Dodaj do ulubionych

Auto dla prezydenta

IP: *.prenet.pl 02.03.07, 18:35
No, no całkiem niezłe.....

całość:
www.czestochowa.wita.pl/art.php?id=7&PHPSESSID=ec9096d555fb84c07ae5fe89ab5559e2
i fragmenty
".....Magistrat planuje w tym roku kupić dwa samochody. Pierwszy to mikrobus,
drugi ma być samochodem do dyspozycji prezydenta Tadeusza Wrony. Nowy nabytek
ma zastąpić 11-letnią psującą się lancię. Ma być to auto dość luksusowe.
Zgodnie ze specyfikacją przetargową samochód musi mieć silnik diesla o mocy
minimum 170 KM i koniecznie 6 biegów. We wnętrzu ma się znaleźć minimum 6
poduszek powietrznych, fotele mają być podgrzewane i wyposażone w elektryczną
regulację. Auto koniecznie musi mieć skórzaną tapicerkę i rolety w tylnej
części oraz dwustrefową klimatyzację i system nawigacji satelitarnej z
kolorowym wyświetlaczem. Warunkiem stawianym przez magistrat jest wyposażenie
samochodu w montowane w zewnętrznych lusterkach lampki oświetlające okolice
drzwi. Za te wygody miasto jest gotowe zapłacić 130 tys. zł...."

Są też zabawne MICHAŁKI:
"....W specyfikacji nie ma ekstrawagancji — przekonuje Ireneusz Leśnikowski,
rzecznik UM. — Należy wziąć pod uwagę że prezydencki samochód będzie bardzo
często eksploatowany w dłuższych trasach - do Warszawy, Poznania czy podczas
podróży zagranicznych. Sześć biegów musi mieć każdy samochód rozpędzający się
do prędkości większej niż tico lub seicento [:-)))))].
i dalej:
"...Skórzana tapicerka jest znacznie łatwiejsza w utrzymaniu niż sztuczna -
welurowa, a więc bardziej higienicznia i zdrowsza..."...

Jak już jest "nietanio" - to niech przynajmniej będzie pożytecznie:
parę miejsc w kraju - pewnie wartych odwiedzenia:
-Ministerstwo Transportu i Budownictwa
-PAIZ - Polska Agencja Informacji i Inwestycji Zagranicznych
-Minsterstwo Rozwoju Regionalnego
I dla odmiany:
-Katowice - Zarząd Katowickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej
ul. Sienkiewicza 28

Obserwuj wątek
    • Gość: paolo Re: Auto dla prezydenta IP: 89.174.23.* 02.03.07, 18:51
      jak zostaniesz nowym prezydentem to tez tą furą bedziesz smigać:F:) bedzie
      miala nie cale 4 latka:D
      • Gość: Jan Re: Auto dla prezydenta IP: 217.153.246.* 02.03.07, 19:14
        Ja mam takie auto za.... 4000zł a nie za 130tyś. Tą stówkę z przodu oddaj Wrona
        na remont Głównej i Przejazdowej bo wstyd dla miasta że tak wygląda, a to wjazd
        od zachodu do naszego grajdołka. A może taniej byłoby przenieść tablicę z
        napisem Częstochowa na skrzyżowanie z Jadwigi ?? Katowice zabrały nam kasę a
        pan prezydent musi wydać 130tyś. bez sensu?! Nawigację satelitarną musi mieć? A
        poco? Jak w magistracie pracuje taki marny kierowca to chętnie go zastąpię za
        jego zarobki. Pan prezydent boi się żeby nie zabłądził w Częstochowie?
        Podgrzewane fotele? No no, tego już nie skomentuję.
      • Gość: Bogdan Re: Auto dla prezydenta IP: *.prenet.pl 02.03.07, 20:53
        Gość portalu: paolo napisał(a):
        > jak zostaniesz nowym prezydentem to tez tą furą bedziesz smigać:F:) bedzie
        > miala nie cale 4 latka:D

dzięki za poparcie :-))))
      • Gość: bvg Re: Auto dla prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 16:01
        a ja tam lubie swoje auto
    • Gość: frogman Re: Auto dla prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 19:32
      No no a wydaje się że za 100 tys to już mógłby cośik kupić, mnie najbardziej
      podobały się rolety w tylnej części i lampki w zewnętrznych lusterkach
      podświetlające drzwi.
      jakby to była specyfikacja dla Kwaśniewskiego to bym zrozumiał - facet miał
      częste problemy ze wsiadaniem do samochodu - ale nasz prezydent ?????????
      A te roletki to co - czewy nie chce się oglądać ????
      • Gość: Paolo Re: Auto dla prezydenta IP: 89.174.23.* 02.03.07, 20:56
        > jakby to była specyfikacja dla Kwaśniewskiego to bym zrozumiał - facet miał
        > częste problemy ze wsiadaniem do samochodu

hahah to prawda, ogladalem kiedys w necie filmiki z A.K. jak byl na
        wschodzie..widac bylo na pierwszy rzut oka, ze bedą problemy z wsiadaniem:D
        • Gość: Maciek Re: Auto dla prezydenta IP: 217.153.246.* 02.03.07, 21:33
          A macie pomysły jaki samochód jest opisany w specyfikacji ??:>

Troszkę pogrzebałem i doszedłem do wniosku , że wymagania te spełni VW PASSAT.
          Czyli przetarg ustawiony :P

Swoją drogą za taką kasę można ściągnąć używanego Mercia E-klasę 2006 rok z
          niemiec jeszcze na gwarancji ze śmiesznym przebiegiem. Osobiście jeżdżę takim,
          przed zakupem był dylemat czy kupić nowego PASSATA czy E-klasę. Jazda próbna
          już wiele powiedziała. Wygoda Passata to już historia.
          • Gość: Bogdan Re: Auto dla prezydenta IP: *.prenet.pl 04.03.07, 09:42
            Niestety żaden urząd czy instytucja raczej nie rozpisuje przetargów na pojazdy
            używane. Wręcz przeciwnie - "pasą" dilerów, np CBA kupi auta za 8 mln zł, wg
            specyfikacji po min.80-100 tys sztuka . A swoją droga ciekawe jakie byłyby
            statystyki sprzedaży takich modeli jak nowy VW Passat gdyby nie monopolistyczne
            firmy, urzędy ,instytucje??
            • Gość: mohamedd Re: Auto dla prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:02
              Najlatwiej wyrzucic pieniadze w bloto, szkoda tylko ze to sa nasze pieniadze-
              podatnikow. Jak dla mnie to on moze jezdzic kredesnem albo pkp, albo nawet
              mercedesem citaro lub jelczuchem.
          • Gość: ZIELE Re: Auto dla prezydenta IP: *.opera-mini.net 07.03.07, 02:03
            Ja nawet nie grzebałem nigdzie, bo jak znaczyłem specyfikację silnika to od razu wiedziałem że chodzi o auto z VW GROUP. Wg mnie to będzie passat, ale superb też może być. Audi raczej nie, bo cenowo wypadnie gorzej od pozostałych
          • Gość: ZIELE Re: Auto dla prezydenta IP: *.opera-mini.net 07.03.07, 02:03
            Ja nawet nie grzebałem nigdzie, bo jak znaczyłem specyfikację silnika to od razu wiedziałem że chodzi o auto z VW GROUP. Wg mnie to będzie passat, ale superb też może być. Audi raczej nie, bo cenowo wypadnie gorzej od pozostałych
      • Gość: marcys Re: Auto dla prezydenta IP: 83.2.141.* 04.03.07, 23:15
        Pracuje w państwowej firmie i wiem jak się specyfikacje na zakup samochodów.
        Bierze się parametry upatrzonego modelu i wyposażenia i pisze wszystko jak leci.
        Nie ma możliwości żeby konkurencja ( oprócz upatrzonego ) dostosowała się do tej
        specyfikacji.
    • Gość: mohamedd Re: Auto dla prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:23
      Jak obstawiacie jaki to bedzie samochod?? Ja mysle ze bedzie to Passat albo
      Skoda Superb.
      • Gość: dupa blada Re: Auto dla prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:29
        hummer
      • Gość: konrad Re: Auto dla prezydenta IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 04.03.07, 23:52
        Specyfikacja jak dla passata. Skoda moze. W kazdym razie marszalek.
        • Gość: mohamedd Re: Auto dla prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:54
          Tak samo jestem pewien ze auto bedzie od marszalka, w koncu wiadomo jak
          wygladaja przetargi w polsce, i wiadomo tez ze marszalek ma znajomosci w
          urzedzie miasta.
      • Gość: yamamoto Re: Auto dla prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:58
        Ja obstawiam, że będzie to stuprocentowo samochód od Staśka, a czy to będzie VW,
        Skoda czy Audi...
        • iskierkaaa Re: Auto dla prezydenta 05.03.07, 19:31
          w zyciu z takim silnikiem i z takim wyposazeniem nie kupi sie audi anie chyba tez VW
    • Gość: up Re: Auto dla prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 12:34
      • Gość: wer Re: Auto dla prezydenta IP: 89.174.23.* 05.03.07, 18:56
        Po co remontować drogi może nadejdzie taki czas ,kiedy będzie jechał p.
        prezydent na spotkanie przed wyborcze i urwie sobie przednie zawieszenie. w tym
        pięknym wozie za te przeszło 100tys. i wtedy znajdzie czas na...
    • Gość: szczypka Re: Auto dla prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 20:56
      Za całokształt pseudo działalności na rzecz Częstochowy jemu i Panu dwojga
      imion z zarządu dróg to tylko TACZKI
      • Gość: 125 Niech wyciągnie 125P z krzaczorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 07:25
        jezdzilo sie takim czyms cale zycie a teraz sie zachcialo luksusów....
    • Gość: carlos Re: Auto dla prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 08:10
      No to wiadomo, że będzie to Passat 2,0 TDi. Przetarg ustawiony.
      • Gość: hi Re: Auto dla prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 11:48
        "gruzawik" kamaz jest adekwatny do dróg,ekskursji i persony.
        • Gość: n/n Re: Auto dla prezydenta IP: 89.174.23.* 07.03.07, 16:22
          Spojrzyjmy na to z drugiej strony. Dlaczego zaraz ustawiony przetarg?
          Dla czego zaraz fiat z chaszczy 125p.
          A niech se to ma co chce.Przyjdzie dzień kiedy stanie się przed Rozliczeniem z
          całego tego padołu i wtedy nie pomoże lament ani zgrzytanie kościami, zębami
          wszystko na nic ...
    • Gość: Harry_man Re: Auto dla prezydenta IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.07, 09:43
      Wyciągam temat na wirzch, bo większość z was obstawiała tutaj auta z grupy VW,
      najczęściej passata do tego od Marszałka. No i zobaczcie:

miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,4036878.html?skad=rss
      • Gość: no Re: Auto dla prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 16:51
        Fajny wozik
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka