Dodaj do ulubionych

kredyt hipoteczny

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 15:22
zastanawiam sie nad kredytem hipotecznym - na co trzeba zwrócić uwagę? na
czym banki najczęściej próbują "przerobić" klientów? może możecie polecić
jakieś konkretne rozwiązanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: marzena Re: kredyt hipoteczny IP: *.pf.com.pl 19.06.07, 16:06
      Radze Ci abys poszedl do niezaleznego doradcy finansowego Expander albo
      Esfinanse oni ci pomoga za darmo wybiora najlepsza oferte na rynku polecam sama
      korzystalam
      • Gość: aga Re: kredyt hipoteczny IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.07, 19:21
        a gdzie to sie trzeba udać;gdzie ich znajdę?
        • Gość: xxx Re: kredyt hipoteczny IP: 89.101.178.* 21.06.07, 20:45
          a ja polecam proste i konkretne rozwiazanie... Idz np do millennium banku - maja
          nowa oferte - kredyty hipoteczne nawet do 50 lat w pln. ale lepsze rozwiazanie
          to waluta obca i bierz prawie na calosc. a to co masz w gotowce to wplacaj na
          fundusze i zarabiaj 3, 4 razy wiecej niz oprocentowanie kredytu lub jeszcze
          wiecej... to prosta zasada stosowana za granica od dawien dawna. tylko u nas
          ludzie sie boja kredytow....

pozdrawiam
      • krzepice_city Re: kredyt hipoteczny 09.11.07, 15:24
        odradzam doradców kredytowych i firmy typu expander - one faktycznie działają na zlecenia konkretnych banków/w powiązaniu z nimi - niedawno był na necie o tym zjawisku jakiś artykuł

polecam duże solidne wiekowe banki

u nich nie będzie tylu ukrytych niespodzianek i mimo być moze na pierwszy rzut oka większych procentów i tak okażą się lepszymi i wygodniejszymi.
    • dejwid32 Re: kredyt hipoteczny 09.11.07, 15:00
      Jaki Bank polecacie w Częstochowie pod względem kredytu mieszkaniowego i jakości
      obsługi klienta?
      • Gość: ... Re: kredyt hipoteczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 15:21
        Bank agostino oddz.wew.ul.kordeckiego to najlepszy bank.Gwarancja
        wiekowa,międzynarodowy zasięg.Odsetki przeznaczane na zbożne cele(tak
        zapewniają).Fachowa obsługa niemal na całym świecie.
        • Gość: hmm Re: kredyt hipoteczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:55
          Ja polecam Ogrodowa 10 e-bankier24.pl
          Solidnie i znaja sie na rzeczy. Oferta indywidualnie dopasowana do mozliwosci i
          potrzeb klienta !!
          • Gość: posiadacz Re: kredyt hipoteczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 22:10
            Witam nie do końca zgodzę się z przedmówcami.

Najważniejsze w kredycie hipotecznym
            -wybór waluty
            -najniższe opłaty początkowe
            -spłacanie kapitału od początku
            -brak prowizji za wcześniejszą spłatę bądź niska i po max 3 latach 0%
            -brak ubezpieczeń życie(przede wszystkim, od utraty pracy i kredytu)
            -rozsądna marża

Powody dlaczego taki kredyt, powód jest prosty kredyty hipoteczne ma się kilka
            lat spłaca się przez inne banki nowe bardziej konkurencyjne.Zmienia się
            waluty(darmowe przewalutowanie to mit każdy bank ma lecz tracimy różnice kursu,
            stanowi to wyższą kwotę niż spłata kredytu i zaciągnięcie go w innym
            banku).Nawet jeżeli wybierzemy najlepszą ofertę w danej chwili to powstają nowe
            banki za jakiś czas napewno będzie lepsza oferta gdzieś indziej i trzeba się
            przenieść.Jak to zrobić jak płacimy na początku 8tyś i mamy jakieś śmieszne
            ubezpieczenia.Posiadam kredyt Polbank Ul.Wolności 31 i tam tego się dowiedziałem
            brak kosztów rata po 3 latach spłacam kredyt gdzie chcę a wcześniej tylko
            1%.Obsługo dobra byłem 2razy w banku a poza tym mam tam teraz wszystko za free
            wszystkie karty konta itd.Wielki pozytw itd.Kredyt CHF póki co spada. hehe
            • venom2.0 Re: kredyt hipoteczny 11.11.07, 11:50
              Do posiadacza:
              Co masz na myśli, pisząc "Posiadam kredyt Polbank Ul.Wolności 31 i
              tam tego się dowiedziałem
              brak kosztów rata po 3 latach spłacam kredyt gdzie chcę a wcześniej
              tylko
              1%."

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka