Dodaj do ulubionych

Ludzie z Limaru się skarżą

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 23:36
Jak chcesz pracować u włoskiej makaronowej świni idź do Limaru!
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 00:37
      A propos włoskich pracodawców...w Kłobucku jest firma zajmująca się produkcją
      butów i zjawiska są identyczne. Tragiczne warunki pracy. Przekroczony poziom
      hałasu, brak wentylacji na halach, chemiczne wyziewy. Obowiązkowe nadgodziny
      praktycznie codziennie żenujący poziom wynagrodzen zupełnie nieadekwatny do
      wykonywanej pracy... Zdarzają się sytuacje, że ludzie mdleją przy maszynach,a
      pogotowie kiedy usłyszy dokąd ma wezwanie....wymaga aby pacjenta dowieziono do
      ośrodka zdrowia, bo tak częste były tam zgłoszenia że znacząco to mogło wpływać
      na dysopozycyjność karetki.. O urlopach, czy nawet próbie zwolnienia się z
      nadgodzin nie ma co mówić....Ciekawe, że tak ewidentne przekraczanie wszelkich
      ustawowych norm w jednym miejscu trwa już kilka lat i nic się nie zmienia...
      • Gość: bilder Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.dclient.hispeed.ch 10.01.07, 06:25
        Trzeba zmienic fundamety a to nie mozliwe..tu wsztko w RP budowane ze slomy i
        piasku..jak caly ten system...
      • Gość: ania Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 16:08
        nie zmienia sie bo ludzie sie boja niestety jakby tak wszyscy cos postanowili
        moze by cos sie zmienilo.I dziwić sie ze wszyscy wyjezdzaja
        • Gość: gość Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: 212.87.244.* 10.01.07, 17:21
          nie jest az tak zle jak tu opisujecie napewno nie wszystko jest prawda a gazety jak wiecie dla artykulu duzo zrobia i lubia upiekszac
          • Gość: pracownik limaru Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: 212.87.244.* 10.01.07, 18:01
            masz kolego racje popieram Cie ze niejest zle,troche ten artykul jest ladnie
            podrasowany,te osoby co gazeta zrobila z nimi wywiad to zwykli
            opi.....cze,najlepiej isc do pracy posiedziec ,kawke wypic,pierdoly pogadac i
            jeszcze kupe kasy zarobic,co do wyplat to nigdy sie niezdazylo zeby przelew 10
            tego niewplynol,niech te osoby ida sobie popracowac do trw lub innych znanych
            firm czestochowskich,to zatesknia za limarem.
            • Gość: radek Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 22:57
              hahaha spojrzcie na numery IP tych "dwoch" przedmowcow
          • Gość: luna no... to chyba kierownik pisał heheh... IP: 217.153.246.* 11.01.07, 20:24
            te same numery IP.....HEHEHE wpadka ....ale trzeba bronić zakładu!!!!
            • Gość: IP Re: no... to chyba kierownik pisał heheh... IP: 212.87.244.* 12.01.07, 18:24
              apropo tych samych numerow IP jesli niewiesz to w sieci LAN jest to mozliwe jak bierzesz od firmy łącze np taksamo jak i masz w blokach a u mnie w bloku ma duzo osob internet i maja takie same IP jesli masz internet w sieci LAN to sobie sprawdz mondralo u kogos i zobaczysz ze ta osoba mataki sam jak i Ty
    • Gość: bilder Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.dclient.hispeed.ch 10.01.07, 05:40
      Jest stare polskie przyslowie----Lepiej parobkiem na obczyznie jak we wlasnej
      ojczyznie----jesli to slowo cos znaczy????
    • Gość: blanc Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.crowley.pl 10.01.07, 08:49
      Hmm, a właściwie to dlaczego ten artykuł powstał przed kontrolą? Teraz
      pracowadca się "przygotuje" do kontroli. Jeżeli zarzuty pracowników są
      prawdziwe to najprawdopodobniej zostaną oni - jeżeli już nie zostali -
      zastraszeni przez przełożonych i kontrola nic nie wykaże.
      Jeżeli w zakładzie postawiono skrzynki na skargi za złe traktowanie, to chyba
      jednak jakiś sygnał że jest coś na rzeczy...
      • Gość: muka artykuł przed kontrolą????????? zarty! IP: 217.153.246.* 10.01.07, 16:05
        Dokładnie jezeli w tym burdelu jeszcze nie było kontroli to Włoskie Świnie sie
        dobrze przygotują!!! a jak!!!! widac współpraca jest pełna!!! nic sie nie
        zmieni w naszym kraju jestesmy smieciami
    • Gość: asik Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: 217.153.246.* 10.01.07, 09:55
      ZLIKWIDOWAC PIP i powołać nową policje pracy z lepszymi możliwościami kontroli .
      PIP to umie kontrolować papierki a nie faktyczny stan ,najlepiej jak inspektorzy
      mogli by sie zatrudniac w podejrzanych firmach i zobaczyć wszystko sami . Sa
      firmy gdzie ewidencja jest prowadzona dla kontroli a druga do wypłat.
      • Gość: zibi Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.01.07, 12:33
        Przecież tak jest we wszystkich "firmach" w Częstochowie. Wszyscy od kierownika
        po sprzątaczkę zarabiają 900 zł brutto i nikogo to nie dziwi. Pracują po 10, 11
        godzin dziennie, a w liście jest 8. Pracują po nocach i w soboty, a nadgodzin i
        dodatków nie ma
    • Gość: łoska Świnia!!!!! Ludzie z Limaru się skarżą IP: 80.54.173.* 10.01.07, 10:01
      Niech przesłuchają tych co tam pracowali oni duz wiedza ciekawych żeczy o tym
      gó..e!
      • Gość: zibi Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.01.07, 12:40
        Np. jakich słów (łaciny podwórkowej) używa nibyprezes Sroka w "rozmowach" ze
        swoimi pracownikami, dlaczego niejaka Franka (Włoszka) bije pracownice szwalni
        po twarzy?
        • Gość: koma a restauracja "baraonda"...? IP: 217.153.246.* 10.01.07, 16:01
          Restauracja "Baraonda" własnie to włoskie gó.. niejakiego Włocha "Giuseppe" i
          tam tez stołują sie te świnie włoskie takze z Limaru a atmosfera w tej
          restauracji jest taka sama jak w Limarze(..."pracownik to smieć " taką zasade
          wyznaje ta gruba swinia właściciel restauracji!!!!!!!
    • Gość: czytelniczka Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 10:11
      Moja znajoma, pracownica Limaru, twierdzi że SZEF na zebraniach ubliża im:
      "wy ku...wy"
      "po co w ogóle was ktoś spłodził", itp.
      do czego to podobne???
      Przecież każdy z nas ma godność.
      • Gość: ed Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 10:42
        Godnośc każdy ma, ale w tym państwie takie buraki maja ją w głęboko w dupie. Co
        do włoskich inwestorów to o nich można by książkę napisać, o takim mniej więcej
        tytule: "Najniższe zarobki, najgorsze warunki pracy+ polskie dupowłazy, którymi
        się wysługują"
      • gosita213 na szwalnii 10.01.07, 10:45
        ja pracuje na szwalni przy Limarze. ostatnio było takie zebranie z prezesem.
        ku.. sie posypsły, ale podobno za to przeprosił, chociaż ja nie słyszłam.
        nikt nie potrafi odpowiedzieć na pytanie, które nurtuje pracowników szwalni,
        co z Pajęcznem????????? po kiego grzyba te zmiany, od których jest jeszcze
        większy burdel niż był, a był konkretny!
      • Gość: qwe Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: 217.153.246.* 10.01.07, 15:40
        Widać nie każdy.
    • Gość: joi Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 11:44
      a ten caly limar to chociaz placi? bo kumpel okowiadal ze w dospelu tez tak
      jest: zadnych nadgodzin wpisywanie sie na liste obecnosci zawsze 8 godzin zakaz
      wpisywania sie w sobote, zero wentylacji nawet przy welnie mineralnej, zakaz
      palenia i UB-cy na ochronie ale mowi ze chociaz wynagrodzenie jest nie najgorsze
      • Gość: rf Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 12:23
        A powiedział ci ten kolega na jaką część etatu jest zatrudniony? Ile mu Dospel
        płaci skladki na emerytuture?
        • Gość: anna Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 13:21
          PIP z takimi problemami sobie nie poradzi. Prokuratura mogłaby coś zdziałać.
          Jawna kpina z obowiązującego prawa. Najsmutniejsze w tym wszystkim to to, że
          takie warunki i prawo pracy stało się normą. Nawet w budżetówce chorzy
          psychiczne szefowie wprowadzają podobne zasady.
      • Gość: zibi Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.ingram.com.pl 18.01.07, 13:45
        ludzie,sosniakowej kompletnie odbilo z tym zabieraniem 5% z premi za kazdy
        nieobecny dzien! przeciez tego nie da sie opisac co w tym burdelu sie wyprawia!
        no tak musza im sie zwrocic te pieprzone umowy zlecenia!
    • Gość: Alfa Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.wsl.edu.pl 10.01.07, 13:02
      Czy ten "Włoch", nie miał czasem filii w okolicach ul. Bór.
      Bo jeśli tak, to warto byłoby się przyjżeć tej firmie od momentu , gdzie i
      przez kogo została zarejestrowana oraz kto jest jej Prokurentem.
      Z tego , co pamiętam - ten w/w - "Włoch" był utworzony przez kilku obywateli
      Italii ale w zupełnie innym państwie dzisiejszej Unii Europejskiej, a z tego
      mogłoby wynikać, że "właściciele i inwestorzy" tej firmy - choć piorą dżinsy ,
      to przy okazji mogą prać i inne "rzeczy".
      • Gość: misia Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: 80.51.227.* 10.01.07, 18:25
        pieprzycie głupoty wcale nie jest tam tak zle jak opisuja faktycznie ci co chca
        lezec to najlepiej by nic nie robili i dlatego kabluja a pensje tez wzrosły ja
        tez miałam, z prezesem zebrania i nigdy nie usłyszałam jakichs wulgarnych słów
        zatanówcie sie co gadacie zeby nie ta firma połowa z was siedziałaby dzisiaj w
        domach bez srodków do zycia
    • Gość: nefretete@gazeta.p Re: wiem tam jest koszmar IP: 217.153.246.* 10.01.07, 18:55
      pracowałam w limarze tydzien dwa lata temu koszmar to prawda ze ludzi traktoją
      jak robotów.podszed do mnie jakis mężczyzna i mówi szybciej szybciej ja jak
      byłem na szkoleniu we włoszech to moja norma był trzy razy taka .Muszę dodać ze
      zapie..... jak glupia.kretyn
    • Gość: gosc Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 19:15
      nareszcie ktoś naskarżyl na Sroke, ale to nic nie pomoże, nic nie zrobią Sroce
      bo on przekupi urzedników.Powinni jeszcze usuną France, wredną babektóra powinn
      wnuki bawić na nie latać po hali i siać zamęt. To jest pies Sroki.
      • Gość: oburzona Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 19:24
        słucham i słabo mi sie robi ludzie jak juz narzekać to chociaż uczciwie jak to
        taki obóz to dlaczego nie odejdziecie tam gdzie wam bedzie lepiej gdzie jest
        idealnie przeciez podobno w tym kraju brakuje rak do pracy.Z tego co wiem pod
        pojeciem obóz pracy kryje sie przetrzymywanie innych w zakładzie bez ich
        woli.... to co w Limarze ktos was siła trzyma znam osoby którym tam sie nie
        podobalo wiec odeszły ale nie pieprzą teraz głupot kierowanych zawiścią.
        zapominacie ze gdyby nie ta firma to wielu z was nie kupiłoby samochów, mebli i
        innnych dupereli tylko zasuwalibyści za marne grosze w jakiejś przetwórni i to w
        dodatku na czaron albo siedzieli w domu i narzekali!!!!!!!!!!!!!!uuuups poprawka
        przeciez teraz tez narzekacie!!!!!!!! potem mowią POLAK TO POTRAFI ALE TYLKO
        NARZEKAć
        • Gość: ZARA@ Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: 217.153.246.* 10.01.07, 22:50
          PANIENKA OBURZONA -TO ZA TE PIEPZRONE GROSZE MOŻNA AZ KUPIĆ SAMOCHODY I MEBLE I
          PRALKI ...TO ILEZ TAM LUZDIE ZARABIAJĄ,CHYBA Z 10 TYS.,CO JA MÓWIĘ 20TYS.CZEGO
          WY LUDZISKA BRONICIE-POGIĘŁO WAS ,BURDELU BRONICIE,OTWORZYL SOBIE MAKARONIARZ
          FABRYKĘ ZATRUDNIŁ CHIŃCZYKOW I ORAJA ZA GROSZE.A WY CO DOPIERO TERAZ ZESCIE SIE
          OBUDZIŁI Z TEGO GÓWNA? PRZECIEŻ TAAAKI STAN TRWA JUŻ DŁUGO -KLAPKI NA OCZY I
          MAKARONIARZ WAS POGANIAŁ,OTRZASNIJCIE SIE LUDZIE!!!!!!!!
    • Gość: włoska świnia Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 19:33
      w tym artykule to szczera prawda, osoby ktore pisza pozytywnie o Limarze to
      chyba paniusie z biura. Szyjemy do znanych marek odzieży, a zarabiamy marne
      grosze. spodnie w sklepie kosztuj a 400 zl. a pensji mamy 900 zl.z nad
      godzinami. pensje sa śmieszne.
      • Gość: zdziwiona Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 19:45
        z nadgodzinami??? przeciez podobno nigdy nie były wypłacane????
    • Gość: rozbawiona Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 20:28
      Ej wy tam narzekający zapraszam na tydzień do mojej firmy a potem w dniu
      wypłaty.... a potem możecie płakać do woli bo bedziecie mieli nad czym...
      za dobrze wam chyba widac ze nie pracowaliście za prawdziwe grosze w prawdziwiej
      zakichanej robocie...
      • Gość: niewesoła Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 20:38
        Gość portalu: rozbawiona napisał(a):

> Ej wy tam narzekający zapraszam na tydzień do mojej firmy a potem w dniu
        > wypłaty.... a potem możecie płakać do woli bo bedziecie mieli nad czym...
        > za dobrze wam chyba widac ze nie pracowaliście za prawdziwe grosze w prawdziwie
        > j
        > zakichanej robocie...

Pochwal się, gdzie jest tak dobrze???
        • Gość: prasa przesadza Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: 212.87.244.* 10.01.07, 21:31
          co wy piszecie wogole ale porazka hehe tez bym chcial polezec bez urazy pracuje tam ale wiadomo trzeba pracowac a nie lezec moze ktos jest do biurowej pracy przyzwyczajony albo wogle niewiem do czego jaka jest ta firma zawsze sie narzeka i zawsze moglo by byc lepiej cieszmy sie z tego ze chociaz teraz jest lepiej niz bylo a niejest az tak tragicznie (moglo byc by jeszcze lepiej no ale co.....) moze jest ktos kto tam pracuje i niech potwierdzi
          pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: misia Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 17:09
            ja potwierdzam tak jak w kazdym zakładzie trzeba pracowac to ze niekturzy za
            lezenie chca zarabiac ale to juz nie te czasy ja np. pracuje tam trzy lata i nie
            powiem nieraz było róznie ale ogólnie jest ok wypłty na czas i teraz nie sa
            najgorsze ludzie sa jak was moge idzie sie do wszystkiego przyzwyczaic ale kto
            nie jest nauczony roboty nigdy nie bedzie zadowolony .Ja np. pracuje z takimi
            ludzmi którzy sa spoko pomoga kierownik ok czego wiecej chcecie jesli nie macie
            ochoty tam rpbic czemu sie nie zwolnicie tylko robicie sporo niepotrzebnych
            kłopotów kazdy grosz w dzisiejszych czasach sie liczy wiec ludzie zastanówcie
            sie co robicie i pomyslcie troche pozdro!!!!!!!!!!!
            • Gość: luna Misia...wiecej takich jak Ty a bedzie...Fatalnie!! IP: 217.153.246.* 11.01.07, 20:23
              NO pogratulować tylko braku oceny sytuacji...no ale cóż Polak moze za
              wycieraczke u Wlocha robić a i tak powie "E no co ty gadasz? przecież nie jest
              zle..., przynajmniej buty mną wycieraja a nie dupe..."Mam nadzieje ze maetafora
              dotarła do Misi...
    • Gość: AX Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 10:43
      To prawda, Włosi o których piszecie, czyli powiedzmy Baraonda I Limar
      to "niezbyt sympatyczne" osoby. Dziwię się jednak Ze "ukaraniem" ich muszą
      zajmować się normalni ludzie. Nie mogę zrozumieć dlaczego ktoś nie zainteresuje
      się sprawedzeniem plotek. Przecież jeżeli sa niewinni to nie można ich
      bezkarnie obrażać, jeżeli natomiast jest odwrotnie to powinni za to zapłacić
      tak jak wsyscy, bez względu na narodowość. Myślę, ze gdyby nie czuli się
      tutaj bezkarni to inaczej traktowaliby polskich pracowników, ale nie tylko,
      także kelnerki, do których odnoszą się z pogardą, taksówkarzy, sprzątaczki itd.
      Na nasze szczęście pewna epoka w Polsce już się skończyła o czym być może
      niektórzy nie wiedzą. Ktoś kto przyjechał z tzw. zachodu nie jest już symbolem
      wolności i szczęścia i nie może już w "biednym komunistycznym" kraju kupić ani
      ludzi ani ziemi za przysłowiową "garść zielonych". Do nas należy uświadomienie
      takich osób, a oni powinni to zaakceptować. Jest jeszcze jedna ważna sprawa, o
      której być może zapomniano. Polacy zawsze słyneli z odwagi, dumy i honorowego
      zachowania, jednak "duma narodowa" nie polega na ubliżaniu i poniżaniu innych
      nacji ale na szacunku do siebie i swojego narodu. Przykro mi, poniewaz
      wyzywając tamtych ludzi od świń niektórzy zachowują się automatycznie tak jak
      oni. A przecież to my jesteśmy u siebie... bądżmy lepsi... nauczmy "ignorantów"
      jak należy się zachowywać.
      • Gość: :) Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 12:11
        Witam wszystkich ;-)

aktualnie juz nie pracuje w Limarze, pracowalem tam blisko 3 lata. Nie
        pracowalem na produkcji - ale bardzo czesto sie krzatalem na halach. Powiem tak
        ... nie slyszalem zeby jakis __bezposredni__ przelozeni krzyczeli bez powodu. Z
        tego co slyszalem zawsze bylo tak wtedy kiedy ktos cos ukradl lub pomimo
        wskazowek co i jak mial robic robil zle. Czy warunki pracy sa dobre czy zle, nie
        mnie to oceniac. Wiem ze nikt tych ludzi tam nie trzyma - ZAWSZE moga sie
        zwolnic, skoro nie chca to ...
        Cos wiecej? W kazdym miejscu w jakim czlowiek sie obraca zdarzaja sie
        psychicznie chorzy ;) mobbing itd ... nie tylko w Limarze ;-) kwestia pozostaje
        taka czy chcemy z nimi pracowac (czy tacy ludzie powinni pracowac)....

pozdrawiam
        caly limar ;)

ps.
        jestescie pewni ze wszyscy Wlosi w Limarze sa "tacy" jak Franca? bo z tego co
        wiem ... to wlasnie ona sie wyroznia - ale pracuje tez na rowni z pracownikami -
        jesli trzeba to szyje, jesli trzeba to nosi cos tam, a jesli trzeba to
        opierniczy... o tym nikt nie powie.. a moze warto????
        • Gość: tkn Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 12:30
          Pracuje w Limarze już przeszło 2 lata i jakoś sie nie skarżę zarabiam dość
          dobrze tzn. dostaje powiedzmy 2 tysięce miesięcznie a z praca wiadomo jak
          wszędzie raz lepiej raz gorzej. Czasem wiadomo że i Sroka pokur...uje i wyzwie
          od kanali ale mnie jeszcze jego słowa nigdy nie dotyczyły i dzięki Bogu bo to
          jak z.. oststnio na zebraniu jednego kolesia to po prostu przeszedł samego
          siebie... Każdy z nas pracuje tutaj z własnej nieprzymuszonej woli więc jak
          ktoś sobie nie radzi to droga wolna odejść zawsze można...
        • Gość: kati Do Goscia :) IP: 217.153.246.* 12.01.07, 17:39
          Co ty piszesz wogóle...? Wiesz oczywiscie ze nikt tych ludzi nie trzyma ale
          mieszkajacy w Pajecznie ludzie raczej!! nie maja perspektyw...zreszta w tej
          walce chodzi o to by zagraniczni pracodawcy WKOŃCU ZACZELI traktować polskich
          pracowników na serio i z szacunkiem!!!! Oczywiscie z tego zakładu wszyscy moga
          odejść ale jesli nic sie z tym nie zrobi to bedzie nadal MASOWE PONIZANIE....i
          takie błedne kolo moze trwać i trwać...
      • Gość: franca Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 18:02
        jestem psem sroki, jestem psem skoki, jestem psem sroki, a może randina sama
        nie wiem.
        • Gość: jola Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: 80.54.169.* 13.01.07, 21:29
          a ciekawe jak sprzedawala na fakturze czy pisako 10 sztuk a szlo 100 paczek bo
          tak u nas w Polsce sie robi i jak ma byc dobrze kazdy patrzy oszukac a
          pracodawca dosc ze oszukuje panstwo to i swoich pracownikow kradnie kto to
          wrescie zmieni
          • Gość: michal Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.trustnet.pl 16.01.07, 01:55
            heh nie;] takie firmy jak levis wrangler fornali lee wrangler nie daja sie oszukac :P
    • Gość: hooligans Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 15:30
      a to ciekawe ze na ochronie ubecy robia milo mi nie wiedzialem ze mam teczka
      jakas powiem tak jak ten wielgus jestem nieswiadomym agentem:):):))
      • Gość: świnia włoska Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 17:59
        pracowałam na ...., a jak się zwolniłam Sroka podał mnie do sadu i nie wypłacił
        pensji z ...., Przysyła mi do listy do domu za co mnie obciaża, a produkcja
        jest już dawno w sklepie i sprzedała.Fachowcy który sie zwalniaja podaje do
        sadu, bo boi sie powiedzieć ze stracił dobrych ludzi.
        • Gość: limar Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 18:06
          to ładnie Sroka panią zrobił!!!!!!!!!!!!!
          podał do sądu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: michal Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.trustnet.pl 13.01.07, 13:38
            Pracowalem w limarz przez rok i musze stwierdzic ze artykul nie jest napisany zetelnie...jest o wiele wiele gorzej (ku chwale banana)
            • Gość: misia Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 20:18
              A propos czy ktos wie co sie dzieje z Bananem ?
              • Gość: michal Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 17:19
                jak ja pracowalem to mial 2 dzieci zone i kochanke na lelewela mam nadzieje ze
                zona wziela rozwod kochanka ma go gdzies a swinski leb jest bezdomny ;] (jak bym
                wiedzial ze tego nie skasuja to wypowiedzial bym sie bardziej dobitnie na ten
                temat a zreszta nie warto nawet o nim wspominac ;] )
              • Gość: michal Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 17:19
                BANAN TY CH..U
                • Gość: anka Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: 212.160.108.* 21.02.07, 18:02
                  podobno ma dziecko z kochanką , ale nie jest z nią.
                  Pracuje za granicą i jest tam z żoną , ciekawe jak znosi to BAZYL ?
                  • Gość: znajomy Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.cable.ubr08.newm.blueyonder.co.uk 21.02.07, 20:20
                    w anglii przy kurczakach pracuje,na tasmie...
                    • Gość: Tonello Operator Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 09.12.07, 06:38
                      A tak wogole to sie zastanawiam co te kobitki z Limaru widzialy w
                      Bananie???Moze sie jakas wypowie,np,malutka Ania,lub ta ruda Jola z
                      Kansasu:)?Co wy w tej kufie widzieliscie???
                      • Gość: hihi Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.07, 18:30
                        Gość portalu: Tonello Operator napisał(a):

> A tak wogole to sie zastanawiam co te kobitki z Limaru widzialy w
                        > Bananie???Moze sie jakas wypowie,np,malutka Ania,lub ta ruda Jola z
                        > Kansasu:)?Co wy w tej kufie widzieliscie???

Aleś się urwał z choinki...
                        Nic to,święta blisko
    • Gość: Mirek Re: Ludzie z Limaru się skarżą IP: *.goszczynskiego.trustnet.pl 21.02.07, 23:00
      włoch to takie połączenie araba, cygana i żyda (bez obrazy dla tych nacji),
      brudasy, cwaniacy, kombinatorzy, miałem okazję kiedyś pracować we włoskiej
      knajpie - nigdy bym nie polecał jeść tam, ale to inna sprawa,
      jeśli chodzi o karygodne łamanie przepisów prawa pracy, tym powinny się zająść
      PIP i inni, tylko co oni mogą, ustawowo na najwyższym szczeblu powinno się
      zaostrzyć prawo dla takich łotrów jak ci, momentalnie skończyłby się wyzysk
      rodem z XIX wieku, dzisiaj czy wczoraj było spotkanie prezydenta z
      przedstawicielami umierającej Solidarnosci, coś tam poględzili o zmianie prawa
      pracy na bardziej restrykcyjne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka