Dodaj do ulubionych

w jakich warunkach pracujecie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:31
Witam.Chciałbym sie dowiedziec w jakich warunkach pracujecie??Ja wlasnie
zakonczylem prace w zakladzie, w ktorym jak mialem skorzystac z toalety to
wolalem isc na dwór...Kierownik bez przerwy darł ryja, szef z dnia na dzien
obiecywal rejestracje, warunki sanitarne gorsze niz na dworcu...Glupim
przykladem braku higieny w zakladzie byla nie dzialajaca od miesiaca spluczka
w wc albo kierownik ktory smarkal, wyrzucal pety i plul na "podloge" klepisko
kitore ciezko nazwac podloga....W zyciu nie widzialem jeszcze takiego
bagna...Chcialbym sie dowiedziec czy w naszym miescie jest wiecej takich
zakladów w ktorych na 12h pracy nie przysluguje zadna przerwa a sniadanie je
sie przy maszynie w trakcie pracy....
Obserwuj wątek
    • Gość: inna Re: w jakich warunkach pracujecie IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.07, 15:51
      no,no,no...niezły bajzel.tu pomoze sanepid i pip.tak mysle.przepisy bhp łamane
      na maxa.
    • Gość: Ben Re: w jakich warunkach pracujecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 15:55
      U mnie w pracy podłoga jest z żywicy, na niej dywany. Pomieszczenie
      klimatyzowane. W kiblach kafelki a w dodatku gra cicha muzyka. Praca trwa 8, 5
      godziny dziennie w tym jest jedna przerwa pół godziny na posiłek i dwie po 15
      minut na papieroska albo kawę. Praca siedząca, trzeba byc tylko inżynierem
      elektronikiem i znac się na montażu układów scalonych. Stawka 12,40 na godzinę.
    • Gość: Oli Re: w jakich warunkach pracujecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 15:57
      Jakos Ci kurna nie wierzę. Podaj co to za zakład, nie bój sie tu wszyscy
      anonimowi, a jak to jest prawda to i tak nikt cię nie będzie ścigał. Jak nie
      podasz, to znaczy że ściemniasz i wyleciałeś z roboty za leserowanie.
      • Gość: ja Re: w jakich warunkach pracujecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 19:51
        W biurze, ukrop - ale znośny, cały dzień się obijam i pierdzę w stołek.
        • Gość: pielęgniarka Re: w jakich warunkach pracujecie IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.07, 20:05
          na oddziale mamy klimatyzacje dla pacjentów na każdej sali a dyżurka bez
          klimatyzatora ale jak drzwi do sal są otwarte to nawet jest chłodno-oddział
          ładny,czysty po remoncie oko sie cieszy-chociaż tyle...
    • Gość: hmm Re: w jakich warunkach pracujecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 19:44
      13 godz dziennie, w tym ani jednej przerwy, nawet jak wyjdziesz do toalety to
      cie scigaja. na glowie obowiazki ,ktore powinny byc rozdzielone przynajmniej na
      7 osob, jedzenie ukradkiem, tak zeby sie nie czepiali. dzis ostatni dzien
      mojego wypowiedzenia:))
      • Gość: Zszokowany Re: w jakich warunkach pracujecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 23:18
        To widze ze nie tylko ja robilem w kolchozie...Jestesmy juz jakis czas w unii
        tyle sie trabilo o obozach pracy we wloszech ale widze ze u nas w kraju tez
        takowe sa.Ja jestem z zawodu technikiem handlowcem, mam 10cio dniowego synka,
        kredyt hipoteczny, czynsz i na dzien dzisiejszy zostalem bez pracy...Pracowalem
        juz jako lakiernik obcasow za 8z na h ale zdrowie mi nie pozwalalo dalej cpac
        birolu...Ciekawe jak to dalej bedzie.
    • Gość: xy Re: w jakich warunkach pracujecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 17:02
      drukarnia, brak odpowiedniego oswietlenia, wentylacji, brak odplywu dla
      odczynnikow uzywanych do pracy (pracownicy wdychaja opary), pomieszczenia bez
      okien, niezabezpieczone ruchome czesci maszyn, kadra kierujaca nadpobudliwa i
      ponizajaca pracownikow itd, ogolnie syf... podobno dobra firma
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka