Dodaj do ulubionych

Opuszczone budynki - szukam.

IP: *.strefa.com 22.07.07, 20:59
Obserwuj wątek
    • Gość: foto Re: Opuszczone budynki - szukam. IP: *.strefa.com 22.07.07, 21:01
      Szukam opuszczonych budynków w okolicach Częstochowy, mogą być stare po PGR -
      owskie. Wie ktoś gdzie takie można znaleźć ??
      • Gość: takajedna Re: Opuszczone budynki - szukam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 21:06
        Owszem,w okolicach częstochowskich wsi wiele takich budynków pozostało.Trzeba
        poszukać po Biskupicach itp.a jeśli można wiedzieć,w jakim celu?
        • Gość: foto Re: Opuszczone budynki - szukam. IP: *.strefa.com 22.07.07, 21:46
          no właśnie jeździłem ostatnio w okolicach Poraja, Nowej Wsi, itd i ciężko coś
          znaleźć, bo to albo teren prywatny, albo właśnie wykupione itd.

A potrzebuję tego by zrobić mały fotoreportaż, prace zaliczeniowa.

Interesowały by mnie budynki takie raczej na uboczu, otoczone zielenią, mogą być
          zdewastowane, ale nie do takiego stanu, żeby mi się na łeb zawaliły jak będę
          fotki pstrykał :D
          • Gość: Tomasz Comakilo Re: Opuszczone budynki - szukam. IP: *.apus-net.pl 23.07.07, 05:49
            www.opuszczone.com znasz już?
            • Gość: foto Re: Opuszczone budynki - szukam. IP: *.strefa.com 23.07.07, 08:59
              Właśnie coś w tym stylu mnie interesuje:)
              Wiem, o starej papierni w okolicach, Nowej Wsi, ale ta ma być burzona, zrobiłem
              już fotki na opuszczonym blokhauzie koło koksowni, który podobno też ma być
              zrównany z ziemią.
              Więc czekam na jakieś dalsze propozycje

• bizon77 Re: Opuszczone budynki - szukam. 23.07.07, 09:52
                Jedna ogólnodostępna rudera w dobrym stanie znajduje się nad brzegiem Warty -
                wchodzizz od strony MC Donalda na ścieżkę nad Wartą, mijasz stadninę i idąc
                kilkaset metrów dochodzisz do zdewastowanego budynku.
                • Gość: foto Re: Opuszczone budynki - szukam. IP: *.strefa.com 23.07.07, 09:54
                  o dzięki! nie wiedziałem o tamtym budynku. na pewno tam zajrzę :)
                  • Gość: foto Re: Opuszczone budynki - szukam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 14:40
                    zna ktoś jeszcze jakieś opuszczone budynki, albo stare opuszczone fabryki?
                    W okolicach Częstochowy też na pewno jakieś muszą być?
                    • Gość: icco Re: Opuszczone budynki - szukam. IP: 195.117.70.* 23.07.07, 14:48
                      Cegielnia na loretańskiej, teren prywatny ale bez problemu można wejść od tyłu,
                      dużo ludzi tam spaceruje.
    • Gość: sentymentalna Re: Opuszczone budynki - szukam. IP: 212.160.86.* 23.07.07, 15:24
      Interesujaca jest fabryka tektury w Kamienicy Polskiej usytuowana przy
      rozjeździe na Osiny i Kamienice jadąc drogą na Poraj ma piękna historie i jest
      mi bardzo bliska żal patrzec co sie z nią stało.
    • Gość: cyt Re: Opuszczone budynki - szukam. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 15:54
      Jest przy głównej drodze zaraz za przejazdem w Mariance Rędzińskiej.
      • Gość: bartek Re: Opuszczone budynki - szukam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 18:51
        daj znac kiedy chcesz jechac, chetnie bym sie wybral na taki plener
    • Gość: Joanna Re: Opuszczone budynki - szukam. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 19:27
      Na Górce Przeprośnej jest zrujnowany ceglany dom (a właściwie już tylko resztki
      ścian wśród zdziczałego sadu).
      Mijasz kościół i za zabudowaniami po lewej jest mało widoczna ścieżka (na
      szczycie wzgórza, idziesz w stronę Warty). Po kilkudziesięciu metrach dotrzesz
      do ruin gospodarstwa. Kilkanaście lat temu już nikt tam nie mieszkał od
      dłuższego czasu. Nie wiem, czy jeszcze coś pozostało, bo w tym roku tam nie
      byłam. Lokalna legenda głosi, że ostatni właściciel popełnił tam samobójstwo.
      Swego czasu ruiny kamienic były też w tzw. Trójkącie bermudzkim - ulica Mała,
      Stawowa, Przechodnia.
      Proponuję również opuszczoną kamienicę przy ul. Kilińskiego - numer między 80 a
      100. Od LO Traugutta to jakieś 3 minuty drogi - kamienica jest obok punktu ksero
      mieszczącego się w pawilonie obok tej kamienicy. Można wejść na podwórko i chyba
      do mieszkania na parterze (nie wiem, nigdy nie wchodziłam).
      Jeżeli już będziesz w tej okolicy, to następna ruina (niestety mała - to była
      chyba tzw. letnia kuchnia i komórka) jest przy ul. Skrzyneckiego między
      skrzyżowaniem z Dąbrowskiego a ogródkami działkowymi. Kiedyś na tej działce
      stała drewniana, zabytkowa willa. Rozebrano ją kilka lat temu. Teraz zostały
      tylko resztki murowanego budynku gospodarczego.
      Jak jeszcze sobie coś przypomnę, to napiszę.
      • Gość: foto Re: Opuszczone budynki - szukam. IP: *.strefa.com 23.07.07, 19:39
        Dzięki bardzo za wyczerpujące dane Joanno :D
        Na pewno się tam wybiorę.

Piszcie dalej, bo zapowiada się, bardzo ciekawa sesja.
        Jeśli będzie tego warta, to wrzucę ją na foto forum na GW
    • Gość: Joanna Re: Opuszczone budynki - szukam. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 19:33
      Aha, jeszcze niezły "Wietnam" jest przy ul. Malowniczej w pobliżu skrzyżowania z
      ul. chyba Zdrową na Sabinowie/Dźbowie tuż przy granicy miasta chyba (nie jestem
      pewna, która to dzielnica) - stary, opuszczony młyn i obok zamieszkały budynek.
      Jedź tam, nie pożałujesz :-))) Niezły klimat... Chyba, że ktoś to wykupił i
      uprzątnął, ale to byłaby ogromna strata.
      • luka76 Re: Opuszczone budynki - szukam. 23.07.07, 23:34
        ul. Zlota 197, oraz Lwowska 5, jest tez kilka na ul. Ikara - jak sobie przypomne
        to jeszcze napisze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka