Dodaj do ulubionych

Fiasko przetargu na Elsen

02.04.07, 22:40
ARP Operator to jedna wielka pomyłka i zawsze są z nimi problemy... Operator zapomina po co został powołany i tak naprawde nie zalezy mu na sprzedaniu majątku - to moja opinia. Będzie przeciągał prztargi w nieskończoność, podobnie jest z terenami "pod inwestycje", którymi zaintereswane byłoby miasto (z chwilą pojawienia się inwestora). Zawsze coś nie tak z ich strony... A dlaczego? Gdyby szybko sprzedali majątek, którym zarzadzają, to byłoby po spółce ARP Operator. tak przynajmniej ludzie z Operatora mogą pobierać bezstresowo pensje i nie grozi im bezrobocie. Nie spotkałem się z żadną pozytywną opinią o nich i sam mam bardzo negatywną.
Zastanawiam się co miałby jeszcze dać im za Elsen "Donbas"... Gwiazdkę z nieba?
Obserwuj wątek
    • Gość: jureK Fiasko przetargu na Elsen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 12:11
      Czy ktoś czytał komunikat tej pani "operator",bo to co napisała,mogła skwitowac jednym stwierdzeniem "nie bo nie".A tak w ogóle to ten "operator" to jedna wielka wajcha ze strony ARP a zarazem rządu,którego agendą jest ARP.Czy w tym pokręconym kraju nie ma nikogo kto odpowiedziałby na pytanie-kim ta spółka jest,że może robic co jej się rzewnie podoba,bo przecież to nie prywatna firma tylko nadal tzw. państwowa,więc co jest grane.Czy przypadkiem nie jest to działanie na niekorzyśc finansów państwowych jako,że miała ona spłacic długi publiczno prawne.A tak w ogóle to szkoda sobie szczępic języki bo ci co mogliby w tej sprawie oficjalnie zając stanowisko i zarządac od tej pani jednoznacznej odpowiedzi to jedynie "wzruszają" ramionami mam na myśli wszyskie organizacje związkowe,bo podobno miała byc jakaś manifestacja pod siedzibą operatora w Warszawie ale ją odwołano,czyżby we wszyskich związkach działających w hucie nie było członków z Elsenu i co na to zarząd związku w samym Elsenie.Może warto przejśc do czynów a dalej bic pianę.
      • Gość: Hutnik Re: Fiasko przetargu na Elsen IP: *.tktelekom.pl 04.04.07, 08:23
        Zwiazki w Elsenie rozbawiles mnie Jureczku. To nie sa zwiazki to jest kpina
        zwiazkow zawodowych.
    • Gość: xx Re: Fiasko przetargu na Elsen IP: *.icis.pcz.pl 03.04.07, 13:35
      Ulissesie - niestety taka jest aktualna polityka rzadu w sprawie prywatyzacji.

Tak samo dzieje sie w przypadku innych zakladow, gdzie grozi to ich
      bankructwem - np. w przypadku zakladow azotowych.

Operator wykonuje polecenie Ministra w zakresie prywatyzacji w skali calego
      kraju.
    • Gość: Hutnik Fiasko przetargu na Elsen IP: *.tktelekom.pl 04.04.07, 08:20
      Wydaje mi sie ze to nie tylko operatorowi niezalezy na sprzedazy Elsenu ale
      rowniez "wladzom" spolki bo gdzie znajda zatrudnienie jesli wchlonie ich
      koncern donbasu. A pozatym to chyba jest jeszcze firma panstwowa a nie prywatny
      folwark i niewydaje mi sie ze tak sobie mozna uniewazniac przetargi w
      nieskonczonosc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka