Dodaj do ulubionych

Wreszcie dobra woda!

01.07.07, 19:45
Witam Was.
Kto z Was używa urządzenia do oczyszczania wody z metali ciężkich i
toksycznych związków chemicznych?
W zeszłą niedzielę zdecydowałem się na założenie takiego urządzenia i
podpisałem zamówienie. W piątek serwisant po telefonicznym uzgodnieniu terminu
przyjechał do mnie z urządzeniem. Montaż trwał 1,5h. Od piątku więc korzystam
z oczyszczonej i lekko mineralizowanej wody. W sobotę miałem gości. Takie
podwórkowe imieninki. O dziwo zdecydowana większość wolała tę wodę od
mineralnej. Klarowna herbata, smaczna kawa, znikający z czajnika kamień, to
nowość w moim domu. Rano szklanka wody smakuje bardzo dobrze. Jestem
zadowolony z inwestycji.
Czy Wy też macie takie doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: cc Re: Wreszcie dobra woda! IP: 83.2.140.* 01.07.07, 19:57
      Był przypadek, że facet który tego filtra używał kilka lat -zmarł. Po jego
      zbadaniu okazało się ,że w jego organiźmie brak jest życiodajnych minerałów
      znajdujących się w wodzie. Woda była odfitrowana do zera.Ja takiego urządzenia
      nie stosowałbym. Często jeżdżę po wodę do Złotego Potoka. Jest super.
      • Gość: cichy Re: Wreszcie dobra woda! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.07, 23:10
        Ale pierdoły piszesz. I do tego nie na temat.
        Gość się pyta, kto używa, a ty piszesz o jakimś gościu, który pił wodę i umarł.
        Ja znam takiego, co nie pił i też umarł. No to mamy dwa trupy i co z tego? Woda
        wyjałowiona ze wszystkiego (w tym z minerałów), to woda destylowana. Ale nie o
        taką tutaj chodzi. Temat dotyczy urządzenia działającego na zasadzie odwróconej
        osmozy. Taka woda jest oczyszczona z metali ciężkich jak ołów, gadm, glin
        (aluminium inaczej), złożone związki chemiczne, chlor, chloroformy, azotany,
        azotyny i wiele, wiele innych, które codziennie wypijasz nie mając zielonego
        pojęcia o tym. Takie filtry przepuszczają właśnie małe pierwiastki jak wapń,
        magnez, sód i potas. Dodatkowo jeszcze w gościa filtrze(o którym pisze)
        zastosowany jest mineralizator dający wodzie właśnie życiodajne pierwiastki. Ja
        też używam takiego urządzenia od lat i jestem z niego bardzo zadowolony. Kerax -
        jedyne, czego możesz żałować, to fakt, że założyłeś go dopiero teraz, ale i
        tak bardzo dobrze zrobiłeś!
        • Gość: Akagi Re: czyzby? IP: 217.153.246.* 03.07.07, 00:43
          Gratuluje udanego zakupu urzadzenia do wytwarzania wody przemyslowej :)
          / inaczej : masz wode prawie destylowaną / a zanim mój przedmówca zacznie się
          ponownie zachwycać bzdurami które wyczytał z instrukcji obsługi filtra i
          wspaniałej osmozy, kilka faktów,Woda w Czestochowie to:
          Woda ze zbiornika jury górnej, typu weglanowo-wapniowego,rzadziej
          weglanowo-magnezowego o suchej pozostałości poniżej 0.5 g.dm/3
          Stęzenie amoniaku : 0,00 do śladowej
          Stęzenie cyjanków:/ tylko uj. Mirów, usuwane całkowicie za pomoca ozonowania
          Stezenie chromu ogólnego:nie jest mozliwe do oznaczenia metodami analitycznymi /
          czyli brak/
          Azotany i Azotyny sa obecne w wodzie,nie mam danych na ten temat ale zjadając 1
          parówke,dostarcza się organizmowi więcej azotanów niz pijąc wode przez przez
          kilka lat
          mangan-ilosci sladowe
          Niektóre ujecia np. konopiska i Kłobuck, dodatkowo mają w składzie zelazo i
          siarkowodów, usuwany prawie całkowicie podczas napowietrzania.
          Około 70 % wody jest ozonowane, do reszty jest dodawany podchloryn sodu w ilości
          około 0,02 mg/l, biorac pod uwage 24 godzinny rozpad chloru, do domów dociera
          woda wolna od niego.
          Blachownia:agresywny dwutlenek węgla
          Więcej zanieczyszczeń w naszej wodzie nie ma , w tym także brak ołowiu, kadmu i
          chloroformu / ciekawe skąd by miał sie znależć/
          Mineralizowanie wody przez filtr, to też jakas bajka ale cóż, skoro tak napisali
          w instrukcji........:)
          Tak więc, pytam sie , po cholere komuś te filtry? jesli tylko chce wydac kase i
          stracić troche zdrowia, to zycze powodzenia :)
          Ja oddałem wode po filtrze osmotycznym do badania i wynik brzmiał : woda
          kotłowa,mieszcząca się w górnych granicach norm, PN iles tam / iles tam :)
          czyli pozbawiona także wapnia,sodu i zelaza
          Niedowiarków, odsyłam na strone internetowa Państwowej Inspekcji Handlowej, tam
          powinny byc wyniki badań wód mineralnych,zródlanych oraz filtrów.
          Głupot jakie opowiadają przedstawiciele handlowi filtrów moge się tylko domyslić :)

Wiem,że wielu nie przekonam / w tym naszego speca od osmozy/ ale ktoś kto mysli,
          sam wyciagnie wnioski.Nie namawiam ani do zakupu ani do nie kupowania filtrów.

P.S. Smakowo, woda faktycznie mogła byc lepsza, najprawdopodobniej poprzez
          usuniecie zelaza

pozdrawiam

• Gość: kerax Re: czyzby? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 04.07.07, 00:55
            Dzięki za szczegółowy opis. Pragnę jednak zwrócić uwagę na kilka faktów. Po
            pierwsze woda destylowana powstaje w procesie destylacji, a nie odwróconej
            osmozy. To trochę inny proces. Po dugie, właśnie chlor zabija bakterie w
            wodzie, ale w naszym organiźmie też żyją bakterie. Niektóre z nch są
            niezbędne. Kolejna sprawa - przeanalizuj sobie tak dokładnie, jak to zrobiłeś z
            wodą wędrówkę Twoich ścieków i zobacz gdzie mają swój koniec. I pytanko na
            koniec: Jak to możliwe, żeby bakterie "coli"(nie znam dokładnie pisowni)
            odwiedzały nasze krany i były powodem takich akcji, jak ostatnio w Rudzie
            Sląskiej. Część Sląska zaopatrywana jest w wodę z jeziora Goczałkowickiego,a to
            przecież otwarty zbiornik! Nie wspomnę tu o fenomenie Warszawy, gdzie srają do
            Wisły i piją z niej wodę. Pyszne!
            • Gość: Akagi Re: czyzby? IP: 217.153.246.* 04.07.07, 02:36
              Napisałem prawie wode destylowana a własciwie powinienem uzyc
              okreslenia:zdemineralizowaną,inaczej, jest to woda przemyslowa.
              W sprawie chloru,wolałbym się wypowiadac tylko odnośnie Cz-wy,jak już napisąłem
              wczesniej,jego stezenie jest bardzo małe a po wymieszaniu z woda ozonowaną
              własciwie znikome,dodatkowo ulatnia się zanim dotrze do naszych kranów.Zadaniem
              chlorowania wody jest unikniecie skazenia na ujeciu oraz w zbiornikach.
              Co do scieków, na pierwszy rzut oka masz racje ale naszym zbiornikom nie
              zagrażają ścieki bytowe, tylko nawozy i scieki przemysłowe / najbardziej
              wszelkiego rodzaju galwanizernie/,scieki bytowe, poprzez wedrówke przez ziemie i
              skały, w połączeniu z brakiem tlenu całkowicie sie oczyszczają.
              reasumując, uzywanie filtrów w Czestochowie jest całkowicie zbyteczne i
              osobiście uwazam to za niepotrzebne wydanie kasy.natomiast w innych rejonach
              Polski / Warszawa,Śląsk/ z pewnoscią bym sobie taki filtr zainstalował.
              Dodatkowo, zapewniam Cię,że scieki które wychodzą z naszych oczyszczalni, nadaja
              się bardziej do picia niż woda w Warszawie :)
              Dla szczególnie zainteresowanych, mam też badania ściekow z cz-wy :)
              A co do bakteri Coli, odpowiedz jest prosta i sam ją sobie udzieliłeś.
              My korzystamy z podziemnych zbiorników jurajskich a oni ze zbiorników
              otwartych,ktoś wywalił szambo niedaleko ujecia i nawet wysokie chlorowanie
              bakterii nie zabiło.

I takie 2 ciekawostki
              1/Woda mineralna Jurajska , to dokładnie to samo, co mamy w kranach
              2/czasami po wlaniu wody z kranu do szklanki, widać duża ilośc malutkich
              pęcherzyków,prawie kazdy, kogo znam twierdził,że to jest chlor który musi się
              ulotnić.natomiast prawda jest taka,że jest to powietrze,zassane przez pompe na
              dławicy.
              pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka