Dodaj do ulubionych

Lidl - obóz pracy całorocznej

IP: *.centertel.pl 04.06.07, 19:54
Z zewnątrz pięknie, miło i czysto a wewnatrz już tak kolorowo nie jest.
Ludzie zatrudnieni w Częstochowskim Lidlu traktowani są jak tania siła
robocza. Jest ich tam niewiele bo kto przyjdzie pracować za najnizszą
krajową? Do tego praca na 3/4 etatu lecz to tylko fikcja. Normą jest tam
praca po 8-10 godzin dziennie, bez przerwy i w biegu. Dziewczyny zmuszane są
do pracy ponad swe siły przy rozładowywaniu towaru. I nie ma zmiłuj się oraz
szacunku od szanownej Pani KRS która pracy z ludzmi uczyła się chyba w KRL-D.
Bez zmrużenia okiem namawia swych podopiecznych do łamania prawa pracy
wydłużając im w nieskończoność czas pracy. 30 minutowa przerwa w pracy to
fikcja literacka. Nie ma dla tej pani najmniejszego znaczenia zrowie czy
życie prywatne pracowników. Wyciska z ludzi tyle ile tylko moze. zwyczajny
pracownik Lidla powinien pracować 30 godzin w tygodniu a tych godzin
przepracowuje ok. 50-ciu. Potrafi ściągać telefonicznie pracowników
telefonicznie z dni wolnych bez prawa do odmowy strasząc konsekwencjami.
Dzieki bezmyślnej polityce personalnej w sklepie potrafią być tylko 2 osoby
na zmianie a muszą wykonać prace za 6 osób. Dlatego pracownikom siadają
nerwy,krgosłupy. Dla firmy Lidl nie ma to najmniejszego znaczenia bo nie robi
nic by pracownicy tej firmy mieli cywilizowane warunki pracy. Nie ma dla niej
znaczenia też zdrowie ani życie prywatne pracowników. Liczy się jedynie
wyciśnięcie jak największego zysku z osób tam pracujących. Należy tylko
kibicować pracownikom Lidla by jak najszybciej znaleźli inną, normalną prace
i rzucili w cholere ten obóz pracy. Czasy się już zmieniły i za 700 zł nikt
nie przyjdzie do takiej pracy więc moze za jakiś czas "beztroska" pani KRS
będzie zmuszona siedzieć na kasie lub rozładowywać towar własnoręcznie jesli
nie potrafi się odnaleźć w gospodarce wolnorynkowej.
Obserwuj wątek
    • Gość: pracownik Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 19:59
      Nie pasuje Ci praca w Lidlu więc poszukaj innej - proste. Znam osoby które tam
      pracują i jakoś nie narzekają.
      • Gość: Wkurzony Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 07:41
        Prosze prosze pewnie jakiś zjeb z kierownictwa sie odezwał!!!!W Lidlu taki sam syf jak i w innych marketach i tyle!!!
        • yanoooosh Re: Lidl - obóz pracy całorocznej 01.11.13, 11:01
          Gość portalu: Wkurzony napisał(a):

> Prosze prosze pewnie jakiś zjeb z kierownictwa sie odezwał!!!!W Lidlu taki sam
          > syf jak i w innych marketach i tyle!!!

Oczywiście pracowałeś we wszystkich i wszystko na ten temat wiesz.

Nie pisz proszę ogólnikowo lu nie pisz wcale jak nie masz pojęcia na dany temat.
      • Gość: V.C. Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 20:13
        Mądralo ! To nie jest kwestia "pasowania". Łamanie przepisów prawa pracy jest
        karalne.

Lidl ma od dawna złą sławą, także w samych Niemczech.

Gość portalu: pracownik napisał(a):

> Nie pasuje Ci praca w Lidlu więc poszukaj innej - proste. Znam osoby które tam
        > pracują i jakoś nie narzekają.
    • Gość: NN Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 20:01
      Lidl niestety nie jest wyjątkiem. Tak samo milutko pracuje się w Realu i
      Praktikerze i innych supermarketach. Zarobki marne a robota ciężka. Polak to
      zawsze wyrobnik na cudzych śmieciach
    • Gość: EDI taaaaa , ale kazdy chce robic zakupy w niedziele IP: 80.48.49.* 04.06.07, 20:04
      Proponuje zeby cala budzetowka i wszystkie fabryki pracowaly tez w niedziele i
      swieta . po co dni wolne ludu buraczany ..........
      • Gość: Przemo z Rakowa Re: taaaaa , ale kazdy chce robic zakupy w niedzi IP: *.streamcn.pl 25.07.07, 19:16
        To nie sukces zamknąć hipermarkety w niedzielę,bo pracownicy mogą pracować mimo
        zamkniętych sklepów,np.renamenty,pożądki,nowe promocje.Ja pracuję w wodociągach
        i też w niedzielę ale nam płacą dodatkowo za to i aż chcemy pracować w święta.W
        sklepach też tak powinno być.A co do Lidla to jeden wielki syf tam jest,a ci co
        tam pracują na kierowniczych stanowiskach to tylko sprawa do PIP-u.Sami nic nie
        robią a gnębią innych
    • Gość: klient lidla Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: *.realestate.net.pl 04.06.07, 21:31
      ale za to masz tanie towary nędzniku pseudo współczujący.

A Zarobki nie są chyba takie niskie bo przynajmniej ochroniarzy stac na fajki
      które palą ciągle przed sklepem a jeden to nawet ma honde civic używaną (stoi
      ciągle przed lidlem na Mickiewicza.
      • Gość: Gość Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 21:35
        Naaawet ma Hondę używaną, nonono! Krezus po prostu!
      • Gość: rotfl Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: 80.54.171.* 04.06.07, 22:10
        Ktoś Ci niezły kit nawciskał, bo z tego co wiem to żaden z ochraniarzy nie jeździ takim samochodem, a info mam z pierwszej ręki ...

Proponuję zająć się szydełkowaniem lub innymi "ciekawymi" zajęciami bo na osobę z dobrymi informacjami to Ty nie wyglądasz ....

• Gość: klient lidla Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: *.realestate.net.pl 04.06.07, 23:04
          to może manager tego Lidla ?
          przepraszam za pomyłkę, obserwuję z okna, to ok. 200 metrów.
          • Gość: Gość Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 23:14
            No to nie pisz niesprawdzonych głupot.
            • Gość: kobitka Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: *.man.czest.pl 04.06.07, 23:45
              ochrona hahahahah to sa nieudaczniki spoleczne do ochrony to im daleko
              • Gość: ochroniaż Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: *.nycmny.east.verizon.net 05.06.07, 01:29
                Ja wlasnie dostalem oferte pracy jako ochroniaz w jednym z czestochowskich
                hipermarketow.Napisal meila do mnie sam szef.Oferta jest tez calkiem fajna wienc
                wracam do Polski.Mam juz dosc Anglikow i Londynu
                • Gość: gug Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: 32.112.138.* 05.06.07, 06:40
                  ja mam dosc polaczkow w londynie, sam londyn jest w cipke :D
                • Gość: Wietnamski kucharz Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 07:55
                  Zostań tam. Tutaj wcale nie będzie ci łatwiej - też się będziesz musiał uczyć
                  języka.
                  • Gość: do kucharza Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: 80.54.171.* 05.06.07, 18:38
                    dobry jesteś; popieram długa droga jeszcze przed ochronia"Ż"em...pozdrawiam;)
                    • Gość: Iza Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 21:42
                      Ja chciałam złożyć pa-iery jakie są zarobki
                      • Gość: expertum credere p ISBN 3-932349-12-1 IP: *.mysmart.ie 19.07.07, 23:26
                        Umiłowiwani!

Z lubością słucham bzdur o dających się wyzyskiwać u zachodniego
                        supermarkeciarza - krwiopijcy Polaczkach i o dobrotliwych menadżerach z zachodu,
                        po odejściu których nastają podli wyzyskiwacze-kierownicy Polaczki.

Zwłaszcza jeśli chodzi o firmę Lidl, to kładę się na ziemi i turlam ze śmiechem
                        znając znajome, które z Lidlem doszły do ładu i znając co znaczy społeczeństwo
                        obywatelskie i wolna prasa w wolnym kraju.

1) Firma Lidl jest własnością rodziny Szwarców czyli czarnych.
                        2) wielokrotnie robiono sobie z tego jaja, że jak pracujesz w Lidlu na biało
                        (znaczy na legalu) to i tak jest na czarno.
                        3) No bo jak by to wyglądało że pracujesz na czarnym rynku (niem.
                        Schwartz-markt), więc właściciele wykupili od emerytowanego nauczyciela za jeden
                        tysiąc marek prawo do wyłącznego używania jego nazwiska.
                        4) Lidl wielokrotnie odbierał prestiżowe nagrody między innymi nagrodę Wielkiego
                        Brata w uznaniu za twórczy wkład w trzymanie pracowników za mordę
                        5) Lidl stał się także obiektem badań naukowych nad istnieniem przedsiębiorstwa
                        w którym nie istnieje Rada Zakładowa
                        6) nawet jak nie pracujesz w Lidlu to pracujesz w Lidlu bo Metro (Real/Media
                        itp) Aldi i inne są tam jakoś z Lidlem związane.

Wszystkie powyższe wiadomości zostały zaczerpnięte nie z lektury dzielnego
                        artykułu pani Kwiatkowskiej o mitycznych 2000 w TRW (moi klienci pracujący w TRW
                        zawsze płacą po terminie i po odcięciu neta, pewno musi im nie starczać do
                        pierwszego), ale z obserwacji własnych, rozmów z kasjerkami i wykłądaczmi
                        towarów, lektury prasy sponsorowanej przez miejscowy urząd gminy i miasta, oraz
                        z umiejętności pogłe”iania zdobytej wiedzy i konfrontowania jej ze
                        spostrzeżeniami innych skrystalizowanymi na internecie a wydestylowanymi na
                        Wikipedii ->>> de.wikipedia.org/wiki/Lidl

No sam Lidl, przepraszam, sam miód, nic tylko iść i się zatrudnić.
                      • Gość: xxx Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 20:37
                        zarobki... liche, na rękę dostaniesz ok 700 złotych,tylko weź pod uwagę że tam
                        się nie chodzi tylko biega i jesteś od wszystkiego. zastanów się dlaczego jest
                        tam tak mało personelu,czyżby stary personel wreszcie przejrzał na oczy? pozdrawiam.
    • Gość: PRAWDZIWY "K2" !! Proszę się podemnie nie podszywać !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 04:56
      Nie mam i nigdy nie miałem NIC wspólnego z lidlem a wątek założyła osoba podszywająca się podemnie. Nadeszła pora na zalogowanie się !!!!!
      • Gość: K2 prawdziwy Re: Proszę się podemnie nie podszywać !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 04:57
        j.w
      • Gość: K2 prawdziwy Re: Proszę się podemnie nie podszywać !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 04:57
        jkl
      • Gość: K2 prawdziwy Re: Proszę się podemnie nie podszywać !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 04:59
        A do tego pewny nie jestem czy ta osoba podszywająca się podemnie wogule pracuje w Lidlu dlatego że tekst jest bardzo dziwnie podobny do tekstu pewnego gościa z wątku o TRW !!!
    • Gość: dagmara Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.07, 23:35
      Gratuluje K to co napisałeś jest całą prawdą o Lidlu zaczynając od kierowniczi
      i kierownika sklepu kończąc na Kierownice Regionalnej wielkiej Paniusi A.G
      która jest tak niesympatyczna i nie miła że dawno powinna już być zwolniona
      choć nie przecze o kierownikach sklepu ja też miałam przypadek pracując tam że,
      próbowałam mnie kierowniczka ściągnąć do pracy na dniu wolnym ale miała pecha
      byłam poza miastam,ale to nie jedyny jej wyczyny jak się odezwałam że kończe
      swoją dniówkę to mówiła absolutnie nie i trzeba było zostać po godzinach choć
      miało się inne plany.Tak że nie pchajcie się do pracy tam bo zdrowie można
      stracić , ja po odejściu z tamtąd lecze sie do dziś.Nie popełnijcie tego błędu
      co ja bo na początku jest wszystko pięknie dopiero póżniej jest jazda gonią o
      wszystko.Nie dajcie się Lidlowi
      • Gość: K2 prawdziwy podszyty login!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 23:56
        ten koles co to napisał podszył się pod moim loginem, ja nigdy nie pracowalem w lidlu. Byc może prawdę napisał ale wykorzystał do tego mój login:[, w mnoim zyciu jedynym marketem w jakim pracowałem to byl auchan i było to zaraz po szkole średniej, a zresztą pracowałem tam niecał półtora miesiąca
      • Gość: gość Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: 195.205.202.* 23.07.07, 15:01
        czytam te wypowiedzi na temat lidla i zgadzam sie w 100%tez tam pracowałm i na
        własnej skórze to odczułam.tzw funkcyjni pomiataja nami jak szmatą trzeba
        rozkładać iężkie kilku metrowe palety z towarem jak najszybciej i jeszcze w
        między czasie trzeba siedzieć na kasie i obsługiwać klijentów "w tempie
        błyskawicznym"nic innego jak obóz pracy.praca po 10 godzin na 3/4 etatu.trzeba
        zostawać po godzinach bez żdnego sprzeciwu bo po to tam jestesmy, jezli ktoś
        sie postawi kierownikowi ma przechlapana jst wykorzystywany do najgorszej
        roboty jest już skreslony trzeba byc na każde zawołanie nawet w wolnym dniu od
        pracy, a nie wspomnę o urlopie trzeba na kolanachprosić a i tak go się nie
        dostanie, bo nie ma kto pracować.pracownik traktowny jest jak złodziej towar
        który ginie kierozsmyków którzy niszcza ludzi a poźniej muszą cie leczyć bo
        kregosłup nie wytrzymuje
        • Gość: zyta41 Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: *.zana.trustnet.pl 23.07.07, 18:07
          Też tam pracowałam i wcale nie jest tak źle.Jeżeli każą zostac dłużej w pracy a
          ty odmówisz nie ma zadnych konsekwencji.Co do pani A.G.to sie zgadzam.Kierownicy
          na Mickiewicza są ok.
          • Gość: dagmara Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 22:04
            Jeśli chodzi o kierownictwo z Mickiewicza to nie są ok znam ich i wiem jacy są
            każą na biegu towar rozkładać i jeszcze na kasie siedzieć a, gdzie przerwa do
            WC chodziło się jak złodziej,a żeby zjeść to był luksus na przerwe 15 min szli
            ich przydupasy a, szeszta niech zdycha. Jak ja prosiłam żeby dali na moją kase
            innego kasiera bo ja kończe jeszcze przy ludziach pyskowali że nie pójdę o tej
            godzinie a ja też miałąm swoje życie prywatne. Tak że całą trójkę też powinni
            zwolnić niech się wezną do roboty i traktóją ludzi z szacunkiem.
            • Gość: zyta41 Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: *.zana.trustnet.pl 25.07.07, 19:34
              Jeżeli tak piszesz to chyba miałaś lewe raczki do roboty.Ja nigdy nie miałam
              problemu z pójściem na przerwę lub do łazienki,inni tez.Pozdrowienia dla Anety i
              Rafała. M.M.
      • mika9971 Re: Lidl - obóz pracy całorocznej 27.07.07, 01:04
        Też pracowałam,ciężko było,wymagania ogromne,żadnej motywacji do pracy,czytaj
        psie pieniadze.Kręgosłup do wymiany,nie można było
        narzekać,kasa,sklep,kasa,sklep,biegi,użeranie się z
        klientami,kierownikami,brrrr....Ktoś napisał,że funkcyjne pomiatają pracownikami
        jak szmatami,tu się nie zgodzę,one odwalają gorszą pracę niż my,biorą niewiele
        więcej,a ciągle są za coś ochrzaniane,robią to,co inni,ten kto długo tam
        pracował to wie,miałam propozycję bycia funkcyjną,odrzuciłam,za wielka
        odpowiedzialność.Byłam świadkiem,jak kierownik dzwonił do jednej po 6 rano,bo
        coś było nie tak na sklepie.Mimo wszystko mam miłe wspomnienia,jesli chodzi o
        współpracowników,często zaglądam do nich ,ekipa lidlowska jest super!
    • Gość: Elma Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 18:25
      Ludzie! Dlaczego potraficie tylko narzekać. Jeśli są jakieś nieprawidłowości, to
      należy z nimi walczyć. Od czego są Sądy Pracy? Jeśli się nie zbierzecie w kupę,
      to nadal będziecie wykorzystywani. Zróbcie tak, jak PANI z "Biedronki". JEJ się
      udało!!!
      • Gość: do Elmy Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: 195.205.202.* 23.07.07, 19:15
        Sz.P.->jeżeli mieliby konkrety, juz dawno zgłosiliby to gdzie trzeba, ale nie
        maja i potrafią tylko podle i anonimowo opluwać..super ekipa
      • Gość: K2 prawdziwy podrobiony login:[ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 21:55
        ja tam nigdy nie pracowałem
      • Gość: Merry Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: *.streamcn.pl 28.07.07, 10:11
        Jej się udało,ale ile przy tym nerwów straciła? Gdybym naprawde juz nie miała
        co jeść to może bym sie zdecydowała na ta harówkę jaką jest praca w lidlu.
        Wręcz podziwiam te panie które nadal tak pracują. One niestety mają na
        utrzymaniu dom i dzieci więc nie moga sobie pozwolić na zmianę pracy ot tak
        zwłaszcza że naogół nie mają żadnego wykształcenia. Ja właśnie dzisiaj dostałam
        podpisane wypowiedzenie z lidla na rakowie i odczuwam ogromną ulgę, że nie
        muszę już tam pracować. Mam nawet opory przed robieniem tam zakupów.
    • kpiorp Re: Lidl - obóz pracy całorocznej 23.07.07, 22:35
      Skontaktujcie się Komitetem Pomocy i Obrony Represjonowanych Pracowników
      (KPiORP), kontakt w Częstochowie: Norbert Zadora, kom. 662764491
      www.pracownicy.org.plkpiorp@gazeta.pl
    • Gość: xina Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 11:02
      Prawda,prawda,prawda! jest źle,będzie gorzej,masa pracowników już odeszła,inni
      intensywnie szukają innej pracy.Ze "starych"pracowników niewielu
      zostało,pracowników,którzy dobrze pracowali,zamiast zatrzymać ,spokojnie się z
      nimi żegnano,a wystarczy pomyśleć i popdnieść zarobki,ew.przyznać premie
      uznaniowe,cały etat,coś co by mogło zatrzymać i dawać motywacje.A tu co się
      wyprawia?Nie dość,że ludzi nie ma,reszta pracuje po 10,12 godz i ciągle jest nie
      tak,uszanować nikt nie potrafi.Oni myślą,ze jak odejdą dobrzy pracownicy,to nic
      się nie stanie,przyjdą nowi i biora pierwszych lepszych z ulicy,którzy ani myślą
      pracować DOBRZE,i odchodzą przy pierwszej lepszej okazji.Tyle się o tym
      pisze,mówi,pracy jest coraz więcej lepiej płatnej,a tu się nic nie
      robi.Najgorsze jest to zostawanie po godzinach i ściaganie z wolnego.Co prawda w
      umowie jest ,że w razie potrzeby zostajemy dłużej,ale chodzi o sporadyczne
      wypadki,a nie notoryczne.i chciałam wyprostować niektóre wypowiedzi,ze nie można
      do wc wyjść,albo coś w tym stylu,bez przesady.Nie jest kolorowo,ale nie ma
      czegoś takiego jak przymus do czegokolwiek.jeśli ktoś powie,że nie może
      zostać,nie zostaje,jeśli mówi,że nie może przyjść na wolnym,nie
      przychodzi.Tyle,że się przeważnie nie odmawia,no bo jak zostawić o 19 funkcyjną
      z jednym pracownikiem do końca? Albo wjeżdża 7 miksów ,a na zmianie 4 kasjerki,z
      czego 3 siedzi na kasie,jedna do rozkładania towaru,z kierownikiem,bądź z
      funkcyjną.Zostajemy,bo koledzy w razie konieczności też to zrobią,ale to nie
      jest wyjście...
    • Gość: do K2 Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: 83.2.140.* 29.07.07, 17:50
      Tak czasy się zmieniły. Masz racje. "Czy się robi czy się leży - wypłata się
      należy " dzisiaj trzeba pracować jak się coś chce mieć. Za darmo nie ma
      nic.Inni tak biadolą bo nie są nauczeni pracy. Po prostu -leń ich trzyma. W
      domu mama nie nauczyła pracować, to tu musi się uczyć.
      • Gość: K2 prawdziwy Czemu autor tego wątku się nie odezwie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 20:13
        Ludzie na forum szargają mój login a koleś się podemnie podszył.

Czemu się nie odezwiesz? ja sie poprostu mocno wkurzyłem przez to podrobienie
    • Gość: ... Re: Lidl - obóz pracy całorocznej IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.13, 15:53
      Witam serdecznie.
      Mam nadzieję, że moja wiadomość nie zostanie potraktowana jako żart. Otóż, poszukuję osób, które pracowały kiedyś w Lidlu z Robertem Gawłem. Słyszałam, że był dyrektorem, jednak nie wiem w jakim mieście pełnił tą funkcję. Obecnie jest moim przełożonym i wynikają z tego tytułu duże problemy, z kórymi również zmagają się moi koledzy z pracy. Proszę o szybki kontakt osoby, króre są w stanie mi pomóc.
      Mój email kontaktowy maryanntown@gmail.com

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka