Gość: Gospodarz4321 re. wiatraki IP: 176.112.72.* 28.07.12, 21:06 Z tymi parkingami to nawet dobra propozycja ,ale w tej kadencji to o tym zapomnij nikt tego nie zrobi , Temu panu z Podlesia co planuje dojście do władzy to już dwukrotni podziekowano i niech o tym tez zapomni ja powtarzam kolejny raz wybierzmy trzecią drogę mogę w tym pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: re. wiatraki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.12, 14:17 Zorganizować referendum i zmienić władzę łącznie z radnymi może nie wszyscy są tacy źli ale z tego co dociera do mnie to osoby które nie są za społeczeństwem już chyba nigdy nie zasiądą na tych stołkach. Większych baranów nie było nie ważne co będzie później ważne aby teraz wyciągnąć kasę i postawić las betonowych słupów. Czy to prawda że były proboszcz z Podlesia odszedł w związku z budową tych wiatraków? Ponoć trafiły skargi że dostał w łapę od pana K. Ciekawe dlaczego sąsiednie gminy tak nie walczą o wiatraki a mają doskonałe warunki wietrzne. Stawiają na ludzi czy na kasę ???? Oceńcie sami wybierzcie mądrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.12, 13:57 Śmieszy mnie fakt że mieszkańcy Gminy Lelów są tak naiwni i wierzą w słowa pana wójta.Jemu i pani skarbnik chodzi jedynie o własne dobro i odpowiednie wypłaty.Najlepiej było by ograniczyć wszystkie wydatki gminy względem mieszkańców sprzedać co się da a na koniec ustawić w gminie wiatraki które dopełnią reszty.Jednym słowem scenariusz żywcem z Kariery Nikodema Dyzmy.Apropo jeszcze wiatraków nie wszyscy wiedzą że firma Conerga wynajmuje biuro w Warszawie które na ogół jest puste oraz że kapitał zakładowy tej firmy wynosi 50 000zł.Umowy zawierają albo z osobami mieszkającymi poza naszą gminą którzy mają działki u nas albo z osobami o ciężkiej sytuacji materialnej.Pierwszym nie zależy a drudzy nie skonsultują się z prawnikiem.Umowy mają tak skonstruowane że przeciętny człowiek się nie zorientuje że godzi się na bardzo niekorzystne warunki dla siebie.Oby Ci którzy tak gorąco pragną wiatraków gorzko nie zapłakali jak je postawią.Gdyby wiatraki były takie dobre ludzie sami musieli by się starać by je mieć u siebie tymczasem pojawiają się obcy sprytni psychomanipulanci którzy szelescą banknotami(w zasadzie obiecują a naiwni wierzą), skłócają ludzi ze sobą i głoszą że ludzie którzy protestują przeciw nim są zazdrośni bo nie skorzystają nic na wiatrakach.Otóż nikt tak naprawdę nie skorzysta nawet właściciele którzy podpisali umowy.Stracimy wszyscy bo na efekty negatywnego działania wiatraków nie będzie trzeba czekać długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.12, 14:54 Lelów: Jedna z firm chce postawić 20 wiatraków. Powstanie plan zagospodarowania przestrzennego 2012-07-25, Aktualizacja: 2012-07-25 09:31 Dziennik Zachodni BR Jedna z firm chce wybudować farmę wiatrową w gminie Lelów. W planach jest budowa ok. 20 wiatraków. Trwają rozmowy w tej sprawie. - Dyskutujemy o tym z mieszkańcami, radnymi i wszystkimi zainteresowanymi. Jesteśmy w trakcie uchwalenia planu zagospodarowania przestrzennego. To on zadecyduje o możliwościach stawiania wiatraków - tłumaczy Jacek Lupa, wójt Lelowa. PANIE WÓJCIE GDZIE TA DYSKUSJA NIECH PAN NAPISZE CO PAN Z TEGO MA NIKT NORMALNIE MYŚLĄCY TEN PROJEKT BY ODRZUCIŁ JEST ON NIE ZGODNY Z OCZEKIWANIAMI SPOŁECZEŃSTWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelowianin Re: gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.12, 10:14 Słyszałam że Pani Skarbnik zwołała tajną naradę z Judaszami ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk n...... Re: gmina IP: 176.112.72.* 30.07.12, 10:45 A ja obliczyłam że na 12 zakładów w jakich pracowała w ciągu ostatnich paru lat to w Lelowie zbliża się do rekordu. Slyszałam że p.Dyzma ma otrzymać w tym tygodniu ostateczne ultimatum na temat p.P.........Wiem z filmu że Dyzma sam nic nie wymyśli. I tak kolejne lata miną bezpowrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall an Re: gmina IP: 176.112.72.* 30.07.12, 13:00 Ta narada podobno jest poza naszą gminą Dyzma i inni już wyjechali.Może jakiś Serafin zfilmuje i będziemy mieli kolejną checę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.12, 22:32 P.P jest na urlopie, bo w gminie zagościł NIK. Zawsze kiedy coś się dzieje to opuszcza okręt jak szczur, by przypadkiem nie zatonąć. Myślę, że to wkrótce już się zmieni. Pójdzie na dno. Szkoda tylko, że pociągnie za sobą innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gospodarz Re: gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.12, 22:39 I co znowu będą handlować końmi jak to niegdyś bywało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 08:31 Od kiedy jest ta kontrola w gminie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelowianin Re: gmina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 12:44 Oj marne losy tej gminy ciekawe czy NIK dopatrzy się przekrętów w sprawie wiatraków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gospodarz 1 Re: gmina IP: 176.112.72.* 01.08.12, 08:44 NIK już wyjechał o wiatrakach nikt ich nie powiadomił.Dziwne że jak była kontrola p.Pieszczynska uciekła jak w Nakle , opozycja cicho siedziała a teraz znowu gromi.Przypomina to głos wołającego w puszczy.Mrówka - słyszysz słoniu jak tupiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wspomnieniowiec Re: gmina IP: 176.112.72.* 01.08.12, 11:17 Rada zaplanowała obniżkę wynagrodzenia p. Dyzmy za '' wydajną'' pracę na wzór Mstowa automatycznie pchła też ........... I to by wskazywało jakiś sens .Racja z tą mrówką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: gmina IP: 176.112.72.* 01.08.12, 11:20 Co na to komitet doradczy z p. Pośpiechem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: gmina IP: 176.112.72.* 01.08.12, 12:43 Komitet doradczy? To on cokolwiek sensownego robi??? Nie wiem ile kaw już wypili, ale konkretów żadnych nie znam. Jeśli takie są, to niech napisze ktoś, kto wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filuś nasze sprawy IP: 176.112.72.* 01.08.12, 12:58 Jeśli obniżać to wszystkim bo wszyscy nic w tej kadencji nie robią ,tak pierwszy jak i bezradni . Komitet doradczyto przydupasy którzy kiedyś korzystali z ODR i brali dotacje na kozy,owce swinie itd. diś pomagają jak oskubać gminę z kasy. Pospiech to jest nawiedzony prez sily niebieskia aby tylko być przy władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filuś 2 Re: nasze sprawy IP: 176.112.72.* 02.08.12, 09:13 MASZ całkowitą rację nie ma gospodarza nawet taką prozaiczną sprawę połamane gałęzie przed UG czy uschnięte rododendrony,teraz pies wykopał krzaki nie ma komu ponownie wsadzić i wszystko podlać trzeba pisać na forum ? wstyd.Podobno figurka celnika poszła do pieca,a postument się rozlatuje, nudnie zapowiada się święto ciulimu znowu coś sknocą pisząc w gazetach jak u nas cacy.Co z tymi czetochowskimi odchodami ktore mialy zasilić nasze drogi nic nie słychać.Co na to komitet doradczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: nasze sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 12:19 Komitet doradczy ma teraz ważniejsze zadania. Myślą jakby załatać dziury w budżecie za wszelką cenę i wyjść na plus wtedy będą mieć się czym chwalić. Jacy są to wspaniali. Coś dobiegło do mojego ucha że pani przewodnicząca stowarzyszenia szkoły podstawowej z Podlesia chciała usunąć swojego zastępce ostatnio na zebraniu na które zostali zaproszeni jej zwolennicy (jednocześnie zwolennicy wiatraków) a że zastępca jest przeciwny to im nie pasuje. Jednak głosowanie się nie udało z powodu niewystarczającej liczby osób. Oj pani prezes bardzo nie ładnie z Pani strony. Druga rzecz działki które sobie wójt zaczął wydzielać z placu szkolnego powoli okazuje się że tam miała być zrobiona baza dla materiałów budowlanych oraz betoniarnia na potrzeby budowy wiatraków. Czy nie można było wprost powiedzieć ludziom o co chodzi tylko ukrywać przecież wieś na pewno by się zgodziła na takie posunięcie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ucho Podlesia Re: nasze sprawy IP: 176.112.72.* 02.08.12, 13:55 Dodać należy że starą szkołę wójt chce przekazać we władanie i do remontowania stowarzyszeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: nasze sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 14:03 Tak najprościej jest zrobić. Szkoda że już zrobiono rewitalizacje rynku w Lelowie. Powinni na to wyłożyć mieszkańcy rynku. Masz drogę przed domem gminną - jest dziurawa? To Twoja dziura i ty ją napraw a nie gmina. Szkoła wymaga remontu - niech rodzice wyłożą pieniądze na remont itd. Tym tokiem rozumowania jeden wydatek wójta to pozostanie wyłożenie pieniędzy na święto Ciulimu bo chyba przybysze z DALEKA sami by nie zrobili go a resztę za sponsorują mieszkańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ucho2 Re: nasze sprawy IP: 176.112.72.* 03.08.12, 09:26 Nie do końca masz rację .W związku że to jest impreza ponad regionalna i o znaczeniu między narodowym gmina dostała 150 tys zl w 2010r/ wtedy byłam w radzie i stąd to wiem nie jak obecnie/ na zorganizowanie Swieta ciulimu i czulentu w 2011r było też 25 tys zł z PPJ Podobne dotacje dostaje Janów na lato filmowe czy Krakowski Kazimierz.Nowa władza przesunęła te 150 tys na 2012r zobaczymy co pokażą .O pieniądze na 2013 r już trzeba się starać.Do tego dochodzą sponsorzy tak że udział finansowy mieszkańców do tej imprezy jest prawie żaden.Jest to jedyna impreza o takim zasiegu do promocji naszej gminy. Nie niszczmy wszystkiego i wszystkich.Spytaj się każdego z czym kojarzy Ci się Jarocin Giżycko a każdy odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ucho 3 Ucho 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.12, 15:39 Popieram Cię UCHO 2 . Takich opinii i uwag tu potrzeba a nie tylko źle i jeszcze gorzej. "Pomyj" i nieprawdy na tym forum już nikt nie prostuje bo chyba tylko tu o to chodzi aby kogoś głównie nową /władzę/ oczernić. Ta już niedługo się skończy i co dalej tylko krytyka - bardzo fajne i wygodne zadanie szczególnie bez odpowiedzialności za" słowa". STARA była Władza jest spalona i trzeba myśleć ewentualnie o nowych kandydatach. Myślmy o przyszłości nawet krytykując ale merytorycznie .Ktoś na tym forum napisał, że Wójt sprzedał starą szkołę w Podlesiu ganiąc go za to. Teraz ktoś pisze, że przekazał ją Stowarzyszeniu. Wynika, że obie te decyzje są błędne?. Może podpowiedzcie tę na jaką czekacie. W przeciwnym razie cokolwiek zrobi będzie skrytykowane.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Ucho 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.12, 19:39 Co do szkół to w Podlesiu są trzy budynki szkolne. Sprzedany został w Podlesiu koło kościoła jeden budynek. Nowa szkoła koło przystanku PKS została oddana stowarzyszeniu. Na tym samym placu za szkołą stoi druga stara szkoła (były tam klasy (6-7-8) oraz dyrekcja u góry chyba mieszkają lokatorzy. I ten budynek Wójt chciał na siłę wcisnąć stowarzyszeniu jako bonus do nowej szkoły. Za tym budynkiem jest jeszcze boisko i drugie tyle placu który jest nieużytkiem tam rozpoczęło się wydzielanie działek o którym było wcześniej. Więc nie piszcie że i to nam nie pasuje i tamto jak nie znacie danej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gospodarz4321 Do ucho3 IP: 176.112.72.* 03.08.12, 15:55 Znowu ktoś myśli podobnie jak ja co doceniam ,czyli moje hasło ,, szukamy trzeciej drogi'' jest nadal aktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk 2 Re: Do ucho3 IP: 176.112.72.* 04.08.12, 09:18 Widzę że jesteś obiektywnie i dobrze zorientowany w historii naszej gminy proszę więc napisz obiektywnie jak i kiedy powstawały wodociągi na naszej gminie i czy są jakieś tereny bez wodociągu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec gminy Re: Do ucho3 IP: 176.112.72.* 04.08.12, 11:13 O ile pamiętam /nie latami/to wodociąg w centrum Lelowa powstał za Pośpiecha i śp.Andrzeja Grabowskiego chyba też w Nakle,w Ślęzanach motorem był ks.Grudzień z funduszem kościelnym,wKonstantynowie po powodzi za Klecza nie pamiętam Melchowa i kawałka Bialej Wielkiej.Najwięcej powstało za Szydłowskiego tj Podlesie,Celiny,Kopanina,Drochlin,Posłoda,Biała Wielka tzw(stara wieś) i powstały jakby nowe ujęcia w Lelowie i Mełchowie .Oczyszczalnie ścieków powstała za Klecza,nie pamiętam pierwszej kanalizacji w Lelowie, potem linie pociągnął Szydlowski (osiedle , Żwirkowskiego Leśna najdroższa inwestycja jak mówią to oczyszczalnia i mało wydajna , b drogo wyniósł wodociąg ostatni Posłoda ,Biała Wielka ponoć ponad 5 miln. Napewno są jeszcze inne miejscowości bez wody lecz nie jestem zorientowany.Podobno bez wody jest Grudek ,Paulinów /jest prywatny/ itp.Może coś ominąłem .Proszę poprawić. Takie informacje pozwolą spokojnie i rzeczowo ustalić pewne fakty.Z tego widać że każda rada coś zrobiła dla rozwoju nasze małej ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gospodarz4321 Do ucha z podlesia IP: 176.112.72.* 04.08.12, 13:46 Wodociągu niema jeszcze w Staromiesciu na dwóch koloniach. Z tego co mi wiadomo tow tej kadencji nic z tego nie bedzie żaden z bezradnych przy tej pani z budzetu nic nie ugryzie jak to bywało kiedyś no i nie bedaczm mieli robić sobie kampanii wyborczej, może to i dobrze prędzej sie ich odsunie od polityki łącznie z dyzmą. Ja wiem że nowymi wójtami chcieli by być panowie z Podlesia i Drochlina ale ich czas już przeminoł i nich dadząsobie spokój z agitowaniem mieszkańców. Oni też liczą tylko na 10 tys. pensji i nic więcej ale to nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca amator Re: Do ucha z podlesia IP: *.play-internet.pl 06.08.12, 11:11 Jeśli można się wtrącić to na pewno nie mają po 10 tyś a nawet jeśli tak to jest potrącane 40% podatków i opłat to znaczy że na rękę otrzymują ok 6 tys. Tak jest w całym kraju.Od podatków i śmierci nie da się uciec.Szkoda natomiast jest taka że część z odpisów z podatków wpływa do gminy gdzie się jest zameldowany ,przepis ten stosuje się też do opłat od samochodów np;wszelkie leasingi opłaty idą do miasta lisingodawcy. Stąd Katowice czy Częstochowa ma dodatkową kasę i jeszcze PIT i CIT. Często piszecie o zadłużeniu gminy to dotyczy prawie wszystkich biedniejszych gmin które realizują bąć realizowały jakieś inwestycje najpierw należy wziąć kredyt na 100% danego zadania a potem po rozliczeniu dostaje się zwrot w% przyznanej promesy.Zawsze pozostaje jakieś 20 % zaangażowania środków własnych w zadanie.Teraz na naszej gminie mieszkańcy zakładają prywatnie baterie słoneczne do podgrzewania wody ,biorą 100% kredytu w Krakowskim Banku potem po zrealizowaniu zadania dostają ok 50% zwrotu z WFOŚ. Takie zwroty już nastąpują i taka jest procedura.Jeśli jakaś gmina ma wysokie zadlużenie to często nie z braku gospodarności lecz realizacją jakiś ważnych zadań.Np; podobno w Koniecpolu zaczyna już brakować pieniędzy na bierzącą dzialalność.Z sąsiadow najlepiej stoją Kroczyce wysokie dochody z turystyki i hotelarstwa ,rolnicwo w zaniku nie robią nawet dożynek i np; Żarki targ daje na czysto ok 2mln zł i sporo obówników i małych zakładów które płacą podatki.Taka jest naga prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ucho3 wodociągi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.12, 20:18 Nie wiem kiedy były budowane wodociągi i inne inwestycje ale każda Rada zapewne wniosła coś pozytywnego w rozwój Gminy i tak to oceniam. Popieram również ostatni i nie tylko wpis Gospodarza 4321 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re:kto nami rządzi IP: *.centertel.pl 06.08.12, 13:28 Drogi Radco amatorze , na jednym z zebrań w 2010 r z udziałem mieszkańców i Radnych byłemu wójtowi inż mgr Szydłowskiemu zarzucono , że podniósł sobie zarobki do 12 tys zł miesięcznie i że sobie zrobił dojną krowę z tej biednej Gminy . Były wójt nie zaprzeczył . Pretensje kazał kierować do Radnych, którzy byli skłonni dawać takie prezenty . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca amator Re:kto nami rządzi IP: 176.112.72.* 06.08.12, 13:48 Znowu bijesz pianę niepotrzebnie nie znając tematu takich zarobków w gminie Lelów nie było i chyba nie będzie Szydłowski był i to historia przynajmniej podatki wpływały do Lelowa.Dyskutujemy o trzecim wyjściu starym i obecnym dziękujemy i szkoda wspominać .Napisz jak uatrakcyjnić naszą gminę aby zdobyć turystów i inwestorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gospodarz4321 nasze sprawy IP: 176.112.72.* 06.08.12, 14:14 ]Nie tylko wójtowie doją gminę kiedyś pytałem ile zarabiają urzedasy w gminie o najniższego zaszeregowania do najwyższego na migaczu kończąc bo o skarbnicy to wiemy ,ale do tej pory nikt mi nie odpowiedział. Ja chciałbym choć te 10 procent z tych 12 tys. bo dziś mam 683 zł rolniczej rety, w tym dwóch bezrobotnych. Ponoć w Lelowskich szkołach też się dobrze zarabia ile tego nie wiem. Piszecie że w koniecpolu jest cieniutko i u nas bedzie to sam już niedługo nawet na papier do twarzy im braknie i przyjdą do chlopa po słomę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: nasze sprawy IP: *.centertel.pl 06.08.12, 14:53 Drogi amatorze , skąd u Ciebie takie podniecenie i zarzucanie komuś nieznajomości tematu . Mam wrażenie , że należysz do tych nawiedzonych ponoć wykształconych mgr-ów . Jeśli masz trochę inteligencji to przeproś , gdyż obawiam się , że to Ty kłamiesz i manipulu -jesz ludżmi . Jak tu milczeć jak wokół tyle nie prawdy się pisze . A to na dowód . Spokojnie policz i się nie denerwuj . 2 plus 2 itd . www.biplelow.pl/dokumenty/Jerzy_Szydlowski_2010.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca amator Re: nasze sprawy IP: 176.112.72.* 06.08.12, 16:48 Bez podniety wszedłem na BIP jak sugerujesz i tam za 8 mies jest 77tys to wychodzi jakieś 9.5 tys czyli na rękę ok 6 tys i to pod koniec 2 kadencji a nowy na starcie to otrzymał i tu jest moje ''podniecenie'' choć nie do końca. Proszę wejdż na BIP innych gmin np;Koniecpola czy Kroczyc.Po co w kółko mielić to co było .Startuj i takie uposażenie otrzymasz.Proszę o dyskusję i propozycje na temat przyszłości naszej gminy a nie zebranie nudne jak ZBOWID.ps. moja żona jest od tego rolnika lepsza bo ma 750 zł miesięcznie emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nasze sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.12, 20:39 zgadzam się z radcą amatorem. spójrzmy tam, gdzie dobrze się wiedzie i próbujmy brać przykład, a nie roztrząsajmy ciągle kto ile kiedyś tam dostał. jak będziemy się tak babrać w przeszłości to zabraknie czasu na zadbanie o lepszą przyszłość. jak najbardziej się zgadzam z tym, że potrzebni są w gminie inwestorzy, ale oni niestety na zawołanie się nie pojawią. przede wszystkim to musimy się przestać szarpać wzajemnie. w szkołach dobrze zarabiają? szczerze mówiąc nie znam się, odcinków z wypłaty nie widziałem, ale nie sądzę. tyle się w telewizji teraz nawet słyszy jak nauczyciele słabo zarabiają, a i praca niepewna. najcieplejsze posadki w tej naszej gminie to lekarze mają, a niektórzy podobno i więcej od wójta zarabiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: nasze sprawy IP: *.centertel.pl 06.08.12, 22:42 Drogi Radco amatorze , to co bliżej jesteśmy 10 tys zł jak pisałeś czy 12 tys zł Brutto ? . Ta pozorna różnica , to właśnie ta emerytura rolnicza żony i więcej o którą masz pretęsje . Włącz myślenie ! . To 40 % o których pisałeś i tak je próbujesz lekceważyć to za to inz mgr Szydłowski prawdopodobnie dostał wyrok w Sądzie : czy to nie chodzi o odpisy od podatku ? Chyba było co odpisywć skoro Sąd wydał wyrok . Włącz myślenie ! czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,10415773,Kandydat_skreslony_za_wyrok.html Może policzysz chociażby dla Gospodarza 4321 ile Brutto zarobił inż mgr Szydłowski . Ile wychodzi ? Nie kłam nie manipuluj . Jak wyluzujesz i wyjaśnimy to , przejdziemy do zarobków innych , o których wspomniał Gościu jak to mało zarabiają , a obiecuję do inwestorów wrócimy . Chyba , że chcesz nam zamknąć usta jak Putin. Co wybierasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk2 Re: nasze sprawy IP: *.play-internet.pl 07.08.12, 09:52 Przestajń ciągle pisać na Szydłowskiego nie ma go już 2 lata przeszłość , nie interesuje z kim i gdzie śpi nikogo to nie interesuje , był niknął cześć, jego poprzednik siedzał w więzieniu inny przyczynił się do ........ same kryształy Nas interesuje terażniejszość i przyszłość. Podaj pomysły co zrobić aby się żyło w gminie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do historyka Re: nasze sprawy IP: *.play-internet.pl 07.08.12, 13:48 Właśnie , a co z pomysłem wiatraków w gminie Lelów ? To prawda , że nowe władze Lelowa ukradły pomysł byłemu wójtowi Szydłowskiemu i teraz się chwalą jak swoim ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelowianka Re: nasze sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.12, 16:57 Drogi mieszkańcu, chyba troszkę za bardzo jesteś zacietrzewiony w swojej postawie. uczepiłeś się tego co JUŻ MINĘŁO i odpuścić nie chcesz. ja się tam zgadzam z gościem i amatorem! zajmijmy sie tym co teraz u koryta siedzi i tymi co po nim przyjdą! mnie tam juz nie obchodzi ile Sz. wziął i czy oszukiwał. pewnie, zła jestem, że tak się działo, ale zająć się trzeba tym co teraz jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: nasze sprawy IP: 176.112.72.* 08.08.12, 08:40 Popieram Cię koleżanko całym sercem ja też mam dość tego głupiego zacietrzewienia przypuszczam nawet się domyślam że to ciągle pisze ta sama osoba -MW lub TK . Co do wiatraków można tak powiedzieć że jakieś 3 lata temu sygnalnie podpisano parę umów z rolnikami i to w nie kolidujących miejscach miało to być eksperymentalnie lecz wycofano się z tego pomysłu więcej może powiedzieć mrugający.Jeśli chodzi o mnie to jestem sceptykiem. Zbliża się święto Ciulima sztandarowa impreza do promocji naszej gminy zastanówmy się co by tu zrobić aby pozyskać jakiegoś inwestora i więcej turystów żeby nam choć trochę było lżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam pomysl Re: nasze sprawy IP: *.play-internet.pl 08.08.12, 08:54 Proponuję aby znależdż inwestora do produkcji wody np; pod nazwą - koszerna.Parę lat temu uruchomiono produkcję wody Zloty Potok i idzie jak woda. Mamy orginalne żródla też można by konfekcjować.Klimat i zwyczaje idą w tym kierunku aby spożywać jak najwięcej naturalnej wody.Pokłady są brakuje tylko inwestora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary pomysł Re: nasze sprawy IP: 176.112.72.* 08.08.12, 13:13 W rynku i w uliczkach jest sporo wolnych lokali proponuję uruchomić usługi szewskie,kaletnicze,dorabianie kluczy,naprawa i sprzedaż zegarków,introligatornia ,ksero po te usługi jeżdzimy do miast zamiast mieć na miejscu.Nie sprzedawajcie przedszkola potrzebny jest nam dom dziennego pobytu seniorów i trochę mniej sprawnych.Pamiętam kluby,kawiarnie GS w Bialej .Tego nam brak wieś się starzeje a nie ma gdzie i do kogo gęby otworzyć ,wypić herbaty zagrać w tysiąca itp tylko ogłupiająca telewizja nam została oraz skakanie jeden drugiemu do gardła pozostał jakiś smutek i czekanie na śmierć piszę do starych nie do młodzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: nasze sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.12, 22:02 Jak nie wiesz ile zarabia nauczyciel w szkole to nic prostszego, można sprawdzić podstawę w siatce płac nauczycieli- to za pełny etat, a takich jest niewielu, większość ma po części etatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gospodarz4321 nasze sprawy IP: 176.112.72.* 09.08.12, 11:47 Po przekształceniach trochę im się ucieło ale do tej pory siedzieli jak u pana boga za piecem ci co stracili kartę nauczyciela poznają jak wyzyć za 1300 zl czyli jak kilka milionów Polaków. Lelowianie nie proponujcie koszernej wody mineralnej bo ona nie dla naszych , jak tak uwielbiacie koszerne jadło to jeszcze załóżcie jarmułki wszyscy będa widzieć kim jestescie i z kim trzymacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: nasze sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.12, 13:19 Ludzie ten niby: gospodarz, historyk, obserwator i filuś, Max to jedna i ta sama osoba, bo pisze z tego samego IP. Mało tego bardzo cwany bo zadaje pytania a potem sam sobie na nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosty chłop Re: nasze sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.12, 14:41 wreszcie ktoś o tym wspomniał! tez mi cos śmierdzi w tym "gospodarzu". taki mądry, wszystkim w portfel juz zajrzał. najprościej to źle życzyć. ja tam nauczycieli szanuje, bo dobrze mi dzieci nauczyli złego slowa nie powiem! a gnidy to sie w kazdej specjalnosci znajdą. a co, teraz ci sie jeszcze pomysły na inwestycje nie podobaja? lepsze cos niz nic! a źródeł u nas całkiem sporo. i nie posądzaj ludzi o innowierstwo bo to nie po bożemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiaterek Re: nasze sprawy IP: 176.112.73.* 09.08.12, 15:56 Kiedy nastąpi przewietrzenie etacików w Urzędzie Gminy? Gmina się gwałtownie wyludnia a UG rozrasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max do detektywa gg IP: 176.112.72.* 09.08.12, 16:24 Puknij się w swoją pustą główkę. Na forum używam jednego nicka. Być może ktoś bawi się w to, co opisujesz, ale w tym przypadku na 100% się mylisz (przynajmniej jeśli chodzi o moją osobę). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP Re: do detektywa gg IP: 176.112.73.* 09.08.12, 17:55 Adres o początku 176.112.72.* obejmuje 256 podadresów i jeśli routery nie mają zewnętrznych IP to ilość użytkowników jest w praktyce dowolnie duża. I na pewno nie jeden, dwóch czy trzech. Na zmianę nicków nic nie poradzicie jeśli się nie logują. Pozdrawiam specjalistów w każdym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gospodarz4321D Do gościa gg. IP: 176.112.72.* 09.08.12, 16:29 Dobrze to sprawdziłeś jak nie to zrób to jeszcze raz . idąc twoim tokiem rozumowania to na tym forum piszą tylko trzy osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowe stare pomysły Re: kto nami rządzi IP: *.play-internet.pl 09.08.12, 17:40 PANIE WÓJCIE JAK PAN MOŻE REALIZOWAĆ POMYSŁ FARMY WIATRAKÓW BEZ ZEZWOLENIA INŻ MGR JERZEGO SZYDŁOWSKIEGO . TO JEST JEGO POMYSŁ I WARA KOMU . WSZYSCY MUSZĄ WIEDZIEĆ , ŻE TEN FANTASTYCZNY POMYSŁ JEST POMYSŁEM JERZEGO SZYDŁOWSKIEGO . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: kto nami rządzi IP: 176.112.73.* 10.08.12, 07:00 "Nasza gmina nagradza najzdolniejszych uczniów. Na Sesji Rady Gminy Lelów w miesiącu czerwcu, wręczono uczniom o najwyższej średniej ocen w danej szkole, jednorazowe stypendia naukowe. Są to pierwsze pieniądze, które dzieci otrzymały za efekty pracy, jaką wkładają w zdobywanie wiedzy. Radni naszej gminy podjęli uchwałę i przyjęli regulamin przydzielania corocznego, jednorazowego stypendium naukowego dla najlepszych uczniów, tak aby stało się to stałą praktyką i nową tradycją w Gminie Lelów. Jest to kolejny dowód, że Gmina Lelów bardzo wysoko ceni edukację, w każdym tego słowa znaczeniu. Wyróżnione osoby to: Teresa Gorczyczyńska ze Staromieścia, ucz. Zespołu Szkół w Szczekocinach LO kl. III – 300 zł Angelika Garncarz z Lgoty Błotnej, ucz .kl. III IXLO im. C.K. Norwida w Częstochowie – 300 zł Natalia Gęsikowska z Nakła, ucz. klasy III Gimnazjum w Lelowie – 200 zł Jenifer Janik z Lelowa, ucz. Kl. III Gimnazjum w Lelowie – 200 zł Agnieszka Pawlik z Lelowa, ucz. kl. VI Szkoły Podstawowej w Lelowie – 200 zł Piotr Mróz z Nakła , ucz. kl. IV Szkoły Podstawowej w Nakłe - 200 zł Przy tej okazji gratulujemy wszystkim wyróżnionym uczniom i Ich rodzicom oraz składamy serdeczne podziękowania wychowawcom klas i dyrektorom szkół wyróżnionych uczniów. Stefania Wójcik Inspektor ds. oświaty " A gdzie są nagrody i podziękowania dla nauczycieli przedmiotów dzięki którym uczniowie osiągnęli sukces. Przez gardło wam nie przechodzi? Sami się przygotowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do nauczyciela Re: kto uczy nasze dzieci IP: *.play-internet.pl 10.08.12, 12:20 Kochany , co Ty jeszcze chcesz Nagrody ? Jak Ty nawet jak widać nie umiesz czytać ze zrozu - mieniem . Przecież pod spodem masz napisane jak byk : serdeczne podziękowania dla wychowawców i dyrektorów . Zamilcz waść wstydu oszczędż . Co jeszcze chcesz zerwać skórę z tego rolnika i jego emerytury w wysokości 650 zł ? A to jako ciekawostka , może ktoś znajdzie dla siebie ciekawą lekturę : www.biplelow.pl/artykuly/176 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: kto uczy nasze dzieci IP: 176.112.73.* 10.08.12, 14:01 Do rolnika: nie płacisz wcale podatku dochodowego, nie płacisz wcale składki zdrowotnej, 96 % emerytury, czyli 624 zł dostajesz od państwa, bo ze składek miałbyś 26 zł. Uzbierałeś sobie na bułkę dziennie. Za nic, bo nie za pracę, dostajesz dotacje unijne. Tak więc zamilcz w sprawie kasy! Ale do rzeczy, szkoda, że nie zrozumiałeś mojego postu, choć nie do ciebie był skierowany. Jeszcze raz prościej: tak jak trener sportowca tak nauczyciel przygotowuje ucznia ze swojego przedmiotu. Żadnych zasług w tym temacie nie mają ani dyrektor ani wychowawca. Już zrozumiano o co chodzi? I nie pisz więcej o sprawach, o których nie masz zielonego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bleble Re: kto uczy nasze dzieci IP: *.play-internet.pl 10.08.12, 17:03 Myślę , że jednak minąłeś się z powołaniem . Jeśli porównujesz się do trenera to bądż uprzejmy pokazać umowę , którą zawarłeś z Polskim Związkiem .......... Zamilknąc w sprawie kasy ? a o co Ci chodzi jak nie o kasę ? Przecież podziękowanie dostałeś choć pisałeś , że nie . Piszesz : Żadnych zasług w tym temacie nie mają ani dyrektor ani wychowawca .To co w końcu mają mieć jakieś jak to określasz zasługi czy nie ? Blebleble A tak na marginesie , jaki jest średni poziom nauczania w Twojej klasie , którą prowadzisz ? Proszę nie obrażaj się . Pytam , gdyż często tak bywa , że Ci najlepsi zawdzięczają swój sukces : bądż sobie , bądż zaangażowaniu rodziców . Jednak jestem przekonany , że w Twoim wypadku tylko Tobie ? Nagroda się należy . Rada na przyszłość . Zmień umowę z organem prowadzącym , uzależniającą wysokość Twojego wynagrodzenia od liczby tych najlepszych uczniów np zwycięsców olimpiad Na początek 1000 zł od dziecka ok ? Ale musimy się spytać tego rolnika , którego tak podsumowałeś , nauczycielu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: kto uczy nasze dzieci IP: 176.112.73.* 10.08.12, 20:20 Nawet nie umiesz sklecić sensownego tekstu. I nadal NIC NIE ROZUMIESZ! Podaj nazwisko tego super-ucznia-samouka przygotowanego przez rodziców. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bleble Re: kto uczy nasze dzieci IP: *.play-internet.pl 10.08.12, 21:39 Bleble , przecież masz napisane jak byk : często tak bywa , że Ci najlepsi zawdzięczają swój sukces : bądż sobie , bądż zaangażowaniu rodziców . To co rządasz nazwisk . Między nami , masz jakieś kłopoty . Wyluzuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: kto uczy nasze dzieci IP: 176.112.73.* 11.08.12, 13:07 Na twoim przykładzie Lidzia (czy jak ci tam?) widać, jak byk, jak to jest kiedy o czymś pisze ktoś, nie mając o tym zielonego pojęcia. Bo na pewno nie jesteś nauczycielem i wylecz się z kompleksów wobec pedagogów. finito. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIP Lelów BIP Lelów IP: 176.112.73.* 10.08.12, 16:16 Historia firmy PROFIT (właściciel Lidia Piestrzyńska) 2009 – firma wznawia działalność gospodarczą 2011 – Firma zawiesza działalność (31.01.2011 r.) Oświadczenie majątkowe Lidii Piestrzyńskiej: za 2010 część A pkt VI: Prowadzę działalność gospodarczą: nie prowadzę. za 2011 część A pkt VI: Prowadzę działalność gospodarczą: Prowadziłam jednoosobową działalność gospodarczą Biuro Konsultingowe Profit, dochód 14583 zł (za jeden miesiąc) No ja tu widzę ewidentne składanie fałszywych informacji. W latach 2009-2011 firma działa, wg historii firmy na stronie piestrzynska.pl. Oświadczenie majątkowe za 2010: nie prowadzę działalności gospodarczej. Oświadczenie majątkowe za 2011: prowadzę działalność gospodarczą. Co wy na to obywatele gminy Lelów? Co wy na to radni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Wiatraki w TV INFO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.12, 09:39 Co sądzicie o wczorajszym programie na temat budowy wiatraków w TVP INFO Katowice ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MR Re: Wiatraki w TV INFO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.12, 20:46 Czy nasza gmina wystąpi o pozwolenie do Ministerstwa Rolnictwa ??? www.tvp.pl/wroclaw/aktualnosci/rozmaitosci/zamieszanie-wokol-wiatrakow/6303964 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gospodarz4321 nasze sprawy IP: 176.112.72.* 11.08.12, 13:30 Temu mgr, nauczycielowi po szkole wieczorowej proponuje aby się dalej nie meczył w oświacie tylko niech obsieje wszystkie ugory na terenie gminy . Dostanie unijne dotacje nie będzie płacił podatku dochodowego i kasy bedzie miał tyle że jej nie uniesie. Co do nagród dla najlepszych uczniów to żadna nowość bo były już przyznawane za Klecza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Gospodarza4321 Re: kto uczy nasze dzieci IP: *.play-internet.pl 11.08.12, 16:05 Dzięki za te słowa . Widać z tego , że mamy następnego nawiedzonego wysoko szkolonego magistra . Boże chroń Nasze dzieci przed takimi . Czyżby to któryś z wychowawców tych dzieci z tej listy . Szkoda , że nie miał odwagi pochwalić się co do średniej ocen w klasie . Nie , jego tylko obchodzi nazwisko dziecka . Dopiero miałby na kim się wyżywać . Moż znacie ten Typ . Piszcie, nie lękajcie się . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blebleble Re: kto uczy nasze dzieci IP: 176.112.73.* 11.08.12, 18:23 Twoje kompleksy Lidka (czy jak ci tam?) są dużo większe niż się początkowo wydawało. I tyle jadu masz w sobie wyluzuj, weekend. Wszystkiego najzdrowszego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bleble Re: kto uczy nasze dzieci IP: *.play-internet.pl 11.08.12, 20:19 Bleble - wychowawco , nauczycielu nie czujesz tego , że kompromitujesz swoje środowisko . Jak zwykle nie ważne co , ale kto . Kto śmiał mi nauczycielowi z wyższym wykształceniem zwrócić uwagę . Dzisiaj to z wyższym wykształceniem Picce rozwożą . Trochę pokory w stosunku do innych ludzi . Jednak tą średnią ocen w swojej klasie musisz mieć naprawdę niską skoro milczysz . O nagrodzie zapomnij , gdyż Ci się nie należy . Siadaj pała . Proponuję Dyrekcji przyjżeć się dokładnie kogo zatrudniają . P.S. Lidce daj spokój , gdyż ona od dawna wie co Ty sobą reprezentujesz i próbujesz się ślizgać i wyłudzać pieniądze . Masz całą klasę , a nie 1 dziecko i o tym nie zapominaj . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: kto uczy nasze dzieci IP: 176.112.73.* 11.08.12, 22:13 Kobieto udławisz się swoim jadem, skończ te prowokacje. Doucz się też co to jest EWD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bleble Re: kto uczy nasze dzieci IP: *.play-internet.pl 12.08.12, 12:04 Teraz wyskakujesz ze wskażnikami EWD . Koniecznie chcesz błysnąć . Dlaczego nie pochwalisz się tymi wskażnikami ? Czyżby nie były zbyt zadowalające jako lektura dla Rodziców nie wspomnę o organie prowadzącym . Najgorsze jest jednak to , że pomimo wykształcenia nie umiesz czytać ze zrozumieniem , a bieżesz się za wychowanie dzieci . No i jeszcze ta pogarda do środowiska w którym żyjesz i egzystujesz . Popraw się . Nie jesteś pępkiem świata . Za drzwiami czekają następni . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: kto uczy nasze dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.12, 15:16 Gospodarzu Twoje wypowiedzi faktycznie stają się co raz gorsze, az przykro patrzeć. Nie wiem kto (Lidka, nie Lidka czy inny nauczyciel) się tutaj przerzuca obelgami. Ludzie, po co tyle jadu? Dobrze ktoś wcześniej napisał, że nauczycielom mamy byc za co wdzieczni. u nas ciągle tego brakuje, potrafimy tylko się pienić. ja pracuję poza lelowem i naprawdę chyba nasza gmina to ewenement pod względem wzajemnej nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: kto uczy nasze dzieci IP: 176.112.73.* 12.08.12, 18:12 do Szachrajki Wystarczy już tego twojego podgryzania po moich kostkach, łaskocze. Wyżyjesz się jutro na tych biedakach w gminie. Nie zapomnij zrobić anonimowej ankiety co o tobie sądzą. Ja już wiem, a ty? Czy to prawda, że leczyłaś się z choroby alkoholowej? Czy do pisania na forum używasz służbowego laptopa z internetem w playu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gospodarz4321 kto uczy nasze dzieci IP: 176.112.72.* 12.08.12, 18:06 Obraził się że napisałem prawdę.Gościu przejdz po naszych szkołach i sprawdz ilu nauczycieli odwalilo pięć lat na studiach dziennych a ilu jest po LO i wieczorówkach tych drugich to chyba 80 procent wdodatku kasają się jak żmije bagienne,niedługo pierwszy dzwonek to ten jad przeleją na nasze dzieci bo bedą sie mieli na kim wyżyć oczywiscie nie mówie tu o wszystkich i wtym miejscu zadaję pytanie kto uczy nasze dzieci a rolnikom niech nie zazdroszczą unijnych dotacji i ciezkiej pracy cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbiciel wykształcenie IP: 176.112.73.* 12.08.12, 19:08 Dossier Lidii Piestrzyńskiej Przygotowanie zawodowe: Uniwersytet Warszawski, Wydział Nauk Ekonomicznych w Warszawie, Podyplomowe Studia „Marketing terytorialny – promocja miast i regionów”. 2009/2010 Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Zarządzania im. Leona Koźmińskiego w Warszawie - Podyplomowe Studium Menedżerskie dla Inżynierów z programem MBA - w trakcie I UWAGA: takie skończyła studia, miała więc wtedy lat 37, stara coś była co? Akademia Górniczo-Hutnicza w Krakowie – Wydział Zarządzanie, 1996 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: kto uczy nasze dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.12, 22:40 Nie ważne, czy ktoś skończył studia wieczorowe, dzienne, czy zaoczne, ważne czy nadaje się do pracy z uczniami, czy nie. Teraz mnóstwo jest ludzi z wyższym wykształceniem- bezrobotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h2o Re: kto uczy nasze dzieci IP: 176.112.73.* 13.08.12, 07:23 No tu to się głęboko mylisz, bardzo głęboko. Takie poglądy to już chyba tylko na wsi funkcjonują. I w głowach "wieczorowych", bo co mają mówić, że mają marne wykształcenie? Miernoty na "dziennych" wypadały po pierwszym semestrze. "wieczorowe" kończą wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c2h5oh do h2o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.12, 13:58 Proponują zamknąć się w swoim pokoju i podziwiać zawieszony na ścianie swój dyplom tej Świetnej, renomowanej uczelni a nie uczyć takiego sposobu postępowania i traktowania innych nasze dzieci. Czasy się zmieniają a nauczyciele ciągle bujaJĄ W OBŁOKACH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość kto uczy nasze dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.12, 17:09 Boże, ludzie! w głowę się puknijcie... czy naprawdę możecie powiedzieć z ręką na sercu, że nauczyciela w gminie tak źle uczą wasze dzieci?! takie złe te szkoły? taki poziom niski? w każdym zawodzie są lepsi i gorsi (nawet w moim, a nauczycielem nie jestem), ale to jak się dzieci uczą nie tylko od nauczycieli zależy. Poza tym tak jak mówiłem chyba nie wszyscy są beznadziejni? Proszę, przestańmy zaglądać sobie nawzajem w portfele i w życie prywatne i zacznijmy próbować ratować tą gminę! Nie kosztem innych - ani nauczycieli, ani rolników. Odpowiedz Link Zgłoś
wolna.wola Wojta można nastraszyć odwołaniem 13.08.12, 22:00 Gmina Lelów liczy raptem 5 tyś mieszkańców. Wystarczy DZIESIĘĆ ZDECYDOWANYCH OSÓB mających trochę wolnego czasu, żeby skutecznie odwiedzić każdego mieszkańca gminy, zebrać podpisy za referendum w sprawie odwołania wójta/rady (lub jednego i drugiego) i wytłumaczyć jakie szkody przynoszą farmy wiatrowe. Żadnych petycji i próśb na piśmie. Petycje i podania władza lekceważy, po cichu albo jawnie. Jedynym skutecznym sposobem przekonania wójta, żeby nie stawiał wiatraków jest wytłumaczenie mu, jak szybko może stracić swoje stanowisko, pensję i wpływy, jeśli zirytowani jego uporem mieszkańcy zechcą przeforsować referendum w sprawie odwołania władz lokalnych. Dzisiejsza Polska przypomina wielki folwark wydzierżawiony za parę złotych zawodowym złodziejom. W Warszawie swoich milionowych interesów pilnują wielkie nazwiska z polityki i biznesu. W Lelowie robią to samo lokalni baronowie, tylko w mniejszej skali i za mniejsze pieniądze. Dopóki będziemy stać z boku i przyglądając się złorzeczyć, dopóty politycy będą nas łupić podatkami, będą bez pytania stawiać wiatraki na naszej ziemi i będą się z nas śmiać. Czas najwyższy wziąć się do roboty. Polski przed złodziejami pewnie nie upilnujemy, ale ochronienie Lelowa i okolic nie jest dla nas za trudne. Wystarczy odrobina rozumu, pracowitość i upór. (---) Konstantynów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Wojta można nastraszyć odwołaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.12, 05:54 Tutaj nie ma co straszyć usunąć wójta razem z bezradnymi bo oni i tak przeszli na jego stronę. Robią coś w naszej sprawie ? NIE Jak wójt powie tak jest zrobione. Wręcz działają przeciwko mieszkańcom którzy ich wybierali. Opamiętajcie się kadencja wam minie (chyba jest w połowie) i już nie wrócicie na swoje stołeczki. Przyjdą kolejni mający pewnie lepiej poukładane w głowach a nie widzący tylko cyferki w gminnym budżecie. Co z tego że budżet wam się wyzeruje jak zatrujecie życie mieszkańcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obsrewator 2 Re: Wojta można nastraszyć odwołaniem IP: 176.112.72.* 14.08.12, 11:25 No stało się obłudnicy pokazali co cały i były ODR dał ciala swoich zgoili a sami nie znają swojej wartości'' wstyd jeśli ktoś się chwali swoimi kwalifikacjami to dlaczego tak często jest wyrzucany z pracy, czy przydupas Dyzmy ma być koordynatorem nauczycieli mając tylko średnie.To wszystko pikuś cofamy się nieubłaganie i ktoś nam to przypomni niebawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalny patriota Re: Wojta można nastraszyć odwołaniem IP: 176.112.72.* 14.08.12, 11:31 Swięto ciulima za pasem a tu walący się postument na wjeżdzie nie ma figury witacza wszędzie objazdy do Lelowa reklama prawie zerowa ciemnogród powraca smutne ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezależny Re: Wojta można nastraszyć odwołaniem IP: 176.112.72.* 14.08.12, 11:57 Nic nie zrobicie bo nie ma takiego któremu zależy na stołku jak było w Dąbrowie Zielonej,Koziegłowach,Szczekocinach,Częstochowie itp; Dyzma się trzyma i ma poparcie lokalnego PSL choć i przegrywają na calej lini łącznie z Serafinem,Ormańcem,Niemczyk itp.Jak nie zdąży to zniknie stołek w Brwinowie. Reszta to obłuda straszna. Dobry fachowiec zawsze znajdzie pracę i poradzi sobie w trudnym życiu. Wstyd tak sobie skakać do gardła to tylko świadczy o niskiej wartości piszących. Jak mu się nie powiodło w życiu to ONI winni zamiast siebie oceniać. Dzwon zawsze głośny bo w środku pusty. Wstyd pisać ciągle same bzdety - wstyd....... i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sitwa won Re: Wojta można nastraszyć odwołaniem IP: 176.112.73.* 14.08.12, 14:09 Popieram pomysł wyrzucenia z naszej gminy zielonej sitwy, rzuconej na odcinek Lelów. Dla sitwy to tylko odskocznia przed kolejnymi celami: ministerstwa, sejm, senat a może nawet prezydent RP, a co NIEMOŻLIWE? Macie już mój głos! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator 2 Re: Wojta można nastraszyć odwołaniem IP: *.play-internet.pl 15.08.12, 09:46 Doradzcie albo niech ktoś skasuje te 2 tys postów ja się na tym nie znam ale trudno się przedzierać przez nie do ostatniego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Wojta można nastraszyć odwołaniem IP: *.play-internet.pl 15.08.12, 12:00 Podobno prezesem WK PSL jest teraz W/ce wojewoda Dąbrowa ten co odwołał z ODR Lupę a przepadł Serafin tak więc czarne chmury nad Dyzmą.Niech ktoś to potwierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grześ czym wystraszyć wójta IP: 176.112.72.* 17.08.12, 20:40 Co tak potwornie śmierdzi od lelowa czyżby ciulim się spalił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 47 Re: czym wystraszyć wójta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.12, 21:58 Sprawdź najpierw własne gacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re:kto nami rządził IP: *.centertel.pl 18.08.12, 00:30 Nadęty bufonie , pusty dzwonie , śmierdzi ? To tylko zapach spalin ruszających samochodów spod znaku Stopu , który to znak wkopałeś sobie pod oknami . Taki jestes mądry . Teraz judaszu próbujesz mieszać ? Nawet w środę 15 w Święto sobie nie odmówiłeś napisać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adwocem Re:kto nami rządził IP: 176.112.72.* 20.08.12, 09:31 Nienawiść i glupota nie zna granic wstyd czytać takie prostackie myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re:kto nami rządził IP: 176.112.72.* 20.08.12, 09:47 Mam pytanie jak odebraliście tegoroczne ŚWIĘTO CIULIMU podobno pieniądze załatwił poprzednik tylko szachrajka przesunęła z 2011 na 2012 / której notabene po taczce w Drochlinie nie widziałem. Ponoć doszło do jakiś zgrzytów a Dyzma piał z zachwytu z przewodniczącym Dragańskim . Ciekawe czy teraz będą środki z zewnątrz w 2013 już teraz czas pomyśleć a najlepiej skończyć jak z piłką ,Nocą Świętojańską ,startem z Ognikami w Kielcach itp; PSL hasło najważniejszy jest człowiek.Gratulacje dla przydupasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Się okaże Re:kto nami rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.12, 16:47 Obecna władza ma talent ale do intryg , szpiegostwa , robienia zamieszania i afer ale nie do sumiennej i efektywnej pracy. To są zwykłe szumowiny wyrzucone z innych miejsc pracy i poszukujące miejsca na przetrwanie dla zwykłych miernot zawodowych . Ciepła posadka , gdzieś na prowincji , gdzie za bardzo wysilać się nie trzeba - wystarczy tylko trochę zamieszania wokół niektórych spraw . Tego się postraszy , temu posypie "kaszki"fałszywie pochwali , temu koło tyłka zrobi - i jakoś to leci , byle do końca kadencji a kasa płynie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 2 Re:kto nami rządził IP: 176.112.72.* 21.08.12, 10:27 Swięta i po świętach czas wrócić do terażniejszości co z witaczem na wjeżdzie do Lelowa murek cokołowy niszczeje itp; szlak trafia taką obojętność nie trzeba inwestycji tylko dobrej woli niszczeją rododendrony w rynku,drzewka kolo gminy,od 2 lat nie świecą lampy na drodze kolo DPS,tojki zamast być w rynku leżą koło szkoły a bractwo leje po placach obok,fornal jak został radnym nawet nie wykosił działki myśląc tylko o kasie za parking.Pasowało by spotkanie z mieszkańcami podsumujące jedyną poważną imprezę naszej gminy oraz co w niedalekiej przyszłości .Bardzo wątpliwy i nie przekonywujący jest pomysł targowiska po byłym SKR .Pan Palka i p.Szafrański już to robili 12 lat temu i nic nie wyszło szkoda 3miln kredytu.Jest lepszy teren i rozwiąże nawet częściowo sprawę parkingów i ubikacji miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieobojętny Re:kto nami rządzi IP: 176.112.72.* 21.08.12, 15:13 Ponoć podpalali menorę tylko tacy co wójta całują a statuetki nie dostał żaden z organizatorów z okazji X rocznicy dostał nawet P.Kozlowski który za występ skasował kilkanaście tys zł. Trochę to powinien się wstydzić komitet organizacyjny na czele z p. L i p.P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też mieszkaniec Do "jedynego" Gościa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.12, 11:45 Pozostał Ci na stałe tylko Jad, jad ........... i jad Uważaj abyś nie przedawkował bo Lubliniec blisko.!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator 2 Re: Do "jedynego" Gościa ? IP: 176.112.72.* 21.08.12, 12:35 Tylko głupota i ciemnogród jest w Lelowie normalni milczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciemniak Re: Do "jedynego" Gościa ? IP: 176.112.73.* 21.08.12, 12:53 Mądry myśli co mówi, głupi mówi co myśli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny 3 Re: Do "jedynego" Gościa ? IP: 176.112.72.* 21.08.12, 14:51 Milczenie jest złotem a takie wypisywanie bez sensu tylko świadczy o gł......... piszącego. I to nic nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gospodarz4321 kto nami rządzi IP: 176.112.72.* 21.08.12, 15:11 Nigdy nie popierałem byłego wojta i nadal nie popieram ,ale muszę przyznać że jego kadencję widac na naszej gminie niewiem czy jego pomysły były madre czy głupie ale ślad pozostał. Wiem że kombinowałwe wszystkie strony ale troche te gminne molochy doprowadził do porządku.Dzisjejsza władz to chyba wpqadła w jakąś kosmiczną czarną dziurę kreci sie w kółko wokół swoich przydupasów i uważa że jest dobrze mija dwa lata i nic. Uważają że teraz oni są najważniejsi a nie człowiek tylko czekać jak padnie hasło sto lat do emerytury i na to też się zgodzą wobawie o stołki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec 3 Re: kto nami rządzi IP: 176.112.72.* 21.08.12, 15:28 Masz rację na Swiecie Ciulima nie było nikogo z WIP jak w innych latach po prostu taka jest naga prawda jakie poważanie takie sznowanie.Ławki świeciły pustkami tylko klakierzy skakali zadowoleni nie wiedząc z czego. Była okazja coś ugrać dla gminy a tu nic.Statuetki z okazji X lecia też nie wiedząc dlaczego i kto dostał np;p.Kozłowski zarobił na występie kupę kasy i za ''zasługi'' otrzymał statuetkę .Nic z tego nie rozumię chyba nie doroslem albo jestem bardzo głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec 4 Re: kto nami rządzi IP: 176.112.72.* 22.08.12, 09:00 MASZ 100% RACJĘ goście nie dopisali bo obecna władza nie ma poważania porucz miejscowych przydupasów, czarno widzę naszą przyszłość żadne dożynki powiatowe tego nie usprawiedliwiają już w innych latach terminy się zbiegały i z WIP nie było problemów po prostu mają obecną władzę w d....... na czele z Dyzmą. Z tymi statuetkami to masz rację szczyt głupoty . Zydzi mieli i mają w tym interes ale żeby płacić za występy i nagradzać to jakiś wstyd dla organizatorów ,zniknął nawet darowany zawsze czulent - to najlepszy dowód . Znowu pytam może ja jestem jakiś zboczony i tylko tak widzę na świat odpiszcie tylko w miarę kulturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec 5 Re: kto nami rządzi IP: 176.112.72.* 22.08.12, 10:36 Masz rację ale wylewanie żali nic nie zmieni mamy taką mądrą władze jaką sobie wybraliśmy smutne to i sprawiedliwe p. Pośpiech szew komitetu doradczego też paradował w zachwycie. Nie jestem pewien czy zdają sobie sprawę ze swej głupoty. A PROPO nie widziałam pchły szachrajki może była przebrana za żydówkę jak za strażaka w Nakle albo obawiała się taczki ponoć czekała i była tylko pomalowana odświętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: kto nami rządzi IP: 176.112.72.* 22.08.12, 10:51 Gratulacje za Jacka Cygana rodzynka jak kiedyś Marek Perepecyko itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balladyna Re: kto nami rządzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.12, 15:32 Ale p. Pośpiech z tego co wiem nie jest już w radzie doradczej wóta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pchła incognito Re: kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 20:03 Jak to nie widziałaś pchły - faktycznie najpierw była przebrana za Amiszkę a potem ktoś ją widział jak była w stroju Hasyda . Niezły kamuflaż robiła , chyba jednak obawiał się tej taczki . Ma wprawę w akcjach szpiegowskich - kto oglądał film Allo , allo to wie o co chodzi :-)) www.youtube.com/watch?v=vLXcPFkJB3k&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: kto nami rządzi IP: 176.112.72.* 24.08.12, 08:26 Kamuflażu nie ma końca jakoś nie widzę aby do pracy przyjeżdżali jak nakazują przepisy raz na 9 innym razem o 10 jak na wlasny folwark.Już raz szachrajka wzięła 15 tys zł za dokumentację na drogę do Brzozowej Góry gwarantując promesę z dofinansowaniem teraz chce to zrobić ponownie.Wtedy było pól na pół teraz bez gwarancji 800 tys ma dopłacić gmina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator 2 Re: kto nami rządzi IP: 176.112.72.* 24.08.12, 09:23 Skąd masz takie wiadomości może jesteś w ścisłej radzie i działasz jak judasz. Wiem tylko że nasza obecna władza jest nieomylna i patriotyczna dla gminy a ty ciągle wypisujesz jakieś herezje. Radni wszystko klepną po kamuflażu cyferkami może co jeszcze sprzedać za bezcen jak to robił Klecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joł Re: kto nami rządzi IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.12, 15:01 Na przykład mieszkania w blokach, żeby potem blokowcy mogli sobie sprzedać z 300% zyskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 20:21 Z tym przyjazdem do pracy to masz całkowitą rację chodzą jak święte krowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filuś kto nami rządzi IP: 176.112.72.* 25.08.12, 06:08 koleś bloki klecz sprzedawał po wycenie rzeczoznawcy z 10 procentowym upustem , a szydłowski z 50 procentowym upustem bo tak zezwalało prawo a jak nie znasz sprawy to nie pisz glupot . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik amator Re: kto nami rządzi IP: 176.112.72.* 25.08.12, 09:10 Masz rację takie jest do dzisiaj prawo decyzję nie podejmował Klecz czy Szydłowski lecz Rada Gminy założenia były dobre powstała wspólnota mieszkaniowa i bloki są coraz ładniejsze mają wlasną kotłownie itp. Każdy może po 3 latach sprzedać swój lokal i nic nikomu do tego.Większość tam mieszka i jest ok. Na pewno nie mieszkasz w blokach szukasz w niewybredny sposób sztucznie problemów by komuś dołożyć jak bo nie masz o czym pisać lu b piszesz w koło macieju to samo - zjada cię chorobliwa nienawiść do świata. Teraz spółki skarbu państwa będą wyzbywać się swoich przychodni ,sanatoriów itp; w ramach jasności i zakresu swojej działalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: kto nami rządzi IP: 176.112.72.* 28.08.12, 12:32 Napiszcie jakie rewelacje były dzisiaj tj.28.08.2012 na sesji Rady w Lelowie.Przecież nic o nas bez nas a tu grobowa cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patiota 2 Re: kto nami rządzi IP: 176.112.72.* 28.08.12, 14:12 Dzisiaj o 17 00 będzie telewizja w Turzynie nagrywać występy KGW przed domem kulury aby się chwalić nie swoim dorobkiem.Dom Kultury wybudowała poprzednia władza na czele z P.Radkowskim i mieszkańcami wsi to wstyd dla p. Teresy M. i Dyzmy i Szachrajki aby przypisywać sobie cudzą pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek kto nami rządzi IP: 176.112.72.* 28.08.12, 17:27 To że p. Miłek to wredna szuja a jej nepotyzm nie zna granic to wiadomo ale tą stodołę wybudowano dla wszystkich a nie dla Radkowskiego i niema się tu czym chwalić. Dyzma idzie tym sposobem co poprzednik poprostu chce być medialny bo nic innego mu nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: kto nami rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 18:21 Jutro na sesji Radni mają głosować uchwałę w sprawie przekazania szkoły w Nakle Stowarzyszeniu Elementarz, czyli jednak w uchwale z lutego coś było nie w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Wacka Re: kto nami rządzi IP: *.play-internet.pl 28.08.12, 19:30 Trzeba przyznać , że Wacek ma rację . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm miało być pieknie a wyszło jak wyszło IP: *.isd-hcz.com.pl 29.08.12, 12:27 Zostawcie LUPĘ w spokoju. To nie jego wina że go wybraliśmy. Przecież nie miał pomysłu na gminę i w tej kwestii nic się nie zmieniło. Ma duże doświadczenie w likwidacjach ; złoty potok, częstochowa. W nagrodę dostał posadę w brwinowie ale nie podołał. Gminy nie da się zlikwidować więc trochę szczęścia mamy. Po prostu chcieliście mnie to mnie macie, i już. Powiększył swoje doświadczenie o likwidację szkół i wyprzedaż majątku gminy. W końcu gość się rozwija. Szkoda o nim gadać "0" koniec. Natomiast powinno nas martwić to co wyprawia za przyzwoleniem radnych, nie pisze "naszych radnych" bo oni o nas zapomnieli p.Piestrzyńska. Mamiła nas zakładaniem stowarzyszeń i realizowaniem zadań gminy naszymi rękami, doprowadziła do likwidacji szkół, wyprzedaje majątek gminny a teraz przekłada spłaty gminnych zobowiązań na lata następne patrz uchwały 141-144/2012. Te działania to cofniecie gminy w rozwoju. Jeśli gmina nie inwestuje i nie spłaca zobowiązań to na co idą nasze pieniądze? Na pensje i nagrody. PS. Musimy pamiętać o laurce na koniec kadencji dla Lupy i Piestrzyńskiej, żeby inni nie chcieli ich na dyrektorów. No i uczmy się demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny 2 Re: miało być pieknie a wyszło jak wyszło IP: 176.112.72.* 30.08.12, 09:21 Masz 100% rację zasada 1 takich ludzi się ma na jakich się zasługuje i wybiera .Miejscowi byli be .... to zachciało się ciasteczek i mamy pasztet.PATRZAŁAM na naszych pracowników i radnych na święcie ciulima wszystko zastraszone i sztucznie uśmiechnieci nawet picer. Szczytem było faworyzowanie żydow szczególnie statuetkami wiedząc dobrze jaki wkład przecież nie interes mieli w organizacje tego święta.Wstyd. I znowu tak jak Dyzma i Pchla dalej faworyzujemy obcych.Co do p.Radkowskiego to znowu wychodzi nasze warcholstwo że lubial i lubi wypić to jego grzech lecz bez jego osobiste zaangażowanie nie byłoby drogi asfaltowej na Pniakach,drogi asfaltowej na Pradla,nakładek asfaltowych do Turzyna czy wreszcie świetlicy. Oczywiście b duży wkład mieli mieszkańcy Turzyna ale musiał ich ktoś do tego poderwać i koordynować.Takich inicjatyw nie wolno poniżać. Pokażcie inną wieś która tyle zrobiła społecznie dla swojej miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserqwator 3 Re: miało być pieknie a wyszło jak wyszło IP: 176.112.72.* 30.08.12, 11:17 Takich społecznikow co nie wietrzyli tylko swoich interesow było dawniej wielu np Wojtek Mucha prawie sam zbudował most na Białce za leśniczówką pomagał przy budowie sceny przy OSP w Konstantynowie i Skrajniwie pracowali miejscowi przy budowie przy dawnej szkole sceny nawet w niedzielę. p.Jamrozik razem z p.Muchą zbudowali szopkę Bożonarodzeniową ,przyczynili się z p. Ćwiekiem M i jego śp teściem do zabudowy ubikacji polowej i wykonaniem sceny krytej z czciny . Teraz tego nie ma i nie ma takiej atmosfery jak dawniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gospodarz4321 miało byc pieknie a wyszło jak wyszlo IP: 176.112.72.* 30.08.12, 12:54 Niema społeczników i nie będzie bo za ich pracę ludzie im gębą zapłacili ,a kto to jest ten picer o którym piszesz bo ja słyszałem o takim ale niewiem czy o niego chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: miało byc pieknie a wyszło jak wyszlo IP: 176.112.72.* 30.08.12, 13:57 Pierwszym który zniszczył społeczne zapały był M.W były radny który powoływał modne dziś komisje aby sprawdzić ile np; utarły kobiety ręcznie ziemniaków ile zostało obierków ile się wypiekło ciulimu ile zarobily efektem tego było że od tego momentu do dziś żadna pani nie chce spolecznie pracować tak im zaplacono. Picuś to napewno radny ze Slęzan wszystkim asystuje a gdy już cel osiągnie to postępuje jak Judasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gospodarz4321 miało być tak pieknie a wyszło jak wyszło IP: 176.112.72.* 30.08.12, 14:34 Chłopie o nim myślałem otym picerze on jest znany w promieniu 100kilometrów bo nie jednego w bambuko zrobił no i judasz z niego ogromny. Słyszałem o tych tonach ziemniaków na ciulim dlatego nie szukaj dziś społeczników bo przysłowie polskie mówi ; kto działa społecznie to jest biedny wiecznie'. sam sie też na sobie przekonałem jak mnie pomawiano ile się nachapałem na sprawach społecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator 3 Re: miało być tak pieknie a wyszło jak wyszło IP: *.play-internet.pl 31.08.12, 09:42 Super może nie będzie żle bo widzę że pozytywnie myslących miejscowych jest trochę o może kiedyś podniesiemy się z tego marazmu i obłudy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator4 Re: miało być tak pieknie a wyszło jak wyszło IP: 176.112.72.* 31.08.12, 13:15 Nie ciesz się na zapas podobno pchła szachrajka na czele z dyzmą i pseodoradą przesuwają raty spłat zobowiązań na 2011 i 2012 na lata kiedy już ich nie będzie i obudzimy się z ręką w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: miało być tak pieknie a wyszło jak wyszło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 19:01 Chyba raczej na 2013 i 2014 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator 4 Re: miało być tak pieknie a wyszło jak wyszło IP: *.play-internet.pl 01.09.12, 13:16 chodziło mi o lata jak skończy sie działalność obecnej władzy to następcy będą splacać stare długi. A poza tym nowość orkierstra z Nakła w niedzielę będzie zbierać na wzór Rumunów do puszek pieniądze na swoją dzialalność doczeakiśmy się lichwy w Lelowie. Pomysł godny radnych pchły i dyzmy brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator 4 Re: miało być tak pieknie a wyszło jak wyszło IP: *.play-internet.pl 01.09.12, 13:28 To nie wszystko Serafin z p.Niemczyk prezes krajowej rady kobiet wysłal w ostatniej chwili wici aby nasze KGW zasłoniło luki w pokazie w Częstochowie p.Wlodarska latała po Lelowie że została zaproszona przez Prezydenta Komorowskiego do Częstochowy trzymamy za nich kciuki oby nie było plamy. Co na to pchła i dyzma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator 5 Re: miało być tak pieknie a wyszło jak wyszło IP: *.play-internet.pl 01.09.12, 13:36 Radna powiatowa z Lelowa pieje z zachwytu że starostwo zrobiło obiecaną drogę powiatową na Grudek nie podając że to żenada ponieważ p. Kasiura zrobił 11 km do Grodka od Koniecpola a do Białej 3 km.Widać jak na dłoni tą obłudę starostwa i p. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Lelowa Re: miało być tak pieknie a wyszło jak wyszło IP: 176.112.72.* 04.09.12, 10:24 Podobno w piątek jest wiejskie zebranie w Lelowie nie wiecie na jaki temat? może coś chcą sprzedać albo o śmieciach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: miało być tak pieknie a wyszło jak wyszło IP: 176.112.73.* 04.09.12, 14:06 a może chcą publicznie przeprosić za swoje skandaliczne chamstwo na zebraniu w przedszkolu przed niedzielą? Odpowiedz Link Zgłoś
ciulimiorz Re: miało być tak pieknie a wyszło jak wyszło 04.09.12, 21:52 Widocznie szkoła to nie było twoje ulubione miejsce i uciekałeś z niej regularnie... Grudek!!! Dobre. Mieszkać obok i nawet nie znać pisowni miejscowości na której temat tyle niby wiesz... Powiedz lepiej internetowy napinaczu ile kilometrów dróg zrobił najmądrzejszy i najuczciwszy były radny powiatowy Andrzej B? Może i robił ale chyba nie na terenie naszej gminy... Jego poprzednik Jurek P to już w ogóle chyba nie docierał na posiedzenia rady. Jak na 2 lata kadencji to chyba nie mało, i jak znam Panią M, a pracowałem z nią wiele lat, to jest bardzo skromna osoba i nie pieje z zachwytu tylko robi to co do niej należy, a nawet więcej i nie pcha się na świecznik. Mieliśmy już Jurka u władzy, co ze sprzedawczyka na targu obwołał się szlachcicem, jedynym wszechwiedzącym i pchał się do TV, prasy, statuetki sobie przyznawał. Co się z nim stało? Ludzie wybrali nikomu nie znanego Lupę byle tylko ten osobnik poszedł do żyda... Do tego, to nie 3 km dróg tylko sporo więcej jest. Ciekawe, co na to mieszkańcy którzy korzystają z tej drogi? Chyba nie ma wśród nich podobnych tobie osobników ziejących jadem i głupotą, tylko cieszą sie z drogi, uznając jej wybudowanie za coś normalnego na co długo czekali. Robić coś- źle, nie robić nic- też źle. Jak jesteś taki mądry i masz tyle znajomości i pomysłów to wystartuj, wygraj, wybuduj- POKAŻ że potrafisz lepiej a będe bił ci brawo! Jeżeli nie, to wylej kubeł wody na rozpalony łeb i pomyśl trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filuś było dobrze, jest żle a będzie gorzej IP: 176.112.72.* 04.09.12, 20:14 Po pierwsze zieloni nikogo nie przepraszają bo nie znaja tego słowa, a po drugie sami tego chcieliście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: było dobrze, jest żle a będzie gorzej IP: 176.112.72.* 04.09.12, 23:12 Po co spekulować o czym będzie zebranie? Najlepiej samemu przyjść i zobaczyć. Ciulimiorzu, widzę, że wszyscy byli radni powiatowi są dla Ciebie "be". Jedyną godną pochwały jest obecna radna MD. To miłe, że tak o niej piszesz, ale jednocześnie widać, że dość blisko Ci do zielonych. Ciekawe czy rządząca ekipa pojawi się na piątkowym zebraniu. Zresztą, karty i tak będzie rozdawał sołtys Lelowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: było dobrze, jest żle a będzie gorzej IP: 176.112.72.* 05.09.12, 08:36 Ja tylko się chciałam dowiedzieć o czym ma być to zebranie a tu zaraz morze jadu nieprawdy i głupoty .Jeśli tak dobrze znasz MD to jesteś z ODR i PSL i takiej opinii należało się spodziewać Pan Bóg nie spobiegliwy ale sprawiedliwy.Przestańcie i napiszcie program zebrania wie jskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek było dobrze, jest żle a będzie gorzej IP: 176.112.72.* 05.09.12, 11:14 Na tym zebraniu podobno mają dzielić fundusz sołecki i na każdego lelowianina ma być po 5 stów także kolejka będzie duża. Kolego co do przeprosin ze strony zielonych to masz rację przecież największa koniczyna w kraju umie tylko powiedzieć asio ,sio sio, cóż wybraliśmy chamstwo to je mamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajco Re: było dobrze, jest żle a będzie gorzej IP: *.livenet.pl 06.09.12, 09:44 Chamstwo, to mało powiedziane ! To hucpa, czyli: » Bałamuctwo, szachrajstwo, szalbierstwo » Bezczelne kłamstwo, oszustwo » Bezczelność i arogancja » Bezczelny szwindel • (Prawo) » Blaga, humbug, machlojka » Chucpa » Fałsz » Kant, krętactwo, matactwo » Lipa, bezczelność » Łgarstwo, bujda na resorach » Ordynarny przekręt • (Prawo, Polityka) » Potocznie: bezczelność, tupet • (Definicje potoczne) » Tupet i arogancja » Zuchwalstwo / w/g: definicja.net / W języku polskim: Hucpa Hucpa - określenie bardzo głęboko wrośnięte w żydowską kulturę, zwłaszcza ludową, będące tematem licznych opowieści, facecji i dowcipów. Hucpa (właściwie po aram. i hebr. chucpa, jid. chucpe: bezczelność, arogancja, zuchwalstwo) w zasadzie ma walor pejoratywny, czasem wręcz obraźliwy. Hucpa to także wulgarne, często rozbudowane w formie oszustwo. Granda i kpina. Buta i impertynencja. Pycha i zarozumiałość. Tupet i ordynarne łgarstwo. Niejednokrotnie napotkać można nadawanie hucpie złagodzonego desygnatu, bliskiego pojęciu cwaniactwa w folklorze wielkomiejskim, zabarwionego skrywanym podziwem dla śmiałości, siły, przebojowości. Źródłem tego zjawiska była zapewne pauperyzacja niższych warstw społeczności żydowskiej, dla których hucpa stawała się bronią w walce o byt. Pozostaje faktem, że niewiele jest obcych zapożyczeń w polskiej mowie, które zrobiły podobną karierę. Słowo hucpa omal nie schodzi z ust polityków. Chętnie posługują się nim publicyści, komentatorzy, felietoniści czy recenzenci. „Arcydzieło czy hucpa” to tytuł dwugłosu dziennikarzy „Rzeczpospolitej”, spierających się o wydźwięk przedstawienia „Factory 2” Krystiana Lupy w Starym Teatrze w Krakowie. „Ordynarna, prymitywna i grafomańska hucpa” to z kolei tytuł recenzji krytyka Janusza Majcherka z „Wyścigu spermy” Macieja Kowalewskiego w Teatrze Na Woli w Warszawie. (na podst. „Polskiego słownika judaistycznego”, Warszawa 2003) Rzeczpospolita "Czy Państwo wiedzą, jaka przed wojną była definicja hucpy? Otóż ilustrowała ją następująca historia sądowa. W procesie o zabójstwo ojca i matki przed ogłoszeniem wyroku oskarżony miał prawo do wygłoszenia ostatniego słowa. Odezwał się w te słowa: "Wysoki sądzie, przyznaję się do wszystkiego, ale proszę wysoki sąd o łaskę przy wydawaniu wyroku ze względu na to, że jestem sierotą..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: było dobrze, jest żle a będzie gorzej IP: 176.112.72.* 06.09.12, 21:19 Wyluzuj trochę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajco Re: było dobrze, jest żle a będzie gorzej IP: *.livenet.pl 07.09.12, 09:16 Pytanie do Maxa: Wyluzować wzorem hucpowej wadzy ludowej? Zwłaszcza dwóch sierot? I cytat: „- A czego nam, Polakom, brakuje najbardziej dotkliwie? - Trzeba uwolnić się od kompleksu "obcej władzy", która nam narzuca obcą kulturę przez szkolnictwo, prasę, radio telewizję; wrażej władzy, która nami rządzi "na siłę", "niechciana". A my musimy jej słuchać ze spuszczonymi uszami. - Jak to przeprowadzić? - Upewniać się, przekonywać siebie, że teraz już my, przede wszystkim za pomocą wolnych wyborów, decydujemy o władzy. - Jaki powinien być stan idealny? - Byśmy się poczuli gospodarzami w swoim domu. - Jak to sobie ksiądz wyobraża? - Należy naszymi rękami usuwać wszystko zło i głupotę, i małość, która się plącze jeszcze po naszych kątach, wyłazi z rozmaitych zakamarków, straszy po nocach i w dzień. Bo jeszcze w naszym domu bardzo dużo bałaganu, zaszłości z reżimu komunistycznego, arogancji władzy, chamstwa, bezczelności. Jeszcze dużo nieporządku. Jeszcze dużo nielogiczności w naszym prawie. Jeszcze w nim dużo niedopracowań, niedomówień, jeszcze dużo luk, które spryciarze perfidnie wykorzystują. Urządzajmy ten polski dom. Ażeby nam było wygodnie, uczciwie, sprawiedliwie, serdecznie.” Ks. Mieczysław Maliński Biblioteka Drugie życie Karola Wojtyły strona 7 youtu.be/Yq-rtaZFVGE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędnik Re: było dobrze, jest żle a będzie gorzej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.12, 10:30 Myślę, że świadomość, że trzeba wyrzucić ZIELONĄ SITWĘ narasta. To wyrzucamy czy zostawiamy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: było dobrze, jest żle a będzie gorzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.12, 20:22 W Rędzinach już wkrótce będzie referendum w sprawie odwołania władzy idźmy za przykładem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: było dobrze, jest żle a będzie gorzej IP: *.play-internet.pl 08.09.12, 08:01 Co tam wczoraj uradzono w sprawach Lelowa i czy mącono jak zwykle w głowach ja nie byłem bo jestem obcy ale zainteresowany rozwojem Lelowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do jajca Re: było dobrze, jest żle a będzie gorzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.12, 10:55 Jajco a w pośredniaku byłeś ??? czy dla ludzi z twoim wykształceniem niem pracy w tym kraju ???;-))) www.youtube.com/watch?v=DES2IT4TBrk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: było dobrze, jest żle a będzie gorzej IP: *.play-internet.pl 10.09.12, 08:47 Nic nie wiemy co było na zebraniach w Lelowie, Zbyczycach czyż wszystko gra? Odpowiedz Link Zgłoś