Gość: martek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 20:14 licealistka Agnieszka widać jest bardzo bystra. Agnieszko odezwij się i podaj szkołę do której uczęszczasz by wszyscy ją mogli z daleka omijać :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PeQ- Re: Sobota pod parą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 23:53 Hmm 17latka faaajnie ;]Bystra musi byc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek To mądra dziewczyna jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 00:06 Jak w dzisiejszych czasach mamy się pasjonować czymś co przynosi wstyd:) I nie zdziwiłbym się gdyby to był wymysł autora. Jam pojechał do Radzionkowa, aż, a kto nie był to Trąba. Powrót przez Katowice 12,50 zł wycieczkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek To mądra dziewczyna jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 00:11 Mam 4 filmy jak ktoś wie, gdzi to to zamieścić, niech wpisze, tylko co? sensownego z szybkim uploadem. (32kbs minimum, bo taką mam neostradę). Co do tej siedemnastolatki. Przyszła na dworzec, przyszła. Więc nie chce mi się wierzyć, by nie wiedziala co to jest ciuchcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek jeszcze krótka relacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 00:47 na dworzec wbiłem się o 9.06. odjazd jednak przesunięto na 9.26, wyjechaliśmy jednak 9.45. Najpierw czekaliśmy na Oleńkę i jakiś Oficjeli z Warszawy. Oleńka jak to Oleńka, czy z Wrocławia czy Warszawy(modernizacja Koluszki-Skierniewice się składa), a potem trzeba było jeszcze z łacznika ze Stradomiem przepuścić Jaćwinga z Wrocławia do Suwałk ( jaką młoda dziewczyna oczekująca na ten pociąg robiła masę zdjęć temu składowi). Reszta fotografujących to raczej pasażerowie pociągu retro lub zwiedzający.Pierwszy nieoficjalny Fotostop okolice Lokomotywowni. Krótka wzmianka o Składzie Lokomotywa+węglarka+ wagon z przedziałami od A dog G po osiem miejsc(2 kanapy) w przedziale. przedziały A-D dla niepalących, E-H dla palących. Kanapy nieprofilowane przez przedziałek, półka bagażowa z siateczką, dwie toalety przejście do wagonu pocztowego dla Oficjeli i ogólnodostępnego (w 1956 roku na podobnych wagonach jeździły ekspresy Warszawa-Częstochowa-Gliwice/Wrocław{} gierkowski wymysł o nazwie CMK podówczas nie istniał)+wagon dla Oficjeli przerobiony na jakby Retro Restaurant Car+ wagon pocztowy,drzwi zablokowane, przejście od strony wagonu przedziałowego, toaleta jedna, ławy drewniane pod oknami wdłuż a'la Warszawskie Metro, tylko pod ścianami takie śiedzenia jak u nas w predziałach rowerowych w EZT, ze skaju+wagon samodzielny bez toalety cztery niby-przedziały, raczej wnęki od korytarza, drewniane ławy, do każdej z tych wńęk przedziąłów oddzielne drzwi, z kążdych drzwi dostąć się można jednak do każdego przedziału.Nas?epne postoje Częstochowa Stradom, Herby, Miasteczko Sląskie (pewny nie jestem mogła mi sie stacja pomylić, albo to nie był postój tylko tzw. Fotostop). Baaaaaaaaardzo dużo ludzi wysiadło na Stradomiu i trochę w Herbach, w Miasteczku to ludzie raczej wsiadali. Przyjazd do Tarnowskich koło 12. Już na terenie miasta po naszej prawej stronie pojawia się skład z Opola (lokomotywa,węglarka,3 wagony w tym 1 restaurant) i jedziemy równolegle do stacji. Razem z naszymi składami tylko z naprzeciwka, w tym samym czasie na stację wjeżdzą skład z Katowic /lokomotywa, węglarka, ten 8 drzwiowiec, jak ten nasz tzw. 3 klasa, 2 wagony z tarasem widokowym 2/3 kl coś jakby przedział w Ez?, podzielony na dwa mniejsze(2 i 3 klasa)2 klasa 2 rzędy kanapowych siedzeń 16 miejsc 1 rżad dwa miejca(1 kanapa) lewo przód, 2 lewo tył ,2prawo przód, 2 prawo tył, środkiem przejście, 3 klasa podobnie tylko ławy drewniane, ale stylowe i z oparciem, zamiast kanap, dalej Restaurant dla oficjeli, 1 kuszeta dla obsługi, 1 bonanza, 2 zwykłe wagony z drugiej klasy tak zwana zielenina. Jak zajechałem do Tarnowskich Gór, okazało się , że to dopiero początek imprezy o czym może za chwilę, bo mi się do kibelka chcee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek idę spac reszta relacji jutro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 00:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyss Sobota pod parą IP: *.range81-154.btcentralplus.com 18.06.07, 01:46 sie fotografnapracował:)....... palce lizać Koszerna palce lizać:) Odpowiedz Link Zgłoś
yamaneko linki do FOTO 18.06.07, 10:57 może ktoś ma jakieś foto - o linki poproszę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek mam 1 foto i 4 filmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 11:51 serwer poproszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek mam 1 foto i 4 filmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 11:57 krótka relacja video jest na serwisie www TV Orion. Ponadto przypominam Panu Haładyjowi, że się jeszcze nie wytłumaczył z Paszkwilu z 2001 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
yamaneko Re: mam 1 foto i 4 filmy 18.06.07, 12:01 Miśku, spróbuj załadować na Fotoforum GW :-D ...i podaj linkę Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: mam 1 foto i 4 filmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 14:26 dobra wieczorem, wrzucę trochę fotek kolejowych ( zdjęcie pociągu Retro zrobiłem ze środka, więc może być nieciekawe). Filmy, <tu jest trochę lepiej>, postaram się wrzucić na youtube. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: mam 1 foto i 4 filmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 14:29 a teraz krótka kryptoreklama: proponuję zajrzeć na www.tpkww.one.pl i www.cwk.one.pl może zdjęcia (nie moje) już tam są. Można również poszukac na www.ic.rail.pl i www.pkpp.ostbahn.net może coś jest, ale nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek są zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 23:31 2 połowy z jednego<na dodatek nierówno pocięło>, ale inaczej się nie dało mmiszczakk33.webpark.pl/lewy.jpg mmiszczakk33.webpark.pl/prawy.jpg reszta niedługo Odpowiedz Link Zgłoś