Gość: Pracownik IP: 80.54.171.* 19.12.06, 00:20 Ale kiche odwalili dajcie spokój Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ... Re: Dospel - impreza IP: 217.153.246.* 19.12.06, 19:12 szefostwo przestało by się ośmieszać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Dospel - impreza IP: *.21.pl 19.12.06, 19:38 Co było ? Chodzi mi o te występy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Dospel - impreza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 23:09 zgadzam się. normalnie żenada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Dospel - impreza IP: *.pcz.pl 20.12.06, 07:42 lepiej by dali ludziom po 100 na święta tak jak to robią inni i bardziej by byli zadowoleni, niż słuchać jakiś bredni na scenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulfon Re: Dospel - impreza IP: *.pcz.pl 20.12.06, 07:43 wzupełności się z tobą zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
mily2000 Re: Dospel - impreza 24.12.06, 14:40 w dospelu co roku tata gada takie głupoty i wymysla zeby zwiekszyc wydajnosc a moze on zwiekszy wypłaty a nie oszukuje na wypłatach a pózniej głupiego udaje ze to była pomyłka. Albo by dał jakies paczki czy talony a nie martini czy długopis pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: Dospel - impreza IP: *.21.pl 24.12.06, 15:01 Takimi imprezami, nie oszukujmy się, nie da się zgrać załogi i zaskarbić sobie sympatii pracowników oraz wpłynąć na ich wydajność, jeśli na co dzień jest nie szanuje się ludzi. Na to sobie trzeba zasłużyć długoletnią pracą (nie chodzi o kasę). Jeszcze dopiski "impreza obowiązkowa", czas prywatny jest czasem pracownika i nic im do tego (wyłączając przypadek gdyby impreza była w czasie pracy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inna firma Re: Dospel - impreza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 14:55 A u mnie powiem wam nic nie dali małe skromne życzenia.Wszystkich mają w dupie grubasy prezesi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SKAWA Re: Dospel - impreza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 17:27 Dospel tez nic nie dał oprócz swoich wybranców a tylko mówili zeby zwiekszyc wydajnosc niech prezesiki daja wieksza kase to bedzie wieksza wydajnosc. Niewiem czy w innych zakładach sa nakazy np: zeby wszyscy szli na impreze, zeby byc za 10 w pracy a nie za 5,a nawet jest nakaz spuszczania wody w toalecie jak by ktos był jakims prostakiem i niewiedział do czego służy spłuczka pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidek Re: Dospel - impreza IP: *.icm.edu.pl 24.12.06, 20:13 Nakaz jest bez sensu - po 15 czy po której tam kończysz robotę zaczyna się Twój _prywatny_ czas i nic im do tego (chyba, że zapłacą za imprezę, czyli pracę w nadgodzinach). Zwolnić Cię za to nie mogą. Wydajności nie da się zwiększyć samym mówieniem o niej i mobilizacją słowną. Muszą sobie wypracować zgraną grupę pracowników (przez m.in. wynagrodzenie, ale to i tak nie wszystko, bo czasem lepiej mniej zarabiać i z uśmiechem iść do pracy, gdzie wiesz, że Cię szanują i nie mają za śmiecia). Trudno też podnosić wydajność przy ciągłej fluktuacji kadr (rotacji pracowników), a to w Dospelu jest na porządku dziennym. Wartościowi pracownicy odchodzą, a szefowie myślą, że taki proces nic nie kosztuje (bo nie ujmuje nigdzie tego księgowość ani umysły zarządu i działu finansowego). Nowy pracownik nigdy nie osiągnie w b. krótkim czasie takiej samej produktywności jak doświadczony, nigdy nie będzie też miał w momencie takiej samej wiedzy. Długo by mówić, ale mam nadzieję, że kiedyś prezesi się o tym przekonają i będzie już za późno na działanie oraz dostaną dobrego kopniaka od życia. Odpowiedz Link Zgłoś
mily2000 Re: Dospel - impreza 25.12.06, 01:38 ale tam sa same nakazy i złe wiesci a zadnych dobrych wiadomosci zadnych podwyzek talonów a socjalne gdzies cały czas znika moze tyle bogus wydał na chinskie długopisy które dał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niko Re: Dospel - impreza IP: *.org 25.12.06, 03:12 Widzę że dajecie się ogłupić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna z gazowni Re: Dospel - impreza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 15:15 Bo kazdy mysli ze bedzie lepiej, ale jak narazie nic nie jest lepiej bo 70% to trzesie portkami jak idzie tata{bogus}. I sie boja postawic bo na gnaszynie w dospelu maja duzo lepiej, ale tam jest kierownik a nie ciec jak na lesnej {montarz}on umie tylko powiedziec ze jak sie komus nie podoba to niech sie zwolni, chyba zapomniał jak sam pracował na montrzu.A jak nic nie umie załatwic to niech sam sie zwolni i przyjdzie wkacu ktos kto podoła pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monter Re: Dospel - impreza IP: *.gemini.net.pl 27.12.06, 14:37 Robercik nigdy nie lubial sie napracowac. wiec czasy kiedy sam montowal wentylatory nie są przez niego pamietane. Kiedy inni tyrali on kupował kamery i zakladal podsluchy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: Dospel - impreza IP: *.icm.edu.pl 27.12.06, 15:40 Krystyna a nie sądzisz, że wina jest też po stronie pracowników ? Jakby wszyscy się zorganizowali i powiedzieli "fuck off" na obniżki mieliby problem niewątpliwie. Wiem, że nie jest łatwo, bo na biurze jest to samo - lizusostwo i niektórzy by do pupy bez mydła weszli prezesom. Nikt nie umie się zorganizować i tylko pracuje ze skulonym ogonem, bo tak jest fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumiś@ Re: Dospel - impreza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 21:01 Ja po prostu nie wierze w to, że pracownicy się postawią. Każdy tylko narzeka i na tym się kończy. A zarobki ciągle spadają. I ogólnie panuje dziwna atmosfera.A co poniektórym to już całkiem woda sodowa udeżyła do głowy (montaz leśna) Każdy by chciał rządzić, tylko nikt nie ma o tym pojęcia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donosiciel Re: Dospel - impreza IP: 89.174.23.* 27.12.06, 21:37 wyslalem link do tego watku Waszym Panom prezesom, moze sie stukną w glowe i wam cos odpalą na nowy rok w zamian:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skawa Re: Dospel - impreza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 21:47 ja tam nie wyzywam na dospel bo prezes mi obiecał dom a nawet 700 domów dla kazdego pracownika i koparke mozemy wypozyczyc sobie płacac tylko za pracownika i paliwo chyba oddam to martini to szybciej bede miał dom. Oddajmy te wina,prezes bedzie miał na sylwestra.pozdro dla moniki bo słyszałem ze chyba opusciła dom seby juz miłosc wygasła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kołodziejczak Re: Dospel - impreza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 21:51 a długopisy sprzedajmy na allegro i dajmy kase bogusiowi beda szybciej domy dla pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kut.... Re: Dospel - impreza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 21:55 ą mamy które dostały maskotki dla swoich dzieci niech terz je sprzedaja na alegro będzie wiencej kasy na mieszkania. B ojcowie nie dostali maskotek dla swoich dzieci dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo Re: Dospel - impreza IP: 89.174.23.* 30.12.06, 22:19 a o co chodzi z tymi domami, mieszkaniami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skawa Re: Dospel - impreza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 22:25 bo prezes powiedział ze jak bedziesz dobrze pracował to dostaniesz dom a na swieta dostałem wino za 15 zł lub długopisy za 20 zł. czyli całego tego prezesa chumor nie opuszcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Dospel - impreza IP: *.21.pl 30.12.06, 22:41 No no :) Wszystko dostaniesz czego dusza zapragnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pracownik55 Re: Dospel - impreza 02.01.07, 16:51 Mnie się akurat podobało i jestem szczerze mówiąc zdziwiony, że można było zrobić imprezę dla tylu naraz pracowników. Jest dużo takich firm, które robią imprezy dla wszystkich pracowników - mając ich aż ok.600???? Odpowiedz Link Zgłoś
nowy9910 Re: Dospel - impreza 02.01.07, 17:09 pracuję w firmie od 2 tygodni . i jest całkiem fajnie. impreza mi się podobała . a najlepiej podobają mi się dziewczyny na montażu.... Odpowiedz Link Zgłoś
dospelowiec Re: Dospel - impreza 11.02.07, 18:09 zapraszam na forum dospel www.forum-dospel.yoyo.pl Odpowiedz Link Zgłoś