Dodaj do ulubionych

Internet VEGA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 17:34
czy macie Internet w kablówce VEGA? Bardzo proszę o opinię? Czy są jakieś
problemy? Jakie mają ograniczenia w transferze, itp?
Obserwuj wątek
    • Gość: gruber Re: Internet VEGA IP: *.tktelekom.pl 26.02.07, 18:29
      witam.. ja mam internet z vegi i smiga spoko ,, na początku były problemy ale
      teraz jest luz..
    • vesslan Re: Internet VEGA 26.02.07, 19:05
      Ja osobiscie nie mam neta z Vegi ... ale posiada go mój kolega i znajoma
      Oboje są bardzo zadowoleni za 35 zł masz chyba 512Mb/s czy jakos tak ...

Teraz napisze jak ja to widze ...
      Fakt internet smiga szybko i miło. Nie ma ograniczeń w ilość IN/OUT. Ponadt
      ponoć dostajesz swoj nr IP...

Vega doprowadza sygnał kablem antenowym do modemu który dawają każdemu
      odbiorcy... Od tego modemu poprzez końcówki RJ45 prowadzony jest dygnał do kompa ...
      Pomimo tego, że mój kolega posiada płyte główną na nF4 z firewallem programowym
      ... zabezbieczenia w postani antywira itp itd ... łapie syf ... Modem dany przez
      vegenie posiada firewalla sprzętowego i to jest największa bolączka ...
      Nalezałoby zakupić router (PLANET, PENTAGRAM , D-LINK) co kto lubi ... no to
      taki moje zdanie
      PS: Modemy dawana przez Tpsa połączone kablem USB do kompa to jeszcze większe
      badziewie

pozdrawiam
      • Gość: waldi Re: Internet VEGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 19:45
        dzieki za info pozdrawiam
      • Gość: Glupota !!! Re: Internet VEGA IP: 213.199.204.* 26.02.07, 22:18
        > Pomimo tego, że mój kolega posiada płyte główną na nF4 z firewallem programowym
        > ... zabezbieczenia w postani antywira itp itd ... łapie syf

Nie wiem czy wiesz kolego ale darmowe programy czytaj dodawane przez firme plyty
        glownej nigdy nie beda tak skuteczne jak te za ktore sie placi typu
        Kaspersky,MKS,Nod32 a nie badziewia typu Avast czy inny szmelc. Takie darmowe
        programy zawsze Ci przepuszcza a co do MOdemow TPSA Ja posiadalem Neostrade z
        Modemem SpeedTouch i zadnych problemow nie mialem a uzywalem jednego z programow
        ktore wymienilem, gdyz pozostale 2 mnie sie nie podobaja po prostu graficznie bo
        skutecznie chronia komputer. Wiec jak ktos sciaga na prawo i lewo i w firewallu
        wciaska zawsze odblokoj (nie wiedzac co ma zablokowac jakie porty itp) to
        pozniej narzeka ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka