Dodaj do ulubionych

działki budowlane

• Gość: szukający Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 10:23
      teraz robi się ciepło i jest nadzieja, że gospodarze powychodzą z domów i będzie
      można sie pytać, może postawia tablice, bo jak do tej pory to nie było żywego
      ducha w niedzielne popołudnia, rosół zwyciężał..
      • Gość: Adam Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 11:37
        A ja myślę, że niektórzy znają tu sprzedających i kupujących domyślają się ze to
        ich sąsiad i podkładają im świnie z zazdrości że sami nic nie mają do sprzedania
        lub nie mogą sobie nic kupić. Mówiąc tu ze dana okolica jest brzydka, ceny
        wysokie i takie tam bla bla i wysyłają w drugi koniec miasta. Dzisiaj jadąc
        przez pewną małą miejscowość nie powiem jaką, bo krytykanci już sie czają,
        widziałem ogłoszenie na płocie "sprzedam działkę". Powiem tylko, ze to gmina
        Blachownia. I jeszcze jedno radzę nie zrażać się cenami, bo ceny często są
        zawyżone żeby można było urwać. Jak kupowałem działkę to dostałem spory upust,
        ja i sprzedający byliśmy zadowoleni. Także nie nastawiajcie się odrazu na nie,
        ruszajcie w poszukiwaniu działek, negocjujcie ceny, a napewno dobijecie targu,
        sprzedający nie są wcale tacy pazerni i bezlitośni. Pogoda również sprzyja, to
        do dzieła i życzę powodzenia.
        • Gość: re Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 13:46
          podbijam
        • Gość: do Adama Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 22:06
          Takie pozytywne posty sa na wagę złota, szczególnie w tym wątku. Szkoda, że
          chcesz podać, gdzie ten płot z ogłosz.
          • Gość: karola Re: działka w Mirowie przy Mstowskiej IP: 212.87.244.* 07.03.07, 23:10
            hej niesmialo ponawiam temat
            szukam działki w Mirowie przy ul. Mstowskiej - to ta co biegnie do stadniny
            koni.
            wiem ze jest jedna do sprzedania. łądnei położona, (5500m2/29szer) gośc chce
            500tys zł. niestety przesadzil i to sporo:) oczywiscie jego świete prawo
            wystawic dowolną cenę, swoją drogą ciekawa jestem czy znajdzie kupca, jak
            myslicie?
            ktos moze slyszal o innych ofertach? wielkosc obojetna , nie mniej niz 1000 m2.
            pozdr
            karola
            • Gość: hogi Re: działka w Mirowie przy Mstowskiej IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.07, 09:44
              myślę że to jakaś paranoja cena 500 tys.zł za działkę budowlana,może to
              inwestycyjna...
              • Gość: hoho Re: działka letniskowa 1200m2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 11:08
                Czy 23 tysiące to dużo? Jak uważacie. Położenie przy lesie, 1200m2, media w
                drodze.???
                • Gość: Olka Re: działka letniskowa 1200m2 IP: *.zim.pcz.czest.pl 08.03.07, 11:18
                  23 tyś, cena jak najbardziej pozytywna, podaj tylko jak daleko do cywilizacji?
                  • Gość: hogi Re: działka letniskowa 1200m2 IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.07, 17:49
                    to wspaniała cena gdzie działki po tyle ?
                    • Gość: Borys Re: działka letniskowa 1200m2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 21:28
                      gdzie szukać, dokąd jechać, od jutra szukam działki pod budowę małego domku - pilne
                      • Gość: w Łęgu n/Wartą działka letniskowa 980m2 IP: *.tktelekom.pl 08.03.07, 22:38
                        Sprzedam letniskową jak w temacie, prąd i woda w drodze - 25 tys.
                        • Gość: beata Re: działka letniskowa 980m2 IP: *.trustnet.pl 08.03.07, 22:47
                          może podawajcie majle kontaktowe jak ktoś ma coś do sprzedania albo chce
                          kupić,bo tu sie trudno połapać w odpowiedziach.
                          pozdrawiam ;]
                • Gość: Fatima7 działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 11:24

www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22425508,Czestochowa_Nieruchomosci___Kupie_Sprzedam_Wynajme,161-180.html
    • Gość: działka Lisiniec Re: działki budowlane IP: *.zim.pcz.czest.pl 08.03.07, 11:27
      Jak takie jaja jak składowisko odp.....na Lisińcu to może popuszczą z cenami
      gruntów i zejdą chociaz 50/m2?
      • Gość: Jola Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 12:44
        Ta twoja wypowiedz jakaś malo skladna i zrozumiala, wyrazaj sie jasniej.
    • Gość: ico Re: działki budowlane IP: *.tktelekom.pl 08.03.07, 15:11
      Coś nowego
      www.allegro.pl/item173467868_sprzedam_dzialki_w_choroniu_woj_slaskie.html
      • Gość: Choroń działki Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 19:48
        Obserwując ten wątek można zobacyć pewną pozytywną kwestię: jest coraz więcej i
        taniej (np. Choroń, kilkanaście km do centr. Cz-wy), czyli szaleństwo cenowe się
        stabilizuje, górę bierze logika i realia. Szkoda, że Cisie ciągle nie sprzedane,
        ale będzie ok.
        • Gość: XXXXX Re: działki budowlane IP: 195.47.201.* 09.03.07, 10:01
          bzyki
        • Gość: XXXXX Re: działki budowlane IP: 195.47.201.* 09.03.07, 10:01
          bzyki
          • Gość: Rex Re: działki budowlane IP: 195.47.201.* 09.03.07, 10:26
            Nagrywałem kupno działki ( nawet niedrogo )przy ul Poleskiej w pobliżu szpitala
            na Parkitce.Działka przylega do terenu na którym miała budować osiedle
            Spółdzielna Metalurg. Miasto miało im uzbroić teren. Liczyłem,że podłącze się
            do mediów. Niestety Metalurg ostatnia robi jakieś dziwne ruchy jakby wycofywał
            się z inwestycji. Może ktoś coś wie o zamiarach Metalurga. Nie wiem czy kupować
            dzizłkę.
            • Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.zim.pcz.czest.pl 09.03.07, 13:48
              Napewno ktoś z Forumowiczów cos wie na ten temat. Podaj od kogo kupujesz tę
              działkę, czy z przetargu?? Może ktoś z Metalurga sie odezwie?
              • Gość: POSELSKA Re: działki budowlane IP: *.zim.pcz.czest.pl 09.03.07, 14:41
                no rzucono temat
                • Gość: POLESKA Re: działki budowlane IP: 195.47.201.* 09.03.07, 15:57
                  Nie Poselsaka a POLESKA
            • Gość: Olaf Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 22:07
              no i co czy ktoś coś wie o tych rejonach ul.Poleska, może sa tam jeszcze jakieś
              działki?
              • Gość: ul.Poleska Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 14:29
                czy są w tamtych rejonach (np. Mazowiecka) jeszcze jakieś grunty??
                • Gość: Krzysiek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 00:14
                  Z tego co wiem Metalurg zrezygnował z budowy tegoż osiedla. Po ile teraz
                  działki przy Poleskiej (jaki stan uzbrojenia)? Jak kupowaliślmy w zeszłym roku
                  to też braliśmy to miejsce pod uwagę ale w końco zdecydowaliśmy się na działke
                  między Małpolską a Traugutta....
    • Gość: coś nowego! Re: działki budowlane IP: *.tktelekom.pl 11.03.07, 18:06
      podbijam, co taka cisza?
      • Gość: karola Re: mstów i okolice IP: 212.87.244.* 11.03.07, 20:10
        Wątek umiera śmiercią naturalną.
        pojeżdziłam dzis po okolicach mstowa
        duzo terenów do sprzedania, mysle ze najlepiej pytac lokalnych mieszkancow, ale
        prawda jest taka, ze atrakcyjne dzialki budowlane sa juz dosc drogie. tanio
        mozna nabyc za to jakies pola typu 80 arów i miec nadzieję, że za kilka lat ich
        wartosc wzrosnie, ze zostana przekwalifikowane itp.
        no ale to nie jest informacja dla osob ktore chca sie "juz" budowac
        • Gość: figa Re: mstów i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 20:59
          Przecież jesli obok takiej działki- pola stoja domy, nawet jeden dom, to nie
          trzeba na nic czekac, sklada sie wniosek o zagospodarowanie przestrzenne i sie
          dostaje warunki zabudowy. Jeśli domów nie ma bo jest to w szczerym polu, albo na
          odludziu to raczej sie nie dostanie.
          • Gość: Stradom Re: mstów i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 10:33
            Działki na Stradomiu 120 zł/m2, co sądzicie o tej cenie???? czy warto???
            • Gość: działki szukam Re: mstów i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 19:43
              ponawiam pytanie o Stradom, może coś więcej wiadomo o działkach od "Starego"?
    • Gość: Andrzej K. Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 12:36
      Autor: Gość: Andrzej K. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
      Data: 12.03.07, 12:21

+ dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz
      Posiadam bloczki bet,"siporex" ,nieużywne ,pozostałe po daw.budowie.Ilość
      ok.30 m/3. To jest bloczek 60x60x22 ,większość przecięta na poł. 60x30x22.
      Może są zainteresowani kupnem?. Wiem,że to forum dopuszcza takie formy
      informacji.Tym bardziej,iż jest tyle wpisów odnośnie budowy budynków i zakupu
      działek.
      Nie jestem handlującym.Dziękuję za zamieszczenie i pozdrawiam.

O ile źle(?) wprowadziłem "anons" proszę o ukierunkowanie mnie.Dziękuję i
      pozdrawiam
      • Gość: . Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 12:58
        Podejrzewam ,że wiem kto to jest forumowicz "STARY" i chce wykupić teren i
        podzielić pod działki.Rzeczywiście może tam być ok.10 działek.Ale może inni też
        coś dostaną z puli UM .Przecież to teren UM.Rozumiem "stary" znalazł(?) to sobie
        wybierze działke ale może są inni chętni na pozostałe.Czy już się coś dzieje w
        podziale terenu?A może to tylko ploki?.
        • Gość: Rex POLESKA Re: działki budowlane IP: 195.47.201.* 12.03.07, 15:06
          Krzysiek nie żartuj, jeżeli wiesz coś wiecej na temat zamiarów Spółdzielni
          Metalurg odnośnie budowy osiedla przy ul Poleskiej na Parkitce to napisz.
          Pozdrawiam
          • Gość: Krzysiek Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 15:20
            Nic więcej nie wiem, ta informacja o rezygnacji z osiedla przez Metalurg była -
            że tak powiem - z trzeciej ręki :) Nie sprawdzałem tego u źródła bo specjalnie
            mnie to nie interesowało...
    • Gość: działkowicze Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 21:08
      Dzielić i sprzedawać, co będzie w jutrzejszym "Pośredniku"??? może bedziemy pierwsi?
      • Gość: adam Re: działki budowlane IP: *.prenet.pl 13.03.07, 12:08
        witam

kilka oso pisalo w watkach o podziale dzialek. inf na 90 % sprawdzona
        kupujac dzialke od tego roku i dzilac ją na mniejsze od kazdej działki
        sprzedanej trzeba zaplaci 22%vatu oraz 19% podatku ( info z urzedu skarbowego).
        podobno jeszcze urzad gminy za podzial dolicza 30 % wartosci dzialki.

jesli ktos ma wiede prosze o informacje czy to prawda?

pozdrawiam
        • Gość: Olka Re: działki budowlane IP: *.zim.pcz.czest.pl 13.03.07, 13:52
          jeżeli to jest prawda to zostanie zablokowane budownictwo jednorodzinne, po co
          mi hektary pod 100 m. domkiem, może to kolejne przekłamanie jak to, ze
          najmniejsza działka ma mieć 1000M2. polityka probudowlana jak diabli..,
          optymizmu , może ktos wie cos więcej na ten temat?
          • Gość: Ja Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 18:24

66.102.9.104/search?q=cache:39L4G-XbjPUJ:www.vat.pl/nieruchomosci/index.php+sprzedaz+dzialki+jaki+podatek&hl=pl&ct=clnk&cd=21&gl=pl&client=firefox-a
            • Gość: Olka Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 18:34
              dziękuje bardzo za adres tej strony
              • Gość: olo Re: działki budowlane IP: 80.50.232.* 13.03.07, 22:30
                niech mi ktoś napisze czy 60zł za m2(26m szeroka ok. 1700m2) działki w Lgocie
                to dużo nie mam porównania w tym rejonie? wiem jeszcze że jest tam podłączona
                woda
                • Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 10:58
                  lekkie przegiecie jak na ten rejon, ale odpuszcza, przetrzymaj
                • Gość: edi Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 11:28
                  wszyscy szukacie działek praktycznie w centrum miasta my z mężem będziemy się
                  budowac ok 20 km od częstochowy cisza spokój ładna okolica w pobliżu las.Metr w
                  tej okolicy kosztuje ok.25zł za metr.Działka jest przekształcona z rolnej na
                  budowlaną po zmianie zagospodarowania przestrzennego gminy.Może warto rozejrzec
                  się parę kilometrów dalej bo różnica w cenie jest olbrzymia.Działka o której
                  pisze jest w okolicy kłomnic
    • tropi1 Re: działki budowlane 14.03.07, 11:36
      Lubie zagladac na ten watek :)
      Kiedy Wy sie obudzicie ? ceny ida w gore i przetrzymanie sprzedawców, bo może
      spuszczą z ceny, nie wchodzi w grę!

To taka moja rada.. bo sam na szczeście już jestem po...:))
      Teraz to się raczej martiwę, czy zacząć budowę w tym roku i rzecz jasna się
      zadłużyć, czy też się nie zadłużać i odpuścić na jakieś kilka lat.. al eproblem
      jest też inny: ceny materiałów i robocizny też idą w górę... i to raczej
      przekonuje, żeby ruszyć jak najszybciej.
      pamiętajcie jedno, że to co zaoszczędzisz na działce możesz później utopić w
      podwyższonym koszcie budowy...
      • altu Re: działki budowlane 14.03.07, 12:00
        każdy myśli, że za darmo czy ziemię, czy działkę, czy dom, czy mieszkanie ktoś
        mu odda.
        niestety, rynek jaki jest - widać gołym okiem.
        ceny rosną i raczej o spadku mowy nie ma..
        • Gość: Zadowolony Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 12:49
          Masz racje szukaja w centrum miasta i jeszcze zeby było tanio. Ale tak nie ma i
          juz nie bedzie. Ja kupilem dzialke w okolicach Blachowni prawie 5tys m/2 po 32zł
          za m/2, mam czym pooddychać, przestrzeń, fajny dojazd, ulica asfaltowa i nie
          daleko do miasta.W mieście za mały kawalek zaplacil bym tyle co tu za spory
          kawalek, a w przyszłości jest jeszcze miejsce na kolejny dom dla córki. A ci co
          pokupili w mieście np. wierzchowisko biedni nawet asfaltowej drogi dojazdowej
          nie maja i długo mieć nie będą, ale mieszkają w mieście. Taka droga jak na
          wierzchowisku to tu jest na tak zwanym dukcie leśnym, a nwet i lepsza bo równa.
          Działki nie stanieją i myslenie, ze jak sie przetrzyma sprzedajacego to opusci
          jest mylne, bo przyjdzie inny klient, domy zdrożeją tak jak mieszkania, bo nie
          może byc tak, że dom jest tańszy od mieszkania w bloku, materialy już drożeja.
          Także lepiej nie zwlekajcie, bo to nie ma sensu.My ze swojej decyzji jesteśmy
          zadowoleni, po pracy przynajmniej możemy spokojnie odpoczac, zrobic grila, w
          ogóle jest super. A wam proponuje racjonalne myslenie.
          • Gość: Ja Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 13:04
            Warto poczytać, co nas czeka.
            dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,3852526.html
            www.nieruchomosci.f.pl/nieruchomosci-8-news6.html
            www.nieruchomosci.f.pl/nieruchomosci-8-news2.html
            dom.money.pl/wiadomosci/artykul/mieszkania;wolno;w;gore,86,0,229206.html
            www.gazetaprawna.pl/index.php?action=showNews&dok=1894.81.13.2.4.1.0.1.htm
            www.finanseosobiste.pl/content/view/604/31/
            • Gość: Olka Re: działki budowlane IP: *.zim.pcz.czest.pl 14.03.07, 13:21
              mało optymistyczne te artykuły na podanych stronach, od paru miesięcy szukamy
              działki budowlanej, ciągle są te same ogłoszenia i te same haki, niektóre nawet
              potaniały o parę złotych, niestety nie wiadomo, gdzie uderzyć, np. czy w okol.
              Blachowni można coś kupić, chodziliśmy po domach, ale wiele ludzi twierdzi, że
              wstrzymują się ze sprzedażą.
        • Gość: Kaja Re: działki budowlane IP: *.zim.pcz.czest.pl 14.03.07, 13:10
          Lada moment będzie można wykupić mieszkanie spółdz. za złotówkę; kraj-paranoja,
          ciekawe czy to przejdzie?Ceny ziemi i mieszkań wywindowane do granic absurdu, a
          będą dawać za prawie darmo?? co sądzicie?
          • Gość: Karol Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 14:28
            Ola, Fatima7 ogłaszała się tu z działką w Cisiu koło Blachowni, skontaktuj się z
            nią może akurat się dogadacie. Zajrzyj do dwukropka, miała tam ogłoszenie.
            • Gość: xxx Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 20:19
              tam jest fajnie w Cisiu, ale jak kupię tę całą ziemię to mi pozostanie postawić
              tam namiot
              • Gość: Waldek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 21:16
                To przykre, ale tak szczerze mówiac to widzę,że wiekszość chce kupić działki
                naprawde za grosze i dom tez by chcieli postawić za grosze. No niestety obecnie
                na działkę to trzeba mieć ok.130tyś i jakieś 300tyś na dom do zamieszkania i to
                zależy w jakim standrdzie. Tanie działki za ok.25złm/2 to niestety są w
                kiepskich rejonach. Ale zawsze lepiej wziąć kredyt na coś co bedzie moje, a nie
                na bloki ktore niby moje, a czynsz trzeba płacic. Domek to domek.
          • Gość: do kaja Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 21:49
            Po co pisać bzdury.
            • Gość: karol Re: działki budowlane IP: 195.205.202.* 15.03.07, 02:36
              w okolicy klomnic mam 60 arow laki.szerokie to na 40 metrow.spokojna
              okolica.chce ktos?
    • Gość: marta Re: działki budowlane IP: 212.87.241.* 15.03.07, 08:55
      mam działkę do sprzedania w Gorzelni 4 km od granic częstochowy, przy drodze
      asfaltowej,2140m2 kontakt 0697629709
      • Gość: zzz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 09:06
        Ogłaszamy sie tu z działkami, a oni i tak nie dzwonią. Dużo gadaja, pytają ale
        jak ktoś napisze ze ma działke to nikt nie odpowiada tylko zaraz jest nowe
        pytanie o jakąs inna dzialkę. O co wam chodzi, kupujecie czy pierdoły
        popychacie, przeciez nikt wam za półdarmo nie sprzeda. Jak narazie popychacie
        tylko pierdoły.
        • Gość: do zzz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 09:43
          to się ogłoś z czymś porzadnym, a nie z szuwarami, co Wenecję mam budować!!!!
          • altu Re: działki budowlane 15.03.07, 10:38
            no to może najpierw sprecyzuj, co dla Ciebie oznacza "porządna działka"
            każdy chciałby super kawałek, z dwoma wjazdami, w cichej okolicy, i z daleka od
            sąsiadów.
            czyli wieś urocza, sielska-anielska..
            ech..
            niestety, pod Częstochową prawie wszystko przebrane.
            trzeba szukać trochę dalej..
            • Gość: chce taką Takom chcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 10:48
              Poszukuję-letniskową, pod lasem, w pobliżu wody(rzeka, strumyk, itp.), ~1000m2,
              media w drodze, od Cz-wy do 30 km itp.,dam góra max po 15-20 za m2.
          • Gość: karol Re: działki budowlane IP: 195.205.202.* 15.03.07, 10:51
            szuwary tez maja swoj urok.ja 2 km od klomnic pastwisko na dzialke budowlana
            przerabiam.6000 metrow,szerok 42m.wodociag,elektryka.wybudowac maly bialy
            domek,zaprojektowac przydomowy ogrodek,reszte obsadzic lasem mieszanym i juz
            mamy swoj zaciszny azyl spokoju! szuwary sa , ale po drugiej stronie
            drogi.ryzykuje sie,ze do naszego lasku barzanty beda zagladac,bo pare tu
            jest.fakt,ze do czestochowy ze 25 km,ktos powie,ze zadupie,ale ceny ziemi tutaj
            nie bija rekordow cenowych.jeden lubi to,kto inny tamto.mysle,ze znajdzie sie
            chetny na kawalek wlasnego lasku i dom na "zadupiu" :-)
            • Gość: zzz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 11:39
              Właśnie ogłaszam sie z piekna dzialka, a nie z szuwarami ale jak was nie stac to
              wlasnie takie rzeczy wypisujecie. Albo zeby byla mala bo nie chce wam sie latac
              z kosiarka a tu chodzi o to ze macie ze 30 tys na te swoja dzialke i szukacie
              rewelacji. Jak kogos nie stac to siedzi na d...e i nie kombinuje jak tu dzialke
              za grosze kupic, a na balkonie z kosiarka nie trzeba latac i w blokach to nawet
              mniej obowiazkow sie ma. Masz racje karolu taka duza dzialke mozna wlasnie tak
              zagospodarowac, a jej cena jest taka jak tej malenkiej w roznych dzielnicach
              czestochowy jeszcze gorszych jak te zadupia za czestochowa. O ile sie nie myle
              gdzies juz tu ktos pisał o takim zagospodarowaniu i ze tak zrobił.
              • Gość: Jura Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 13:25
                Dla nich to wszystko jest szuwarami. Ten co ma kase to idzie do agencji
                nieruchomosci i oglada oferty nie bawi sie w podchody albo mu odpowiada albo
                nie. Konkretni klienci to tacy co maja kase i chca sie dogadac. A ci co
                wymyslaja nie stworzone historie to poprostu nie maja dostatecznej forsy.
              • Gość: frogman Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 13:37
                stać czy nie stać kwestia względna, nie bardzo wiem co sprzedajesz, ale
                generalnie to jak widzę ogłoszenie sprzedam działkę 4000 - 5000 m2, szeroką na
                20-25 m za 30 zł/m2 to mnie śmiech ogarnia.
                przy takiej działce cześć budowalna to jest jakieś 1500 m2, więc jeśli słysze
                cenę albo czytam 120 000 czy 150 000 zł a temat leży 15 km od miasta .....
                Las to sobie mogę sadzić na polu za 6 000 zł/hektar i piękny rośnie :-)
                tak dla orientacji - kupiłem coś takiego pięć miesięcy temu za niecałe 10
                zł/m2 - 15 km od centrum, przy asfalcie i z mediami.
                Ku obopulnemu zadowoleniu sprzedajcego i kupującego
                W 300 % procentowy wzrost nie wierzę
                • Gość: Rex Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 15:10
                  Popieram Cię Frogman, kupić ziemię za 50zł M2 , aby sadzić las - oryginalne
                  dziwactwo. Dobra iść do agencji z dużą kasą, tylko co one proponują? Dostałem
                  mapkę (z 2000 r.) z agencji z wyrysowanymi działkami, a Pani nie była w stanie
                  wytłumaczyć, w którym to jest miejscu. ŻADNA działka nie ogrodzona,
                  niezagospodarowana tylko jakieś brzozy, nikt nic nie wie oprócz ceny.
                  • Gość: Alex Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 18:53
                    Mieszkanie M-5 w bloku na Północy cena 420 tyś komfort, pojechałem obejżeć, a
                    tam tak PRL-em wiało, że nie wiedziałem co powiedzieć.Facet kit pociska, ze sa
                    płytki w kuchni, łazience i wc, jak je zobaczyłem to mi szczena opadła, parkiet
                    fatalny, okna do wymiany, chora boazeria i ogólny syf, wszystko do całkowitego
                    remontu, no dla nich to moze byl komfort. I co to jest dobrze jak za byle syf
                    ktos chce takie ogromne pieniadze? Mieszkanie 72m/2 za 420tys to dopiero
                    paranoja, ile tu wychodzi za metr? A wy czepiacie sie dzialek po 30 zl za metr,
                    ze sadzenie lasu wam przeszkadza,to lepiej dac 100-120 za metr i praktycznie nic
                    nie mieć, jestescie beznadziejni w swoich zamyslach. No tak jeszcze wam ogrodzic
                    i zagospodarować i co moze domek wybudowac. A do jakich ty chodzisz agencji
                    nieruchomosci to ja nie wiem, bo ja raczej z taka obsluga sie nie spotkalem,
                    bzdury wypisujecie we własnym interesie.
                    • Gość: figo-fago Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 19:44
                      Wypisujecie takie brednie, bo myslicie ze jak sprzedajacy to przeczytaja to sie
                      zlituja i opuszcza ceny myslac ze gdzie indziej jest taniej, a ludzie i tak ich
                      duzej dzialki nie kupia. Nic bardziej mylnego moi kochani, nikt nic nie opusci,
                      co juz mial opuscic to opuscil, a ziemia sobie lezy i jesc nie wola. Tanio to
                      sprzedaja tacy co to nagle im forsa potrzebna, ale pózniej sie okazuje ze
                      dzialka jest nie zafajna i trzeba ja sprzedac, ale tu juz chcemy drozej, prawda?
                      A gdzie te dzialki po 10zł, chyba na koncu jakiegos strasznego zadupia, dobre.
                      • Gość: ksenia Re: działki budowlane IP: 212.87.238.* 29.03.07, 17:38
                        Woła nie woła ziemia, ale podatek trzeba zapłacić
                        • Gość: gostek Re: działki budowlane IP: *.tktelekom.pl 29.03.07, 23:37
                          Co taka cisza, czyżby wszystko potaniało? dajcie namiary!
                          • Gość: do Krzysiek z Trau Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 09:04
                            Podaj po ile płacileś za m2 w tym rejonie?
                  • Gość: karol Re: działki budowlane IP: 195.205.202.* 15.03.07, 20:10
                    na tym polega sztuka wyboru.jeden woli dac /jak go stac/ 100.000 zl.za kwadracik
                    ziemi w czestochowie,a jak chce troche zieleni to se kupi na prowincji hektar za
                    6.000 i cos posadzi i ma,a jak se wsiadzie w p.k.s., dojedzie, to se nawet na
                    niego popatrzy. kazdy ma prawo kupowac/sprzedawac co mu sie podoba i za ile
                    chce.czego wszystkim zycze.
                    • Gość: karol Re: działki budowlane IP: 195.205.202.* 15.03.07, 20:30
                      P.S. podam jeszcze cene: 4 zl. metr za pole o powierz.6000 m2. piekne jak
                      gwiazdy na niebie!! okol. klomnic,przy asfalcie .w drodze prad i woda. szerok;40
                      m. drogo (?)
                      • Gość: gość Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 20:41
                        baju baju bedziesz w raju, glupota goni glupote.
                        • Gość: ccc Re: działki budowlane IP: *.rev.masterkom.pl 07.02.08, 20:15
                          Zaczyna się róch wokól działek budowlanych na Parkitcce Gawinowa z
                          panoramy sprzedaje 30 000 m kw za 18 000 000 działki pomiędzy
                          Małopolską a Trauguta w pobliż ul Łódzkiej.Winiarscy wystawiają na
                          sprzedaż 80 000 m kw pomoędzy Westerplatte a Małoplską w pobliżu
                          Bialskiej naprzeciwko szpitala. Działki do sprzedania pomiędzy
                          Poleską a Małopolską w pobliżu Łódzkiej. Metalurg wycofał sie z
                          budowy osiedla przy ul Poleskiej.Może ktoś ma jakieś wiadomości na
                          temat gruntów i ruchu wokół działek w okolicach w/w ulic.
                          • Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 21:22
                            też mnie interesuje ta wymieniona lokalizacja i kupię działkę
                            (chociaż 400 m2), może zebrać parę osób wokół wiekszej ziemi i
                            później podzielić??? (chociąż w naszych warunkach mentalnych); od
                            ponad roku usiłuję kupić coś w miarę do budowy i jest problem, a te
                            pojedyncze działki, które są w ogłoszeniach (Parkitka, Grabówka) po
                            150 tyś naprawdę nie sa tego warte, 100 tys. to już przesada.
                            Jednak są i są, nikt z ceny nie zejdzie, pozdrawiam poszukujących i
                            pozostaje miec nadzieję, że coś ruszy na wiosnę???
                            • Gość: też szukam Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 11:47
                              Może rzeczywiście wybrać się na ten przetarg do Kruszyny to co pisze Kruszyn,dobra lokata ?,lokalizacja też i miejsce korzystne przyrodniczo.Byłam tam, tamtejsi tubylcy mówili mało i nie są zachwyceni ale wiadomo o co chodzi,kilka domeczków już stoi, dużo przyjezdnych właścicieli, miejsce przyrodniczo urokliwe(las,rzeka), w końcu tylko 20 minut od Mc Donalda, CO myślicie?
                              • Gość: raczej nie Re: działki budowlane IP: 212.87.241.* 08.02.08, 16:20
                                Zadupie totalne i komunikacja straszna, zima droga do Borowna ciezko przejechac,
                                dalej juz tylko Widzow, gdzie konie .... wode pija. Okolica ostro popegeerowska
                                i zaniedbana cywilizacyjnie. Zreszta wystarczy pojechac obejrzec i wrocic. To
                                nie jest 20 minut do MC Donalda w normalnym ruchu. W rzeczywistosci ok 30 minut,
                                do tego dochodzi jeszcze przebicie sie do centrum z Mac'a ok 15 minut. Tylko dla
                                amatorow na emeryture, widac, ze w gminie bida piszczy. Niech Kruszyn napisze
                                ile jedzie PKS i niech napisze jaka trasa jada! Nie ma PKS lecacego po prostej
                                wszystkie przez pipidowki wokol. Czas dojazdu do miasta PKS'em tragiczny.
                                Wyrwalem sie stamtąd i nie placze, w zyciu swojemu dziecku nie kazalbym stamtąd
                                dojezdzac do miasta do szkoly!

PS. Marna reklama "Tez szukam", od razu pachnie, ze wojt Cie podkreca!
                                • Gość: Kruszyn Re: działki budowlane IP: *.tktelekom.pl 08.02.08, 18:14
                                  Do "raczej nie" nie masz racji, wszystko zmienia się korzystnie. A tak gwoli
                                  ścisłości to gdzie jest wszystko tak jak chcemy lub chcielibyśmy mieć?, kto woli
                                  aglomeracje a kto ciszę ten wybiera to co chce i również za jaką kasę.Popytaj
                                  tam inwestujących, budujących i żyjących.
                                  • Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 22:04
                                    poważnie jestem zdecydowana na kupno działki do 10 km od miasta,
                                    normalnej budowlanej, żeby się zmieścił dom ok 10/12 (do 80 tyś.)
                                    Moje gg 9408723
                                    • Gość: ciekawy Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 17:57
                                      minął już rok od powstania tego wątku ciekawe ilu osobom sie udalo
                                      coś kupić, o czymś się dowiedzieć, a ilu się jeszcze uda??? dobrze,
                                      że sa takie wątki....
                                  • Gość: waldi Re: działki budowlane IP: *.tktelekom.pl 11.02.08, 19:24
                                    I co z tą Kruszyną?
                                    • Gość: Bogdan Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 13:33
                                      Ja wybieram się na te przetargi w gminie. Działki widziałem, dobre rejony na
                                      wypoczynek.
                                      • Gość: Do Kruszyny działki budowlane Kruszyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 13:38
                                        Do Kruszyny - nie wpisałem wcześniej
                    • Gość: Gość Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 20:48
                      hektar za 6tys dobre sobie. Ten watek robi sie pomalu durnowaty i beznadziejny.
                      Same głupoty powypisywane własnie w takim stylu ze metr/2 za 4zl. Najpierw
                      zalili sie wszyscy ze drogo, a tu prosze nagle tak tanio, szkoda gadac. Robicie
                      zwykla podpuche.
                      • Gość: paula Aleksandria nadal aktualna IP: 89.174.23.* 15.03.07, 20:52
                        • Gość: szoking Re: Aleksandria nadal aktualna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 21:04
                          jak jest wątek durnowaty to poo jaką ch... na niego wchodzisz i sie podniecasz?
                      • Gość: frogman Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 08:38
                        wejdź sobie na stronę AWRSP i zobaczysz ile kosztuje hektar gruntu rolnego, bo
                        o takim była wcześniej mowa.
                        Dokładnie, jak ktoś pisał wątek robi się śmieszny i typowo polski; jak kupiłeś
                        chcesz komus pomóc i podpowiedzieć to od razu - hajda, dureń głupi i palant.
                        A nie daj Boże jak kupiłeś jeszcze za normalne pieniądze, to juz paru gości się
                        skręca z pianą na ustach przed monitorami
                        Dokładnie widać kto w większości tu się wyjątrza:
                        - generalnie to Ci co chcieliby sprzedać swoje pola uprawne za kosmos cenę i Ci
                        co to za cenę normalną by chyba nie kupili.
    • Gość: Olka Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 21:09
      Mam wrażenie, że ludzią wchodzą teraz na ten post , aby odreagować, że nie mogą
      sprzedać, że mieszkania za drogie, że są jak pies ogrodnika itp. zamiast sobie
      pomóc, doradzić jak w pierwszych postach to jest walka sprzedający-kupujący. No
      cóż typowo nasze polskie
      • Gość: karol Re: działki budowlane IP: 195.205.202.* 15.03.07, 21:57
        sluszne wrazenie.a jesli cena 4 zlote za metr2 pola o pow. ponad 6000m2przy
        aswalcie z wodociagiem,elektryka,naprawde ladny kawaleczek , to malo ,to ja juz
        sie szykuje oganiac od nabywcow :-))
        • Gość: uszaty Re: działki budowlane IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.07, 06:42
          interesują mnie ceny dzialek budowlanych w okolicach Rędzin a konkretnie na
          mariance redzinskiej wie ktoś jaka cena za metr???
          • Gość: Witold Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 08:44
            To raczej kupujacy tu odreagowuja, bo sie denerwuja ze nie moga kupic taniej
            dzialki w fajnym miejscu tylko na zadupiu, bo tam własnie sa najtansze. A po
            drugie nigdzie nie ma dzialek budowlanych tylko sa pola nawet te 1500 m/2 na
            mapach maja literke R czyli rolna, a to dlatego ze nie ma planów
            zagospodarowania przestrzennego. Z ciekawosci poczytalem troche w tym watku,
            owszem byly rady i to bardzo madre pouczajace, jednakze wciaz bylo jakies ale do
            sprzedajacych, wciaz ktos atakowal, nie bral nikt tych rad chyba na powaznie,
            pisaliscie ze szuwary, bagna ze po co las sadzic cos o PKS i takie tam bzdety
            zeby tylko dogryźć, nie widzac dzialki juz komus zarzucano ze ma syf, widac to
            po pisaniu postow w czasie kilku minut, jak mozna napisac ze dzialki nie
            ogrodzone, nie zagospodarowane, ludzie ja tez kupilem dzialke 8500m/2 w 2005
            roku, nie byla ogrodzona ani zagospodarowana, musialem ja sobie posprzatac,
            wyburzyc stary dom, a drzewa tez na niej rosly wlasnie brzozy, ktore zostawilem,
            bo to caly urok i nie mialem zadnego z tym problemu, ogrodziłem sam i sam w/g
            wlasnego uznania zagospodarowalem, przeciez sprzedajacy to nie spoldzielnia
            mieszkaniowa, ktora nam wszystko zrobi, ale jak ktos szuka dziury w calym to ja
            znajdzie we wszystkim. Nie sadze, że sprzedajacy sa wsciekli ze sprzedac nie
            moga, bo wszystko mozna sprzedac w odpowiednim czasie, tylko dlatego, ze ciagle
            im cos wytykacie a juz najbardziej to ze maja syf nie dzialki. Jak to sie mówi
            "kazda potfora ma swojego amatora" i wlasnie nawet najgorsza i najbrzydsza
            dzialka sprzeda sie wczesniej czy pozniej za mniejsze pieniadze, ale sie
            sprzeda. Życze powodzenia w poszukiwaniach i wiecej serdecznosci do siebie.
            • Gość: Olka Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 08:57
              Typowe jak z kupujacego staje się właścicielem i zmienia sie postrzeganie
              sprawy, ale jest dużo prawdy w poprzednim poście, trzeba samemu zagospodarować,
              bo tu nie Europa, żeby były media, dajazd itp. tylko ceny europejskie...
              • tropi1 Re: działki budowlane 16.03.07, 09:15
                nie rozumiem Twoich uwag.

To przecież normalne prawo rynku. wolnego zresztą rynu jaki mamy.. jeśli nie ma
                dzialek takich o jakiej marzysz, to trzeba wybrać z tych które są... naprawdę
                sama sobie później posprzątasz, urządzisz.. zagospodarujesz.. uwierz mi pod
                stertą śmieci nie czai się silos z kapuśniakiem... (choć może i tak też można
                trafić, no ale chyba nie każdy sprzedający coś ukrywa??)

Poza tym, nie ma co tutaj obrzucać się inwektywami na sprzedających czy
                kupujących.. po prostu to nic nie da.. a jedyną słuszną drogą do posiadania
                własnego areału jest po prostu dzwonienie i OGLĄDANIE !
                w ten sposób na pewno znajdziesz to czego szukasz..
                chociaż, warto czasem obniżyć wymagania jeśli są zbyt wygórowane.. Kupuj to na
                co Cie stać, Kupuj to co w ogóle jest dostępne..
                nie można oczekiwać LExusa na giełdzie samochodowej w Somalii..

:)))))
            • Gość: gosc Re: działki budowlane IP: *.trustnet.pl 16.03.07, 09:14
              Witam wszystkich" ziemskich wlascicieli".Czytjac wasze posty mam wrazenie ze
              siedzac przed kompem nie czytacie informacji ,gazet,ogloszen.Jak tylko
              weszlismy do Unii juz bylo wiadomo ze mieszkania i grunty pojda w gore.Benzyna
              tez idzie w gore i czy ktos placze z tego powodu???ze zadrogo ,ze
              zanieczyszczona i nie da sie na niej jezdzic?? Jeszcze 5 lat temu mozna bylo
              kupic ziemie tanio ..no coz przespaliscie ten okres przed kompem.
              .Dzisiaj realia sa inne ziemia idzie w gore a wam ciagle brakuje
              kasy .Zastanawiajcie sie dluzej napewno znowu wam brknie na kilka m2.i zostana
              wam tylko do kupienia ogrodki dzialkowe to takie dzialeczki po 300-400 m2
              zagospodarowane ,urzadzone i z mediami.Pozdrawiam
              • Gość: Kasia Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 10:36
                Również wszystkich goraco witam. Po ostatnich postach w których pisano, ze sa
                działki po 4zł/m2 i ze w Klomnicach jest tez tanio, lub po 26zl na Herbach i
                pobliskich terenach wsiadłam wczoraj rano w samochod i udałam sie w poszukiwaniu
                tych tanich działek, bo pomyslalam, ze jak sa to moze warto kupic tansza,
                przynajmniej zaoszczędzę. Zjezdziłam praktycznie caly dzien, z jednego konca
                miasta na drugi. Moi kochani nie ma zadnych tanich dzialek, Ale do rzeczy,
                najpierw pojechałam w rejony gminy Blachownia, dzialki sa ladne nie można nic
                zlego powiedziec, owszem niektóre sa duze przy lesie, inne mniejsze, dobra
                komunikacja naprawde nie było się czego uczepic, właściciele sympatyczni,
                uprzejmi i przychylni co do rozmow przetargowych, a do Częstochowy nie tak
                daleko. Nastepnie pojechałam do gminy Herby to już troche dalej, bo za
                Blachownia. Interesowaly mnie praktycznie same Herby, bo nie chciałam się
                zagłębiać jeszcze dalej. No cóz tu dzialki jedne nawet fajne, choć bardzo blisko
                sasiedzi, a inne blisko ruchliwej trasy. Sprzedający również sympatyczni. Byłam
                może mniej zachwycona tymi dzialkami niż w Blachowni i okolicznych
                miejscowościach. Oglądanie dzialek w tej czesci miasta zajęło mi sporo czasu,
                ale postanowiłam pojechac jeszcze do Rędzin i Kłomnic o których była tu mowa.
                Jak dla mnie Redziny odpadły natychmiast, ze względu na to ze nie podobala mi
                się okolica, blisko droga ruchliwa także padlo na nie. Kłomnice fajna
                miejscowość, zadbana, czysta, chodniczki itp. ale niektóre bardzo waskie, a inne
                dosyc oddalone od samych Klomnic.Wszedzie gdzie bylam, robiłam notatki
                orientacyjne, ceny, metry itp. Przeanalizowałam wszystko w domu, moi kochani nic
                bardziej mylnego, ze sa dzialki w takich cenach jak tu ktos wczesniej napisal.
                Owszem,sa ale jak maja naprawde bardzo, bardzo duzo metrow kwadratowych, od 7tys
                w górę, waskie gdzie ich szerokość to 16,18m, więc cóz można postawić na tak
                waskiej dzialce, media które trzeba ciagnac ok.60-100m, droga wjazdowa tzw
                konieczna. Brudnych, zaniedbanych, bagiennych nie było, to wiadomośc do tych
                którzy wciąż to wytykaja sprzedającym. Żebyście mieli jasność sytuacji napisze
                wam dla porównania kilka cen a przekonacie się, ze to co niektórzy tu pisza to
                zwykle banialuki, ja pojechałam, poswiecilam swój czas, ale teraz wiem ze nie ma
                co wydziwiac, takie sa ceny i już.
                Wyrazów 45-50zł m/
                Blachownia 40,45,65,70,100,120,180,zł m/2 (rozpiętość cenowa ogromna, ale jest w
                czym wybierac i czym mniejsze tym droższe)
                Cisie 30-35zł m/2
                Herby 60-65zł m/2
                Rędziny 13złm/2 (bardzo duze od 7tys m/2 w )
                Kłomnice 40-45złm/2 (duze i b.waskie)

Bardzo tanie działki 9-13zł m/2 to naprawdę nie chcielibyście tam mieszkac, ja
                niektórymi miejscowościami bylam troszke przerazona.
                Myślę, ze to co napisałam przyda się niektórym, aby dobrze przemyśleć swoja
                decyzje, ale żeby dobrze przemyśleć nie wystarczy tutaj poczytac co ktos
                napisal, trzeba wyruszyc w teren tak jak ja. Ja szukałam dzialek, pytając się
                ludzi w okolicy, sołtysa danej miejscowości, na ogrodzeniach ludzie niektórzy
                maja napisane.
                • Gość: Alfa Re: działki budowlane IP: *.zim.pcz.czest.pl 16.03.07, 12:50
                  Dzięki Kasiu za super post, też od pewnego czasu jeżdzę i szukam,różnice w
                  działkach i cenach ogromne. Proszę napisz jak dowiedziałaś sie o działkach w
                  okolicach Blachowni? gdzie są? tam pytaliśmy właścicieli i nie trafiliśmy. W
                  Wyrazowie jest duża ziemia za 30 zł/m2, ale ta ulica Krzywa i perspektywa
                  obwodnicy trochę odpychaja. Pozdrawiam
                  • Gość: Kasia Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 13:45
                    Wchodziłam do sołtysów i pytalam np. na łojkach,Konradowie czy w Cisiu, bo te w
                    samej Blachowni sa dosc drogie, miałam też z pośrednika. W Cisiu to nawet na
                    jednym płocie jest tabliczka i poprostu weszlam i zapytalam,ale byli tylko
                    rodzice, wiec mam zamiar tam wrocic. Pytalam tez w sklepach, ludzi na ulicy czy
                    cos wiedza. W Trzepizurach tez jest dzialka, ale niedaleko jest trasa na Opole,
                    wiec troche odstrasza. W Herbach tania dzialka to tylko lesna, a tu nie masz
                    pewnosci czy ci przekwalifikuja.Wyrazow jak dla mnie odpada, choć cena
                    przystepna ta ktora podajesz, ze wzgledu na trase, ktora bedzie budowana,chyba
                    A1. Dzwonilam dzisiaj jeszcze do Kłomnic działka ogrodzona, 865m/2 46złm/2, co z
                    tego jak ok 16 szeroka, dlatego taka tania. Doszłam do wniosku, ze wolę wieksza
                    dzialke do 5000tys m/2 za jakies 30zł jak te male waskie lub te tanie
                    7000tysm/2. Takie 5tys mozna jeszcze jakos zagospodarowac jak mówia właściciele,
                    las to podobno koszt sadzonek jakies 500zł, można tez sobie staw zrobic i mieć
                    swoje ryby, ale 7-10tysm/2 to juz by mi sie nie chcialo. Jeżdzac po tych
                    okolicach Blachowni moge powiedziec ci ze bardzo mi sie w niektorych miejscach
                    podobalo, jesli sie wybierzesz to napewno sama to stwierdzisz. Musisz wziąc
                    jedna rzecz tez pod uwage, niektorzy ludzie nie bardzo chca mówic kto ma do
                    sprzedania, ale to ze zwyklej zlosliwosci, mozna to zobaczyc po minie tej osoby,
                    trzeba pytac nastepnych. Mnie jeden facet powiedzial tak: pani tu żadnych
                    dzialek nie ma, jedz pani dalej, ujechalam doslownie kawalek ida tacy mlodzi
                    ludzie i pytam, a oni tak tu zaraz ten trzeci dom po prawej.Sama widzisz,
                    zazdrosc. Życzę Ci powodzenia, nic wiecej chyba nie moge juz pomóc,w niedzielę
                    jade jeszcze raz w rejony Blachowni, dlatego że tereny fajne, dobra komunikacja
                    i nie daleko do miasta, a w niedzielę najlepiej w trakcie obiadu, bo ludzie sa w
                    domach, w tygodniu jest troche gorzej. Pozdrawiam i życze powodzenia, może się
                    spotkamy gdzies w terenie.
                    • Gość: do Kasi Re: działki budowlane IP: *.zim.pcz.czest.pl 16.03.07, 13:52
                      Dzięki Kasiu za odpowiedź, mam bardzo podobne doświadczenia, trochę
                      przerwalismy ogladanie terenu, aby odreagować, bo ludzie sa naprawdę rózni,
                      myśle,że bedzie ok. Dużo ludzi obecnie przeksztalca i będzie dzielić.ŻYCZĘ CI
                      równiez powodzenia , do zob. na forum
          • Gość: uszaty Re: działki budowlane IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.07, 09:44
            jak wyżej
    • babeczkaa Re: działki budowlane 16.03.07, 13:11

witam, wczoraj w nocy przebrnęłam przez ten wątek, fajnie że się pojawił i tak bardzo rozrósł, ja tez niebawem będe szukac działki, dlatego wielkie dzięki za wszystkie podpowiedzi i sugestie,
      co do agencji to rzeczywiście nic tam nie mają, wczoraj przeglądałam oferty....
      • Gość: Kasia Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 14:15
        Wiesz z tym przekształcaniem to nie jest tak do konca jak mysli wiekszosc,
        troszke poczytalam na ten temat i podpytalam znajomego geodete. Obecnie
        wiekszosc gmin nie ma planu zagospodarowania przestrzennego, wiec wszystkie
        dzialki figuruja w mapach jako teren rolny na mapie jest literka R.nawet te
        najmniejsze. Problem maja rozwiazany ci ktorzy maja male dzialki i nie maja co
        dzielic, ci ktorzy maja np.jakies 7-8tys i spora szerokosc to zeby wydzielic
        mniejsze dzialki z tak zwana droga konieczna to maja problem, tu potrzebna jest
        zgoda gminy, mapy, rozne wnioski , geodeta, a to wszystko dosyc drogo kosztuje,
        ale jesli taki wlasciciel podzieli sobie np ma 8 tys i dzieli to na polowe czyli
        po 4 tys dzialka to geodeta dzieli mu to bez niczyjej zgody i placi tylko
        geodecie. I sadze, że dlatego te okoliczne dzialki sa w takich wielkosciach. Po
        drugie mnie osobiscie nie usmiecha sie dzialka z droga konieczna, media czasami
        trzeba ciagnac spory kawalek, a to kosztuje.Dlatego zdecydowalismy sie z mezem
        na dzialke wieksza z bliskim dostepem do mediow i moze miec nawet te 5tys
        m/2.wcale mnie to nie przeraza. Na temat dzialek wyczytalam juz tyle artykułow
        odnosnie przepisow i wogole wszystkiego zeby sie nie naciac i znac sie poprostu
        na roznych przepisach. Mapki z przebiegiem autostard tez juz ogladalam. Mnie
        najlepiej odpowiadala by dzialka jakas zaciszna, w okolo przyroda, mili sasiedzi
        bo to jest bardzo wazne i takiej wlasnie szukam, mam nadzieje ze niedziela to
        bedzie moj dobry dzien.
        • Gość: Kasia Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 14:21
          www.siskom.waw.pl/autostrady/a1/a1_km420-427.jpg
        • Gość: Jan Re: działki budowlane IP: 217.153.246.* 16.03.07, 14:23
          Kasia proszę o kontakt na gg.3738565
        • Gość: p Re: działki budowlane IP: *.profiline.pl 16.03.07, 16:19
          Kasia popatrz dobrze w posrednika , tam jest działka dla Ciebie :)
          • Gość: ciekawy Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 18:56
            Czy jest coś ciekawego w dzisiejszym Pośredniku, ja służę informacjami na temat
            gruntów z Wyborczej. Ogłasza się gość z drzewnej z Gnaszyna, chce za 700m2 70
            tyś. Już długo, długo nie może sprzedać tej działki.
        • Gość: Krzysiek Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 15:26
          Może troche nie na temat ale.... czy ktoś wie jak zacząć starania aby
          interesujący mnie (i na pewno jeszcze wiele osób) odcinek drogi publicznej
          został w miarę szybko "ucywilizowany" (poszerzony, utwardzony, itp, itd). W MZD
          w częstochowie dowiedziałem się że są jakieś mgliste plany dotyczące
          interesującej mnie ulicy ale kiedy te plany mają być wprowadzone w życie to nie
          wiadomo. Domyślam się że trzeba gdzieś napisać jakieś pismo z podpisami
          możliwie jak największej liczby zainteresowanych osób, jednak nie wiem jak
          takie pismo powinno wyglądać, co zawierać i gdzie je wysłać :) Może ktoś miał
          podobne doświadczenia i wie co, jak i gdzie.....
          • Gość: do Krzyśka Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 17:03
            Trochę ten post pokrętny i tajemniczy, napisz jaka ulica, skrzyknijcie sąsiadów,
            napiszcie pisma do gminy, idzcie do radnych, może ktoś ważny tam się buduje i
            tez będzie mu zależeć, ale nie tak anonimowo. Napisz, gdzie to jest i czy są w
            tej okolicy działki budowlane do 100 zł???
            • Gość: Krzysiek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 18:24
              Że napisać trzeba to wiem, tylko nie wiem dokładnie co napisać bo "Chcemy
              drogę..." to trochę za mało :) Chodzi mi o ulicę Traugutta, o ile wiem działki
              jeszcze są ale teraz ceny zaczynają się chyba od 130zł :/ ....
          • Gość: Kłomnice Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 17:08
            Kłomnice super, ale co dalej? Też mi się marzy ucieczka z miasta, cisza, spokój,
            ale jak się ma dzieci w wieku szkolnym,zajęcia pozaszkolne, szaloną pracę, do
            której trzeba jechać nagle, nawet kilka razy dziennie to się szuka czegoś
            blisko. Wielu sprzedających spoza miasta nie może tego zrozumieć, że każdy szuka
            tam, gdzie mu wygodnie żyć i funkcjonować. Jest wiele uwarunkowań, ludzie się
            obrażają, że się nie jedzie i nie ogląda, ale jeżeli jest to miejsce, którym nie
            jest się zainteresowanym to szkoda amortyzatorów. Pozdrawiam
    • Gość: goo! Re: działki budowlane IP: *.tktelekom.pl 17.03.07, 14:23
      Szukam letniskowej!
      Jutro!
      • Gość: do goo Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 15:41
        Dużo letniskowych jest w okolicach Olsztyna, przejżyj watek coś tam bylo...
      • Gość: edi Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 16:02
        będziemy miec z mężem połowę działki do sprzedania 1000 metrów 25 szeroka ładna
        okolica cicho spokojnie blisko las ok 3 km od kłomnic 22 od częstochowy
        [działka jest przekształcona z rolnej na budowlaną po zmianie zagospodarowania
        przestrzennego gminy]droga dojazdowa asfaltowa media w drodze za cenę 35-40
        tyś.Czy byłby ktoś zainteresowany?
        • Gość: Piotr Re: działki budowlane IP: 80.48.49.* 17.03.07, 23:49
          Też kupiłem działkę w Kłomnicach za atrakcyjną cenę i nie przerażają mnie
          kilometry.Myślę, że na pewno znajdziecie chętnych.
          • Gość: do Edi Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 11:30
            napisz coś więcej o tej działce, media, asfalt, namiary?
            • Gość: Piotr Re: działki budowlane IP: 80.48.49.* 18.03.07, 17:52
              Działka przy drodze asfaltowej, media w drodze. Obok nowe domy, naprawdę fajna
              okolica. Pozdrawiam.
        • Gość: Olaf Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 10:40
          dajcie namiary mail, gg na tę działkę w Klomnicach?
    • Gość: Olsztyn okazja Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 11:52
      nadal aktualne, domek i ładna działka, inf. w poprz. postach
      • Gość: edi Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 12:55
        działka o której pisałam jest nie w kłomnicach tylko ok 3 km od nich trzeba
        przejechac kawałek lasu drogą asfaltową my też z mężem zaczynamy tam budowę
        ponieważ nie mamy kasy żeby kupi działkę w mieście za 100 tyś a dom kojarzy mi
        się przedewszystkim z ciszą spokojem świerzym powietrzem i ładną okolicą te
        kilometry wogóle nas nie przerarzają w większych miastach dojerzdżają po 50 km
        i jest to dla nich normą chciałabym poprostu najpierw wiedzie czy dla was te 20
        km to duży problem
      • Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 12:55
        Wasze dzieci z tych Kłomnic bedą jezdzic pociagami i pks do szkół, zero zajec
        dodatkowych, bo noc ich zastanie. A później wam podziekuja za to pieknie
        oddalone miejsce od miejsc edukacyjnych. To dobre dla starszych na emeryturze,
        co to juz nic nie maja do roboty i moga sie zapisać do klubu seniora w Kłomnicach.
        • Gość: Iga Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 13:44
          Potwierdzam!!!!!!!
          • Gość: edi Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 17:30
            nigdy nie słyszałam jak chodziłam do liceum aby moje koleżanki narzekały na to
            że muszą dojerzdża do szkoły wręcz przeciwnie bardzo dużo osób zazdrościło im
            że mają domek na wsi przecież nie mówimy tutaj o jakiś ogromnych odległościach.
            Ja mieszkając w mieście przesiadałam się w dwa autobusy żeby dojecha do szkoły,
            ale nie rozmawiamy tutaj o dzieciach dojeżdrzających do szkoły bo to jest
            indywidualny problem każdego z nas i każdy dokonuje wyboru czy z 4 osobową
            rodziną kisi się w 40 metrach czy w 120 mieszka na wsi kosztem czgo dzieci będą
            musiały ;trochę;dalej dojerzdżac dla mnie osobiście nie jest to dużym
            problemem sma też będe jeżdzic do prac nie 13 jak teraz tylko 22 ale uważam że
            zamiana jest warta świeczki
            • Gość: jaga Re: działki budowlane IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.07, 21:30
              kupie domek do remontu wie coś ktoś?
              • grom71 Re: działki budowlane 20.03.07, 11:43
                a ile dasz ???
                zapewne górna granica to 80 tys? chyba sie nie myle???

• Gość: jaga Re: działki budowlane IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.07, 10:37
                  a co masz do zaoferowania bo jak wszystko do wymiany to uważam że podana przez
                  ciebie suma jest prawidłowa i sie nie pomyliłeś../
                  • Gość: zxz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 10:47
                    Pewnie jak domek do remontu to ta cene akurat, a bloki do remontu M3 za 190tys
                    to co to ma być???
                  • Gość: agu Re: działki budowlane IP: 89.174.23.* 24.03.07, 19:42
                    czy ktoś orientuje się jak wygląda sytuacja w Kamienicy Polskiej?? co myślicie
                    o tym terenie, fajne tam są działki, w jakich cenach??
                    bardzo fajny wątek się zrobił:-)
                    pozdr
              • Gość: do Jagi Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 18:25
                super domek w Olsztynie do częściowego remontu, namiar jest w tym wątku, piękna
                działka przy głównej drodze i niedrogo, życie zmusza
                • Gość: na krancach swiata Re: działki budowlane IP: 195.205.202.* 20.03.07, 21:11
                  pewnie dzialeczka na krancach swiata nikogo nie zainteresuje,no moze
                  ornitologow?no moze milosnikow spokoju? chociaz diabel mowi tu "dobranoc" to
                  cena jest i tak do nagocjacji :-) calosc 6000m/40m szeroka/3 km od
                  klomnic/dojazd-asfalt/w drodze woda,prad/oswietlenie/. gdyby ktos,gdzies,kiedys
                  chcial zapytac, to czekamy na forum na sygnaly .
                  • Gość: mumin Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 10:44
                    napisz coś więcej mumin12@interia.pl lokalizazja przede wszystkicm, jakieś
                    namiary na Ciebie
                  • Gość: edi Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 14:18
                    dlaczego uważasz że w okolicach kłomnic "diabeł mówi dobranoc"ja też mam zamiar
                    wybudowa się mniej więcej chyba w tym miejscu o którym piszesz kłomnice są jak
                    małe miasteczko jest tam wszystko począwszy od pogotowia pożądnej szkoły
                    [budują teraz basen] sklepy różnego rodzaju agd z ciuchami budowlane apteki
                    itp. a to że będe miec 3 km to tak jak w mieście do centrum działke mam przy
                    nieruchliwej asfaltowej ulicy cicho spokojnie czegosz chciec więcej my z mężem
                    mamy zamiar sprzedac połowę 1000 m o czym pisałam już wcześniej
                    • Gość: do Edi Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 16:49
                      iel chcecie za m2, jak daleko trzeba ciagnąć media, jak jest tadziałka , chodzi
                      o ukaształtowanie terenu , mokra?
                    • Gość: do Edi Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 19:49
                      jakie tam sa media?
                    • Gość: diabel .... ...... Re: działki budowlane IP: 195.205.202.* 21.03.07, 21:20
                      "diabel mowi dobranoc" to taki sarkazm.KLOMNICE i okolice to moje rodzinne
                      strony.mam tu dom ,mam tez dzialke do sprzedania.cisza i ladna okolica to atuty
                      tych stron.wszystkich zachecam do sprowadzenia sie tutaj. a Wam "edi" gratuluje
                      wyboru! mnostwo nowych domow wybudowano tutaj,jeszcze wiecej powstanie w
                      najblizszym czasie.zachecam czytelnikow tego forum do ogladania tych okolic.
                      zachecam do osiedlenia sie tutaj,zanim ceny gruntow wzrosna jeszcze bardziej.
                      • Gość: jaaaaaaaaa Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 21:33
                  • Gość: becia Re: działki budowlane IP: *.man.czest.pl 01.05.07, 14:38
                    zainteresowała mnie to ogłoszenie, nie wiem czy jeszcze aktualne proszę o kontakt na gg 6408619
                • Gość: kontakt Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 11:06
                  Jakoś nie mogę znaleźć tego namiaru

prosiłbym o kontakt GG 4066203
              • altu Re: działki budowlane 21.03.07, 13:04
                > kupie domek do remontu wie coś ktoś?

ja mam dom do sprzedania. w Kłobucku.
                jednak, w ramach ostudzenia, dodam że cena jest wyższa niz założona.

cena wskazana przez ciebie była, owszem, ale rok temu.
                i na totalne ruiny.
                jeżeli teraz chcesz coś kupić, zarówno w Częstochowie jak i okolicach, to
                musisz nieco zweryfikować swoje podejście do cen nieruchomości.
                najlepiej przez wizytę na stronach www poszczególnych agencji nieruchmości ;)

pozdrawiam,
                a.
                • Gość: jaga Re: działki budowlane IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.07, 18:24
                  dlatego nie szukam przez agencje nieruchomości ...
                  • altu Re: działki budowlane 22.03.07, 08:13
                    nie mówie, żebyś szukała przez agencję.
                    tylko tam są ceny, ktore można sobie porównać.
                    przy odjęciu ok. 5 tys zł - masz cenę rynkową, bez pośredników.

możesz także zobaczyć w gazecie wyborczej w poniedziałek, w pośredniku, w
                    ofercie, w innych gazetach, w ktorych są ogłoszenia..

jak się szuka, to się znajdzie ;)
                    • Gość: rwetes Re: działki budowlane IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.07, 08:47
                      ktos orientuje sie jakie sa ceny dzialek na mariance rędzinskiej????????????????
                      • Gość: deep Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 12:47
                        kupiłem ostatnio w tej Mariance po 50 za m2, całość 1300 m2, idzie wytrzymać?
    • Gość: angrusz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 10:33

Polacy się bogacą ( szkoda , że nawyki pozostają stare - tacy nowobogaccy ) i
      chca mieszkac poza miastem . Moga i powinni mieszkac w Olsztynie ale daleko od
      rezerwatów i skałek , To gmina winna wykupic prywatne grunty od chłopów rolne -
      zwykłe piaski i tak urządzić osiedle
    • Gość: Leon Szukam letniskowej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 13:27
      SZUKAM LETNISKOWĄ DZIAłKĘ ~1000M2, dam góra 22 tysiące. PILNE!!!
      • Gość: hahaha Re: Szukam letniskowej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 20:16
        1000m/2 to nie letniskowa, za 22tyś, ale sie usmialem. Cwaniakow nie brakuje,
        szukasz niezlego jelenia, ale takich nie brakuje wiec moze cos znajdziesz.
        • Gość: do hahaha Re: Szukam letniskowej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 21:13
          Zebyś nie umarł ze śmiechu, w tym kraju jest wszystko śmieszne, poczawszy od
          różnicy w cenie i jakości....
          • Gość: letnik Re: Szukam letniskowej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 12:50
            A jaka jest cena nad czystym jeziorem z dostepem do jeziora ?
            100 , 200 , 300 za mkw ?
            • Gość: angrusz Re: Szukam letniskowej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 21:07

Czy działka z dostępem do jeziora na Mazurach ( ziemia orna ) 100 za metr to
              duzo czy bardzo dużo ?
    • Gość: Bazyl Re: działki budowlane IP: *.zim.pcz.czest.pl 21.03.07, 13:49
      Interesuje mnie działka budowlana w okolicach ul.Ukrytej, Mazowieckiej,
      Zakopiańskiej....Nowobialskiej..., Jest trochę ogrodzonych, ale zaniedbanych
      działek,trochę pól - czyzby czekały na lepsze czasy. Może znajdzie się
      własciciel co chce sprzedać?
      • Gość: edi Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 16:12
        jeżeli chodzi o tę działkę to nie jest to teren mokry sama mam zamiar tam
        postawic dom a media w drodze to prąd [słupy lecą przy granicy działki także
        jeżeli chodzi o dołączenie to będzie to zaledwie kilka metrów woda może 2-4
        metry dalej gazu nie ma a kanalizacja ma by budowana w najbliższych latach
        zachęcam do obejrzenia strony internetowej gminy kłomnice są tam planowane
        wszystkie inwestycje jakie gmina planuje(budowa nowych oczyszczalni, ścieżki
        rowerowe ,remont bądz położenie nowej nawierzchni drogi )a naprawdę widac że
        coś robią
        • Gość: ula działka letniskowa IP: *.tktelekom.pl 22.03.07, 16:47
          Sprzedam działkę, media w drodze,nad Wartą(~150m) 1100 m2, 30 km od Czwy, 35tys
          • Gość: observer Re: działka letniskowa IP: 212.87.241.* 22.03.07, 17:51
            A ile mozna zaplacic - bez posrednikow , za metr kwadratowy dzialki w okolicy Rakow , Bleszno ?
            / dzialka 12mx80m /-dzialka z mediami
            • Gość: zainteresowany Re: działka letniskowa IP: *.zana.trustnet.pl 22.03.07, 21:01
              Poradzcie gdzie moge kupic najtaniej ziemie co najmniej 10 wywrotek ile musze
              zaplacic wszystko w okolicach Cz-wy no i ioczywiscie sprzet moze jakas firma
              oczywiscie solidna dziekuje za info
              • Gość: Franek Re: działka letniskowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 22:57
                Działki Parkitka, albo Grabówka, czy tam coś jeszcze można kupić pod budowę domu?
                • Gość: POLESKA Re: działka budowlane IP: 195.47.201.* 23.03.07, 08:53
                  "Karscy nieruchomości" oferują dwie działki na Parkitce 1400 i około 1350 m kw
                  po 190 zł za m kw może ktoś ma więcej informacji
                  • Gość: xyz Re: działka budowlane IP: *.zim.pcz.czest.pl 23.03.07, 12:02
                    po co się rozdrabniaja po 190, nie lepiej jest liczyć po 200 zł?
                    • altu Re: działka budowlane 23.03.07, 16:15
                      bo w przeliczeniu na duże kawałki, zawsze to 10 zł na metrze taniej ;0
                • Gość: xyz Re: działka letniskowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 21:40
                  czy Ktoś z Forumowiczów kupił małą działkę budowlaną w Cz-wie powyż. 120 zł za m2?
                  • Gość: KLOMNICE Re: działka budowlana IP: 195.205.202.* 23.03.07, 22:26
                    od centrum KLOMNIC- 2km. dzialka 6500m2,pod budowe 3000m2. szerok 40 m. dlugosc
                    75m.DO TEGO ponad DRUGIE tyle na sad,ogrod lub wlasny las. W dzialce
                    wodociag,elektrycznosc,oswietlenie drogi.dojazd od szosy asfaltowej.cena calosci
                    35 tys.//do neg. tel. grzecznosc. 503374386 od 26 marz.2007.
                    • Gość: ingl ti Re: działka budowlana IP: *.21.pl 23.03.07, 23:02
                      fajnie...
                      to jeden z lepszych tematow na Forum-o ile nie najlepszy!
                      I dziekuje za wiele dobrych rad!
                      • Gość: dell Re: gdzie rekreacyjne IP: *.tktelekom.pl 24.03.07, 14:05
                        Jutro jadę poszukać w terenie letniskową, przy lesie,koło 1000m2,tak do 22 tys.
                        do zapłaty, może macie jakieś namiary topograficzne gdzie i co?
                        • Gość: aga Re: gdzie rekreacyjne IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.07, 14:21
                          agencja nieruchomości ara ogłasza działkę rekreacyjną za 12 tys. na błesznie
                          szerokość 10 metrów powierzcnia coś ok.2000tys.albo ponad-nie wiem czy da rade
                          przekształcić ale jak byłam zainteresowana kupnem to tam dzwoniłam i oni też
                          nie wiedzieli;teraz na szczęście mam ten okropny zakup działki za sobą-pozdr...
                          • Gość: Olsztyn okazja Re: gdzie rekreacyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 17:32
                            Domek ok. 100m2 do niewielkiego remontu (elewacja), piekna działka, (wjazd do
                            Olsztyna, ul. Żwirki . ..), wszystkie możliwe media, cena do negocjacji.
                            Zapraszam 604915120
                            • Gość: ??? działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 17:51
                              Dell za 22tyś to ty mozesz sobie kupic rów na wsi, a nie dzialke 1000m/2.
                              • Gość: xxx Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 17:57
                                to coś doradź, krytykować jest najłatwiej, są działki po 25 tyś. rekr. po 32
                                tyś. gorzej z budowlanymi, poupadali na głowy, ceny kosmiczne, ale też nie mogą
                                sprzedać. Agencja ma działki na sdtradomiu po 120/m i ma i bedzie mieć jeszcze
                                długo jak nie zejdą z ceny na tych bagnach
                                • Gość: Roman Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 19:29
                                  Ja dałem do agencji działke do sprzedania i jaka chcialem cene taka agencja
                                  wystawiła, pobieraja pozniej tylko x% za usluge. Nie wiem dlaczego takie
                                  mniemanie, że w agencji wszystkie dzialki maja ceny wyzsze niz chce sprzedajacy.
                                  Fakt jest taki ze dzialke sprzedalem wlasnymi silami. Inna sprawa to taka, ze
                                  wszyscy chca w miescie, a tu trzeba sie liczyc wlasnie z taka cena od 100-120 i
                                  za bardzo mala dzialke zaplacic dosc duzo. Nikt nie pomysli, ze za podobna
                                  kwote mozna kupic dzialke poza miastem, ale ma sie dzialke przestronna i czasami
                                  nawet las w poblizu, gdzie po pracy czy w weekendy mozna sobie odpoczac. Owszem
                                  dzialki w takiej kwocie sa nie dla wszystkich jednych stac, a innych nie.
                                  Jeszcze jedno, mówiz ze ci co sprzedaja dzialki poupadali na glowe, a ci co
                                  sprzedaja mieszkania w bloku nie poupadali? Myslę, ze i to wkrotce sie zmieni,
                                  bo nie moze byc tak, ze dom jest tanszy od mieszkania, zreszta juz dzisiaj
                                  mówiono o tym w TV. Nie sadze tez ze dzialki sa az tak drogie w porownaniu z
                                  cenami blokow. Pozdrawiam i zycze udanych poszukiwan.
                              • Gość: dell rekreacyjne Re: do ??? IP: *.tktelekom.pl 25.03.07, 00:42
                                do ???, zobacz w UG w Kruszynie - 1000 m2 za 20 tyś. A jednak!!!
                                • Gość: ??? rekreacyjne Re: do ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 08:47
                                  Kruszyna dziura jak nic, ale pojechac tylko na rekreacje to moze, mieszkac tam
                                  za zadne skarby.
                            • Gość: super okazja super okazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 19:22
                              Zapraszam 604915120

• Gość: agu kamienica polska IP: 89.174.23.* 24.03.07, 19:55
                                pozdr
                                • eemil333 Re: kamienica polska 26.03.07, 19:41
                                  watek jest poprostu boski :) hihi
                                  i czytajac tak wasze wypowiedzi to zastanawia mnie jedno czy WY naprawde chcecie kupic ??? bo co troche cos wam niepasuje a najbardziej to cena!!!
                                  widac odrazu ze ma sie doczynienia z Polakami (bez obrazy :P)
                                  a wiecie czemu ??!! tylko i wylacznie dlatego ze chcecie kupic jak najlepsza dzialeczke i zeby wszystko juz bylo w ulicy :) ale oczywiscie za jak najmniejsze pieniadze !!
                                  a to co macie swojego sprzedac za jak najwieksze !!!
                                  i kto tu robi chore ceny ???
                                  sam mam dzialke i wiem ze jest polozona w niezlym miejscu i ze 130-150zl od metra to jest niedrogo !!!!
                                  wiec takie teraz mamy realia i jak sie niema konkretnej gotowki to lepiej sie przed szereg niewychylac bo z czym do gosci ???

pozdrawiam wszystkich forumowiczow :)
                              • Gość: hogi Re: super okazja IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.07, 11:02
                                fajne ogłoszenie tylko dla mnie miejsce niefajne,wolę w drugą
                                stronę,tzn.blachownia,aleksandria,pietrzakittp
                              • Gość: xxl Re: super okazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 21:57
                                Zapraszam 604915120

• Gość: tel Re: super okazja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 08:56
                                  szkoda dzwonić cena 200 tyś hehehehe
                                  • altu Re: super okazja 26.03.07, 16:01
                                    dlaczego szkoda dzwonić?
                                    myslales, ze domek z kawalkiem dzialki jest za darmo??
                                    cóż.. jednych interesuje cena, innych warunki mieszkaniowe..
                                    zloty srodek trzeba znaleźć..
                                  • Gość: Tomek Re: super okazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 16:29
                                    To myślałeś, że za 60 tysięcy kupisz? I jeszcze pewnie sprzedający ma auto dać
                                    byś miał czym dojeżdzać do Cz-wy? A za swoje bloki 30mkw będziesz pewnie chciał
                                    250tys i to jest według Ciebie oki.
                                    • Gość: no brawo Re: super okazja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 08:54
                                      Weź d..pe w troki i jedź obejrzyj a dopiero potem pisz że samochód chce od
                                      właściciela.

A ja tam wole te 200 tyś lepiej zainwestować.

• Gość: led Re: letniskowa IP: *.tktelekom.pl 27.03.07, 17:38
                                        j.w kupię do 30 km
                                        • Gość: xxl Re: letniskowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 18:18
                                          Podobno gdzieś na Kawodrzy jest jakaś ziemia do kupienia, ok. 400 tyś. Może Ktoś
                                          z Forumowiczów coś wie o tym? Nawet niedrogo.
                                          • Gość: Kawodrza 4000m2 Re: letniskowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 09:02
                                            Podobno gdzieś na Kawodrzy jest jakaś ziemia do kupienia, ok. 400 tyś. Może Ktoś
                                            z Forumowiczów coś wie o tym? Nawet niedrogo.
                                  • Gość: do tel Re: super okazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 23:41
                                    Dlaczego szkoda dzwonić, jest domek częściowo wyremontowany, nie ma wilgoci,
                                    wszystkie media i piękna działka, i tylko 200 tyś.Można od razu mieszkać i jak
                                    ma się ta cena do cen działek, na których nic nie ma oprócz ceny; dociągnij
                                    media, wybuduj się i za ile możesz zamieszkać. Spójrz na ceny okropnych mieszkań
                                    chociażby w wieżowcach, na które rok temu jeszcze nikt nie chciał spojrzeć, a
                                    teraz 35 m2 z sypem i dżwięczną windą koszt. 160 tyś.Paranoja jak cały ten kraj.
                              • Gość: Olsztyn Re: super okazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 18:20
                                Zapraszam 604915120
                              • Gość: super okazja Re: super okazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 09:00
                                Zapraszam 604915120

• Gość: Olsztyn Re: super okazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 09:05
                                  Domek ok. 100m2 do niewielkiego remontu (elewacja), piekna działka 1300m2,
                                  (wjazd do Olsztyna, ul. Żwirki . ..), wszystkie możliwe media, cena do negocjacji.
                                  Zapraszam 604915120
                                  • Gość: Olsztyn Re: super okazja IP: *.zim.pcz.czest.pl 30.03.07, 13:23
                                    (wjazd do Olsztyna, ul. Żwirki . ..), wszystkie możliwe media, cena do
                                    negocjacji.
                                    Zapraszam 604915120

• Gość: xyz Re: do działkowiczów IP: *.zim.pcz.czest.pl 30.03.07, 14:10
                                      co taka cisza, czyżby wszyscy ogladaja bądź dzielą działki, podzielcie sie
                                      nowościami na forum.
                                  • Gość: okazja Re: super okazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 21:25
                                    (wjazd do Olsztyna, ul. Żwirki . ..), wszystkie możliwe media, cena do negocjacji.
                                    Zapraszam 604915120
                                    • Gość: okazja Re: super okazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 08:29
                                      Zapraszam 604915120
                                      • Gość: wlodi Re: super okazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 12:08
                                        Znam te okazje...
                                      • Gość: Olsztyn okazja Re: super okazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 17:11
                                        Zapraszam 604915120
                                        • Gość: okazja Re: super okazja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 09:10
                                          piekna działka, ogrodzona
                                          Zapraszam 604915120
    • Gość: agu Re: działki budowlane IP: 89.174.23.* 24.03.07, 19:52
      pozdr
      • Gość: bingo Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 16:03
        Dzilalki w Dlugim Kacie tanio i duzo
        504 138 917.
        media w ulicy
        • Gość: Kasia Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 17:30
          czy wie ktos moze dzialke do sprzedanie w Ostrowach kolo klobucka??
          • Gość: ZAPRASZAM Re: działki budowlane IP: 195.205.202.* 26.03.07, 19:24
            W OKOLICE KLOMNIC !!!!!!! 2km. od centrum Klomnic.!!! DZialka szer. 40
            m.dlugosc 75 m. drugie 3000metrow to grunt pod lasek ogrodek stawik lub co tam
            kto chce. ZAPRASZAM chetnych,inwestorow,posrednikow.CENA 35.TYS TEL.
            GRZECZNOSC: 503.374.386. najlepiej sms z numerem !oddzwaniam.
            • eemil333 zastanowcie sie !!! 26.03.07, 19:42
              atek jest poprostu boski :) hihi
              i czytajac tak wasze wypowiedzi to zastanawia mnie jedno czy WY naprawde chcecie kupic ??? bo co troche cos wam niepasuje a
              najbardziej to cena!!!
              a wiecie czemu ??!! tylko i wylacznie dlatego ze chcecie kupic jak najlepsza dzialeczke i zeby wszystko juz bylo w ulicy :) ale
              oczywiscie za jak najmniejsze pieniadze !!
              sam mam dzialke i wiem ze jest polozona w niezlym miejscu i ze 130-150zl od metra to jest niedrogo !!!!
              wiec takie teraz mamy realia i jak sie niema konkretnej gotowki to lepiej sie przed szereg niewychylac bo z czym do gosci ???

pozdrawiam wszystkich forumowiczow :)
            • eemil333 zastanowcie sie !!! 26.03.07, 19:43
              atek jest poprostu boski :) hihi
              i czytajac tak wasze wypowiedzi to zastanawia mnie jedno czy WY naprawde chcecie kupic ??? bo co troche cos wam niepasuje a
              najbardziej to cena!!!
              a wiecie czemu ??!! tylko i wylacznie dlatego ze chcecie kupic jak najlepsza dzialeczke i zeby wszystko juz bylo w ulicy :) ale
              oczywiscie za jak najmniejsze pieniadze !!

pozdrawiam wszystkich forumowiczow :) hihi
              • Gość: hogi Re: zastanowcie sie !!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.07, 21:46
                zastanawiam sie co to dla ciebie znaczy to atrakcyjne miejsce-napisz gdzie-ja
                dziś miałam okazję sę uśmiać z ludzi,;za działkę na Liszce Dolnej czyli w
                miejscu w którym ma przebiegać droga wjazdowa na autostradę,w miejscu w którym
                nie ma szkoły nie ma przychodni ,kościoła ani nawet sklepu-właściwie mówiąc
                prościej tam nic nie ma-działka 18 metrów szeroka-czyli żadna szerokośc co z
                tego że długa hen hen(lasu sadić nie zamierzam)a najciekawsze że prawie
                centralnie na działce słup energetyczny-a teraz najfajniejsze-cena 90
                tysięcy...pozostało mi się tylko z tego śmiacć bo to żenująco śmieszne...jeżeli
                trafi sie jakis wariat i to kupi za tą cenę to zwracam honor pozdr...
                • Gość: do Hogi Re: zastanowcie sie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 23:34
                  Liszka, działka ze słupem też to przerabialiśmy, kabaret. To chyba kupi amator
                  mocnych wrażeń w postaci pola magnetycznego; szerokość też imponująca.
                  • Gość: hogi Re: zastanowcie sie !!! IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.07, 08:41
                    a jeszcze o jednym zapomniałam napisać paan stwierdził,że trzeba się szybko
                    decydować bo ma już kupca i mu ofertę kredytową przygotowuje choć to jeszcze
                    nic pewnego-te ich zagrywki żeby wcisnąć naiwniakowi taki syf...
                    • Gość: do Hogi Re: zastanowcie sie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 18:22
                      O jakim syfie piszesz, gdzie takie pałace, podaj, żeby nie tracić czasu. Blef na
                      kupca to norma, stary numer. A później są i są te ich ogłoszenia, bo kupiec nie
                      dojechał...
                      • Gość: hogi Re: zastanowcie sie !!! IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.07, 19:17
                        Liszka dolna ul busolowa napisane 2 posty wyżej,pozdr
                        • eemil333 do hogi 27.03.07, 19:57
                          okolice gieldy samochodowej :) (po tej stronie co jeszcze niema 2 strefy hihi) moze to sie wydawac smieszne ze niedaleko jest druga strefa...
                          ale takie sa juz realia i to nie moja wina ze sa takie ceny :) hihi
                          a tak jeszcze nawiasem mowiec to watpie zeby ceny spadly !!
                          one moga tylko roznac !! tylko z tego wzgledu ze ziemi NIGDY "nie przybedzie" !!
                          a jeszcze jedno zaznaczenie to nie jest przy samej gieldzie ani nic takiego poprostu jest to w okolicy a chyba wszyscy wiedza gdzie jest gielda samochodowa !? hihi

pozdrowki :) hihi
                • Gość: do hogi pytanie??? Re: zastanowcie sie !!! IP: *.zim.pcz.czest.pl 28.03.07, 12:10
                  Czy ta działka na Liszce Gornej ze słupem to jest na ul. Konwaliowej? ok.4000
                  tyś., ale gościu chce 70 tyś. Dzwoniłam tez coś mówił o słupie, ale szer. podał
                  22m. Coś mi się wydaję, że to jest to co ogladałeś? Proszę o odpowiedż,
                  pozdrawiam...
                  • Gość: hogi Re: zastanowcie sie !!! IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.07, 14:53
                    na ul.Busolowej prostopadła do konwaliowej i cena 90 tysięcy pozdr
                    • Gość: mok Re: zastanowcie sie !!! IP: *.tktelekom.pl 28.03.07, 23:23
                      dziura a nie miejsce
      • pitzeg Re: działki budowlane 28.03.07, 12:54
        właśnie kupiłem działkę w tej gminie
        ja tam jestem zadowolony i to bardzo
        zielono
        czysto
        do trasy niedaleko
        do cz-wy w 15 minut zajade
        a ceny?? - bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbardzo przystępne
        • Gość: do pit... Re: działki budowlane IP: *.zim.pcz.czest.pl 28.03.07, 13:21
          w jakiej gminie? ja też jestem w trakcie drogi przez mękę, już nie wiem, gdzie
          uderzyć? w jakim kierunku?
          • Gość: uchol Re: działki budowlane IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.07, 13:24
            wiem że jest do sprzedania dzialka w gminie rędziny na Mariance rędzinskiej nie
            wie ktos jaka cena za metr
    • pitzeg Re: działki budowlane 28.03.07, 12:49
      ja już jestem po. Kupiłem działke - nie tam gdzie chciałem i nie taką jak
      chciałem ale jestem zadowolony. Czena przystępna - poniżej 20zł/m2 odległość- w
      20 minut jestem w alejach. Nie dajcie się nabierać - ja przeszedłem droge
      przez mękę - można kupić czasem działkę z miną - np z WYKOPALISKIEM
      ARCHEOLOGICZNYM. Nie zrobicie z tym nic - prawem chronione i już, albo nie
      cieszcie się że macie rurę gazu przy działce bo to może być rura wysokiego
      ciśnienia i 30m od rury nie postawicie domu.
    • Gość: Krzysiek Szukam przyszłych sąsiadów - Traugutta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 23:51
      Witam, Kupiliśmy niedawno działkę przy ul.Traugutta. Szukamy kontaktu z
      przyszłymi sąsiadami, GG 1239134, Pozdrawiam
      • Gość: do Krzysiek Re: Szukam przyszłych sąsiadów - Traugutta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 08:34
        Czy na Traugutta można kupić jeszcze jakąś działkę i u kogo?
        • Gość: Krzysiek Re: Szukam przyszłych sąsiadów - Traugutta... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 08:41
          Chyba jeszcze jakies są, ja kupowałem przez ABC Trans, spytaj tam....
    • Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 22:31
      Dotychczas broniłam sprzedajacych ziemię na tym forum, ale mojr ostatnie
      doswiadczenia zmieniły całkowicie mój pogląd; zapijaczony właściciel w przeciągu
      tygodnia podniósł cenę za m2 o 20 zł. Pomimo, że od ponad pół roku nie udało mu
      się sprzedać. Wydawało się, że się dogadaliśmy. Sam mieszka w zagrzybionym domu,
      jakość jego życia jest kiepska, ale ma i będzie podnosił jak mu się podoba... Oj
      Ziemianie
      • Gość: karol Re: działki budowlane IP: 195.205.202.* 31.03.07, 01:34
        to szukaj dalej i nie przejmuj sie byle czym. pozdrawiam.
        • Gość: xxxx Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 08:45
          Piszesz tak jakby wszyscy sprzedajacy byli zapijaczonymi chłopami. A moze to ty
          chciałas ubic interes, stwierdziłas ze od zapijaczonego taniej kupisz, ale ten
          pijany w pore otrzeźwiał. Cwaniaków wsrod kupujacych tez nie brakuje.
          • Gość: do xxx Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 17:51
            nie wszyscy są zapijaczeni, ale jak są niedopici to złośliwie podnoszą cenę ,
            nie rozumiem tylko dlaczego mówią, że sprzedają i co tydzień jest inna cena,
            gdzie jest słowo, szacunek dla czyjegoś czasu i etc. Szanujmy się nawzajem...
    • Gość: Olek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 18:09
      Czy na wierzchowisku są tam działki budowlane??? drodzy sprzedający i budujący
      • Gość: hogi Re: działki budowlane IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.07, 18:19
        Ja to chyba w ogóle zrezygnuję z tej parodii bo dość mam już jeżdżenia bez
        sensu.w tym tygodniu byłam zobaczyć 11 działek i żadna nie jest dobra !O
        wygórowanych cenach nie wspominam ,bo to oczywiste, ale to w większoćciu pola
        uprawne z drogą dojazdową niegdyś polną ;często zabagnione(chyba wszystkie na
        liszce dolnej lekko podtopione)totalny bezsens mnie ogarnął jak na ten czas
        pozdrawiam wszystkich kupujących i szukających...to trudne
        • Gość: do Hogi Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 18:34
          Jesteśmy także po dwóch dniach poszukiwania (szukamy ponad pół roku, dwukrotnie
          podnieślismy poprzeczkę cenową), już amortyzatory siadają, na Liszce w tamtym
          tyg. poszła ładna działka, nawet sucha za 25 zł za m i wszystkie media. Czyli są
          jeszcze normalne ceny, ale reszta to bagna, teraz widać jak stoi woda. Trzeba
          uzbroić się w cierpliwość, bo szkoda zdrowia co innego mówią, a zupełnie inaczej
          to wygląda.Powodzenia
          • Gość: joy Re: działki budowlane IP: *.tktelekom.pl 01.04.07, 15:43
            co tak cicho?
            • Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 16:58
              Kupujący czekaja na tabliczki na działkach "NA SPRZEDAZ", bo narazie cienko,
              objeździliśmy okolice i nic, a ludzie za bardzo nie chcą mówic. tabliczki tak
              jak w innych regionach kraju - prosimy>>>
          • Gość: hogi Re: działki budowlane IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.07, 19:14
            a gdzie jeszcze takie ceny 25 zeta od metra? w agencji ara mają działki na
            liszce ale za 50 zeta a to jak na lokalizację i te bagna to dużo za dużo....
            • Gość: drek działki letniskowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 12:13
              Są podobno takie w gminie Kruszyna,jakiś chyba Łęg i Kijów nad Wartą, podzielone
              geodezyjnie po ok. 1200 m2, po 15 zł od metra. Czy ktoś coś wie lub był tam?
              • Gość: hogi Re: działki letniskowe IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.07, 13:56
                tak ogłaszająsię nawet w pośredniku z tymi działkami,ale nie wybraliśmy się tam
                bo kierunek nam zupełnie nie odpowiada...
                • Gość: xyz Re: działki letniskowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 16:47
                  Dzisiaj znajomi kupili przy Lakowej ładną działkę przy asfalcie, nawet jest
                  kanalizacja, działka sucha i to za 25 zł/m2, ale bezpośrednio od właściciela, na
                  zasadzie "jedna pani drugiej pani", ja takiego szcześcia nie mam mieszkajac w
                  centrum miasta. Szkoda, ze sprzedający nie stawiają tabliczek na działkach
                  ułatwiłoby to sprawę jednym i drugim.
                  • Gość: drek Re: działki letniskowe IP: *.tktelekom.pl 02.04.07, 21:19
                    A jaka powierzchnia?
                  • Gość: hogi Re: działki letniskowe IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.07, 21:21
                    no tak cena przystępna,ale czy to takie szczęście to też pewności nie mam-ulica
                    Lakowa ma być droga wjazdowa na autostradę bynajmniej tak jest w planach-może
                    dlatego tak tanio póżniej już im nikt tego nie kupi;bardziej od Lakowej
                    interesowałaby mnie Busolowa muszę tam jeszcze pojeżdzić...
                  • Gość: xyz Re: działki letniskowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 21:23
                    1300m2 są jeszcze normalne ceny i sprzedający.Wszystko nie upadlo na głowę z
                    cenami, mieszkania też normalnieją wystrarczy spojrzeć w Zycie Częst...
                    • Gość: smogul sprzedam IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.07, 08:11
                      j.w działke budowlano-rolna na mariance rędzinskiej 1330m2 budowlana 1140 rolna
                      przy drodze głównej media oprócz kanalizacji 19m szer paundra@o2.pl
                  • Gość: xyz Re: działki letniskowe IP: 212.87.241.* 04.04.07, 13:13
                    te dzialki na Lakowej wisza w tej cenie od ponad roku. Okolica nie bardzo dla
                    mnie. Bedzie ruch, rzuc okiem w plany.
                    • Gość: k Re: działki letniskowe IP: 80.54.171.* 04.04.07, 22:04
                      a orientuje się ktoś ile kosztują działki w Jaskrowie o ile są takie do
                      sprzedania, bo w agencjach nieruchomości trudno jest na takowe natrafić?
    • Gość: piękny Łęg Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 13:14
      W Łęgu mam działkę i jestem bardzo zadowolona, tereny czyste, cisza, las, woda a
      z dojazdem to - własny mam. Ogólnie super zwłaszcza rekreacyjnie ale
      niekoniecznie. Wiem, że są tu tacy, którzy tego czegoś poszukują! a na pewno są
      chętni do sprzedaży w tych rejonach, podobno gmina też coś tam oferuje.
      • Gość: Olka Re: działki budowlane IP: *.zim.pcz.czest.pl 03.04.07, 14:13
        W którym miejscu jest ten Łęg?
    • Gość: Mleczko Re: działki budowlane IP: *.tktelekom.pl 03.04.07, 14:57
      Łeg za Kruszyną się znajduje, wejdz na www.pilot.pl tam mozna zobaczyc
      lokalizacje!tez tam mam działke rekreacyjna! polecam, z tego co wiem w gminie sa
      wytyczone na sprzedaz dzialki!ale kiedy przetargi to nie wiem, do Warty 100m ,
      dla wedkarzy raj:P ,lasy itp. Polecam zoabaczyc te okolice a nie szydzic!
    • Gość: tomek Re: działki budowlane / www.posrednik.czest.pl IP: *.trustnet.pl 03.04.07, 18:18
      może spróbuj dodać ogłoszenie i poczekać jakie wpłyną oferty?
      Polecam:
      www.posrednik.czest.pl
      baza ogłoszeń ==> Nieruchomości ==> Działki, grunty

• Gość: hossa Re: działki budowlane IP: 89.174.23.* 04.04.07, 23:39
      heh hossa
      • Gość: znowu w górę Re: działki budowlane IP: *.tktelekom.pl 05.04.07, 13:58
        Ceny znowu poszły w górę, zobaczcie!, nawet w mediach windują nieruchomości nie
        tylko sprzedający ale i inwestorzy...
        • altu Re: działki budowlane 05.04.07, 21:37
          ceny będą szły w górę.
          skończyło się zimowanie.
          teraz pora na wiosenny szał cen..

----
          Sprzedam dom..
    • Gość: Jeeest Re: działki budowlane IP: *.tktelekom.pl 06.04.07, 11:31
      Wielkanoc z działkami???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka