Dodaj do ulubionych

Duchowny zamienił areszt na klasztor

IP: *.gre.pl 27.11.06, 23:23
A jakim prawem wyszedl ?! To ze jest ksiedzem nie zwalnia go z
odpowiedzialniosci ! i nie powinien byc uprzywilejowany z tego powodu !
Obserwuj wątek
    • Gość: Axl Super, biorę się za gwałty IP: *.prenet.pl 27.11.06, 23:31
      Super, biorę się za gwałty! Poprosze tylko o preke jakiegoś klechy i z głowy.
      Można więc u nas nawet gwałcić bezkarnie (zwłaszcza jak się jest księdzem-
      widocznie to "święty" akt był i dlatego)
      • Gość: Proboszcz Re: Super, biorę się za gwałty IP: *.guardster.com 28.11.06, 04:47
        To jest polska właśnie kler u wladzy!NAJSTARSZA CZARNA MAFIA NA ŚWIECIE 2000 LAT
        PANUJE!!
        • Gość: zdzich Re: Super, biorę się za gwałty IP: *.man.czest.pl 28.11.06, 05:14
          Przypomina mi się również sprawa gdzie pijanego księdza wikarego ( około 2
          promili ) zatrzymała policja - zawieźli go pod opiekę księdza proboszcza :)
          Normalny człowiek trafił by na izbę wytrzeźwień , zabrali by mu samochód i
          prawo jazdy .
          Widocznie tylko bóg może ich sądzić za grzechy na ziemi !
          • Gość: ... Re: Super, biorę się za gwałty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 05:48
            Po prostu skandal, skandal i jeszcze raz skandal
            Nawet nie spytam, co na to "Kuryja" ???
            • jeshua Kocham cię, Polsko 28.11.06, 13:53
              Pięknie, kochanni. Tylko u was, w Polsce, moi kapłani cieszą się należytym respektem. Przecież to są tylko ludzie i należy wybaczać im ich błędy, a nie wsadzać do więzień. Słusznie czynicie, będziecie mieli skarb w niebie.
              • krasnov Normalka, rzecz codzienna… 28.11.06, 16:12
                Biskupi regularnie chronią księży oskarżonych o gwałty i pedofilię: załatwiają cuche przeniesienia, tuszują sprawy, wywierają presję na ofiary, ukrywają w klasztorach i kościelnych ośrodkach… Nawet wysyłają za granicę. Przykład idzie z góry, to samo robi papież chroniąc oskarżonych biskupów.
            • Gość: poiu Re: Super, biorę się za gwałty IP: *.96-66-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 28.11.06, 17:58
              Gość portalu: ... napisał(a):

> Po prostu skandal, skandal i jeszcze raz skandal
              > Nawet nie spytam, co na to "Kuryja" ???

Jaki skandal? Nie wierz ze Watykan zawsze ukrywa gwalcicieli i pedofilow? Tak jest na calym swiecie.
              A kto glosowal na LPR, PIS, SO i PO, to teraz moze sie cieszyc.

O tym jak Watykan aktywnie chronil i dalej chroni gwalcicieli zakonnic i kobiet swieckich forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?s=&showtopic=433&view=findpost&p=10661
              forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?s=&showtopic=433&view=findpost&p=12566
              forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?s=&showtopic=348&view=findpost&p=13734
        • Gość: kowalski Re: Super, biorę się za gwałty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 10:31
          Co to za poręczenie?Za przestępcę poręcza jego szef! Debilizm i brak
          poszanowania dla prawowitych obywateli bo członek kleru przysiegajacy wierność
          tylko swojemu zwierzchnikowi z państwa watykan nie jest już chyba pełnoprawnym
          obywatelem polskim tylko przestępcą i za kraty z nimi,W więzieniu,kamieniołomach
          nie ich mafijnym sanatorium.
          • jeshua Nie sądźcie, byście nie byli sądzeni 28.11.06, 14:32
            Gość portalu: kowalski napisał(a):

> Co to za poręczenie?Za przestępcę poręcza jego szef! Debilizm i brak
            > poszanowania dla prawowitych obywateli bo członek kleru przysiegajacy wierność
            > tylko swojemu zwierzchnikowi z państwa watykan nie jest już chyba pełnoprawnym
            > obywatelem polskim tylko przestępcą i za kraty z nimi,W więzieniu,kamieniołomac
            > h
            > nie ich mafijnym sanatorium.

Synu, przemawia przez Ciebie nienawiść do mojego Kościoła. Sprawiasz mi ból. Pomyśl, to przecież nieludzkie, żeby mój kapłan przebywał w towarzystwie jakichś przestępców. Jego miejsce jest w klasztorze - wasz wymiar sprawiedliwości to rozumie. To bardzo piękne, to świadczy o wielkiej miłości, jaką wielu z was obdarza mnie i mój Kościół.
            I nie osądzajcie pochopnie czynów kapłana. Od sądzenia jestem ja i mój ojciec. Wszak powiedziałem: "nie sądźcie, byście nie byli sądzeni".
            • Gość: nordynek do pana Jeshua IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 16:06
              Zdaje się, że przepadasz za retoryką biblijną (chociaż w nieco prymitywnym
              wydaniu rodem z Radia Maryja lub przesłodzonych kazań odpustowego kaznodziei).
              Jeśli jest jednak coś, co w tobie niezwykłe, to stopień obłudy i siła
              nienawiści. Myślę, że zrozumiesz dlaczego przesyłam ci następujący tekst: "Żywe
              jest słowo Boże, skuteczne i ostrzejsze niż wszelki miecz obosieczny,
              przenikające aż do rozdzielenia duszy i ducha, stawów i szpiku, zdolne osądzić
              pragnienia i myśli serca. Nie ma stworzenia, które by było przed Nim
              niewidzialne, przeciwnie, wszystko odkryte i odsłonięte jest przed oczami Tego,
              któremu musimy zdać rachunek" (Hbr 4, 12-13) Nie igraj ze Słowem - może się
              okazać, że jesteś za cienki.

• Gość: majk obłuda religijna IP: *.aster.pl 28.11.06, 16:34
                niektórzy na tym forum bardziej przemują się szydzeniem z kleru niż
                przestępstwami kleru... typowa religijna obłuda
                • Gość: nordynek Re: obłuda religijna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 16:40
                  Kler mnie nie obchodzi - mają odpowiadać przed prawem jak wszyscy obywatele.
                  • Gość: majk Re: obłuda religijna IP: *.aster.pl 28.11.06, 16:47
                    Nie obchodzi cię że kler jest traktowany w Polsce jak swiete krowy? To cie nie
                    rusza. Ale jak ktos to wytyka i szydzi z tego, to Cie to denerwuje. Czy to nie
                    jest obłuda?
                    • Gość: nordynek Re: obłuda religijna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 17:44
                      Dobra, dalej nie rozumiesz. Owszem, czyn tego księdza jest oburzający (jeżeli
                      okaże się winny) i nie usprawiedliwiam tego księdza. Pisałem do gościa o nicku
                      jeshua i jeśli cię to intelektualnie przerasta, to uznaj, że to nie do ciebie.
                      Jeshua wie o co mi chodzi. Ty jesteś tylko głupi, on - niebezpieczny.
                      • Gość: majk Re: obłuda religijna IP: *.aster.pl 28.11.06, 17:59
                        Dobra, mądry kolego. Pokaż mi swoj post gdzie krytykujesz wypuszczenie tego
                        ksiedza z aresztu. Jakos nie moge znalezć. Chyba pierwsze co zrobiles po
                        wejsciu na forum to najechaleś na kogos kto to krytkuje. Obłuda do kwadratu.
                      • Gość: majk Re: obłuda religijna IP: *.aster.pl 28.11.06, 18:30
                        Przeczytałem jeszcze raz co napisał jeshua. Nikogo nie obrażał. Nie nazwal
                        nikogo głupim. Ale ty mozesz mnie obrażać bo jesteś wierzący, prawda?
                  • Gość: misza Re: obłuda religijna IP: *.static.korbank.pl 28.11.06, 16:59
                    I płacić podatki, a jak nie, to do paki.
            • desiree3 Re: Nie sądźcie, byście nie byli sądzeni 29.11.06, 22:58
              Ok, już wiem że można cię nie rozpoznać, o Panie, po przeczytaniu kilku
              ostatnich wpisów w blogu tak jak to uczyniłam, a teraz zwracam honor bo jak ten
              ślepiec przejrzałam na oczy i widzę (choć często się nie zgadzam). Spróbuję już
              nikogo nie wysyłac do psychiatryka zanim nie poznam dokladnie jego nauk. Koniec
              samokrytyki.
          • podwladnywk Oto Kraj wyznaniowy!!!! 28.11.06, 14:36
            Do kogo macie pretensje???? Wybraliście nawiedzinych do rządu to macie!!!!
            Już od dawna cały świat się z nas śmieje, średniowiecze ,jeszcze chwila a
            będziecie całować czarnych po rekach!!!! Łapę połążyli na kasie zebranej po
            tragedi w Katowicach a teraz wyciągaja po pieniądze z kopalni halemba.Żyć się
            nie chce w takim kraju!!!!
          • krwawy.zenek ????????????? 28.11.06, 16:18
            Gość portalu: kowalski napisał(a):

> Co to za poręczenie?Za przestępcę poręcza jego szef!

A kto ma poręczać? Podwładny? To akurat zupełnie normalne, że przełożony
            udziela poręczenia. Kto jeżżeli nie przełożony ma możłiwość wywiązania się z
            przyjętych obowiązków poręczyciela?

• arius5 Takie cos kosciol toleruje 28.11.06, 14:29
          Geje - to dla kosciola zboczency.
          Gwalciciele - to dla kosciola w porzadku.
          Pedofile - to dla kosciola oni sami.
        • Gość: Katoland Atakuje Re: Polska - lennik Watykanu! IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 28.11.06, 17:05
          Coz, w Polsce bycie ksiedzem (rzymsko-katolickim oczywiscie)
          wciaz oznacza przynaleznosc do kasty ludzi
          o specjalnym uprzywilejowaniu!
          • krwawy.zenek Re: Polska - lennik Watykanu! 28.11.06, 17:08
            Na czym ono miałoby polegać?
            • Gość: Katoland Atakuje Re: Polska - lennik Watykanu! IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 28.11.06, 17:51
              Na czym ono (uprzywilejowanie) mialoby polegac?
              o.K. Wylicze wiec przynajmniej trzy punkty:
              1) przywileje podatkowe oraz celne
              dla kleru
              2) finansowanie ubezpieczen ksiezy ze
              skarbu panstwa
              3) nauczanie religii rzymsko-katolickiej
              we wszystkich szkolach a nawet przedszkolach
              oplacane jest z budzetu panstwa.
              Przykladow jest wiecej...
      • Gość: kayah Re: Super, biorę się za gwałty IP: *.flashnet.pl 28.11.06, 14:04
        klecha dokonał namaszczenia :)
      • edi54 Re: Super, biorę się za gwałty 28.11.06, 14:17

Wczesniej jednak ubierz czarna sukienke:)))))))bys chocby wygladem
        przypominal ksiezula:)))))
      • Gość: janek_ Re: Super, biorę się za gwałty IP: *.ramtel.pl 28.11.06, 16:04
        czemu bezkarnie?, wyrok jeszcze nie zapadl.
    • Gość: qwe Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: 217.153.246.* 28.11.06, 06:40
      Pewnie wypuścić wszystkich bandziorów i zboków za których poręczy biskup czy
      przeor.Wszystkie zwierzęta są równe ale świ... najrówniejsze.
      • Gość: ziem Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: *.ids.czest.pl 28.11.06, 10:27
        a skąd wiecie, że jest winny? Jeszcze trochę usłyszycie o jego uniewinnieniu!
        Poprostu fakt jest taki, że laski nie chciał wziąść na Mazury i zemściła się na
        nim. A że współżyli ze sobą to miała świetny argument...
        • dudi_82 Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor 28.11.06, 10:40
          A skąd wiesz, że nie chciał jej wziąć na mazury?! Traktujecie księży jak
          najczystszych, najwspanialszych i nieskazitelnych ludzi. Modlicie się do nich a
          nie do Boga a jak wychodzi na jaw, że ksiądz jednak taki czysty nie był to nadal
          go bronicie tekstami, że "laska wiedziała po co tam szła" albo że "to tylko
          seks". To według was ksiądz, który nie gwałci ale uprawia seks nadal może być
          księdzem?? Ksiądz pozostaje świętym choćby nie wiadomo co wyprawiał?? Ehh
          moherów nie brakuje!
          • Gość: ziem Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: 80.51.57.* 28.11.06, 16:34
            skąd wiem? bo sam miałem jechać na te mazury :)
        • pamflecista Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor 28.11.06, 14:33
          I masz racje! Juz go osadzili i chetnie zlinczowaliby tylko skad to przekonanie
          o jego winie, hm? Primo: domniemanie niewinnosci dopoki nie zostanie
          osadzony!!!!!!!!! Nie zapominajcie o tym, bo i Was moze spotkac taka
          nagonka...Zeby byla jasnosc w tej sprawie: nie lubie czarnych generalnie, ale
          to nie znaczy, ze pojedyncze egzemplarze sa zle, jasne? Secundo: poznalem setki
          spraw o gwalt i zgadnijcie, jaki byl procent tych rzeczywistych, ohydnych
          gwaltow,bo gwalt jest ohydny??? Odpowiem Wam... albo nie, siegnijcie po
          sprawozdania sadowe...
        • saniba Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor 28.11.06, 15:01
          A co zazdrosny jesteś???
      • Gość: gość Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 13:42
        I miała dziewczyna rację , chciał dupczyć za darmo ?
      • arius5 I kobieta musi teraz urodzic, prawda ? 28.11.06, 14:34
        Zgodznie z przyszla ustawa antyaborcyjna zgwalcone kobiety beda zmuszone do
        rodzenia dzieci ksiezy zboczencow.
        Takie bedzie prawo w Polsce.
        • Gość: Protarus Re: I kobieta musi teraz urodzic, prawda ? IP: 62.233.214.* 28.11.06, 16:53
          Może dlatego właśnie zakazali aborcji, bo wiele kobiet gwałconych jest przez
          księży?.
        • Gość: Katoland Atakuje Re: I kobieta musi teraz urodzic, prawda ? IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 28.11.06, 17:13
          Wybierajcie dalej roznych Giertychow, Markow Jurkow
          i innych kato-wariatow do sejmu i do senatu...
          a bedzie takie prawo albo - jeszcze glupsze!
    • Gość: czytelnik Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 08:03
      Gdyby księża z taką niechęcią Was traktowali w konfesjonałach, to wielu
      odeszłoby bez rozgrzeszenia. "Pomarlibyście w grzechach waszych". Swoją drogą
      nie mam zamiaru bronić takiego postępowania ale skoro sami stękacie i błagacie
      o miłosierdzie u Boga, to okażcie go też innym. Ile razy zdradziłeś swoją żonę?-
      aniołku
      • Gość: ciekawy Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 08:42
        Oczywiscie, nie podali, ze to klasztor zenski. Wszystko co bedzie, pozostanie za murami klasztoru. Tez bym tak chcial !!!
        • Gość: zzx Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 09:03
          a czy zastanawialiscie sie czy ta plotka to prawda czy tylko ktos napisal
          bzdure tak jak w przyslowiu uderz w stol a nozyce sie odezwa
        • Gość: Ewa Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: *.chello.pl 28.11.06, 14:34
          Dobre! Usmialam sie,pozdrawiam
      • Gość: kayah Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: *.flashnet.pl 28.11.06, 14:07
        w dupie mam rozgrzeszenia od takich klechów. niestety nie ma jak ich zweryfikowac
      • Gość: Jaro Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: *.teleton.pl 28.11.06, 14:51
        Chcę zobaczyć, jak okazujesz miłosierdzie gwałcicielowi bliskiej ci osoby
        (oczywiście nikomu tego nie życzę, bo przestępstwa seksualne to najpaskudniejszy
        typ przestępstw).
      • Gość: Tadeusz Fiucie IP: 62.233.181.* 28.11.06, 16:34
        u Boga, u Boga , a nie u jakiegoś posranego klechy !
      • Gość: recenzent Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: 62.233.214.* 28.11.06, 16:36
        Ale ja nie jestem księdzem, bezmózgowcu.
      • Gość: Katoland Atakuje Re: Duchowny zamienił... IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 28.11.06, 17:20
        "Ile razy zdradziles swoja zone, aniolku"
        to argument tego samego typu jak
        "a u was to Murzynow bija"...
    • Gość: gre Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 09:55
      Chciałbym zwrócić uwagę wszystkim ignorantom, że zwolnienie z aresztu nie
      oznacza uniewinnienia, tylko możliwośc odpowiadania z wolnej stopy przed sądem.
      W przypadku wielu przestępstw, czy wykroczeń w ogóle nie stosuje sie aresztu
      jako środka zapobeigawczego.
      Polecam zapoznać się przepisami prawnymi, a nie wyrażać opini, delikatnie
      mówiąc, głupich.

• Gość: omega Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: *.ids.czest.pl 28.11.06, 10:29
        a skąd wiecie, że jest winny? Jeszcze trochę usłyszycie o jego uniewinnieniu!
        Poprostu fakt jest taki, że laski nie chciał wziąść na Mazury i zemściła się na
        nim. A że współżyli ze sobą to miała świetny argument... i co?
        • maciekjakcholera Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor 28.11.06, 13:52
          WZIĄĆ zapamietaj na cale swe nieortograficzne życie
      • Gość: EuGene Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: *.cn.com.pl 28.11.06, 11:22
        Dokladnie tak, jak mowi GRE - areszt nie jest kara, tylko srodkiem majacym uniemozliwic kontakty oskarzonego z otoczeniem. Jesli nie istnieja obawy przed mataczeniem, czy bezpieczenstwem poszkodowanego nie ma powodu, aby trzymac kogokolwiek w areszcie. Niech zwolni miejsce dla nastepnych ptaszyn...
        • Gość: SZymonek Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: 80.48.157.* 28.11.06, 11:38
          A ja jestem ciekaw ile by bylo dzisiaj ksiezy w polsce jak by im odcinali
          kuta... hahahah ile?? moze z 40 na caly kraj !!! Oszusci czarnuchy!! Mafia ale
          jak wymra te mohery to juz wam nie bedzie tak dobrze skor.....
          • Gość: edd Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: *.prio138.trustnet.pl 28.11.06, 11:43
            skoro go zwolnili to widocznie procedura prawna na to zezwala
            miejcie pretensje do ustawodawcy a nie jednego z drugim klechy
            • Gość: witek Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 12:58
              elity polityczne trzymają z klerem. jest to opłacalne dla obu stron. kolor
              czerwony zamieniono na czarny. trzeba czekać, może będzie normalnie
            • krwawy.zenek Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor 28.11.06, 16:20
              Gość portalu: edd napisał(a):

> skoro go zwolnili to widocznie procedura prawna na to zezwala
              > miejcie pretensje do ustawodawcy

Pretensje o co? To normalne, że areszt jest ostatecznością. Inaczej nigdy nie
              bedzie.
        • Gość: Sowiecki Agent Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: *.pro-internet.pl 28.11.06, 14:58
          i too nie moze byc abstrraakcyjne zaakladanie matactwa, glowe dam ze teen areszt
          byl bezprawny jak zdecydowana wiekszosc
      • Gość: Boa Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 14:14
        Ciekawe tylko, czy prokurator byłby równie łaskawy, gdyby podejrzany nie był
        księdzem katolickim. Najdelikatniej mówiąc, śmiem wątpić. A oprócz zapoznania
        się z przepisami prawnymi warto też zapoznać się z praktyką ich stosowania.
      • Gość: regre Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: 62.233.214.* 28.11.06, 16:41
        Z wolnej stopy odpowiadać można za kradzież patelni z marketu i uderzenie
        takiego jak ty w głowę. Gwałt to ciężkie przestępstwo i aby uniemożliwić
        przekupstwo poszkodowanej, czy wywierać jakąś presję w postaci szantażu czy
        grożby, powinien siedzieć, prawniku jak z koziej d...trąba.
      • Gość: qwe Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: 217.153.246.* 28.11.06, 20:49
        A ilu oskarżonych o gwałt wychodzi z aresztu by odpowiadać z wolnej stopy?
    • Gość: es to już przekracza wszelkie procedury IP: 195.116.62.* 28.11.06, 13:49
      zwolnienie z aresztu, gdzie czeka się na wyniki śledztwa za gwałt i zamiana na
      klasztor, gdzie jak wieadomo nie ma odizolowania podejrzanego od
      poszkodowane?!?!

IV RP pokazuje swoją prawdziwą mordkę
      • Gość: $$ Re: to już przekracza wszelkie procedury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 13:59
        Ś W I Ę T Y P O L S K I

Piękny polski kler jest cały
        Bo pracują w nim pedały.
        Przykład? Arcybiskup ten z Poznania
        Z klerykami miał doznania.
        Najpierw dupy im przetrzepał,
        Wyspowiadał i rozgrzeszał
        Teraz w domu siedzi podły,
        A w kościołach wznoszą modły.
        Jeszcze tak się w Polsce stanie,
        Że pedał Świętym zostanie.
    • Gość: 666 Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 14:00
      A jak Rywin wyszedł na wolność to nikt się nie czepiał. Ludzie wali was w dekle.
    • Gość: kayah Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: *.flashnet.pl 28.11.06, 14:03
      <A jakim prawem wyszedl ?! To ze jest ksiedzem nie zwalnia go z
      odpowiedzialniosci ! i nie powinien byc uprzywilejowany z tego powodu !>
      wyszedł Prawem i Sprawiedliwością. Takie państwo w państwie, równi i równiejsi itd.
      Zobaczysz co bedzie sie u nas działo jak za kilkanascie lat ruszą procesy o
      pedofilię wśród księży, wzorem USA. Na razie cisza.
      Czarne wrony uciszyły też współpracę księży ze służbami spec. Szary obywatel ma
      się czego bać, ale wrona?
      • Gość: 666 Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 14:12
        Głupota niektórych ludzi jest porażająca. Areszt nie jest karą. O winie decyduje
        sąd. Jeżeli sąd postanowił kogoś wypuścić z aresztu to miał jakiś powód. Jeżeli
        było to niezgodne z prawem to można się odwołać od takiej decyzji ale nie można
        próbować wpływać na niezawisły sąd jak to próbuje robić Wybiórcza.
        • Gość: grześ Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 15:12
          Muszę się z Tobą zgodzić. Tymczasowe aresztowanie nie jest karą a środkiem
          karnym. zamiast niego stosuje się często poręczenie osoby godnej zaufania i
          często, tak jak w tym wypadku, bywa to zwierzchnik czy szef oskarżonego o ile
          taką osobą jest. Czy biskup jest osobą godną zaufania?? Według mnie -
          antyklerykała - nie jest. Zdaję sobie jednak sprawę,że w kraju gdzie większość
          obywateli deklaruje się jako katolicy osoba taka cieszy się jednak swoistym
          autorytetem. Zatem, jeśli nie zachodzi obawa mataczenia ze strony oskarżonego,
          jego ucieczki lub ukrycia się to zastosowanie poręczenia jest w tym wypadku jak
          najbardziej zgodne z prawem. Miejmy tylko nadzieję, że jeśli jest winien
          zostanie sprawiedliwie osądzony i ukarany. Fakt, że "GW" trochę tym razem
          pośpieszyła się z robieniem sensacji...

Gość portalu: 666 napisał(a):

> Głupota niektórych ludzi jest porażająca. Areszt nie jest karą. O winie
          decyduj
          > e
          > sąd. Jeżeli sąd postanowił kogoś wypuścić z aresztu to miał jakiś powód.
          Jeżeli
          > było to niezgodne z prawem to można się odwołać od takiej decyzji ale nie
          można
          > próbować wpływać na niezawisły sąd jak to próbuje robić Wybiórcza.
          • Gość: pinos Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: 213.17.245.* 28.11.06, 15:42
            błąd - tymczasowe aresztowanie nie jest środkiem karnym, a środkiem przymusu.

M zabezpieczyć poszkodowanego, uniemożliwić wpływanie na wynik
            śledztwa/dochodzenia i zapobiec "wyparowaniu" sprawcy.
          • krwawy.zenek ?????????? 28.11.06, 16:21
            Gość portalu: grześ napisał(a):

> Muszę się z Tobą zgodzić. Tymczasowe aresztowanie nie jest karą a środkiem
            > karnym.

Nic podobnego. Tymczasowe aresztowanie z pewnością nie jest środkiem karnym.
            Jest to środek zapobiegawczy - instrument o charakterze procesowym.

• Gość: wxc Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: *.96-66-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 28.11.06, 18:12
          Gość portalu: 666 napisał(a):

> Głupota niektórych ludzi jest porażająca. Areszt nie jest karą. O winie decyduj
          > e
          > sąd. Jeżeli sąd postanowił kogoś wypuścić z aresztu to miał jakiś powód. Jeżeli
          > było to niezgodne z prawem to można się odwołać od takiej decyzji ale nie można
          > próbować wpływać na niezawisły sąd jak to próbuje robić Wybiórcza.

No to domagaj sie wypuszczenia samsona na wolnosc
    • piekny_romanek sukienkowa czarna mafia rzadzi 28.11.06, 14:05
      Te czarne darmozjady w sukienkach to najgorsza mafia na swiecie, a najgorsze,
      ze chyba nie ma na nich rady. Dopiero pojawienie sie nowej religii moze cos
      zmienic, ale to tez dopiero po ilus tam latach przesladowan niewiernych.

Po prostu w IV RP sa rowni, rowniejsi i czarni.
      • mk968 Re: sukienkowa czarna mafia rzadzi 28.11.06, 14:11
        dla mojej z najomej zmarł ktoś bliski za miejsce na CM BRÓDNOWSKIM 17 000
        dotego dodać mszę kościelnego organistę a gdzie grabarze trumna
    • Gość: dario To nieprawda,że zgwałcił-obłudne kłamstwa IP: *.gdynia.mm.pl 28.11.06, 14:09
      kobietę?
      jak normalny facet?to kłamstwo-oskarża go złośliwa baba.Oni nie lubią kobiet
      przecież-to pedały i pedofile.
    • rhesus Duchowny zamienił areszt na klasztor 28.11.06, 14:10
      Yyyy....ale z którego miasta jest ten ksiądz?? Wiem jedynie, że musi być to
      miasto, w którym jest dzielnica Północ. Czuję się niedoinformowany przez
      niekompetentną notkę... Trafiłem tu ze strony głównej "Gazety", więc nie wiem, z
      którego regionu pochodzi ta informacja... Proszę o uzupełnienie :)
      • Gość: szef Jest wzmianka o Czestochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 14:13
        .
      • Gość: k.. Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 16:08
        To jest"święte????????????????????????" miasto Częstochowa gdzie mafia
        watykańska przeżarła już niemal wszystko od maluczkich po wierchowkę!
    • yeellow a gdzie Ziobro? 28.11.06, 14:12
      • Gość: mc.baren Pewnie u spowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 14:16
      • krwawy.zenek jeszcze nie w areszcie. 28.11.06, 16:24
    • darthmaciek no to jest k...a skandal!!!! 28.11.06, 14:12
      Wiele razy krzyzowalem ostrza z ateistami i innymi wrogami Kosciola na tym
      formum, ale tutaj sie do nich dolaczam!! Prawo jest jedno dla wszystkich! Jesli
      zastosowano areszt jako srodek zapobiegawczy to nie ma Panie Boze przebacz!!
      Do pierdla!!
      • piwi77 Re: no to jest k...a skandal!!!! 28.11.06, 15:13
        darthmaciek napisał:

> Wiele razy krzyzowalem ostrza z ateistami i innymi wrogami Kosciola na tym
        > formum, ale tutaj sie do nich dolaczam!! Prawo jest jedno dla wszystkich!
        Jesli
        >
        > zastosowano areszt jako srodek zapobiegawczy to nie ma Panie Boze przebacz!!
        > Do pierdla!!

Twój głos to głos wołającego na puszczy. Sprawiedliwości, uczciwości,
        poszanowania prawa, religia ta, nie przewiduje. I nie ma przeproś.
        • Gość: mc.baren Re: no to jest k...a skandal!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 15:18
          a może spróbować oddzielić religię od postępowania jej wyznawców? człowiek jest
          grzeszny i ewidentnie próbuje interpretować nakazy religijne na swój sposób.

ale to nie oznacza, że chrześcijaństwo akceptuje wynaturzenia, takie na przykład
          jak ten księżulek
        • darthmaciek chrzescijanstwo przewiduje wszystko to o czym 28.11.06, 16:30
          napisales. To, ze niektorzy sludzy Kosciola sa niegodni w niczym tego nie
          zmienia. To, ze niektorzy prokuratorzy nie maja kregoslupa, tez tego nie
          zmienia.
    • Gość: mc.baren Podupczyć się chciało ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 14:15
      hehe, ciekaw jestem czy podobne zasady wypuszczania podejrzanych o gwałt się
      stosuje wobec wszystkich.
      nie słyszał księżulek o trzepaniu kapucyna?
    • edi54 Duchowny zamienił areszt na klasztor 28.11.06, 14:15

I to jest ta pisuarowska sprawiedliwosc!!!!!!
      • Gość: 666 Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 14:23
        Z tego co się orientuje to o areszcie decydują sądy które są niezawisłe. Ludzie
        czego wy chcecie, jak PIS chce reformować polskie sądownictwo to się wam nie
        podoba i jest opór środowiska prawniczego.
        Przydałby się nowy przedmiot w szkołach pt. podstawy prawa.

• yeellow miejmy nadzieje, ze nie zenski... 28.11.06, 14:33
    • bobbie2 Duchowny zamienił areszt na klasztor 28.11.06, 14:35
      Jezeli cie klecha wyrucha, nie masz szans na uciwa sprawe. Gwalciciela w
      sutannie zaraz bronia mocherowcy, nie wnikajac w sedno sprawy. Zawsze znajdzie
      sie jakis czarny ktory poreczy za sprawce w sukience i juz masz go w klasztorze.
      Po sprawie jezeli do niej dojdzie, odbedzie pokute w tym samym klasztorze, to
      sa rzady w 4RP.
      • Gość: renal Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 14:48
        www.frant.tivi.pl/html/fredro.html
    • chuck.norris Kawał mi sie przypomniał 28.11.06, 14:47
      Pan Bog postanowil zerknac szybko jak sie na ziemi sprawy maja,pstryknal wiec
      palcami i juz stoi przed nim piekny,panoramiczny telewizor.Wlacza program 1,a
      tam goornicy z kilofami,zlani potem,umazani,ryja az milo, zaskoczony pyta
      swietego Piotra:
      - Ty piotrek ,a czemu oni tak strasznie sie mecza??
      Na to sw.Piotr odpowiada:
      - Panie sam przeciez powiedziales"odtad swoj chleb powszedni zdobywal bedziesz
      w trudzie i znoju"
      - Tak powiedzialem? rany ja tylko zartowalem.
      poczym Pan Bog przelaczyl na 2-ke, a tam w dokumentalnym filmie krzyczaca zz
      bolu kobieta podczas porodu.Pan Bog zszokowany:
      - Piotrek,a tej co sie stalo?
      - A pamietasz Panie jak powiedziales"Na swiat bedziesz odtad przychodzil w bolu
      i krwi?
      Na to Pan Bog:
      - oj!powiedziales, powiedziales!! nic sie na zartach nie znacie!
      Nastepnie Pan zalaczyl Polsat, a tam :piekne,bogato zdobione koscioly,przed
      nimi drogie samochody z ktorych wysiadaja spasieni,obwieszeni zlotem biskupi.
      Pan Bog mowi:
      - O! to rozumiem,co to za jedni?
      - To sa panie ci ktorzy wiedza ze zartowales
      • Gość: mc.baren dobry kawał ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 14:58
    • mach39 Duchowny zamienił areszt na klasztor 28.11.06, 14:51
      No to już chyba przesada, za przestępstwo skazany prawomocnym wyrokiem winien
      odbyć karę zgodnie z sentencją wyroku. Sprawiedliwość jest jedna dla
      wszystkich.
      Jestem oburzony.
      • Gość: 666 Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 14:55
        Wiesz, ty nie jesteś oburzony tylko tępy albo ślepy.
      • przemyslaw.rokicki Re: Duchowny zamienił areszt na klasztor 28.11.06, 15:03
        co o Ty Piierdolisz? jaaki irywok prawomocny? Zamieniiono srodek zapobiegawczy
      • krwawy.zenek następny analfabeta 28.11.06, 17:23
        mach39 napisał:

> No to już chyba przesada, za przestępstwo skazany prawomocnym wyrokiem winien
        > odbyć karę zgodnie z sentencją wyroku.

Bez wątpienia, ale jaki to ma związek z tą sprawą. Przecież jeszcze żadnego
        wyroku nie było, tym bardziej skazującego.

> Jestem oburzony.

Tym, że cię nikt nie nauczył czytać ze zrozumieniem?

• Gość: Tenare Może bydlak jeszcze kogoś zgwałci IP: *.icpnet.pl 28.11.06, 14:56
      w drodze do komisariatu żeby się zameldować? Dali mu na to szanse.
      Ziobro wytłumacz, dlaczego za tak odrażający czyn gość został wypuszczony,
      dlaczego kler katolicki traktowany jest ulgowo?

• Gość: F.Y.M czarni z rzym katu. stoja ponad prawem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 14:57
    • radiomaryja1 no tam będzie mógł... 28.11.06, 15:05
      sobie pobzykać, tyle dam tam chadza....
    • ksks3 Duchowny zamienił areszt na klasztor 28.11.06, 15:07
      Prawo w wydaniu Ziobry
      Sprawiedliwość w wydaniu kościoła
      Do dupy z takim państwem !!!!!!
    • piwi77 I tylko żal 20-letniej, zgwałconej parafianki. 28.11.06, 15:10
      Zaszczują tę kobietę. Cholerny katoland!
      • darthmaciek jak znam bledy Kosciola raczej sprobuja 28.11.06, 16:32
        kupic od niej wycofanie skargi. Swoja droga - gdyby ta sprawa dotyczyla innej
        grupy zawodowowej (np. posla) tez bys tak od razu zareagowal?
        • maruda.r Re: jak znam bledy Kosciola raczej sprobuja 28.11.06, 16:36
          darthmaciek napisał:

> kupic od niej wycofanie skargi. Swoja droga - gdyby ta sprawa dotyczyla innej
          > grupy zawodowowej (np. posla) tez bys tak od razu zareagowal?

Tzn. europoseł Golik czy poseł Bestry mieliby trafić do klasztoru?

• darthmaciek raczej do schroniska dla poslow 28.11.06, 16:38

• Gość: C.w.el Re: raczej do schroniska dla poslow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 22:38
              jak by go zamkneli w pierdlu z wyrokiem to by inni wiezniowie byli zagrozeni.
              Im wsio jedno w jaka dziurke pchaja
              albo by jemu wreszcie wepchneli hahha
        • piwi77 Re: jak znam bledy Kosciola raczej sprobuja 28.11.06, 16:37
          darthmaciek napisał:

> kupic od niej wycofanie skargi. Swoja droga - gdyby ta sprawa dotyczyla
          innej
          > grupy zawodowowej (np. posla) tez bys tak od razu zareagowal?

Wszystko zależy jakiej byłby opcji ;-)
          Taki Wierzejski, na przykład, to byłby smakowity kąsek...
      • maruda.r Re: I tylko żal 20-letniej, zgwałconej parafianki 28.11.06, 16:34
        piwi77 napisał:

> Zaszczują tę kobietę. Cholerny katoland!

Pewnie uznają jeszcze, że to jej wina, bo mogła nie wchodzić księdzu
        dobrodziejowi w oczy.

• piwi77 Re: I tylko żal 20-letniej, zgwałconej parafianki 28.11.06, 16:46
          maruda.r napisał:

> Pewnie uznają jeszcze, że to jej wina, bo mogła nie wchodzić księdzu
          > dobrodziejowi w oczy.

No a przede wszystkim, ksiądz ma prawo do słabości, a rzeczą wiernych owieczek
          jest je potulnie znosić (nie wypierać się krzyża, i takie tam). Zaś najwyższym
          nakazem każdego wiernopoddańczego jest dbać o DOBRO Kościoła. Zgwałcona
          dopuściła się, w oczach czarnej hierarchii, rzeczy najstraszniejszej, doniosła
          na jednego z nich. Takim się nie wybacza.

• darthmaciek teraz przesadzasz 29.11.06, 15:30
            Kosciol to nie mafia ani Ku Klux Klan. Z twojego postu wynika prawie, ze zaraz
            zjawia sie u niej jacys smutni i zabiora ja na przejazdzke...
    • Gość: defetysta to nic takiego IP: *.centertel.pl 28.11.06, 15:11
      poczytajcie sobie w co niejaki Jeleński zamienił carskie kazamaty gdy
      miłosciwie panujący wtrącił go tam za pomysł jakoby władca powinien być
      rzezańcem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka