Dodaj do ulubionych

Podjasnogórskie parki jak plac budowy

IP: *.21.pl 28.03.07, 22:33
wszystko dobrze ale kiedy będzie porządek z parkiem wypoczynkowym lisiniec bo
narazie to tam syf jest i nic więcej nawet ławki w tym roku nie ma zeby sobie
mozna było usiąść no i tez zadna latarnia nie swieci
Obserwuj wątek
    • blanc Re: Podjasnogórskie parki jak plac budowy 28.03.07, 23:01
      Bardzo dobrze, że zajęto się parkami. Jednak, mam pewne ale... że znowu kostka... wszędzie kostka - przecież o jest jakiś horror i maniactwo, bo ani to ładne, ani wygodne. Po pewnym czasie wykrzywia się, trawa/mech wyrasta pomiędzy kostkami.
      Czy naprawdę asfalt (w którym oczywiście człowiek nie zapada się podczas upałów) jest taki zły? Czy nie ma żadnej alternatywy?
      • Gość: g Re: Podjasnogórskie parki jak plac budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 23:12
        Kostka nie wykrzywi się jeśli podłoże jest odpowiednio przygotowane, do usuwania
        mchu są specjalne środki. A pozatym kostka jest naprawdę ładna :)
        • Gość: Martin Re: Podjasnogórskie parki jak plac budowy IP: 82.160.135.* 29.03.07, 07:24
          Kostka jest naprawdę ładna? Może ładnie wygląda, bo do chodzenia nie bardzo się
          nadaje. Taką samą położono na placu przy remoncie kościoła św. Jakuba na placu.
          Teraz idzie się tam potknąć, zabić, jak ktoś ma pecha postawić nogę nie tam
          gdzie potrzeba. Poza tym jest śliska, w zimie to ma pewne znaczenie. No cóż,
          może dla architekta i plastyka "ładnie".

Nie wiem komu szajba odbija. Bo jeśli park czy ten plac ma tylko "ładnie
          wyglądać", a nie być dla ludzi, to ja naprawdę dziękuję za te wszystkie
          "remonty". Już wystarczy jak jest wyremontowana z jednej strony 3 aleja. Nie
          dość, że robiona koszmarnie długo, to jeszcze wygląda, nie oszukujmy się, co
          najmniej kiepsko i tandetnie. Nie jestem jakimś super specem od projektowania
          ulic, ale uważam, że można było znacznie lepiej wydać te (zapewne niemałe)
          pieniądze.
          • Gość: xx Re: Podjasnogórskie parki jak plac budowy IP: *.icis.pcz.pl 29.03.07, 20:56
            Kostka na placu Jakuba jest OK - taka kostka i w taki lub podobny sposob jak
            przy Jakubie jest zreszta ukladana na Zachodzie Europy.

Ja wiem ze Czestochowskie zwyczaje sa inne i prefereowany jest ordynarny asfalt
            lub tandentny polbruk, ale to juz inna bajka.
      • Gość: kostka Re: Podjasnogórskie parki jak plac budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 08:38
        Za cenę tej kostki w parku jasnog. to można by było wybudować dwa baseny w
        Częstochowie,albo halę sportową - taka jest prawda. Czy nie mogło zostać tak jak
        było, Pielgrzymi to i tak bieda w większości......
    • Gość: lewak Podjasnogórskie parki jak plac budowy IP: *.wip.pcz.pl 29.03.07, 08:25
      Kto to finansuje????????????
    • janek344 Podjasnogórskie parki jak plac budowy 29.03.07, 10:52
      to ardzo dobrze.Może potem przyjdzie kolej na staw przy ul. Piastowskiej na
      Stradomiu należący do Związku Wędkarskiego. Tam wystarczy częściowe chociaz
      ogrodzenie, budowa toalet i zwiekszona liczba koszy na śmieci. Stan obecny
      wyraża jedno tylko słowo; BRUD.
      • Gość: nic nowego Re: Podjasnogórskie parki jak plac budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 11:02
        u nas wszystko robi się dla ludzi i dla ich komfortu...
        wiosna i lato miną szybko, a ludziom wiosną i latem spacery są nie wskazane...
    • Gość: eryk A propos parku na lisińcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 12:18
      Moze nie jest tam czysto, a drózki ogólnie są "polno - lesne", ale serdecznie
      proszę o nierobienie z tego miejsca jakiegos extra parku z bajerami i jeszcze
      najlepiej z biletami. Nie podoba mi się też (na szczęście odwlekana) koncepcja
      aquaparku. Dlaczego tam byc umiejscowione takie "cudo"?Że niby stawy będą
      naturalnymi zbiornikami w których będą się ludzie pluskac?Na lisincu trzeba
      tylko sprzątac, postawic nowe ławki i jakieś huśtawki, troche poprawic ścieżki
      i bedzie fajnie. To miejsce jest ogólnie fajne bo nie jest typowym odpicowanym
      parkiem.
    • Gość: thereds001 Lisiniec i Złota Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 12:53
      Już kiedyś pisałem aby na Lisińcu i na Złotej Górze zrobić parki z prawdziwego
      zdarzenia...Parki Jasnogórskie to jedyne parki w mieście...Nie oszukujmy się to
      diablo mało...To wstyd. Nie tylko asfalty,mury i betony...Tereny rekreacyjne to
      miejsca zarówno dla milusińskich jak i ludzi starszych a u nas z tym kiepsko,
      niestety...Jest jeszcze np. Las Aniołowski i inne miejsca do zagospodarowania
      ale u nas jakby brakowało pomysłów na to, by powstawały tereny rekreacyjne, z
      których moglibyśmy być dumni...
    • Gość: heycisco Podjasnogórskie parki jak plac budowy IP: 213.86.238.* 29.03.07, 14:09
      To polskie malkontenctwo mnie czasami przeraza. Cokolwiek by sie nie dzialo, to
      zle. Cale szczescie, ze cos sie w tym czestochowskim grajdole zaczyna dziac, bo
      wstyd bylo kogokolwiek tu przywiezc. Pierwsza reakcja mojej dziewczyny z
      Hiszpanii (ktorej Polska sie bardzo podobala) byl taki, ze Czestochowa wyglada
      jak po wojnie... Fakt, ze wjezdzalismy od warszawskiej, a tam wojna wydaje sie
      wciaz trwac... Czasami fajnie jest spojrzec na wlasne miasto oczami
      cudzoziemca, bo sie wielu rzeczy nie dostrzega.
    • Gość: pikolo OK. A co z budową parku w dzielnicy RAKÓW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 16:12
      Cała południowa częśc miasta jest pozbawiona jakiegokolwiek terenu zieleni z
      prawdziwego zdarzenia jak np Promenada ,czy Park Fildorfa.Mamy tylko składy
      przemysłowe , magazyny , hurtownie i brudne ulice i chodniki .Potrzebne są
      pilnie duże inwestycje w tereny zielene w tej części miasta gdzie mieszka min
      30 % jego mieszkańców i może nie wzorujmy się na pocztówkach z dawnych lat
    • Gość: julu Re: Podjasnogórskie parki jak plac budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 16:24

Tak oto braciszkowie w bieli dostaną za friko od naszego żałosnego prezydenta
      wyremontowane parki, które następnie zamkną sobie przed gawiedzią aby w ciszy
      kontemplować, jaki ten naród głupi, jak ładnie daje się wyrolować...
      • Gość: de Re: Podjasnogórskie parki jak plac budowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 16:27
        parki juz nie sa miasta tylko o.Paulinow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka