i nieudolnych facecików. Czasami transfer spada do takiego poziomu, że działa tylko GG, maila tekstowego odbieram kilkanaście minut, nie mówiąc już o przeglądaniu stron www, bo można nabawić się ciężkiej nerwowej choroby. Mam nadzieje, że ta firma będzie następna po Sodomie i Gomorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Net-Komp - czy u was tez slabo? IP: 212.160.86.* 16.11.06, 20:17 skad jest ta firma? Ja mam neta radiowego 512 ale smiga mi bardzo przyjemnie. Przez p2p transfer na poziomie 40-45kb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomTom Re: Net-Komp - czy u was tez slabo? IP: *.prio138.trustnet.pl 16.11.06, 20:32 mam neo 2mb a od jakiegoś miesiaca wszystko strasznie spowolniło ,dzwoniąc do tych błaznów oczywiscie normalna smiewka o wirusie ,tak ale cyba w ich chorych główkach .szlag mnie trafia jednym słowem ,płacac nie małą kase za tak szybkie łacze mam transfer około (na www.dsl.cz) 30 kb/s Toż to żałosne śmieszne i wołające o pomste do niewiem kogo .. ogólnie rzecz biorac nie wiem co robić ,chyba zadzwonię do nich i Spierdo^e ich na funty ,zmieszam z błotem i wysle do chlewu bo przeciez nie pod prysznic ... tylko pytanie czy to pomoze.... Syf nie internet jednym słowem ... Pozdroo oraz szybkich transferów .. TomTom Odpowiedz Link Zgłoś