Gość: bilder IP: *.dclient.hispeed.ch 14.02.07, 05:39 Terrorysta...do komory z nim.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bodzio Re: Podejrzenie o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 10:24 I tak bogacą się nasi noooooowocześni BYZNESMENI, to złodzieje i hieny a nie ludzie.Pewnie chodził do kościoła i błagał Boga o to żeby nic się nie stało na kopalni. Ale co pożył to pożył, 8 lat w kiciu to mało dla takich.Ciekawe ile płacił pracownikom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Podejrzenie o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 10:45 pracowałem tam, to zakład dla niepełnosprawnych. Ale właściciel to kawał drania, robił "apele mundurowe", Zarobki 500 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Podejrzenie o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 13:20 no to się doczekał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid D. Re: Podejrzenie o korupcję IP: 212.87.232.* 03.03.07, 09:34 Odpowiedz sobie na pytanie jakim TY jesteś człowiekiem??? Skoro oceniasz kogoś kogo nie znasz , i osądzasz kiedy to nie Tobie dane jest sądzić !!!! Złodzieja można nazwać wytedy złodziejem kiedy go złapiesz za rękę, złapałeś???? Hiena to drapieżnik który pożera słabsze bezbronne zwierzęta a nie daje ludzią pracę. A zarobki adekwatne do umiejętności i efektywności. A Ty w jaki kolwiek sposób, spróbuj stworzyć chociażjedną 1/10 tego co stworzył ten NIEWINNY CZŁOWIEK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Podejrzenie o korupcję IP: 212.87.240.* 15.02.07, 10:39 jak mozecie pisac takie rzeczy nie znajac sprawy ani wlasciciela firmy ktory teraz odpowiada za swoich pracownikow ktorzy najwyrazniej nie potraktowali wykonywanej pracy powaznie..a jesli chodzi o korupcje to ma ona miejsce w dzisiejszych czasach i w panstwie jakim zyjemy na kazdym kroku jesli chcemy cos zalatwic.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość x Re: Podejrzenie o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 12:46 > teraz odpowiada za swoich pracownikow ktorzy najwyrazniej nie potraktowali wykonywanej pracy powaznie.. Jak odpowiada za pracowników, to jak wiedział że są wadliwe to nie powinnien ich sprzedawać,tylko wycofać i sprawdzić jak to sie dzieje że te śruby są złe, a w artykule wyrażnie pisze: > Policjanci ustalili, że pięciokrotnie przyjął łapówkę za sfałszowanie opinii technicznych od 48-letniego właściciela jednego z zakładów metalowych. Czyli z pełną świadomością, za wszelka cenę, nie licząc sie z tym że mogą zginąć ludzie na kopalni chciał je sprzedać i zarobić, więc nie pisz że to pracownicy są winni, nie wiem na czym i jak wygląda produkcja takich śrub, ale jaki im dostarczono metal z takiego robili śruby. Zastanów sie wogóle nad tym co napisałeś, bo z twojej wypowiedzi wychodzi na to, że dla ciebie ludzkie zycie też nic nie znaczy dajesz łapówkę i zarabiasz, bardzo to przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: Podejrzenie o korupcję IP: 212.87.240.* 15.02.07, 13:00 myslisz ze w firmie liczacej ponad 100 osob wlasciciel sprawdza sruby??czy ma od tego ludzi??ktorzy sa za to odpowiedzialni??a co do wadliwych srob i zagrozeniu zycia nic nie jest wyjasnione to sa jak narazie podejrzenia wiec nie badz taki pewien winy..trzeba patrzec obiektywnie..ale jak widac na ciebie praca i ludzie maja duzy wplyw.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: Podejrzenie o korupcję IP: 212.87.240.* 15.02.07, 13:03 prasa,media,ludzie a co z faktami?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość x Re: Podejrzenie o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 14:12 Nikt i nic nie ma na mnie wpływu, tak dla twojej wiadomości. Poza tym nie ma o czym rozmawiać, sąd rozstrzygnie jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Podejrzenie o korupcję IP: *.wip.pcz.pl 15.02.07, 13:57 Pracownicy robili dokładnie to co im kazano i z materiału, który był sprowadzany. Na razie jest to tylko podejrzenie korupcji, wiec lepiej osoby, któr nie mają pojęcia jak sprawa wygląda niech nie zabierają głosu, bo mają niewiele do powiedzenia w tej kwestii. Tak się składa, ze akurat jedno z moich rodziców tam pracuje, wiec jestem w temacie. To po pierwsze, a po drugie słusznie tu juz ktos zauważył, że korupcja jest obecna wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość x Re: Podejrzenie o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 14:24 Nie jestem pewna niczyjej winy, źle zrozumiałeś moją wypowiedz. Ja tylko zinterpretowałam artykuł, który przeczytałam. Jesteś bardzo bojowo nastawiony do ludzi, tak bojowo że nie rozumiesz co chca powiedzieć. Właśnie najwięcej moga powiedziec ludzie, którzy tam pracują, a tacy jak ja wypowiedzieć swoje zdanie na podstawie artykułu, ale ty nie bierzesz tego pod uwagę, tylko atakujesz, trzeba umieć rozmawiać. Właśnie, korupcja jest obecna wszędzie i dlatego należy z nią skutecznie walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Podejrzenie o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 14:50 Teraz TY mnie żle zrozumiałaś...ja nie pisałem tego do ciebie tylko do tych którzy są autorami pirwszych wypowiedzi. Oni uznali podejrzanego winnym,tak wynika z tego co napisali,a z tym się nie zgadzam!Nie mam nic do ciebie i nie uważam żebym nie umiał rozmawiać. Żyj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Podejrzenie o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 14:38 Zgadzam się z tym że narazie jest to tylko podejrzenie korupcji więc nie można uznać podejrzanego winnym! liczą się tylko fakty a one mogą go oczyścić z wszystkich zarzutów,sprawa może być dużo bardziej złożona niż się komuś wydaje.A nawiasem mówiąc korupcja w naszym kraju jest powszechna i jak mówi przysłowie "w Polosce tylko ryba nie bierze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość x Re: Podejrzenie o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 16:31 Już zgłupiałam, nie wiem z kim rozmawiam hehe. Ja mówiłam do Dawida, a odpowiada Michał, to jak sie nazywasz Michał czy Dawid - dobre. Sory, ale metlik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: Podejrzenie o korupcję IP: 212.87.240.* 15.02.07, 16:35 dobre podsumowanie z ta ryba.. Odpowiedz Link Zgłoś
62darek Podejrzenie o korupcję 15.02.07, 23:31 Po pierwsze wypowiadajac sie na jakis temat wypadaloby sie na nim znac a jestem pewny ze przymanjmniej wiekszosc nie wie nawet na czym polegaja badania wytrzymalosciowe. ale kazdy potrafi tylko krytykowac. wiekszosc krytykujacych tutaj osob nie zna sprawy i mysli tak jak chca zeby mysleli. ale to juz ich sprawa. szkoda tylko ze nie pomysla o tym ile osob znajdowalo tam prace. -"Zarobki 500 zł"- nawet jesli to po co tam pracowales?? -"Ja tylko zinterpretowałam artykuł, który przeczytałam."- najlepiej tylko interpretowac:/ Odpowiedz Link Zgłoś
zy2 Podejrzenie o korupcję 15.02.07, 23:51 Ja nie znam calej sprawy jak slusznie zauwazyl moj poprzednik wiec nie bede sie wypowiadal. ale smiac mi sie chce z tej calej akcji antykorupcyjnej. A kto w polsce robi najwieksze przekrety? Kto bierze najwiecej w lape? Moze ktorys kierowca ostatnio przekroczyl predkosc? no wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir 42 Re: Podejrzenie o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:15 Ale bronicie właściciela, to chyba rodzinka ten "dawid". Praca w kopalni z zagrożeniem jak zgłaszali wcześniej górnicy to (NIK w Bogdance- art) wychodzenie z domu i żegnanie się z rodziną - bo można nie wrócić, przez jakiegos smyka co robi przekręty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Podejrzenie o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:58 Dlaczego ktoś kto przeczytał artykuł nie ma prawa wypowiedzieć swojego zdania z zachowanie oczywiście kultury. Jakby było pochlebne i obronne to było by dobrze, ale jak juz ktoś krytykuje i ma inne zdanie, ze źle sie stało to zaraz się go atakuje. Artykuły w prasie są po to, aby ludzie wiedzieli co sie dzieje i zeby mogli mieć pogląd na ten temat i na podstawie artykułu mogą się wypowiadać i wcale nie muszą znać sprawy od środka, bo od tego są media. Zazwyczaj jest tak, że jak ktoś zrobi źle to są słowa krytyki i obrony normalne i trzeba się z tym pogodzić. Jedna i druga strona ma do tego prawo. A po drugie jeśli rzeczywiście ludzie tam zarabiają po 500 zł to uwłacza to ludzkiej godności za taką ciężką pracę - żadne pieniądze, a ci ludzie pracują bo nie maja innego wyjścia, ale ty pewnie tego nie rozumiesz i byc może nie zrozumiesz nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
62darek Re: Podejrzenie o korupcję 16.02.07, 12:59 nie kazdy artukul w prasie jest po to zeby ludzie wiedzieli jak naprawde bylo.trzeba do nich podchodzic z glowa i dystansem.choc wiekszosc slepo wierzy mediom. dla twojej wiadomosci ludzie nie zarabiaja tam 500zl!! i dla niektorych to wcale nie jest ciezka praca bo sobie olewaja i podpijaja.nie mowie oczywiscie o wszystkich ale sa tacy pracownicy wiec prosze cie nie mow mi ze to uwłacza to ludzkiej godności.widac ze nigdy tam nie bylas, nie pracowalas tam i nie wiesz jak to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Podejrzenie o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 13:12 O tym ,że zarabiaja tam 500 zł napisał tu ktos na forum, więc tylko przytoczyłam i wyraziłam swoja opinie. Wszędzie tak jest, ze jedni pracuja, a inni sie objaja. Owszem nigdy tam nie byłam nie pracowałam i nie mam najmniejszego zamiaru tam pracować i bywać. Owszem moge wierzyc w artykuł lub nie, ale wypowiedziec sie mam prawo. Zapewne teraz usłysze, że ci ludzie którzy sie tu wypowiedzieli negatywnie o zakładzie to nie maja o niczym pojęcia i wypisuja głupoty byc może, ale wiedz jedno że nie wszyscy wypisuja głupoty i zawsze gdzieś jest to ziarenko prawdy. Pozdrawiam i życze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
62darek Re: Podejrzenie o korupcję 16.02.07, 13:23 nie twierdze ze neima zadnej winy w calej tej sytuacji.jezeli by jej nie bylo nie byloby sprawy. chce tylko zauwazyc ze ludzie wypowiadoaj sie nie tylko na ten temat ale takze na temat calego zakladu bo korzystaja z okazji tej afery a z tymi niektorymi zarzutami sie nie zgadzam bo znam ten zaklad.nie mam zamiaru sie juz tutaj wypowiadac. wazne co ja o tym mysle, wiem i jest wiecej takich ludzi. wam zycze udanych konwersacji. Odpowiedz Link Zgłoś
2goska2 Re: Podejrzenie o korupcję 16.02.07, 14:01 skoro wszyscy sa tacy madrzy w zwiazku z prowadzeniem dzialanosci to zastanawia mnie dlaczegoo sami nie zaloza swojej i nie przekonaja sie ze to nie jest wcale takie wszystko piekne szczegolnie jak sie zatrudnia duza ilczbe osob. jesli chodzi o fundusze moj maz(choc prowadzi innego rodzaju dzialalnosc) zaczynal od zera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frugo Re: Podejrzenie o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 15:53 Co ma piernik do wiatraka, ze twoj mąz zaczynal od zera, nijak sie to ma do tematu. Jak się zatrudnia duża ilość osób to co, nie można byc uczciwym, bo to nie jest tak kolorowo? Rozumiem ZUS, podatki itp. Co ty piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Podejrzenie o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 11:02 Piszcie na temat, jak można być świadomym że sprzedaje się paskudny, wadliwy towar, który grozi katastrofą górniczą, a o świadomości można mówić bo jak wynika z art. właściciel dawał łapówkę za fałszowanie atestu.I to jest najważniejsze- to nasza Polska właśnie. Dorabianie się na ludzkiej krzywdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mxm Re: Podejrzenie o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 12:43 tylko pamiętaj,ze któś te śrubki musiał przyjąc (jakis gornik w kopalni)w tej bogdance i widzal ze atest byl lewy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Podejrzenie o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 14:19 i tak leciał interesik, a ludziska zwykłe robole co tam - niech giną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzyk Re: Podejrzenie o korupcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 22:57 Biurokracja wymyśliła atesty niemal na wszystko, podczas gdy powinny być one bezwzględnie wymagane tylko tam, gdzie chodzi o bezpieczeństwo. Jest niemal normą,że atest się po prostu kupuje. Uczynny urzędnik wskaże nawet fachowca, u którego taki papier można nabyć. Najlepszy jest tylko papier od wskazanej osoby. Wtedy papieru się nie czyta. Fachowiec wspomaga w potrzebie urzędnika i tak się to kręci. Tutaj Fachowiec pewnie był zbyt pazerny i nie podielił się z kim trzeba więc musiał zostać schwytany. Śmierć ludzi to nieszczęśliwy zbieg okoliczności. Zachowanie przedsiębiorcy było standardowe. Mógł nie dać i zamknąć firmę. A wtedy wadliwy sprzęt produkowałby ktoś inny. Bo kupienie atestu pociąga mniejsze koszty niż produkcja dobrego wyrobu. Każdy kto prowadzi jakąś działalność łapówki dawać musi. Czy jest to głupota urzędników czy dobrze zorganizowana mafia tego nie potrafię zgadnąć. Dość często urzędnik poleca mi dostarczenie jakiejś bzdurnej ekspertyzy, którą najlepiej robi Pan X. Więc ją zlecam, a wiadomo,że musi za nią zapłacić de facto mój Klient. Wiem, że jest to ewidentna łapówka, ale inaczej sprawy się nie załatwi. Oczywiście przekręt odbywa się w majestacie prawa. Koszt mam potwierdzony najprawdziwszą fakturą VAT prawidłowo zaksięgowaną przez wystawcę i przeze mnie. Gdybym gdzieś o tym doniósł to nie wiem, czy miałbym na tyle przerw w przesłuchaniach, aby mieć czas zrobić cokolwiek. Każdy, komu to chore państwo dało krztę władzy woła do drugiego: pieniądze albo życie. Prawdopodobnie każdy dopóki ma możliwość wybiera to pierwsze. Były Minister Sprawiedliwości Lech Kaczyński w wywiadaie telewizyjnym w roku 2000 stwierdził, że wielkość podatku korupcyjnego zbliża się do granicy, której żadna gospodarka nie wytrzyma. I dzięki tej logicznej wypowiedzi otrzymał mój głos w wyborach 2005. Że nie zrobi niczego w tej sprawie byłem pewny, ponieważ alternatywą może być tylko nieszczęśliwy wypadek. Czy wiecie jaką część ceny mieszkania na przykład stanowi"podatek korupcyjny"? Cieszyłem się gdy w Warszawie przewracano pomnik Feliksa D. Dziś Feliks D. staje się moim idolem. A z tym pomnikiem zrobili dobrze. Pomnik był nieładny. Odpowiedz Link Zgłoś