Dodaj do ulubionych

Uwaga AMSTAF!!!

IP: *.katedralna.trustnet.pl 08.07.07, 08:41

Czy był ktoś świadkiem wczorajszego zajścia w I-ej aleji: napadnięcia
dziewczyny a właściwie jej psa,goldena, przez paskudnego amstafa ok.godziny
20-tej.Kto kupuje sobie takiego bandytę.Pies niby był w kagańcu ale bez
smyczy i najzwyczajniej w świecie napadł na psa, który szedł sobie z
dziewczyną przepisowo tzn na smyczy i w kantarku. Gdyby ten amstaf nie miał
kagańca po prostu zeżarł by tego biednego goldena, którego broniła ta
dziewczyna a właściciel sobie stał i patrzył bo nie wiedział co ma robić. A
jak udało mu się go odciągnąć to za moment znowu na niego napadł i gdyby nie
pomoc trzech chłopaków, którzy pomogli tej dziewczynie to nie wiadomo jak by
sie to skończyło bo potem pies był już nawet bez kaganca bo go sobie zerwał.
Obserwuj wątek
    • kasiaaa85 Re: Uwaga AMSTAF!!! 08.07.07, 09:22
      Wszystko zalezy od wychowania psa,a nie od rasy.Nie ma psow agresywnych-
      niektore rasy sa owszem z charakteru bardziej bojowe.Ale od malego szczeniaka
      nalezy psa temperowac i nie dac sie zdominowac!Bo potem skutki sa widoczne
      golym okiem.Szkoda mi tej dziewczyny,mam nadzieje ze temu goldenkowi nic sie
      nie stalo.
      • Gość: bartek Re: Uwaga AMSTAF!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 11:14
        wlasciciel amstafa byl nietrzezwy, pies nie byl najwyrazniej szkolony, zamiast
        porzadnej smyczy i obrozy mial jakies badziewie, skoro zrywa sie smycz razem z
        kagancem
      • Gość: klaudia Re: Uwaga AMSTAF!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 12:16
        Kiedyś tez myślałam tak jak Ty,że to zależy od wychowania do momentu gdy amstaf
        mojej koleżanki nie rzucił się na mojego tak po prostu bez przyczyny. Wcześniej
        zawsze się bawiły razem i w ogóle a tu nagle mu odwaliło i po prostu zaczął go
        szarpać. Ludzie nie kupujcie takich bestii!!!
      • Gość: do kasiaaa85 Re: Uwaga AMSTAF i inne niebezpieczne rasy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 19:57
        Jesteś w bardzo dużym błedzie, niestety są rasy bardzo niebezpieczne dla ludzi,
        hodowne szczególnie do zabijania do nich należ Amstafy, Dobermany, Pittbule,
        Kaukazy, Rodwailery itd. są również inne rasy jeśli ktos chce się zapoznac z
        listą to prosze przyjść do związku keno.Kaiu nie mów że wszystko mzalezy od
        wychowania, otóz wszystko zalezy od rasy psa i jego genów to do czego został
        stworzony!!
        • Gość: Kasiaaa85 Re: Uwaga AMSTAF i inne niebezpieczne rasy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 21:34
          Znam mnostwo ludzi ktorzy maja amstaffy czy dobermany i sa to bardzo lagodne
          psy.Po tym wnosze,ze wszyskto zalezy od wychowania.
    • Gość: mmm Re: Uwaga AMSTAF!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 14:32
      a to bandyta fuj !!!
      a tak serio to nie możesz mieć pretensji do amstafa tylko do tego kołtuna jego
      właściciela, nie rozumiem tego co napisałeś : właściciel stał i nie wiedział jak
      zareagować - co to w ogóle znaczy. tacy ludzie powinni kupować sobie chomiki z
      zastrzeżeniem że są spokojne bo agresywny chomik z takim jełopem też może być
      niebezpieczny na przykład zaatakować yorka sąsiadki.
      pozdro
      • Gość: Aneta Re: Uwaga AMSTAF!!! IP: *.katedralna.trustnet.pl 08.07.07, 15:16
        To mój pies został zaatakowany a ja razem z nim. Przeżyłam koszmar.....
        Ale chciałam podziękować chłopakom, którzy mi pomogli.
        Ja byłam tak zszokowana,że nie zdażyłam tego zrobić a podobno jednego z nich
        zabrała straż miejska, która potem przyjechała, przykro mi i przepraszam.
        Jeżeli mogę się jakoś odwdzięczyć!!!
        Ja do straży już nie podeszłam bo najzwyczajniej w świecie sie bałam, że ta
        bestia znowu nas zaatakuje a potem pies ten był podobno juz nawet bez kagańca a
        właściciel trzymał go na rękach więc na pewno by go nie utrzymał i by Lolka po
        prostu żeżarł. Ale dziwię się strazy,że mnie o nic nie zapytali a wiedzieli, że
        stoję kawałek dalej.Ludzie nie kupujcie takich psów a jezeli już to
        wyprowadzajcie je na smyczy i w porządnym kagańcu.Pozdrawiam
        • segel Re: Uwaga AMSTAF!!! 08.07.07, 16:14
          Jesli Straz Miejska zabrała chłopaka, który Ci pomógł, to nie pytaj jak się możesz odwdzięczyć, tylko się zgłoś do Straży i złóż wyjaśnienia, bo chłopak może mieć kłopot.
    • Gość: ATOS Re: Uwaga nie AMSTAF!!! tylko amstaff IP: 80.48.49.* 08.07.07, 15:27
      nie pisze sie amstaf tylko amstaff przez dwa ff ja mam takiego pieska i jest
      łagodnym psem ma juz 13 lat i nigdy zadnego incydentu "bojowego" z nim nie
      mialem tylko nieodpowiedzialni ludzie z tych piesków tworzą "potwory"
      • Gość: Radek Re: Uwaga nie AMSTAF!!! tylko amstaff IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 08.07.07, 18:47
        Jestem rodzina Anety i gdybym to ja byl na jej miejscu to wlasciciel za takie
        wychowanie psa sam poczulby sie jak pies. Straz miejska to zwykle pacholy i od
        nich pomocy sie nigdy nie spodziewajmy.Niech dalej spisuja babcie na Walach
        handlujace pietruszka. J...e nieroby.
        • Gość: ccc Re: Uwaga nie AMSTAF!!! tylko amstaff IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 19:19
          pogryzl mnie ratlerek.szedlem z moim amstaffem(w kagancu,na smyczy po drugim
          stopniu szkolenia)i ratlerek uwalil mnie w lydke.ludzie nie kupujcie tych
          bestii!!!!!
          • Gość: maciuś Re: Uwaga nie AMSTAF!!! tylko amstaff IP: 80.48.49.* 08.07.07, 20:01
            psy moich znajomych ale daleko nie szukajac babcia miala psa tez tak "mądrego"
            co szczekal i rzucal sie na byle co miedzy innymi na spadajace liscie:) są to
            psy rasy "kundel" dodam jeszcze ze mnie pogrysł ten przygłup babki LUDZIE
            USYPIAJCIE MIESZAŃCE. A ty Anetko zbierasz kupki po swoim pupilku jak chodzisz
            na spacery po miescie czy tez kupka zostaje na chodniku, trawniku, ulicy może
            tobie też mandat by sie przydal za zasmiecanie??????????????????
            • Gość: aneta Re: Uwaga nie AMSTAF!!! tylko amstaff IP: *.katedralna.trustnet.pl 08.07.07, 21:41
              żebyś wiedział,że sprzątam po moim psie ale mój pies nie wychodzi na kupki w
              aleje
              • Gość: alex Re: Uwaga nie AMSTAF!!! tylko amstaff IP: *.21.pl 08.07.07, 23:30
                jasne ze nie na alejach tylko na podwórku sra pod oknami ludzi zyjących na
                parterze a co do amstaffa to tez mam takiego pieska zyje sobie na podwórku i
                jet troszeczke "ciety" na obcych ludzi i tak ma byc bo ma bronic domu i posesji
                • Gość: gość Re: Uwaga nie AMSTAF!!! tylko amstaff IP: *.katedralna.trustnet.pl 09.07.07, 09:22
                  i to sa własnie "inteligentni"posiadacze amstafów, którzy kupuja sobie takie
                  bydle dla podniesienia własnego ego..... ha,ha
                • Gość: bla Re: Uwaga nie AMSTAF!!! tylko amstaff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 09:37
                  no to gratuluje- własnie przez takich debili jak ty i ten kretyn w alejach te
                  wspaniałe psiaki maja taką złą reputację, zanim kupiłes pieska trzeba było
                  troche o nim poczytać bo później możesz troche się ździwić jak rzuci się na
                  ciebie albo kogoś bliskiego.teriery typu bull to nie są psy stóżujące
                  przeznaczone do zycia na podwórku i pilnowania posesji, te psy kochaja ludzi i
                  chcą żyć jak najbliżej nich, niestety prze takich kretynów, którzy kupują je do
                  pilnowania posesji i nie socjalizuja ich w odpowiedni sposób są potem tragedie,
                  a wina w 99% leży po stronie bezmózgiego właściciela psa.
    • Gość: em Re: Uwaga AMSTAF!!! IP: *.icm.edu.pl 09.07.07, 09:54
      Ja osobiście kupiłam pitbulla red nose'a ... Teraz pies a właściwie suczka ma 2
      lata. Wydaje mi się, że wiem o tej rasie już wszystko. Poświęciłam swojemu psu
      bardzo dużo czasu na wychowanie i szkolenie. Pies jest wspaniały, bardzo miły i
      życzliwy do ludzi. Oczywiście w przypadku złych intencji jakiegoś osobnika w
      stosunku do mnie pies odpowiednio zareaguje. Natomiast jeśli chodzi o inne
      zwierzęta ... Jak była młoda to bardzo chętnie bawiła się z innymi psami,
      specjalnie ją ciągle zabierałam do innych psów. Niestety taki charakter psa -
      dorosła i wszystko jej się przestawiło. Nie toleruje w swoim towarzystwie innych
      zwierząt. Jest bardzo zazdrosna i ma ochotę pożreć każdego innego psa, którego
      tylko spotka na swojej drodze.
      I teraz apeluję do właścicieli - trzeba mieć na tyle rozumu, żeby potrafić sobie
      radzić ze swoim psem i jego agresją. W związku z czym mój pies chodzi w kagańcu
      i na smyczy. Kaganiec, smycz i rozsądny właściciel ograniczają odwagę psa !!!
      • Gość: ala Re: Uwaga AMSTAF!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 13:30
        Wlaścicele pitbulli amstaffow itp maja kompleks malego ptaszka.SSSerio
        • Gość: em Re: Uwaga AMSTAF!!! IP: *.icm.edu.pl 09.07.07, 13:53
          No widzisz , okazuje sie, ze ja wcale nie mam ptaszka bo jestem kobieta ... a
          psa kupilam z innych powodow - 1. mieszkalam wtedy sama w dosc niebezpoiecznej
          dzielnicy miasta i troche dziwne elementy krecily sie za moimi drzwiami ... 2.
          szczeniaczki sa takie sliczne :) 3. lubie zwierzeta podobnie jak ludzi z
          charakterem anie prymitywne Yorki ;/
          • Gość: ala Re: Uwaga AMSTAF!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 14:16
            Eeee yorki? ja mam jamniki a o ptaszkach pisalam myslac o mężczyznach kupujacych
            te psy .Kobiety kieruja sie sercem bardziej przy takich zakupach. Taak
            szczeniaczki sa sliczne a i dorosle tez maja ladne pyski szczegolnie te z
            uszmi.To nie byla krytka psow
            • Gość: primulus Re: Uwaga AMSTAF!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 15:40
              "Na Bałtyk" przychodzi panieneczka tez z amstafobodobnym -bardzo łagodny jak
              mówi tylko lubi sie rzucac na psy i pan z tala bestoa bez kagańca i smyczy
              chodzi sobie tak i woła jeszcze pobawcie się moim pieskiem.Takie przedłuzenie
              męskości cos na kształt wypasionej bryki.Faceta wytłamuaczyc mozna,ale kobitka z
              bestią dla obrony przed ewntualnymi nagabywaczami???
              Jeden znajomek ma pitbula ,pies słucha tylko /podobniez/ jego
              łopata podaja mu jedzenie i siedzi cały dzień w klatce.
              Wieczorem go spuszczaja .Taki wypasiony psiaczek jak smyrnie za ogrodzenia to
              bedzie bal.
              Zabronic trzymać agresywne psy .
    • florida_blue Re: Uwaga AMSTAF!!! 09.07.07, 16:27
      Amstaffy to wspaniałe psy - hodowane już bardziej jako psy rodzinne... tylko ta
      chora moda na grozne psy, rozmnażacze (pseudohodowle) strasznie zniszczyły tą
      rase... Wszystko zalezy od wychowania psa, mozna mówić o pewnych skłonnosciach
      danej rasy - ale tylko w wypadku RASOWEGO (czyli RODOWODOWEGO) psa. Psy "po
      rodowodowych rodzicach" czy bez rodowodu bo costam (najczesciej jako 6 z miotu
      rodzenstwo ma ;) - hihihi, bzdura ) to zwykłe kundle, wiec prosze nie
      podciągajcie je pod tą rase!
    • florida_blue Re: Uwaga AMSTAF!!! 09.07.07, 16:34
      Gość portalu: gość napisał(a):

>
      > Czy był ktoś świadkiem wczorajszego zajścia w I-ej aleji: napadnięcia
      > dziewczyny a właściwie jej psa,goldena, przez paskudnego amstafa ok.godziny
      > 20-tej.Kto kupuje sobie takiego bandytę.Pies niby był w kagańcu ale bez
      > smyczy i najzwyczajniej w świecie napadł na psa, który szedł sobie z
      > dziewczyną przepisowo tzn na smyczy i w kantarku. Gdyby ten amstaf nie miał
      > kagańca po prostu zeżarł by tego biednego goldena, którego broniła ta
      > dziewczyna a właściciel sobie stał i patrzył bo nie wiedział co ma robić. A
      > jak udało mu się go odciągnąć to za moment znowu na niego napadł i gdyby nie
      > pomoc trzech chłopaków, którzy pomogli tej dziewczynie to nie wiadomo jak by
      > sie to skończyło bo potem pies był już nawet bez kaganca bo go sobie zerwał.

co do samej sytuacji - szkoda mi Ani i jej psa - gratuluję chłopakom zimnej krwi
      ... mam nadzieje, że nie zostawicie tego tak i NIEODPOWIEDZIALNY własciciel
      poniesie karę ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka