Gość: Marta IP: 77.87.120.* 11.07.07, 18:11 Proszę o mądre wypowiedzi, gdzie w Częstochowie studiowac filologię angielską i co możecie napisac o języku biznesu na AJD? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: student?? Re: Filologia angielska IP: *.man.czest.pl 11.07.07, 21:03 Właśnie wybieram się na filologię angielską na AJD (mam nadzieję, że się tam dostanę) i osobiście wybrałbym specjalność nauczanie języka, bo przynajmniej mógłbym tego potem uczyć w szkole czy na jakimś kursie, a po języku biznesu to niby co?? Pozdrowionka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Filologia angielska IP: 77.87.120.* 12.07.07, 13:47 Może ktoś ze studentów sie wypowie na temat tego kierunku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Filologia angielska IP: 83.2.141.* 12.07.07, 15:09 dzienne czy zaoczne studia?? a ile mieliscie punktow namaturze tez sie tam wlasnie wybieram chyba chociaz wolalbym sie dostac do Centrum Ksztalcenia Jezykow tam jest o wiele wyzszy pozniom i mozna wiecej wyniesc po tej szkole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KS Re: Filologia angielska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 16:46 Nie wiem jaki jest poziom ale język biznesu to przyszłosciowy kierunek wg mnie. Sama studiuje nauki ekonomiczne ale zamierzam sie wybrać na kurs w którym podszkole się języka biznesu bo tego wymagają w firmach obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorea Re: Filologia angielska IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.07, 17:23 Ja decyduję się na nauczanie. Języka biznesu mogę nauczyć się wszędzie, a uprawnienia do nauczania języka to duży atut mimo nieciekawych zarobków w szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student?? Re: Filologia angielska IP: *.man.czest.pl 12.07.07, 21:46 dokładnie tak samo myślę chociaż szczerze powiem, że też mnie trochę przerażają ewentualne praktyki (oby nie w gimnazjum):/ Odpowiedz Link Zgłoś
jaa88 Re: Filologia angielska 12.07.07, 19:13 mnie osobiescie przerazaja praktyki w szkolach ;/ wlasnie dlatego miedzy innymi zastanawiam sie nad jezykim biznesu jesli pojde na filologie angielska. Odpowiedz Link Zgłoś