Gość: karolina IP: 212.87.241.* 11.06.07, 14:53 hej własnie zapisałam moja córke do gimnazjum numer 2. co sadzicie o tym wyborze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: matka Re: gimnazjum numer 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 15:25 dobry wybór.Wysoki poziom, bezpiecznie. Nauczyciele, jak wszędzie, lepsi i gorsi. Ogólnie jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: gimnazjum numer 2 IP: 80.54.173.* 11.06.07, 16:51 Gość portalu: matka napisał(a): > dobry wybór.Wysoki poziom, bezpiecznie. Nauczyciele, jak wszędzie, lepsi i > gorsi. Ogólnie jest ok. hahahaha :D bezpiecznie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eska Re: gimnazjum numer 2 IP: 212.87.241.* 11.06.07, 16:25 mój syn tam chodzi, nie jestem zadowolona totez moją córkę zapisalam do gimnazjum nr 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateczka Re: gimnazjum numer 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:46 To nie był dobry wybór - spostrzeżenia poprzedników wyrażone niekulturalnie, lecz niestety mają pokrycie w rzeczywistości. Rodzice dzieci kończących SP nr 2 chętnie przepisują je do innych gimnazjów, nawet do molocha - gimnazjum nr 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: gimnazjum numer 2 IP: *.man.czest.pl 14.06.07, 09:15 jestem absolwentką tego gimnazjum. Szkołę tą skończyłam 3 lata temu. W życiu niczego tak nie załowałam jak tego, że tam poszłam. Panuje tam beznadziejna atmosfera, niski poziom. Ludzie z mojego rocznika, ambitni, dość dobrze się uczący mieli bardzo duże problemy z dostaniem się do renomowanych szkoł średnich w czewie. Szkoła ta utwierdza w przekonaniu że dzieci wszystko umieją, mają same 5. A w rezultacie gó... umieją i potem mają wielkie trudności z wybiciem się. Słabo zdają egzaminy gimnazjalne. Pani dyrektor M.trąb... - fizyczka mało zajmuje się szkołą. Za moich czasów egzamin mało co ją obchodził. Zamiast się uczniami zajmować to ona woziła du.. do Warszawy żeby się spotkać z Kwaśniewskim i mieć się czym chwalić. Co do wczesniejszych postów to wszystko prawda, sama naocznie dziennie kilkanaście razy widziałam akcje w ubikacjach typu sodoma i gomora. Do rodziców- zanim poślecie tam swoje dzieci zastanówcie się 50 razy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wychowanka'91 Re: gimnazjum numer 2 IP: 83.2.141.* 14.06.07, 22:47 W tym roku kończę owe gimnazjum. Chociaż rocznik 91 nie jest zbyt bystry mamy wiele osiągnięć. A z mojej klasy 1/3 miała powyżej 80 pkt, tyle samo między 70 - 80 pkt. Uważam, że to gimnazjum jest naprawdę "fajne". Jeśli Pani córka trafi na wychowawczynię która uczy fizyki ( w tym roku jest wychowawcą 3c) to gratuluję. Wiele osób za nią nie przepada bo bardzo tępi uczniów, ale ona naprawdę umie nauczyć, a do tego jest sympatyczna. Może dużo uczniów tak nie sądzi, ale nauczyciel, który jest dla swoich uczniów aniołem nie zawsze wszystkich dobrze nauczy. Tą Panią trzeba dobrze poznać i zobaczyć, że "czepia" (wg. mnie troszczy) się dla dobra uczniów. Osoby, które znajdą się w LO często jej dziękują za to wszystko. Ona nie skrzywdzi ucznia gdyż to jedna z najsprawiedliwszych nauczycielek. A co do wypowiedzi ludzi o niskim poziomie, oraz rzeczach, które dzieją się podobno w szkole : w szkole widziałam tylko kilka razy osoby palące ( są to te same osoby) które trafiły na złe środowisko; nie chcę obrazić SP 42 ale niestety uczniowie ze złymi nawykami często uczyli się w tej szkole, bądź przebywają na osiedlu przy ul.Armii Krajowej ( jeżeli uważacie to za obraźliwe przepraszam);o uprawianiu seksu w naszej szkole nigdy nie słyszałam, tym bardziej w toaletach. Na koniec gratuluję wyboru i mam nadzieję, że Pani córka trafi na mojego wychowawce, który mimo wszystko jest naprawdę świetny. A jeżeli chodzi o atmosferę zależy to od rocznika, u mnie w tym roku mamy bardzo zgraną klasę, a prawie ze wszystkim ze szkoły się znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimowa Re: gimnazjum numer 2 IP: 217.153.246.* 16.06.07, 11:59 Mam w tej chwili 18 lat i uczęszczam do LO im. Biegańskiego, które cieszy sie naprawdę bardzo dobrą renomą i ciężko się do niego dostać, gdyż jest to naprawdę bardzo dobre liceum, które potrafi przygotować do matury. Skończyłam gimnazjzum numer 3 znajdujące się na ulicy Schillera i naprawdę polecam tą szkołę wysoki poziom i naprawdę bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaaa Re: gimnazjum numer 1 IP: 80.54.173.* 18.06.07, 13:06 a co sadzicie o tym gimnazjum?? czy warto tam isc?? Odpowiedz Link Zgłoś
absolw-entka Re: gimnazjum numer 2 20.01.16, 23:52 Ukończyłam Gimnazjum nr 2 w 2015 roku i jestem bardzo zadowolona z tego wyboru. Podstawówkę skończyłam z bardzo dobrymi wynikami, dostałam propozycję stypendium w gimnazjum niepublicznym. Postanowiłam jednak spróbować swoich sił w "normalnej" szkole. Nie zawiodłam się-placówka o rodzinnej atmosferze, brak anonimowości. Bardzo łatwo rozwinąć skrzydła, nauczyciele są gotowi do wszelkiej pomocy. Z każdym można porozmawiać jak z przyjacielem, poradzić się w trudnej sytuacji. Pan Dyrektor bardzo skutecznie pilnuje porządku i bezpieczeństwa w szkole. Gorąco polecam. To gimnazjum pozwoliło mi uzyskać bardzo dobry wynik egzaminu, co poskutkowało zakwalifikowaniem do liceum o najwyższym progu punktowym. Co najważniejsze-poznałam w Gimnazjum nr 2 wspaniałych przyjaciół, z którymi wciąż mam świetny kontakt. Nie ma w tej szkole ludzi zadufanych w sobie ani zazdrośników. Wszyscy są bardzo otwarci i wyrozumiali. Zachęcam wszystkich niezdecydowanych. To naprawdę dobry wybór! Warto było nie słuchać plotek i kierować się intuicją. Pozory mylą. Kiedy podjęłam moją decyzję o wyborze Gim 2, nauczyciele z podstawówki sugerowali, że się zmarnuję. Utarłam nosa wszystkim niedowiarkom! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: gimnazjum numer 2 21.01.16, 07:41 Poziom nauczana w 80 % zależy od pracy samych uczniów . Warto więc zobaczyć jakie są tam wyniki egzaminu gimnazjalnego . To mówi o jakości uczniów a pośrednio o atmosferze . Jeśli poziom niski to w szkole jest dużo leniów, chuliganów i mało zdolnych . I wtedy takie pochwały - absolw-entki - nie mają znaczenia . Odpowiedz Link Zgłoś