anulka914 16.05.07, 13:43 Witam, chce kontynuowac naukę w tym LO. Jakie macie opinie o tej szkole? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: LO im. Słowackiego. Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 14:12 chodzilam tam, teraz jestem studentka. niestety nie wspominam tego liceum mile;/ srednia atmosfera. dziwne zasady, nauczyciele konkuruja miedzy soba. zdecydowanie nie polecam tego liceum. ale znajomi z mickiewicza, bieganskiego czy kopernika mile wspominaja swoje licea. warto sie jeszcze zastanowic czy slowacki to napewno jest to czego chcesz. pozdrawiam i zycze trafnego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja2 Re: LO im. Słowackiego. Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 14:26 Witam! jest to liceum na wysokim poziomie... chodzi tam siostra mojego chłopaka... trzeba naprawde sporo sie uczyc zeby uzyskac jakies dobre wyniki... nauczyciele przyjazni w wiekszosci ;) i jest w szkole dyscyplina.. dziewczyny nie moga sobie pozwolic na tzw. rewie mody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Re: LO im. Słowackiego. Opinie IP: 217.153.246.* 16.05.07, 14:34 Świetna szkoła ale DLA HUMANISTÓW!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yummy_mummy2 Re: LO im. Słowackiego. Opinie 17.05.07, 12:23 Jestem absolwentka Slowackiego i nie polecam tej szkoly nikomu. Prawda jest ze jest tam wysoki bardzo wysoki poziom i trzeba sie sporo napracowac ale niestety nie zawsze nauka przynosila pozadany efekt- nauczyciele czesto oceniaja niesprawiedliwie- w zaleznosci czy daza ucznia sympatia czy nie. W ogole to miedzy samymi nauczycielami jest dziwna atmosfera bo co drugi "narzeka" przy uczniach na swoich kolegow po fachu. No i jesli chodzi o ubior- kolorowe ciuchy sa niemile widziane- tylko raz w miesiacu mozna bylo ubrac sie na kolorowo, tak to szarosci , czern itp Liceum konczylam 2 lata temu ale watpie zeby cos sie zmienilo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: LO im. Słowackiego. Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 13:34 Do 1 LO szła mlodziez , która raczej była skromna i pieniądze nie uderzały im do glowy . Tak było , Była tez duża dyscyplina . Ile zostało nie wiem . Może coś , w porównaniu z innymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: LO im. Słowackiego. Opinie IP: *.gre.pl 17.05.07, 18:58 Zależy jak trafisz - ja nie narzekam i czuję się dobrze... Jednak podobno facetom łatwiej... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: LO im. Słowackiego. Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 19:32 to prawda, ze nauczyciele wzanemnie na siebie narzekaja i mowia przy uczniach rzeczy ktore mogliby zachowac dla siebie. kolory i ubiory to tak nie do konca juz. kiedys rzeczywiscie trzeba bylo chodzic ubranym raczej w kolorach stonowanych ale to tez przemijalo jak stamtac odchodzilam, przynosily to ze soba gimnazjalistki niestety. sam poziom nie byl zly bo mozna bylo sie czegos nauczyc ale prawda byla taka ze czesto oceny i wiedza ktora sie mialo w glowie nie szly w parze i to bylo przykre ze nauczyciele nie potrafia docenic tego ze ktos sie przygotowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejt Re: LO im. Słowackiego. Opinie IP: 217.153.246.* 17.05.07, 19:41 Pitolicie ;p fajna szkoła, fajni ludzie, fajni nauczyciele, ekstra klimat. Polecam! ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: LO im. Słowackiego. Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 22:17 Pierwsza liga . Ale poziom tworzą głównie uczniowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ylla Re: LO im. Słowackiego. Opinie IP: 80.48.49.* 12.06.07, 23:48 nie słuchaj tych, którzy piszą, że kolorowe ciuchy niemile widziane - to przedpotopowe informacje ;D bo ostatni raz tak było 3 lata temu. teraz jest luz blues, kolory tęczy na korytarzach, ale! - nadal źle reagują na zbyt ostry makijaż i 'nagość' - i BARDZO DOBRZE! Klimat jest, nauczyciele są okiej (niektórzy b. specyficzni, mają szansę stać się legendarni :D ), nauka na wysokim poziomie, ale wystarczy, że jesteś bystra i masz dobrą pamięć - to już zakuwać nie musisz imasz dobre oceny :)więc nie radzę słuchać zdania absolwentów sprzed więcej niż 3 lat - bo to już nie ta szkoła, co kiedyś. dla jednych to dobrze, dla innych źle, ale pewne jest to, że liceum nie zatraciło fajnego klimatu - a to wrażenie, jakie na tobie robi ten budynek, dziedziniec, kiedy tam wchodzisz po raz pierwszy jako uczennica - nie do opisania. ja skończyłam tę szkołę 2 tygodnie temu :D i już tęsknię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: LO im. Słowackiego. Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 20:38 składaj papiery . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL debilizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 20:46 czy grono pedagogiczne tej placówki nie zna innego sposobu na promocję szkoły, niż udawane zachwyty podpisane przez nibyabsolwentów???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ylla Re: debilizm IP: 80.48.49.* 19.06.07, 21:01 nie ma zbyt bujnej wyobraźni? myślisz, że grono pedagogiczne (ukryte pod pseudonimami oczywiście) prowadzi szeroko zakrojoną akcję werbowania kandydatów? doprawdy, z pewnością nie mają nic ciekawszego do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: debilizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 21:05 Do ylla ;; To jest walka o byt .Etat , ba pół etatu choćby Jako absolwent miło wspominam szkołę . Ale gdybym tam uczył byłby problem bo nie stawiam dopów za darmo - za wiedzę . A czasami , nawet i w I LO może być problem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ehhh Re: debilizm IP: 89.174.23.* 03.07.07, 13:34 znam kilka osob po Slowackim....rozne to są osoby...jedni są fajni i do rzeczy, a inni ehh szkoda gadac... nawet ostatnio na czacie rozmawailem z uczennicą tej szkoly... nie bede powtarzac co mi pisala... dno..tylko seks, alkohol, papierosy w glowie i wino z kartonu...powaga:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: LO im. Słowackiego. Opinie IP: *.ipartners.pl 19.06.07, 19:11 Jeżeli jesteś umysłem ścisłym to ie polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ylla Re: LO im. Słowackiego. Opinie IP: 80.48.49.* 19.06.07, 20:59 niekoniecznie. biochem jest świetnym profilem! w zeszłym roku Słowacki zdał biologię najlepiej ze wszystkich szkół w Częstochowie. gorzej z matfizem, to fakt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bee Re: LO im. Słowackiego. Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 13:27 Jak ja się cieszę, że nie muszę iść do tej szkoły, nie miałem zbytnio co wybrać, tylko mat-geo mi odpowiadało, jednak w słowaku na mat-geo kazdy narzeka, progi punktowe w zależności od profilu, 137 (klasa A)- 117 (klasa f) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: LO im. Słowackiego. Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 07:26 A tu z iloma punktami przyjmowano ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stmk Re: LO im. Słowackiego. Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 13:16 A tak w ogóle to zapraszamy nowych uczniów na Forum Słowaków: www.slowacki.xt.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sinbi Re: LO im. Słowackiego. Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 13:38 pare lat temu ukonczylam to liceum. gdy sie do niego dostalam, plakalam ze szczescia. w czasie nauki w tym LO pamietam wiele zarwanych nocy, kucie i czesty brak porzadanego efektu. tak wiec nie wspominalam tych czasow mile. jednak po ukonczeniu edukacji w slowaku, po dostaniu sie na wymarzony, renomowany kierunek, teraz na studiach, po rozpoczeciu drugiego kierunku dziekuje samej sobie, ze wytrwalam, dziekuje nauczycielom, ze maglowali, tepli wrecz, ale nauczyli bardzo wiele. nauka nie sprawia mi zadnego problemu. jestem dumna absolwentka slowackiego. moi zdaniem jak na liceum typowo humanistyczne poziom na przedniotach scislych jest bardzo wysoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: LO im. Słowackiego. Opinie IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.07, 15:03 Skończyłam słowaka w tym roku i nie żałuję wyboru szkoły. Uważam, ze bardzo się tu rozwinęłam. Możliwe jednak, że tak samo byłoby w norwidzie lub sienkiewiczu.. Zasadniczo zawdzięczam I LO to, że zaczęłam się w nim uczyć - bo nie było innego wyjścia:) W gimnazjum byłam skończoną leserką, do liceum dostałam się ledwo-ledwo (z listy rezerwowej), a potem skończyłam je ze świadectwem z paskiem, mój średni wynik z matury pisemnej to 93% z poziomu rozszerzonego (bo po drodze jeszcze się olimpiadka zdarzyła) i mam wstęp bez egzaminu na Uniwersytet Warszawski. Słowacki okazał się błogosławieństwem:) Ale cieszę się również z tego, że chociaż idę na studia humanistyczne, to mam sporą wiedzę z zakresu nauk ścisłych. Dzięki tym pieprzonym naderwanym nockom mam poczucie, że po ukończeniu LO wiem sporo;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: LO im. Słowackiego. Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 17:05 Do ja : Gratuluję i polecam tę szkołe . Sam ją kończyłem chociaż tak wybitnym nie byłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: LO im. Słowackiego. Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 13:23 Już niedługo 100 lecie . 13.10.2007 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: LO im. Słowackiego. Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 09:10 Było 100 lecie - bardzo ładna uroczystość . Szkoda , ze jednak mało ludzi przychodzi - Filharmonia była jednak pełna ) . w książce wydanej na tę okazję są błędy : m.in. prof. Anna Mordaszko pracowała do 75 roku od 71 była moją wychowaczynią 1, 2 B potem chyba przesrwa - zawał i potem znów jako nauczyciel fizyki w IV B . W nastepnym wydaniu nie powinno byc tych błędów . Dziękuję organizatorom Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: LO im. Słowackiego. Opinie 14.01.16, 12:36 I bardzo dobrze . Pani Kaim od lat pracuje w I LO i to dobrze , że osoba znająca to liceum zostanie dyrektorem . I LO było dawniej znane z wysokiej dyscypliny i mam nadzieję , że to nadal będzie praktykowane Odpowiedz Link Zgłoś
czestochowa2030 Re: LO im. Słowackiego. Opinie 14.01.16, 13:59 Czy dobrze czy źle rozstrzygnie czas. I LO było też dawniej znane również z tego, iż lądowało w ogólnopolskim rankingu liceów na pozycji 500+ (nie było nawet uwzględniane w pierwszej 500 liceów). Pierwszy raz - ocena za rok szkolny 2014/2015 - pozwoliła pojawić się w tym rankingu i to od razu na miejscu 369. Nauczycielom, uczniom i poprzedniej dyrekcji gratulujemy. Nowej życzymy powodzenia Źródło: www.perspektywy.pl/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=2520:ranking-liceow-ogolnoksztalcacych-2016&catid=177&Itemid=351&strona=8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I hate it Re: LO im. Słowackiego. Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 20:47 skonczylam ta szkole z wyroznieniem , zawsze paski te sprawy ale powiem Ci ,ze tak szkola to skoncentrowanie najbardziej himerycznych i infantylnych nauczycieli jakie mozna sobie wyobrazic,zyjacych w wymaginowanym swiecie sztucznych konwenansów , jesli chcesz sie czegos nauczyc i wybierasz slowaka to licz tylko na siebie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: LO im. Słowackiego. Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 21:47 Do I hate :: Nauczycieli dobiera dyrektor / ka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: LO im. Słowackiego. Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 07:45 up Odpowiedz Link Zgłoś