Gość: Ona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 17:27 Moze mi ktos napisac co sie stalo ostatnio w Klobucku widzialam jak karetka zabierala młoda osoba a obok stalo rozwalone male smieszne auto Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 17:58 A taki szczyl Smartem na chodniku potrącil mloda dziewczyne. Po co takim debiolm prawko daja ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 21:23 chyba musze was uświadomic ten szczyl ma dopiero niespełna 17 lat i nie ma prawa jazdy a jeżdzi sobie bo jest bogaty i mysli ze mu wszytsko wolno...ot cała prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ro Re: Wypadek w Kłobucku IP: 212.87.241.* 10.04.07, 22:10 powiesić gnoja albo chociaż wykastrować - brak testosteronu może by go czegoś nauczył...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 22:30 a nie wiecie co z ta dziewczyna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 09:40 Gość portalu: ja napisał(a): > a nie wiecie co z ta dziewczyna? a wiemy i nie powiemy, co sensacji szukasz w kazdej tragedii ?? a ochrona danych osobowych ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 16:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 09:51 Gość portalu: ja napisał(a): > chyba musze was uświadomic ten szczyl ma dopiero niespełna 17 lat i nie ma > prawa jazdy a jeżdzi sobie bo jest bogaty i mysli ze mu wszytsko wolno...ot > cała prawda Klobuck to takie sobie miasteczko. I jak moge przeczytac, ze jezdzil bez prawa jazdy a rodzice sa bogaci to mniemam, ze Policja klobucka o tym wiedziala. Smart przeciez to specyficzny samochodzik i z pewnościa w tym Klobucku jest moze jeden lub gora dwa takie pojazdy !!! No coz, pozostawie to bez dalszego komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 08:51 > Klobuck to takie sobie miasteczko. I jak moge przeczytac, ze jezdzil bez prawa > jazdy a rodzice sa bogaci to mniemam, ze Policja klobucka o tym wiedziala. > Smart przeciez to specyficzny samochodzik i z pewnościa w tym Klobucku jest moz > e > jeden lub gora dwa takie pojazdy !!! > No coz, pozostawie to bez dalszego komentarza. to jest dobra i rzeczowa część komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 16:36 JAK MOŻNA JEŻDZIĆ BEZ PRAWA JAZDY.JEST TO NIEMOŻLIWE.PRAWOJAZDY KOLEŚ MIAŁ INACZEJ Z METY KTOŚ WYLĄDOWALBY ZA KRATAMI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EFIK Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 18:09 Państwo bezprawia-przesadnie jest mówić policja nie wiedziała,ma kasę to mu wszystko wolno ,ujdzie mu bo się wykupi.nie sądzę będzie odpowiadał jak każdy inny.jest małoletni -błędy młodości i olbrzymie brzemie odpowiedzialności w młodym wieku. a czy ktoś w Kłobucku nie przejeżdzał skrzyżowań ponad 130km/h-byli tacy im sie udało jemu nie .to jest kretynizm kretynizmem jest wsiąść za kółko po pijaku, Byli i tacy którzy urządzali sobie przejażdżki ponad 13 w terenie zabudowanym im też się udało.Byli i tacy którzy zabili-choć tego nie chciali.(wyjazdy za chlebem do niemiec)i będą następni. dziś rewelacją jest "małolat w wieku 17 czy 16 lat" juto będzie to ktoś inny w wieku 30 cz też 40 lat -takie jest życie .nic dodać nic ująć.co jest to jest co będzie to będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLIBER Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 16:34 A skąd ta pewność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 09:55 To wnikliwie prosze przeczytac i bez uszczypliwosci mi tu proszę: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=60516517 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 11:26 Gość portalu: gosc napisał(a): > To wnikliwie prosze przeczytac i bez uszczypliwosci mi tu proszę: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=60516517 Ja uszczypliwy nie jestem, dobre ! Odpowiedz Link Zgłoś
magdabad Re: Wypadek w Kłobucku 12.04.07, 09:08 Stało się nieszczęście, bardzo współczuję rodzicom dziewczynki, sama jestem matką i nie wiem jak bym się zachowała w takiej sytuacji. Jedno jest pewne każda matka chce chronić swoje dziecko i dać mu to co jest najlepsze.Powinniśmy sobie zdawać sprawę że nikt nie planuje jadąc autem, że uderzy w drzewo, człowieka, potrąci kogoś czy nawet zabije. Każdemu może się przytrafić coś przykrego na drodze, to był nieszczęśliwy wypadek. Myślę, że ten młody człowiek został już ukarany i wyśmiewanie go nie cofnie czasu i nie odwróci zdarzeń. Z tego co wiem to miał prawo jazdy .Łatwo jest pisać i obrażać na forum innych / wystarczy się zalogować, nikt mnie nie zna, mogę sobie trochę poużywać/ natomiast gorzej gdy trzeba komuś rzeczywiście pomóc - czy TY komuś pomogłeś ?, czy TY jesteś taki ideał? Odpowiedz Link Zgłoś
asgard_bp Re: Wypadek w Kłobucku 12.04.07, 13:50 tekst magdy mnie rozwalił.A szczególnie to,że jadac ulica nie planujemy....itp. Jedną z cech,która odróznia nas od zwierząt,to zdolność przewidywania i myslenia abstrakcyjnego. Przewidywania tego,co może nastapić jeżeli wykonamy jakąś czynność w ten a nie inny sposób. jesli smarkacz miał 17 lat, to nie mógł mieć prawa jazdy,jadac szarzował nie przewidując mozliwych nastepstw swej jazdy,mądry tatuś i mamusia mu to umożliwili czyli sa równie winni jak on.Teraz kasa załatwi sprawe i niedługo wszyscy o tym zapomną. I z pewnością nie był to nieszczesliwy wypadek, tylko skutek GŁUPOTY kierowcy pojazdu oraz kilku innych osób A zanim ktoś mi napisze czy ja jestem takim dobrym kierowcą to odpowiadam Nie,nie jestem dobrym kierowcą choć bardzo dobrze jezdze samochodem / prawo jazdy od 17 lat i około 200 tyś km rocznie/,na drodze bardziej uwazam na innych ni z na siebie oraz staram sie przwidywac mozliwe skutki mojej jazdy i za wszelką cene unikam jakiegokolwiej zagrozenia dla innych osób / zgodnie z zasadą:masz się zabic,zabij się sam/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdabad Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 15:58 Słowo rozwalił nie jest tutaj na miejscu. Z twojego tekstu wynika, że mało masz wiedzy na temat kto piwinien posiadać, a kto nie prawo jazdy. Jestem przekonana, że każdy człowiek wsiadając do samochodu nie jest w stanie przewidzieć co może zdarzyć się na drodze, chyba, że jest wróżką. Przemawia przez ciebie zazdrość, że młody człowiek ma auto. W tej dyskusji nie o to chodzi. Bardziej powinniśmy się skupić na tym, żeby pomóc poszkodowanej i sprawcy bowiem jest to bardzo ciężkie doświadczenie dla obu rodzin. Ze słyszenia wiem, że matka tego nastolatka prawie codziennie jest w szpitalu u tej dziewczynki. I na tym polega pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator kiełbasy Re: Wypadek w Kłobucku IP: 80.48.49.* 14.04.07, 20:21 200 tysiecy rocznie powiadasz że robisz?? Wychodzi że musiałbyć codziennie przejeżdżać po 547km. I tak dzień w dzień. Raczej nierealne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 16:32 FAcet pisze "nie jestem dobrym kierowcą choć bardzo dobrze jeżdżę"- bezsens,błędne koło.jeżeli jeżdzisz 200.000 km rocznie to uważaj ponieważ również tobie się to może przytrafić-np możesz usnąć -i cóż również będzie to twoja wina.niekiedy lepiej nic nie mówić .rocznie na drogach w Polsce ginie 16.000 osób .dokładnie tyle ile liczy sobie miasteczko Kłobuck. Na tym skrzyżowaniu dochodzi od lat do wielu wypadków -dlaczeg miasto nie zabezpieczy pobocza. Jadąc od Łobodna częstokroć spotykam się z samochodami jadącymi z naprzeciwka faktycznie wymuszają pierwszeństwo scinając zakręt to co się wydarzyło -prawda o zdarzeniu -zna tak naprawde jeden człowiek - kierowca smarta. W związku zpowyższym facio daj sobie spokó z opisami jaki jesteś dobry bo jak wiesz w jednym dniu jeżdzimy szybciej w drugi wolniej to zależy od wielu czynników. CIEKAWI MNIE KIEDY TY L;UB W CIEBIE KTOŚ UDERZY-BO DZIŚ TO NIESTETY NIEUNIKNIONE. KOLIBER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 16:01 widze ze pani mama nie zna szczegółów. otóż ten chłopak napewno nie miał zamiaru potrącic tej panny, no ale jaksie ściga z kolegą, i jedzie dwustrona jezdnia na obydwóch pasach w te sama strone to to musiało sie tak skończyc. nic go nie usprawiedliwia. mam nadzieje ze poniesie odpowiednie konsekwencje!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLIBER Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 16:40 OJEJ -REWELKA-ILE WERSJI -W TEJ KIEROWCA JEDZIE DWOMA PASAMI RUCHU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.07, 15:26 Do mojego poprzednika aggsa cos tam :] Musze Cie jednak zmartwic, gdyz chlopak mial prawo jazdy kat. B1 :] Zeby zapobiec twojemu wymadrzanie wyjasnie Ci ze jest to prawko od 16 lat dopuszczalne kierowanie auta do mx wagi 700kg . Takie wymagania spelnia wlasnie SMART!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 16:04 oka spoko tylko niech sie nie ściga gó..arz tym gównem. a co do mar\tki to spoko ze jest w szpitalu. pewnie mysli ze kasąi łażeniem tam wybroni synka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koliber Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 17:11 CIEKAWE -CO TY BYŚ ZROBIŁ NA JEJ MIEJSCU.MĄDRALO.NIE MASZ NIC INNEGO DO ROBOTY JAK SIEDZIEĆ I PLOTAMI SIĘ ZAJMOWAĆ.PIERDOŁO \ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do jaa coś tam Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 16:36 Słuchaj mądralo w polsce nie można mieć prawa jazdy na samochód w wieku szesnastu lat zadne b1 c3 cze inne nie i koniec i nie wypisuj bredni jak się nie znasz .Smart to nie motorower jest to normalny samochód czy tego czcesz czy nie motorowery mają ograniczoną moc silnika i osiągają niewielkie prędkości a Smart może poruszać się nawet ponad sto na godzine . A jeżeli były przymiarki do tego aby można było mieć prawo jazdy w wieku szesnastu lat to można było jeżdzić tylko w towarzystwie osoby starszej mającej prawo jazdy (normalne)i nie ma w Polsce czegoś takiego jak prawo jazdy b1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takiitaki [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 17:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.07, 20:38 Moj poprzednik chyba wyjasnil juz wszystko :) Przytocze dla ulatwienia kawalek artykulu "# kat. B1 – trójkołowym lub czterokołowym pojazdem samochodowym o masie własnej nie przekraczającej 750 kg, z wyjątkiem motocykla, " pozdrawia serdecznie ja cos tam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Wypadek w Kłobucku IP: 80.51.236.* 12.04.07, 22:06 ja znalazłem zapis "o masie własnej nie przekraczającej 550 kg", a to by znaczyło, że chyba nie mógł jechać smartem, bo jest cięższy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 22:33 Parę lat temu-nie wiem czy jeszcze dzisiaj-na Zachodzie, by prowadzić smarta nie było potrzebne prawo jazdy naszej kategorii B. Wystarczyło tylko to na motor.Dlatego mnóstwo osób, którym odebrano prawko np za alkohol przesiadało się do tego autka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gizmo Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 22:43 Co za baran pisze ze nie mozna miec prawka na B1 w Krakowie co 2 smart to smart na prawko na B1 a b1 jest od 16 lat PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
asgard_bp Re: Wypadek w Kłobucku 13.04.07, 14:26 heh, a nie wydaje się Wam,że zboczyliscie z tematu? Nawet jesli miał to prawo jazdy, to czy to zwalnia od myslenia? Ścigajac się z kolesiem udowodnił tylko swoją bezgraniczna glupote i brak odpowiedzialnosci. A co do magdy,według ciebie jadac w ten sposob,nie można przewidzieć że stanie sie coś złego,czy tak ? Tutaj przez chwile nasunelo mi sie kilka uwag na temat blondynek / oczywiscie nie obrazając blondynek/. Poza tym, walcząc jak lwica o dobre imie tego " IDIOTY" nasuwają mi się pewne podejrzenia co do jakiegos pokrewieństwa. I na koniec,nie zazdroszcze małolatowi jakiegos pseudosamochodziku,więc nie bądz smieszna pisząc takie bzdury a jak bys dokładniej przeczytała to co napisalem, to sama bys doszła do wniosku,że co rok,max dwa kupuje sobie nowy / to tak gwoli scisłości/ Z niecierpliwością czekam na nową porcje absurdu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 17:18 MASŁO MAŚLANE-NIC Z TEGO NIE ROZUMIEM. ZNÓW NOWA WERSJA -TERAZ WYŚCIGI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 17:38 PROPONUJE: ze względu na bezpieczeństwo związane z ruchem drogowym w Kłobucku i okolicach zamiast samochodów i motorów używajmy tylko jednośladów.będzie bezpieczniej. ps Współczuję rodzicom -ale cóż życie jest jakie jest ,mam nadzieje ,że z poszkodowaną"ka"będszie wszystko ok i lada dzień stanie na własne nogi. co do sprawcy zdarzenia "z pewnością wyciągnie wnioski ze swego uczynku i w przyszłości "będzie mądrzejszy i ostrożniejszy w swych czynach zgodnie z zasadą CZEGO SIĘ JAŚ NIE NAUCZY TO JAN NIE BĘDZIE UMIAŁ" A wszystkich "wieszających psy "-ostrzegam jutro może ty coś zbroisz i sprawdzisz na własnej skórze jak to jest. Wówczas zanim coś napiszesz -kilka razy się zastanowisz.nigdy nie wiesz .co przyniesie życie. a jak jesteś taki mądry , przewidywaly oraz zapobiegliwy "weż pierwszy kamień i rzuć " koliber761@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 17:43 poprawka jednośladów napędzanych siłą mięśni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świadek Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 10:52 Byłem świadkiem wypadku i w tym małym autku tak naprawdę wystrzeliła opona na zakręcie. Nie było żadnych wyścigów!!!Ta młoda osoba jechała powoli, a głównym powodem wypadku było pęknięcie opony, które spowodowało wyrzucenie samochodu na chodnik. Informacje te potwierdzic moze Policja ( byłem przesłuchiwany jako świadek zdarzenia). Z tego co wiem, ten chłopak miał uprawnienia do kierowania pojazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koliber Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 17:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zetx Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 18:33 Krowa się ocieliła -riposta -ona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ericson Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 18:35 BŁĘDY MŁODOŚCI-OT CAŁA SPRAWA-WSPÓŁCZUJ RODZINIE POSZKODOWANEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Wypadek w Kłobucku IP: 213.199.204.* 15.04.07, 21:08 A dziś kolejny wypadek w Kłobucku. Jakiś samochód porządnie wylądował na płocie na tej samej trasie do Łobodna. Stała się komuś krzywda??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koliber Re: Wypadek w Kłobucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 22:31 no proszę -mówiłem ,że zakręt jest żle wyprofilowany i sciąga samochód na środek.Jadąc od strony kłobucka. a jak jeszcze ktoś zetnie zakręt od łobodna tragedia gotowa. koliber761@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś