Dodaj do ulubionych

Śląskie pełne energii

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 23:00
Choćby Zmyślony nie wiem jak kombinował, oba słowa "Śląsk" i "Śląskie" są
kompletna bzdurą. Ja Ślązakiem nie jestem i nigdy nie będę!! Częstochowa to
ziemia małopolska i żaden chory podział administracyjny tego nie zmieni!
Dziwi mnie, że ślązaki nie mają dość honoru, by z granic swojego ślunskiego
województwa wyłączyć to co ŚLĄSKIE NIE JEST !
Obserwuj wątek
    • Gość: prez Śląskie pełne energii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 23:42
      rozbraja mnie pierwszy etap planowanej akcji - przekonywanie Slazakow, ze Sląsk
      jest super. proponuje rozwiesic kolorowe plakaty reklamujące "ślaskie" na
      obrzezach Swietochlowic i w Chebziu (przykladowo), moze bezrobotni gornicy
      zorientuja sie wtedy, w jakim fantastycznym miejscu mieszkaja..
    • Gość: cuc Re: Śląskie pełne energii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 04:42
      wierz mi, ze to tylko wymysl biurokratow z urzedu marszalkowskiego... 90%
      Slonzakow bardzo chetnie pozbyloby sie wszystkiego co w wojewodztwie jest
      "nieslaskie"... a wiec, do Lublinca na polnocy i do Przemszy na wschodzie...
      reszta to Malopolska... a jedyne co chcemy miec wspolnego z malopolska jest
      granica... pozdr
    • Gość: RB Re: Śląskie pełne energii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 07:46
      Częstochowa jest z małopolski? A po czym to poznać -po medalikach? Chyba bliżej
      jest do Kielc.I to i to niewiadomo co.
      • Gość: bobik Re: Śląskie pełne energii IP: *.apus-net.pl 12.04.07, 10:11
        A nie odbędzie się ,inauguracja Jurajskiego Szlaku Sztuki Współczesnej.
        A na marinesie śląsk czy illinois co za różnica ,to kwestia nazwy.
      • Gość: T.Krawiec Re: Śląskie pełne energii ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 14:54
        Masz rację mówiąc, że Częstochowie bliżej do Kielc niż do Krakowa. Mylisz
        jednak podstawowe pojęcia. Małopolska i województwo małopolskie to wcale nie to
        samo. Musisz wiedzieć, że do ziem małopolskich, poza Krakowem, należał również
        Sosnowiec, Będzin, Częstochowa, Koniecpol, Kielce, Biała Krakowska (część
        Bielska-Białej) oraz wiele innych miast i miasteczek...
        Zerknij choćby tu: poland.gov.pl/Malopolska,28.html
    • Gość: Tomcio Re: Śląskie pełne energii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 10:42
      Zrobmy z Jasnej Gory muzeum
      zapalczarnia? hahaha ale niech bedzie :)
      Odswiezmy Jure nasza, jest mnustwo rzeczy do robienia, jak ktos byl w
      ogrodziencu i wie jak wyglada zamek to czy nie powinnismy przeniesc pomyslu do
      Olsztyna?
      Mamy problemy z quadami (chyba tak to sie pisalo) nie lepiej wyznaczyc im teren
      gdzies na Jurze? To by i z zagranicy przyjezdzali pojezdzic, przeciez Jura to
      nie 10Km2 :)

Slyszalem o nowym sanktuarium na zlotej gorze, poroniony pomysl, zrobmy cos z
      widokiem(panoramą) bo zlota jest zyzsza nic Jasna Gora. I to zacheci ludzi a
      nie nastepne sanktuarium, no chyba ze by bylo na tyle inne niz obecne koscioly
      to spoko :)

Macie jeszcze jakies pomysly, wchodzą tu radni wiec moze cos podlapia :) ?
      • klobuczanin Re: Śląskie pełne energii 12.04.07, 11:02
        Propaganda ślązakow jest smieszna!!! Nasz region nigdy zadnym śląskiem nie był
        i nie bedzie , kazdy to powie dlatego te pierdy Gazety są tylko wołaniem na
        puszczy dla zaspokojenia centrali w Katowicach!
        • Gość: Zoran Re: Śląskie pełne energii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 14:57
          Koleżko, samo "Śląskie" - w języku polskim oznacza województwo śląskie. Należy
          do niego i Bielsko, i Częstochowa i wiele innym miejsc, które nie mają nic
          wspólnego ze "Śląskiem" jako regionem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka