Gość: paweł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 15:22 zastanawiam sie nad kredytem hipotecznym - na co trzeba zwrócić uwagę? na czym banki najczęściej próbują "przerobić" klientów? może możecie polecić jakieś konkretne rozwiązanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marzena Re: kredyt hipoteczny IP: *.pf.com.pl 19.06.07, 16:06 Radze Ci abys poszedl do niezaleznego doradcy finansowego Expander albo Esfinanse oni ci pomoga za darmo wybiora najlepsza oferte na rynku polecam sama korzystalam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: kredyt hipoteczny IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.07, 19:21 a gdzie to sie trzeba udać;gdzie ich znajdę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: kredyt hipoteczny IP: 89.101.178.* 21.06.07, 20:45 a ja polecam proste i konkretne rozwiazanie... Idz np do millennium banku - maja nowa oferte - kredyty hipoteczne nawet do 50 lat w pln. ale lepsze rozwiazanie to waluta obca i bierz prawie na calosc. a to co masz w gotowce to wplacaj na fundusze i zarabiaj 3, 4 razy wiecej niz oprocentowanie kredytu lub jeszcze wiecej... to prosta zasada stosowana za granica od dawien dawna. tylko u nas ludzie sie boja kredytow.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzepice_city Re: kredyt hipoteczny 09.11.07, 15:24 odradzam doradców kredytowych i firmy typu expander - one faktycznie działają na zlecenia konkretnych banków/w powiązaniu z nimi - niedawno był na necie o tym zjawisku jakiś artykuł polecam duże solidne wiekowe banki u nich nie będzie tylu ukrytych niespodzianek i mimo być moze na pierwszy rzut oka większych procentów i tak okażą się lepszymi i wygodniejszymi. Odpowiedz Link Zgłoś
dejwid32 Re: kredyt hipoteczny 09.11.07, 15:00 Jaki Bank polecacie w Częstochowie pod względem kredytu mieszkaniowego i jakości obsługi klienta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: kredyt hipoteczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 15:21 Bank agostino oddz.wew.ul.kordeckiego to najlepszy bank.Gwarancja wiekowa,międzynarodowy zasięg.Odsetki przeznaczane na zbożne cele(tak zapewniają).Fachowa obsługa niemal na całym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: kredyt hipoteczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 17:55 Ja polecam Ogrodowa 10 e-bankier24.pl Solidnie i znaja sie na rzeczy. Oferta indywidualnie dopasowana do mozliwosci i potrzeb klienta !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posiadacz Re: kredyt hipoteczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 22:10 Witam nie do końca zgodzę się z przedmówcami. Najważniejsze w kredycie hipotecznym -wybór waluty -najniższe opłaty początkowe -spłacanie kapitału od początku -brak prowizji za wcześniejszą spłatę bądź niska i po max 3 latach 0% -brak ubezpieczeń życie(przede wszystkim, od utraty pracy i kredytu) -rozsądna marża Powody dlaczego taki kredyt, powód jest prosty kredyty hipoteczne ma się kilka lat spłaca się przez inne banki nowe bardziej konkurencyjne.Zmienia się waluty(darmowe przewalutowanie to mit każdy bank ma lecz tracimy różnice kursu, stanowi to wyższą kwotę niż spłata kredytu i zaciągnięcie go w innym banku).Nawet jeżeli wybierzemy najlepszą ofertę w danej chwili to powstają nowe banki za jakiś czas napewno będzie lepsza oferta gdzieś indziej i trzeba się przenieść.Jak to zrobić jak płacimy na początku 8tyś i mamy jakieś śmieszne ubezpieczenia.Posiadam kredyt Polbank Ul.Wolności 31 i tam tego się dowiedziałem brak kosztów rata po 3 latach spłacam kredyt gdzie chcę a wcześniej tylko 1%.Obsługo dobra byłem 2razy w banku a poza tym mam tam teraz wszystko za free wszystkie karty konta itd.Wielki pozytw itd.Kredyt CHF póki co spada. hehe Odpowiedz Link Zgłoś
venom2.0 Re: kredyt hipoteczny 11.11.07, 11:50 Do posiadacza: Co masz na myśli, pisząc "Posiadam kredyt Polbank Ul.Wolności 31 i tam tego się dowiedziałem brak kosztów rata po 3 latach spłacam kredyt gdzie chcę a wcześniej tylko 1%." Odpowiedz Link Zgłoś