Dodaj do ulubionych

Dziwne podziękowanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 16:54
Wzruszyłem się kiedy usłyszałem jak pacient dziękował lekarzowi za uratowanie
mu życia (przeprowadził operacje)a mógł odmówić . Pomyślałem jakim jestem
niewdzięcznikiem, nie podziękowałem panu kierowcy autobusu , że szczęśliwie
dowiózł mnie dziś do pracy, a i on mógł odmówić. Za co należałoby jeszcze
dziękować i komu ?
Obserwuj wątek
    • Gość: p Re: Dziwne podziękowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 16:56
      Cóż za demagogia, kierowca autobusu wykonuje pracę przewozu ludzi a nie
      ratowania życia.
    • Gość: Zenobiusz Re: Dziwne podziękowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 17:01
      Sz. P. "p" kierowca jechał ostrożnie, nie spowodował wypadku. Może on tak musi,
      bo to jego zawód i powinność. Czy to demagogia czy ironia?
      • Gość: darek Re: Dziwne podziękowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 17:47
        taaa, a ja myślałem że to obowiązek wykonywać dobrze swoją pracę za którą
        bierze się wypłatę ( inna sprawa ile!)Czy to już STANDARD, - wykonywać pracę
        byle jak aJAK SIę ZROBI DORZE TO JUż TRZEBA TO OPISAć?
        chyba że to robią społecznie?( albo wśród partaczy znalazł się jeden rodzynek co
        umiał swój fach a pacjent właściwie za to dziękował bo to on mał szczęście!)
        Muszę podziękować pracownikom wodociągów że mi codziennie ratują życie
        zabijając te chorobotwórcze bakterie obecne we wodzie!! tylko czy oni tego
        oczekują ?chyba nie .
        PO prostu WYKONUJą SWOJE OBOWIąZKI tak jak lekarze

• Gość: xyz Re: Dziwne podziękowanie IP: *.astra-net.com 21.06.07, 19:23
          A moze trzeba podziekowac Matce Ziemi ze mozemy oddychac hahaha.Przeciez dzieki
          niej zyjemy
          • Gość: agus Re: Dziwne podziękowanie IP: 80.54.174.* 21.06.07, 19:48
            A mnie tam nikt nie dziekuje ze przyszłam do pracy i przyjęłam 200 osob
            stojacych za okienkiem.No nie,jak tak mozna jednym sie dziekuje a drugim?
            • Gość: agra Re: Dziwne podziękowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 07:10
              Jak dobrze obsługujesz to każda z tych 200 osób ci dziękuję. Może nie z łapówką
              jak to sobie wyobrażasz, ale jednak.
              Tak samo w sklepie, u fryzjera, itp
              Kierowcy autobusu trudno podziękować, bo leć teraz przez całe auto i krzycz
              dziękuje ;)
              Poza tym Wy jacyś dziwni jesteście.
          • Gość: nes Re: Dziwne podziękowanie IP: 195.205.202.* 21.06.07, 19:55
            Co was tak chłopcy dziwi. Szydzicie na tym forum ze wszystkiego. Już sama
            kultura osobista nakazuje podziękować. Wam to nigdy nie przyszło do głowy. Chyba
            dlatego, że macie w niej sieczkę, a nie mózgi. Zastanówcie się, czy wy zawsze
            wykonujecie należycie swoje obowiązki? Wątpię, czy w ogóle macie jakiekolwiek
            obowiązki. Jedyne co potraficie to wymagać od innych i ośmieszać zwyczajne
            ludzkie odruchy. Współczuję wam. Sami tworzycie świat w jekim przyjdzie wam żyć.
            • Gość: Agusia Re: Dziwne podziękowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 08:03
              Podoba mi się taki post, który zapoczatkowal Zenobiusz. Z jednym, ale, nie
              brałeś pod uwagę tych, którzy nie umieją czytac między liniami.To o nich "agra"
              napisała "jesteście dziwni". A może o to chodzi.
              • Gość: mimi Re: Dziwne podziękowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 17:23
                Kelner przyniósł mi zupę. Prawda,że to zadziwiające, podziękowałem.
        • Gość: Kudlaty Re: Dziwne podziękowanie IP: 83.17.130.* 23.06.07, 18:28
          Ja również dziękuję trzem karkom za uratowanie życia gdyż w przypadku ich złego
          humoru mogłem oberwać manto.
    • Gość: tra Re: Dziwne podziękowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 18:29
      ale głupi wątek....
      • Gość: Czestozladroga Dziękujemy adminie za to że nie skasowałeś postu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 20:05
        A przecież mogłeś to zrobic
        • Gość: gosc Re: Dziękujemy adminie za to że nie skasowałeś po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 21:22
          Wyjscie z pracy o 19 zamiast 15 - zeby pomoc mlodszemu pracownikowi. Nikt za to
          mi nie placi.
          • Gość: Cyryl Re: On pomaga.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 08:46
            Mój lekarz pierwszego kontaktu też po 12 idzie pomagać do innej przychodni, a
            póżniej idzie pomagać do swojego gabinetu. Biedaczek ma tylko jedno miejsce
            pracy od 8 do 15. Reszta to tylko pomoc, więc zasługuje na podziękowanie.
            • asgard_bp Re: On pomaga.. 23.06.07, 09:59
              hmm, a nie pomyslałeś ,że zwykłe podziekowanie , sprawiło temu lekarzowi
              przyjemność??
              ot,taka uprzejmość nastawiająca pozytywnie do otoczenia
              • Gość: Misia Zenobiusz.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 13:23
                • Gość: Misia Re: Zenobiusz.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 13:24
                  powinienes teraz podziekowac MNIE,
                  ZE CHCIALO MI SIE ZATRZYMAC TU I
                  przeczytac ten watek :D:D:D
                  • Gość: ona Re: Zenobiusz.. IP: *.apus-net.pl 23.06.07, 21:03
                    Drogi Zenobiuszu,
                    nie przejmuj sie zlosliwosciami jw...
                    nasze spoleczenstwo jeszcze nie na tym etapie...
                    potrafimy zachwycac sie np. hiszpania czy innymi wlochami nie tylko ze wzgledu
                    na slonce i plaze, ale takze ze wzgledu na cieplych, usmiechnietych,
                    przyjaznych ludzi, ktorzy wlasnie za przejazd autobusem dziekuja kierowcy i
                    zegnaja sie przyjaznym "do zobaczenia", nieznajomemu w parku z usmiechem
                    mowia "witaj", tak ot, by wzajemnie okazac sobie troche szacunku i pozytywnego
                    nastawienia...
                    my wyroslismy w posepnych minach wobec obcych i tak szybko sie tego nie
                    wykrzewi...
                    narazie naraziles sie na smiesznosc...ale takze mam nadzieje, ze kiedys zacznie
                    sie to zmieniac...
                    bardzo Ci dziekuje za ten post i jednoczesnie gratuluje odwagi.
                    pozdrawiam cieplo:)
                    • Gość: Zenobiusz Re Do "Ona" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 20:12
                      Podziękowanie nic nie kosztuje, ale oczekiwanie na podziękowanie za powinność
                      wynikającą z mojego obowiązku pracy,to więcej niż śmieszne. Dlatego dziękuję za
                      kontakt z lekarzem, a nie za to że on mnie leczy- to jego powinność. Zawiłe ale
                      słuszne.
                      • Gość: nes Re: Re Do "Ona" IP: 195.205.202.* 24.06.07, 23:29
                        Zenobiuszu. Powinnością każdego dobrze wychowanego człowieka jest znajomość i
                        umiejętność posługiwania się słowami : dzień dobry ,do widzenie, przepraszam,
                        proszę, dziękuję. Spróbuj używać tych prostych słów częściej, a przekonasz się,
                        że to działa tak na innych jak i na ciebie samego. Zapewniam cię, że nie ma w
                        tym nic śmiesznego. DZIĘKUJĘ
                        • Gość: Zenobiusz Re: Re Do "Ona" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 07:43
                          Szanowny "nes" ważne by znać kontekst wypowiadanych słów. Też uważam, że nigdy
                          za dużo zwrotów grzecznościowych w kontaktach między ludżmi. Ale dziękowanie
                          komuś za to że pracuje, to mała przesada i o tym piszę. W środowisku lekarzy
                          przyjęło się myśleć, że za to wykonują wyuczony zawód należy się im
                          podziękowanie. Operatorzy koparek to dopiero goście, ale nie przyszło mi do
                          głowy dziękowanie im za wykopany dół oni wolą jak wszyscy gotówkę.
                          • Gość: nes Re: Re Do "Ona" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 13:22
                            Zenobiuszu. Podejrzewam, że nikt nie oczekuje na twoje dziękuje. To czy to
                            powiesz lekarzowi, czy operatorowi koparki zależy tylko od ciebie i świadczy o
                            tobie. Podam ci tylko przykład z dnia dzisiejszego. Kupiłem sobie bułeczki i
                            pomimo tego, że sprzedawczyni pracuje i dostaje za swoją pracę wynagrodzenie,
                            powiedziałem dziękuję ( usłyszałem również proszę ). Generalna zasada : czy to
                            będzie lekarz, czy ktokolwiek inny, przy kontakcie osobistym powinno się użyć
                            zwrotów grzecznościowych.To takie proste i nie boli.
                            • Gość: Zenobiusz Re: Re Do "Nes" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 08:08
                              Niestety, mój wywód przekracza Szanowny "Nes" Twoje kręgi rozumienia. Nadajemy
                              na różnych falach. Umię i wiem kiedy dziękować, a kiedy oczekiwać na uczciwie
                              wykonaną pracę którą komuś zlecę. Ja nie dziękuję za naprawione przez szewca
                              buty, ale dziękuję za kontakt z nim. Dziękuję za kontakt z Tobą "Nes".
                              • Gość: nes Re: Re Do "Nes" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 09:11
                                Moje kręgi rozumienia są moją i tylko moją sprawą. Wydawało mi się, że jesteś
                                osobą kulturalną i nie będziesz próbował oceniać innych. Mój błąd. Faktycznie
                                poruszamy się na różnych poziomach intelektualnych i nie widzę sensu dalszego
                                wymieniania poglądów. Miłego dnia.
    • Gość: jasmina Re: Dziwne podziękowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 09:39
      A ja dziękuję mojej mamie za to że jestem!Bardzo Cie kocham!Wszystkiego
      najlepszego z okazji urodzin!
      • Gość: Romek Re: Dziwne podziękowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 20:28
        Dzisiaj podziekowałem synowi za długo oczekiwany od niego telefon. Masz rację
        Zenobiuszu nie dziękowałem i nie będę dziękował operatorowi mojej sieci
        komurkowej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka