Gość: angrusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 10:41 Na stronie miasta Częstochowy prawie nie ma żadnych ofert pracy dla nauczycieli podobnie na stronie kuratorium w Katowicach dla nauczycieli w Częstochowie . Bezrobocie ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: takse a to sobie pomarudziłam IP: 212.87.241.* 14.08.07, 13:19 widocznie niż demograficzny bruździ nie tylko na wyższych uczelniach... ale co tam, jest dobrze, niedługo braknie kasy na edukację, zrobi się 50-osobowe oddziały klasowe i będzie cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrófka Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 13:39 Może warto poszukać pracy w innym zawodzie. Z twoją znajomoscią języka nie powinno być trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 16:41 Gość właśnie szuka w najlepszej branży w Polsce - polityce!! Lansuje sie już całkiem długo. Miejmy nadzieje ze nikt go nie wybierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russian Girl Re: żadnych ofert pracy IP: *.range86-140.btcentralplus.com 14.08.07, 16:47 Jak sie nie szanuje innych ludzi, to i poparcie bedzie marne. Angrusz wszystkich od debila i kretyna nazywa. Wystarczy poczytac jego postow na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble ble Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 18:24 moze znajdzie sie miejsce dla niego jako katecheta, chyba to po Twojej myski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 16:13 Na forum jestem na forum a czy sądzisz , że nie ma debili i kretynów . W szkole mi nie wolno więc mówię , że " iksie jesteś leniwy , zobacz nawet nie wyjąłeś ksiązki z torby " A ów iks " Pan mnie obraża " Ktoś tym uczniom wody z mózgu narobił przez ostatnie lata . Dawniej dostawał po łapach i robil to co należy . Ale lewizna liberalna wszystko to zepsuła . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly nauczyciel Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 16:12 A to dziwne co piszesz. Swego czasu (3-4 lata temu) uczylem w kilku szkolach i na uczelniach. Jakos nie przypominam sobie, zeby ktokolwiek osmielil sie nie sluchac. Byc moze byl 1 czy 2 incydenty, ale bardzo krotko sprawe zalatwilem. Coz w tym zawodzie jest jeszcze cos takiego co okreslamy "autorytetem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 21:45 Do byłego nauczyciela : No cóż widocznie nie mam autorytetu . Ale pamietam scenę z bitwy stadionowej i chlopaczek podbiegl do policjanta i od tyłu zrzucił mu czapkę . Ot czul się bezkarnie bo cóż miał ten policjant , zwykły mundur i krótką pałkę . teraz maja i armetki i osłony i karabiny gładkolufowe itp itd włącznie z nagrywaniem i sadami 24 godzinnymi . A cóż ma nauczyciel jak ja , wpisanie uwagi nawet niedostateczny nic im nie robi . Są tacy co chcą niezdać - mają renty rodzinne z ZUSu im dłużej są uczniami tym dłużej biorą kasę . Nawet na egzamin poprawkowy przychodza nieprzygotowani : widzi to inny nauczyciel oraz dyr . No i co i dyr łamie się jak trzcina . Bo klasa będzie zdekompletowana i nie będzie podziału na grupy i iles godzin przepadnie . No i tak czują się bezkarni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 19:38 żadnych ofert a już 21.08.07 . Czy dla niektórych jeszcze wakacje czy nie ma żadnego ruchu czy dyrektorzy szkół jeszcze nieświadomi ruchów kadrowych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 16:15 Do mrófki : Tak spróbuje w ostateczności zagranica . To ale politykom juz odbija bo sądzą , że juz nie ma bezrobocia i o prace łatwo . No nie o każdą ba o stanowisko nauczyciela nadal ciężko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Programista Re: żadnych ofert pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.07, 21:20 Moze sie dolacze, czy jest praca w Cz-wie dla programistow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: programista Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 21:26 praca.gazeta.pl czasami sie cos pokazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mówisz i masz Re: żadnych ofert pracy IP: *.21.pl 15.08.07, 09:53 groups.google.com/group/pl.praca.oferowana/browse_thread/thread/862d07f50692d79a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 22:45 Angrusz, a może się poznali na Tobie (podobno 15 minut na lekcji uciszasz swoich uczniów:) ) i Cię zwolnili.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekąs Re: żadnych ofert pracy IP: 212.87.241.* 15.08.07, 11:08 i oczywiście żaden inny nauczyciel nie ma problemów wychowawczych tylko angrusz swoje każdy chowa pod sukienkę, żeby tylko dyrekcja się nie dowiedziała, bo przecież wszystko jest winą nauczyciela bardzo miło, że nauczyciele przyjęli taką strategię - uczeń może wszystko, jego złe oceny to też wina nauczyciela powodzenia drodzy belfrzy na dalszej drodze kariery zaodowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: żadnych ofert pracy IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.07, 11:45 Angrusz jak Angrusz jest przemądrzały,ale żeby zaraz tak go błotem obrzucić,chłopak stracił pracę łatwo pewnie mu nie jest a wy go jeszcze do doła-nieładnie,... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 13:30 skorzystam i dorzucę pytanie o prace dla inżyniera. Wszędzie gdzie składam CV dostaje odpowiedz że niestety nic nie mają mi do zaproponowania ( czuje sie jak z tego serialu o Ferdku Kiepskim). Raz tylko zaprosili mnie na rozmowę z Tesco ale praca fizyczna do rozkładania towaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 16:10 Do Agi : A co zrobisz jesli podczas dyktanda uczeń biega po klasie i wrzeszczy , wrzeszczy , nie robi żarty , to w gimnazjum. Albo ot po wejściu wyrzuca koledze krzesło przez okno albo przy wyjściu odgina kran do góry i odkręca wode itd itp . Jeżeli inni twierdza , że nie mają klopotów to znaczy , że albo kłamią albo uczą w dobrych liceach z których za karę można wyrzuć do znacznie gorszej szkoły . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-Angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 18:08 oj bidoczku załatwię Ci pracę w Tesco. Paleciaki nie wrzeszczą i nie biegają powinieneś dać sobie radę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 23:20 Do anty-angrusz : Biore wszystko , ale po 1.09.07 no i po powrocie z Irlandii . Poki co szukam . A jak sobie inni radza - nie radzą - bajki opowiadają udaja , ba kłamią wobec dyrów bo się boją . Wyobraxcie sobie policjantów na stadionie wyposazonych w kropidła . Takie mozliwości mają nauczyciele w szkołach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Re: żadnych ofert pracy IP: *.vf.shawcable.net 16.08.07, 03:17 Gość portalu: angrusz napisał(a): > Wyobraxcie sobie policjantów na stadionie wyposazonych w kropidła . > Takie mozliwości mają nauczyciele w szkołach . Proponuje wyposazyc angrusza przed podjeciem przez niego nauki w obojetnie jakiej szkole w handgranaty, katiusze, rpg-7, i pare innych eksponatow widocznych na paradzie Kaczynskiego. W ostatecznosci pare min przeciwpiechotnych i ze dwa kalachy... Tak uzbrojony powinien zaprowadzic w szkolach lad i porzadek. Oczywisie po zakonczeniu przez niego szkolenia w IRA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 07:49 Do W; Wyszydzaniem pomysłu i przedstawianiem problemu nie przekonasz nauczycieli , którzy mają dość chamstwa i chuligaństwa w szkole a ciągle im proponuje się wpisanie uwagi , ba nawet nagana to juz poza wpływami nauczyciela a dyrektor boi się ? udzielic publicznie nagany - ze względu na ochronę danych osobowych !!! ( takie tłumaczenie słyszałem od kilku swoich przełożonych ). A ci stadionowi bandyci tez chodzą do szkoły . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 18:14 ja nie twierdzę że nie mam kłopotów, bo mam, ale staram się sobie z nimi radzić, sama albo wraz z innymi nauczycielami, ale nie opowiadam tego wszem i wobec lecz tylko zainteresowanym osobą (z rodzicami również chociaż niejednokrotnie jest to bardzo trudne lub wręcz niemożliwe). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 09:18 a sram na was i tyle!z debilami nie ma co dyskutować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio dobrodziej Re: żadnych ofert pracy IP: 80.48.49.* 16.08.07, 11:14 Żal mi Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I. Re: żadnych ofert pracy IP: 80.54.174.* 16.08.07, 10:11 wielki nauczyciel,a bardzo ciekawe słownictwo i argumenty mocne aby nas przekonac,biedne dzieci, ktore beda jeszcze kiedys mialay z toba zajecia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 11:13 Tu jest forum i kretyna mogę nazywac kretynem . W szkole obowiązuje mnie regulamin . Ucznia tez . Ja powstrzymuję się przed słowami " ty debilu " chociaż jest debilem ( nie ma takich ) . Ale uczniowie sobie folguja jak chcą i rzucają k, h sp itd jak im tam sie przysni . No i cóż może nauczyciel . Po raz enty wpisac uwagę " uczen używa wulgarnych słów " . Wychowawca albo nic nie robi albo w cztery oczy powie " ja tez nie mam wpływu na niego a jego rodziców nie widziałam / łem od początku roku " Zglosic na policję ? A to od razu dyr zareaguje " Po co pan się tak spieszył !! " I tak sobie bezkarnośc w szkole kwitnie pociągając innych . A dyskutanci na forum zaprzeczaja oczywistościom . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 10:18 jak się tak zwracasz do uczniów to nie ma się co dziwić że Cię nie szanują i że sobie z nimi nie radzisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdrawiam Re: żadnych ofert pracy IP: 212.87.241.* 16.08.07, 11:07 co za kolorowa dyskusja! podoba mi się wersja uzbrojenia dla nauczyciela, pewnie niejednokrotnie każdy chciałby skorzystać z tego typu pomocy dydaktycznych :) uczeń-kretyn często jest kretynem, dlatego że ktoś przypiął mu taką etykietę, a łatwiej być kretynem niż nim nie być. ale też nie ma się co zbytnio nad nimi rozczulać - pozostaje się cieszyć, że nie jest naszym dzieckiem. jeżeli jeden nauczyciel obsrywa drugiego... to uczniom tylko w to graj! pozdrawiam nauczycieli, bo niedługo ruszają do boju z kagankiem! trzymajcie się kochani i spokoju życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I. Re: żadnych ofert pracy IP: 80.54.174.* 16.08.07, 11:19 ale tu chodzi o to, zer jest jakas dyskusja na forum i jak my, uczestnicy tego forum mamy szanowac twe slowa czy jakos "stanac " po twojej stronie, skoro, tylko wyzywasz i piszesz ze srarsz na nich, to swiadczy juz o tobie, ja nie piosze jak ty w szkole sie wyrazasz bo to calkiem inna sprawa chodzi o twoje podejscie do ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: żadnych ofert pracy IP: *.vf.shawcable.net 16.08.07, 14:02 Angruszu Przecie sam sobie "srasz" na czaszke i widac, ze nawet tego nie zauwazasz. Choc cieknie zdrowo. Toc nie ma co sie dziwic, ze i uczniowe"sraja" na takich pseudonauczycieli jak ty, bo przecie az takimi idiotami nie sa zeby nawet przypadkowo sie na tym forum nie znalezc. Nic dziwnego tez, ze dla ciebie nie ma pracy, bo po co szkolom taki zasraniec? I co sie potem dziwic, ze obrzucaja cie wyzwiskami skoro ty [wyksztalcony i duplomowany nieuk] zachowujesz w stylu rynsztokowego plywaka. Nie przystoi to ani nauczycielowi, ani czlowiekowi z wyzszym wyksztalceniem, ani czlowiekowi z miasta powyzej poziomu chodnika. Moze jedynie aktywiscie z PiSuaru, bo tam taki Wersal panuje. Powinienes sie wyspowiadac co rychlej korzystajac ze swiatecznej okazji. I angruszu! My do ciebie z sercem, a ty do nas z nozem... Chyba fora pomyliles. Zdrowia zycze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W ps Re: żadnych ofert pracy IP: *.vf.shawcable.net 16.08.07, 14:17 Autor: Gość: angrusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 10:31 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz emeryci, wy krwiopijcy. wy niedołęgi po komunie.sram na was. Angruszu! Ty musisz miec cos ze zdrowiem. Albo cos ciezko trawisz, albo chlejesz, albo cpasz. ALBO ....az nie chce mi sie wierzyc, ze to moze byc prawda...W kazdym razie chyba nie musisz wydawac pieniedzy na uzyznianie hektarow:)))) Tylko angruszu! Czemu po ludziach? W ogrodek!!! Bedzie choc troche pozytku z ciebie:)))) I Geenpeace sie ucieszy, ze nature wzbogacasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russian Girl Re: żadnych ofert pracy IP: 86.159.34.* 16.08.07, 15:11 Obawiam sie, ze nawet shit angrusza moze zaszkodzic naturze, przeciez pelno w nim zlosci i agresji. Roslinki zwiedna, a zwierzeta sie zatruja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 17:03 Do Russian girl : Agresji nie ma we mnie ale ostro potrafię odpisać . Bo po wieloletnim doświadczeniu wiem , że chamstwo się rozplenia jesli z nim delikatnie . Chwasty się wyrywa . A zadowolony bylbys gdybys od 10 lat mial prace co rok na rok ( takie umowy sa preferowane w szkołach ) . Czy byłbyś zadowolony gdy zwracasz uwage uczniowi który wulgarnie się odzywa , niszcząc sprzęty a on ci na to pokazuje gest Kozakiewicza lub podobny z palcem . Widac z daleka , że mnie nie lubisz i wszystko co pisze wykręcasz , wykrzywiac , itp . To taka jedna gazeta , wybiórczą ją przezwano , lubiła takie metody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russian Girl Re: żadnych ofert pracy IP: 86.159.34.* 16.08.07, 18:59 Nie wiem w jakiej szkole pracowales (pracujesz), ale jest to nie zgodne z kodeksem pracy przedluzac umowy o prace przez dziesiec lat (czyli, jakby 10 razy). Nie chodzi o to, czy Ciebie lubie, czy nie. Ja Ciebie osobiscie nie znam (moze znam, ale o tym nie wiem, bo przeciez jestesmy kolegami po fachu!). Chodzi mi o szcunek dla czlowieka,ktorego nie potrafisz okazac uczniowi, uczen tez jest czlowiekiem, ma swoje ups and downs, trzeba go z miloscia traktowac. Agresja rodzi agresje. Moze uczen potrzebuje z kims porozmawiac. A dlaczego on tak sie zachowuje? Ma, pewnie, podstawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 22:35 Do Russian girl . Jesli jesteś nauczycielem ( w co watpię ) to powinienes znać , że nauczycieli nie obowiązuje kodeks pracy pod tym względem a Karta Nauczyciela . Prace w róznych szkołach na zatępstwo : urlop macierzyński , ale i ogólnie po co się wiązac jesli nie wiadomo jaki będzie nabór w przyszłym roku . Z szacunkiem do ucznia ha, ha, ha . Trzeba wiedziec uczniowi , że najpierw to ma się szacunek do starszych , do nauczycieli i nie wchodzi się do klasy z okrzykiem heil , potem nie rzuca sie krzesłem w inego ucznia albo prze okno . Ot tak to jest szkoła , czy ja ma takiego ucznia wyłuchiwac , może najpierw policja to zrobi , potem wychowaca , może pedagog ale ja ma przeprowadzić lekcje dla całej klasy a nie tylko dla ucznia który jest nacpany prochami i mu odbija . Te czasy skończyły się z końcem rządów lewków liberalnych . Sprawność procesu nauczania - jak i czegokolwiek - wymaga pewnej dyscypliny . Chyba róznimy się . Czy ty chcesz tolerowac jadących ulica pod prąd nacpanych kierowców : porozmawiaj z nimi co im dolega , wysłuchaj ich rzewnych płaczów - jeśli wcześniej przezyjesz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: żadnych ofert pracy IP: *.vf.shawcable.net 16.08.07, 19:22 Autor: Gość: angrusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 10:31 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz emeryci, wy krwiopijcy. wy niedołęgi po komunie.sram na was. Angruszu! Ty musisz miec cos ze zdrowiem. Albo cos ciezko trawisz, albo chlejesz, albo cpasz. ALBO ....az nie chce mi sie wierzyc, ze to moze byc prawda...W kazdym razie chyba nie musisz wydawac pieniedzy na uzyznianie hektarow:)))) Tylko angruszu! Czemu po ludziach? W ogrodek!!! Bedzie choc troche pozytku z ciebie:)))) I Geenpeace sie ucieszy, ze nature wzbogacasz. I do Szanownych Cenzorow! jezli razi Was staropolskie slowo "srac" i z tego powodu kasujecie posty, to proponowalbym zaczac "od poczatku" i skasowac wszystkie "srajace" posty angrusza. Moje posty sa tylko komentarzami do wykwitow "nauczycielskich" ekstrawagancji angrusza pod adresem wspolforumowiczow i emerytow. Ja oczywiscie moge znalezc pare zamiennikow slowa "srac", ale uwazam, ze lepiej uzywac oryginalnych okreslen uzytych przez autora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russian Girl do W IP: *.range86-136.btcentralplus.com 16.08.07, 21:20 Poczytaj postow naszych moderatorow, to dopiero kultura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 22:27 Do W : Ale to nie ja pisałem . No cóż technika taka , że mozna sie podszyć pod kogoś . Trzeba umiec odróżnic jednak . Jesli nie potrafisz odróżnic moich postów od fałszywek to lepiej nie komentuj . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: żadnych ofert pracy /angrusz IP: *.vf.shawcable.net 17.08.07, 01:08 Gość portalu: angrusz napisał(a): > > Do W : > > Ale to nie ja pisałem . No cóż technika taka , że mozna sie podszyć > pod kogoś . > Trzeba umiec odróżnic jednak . > Jesli nie potrafisz odróżnic moich postów od fałszywek to lepiej nie > komentuj . W cywilizowanym swiecie obowiazuje jedna calkiem niewinna zasada, ze jak ktos nie zaprzeczy podszywce pod wlasnym nickiem, to znaczy, ze nie powinien miec pretensji do komentatorow. Przy twoim stylu pisania o roznych wydarzeniach roznicy nie widac. Podszywacz nie musial sie specjalnie wysilac. Najlepiej zaloguj sie. I problem zniknie. Byli tu juz "nauczyciele", ktorzy mieli po kilka roznych nickow i wcielen. Podobnie jak tobie zdarzalo im sie pod jednym nickiem dorabiac za "inteligenta", a pod drugim paskudzic:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy /angrusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 07:56 Do W : Powtarzam . Nie wszystkie posty pod angrusz sa moje . Na forum piszę swobodniej - kretynom mówiąc kretynie . W pracy obowiązują mnie znacznie większe ograniczenia . Totez do ucznia który jest chamem i leniem mówie , ze jesteś leniwy - nawet nie wyjął ksiązki ze swojej torby - a mimo to czuł się obrazony . Takie czasy . Ktoś wczęsniej chyba przegął z prawami ucznia zapominając o elementarnych obowiązkach . Jeśli nie odróżniasz moich postów od innych angruszy to szkoda . Może nie wszystkie czytasz . A tak ogólnie : nie ma ludzi idealnych Ale o ofertach pracy : nadal nic nowego . W Częstochowie chyba nie będzie żadnych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 16:17 Czy jeszcze dyrektorzy szkół nie wrócili czy może nauczyciele ( zwłaszcza języków ) nie poinformowali , że nie wracają z np Irlandii ? Czy wszystkich tak pełno , ze nawet pół etatu się nie znajdzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.07, 16:36 Od 13.08.07 nie przybyła żadna oferta pracy dla nauczyciela w całym województwie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russian Girl Re: żadnych ofert pracy IP: *.range86-153.btcentralplus.com 17.08.07, 18:31 Posluchaj dobrej rady, kolego. Jesli dobrze zrozumiala, to ty najpierw chemie studiowales. Wiec, droga otwarta! Jedz do Anglii, Szkocji, tu potrzebuja nauczycieli chemii. Widuje duzo takich ofert. Nie bedziesz narzekac, uwierz. Zarobki tez lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russian Girl Re: żadnych ofert pracy IP: *.range86-153.btcentralplus.com 17.08.07, 18:33 P.S. I zeby bylo jasne, nikomu zle nie zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 12:28 Do Russian : Chyba rzeczywiście jesteś Russian bo nie orientujesz się jakie trzeba spełnić wymagania formalne .Tam na miejscu . To trwa . Skąd wziąc kase na kilka miesięcy życia No i trzeba tez mieć konkretne miejsce pracy . To nie takie proste . Ale niewykluczone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russian Girl Re: żadnych ofert pracy IP: *.range86-139.btcentralplus.com 18.08.07, 12:33 Ja Ciebie nie obrazam, jestem a Anglii i sie orientuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russian Girl Re: żadnych ofert pracy IP: *.range86-139.btcentralplus.com 18.08.07, 12:38 I jeszcze jedno, tu trzeba szanowac ludzi, tu jest spoleczenstwo wielonarodowosciowe. I to ze ktos jest innego niz ty pochpdzenia nie oznacza, ze jest oslem i na niczym sie nie zna. Pozdro i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: żadnych ofert pracy IP: 212.87.241.* 18.08.07, 14:54 jak jest w szkole na zachodzie? czym różni się od naszej? bardzo jestem ciekawa jak tam to wszystko wygląda. lepiej? gorzej? jakie są różnice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAQBCIA Re: żadnych ofert pracy IP: *.iplus.com.pl 18.08.07, 14:48 SKAD U CIEBIE TYLE WRDENOSCI I JADU >DZIEWCZYNA CHCE CI POMÓC A TY WYSZUKUJESZ KRZAKI .zABARDZO UŻALASZ SIĘ NAD SOBĄ .a CZY TY MUSISZ BYC NAUCZYCIELEM .ZMIEN ZAWÓD .ZNASZ ANGIELSKI .MOZE BIURO TŁUMACZEN ..... TO GRUCY SWIETNIE PROSPERUJE . TYLKO RUSZ D...E i ZACZNIJ MYSLEC .KOMUNIZM SIĘ SKONCZYŁ I NIKT CI PRACY NIE PODA NA TACY .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 12:21 Tak , nikt nam pracy nie poda .Ale czy w częstochowskich szkołach już wszystko jest pozajmowane , czy żadni nauczyciele nie idą , nie poszli na wcześniejsze emerytury , czy nie poszły na macierzyński urlop , czy wrócili już z zagranicy by pilnie podjąć pracę w szkole porzucając lepiej płatną pracę na saksach ?? Ale jak kiedys była praca w szkole i potrzebowali to na stronie internetowej kuratorium już dawno były oferty a teraz nie ma . Zmiana zawodu to ostateczność , ile to już razy od zera zaczynać można ? No ale jak przyjdzie , że trzeba , to trza .... na saksy już lepiej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russian Girl A tu probowales? IP: *.range86-139.btcentralplus.com 19.08.07, 14:20 Nie mow, ze zadnych. Oferty sa. 13.08.2007 Dyrektor Szkoły Podstawowej w Siedlcu Dyżym, ul Jana Pawła II 34 , 42-350 Koziegłowy zatrudni od dnia 01.09.2007 r. nauczyciela języka angielskiego w wymiarze 13/18. Telefon kontaktowy: Szkoła Podstawowa w Siedlcu Dużym 034/314-12-22 oraz ZEAOS Koziegłowy tel 034/314-12-19 wew 111 Dyrektor Gimnazjum w Starym Cykarzewie (powiat częstochowski) zatrudni nauczyciela chemii na okres pierwszego półrocza roku szk. 2007/08 w wymiarze 11/18 etatu. Gimnazjum w St. Cykarzewie ul.Szkolna 12 tel./fax 034 328 95 19 gimnazjum_cykarzew@poczta.onet.pl ------------------------------------- 13.08.2007 Dyrektor Szkoły Podstawowej w Siedlcu Dyżym, ul Jana Pawła II 34 , 42-350 Koziegłowy zatrudni od dnia 01.09.2007 r. nauczyciela języka angielskiego w wymiarze 13/18. Telefon kontaktowy: Szkoła Podstawowa w Siedlcu Dużym 034/314-12-22 oraz ZEAOS Koziegłowy tel 034/314-12-19 wew 111 01.08.2007 Dyrekcja Zespołu Szkół Zawodowych Specjalnych im. Marii Grzegorzewskiej w Częstochowie, ul. Krótka 22 (tel. 0-34 324-10-13) zatrudni od 01.09.2007r. nauczycieli: 1. praktycznej nauki w zawodzie: tapicer i krawiec, 2. teoretycznych przedmiotów w zawodzie: krawiec, 3. języka rosyjskiego, języka angielskiego, chemii, podstaw przedsiębiorczości, wiedzy o kulturze. Oprócz kwalifikacji w zakresie wymaganego przedmiotu wymagane jest przygotowanie specjalistyczne do pracy z młodzieżą z upośledzeniem umysłowym tzn. oligofrenopedagogika. Podania o pracę przyjmowane są w sekretariacie szkoły od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 14.00. Good smuck! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: A tu probowales? IP: 80.48.49.* 19.08.07, 18:31 No i zabiłaś angruszowi ćwieka, teraz nie będzie mógł się użalać, że nie ma pracy dla niego. On i tak tej roboty nie weźmie, bo to albo za daleko, albo za mało płacą, a w ogóle to winna jest PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: A tu probowales? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 22:02 Próbuję w niektórych miejscach ale jak się człowiek w czymś wyspecjalizował to trudno mu się przerzucić na coś innego a ten dorobek ot tak pozostawić . Jeszcze trochę czasu , może mi się poszczęści . Ale wybrzydzac nie będę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czas leci a tu Re: A tu probowales? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 12:22 nic lub prawie nic !! Będzie tragedia !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stażysta Szukam stażu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.07, 15:49 Mam do odrobienia staż, w UP oferty nieciekawe, może tutaj znajde cos ciekawego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 16:05 Maja uczyć angielskiego od pierwszej klasy szkoły podstawowej ale jakoś nie widac dodatkowego zapotrzebowania na nauczycieli ? czyżby inni nauczyciele zwiększyli tylko ilość godzin ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robbol GUS: pracodawcy zgłosili 106 tys. ofert pracy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 13:52 Wiadomości GUS: pracodawcy zgłosili 106 tys. ofert pracy (PAP, tm/24.08.2007, godz. 10:32) Stopa bezrobocia w lipcu 2007 roku spadła do 12,2 proc. z 12,4 proc. w czerwcu - podał w piątek GUS. W lipcu 2007 r. pracodawcy zgłosili do urzędów pracy 106,0 tys. ofert pracy (przed miesiącem 117,0 tys., przed rokiem 99,6 tys.). W końcu omawianego miesiąca urzędy pracy dysponowały ofertami pracy dla 73,2 tys. osób (w tym 25,5 tys. to oferty niewykorzystane dłużej niż 1 miesiąc); osobom niepełnosprawnym urzędy oferowały 1,8 tys. wolnych miejsc pracy - napisał także GUS. biznes.onet.pl/0,1594075,wiadomosci.html zgłosili 106 000 ofert pracy w tym 85% z najniższą pensją. 700zł/msc netto czyżby białych murzynów zabrakło ??? biznes.onet.pl/1,12,11,33676771,91543412,4057364,0,forum2.html Za 700 zł ludzie wolą zbierać puszki, a nie tyrać na krwiopijców. biznes.onet.pl/1,12,11,33676771,91546275,4057364,0,forum2.html 106 000 ofert pracy przy łopacie a kadre zarządzającą przywiozą sobie w teczkach biznes.onet.pl/1,12,11,33676771,91556474,4057364,0,forum2.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: GUS: pracodawcy zgłosili 106 tys. ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 17:52 Do Robbol : te dane mogą zadowalać ale polityków . W Częstochowie , na stronie internetowej miasta nie ma żadnej oferty dla nauczyciela angielskiego. Niby tyle szkół , tyle uczniów , ba nawet pierwszoklasiści mają być uczeni , tylu nauczycieli poszło na wcześniejszą emeryturę a mimo to nie ma żadnego zapotrzebowania . Na stronie nie było i nie ma żadnych ofert . Czyżby to co było , już zostało zajęte w czerwcu ? Albo informacja o wakacie rozeszła się innym trybem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: GUS: pracodawcy zgłosili 106 tys. ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 11:51 Czy już coś znaleźliście . Czy macie słowo ? Nie bądźcie pewni . Jutro dyrektor zadzwoni i powie , że mu przykro . Odpowiedz Link Zgłoś
onna-neko Oby nie. 26.08.07, 14:38 Nie dajcie bogowie, żebyś został anglistą w podstawówce moich dzieci. Z takim podejściem do młodzieży i nauczania? Tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 10:11 Wvzoraj w lokalny aktualnościach powiedziano , że na Śląsku brakuje nauczycieli języka angielskiego ( podejmuja prace w firmach , które płacą więcej albo wyjeżdżają za granicę ) i fakt na stronie internetowej Kuratorium pojawiają się oferty pracy dla nauczycieli j.ang. ale dziwnym trafem , nie ma żadnych z Częstochowy ( to nie Śląsk oczywiście ) , czyżby tu absolwenci szli prosto do szkół albo nie wyjeżdżali ? Czy na stronie internetowej miasta nie pojawiaja się żadne oferty pracy bo ... no właśnie dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russian Girl Re: żadnych ofert pracy IP: *.range86-139.btcentralplus.com 26.08.07, 10:59 Ale Ty marudzisz, czlowieku. Tydzien temu podalam Ci propozycje z Kuratorium Slaskiego, juz wtedy byly oferty, przejzalam tylko te z poczatku, i juz bylo cos. Skladajes tam swoje CV? A Ty ciagle piszesz, ze nie ma.Teraz prace na talerzyku nie podaja, trzeba samemu wyruszyc w droge i z latarka w bialy dzien poszukac. A jeszcze wczesniej sugerowalam Ci przyjazd do UK i szukanie pracy tu. Na co dostalam pare wdzecznych slow. Teraz mam okazje Ci podzekowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 16:14 Do Ruskiej dz : O tej porze 10.59 to jest się pod Szczytem a nie na kompie . Po drugie a co jesli wysyłasz swoje CV , umawiasz się na rozmowę , jedziesz całkiem spory kawałem , rozmawiasz i owszem dostajesz polecenie odręcznego napisania podania o pracę a po powrocie do domu dostajesz tlf , że niestety znalazł się młody "po studiach " Jaka to zaleta młodego po studiach , ze ceni się go bardziej od po studiach i doświadczonego ? No ale takie układy . A co zadziałało ? Może polecenie władz lokalnych , władz kuratoryjnych , układów politycznych , rodzinnych , znajomych - złośliwych i nieuczciwych dyrektorów z innych szkół itp . To nie takie łatwe . Cyrk się zaczyna . Jedni nauczyciele będą myśleć , że mają pracę chociaż się pomylą ale i jedni dyrektorzy będą myśleć , że mają nauczyciela a on akurat wybiera inną ofertę .I tak do połowy września . Ale na stronach UM Częstochowy żadnych ofert !! - wyszystko obsadzone ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 16:27 angrusz człowieku daj sobie i przede wszystkim nam odpocząć od twoich postów, z których nic nie wynika piszesz to samo w pierwszym i ostatnim zamiast tego idź poszukaj roboty dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspert Re: żadnych ofert pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.07, 19:25 Ale pracy nie ma, wiec jak ma ja znalezc? W ogole nie ma pracy a zwlaszcza w Czestochowie, skoro z Polski za praca wyjechalo ~1,5mln ludzi to tyle miejsc pracy brakuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: żadnych ofert pracy IP: *.iplus.com.pl 28.08.07, 17:51 a DLACZEGO NIE PRACUJESZ CIĄGLE W TEJ SAMEJ SZKOLE ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 09:45 Od 20.08.07 żadnej nowej oferty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalamido Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 10:24 Bo szukaniem pracy to trzeba sie bylo zajac w czerwcu a nie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 13:36 Rozglądałem się i w czerwcu i wtedy też maile wysyłałem Ale jak masz doświadczenie to zapewne wiesz , że wielu nauczycieli zwłaszcza języków , a jakże , zapewniają , ze chcą kontynuować pracę w danej szkole a potem nie wracają z zagranicy albo okazuje się , że np ciąża jest zagrożona i niestety nie można podjąć pracy we wrześniu . Po prostu pod koniec sierpnia a i na początku września dyrektorzy szkół dowiadują się kto chce pracować a komu tu nie odpowiada . Stąd ten ruch , ba nerwówa , latasz ,dzwonisz to tu to tam to tu potwierdzasz to tam odmawiasz i na odwrót za chwilę . Ćwiczyłem to wiele razy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewinny Re: żadnych ofert pracy IP: 212.87.241.* 27.08.07, 21:53 Angrusz , z Twoimi poglądami naprawde ciężko będzie Ci znalezć prace. Układy układziki, wez może jeszcze przykład ze swoich idoli (PiS i klerycy) i napisz że tostary układ III RP i że ciężko znalezć prace. TAKIE CZASY CZŁOWIEKU Szukaj pracy gdzie indziej albo zmień branże. Np. Szkoła kształci w danym mieście chydraulików, jak myślisz ilu znajdzie w danym zawodzie prace w dany mieście, a w mieście XY jest zapotrzebowanie na ten zawód. To już nie te czasy, że " czy sie stoi czy się leży to wypłata się należy" Tak naprawde to jesteś typowym komunistą, nieważne jaki mam zawód ważne aby DALI mi prace, ale sam nic nie szukasz, wysyłasz tylko meile z CV i dziwisz się że nic nie ma. PRACA SAMA NIE PRZYJDZIE!!! Nie wiem ile masz lat ale ja np. zatrudniam ludzi w różnym wieku najstarszy ma 53, a najmłodszy 22 lata, i ten starszy jest z zawodu kamieniarzem a młody dzieki nowemu systemowi nauczania nie ma żadnego zawodu. Praca jest tylko trzeba ja znalezć jak nie w tym to w innym mieście, no chyba że znajomości na JG pomogą Chyba za bardzo się rozpisałem jak na temat Angrusza ale żal mi człowieka, z tymi poglądami na życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 16:34 żadnych ofert , jedna ukazała się już długo po czasie gdy przestała byc aktualna . Zadzwoniłem rano do UM i dowiedziałem się o ofercie i zaraz do szkoły i juz niestety oferta była nieaktualna . Metody oferowania pracy trącą korupcją . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewinny Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 16:53 Jeszcze troche to powiesz że to taki "układ" może zmiana branży bo oświacie zaczyna robić się ciasno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 22:02 Do niewinnego : bardzo ciasno Do Jo ; i dlatego nie pracuje ciągle w tej samej szkole - brak uczniów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewinny Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 07:03 Żadnej pracy, brak uczniów, chłopie na co Ty czekasz zmień branże. ostatni raz Ci powtarzam że to nie te czasy że jak nauczyciel to ma siedzieć w szkole, a jak górnik to w kopalni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 12:13 Do niewinnego : Dzięki za rady ale czy masz czasem wrażenie , że " ojca dzieci uczysz robić " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewinny Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 16:54 vice versa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 17:23 Tak duże miasto a prawie nie było żadnych ofert dla nauczycieli na stronie internetowej miasta a jak się jakaś ukazała to i tak była nieaktualna . Pachnie mi to przekrętami . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: żadnych ofert pracy IP: *.vf.shawcable.net 05.09.07, 01:21 Gość portalu: angrusz napisał(a): > > Tak duże miasto a prawie nie było żadnych ofert dla nauczycieli na > stronie internetowej miasta a jak się jakaś ukazała to i tak była > nieaktualna . > Pachnie mi to przekrętami . Angruszu! Ty sam jestes jeden wielki przekret. Zglos to do Ziobry zapewne znajdzie jakies miejsce dla odpowiedzialnych za te sytuacje w jakims areszcie wydobywczym Zasluzony dla pisuaru powinien liczyc na wdziecznosc partii. Juz jeden Kurski mowil, ze" ci co sie dla nas{pisuaru] wykrwawiali, nie moga zostac bez nagrody". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.sti.net.pl 10.09.07, 11:27 Znowu dostęp do oefert pracy na stronie UM edukacja jest zamknięty dla ogółu !! Zaloguj sie , podaj uzytkownika itd , nie ma takiego uzytkownika itd . A ofert jak nie było tak nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 17:30 kolejna prośba w oblicz powielanych oszołomskich i nierozwijających się tekstów autora wątku: zaniechaj poszukaj roboty tak od serca daję stronę www.pracuj.pl i inne ręce opadają, dla niego jak nie ma pracy to znaczy, że jakiś przekręt - czysty przejaw tzw. polish logic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 21:14 Jest już trzeci wrzesień , dzien pracy a tu nie ma żadnych , żadnych nowych ofert pracy dla nauczycieli w Częstochowie . Co to oznacza ? Żadnego ruchu kadrowego ?? Nie wierzę !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sc Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 22:44 Angrusz, sam zasrales sobie opinie i kazdy wie, ze jestej trutniem, zaplutym karlem PiSuaru, zaslepionym fanatykiem i odmozdzonym dewotem. Kto cie zatrudni, kto, odpowiedzialny za nauczanie i wychowanie mlodziezy? Ty taki PiSparteigenose nie widziales, tego ze genose ziober stchorzyl dzisiaj, bo bal sie odpowiadac na proste pytania? Urzadzil konferencje prasowa, przerwana przez rezymowa telawizje bo zaczal sie wic, jak piskorz skompromitowany pytaniami zaproszonych dziennikarzy. Trybunal stany dla gwozdzia-ziobry i kaczorow! Dosc kompromitacji Polski. Precz z moherowymi lbami otumanionymi debilami rydzyka. Niech zyje Polska ludzi madrych i ambitnych! Precz ze zdewocialymi angruszami! PiS do pisuary! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 21:36 bez zmian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Midori Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 22:33 Może gdybyś nie przesiadywał tyle na forum, tylko naprawdę poszukał pracy, miałbyś jakiś efekt. Poza tym - Ty chcesz pracować czy tylko szukasz pracy? Zastanów się nad odpowiedzią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewinny Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 06:38 Dawno nie odwiedzałem tego wątku,ale widze że nie możesz nic znalezc. Napisz jakie masz wymagania, nie tylko płacowe, może coś zaradze. Odpowiedz Link Zgłoś
venom2.0 Re: żadnych ofert pracy 05.09.07, 18:56 angruszowi nic nie pomoże, szkoda Twojego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 17:25 Nadal nic . Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Wiemy, wiemy !!!! 05.09.07, 19:02 ...przecież trąbisz o tym od rama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewinny Re: Wiemy, wiemy !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 07:35 Siedzisz na necie od rana do wieczora i nie wiadomo czego Ty szukasz. Tutaj pracy nie znajdziesz, trzeba ruszyć dupsko sprzed kompa. Odpowiedz Link Zgłoś
venom2.0 Re: Wiemy, wiemy !!!! 09.09.07, 21:00 Siedząc przy komputerze też można nieźle zarobić. Ale to nie jest praca dla angrusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: żadnych ofert pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 22:25 Mozna przeczytac artykuł w GW red. Sobkowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewinny Typowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 06:17 Typowe dla niektórych Polaków. Żyje marudząc, że się urodził. Odpowiedz Link Zgłoś